רשמים - בחירת נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

רשמים - בחירת נשק

על ידי TsurTriger » 04 מרץ 2016, 14:23

לפני כשעתיים חזרתי מהמטווח.
היתי היום במטווח בקצרין כדי לנסות כמה וכמה אקדחים כדי להחליט עם איזה אקדח ללכת בסוף.
רומן פתח כיתת לימוד (לא יאמן כמה אנשים הגיעו תוך זמן קצר כדי להוציא רישיון חדש) סביב השולחן שלו והסביר על:
1. גלוק 19
2. גלוק 19C
3. ההבדל בין דור 4 לדור 3
4. סמיט M&P
5. סמיט Shield
6. סי זד P07
7. ואולי עוד משהו ששכחתי.

לאחר אחידה "על יבש", בחרתי שלושה נשקים לבצע איתם ירי: גלוק 19, סי זד P07 וסמיט M&P. לצערי השילד, עם כל ההתלהבות מכמה שהאקדח דק ונוח להסלקה, הוא לא היה נוח ביד (יש לי יד גדולה יחסית).

יאללה, למטווח עם כדורים :)
ירי ראשון - סמיט: הנשק מעולה. נוח ביד יחסית, הדק נוח ורך יחסית והנשק קצר בערך בסנטימטר מהגלוק ומה - P07. כמו כן, קל יותר. להשערתי (לא בדקתי משקל, אז סלחו לי אם אני טועה במקצת) ה M&P שוקל בערך כ 700-750 גרם.

ירי שני - גלוק: האקדח נוח יחסית ביד ולא כבד מדי (להשערתי סביב ה - 800 גרם). אם כי, קצת שמנמן ולא נוח לדעתי להסליק אותו על אלגנט. ההדק שמגיע עם האקדח - נוראי, לא מבין איך אפשר לא לשפר את ההדק הנוראי הזה שמישהו שם שם. הרגשתי כאילו אני צריך להילחם איתו. לדעתי, זה גובל בזלזול בלקוחות, כולל הכוונת שלו. שמח ששמתי V והבנתי שזה לא בשבילי (לא רוצה לקנות אקדח ב4500 שח ועוד להוסיף 500-1000 שח כדי שאולי יהיה לי נוח איתו).

ירי שלישי - סי זד: טוב, הנשק כבד מבין השלושה. להערכתי כ-80 ועד 100 גרם יותר מהגלוק (אם אני זוכר נכון, סביב ה 900 גרם). אם כי, הגלוק שמן יותר. טוב יאללה, לירות איתו. WOW, מה זה ההדק הזה? באמת שהיתי בשוק. ההדק הכי מדויק ונוח שיצא לי לנסות. אני עד עכשיו בשוק מההדק שיש לכלי הזה. ההדק מצד אחד רך נורא, אבל מנגד נורא קל כבר אחרי 5-6 כדורים להשתלט על חידוש הקשר ועל שני השלבים שלו.

טוב, החלטה: M&P מול ה P07. איזה לקחת?
האחד נוח יותר להסלקה ומאוד אהבתי את הגודל שלו ובכלל את הנשק עצמו, השני עם הדק מדהים - טיפה כבד אבל ההדק והאחיזה בו... 5 דקות של השוואה בין הנשקים בגודל, מהצד, מלמעלה, מלמטה, ואני עדיין לא יודע מה להחליט. טוב, אם זה המצב, אלך עם הנשק שמרגיש לי הכי מדהים ביד בזמן הירי - We have a winner P07.

חלק 3 - אימון בנשק לצורך החלפה (ירי של 50 כדור עם הנשק המיועד): מאוד מהר הצלחתי לשלוט על ההדק ועל השלבים בו תוך כדי ה 50 כדורים שיריתי באימון על הנשק. כל כך נהנתי לירות איתו שאני כבר רוצה לירות איתו שוב (שבוע הבא, אשלים את התהליך בלי נדר ונחזור לטווח איתו עוד קצת). הכוונות מעולות גם כן. הנשק מגיע מהקופסה לדעתי מוכן "לעבודה" ולא רואה צורך להוסיף ולא שקל אחד נוסף כדי לשדרג אותו.

תגידו, כבר ציינתי כמה ההדק של ה-P07 מדהים? %%$0066

המחיר כולל האימון וכולל ניסוי כלים הנוספים וכולל נרתיק ותחמושת עלה 3300. השירות היה תענוג. מההסברים על הנשקים, מההסברים במטווח ועד הניירת שאני צריך לקחת איתי אל מב"פ. בקיצור, אני שמח שהצלחתי גם להישאר במשפחת ה CZ :lol: וגם לשדרג לנשק עם הדק (WOW) ומנגנונים חדשים ולא מחליד ונוח לנשיאה. אני חשבתי שתהיה לי הסבלנות לחכות כמה ימים לתור במב"פ. מי תורם לי תור ליום שני? :cool:

ד.א היום כאשר באתי לצאת מהבית אל מטווח, פתאום ראיתי שיש חבילה על שמי: "מה הפעם הזמנתי? טוב בוא נוציא אותה לפני המטווח גם ככה הקדמתי טיפה". מה הגיע? האפלולה ! :lol:
איזה כייף זה למלא מחסנית עם האפלולה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: רשמים - בחירת נשק

על ידי Digo » 04 מרץ 2016, 14:40

:lol:
כל כך מזדהה איתך... גם אצלי ההחלטה הגיעה בסוף לשלושת הכלים שציינת, ובגלל בעיות מלאי עם הסמית, השוואתי ישירות בין הגלוק לP07...

הכל היה לטובת הcz מבחינתי... הכל... ולעזאזל המשקל... הוא ירה טוב יותר, האחיזה טובה יותר, וההדק... פחחח... בלי שיפורים בגלוק, לדעתי, אין בכלל מה להשוות...

בכל מטווח מחדש אני נהנה להיזכר למה בחרתי בו...
תתחדש לך... שיהיה מזל והצלחה...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Dark Droid » 04 מרץ 2016, 14:54

עשית בחירה מעולה ונכונה :)
ההדק בM&P הרגיל הוא לא משהו... יותר טוב משל הגלוק אבל עדין לא משהו (של השילד טוב בהרבה)
CZ זה כבר להנות מכל העולמות בחבילה אחת...
ניקתי השבוע שוב את הCZ של אבא שלי וזה היה פשוט כיף, קל ומהיר.
בנו אותו לדעתי ממש טוב, את השילד והגלוק קצת פחות קל לנקות.
אם יבנו CZ קטן יותר אולי אשקול להוסיף כאקדח שני :)
גם אחלה מחיר, תתחדש!
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עוזון » 04 מרץ 2016, 16:00

אני מתכנן להחליף נשק בעזרת השם ובהשתדלותינו בקרוב,
וההתלבטות הקשה עד מאוד שלי היא בין P07 ל- M&P9, אני מתענג מדי פעם על הירי ב P07 אצל רוט - מושלם, הכוונות, השליטה על הרתע קלה משניתן לדמיין, האופציה להחליף בין משמיט פטיש לבין נצרה בכזו קלות ולפי בחירה הופכת את האקדח לקצת יותר אישי, וההדק... אוי ההדק ! כלי משובח מבית טוב (אם כי קצת צר לי בעובי ידית האחיזה, מאמין שהעורפן המוגדל יסייע...).
אך גם הM&P כלי משובח לא פחות, ארגונומית הוא מעולה (הושקע בכך כסף רב) ואני שוקל אף את גרסת ה"V-TAC" שלו, אבל ההדק פחות טוב מהשילד, לכן רציתי לשאול, הבנתי שSW התכוונו להתקין את ההדק של השילד ב M&P9, לא כך ? זה לא בוצע כבר ? ואם כן יש את זה אצל להב ב"V-TAC" ?
"על דאטפת אטפוך, וסוף מטיפייך יטופון"

מסגרת אימון אפקטיבית, בעלות הגיונית: https://idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Dark Droid » 04 מרץ 2016, 16:08

קראתי בפורום של S&W שבאמת לוקחים את ההדק של שילד לשאר הדגמים שלהם.
לא יודע אם כבר יצא, לא יודע אם יצא זה בכלל הגיע לארץ.
מה שאני כן יודע, שדווקא את ההדק שלו אפשר לשפר בארץ... ככה שיש פיתרון לבעיה.
באמת שחוץ מההדק זה כלי מעולה.
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 04 מרץ 2016, 16:17

ה m&p9 באמת כלי מעולה. ואם יש שיפור להדק, לדעתי הוא אלטרנטיבה מצויינת. הגודל שלו והמשקל לצד נוחות לוקח את ה p07 לדעתי בכמה נקודות.

אני הלכתי בסוף על ה p07 רק בגלל העוד קצת בזמן בירי שהרגיש לי הכי "מושלם" עבורי.

אם היתי יכול לבחור שני אקדחים, אין לי ספק שה m&p9 היה האקדח הנוסף
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 04 מרץ 2016, 16:29

זה הPO7 החדש עם הדק אומגה?
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי jluzer1 » 04 מרץ 2016, 16:33

GUSS כתב:זה הPO7 החדש עם הדק אומגה?

חיובי, כל P07 מגיע עם ההדק הזה ואני יכול להגיד לך בתור אחד שהיה לו DUTY שאין מה להשוות רק בשביל ההדק היה שווה להחליף את האקדח.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עוזון » 04 מרץ 2016, 16:35

אגב, TsurTriger, לא אמרתי לך תתחדש, אז תתחדש אחי !
ברגע שיתאפשר לי להחליף נשק, בהחלט אחתור ל M&P9 משום שכרגע חשוב לי מאוד משקל וגודל, בייחוד לאחר הנזקים שספגתי מהיריחו ברזל המזוקן שלי בנושא...
מקווה מאוד שבהזדמנות זו זה יכלול גם הדק שילד!
חוצמזה לחוות אקדח עם נוקר פנימי יהיה מעניין וגם קצת מפחיד (מפחיד לפחות אותי, כי אני מיושן ומעדיף לראות בעיניים את מצב הפטיש)...

ואין ספק שגם מאוד נחמד לראות את ג'רי מיצ'ולק משווק אותו לירי תחרותי (שהוא אחת מכוונותי בהמשך): https://www.youtube.com/watch?v=-lNKLLEkHwk
"על דאטפת אטפוך, וסוף מטיפייך יטופון"

מסגרת אימון אפקטיבית, בעלות הגיונית: https://idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי glock34 » 04 מרץ 2016, 20:22

אני חושב שבחירת נשק על פי נוחות בירי זו לא תמיד הבחירה הנכונה. נשמע לא לעניין אז אני אסביר.
אני לוקח את הגלוק רק כדוגמא:
גלוק לטעמי ולדעת רבים, לא מגיע מהחברה בתצורה כזו שתאפשר לי לקחת אותו מהקופסה ולשים על החגורה. אז כן מבחינת אמינות הוא אותו גלוק אמין ומוכר לכולם אבל, הדק פח, כוונות (אם אפשר לקרוא להן ככה) פח, ידית אחיזה לא להיט ועושה רעש של כיסא נדנדה על דק מעץ.
טוב ברור שלקרוא לנ"ל אקדח נוח לא יבוא בחשבון. מה שכן, לאחר פחות מחצי שעה עבודה ומעט זמן מטווח הופך הנ"ל לאקדח המועדף עלי להגנה עצמית לעבודה וכאקדח בית.
וכן חשוב מאוד לעשות חשבון כולל להחלפת כוונות מערכת הדק וכו'.
מי שרוצה לחסוך קצת אפשר גם לפלש חלקים ולהחליף רק קונקטור, ובמקום להחליף כוונות רק לסובב אותן (או רק את האחורית) עד להחלפה.
לקחת 3 אקדחים לירות 20 כדור עם כל אחד מהם זה נחמד מינוס, אחר כך מגלים את התכונות הפחות טובות. הצעד הנכון לדעתי בלבד, מחקר מעמיק ירי באקדחים כמו שהם מגיעים ואם ניתן בשל אחרים עם שיפורים (שעדיין תואמים את ההגדרה נשק נשיאה) ואז רק לקבל החלטה.
בהצלחה.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי TsurTriger » 04 מרץ 2016, 21:00

ברור שזה לא מצב אופטימלי.
מנגד, אני גם ריאלי:
גלוק עולה 4400
שיפורים (כוונת + הדק) תוספת של לפחות 600 שח
והינה הגענו כבר לאקדח שעולה לפחות 5000.

סי זד P07 עולה 3300
שיפורים? נאדה.
הפרש של 1700, לפחות עבורי, לא הולך ברגל.

בנוסף, בוא לא נשכח מי זו החברה ששמה הוא CZ. עם כל הכבוד לגלוק, ל-CZ יש היסטוריה לא פחות מרשימה עם ארסנל של אקדחים שהוכיחו את עצמם לאורך ההיסטוריה. אחד האקדחים היותר מוצלחים ואמינים בשוק, שלא מעט תעשיות ייצרו "רפליקות" שלו, זה ה CZ 75. הנשקים של CZ לא פחות אמינים מאלה של גלוק (האקדח הקודם שלי היה CZ 83 אשר בגלל איזה קפיץ שנחלש כבר וגרם למעצור בנשק בחידוש האחרון, החלטתי להחליף את כל האקדח ולא רק את הקפיץ).

אם אתה שואל אותי, הגלוק "צריך" לעלות כמו ה סי זד P07 (סביב השלוש) ולא יותר. למה הוא כל כך יקר בארץ? כי אפשר (אנשים שומעים גלוק וישר חושבים שהם מקבלים את האקדח הכי טוב בעולם. בדיוק כמו שאנשים שומעים רולקס וחושבים שזה השעון הכי טוב בעולם).
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי wildwheat » 04 מרץ 2016, 21:42

אני שמח ביותר שמצאת כלי שמתאים לך מכל הבחינות, ושאתה מרגיש איתו טוב ובטוח בלב שלם.
ככה צריך. בלי ללכת אחרי העדר ולהיכנע למוסכמות, או במקרה הגרוע לבינוניות, כי ככה כולם חושבים.
כבעלים טרי וגאה ביותר של CZ TS אני מצטרף אליך בתדהמה שלי בכל פעם מחדש שאני יורה בנשק.
נוחות מקסימלית וההדק הכי טוב שאני מכיר. אמנם ה- TS עולה "קצת" יותר מה- P07, אבל לי זה שווה את זה.
אם יוצא לך להגיע באיזה שישי אחד אל מאיר רוט, תגיד.
נפגש ונוכל להתרשם אחד מנשקו של השני.

CZ כבוד!!
החלום:
CZ TS (יש)
קולט אנקונדה 0.44 מגנום קנה 8" (עדיין חלום)
קולט פיית'ון 0.357 מגנום קנה 6" (עדיין חלום)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 04 מרץ 2016, 22:08

למה אם ייצא?
אני אשמח.
אשלח לך הודעה בפרטי. נקבע יום שישי שמתאים ונפגש.
אצלי, מה שלא כתוב \ מתועד ביומן לא יקרה :lol:
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 05 מרץ 2016, 12:09

Glock 34
בגדול אני באותה דעה כמוך.
אני רואה את הבסיס בגלוק כבסיס הכי טוב.וכבסיס מעולה לשיפורים.
אני החלפתי את רוב החלקים המרכזים באקדחים שלי.
הדק כוונות ועוד כמה שטויות השקעה "קטנה" של כ 500 דולר לכלי בארה"ב
התוצאה אין מה לדבר.
לא כל אחד יכול בעלויות בארץ להרשות לעצמו.
אני יכול להבין את החברה שבוחרים את הcz
הדק מושלם כוונות מושלמות אפס השקעה.אקדח מושלם?
לא ולא.תמורה לכסף בהחלט.
לדעתי בכל פרמטר הגלוק עולה עליו פרט למחיר הסופי.
מבחינתי כל עוד אני יכול לעמוד במחיר הגלוק עדיף.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 05 מרץ 2016, 12:10

יש cz קטן יותר - נקרא rami, מגיע גם עם גוף פולימרי ומקבל כל מחסנית של cz75 , יריתי איתו במקביל ל p07 ונהניתי אפילו יותר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד