גלוק 42

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

גלוק 42

על ידי glock34 » 20 פברואר 2014, 22:44

האם כבר עשה עליה הגלוק 42?
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: גלוק 42

על ידי glockbuster » 21 פברואר 2014, 12:42

גם לא נראה לי שהוא יעשה עליה לארץ הקודש
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glock34 » 21 פברואר 2014, 21:19

האם יש לכך סיבה?
כי, מבלי להגזים, הוא אחד הגלוקים המפתיעים ביותר ביותר מאז ה 19.
אקדח קטנטן מאוזן מבחינה טכנית מאפשר ירי רציף מרמת שליטה/דיוק די גבוהה.
אמינות של גלוק, גודל של LCP ובאדיגארד,ניתן לשליטה כמעט כמו ה19, דקיק, נוח לנשיאה, קל, גלוק כבר אמרנו? וכל זה לא מספיק לו בכדי לנשק את אדמת הקודש? למה?
אקדח טרמפים מעולה. (צה"ל תחשבו על זה)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 22 פברואר 2014, 00:36

אוקי ועל אף כלל תכונותיו מדוע שיעלה לארץ?
אני חושש שאינך מבין את מדיניות הנשק בארץ.
אני אזכיר - לא מגיע לעם היושב בציון נשק אישי, פרטי, ארגוני או מוסדי למעט 3 שנים בין גיל 18 - 21 ופעם בחודש כל שנה.
כמו כן בצה"ל מרבית הנשקים הינם נשק ארוך. וצה"ל חושב שחייליו אינם צריכים לזכות להגנה בדרכי ההגנה לביתם למרות שהם מהווים מטרה מועדפת ולכן מרבית חיילי צה"ל אינם יוצאים עם נשק הביתה לחופשות (קרי 3 ימים כל שבועיים שלושה תלוי בתפקיד).

glock34
לפעמים אני מרגיש כאילו אתה רוצה לזרוע לנו מלח על הפצעים. אני יודע שזאת לא הכוונה כמובן אבל אנא היה רגיש קצת יותר כלפינו.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 22 פברואר 2014, 07:49

בוא מעשה סדר בדברים,
אחרי מדיניות הנשק במדינת ישראל קצת קשה לעקוב. כל הזמן נעשים שינויים וכרגע הידע המועט שיש לי בנושא הוא מחברי הפורום. אם לא הייתי שואל לא הייתי יודע.

בנוגע לנשק טרמפים, זה היה בגדר הלצה.

אמרת נכון, אין לי שביב של כוונה לזרות מלח. דיון על אקדח חדש ומעניין היא הדרך שלי לשתף חברים בפורום בכל הנוגע לפן המשותף בניינו. אני לצערי לא יכול לפגוש את החברים במטווחים ותחרויות או ימי גיבוש למיניהם, אז אני משתף דרך הפורום.
בנוסף לירי אני גם מאוד בעניין של נהיגת מסלולים ורכבי ספורט. למרות שאין באפשרותי לקחת את הלמבורגיני או הפרארי שאין לי למסלול, אני עדיין מוצא עניין רב בקריאת מאמרים ונסיעות עם כאלה שיש להם. הם משתפים אותי בחוויות נהיגה מדהימות שמשאירות אותי מרייר, אבל אני לא רואה בכך זריעת מלח, אלא שיתוף במה שעובר עלייהם מתוך עניין משותף.
את כל העצות והשיתוף שאני חווה פה בפורום אני מביא מהמקום בו אני נמצא גיאוגרפית ואכן החוקים שונים וכך גם חוויות הירי. אבל הנושא ככלל הוא אותו נושא. אני נהנה לראות סרטוני יוטיוב של החבר'ה בארץ יורים תחרויות ולקרוא על כך בפורום. מה שגורם לי לקנא, אני לא אשקר, אבל אני שמח וגאה שלמרות כל המגבלות, יש מקום לספורט הזה בארץ וזה גורם לי להנאה. (וגם להגיד, הלוואי והייתי שם)
אם יש בפורום אנשים שמגיעים לארה"ב ומעוניינים לשלוח לי בפרטי לאיזה אזור הם מגיעים, ובמידה והם מגיעים לאזורי, אני אשמח להיפגש ולקחת אותם למטווחים להתנסות בכמעט כל כלי נשק שבא להם. (כמובן במגבלות החוקים שיש פה)(ואין הרבה) יש לי מספיק ציוד לאפשר להם להתחרות בסופ"ש או לעבור קורסים עם מדריכי ירי מהשורה הראשונה. פה אין בעיה לירות בנשק שלא רשום על שם היורה ולא צריך להיות חלק ממועדון ירי בכדי לירות בתחרויות. כל מה שצריך תייר הוא רישיון צייד (שעושים ב 10 דקות באינטרנט במטווח) וזהו. ואם אין לי באופן אישי נשק התואם את רצון היורה, תמיד ניתן להשיג מחברים או להשאיל מהמטווח.
בקיצור, אני אדאג לאקדח ולציוד, והאורח ישלם כמה דולרים על רישיון צייד ותחמושת. 1000 כדור 9ממ FMJ יעלה בסביבות 300$ 0.45 בסביבות ה 350-400 ו 5.56 או 223 450-500.
תחרות מקומית (50-70) משתתפים עולה 20 או 15$ תלויי במועדון המארח.
אז מתי אתה מגיע?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 22 פברואר 2014, 10:47

אבל למה 380 ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Neon Golden » 22 פברואר 2014, 11:11

עם קצת זמן והתמדה (ומחיר מופרז) אני לא רואה בעיה טכנית להביא את הגלוק 42 לארץ.
הגלוקים היחידים שלמיטב ידעתי לא עשו עליה, הם אלו שאין תחמושת זמינה עבורם, כלומר 10mm Auto,357 Sig, 45 GAP

בפוסט ישן חשף donduck שיש בקרבנו נושאי גלוק 28 באותו קוטר.

לגבי האקדח עצמו, התרשמתי שהוא התקבל בשמחה מהולה באכזבה, שכן הציפיה האמיתית היתה לגלוק single stack בקוטר 9x19. אכזבה נוספת היא שיחסית למתחריו הוא ... גדול.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 22 פברואר 2014, 11:54

טוב באתי מוכן מרץ לכתוב אבל ראיתי שNeon Golden
כתב את כל מה שצריך לומר, בצורה כזאת שאפילו אין לי מה להוסיף :-)

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 22 פברואר 2014, 12:50

בפעם המליון....

1. "הכדור של המדינה" הוא 9X19מ"מ אין מקום לקליברים אחרים
2. כל האוכלוסיה הפוטנציאלית שיכולה להתעניין בכזה סוג כלי (בעלי תבחין משמר), תקועים היום עם הנשק שיש להם מבלי שום יכולת לתקן/לא כל שכן לשדרג את עצמם למשהו אחר.
3. כל מעט האזרחים שזכאים לרשיון (ברובם תושבי ישובי ספר) - סוג כזה של נשק לא מתאים למתארי הלחימה שלהם. ברובם יעדיפו 9ממ רב כדורי.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 22 פברואר 2014, 13:06

אולי בתחילת מאי אני אצא לשליחות בקנדה. לא רואה סיבה לא לקפוץ לביקור אם אני כבר בסביבה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 23 פברואר 2014, 06:37

אכן שמחה מהולה באכזבה אבל, עם 9ממ רגיל שוב היה מתקבל אקדח קופצני וקשה לשליטה.
מבחינת הגודל, קצת יותר קנה נכון, אבל תוצאות שמתקבלות בירי עצמו טובות בהרבה מכל מתחרה באותה משבצת.
מי שמחפש 9X19 באותו גודל יכול ללכת לכוון ה-kahr 9mm מיקרו. ושוב יתקל באקדח חסר איזון וקשה לשליטה.
חברת גלוק עלתה על נוסחה טובה המאפשרת ירי מדויק המזכיר מעט את ה 19 והיתה חייבת לוותר על 9X19 בכדי להשיג את התוצאה.
באופן אישי אני מעדיף את ה-42 על פני ה-26. אבל אין סיכויי שהייתי מוותר על ה-19.
אני אמור לקבל את ה-42 בקרוב ואתן עליו את הדעת אחרי ניסיון של כמה מאות כדורים. עד כה יריתי בו בערך 50-70 כדור, ובהחלט התרשמתי לטובה.
שבוע טוב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 23 פברואר 2014, 08:10

glock34 כתב:אכן שמחה מהולה באכזבה אבל, עם 9ממ רגיל שוב היה מתקבל אקדח קופצני וקשה לשליטה.
מבחינת הגודל, קצת יותר קנה נכון, אבל תוצאות שמתקבלות בירי עצמו טובות בהרבה מכל מתחרה באותה משבצת.
מי שמחפש 9X19 באותו גודל יכול ללכת לכוון ה-kahr 9mm מיקרו. ושוב יתקל באקדח חסר איזון וקשה לשליטה.
חברת גלוק עלתה על נוסחה טובה המאפשרת ירי מדויק המזכיר מעט את ה 19 והיתה חייבת לוותר על 9X19 בכדי להשיג את התוצאה.
באופן אישי אני מעדיף את ה-42 על פני ה-26. אבל אין סיכויי שהייתי מוותר על ה-19.
אני אמור לקבל את ה-42 בקרוב ואתן עליו את הדעת אחרי ניסיון של כמה מאות כדורים. עד כה יריתי בו בערך 50-70 כדור, ובהחלט התרשמתי לטובה.
שבוע טוב.

אני לא יודע...

לא יצא לי לראות את הגלוק 42 מקרוב, וסביר להניח שגם לא יצא לי בתקופה הקרובה.

אבל לפי הנתונים על הנייר, הכלי הזה הוא בין אחד הארוכים, עבים והגבוהים בקטגוריה שלו (אקדחי כיס לנשיאה מוסלקת). קח לדוגמא את ה-KAHR P380 בתור השוואה. גלוק שוב כבלו את עצמם באותו קונספט ולכן יצא להם שוב אקדח גדול ומסורבל לאותה קטגוריה שלו. כמו הגלוק 36.

אם הם רצו ללכת בכיוון, הם היו צריכים לנסות לחשוב קצת מחוץ לקופסא. הם יכלו להשתשמש במחסניות מתכת במקום פלסטיק מה שהיה מוריד מהעובי של הנשק בצורה משמעותית. הם יכלו לפתח מנגנון הדק קצת אחר, מה שהיה חוסך בגובה של האקדח ואולי גם באורך הכולל שלו (מבלי לפגוע באורך הקנה).

לגבי הגלוק 26 אי אפשר להשוות אותו ל-42. העובדה שהוא תואם מבחינת חלקים לכל המשפחה של ה-9ממ של גלוק הופכת אותו לקטגוריה בפני עצמה. שים לו מחסנית של גלוק 19+מתאם והפכת אותו לכלי אחר לגמרי. אם אתה רוצה הוא גם מקבל את הקנה של ה-19 (לא כדי לנסות את הקנים של מודל C).

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי jluzer1 » 23 פברואר 2014, 11:08

itamar

מה שאתה מציע זה בעצם לפתח אקדח חדש יותר ונוח יותר כי 2 הבעיות הכי גדולות של הגלוק בעיני לפחות זה הרוחב הלא פרופורציונלי שלו בעקבות מחסנית הפלסטיק הכה מסורבלת ומיותרת. וההדק הבלתי נסבל שמרבית מחזיקי האקדח משפרים להדק "מינוס" עוד במעמד הקנייה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 23 פברואר 2014, 11:24

איתמר,
זה בדיוק הבעיה לחברה הזאת למרות שהמוצר שלהם עובד אין דמיון ואין VISION
הם לא יגדילו ויפתחו מוצרים חדשים אלא ימשיכו רק עם המוצר היחידי שלהם

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 23 פברואר 2014, 11:24

איתמר,
זה בדיוק הבעיה לחברה הזאת למרות שהמוצר שלהם עובד אין דמיון ואין VISION
הם לא יגדילו ויפתחו מוצרים חדשים אלא ימשיכו רק עם המוצר היחידי שלהם

סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד