הירי בבנק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הירי בבנק

על ידי KOBY » 20 מאי 2013, 19:19

ראשית , תנחומים למשפחות הנרצחים והחלמה מהירה לפצועים

לעניין החם של צמצום רישיונות הנשק , כחלק מ״מסקנות״ התקשורת והמשרד לבטחון פנים הוחלט להמשיך ואף להגביר את צמצום כמות כלי הירייה שנמצא בידיי פרטיות ואני שואל, איך אפשר ל״פלח״ קהל שלם? הרי על פניו עד לנקודת זמן מסוימת היורה היה נורמטיבי ואף מעבר, קצין צהל ,מפקח במג״ב , קיבל צל״ש על פעילות בשטחים שמחליט להתחרפן ברגע אחד
אני לא יכול להתעלם מהמחשבה שללא נשק חם הוא בקלות יכל לבחור נשק קר או לחטוף נשק ולבצע את זממו
בתור מחזיק נשק אני מרגיש את הקץ מגיע ( ולא מהיום) וחבל שכך...
:cry:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: הירי בבנק

על ידי AviGibly » 20 מאי 2013, 20:02

הנה תרומתי הצנועה לדיון שבוודאי יתפתח:

ראשית, אני לא חושב שהוא "החליט להתחרפן יום אחד", אני חושב שכמו תמיד, מדובר בתהליך ארוך שמישהו, איפה שהוא, אמור היה להיות מסוגל לזהות ולהציע את העזרה המתאימה (ויש כזו בארץ, ואפילו מסורה ויעילה). יש עוד הרבה אנשים כאלה, שהולכים ומאבדים את זה בגלל החיים שלועסים אותם באיטיות ונופלים בין הכיסאות. לשמחתנו, לא כולם אוחזים בנשק או חולמים להשתמש בו בכזו צורה.

שנית, שוב ישנה כאן התייחסות לכל נושאי הנשק בארץ כאל ציבור הומוגני שהתקנות לגביו גורפות, בחינת one size fits all. מה שאינו נכון, בעליל. גם לסיפור הטראגי הזה יותר מצד אחד - אולי אם היה בבנק אזרח נושא נשק ומיומן, יכול היה הרוצח להיות מנוטרל לפני שארבעה אנשים קיפחו את חייהם (סתם מחשבה).

הגיע הזמן שקובעי המדיניות בארץ יחליטו להעניק אישור נשיאת נשק לכל מי שעומד בקריטריונים הגיוניים יותר מאשר "מקום עבודה שמחייב נשיאת אקדח". תבדקו הכשרה, תבדקו כשירות נפשית ומנטלית (בנוסף לעבר פלילי), נורמטיביות וכיו"ב. כשאחד מהקריטריונים האלה נעלם, כך יש גם לנהוג ברישיון ובנשק עצמו.

משתתף מכאן בצערן של משפחות ההרוגים ומקווה שהאופורטוניסטים במשרדים הרלוונטיים לא ימצאו באירוע העצוב תירוץ להחמרתם של החוקים המגבילים ממילא.

אבי
"The strong take from the weak, but the smart take from the strong"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי c425x » 20 מאי 2013, 20:04

נושא נשק מיומן היה יכול לסיים את האירוע בכדור אחד מדויק ולהציל לפחות חלק מהקורבנות. הייתי מעביר את המסר הזה בטוקבקים ותגובות אחרות לידיעה הנוראה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי GUSS » 20 מאי 2013, 20:29

והמשכיל בעת ההיא ידום.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי ramdishon » 20 מאי 2013, 20:33

כמה נקודות:
1. ניצב בדימוס אורי ברלב אמר היום שהוא תומך בהרחבת רשיונות הנשק לאזרחים, למרות אירוע טרגי זה.
2. לפי מה ששמעתי בטלויזיה משכנתו של הרוצח, הוא חיבל פעם במזגני השכנים ונעצר. מדוע המשטרה לא חילטה אז את נשקו? כל מי שמתווכח עם אשתו נדרש להחזיר את נשקו, וכאן מישהו נרדם בשמירה? אני מקוה שלמשטרה תהיה תשובה לכך.
3. ליאור, מזכיר העמותה, ואני השתתפנו היום בדיון על נשק של מאבטחים בועדת הפנים של הכנסת. באנו,דיברנו, השגנו מספר הישגים- ואז בא האירוע הזה וטרף לנו (ולכל יתר המשתתפים) את הקלפים.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי KOBY » 20 מאי 2013, 20:49

היי אבי,
אכן התחרפנות בדרכ מלווה בסימנים מקדימים ומצוקה אישית, לצערי כמו הרבה רישיונות שהציבור מחזיק לדוגמא נהיגה ( יש כמה שהייתי מבטל להם את האפשרות לאחוז בהגה) אין אכיפה או מדד מייצג מה נכון ומתי להמשיך להחזיק את הרישיון הרלוונטי
כמחזיק רישיון בעילת עיסוק לא נראה לי שחוק ההכללה יהיה מדויק/ צודק/ הוגן וכך כלפי כול עילה אחרת .
כחלק מההתנהגות הישראלית אנחנו נוטים להכליל ציבור שלם , בציבור שאפשרות ההגנה על זכויותיו חלש עד לא קיים, אנחנו כזן נדיר שצריך להצתדק ולהוכיח את חפותו ....
חבל שלא היה אוחז נשק במקום על מנת למנוע/ למזער את הטרגדיה
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי donduck » 20 מאי 2013, 23:06

c425x כתב:נושא נשק מיומן היה יכול לסיים את האירוע בכדור אחד מדויק ולהציל לפחות חלק מהקורבנות. הייתי מעביר את המסר הזה בטוקבקים ותגובות אחרות לידיעה הנוראה.

זאת בדיוק הגישה שצריך לנקוט :!:
חבל שחלק מהחברים מעדיפים להמשיך בגישה הפטאליסטית שאוטוטו הולכים לקחת לכולם את הרשיונות.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 21 מאי 2013, 00:05

c425x כתב:נושא נשק מיומן היה יכול לסיים את האירוע בכדור אחד מדויק ולהציל לפחות חלק מהקורבנות.

איתמר אלון היה אותו נושא נשק מיומן שסיים את האירוע בפיקוד דרום. בהעדר כל פיקוח על מצבו הנפשי הוא גם זה שהיום רצח 4 אנשים. מה שהיה הוא שיהיה?
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 21 מאי 2013, 01:54

Neon Golden כתב:
c425x כתב:נושא נשק מיומן היה יכול לסיים את האירוע בכדור אחד מדויק ולהציל לפחות חלק מהקורבנות.

איתמר אלון היה אותו נושא נשק מיומן שסיים את האירוע בפיקוד דרום. בהעדר כל פיקוח על מצבו הנפשי הוא גם זה שהיום רצח 4 אנשים. מה שהיה הוא שיהיה?

בכל מאזן הדמים והאימים הזה תמיד תישאל השאלה אם בסופו של דבר רק לעבריינים ישאר נשק ואנו נישאר חסרי הגנה.
בסופו של יום לכל דבר יש מחיר.
יש מחיר לזה שלאזרחים יש נשק - כן מדי פעם אחד מתחרפן ועושה משהו מטורף
יש מחיר לזה שלאזרחים אין כלי נשק - שאין מי שיעצור את אותו המטורף וימנע ממנו להמשיך לטבוח..

עכשיו השאלה איפה נשלם יותר בדם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 21 מאי 2013, 05:49

בחלם גוזרים עלי גזרות כלכליות.
ונניח רק נניח שנמאס לי ואני רוצה לשלוח יד בנפשי...
איך אני יעשה את זה אם ייקחו לי את הנשק ?

רק מיומנים בנשק בצד הנכון יוכלו לסייע בהקטנת אירועים מהצד הלא נכון !

הופכים את החריג לנורמה ומפחיתים את ביטחון האזרחים.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי hk765 » 21 מאי 2013, 07:50

ramdishon כתב:כמה נקודות:
2. לפי מה ששמעתי בטלויזיה משכנתו של הרוצח, הוא חיבל פעם במזגני השכנים ונעצר. מדוע המשטרה לא חילטה אז את נשקו? כל מי שמתווכח עם אשתו נדרש להחזיר את נשקו, וכאן מישהו נרדם בשמירה? אני מקוה שלמשטרה תהיה תשובה לכך.

המשטרה החרימה לו את הנשק אבל בית המשפט החזיר לו.

מה שעלול לקרות עכשיו זה שלא רק המשטרה תקבל רוח גבית למדיניות הצימצום אלא גם בתי המשפט ימעטו להתערב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי hk765 » 21 מאי 2013, 07:58

מסתבר שהרוצח לא חיסל מחבלים וגם תעודת הצל"ש שקיבל בשקר יסודה ...
http://www.nrg.co.il/online/1/ART2/471/549.html

בקיצור, כל הפנסים האדומים היבהבו מעל ראשו, ונושאי הנשק הישרים והלא מחורפנים הולכים לשלם על זה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 21 מאי 2013, 10:24

במקרה עברתי לאחרונה על ערימת עיתונים ישנה משנות ה80, בעת פינוי הבית של סבתי ז"ל . היו שם ידיעות על רצח והתאבדות עם שימוש בנשק אישי, בתכיפות לא שונה ממה שקורה היום.

אבל אז זה הסתכם בידיעה של חמש שורות בעמודים הפנימיים של העיתון, בלי שהתעורר סביב זה דיון ציבורי רב משתתפים ובלי התפלספויות. לא נתקלתי בכתבות שדנו בנושא מניעת אחזקת נשק, בדיוק כמו שאני לא נתקל כיום בדיונים בנושא צמצום השימוש בכלי רכב פרטיים המזהמים והורגים בדרך כזו או אחרת לא מעט אנשים כל שנה.

הלוואי ונשיאת כלי נשק לא הייתה נחוצה במדינה הזו, הלוואי והבטחון האישי כאן היה ברמה כזו שתאפשר את הפריבילגיה הזו. מצד אחד משתדלת התקשורת להסתיר ולטאטא אירועים אלימים ופשעים המתרחשים באופן תדיר בתחומי הקו הירוק ,מסכנים חיי אזרחים ופוגעים בבטחונם האישי, מבטלים את זכות הקניין שלהם , את זכותם להגן על בתיהם ועל משפחתם. מצד שני מבליטים את עניין סוג הנשק בו בוצע הרצח והרקע לאחזקתו. אנו אמורים להסתמך על כוחות הבטחון הרשמיים שאין בכלל וויכוח על כך שהם חסרי אונים לנוכח המצב.
גם במקרה הנ"ל הם כשלו. הרוצח יכול היה לטבוח בכל הנוכחים ללא הפרעה עד האחרון שבהם.
ללא ציניות אני אומר את מה שבד"כ אומרים אחרי חיסול מפגע - "בנס לא התרחש אסון כבד הרבה יותר" - כאן באמת היה מדובר בנס, כי הרוצח בחר להתאבד בשלב מוקדם ולא להמשיך בטבח. אף אחד לא ניסה לנטרל אותו כיוון שהחמושים היחידים היו כוחות הבטחון שמחוץ לבנק.
אני משוכנע שלאזרח חמוש ומיומן, עם נשק מוסלק , שהיה נוכח בבנק ונטמע בתוך קהל הלקוחות הייתה יותר מהזדמנות אחת לסיים את האירוע הזה באופן פחות טראגי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי c425x » 21 מאי 2013, 23:34

התגובה של ח"כ חסון המצוטטת בכתבה המצ"ב http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4382480,00.html יחסית שפויה.
אולי שווה שחברי העמותה יפגשו אותו כדי לנסות לגייסו למאמצינו...
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 22 מאי 2013, 06:36

לא צריך להיות מומחה גדול מדי בתקשורת כדי להבין שמתחולל קמפיין מאורגן נגד כל נושא הנשק ברשיון (מדגיש ברשיון) בארץ.
אתמול במבט לחדשות ערוץ 1 הנושא נטחן עד דק על ידי גאולה אבן.
היום לפי מה ששמעתי היום בחדשות ערוץ 10 בציטוט מהשר לבטחון פנים צפויות גזרות חדשות ובחינה מחדש של כל אלה שכבר מחזיקים ברשיון.
בקיצור - זה לא הולך להרגע עד שלא יאספו את הנשק מכולם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד