מילואים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

מילואים

על ידי זאקי » 19 מרץ 2016, 23:23

מה עושים בעת מילואים ?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: מילואים

על ידי dmsh » 19 מרץ 2016, 23:39

תלוי במפקד שלך. יש שמאפשרים להסתובב עם נשק אישי ויש כאלו שלא.
G-19
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 20 מרץ 2016, 00:15

לא הבנתי את השאלה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי wildwheat » 26 מרץ 2016, 22:07

לוקח אותו איתך ושומר עליו היטב.
לא צריך לפרסם את דבר הימצאותו ולנופף בו בפומבי.

אני לא סומך על הנשק שאני מקבל במילואים ב- 100%.
מילא בקו- יורים בנשק, מאפסים אותו, זה עוד בסדר.
באימון? אתה מקבל משקולת ל- 5 ימים ועושה הכל בשביל לא לירות בו בשביל לא ללכלך אותו שההזדכות תלך כמה שיותר מהר...

בקיצור, שים אותו בתיק ושמור את התיק צמוד אליך.
או שיהיה בנרתיק.
החלום:
CZ TS (יש)
קולט אנקונדה 0.44 מגנום קנה 8" (עדיין חלום)
קולט פיית'ון 0.357 מגנום קנה 6" (עדיין חלום)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 27 מרץ 2016, 04:26

אותי מלבב לראות הרבה אנשים חדשים שנכנסו לענף ושואלים שאלות נכונות ורלוונטיות.

הגישה לכלי ירייה פרטיים משתנה עם הזמן ושונה בין יחידה ליחידה. בלחימה, תעסוקות ואימונים בשטח נטיתי לשאת אקדח בנרתיק חיצוני שמותאם לשאר הציוד (אפוד/ אפוד מגן). ברגע שמגיעים לסביבה בה יש עוינות לכלי ירייה פרטיים, האקדח עובר לפאוץ' מוצלב. רחוק מעיני המלעיזים.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי tkgs » 27 מרץ 2016, 06:12

לא יודע מה איתכם, אבל אותי לימדו לא לשאול שאלות קיטבג.
יש לי אקדח והוא עלי 24/7 גם במילואים.
אני לא שואל וגם לא הולך ומפרסם במילואים שיש לי אקדח. הוא בחגורה וזהו.
כמה שתשאל ותדבר פחות - יעשו לך פחות בעיות.
צריך לזכור שלפעמים המפקד שלך יכול להעלים עין אם 'לא ידע' אבל אם תשאל תהיה חייב לקבל תשובה שלילית.

דרך אגב אני לא מכיר שום פקודת מטכ"ל שאוסרת על הצטיידות בנשק פרטי במילואים. סביר להניח שאלו הנחיות ביטחון נקודתית.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 27 מרץ 2016, 06:20

המונח קיטבג קיבל משמעות מעבר לשק החפצים הצבאי מכיוון שבמנטליות שלנו, בה קיימת התנגשות בין בירוקרטיה לבין הנטייה לקמבן את עצמנו לדעת, קל יותר לבקש סליחה מאשר לבקש רשות.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי tkgs » 27 מרץ 2016, 07:23

ליאור -
מה שכתבת נשמע כמו משפט 'זן' אבל אני לא כ"כ מבין את כוונתך בעניין...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yechiel1120 » 27 מרץ 2016, 09:04

אוף! חשבתי להזמין מאיביי נרתיק חיצוני שמתלבש על הקרסול למילואים... אני מבין עכשיו שזה ממש לא רלוונטי :neutral:
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי rubimor » 27 מרץ 2016, 11:55

tkgs כתב:דרך אגב אני לא מכיר שום פקודת מטכ"ל שאוסרת על הצטיידות בנשק פרטי במילואים. סביר להניח שאלו הנחיות ביטחון נקודתית.

הפקודה היחידה שאפילו מזכירה נשק פרטי היא זו:

http://pkudapp.co.il/uncategorized/2-01 ... %99%D7%94/

מצד שני פורסם בזמנו לינק לפקודה שקובעת שכשלא מדובר בנשקים ייעודיים (שהוגדרו ע"י הצבא לפעילות חיילי היחידה), מפקד היחידה הוא שיקבע לגבי כל צורת הצטיידות בנשק מעבר לכך (בתוך היחידה או בעת פעילות מבצעית). במילים אחרות, אם מפקד היחידה מחליט לאסור על כך (בבסיס מסוים של פיקוד העורף רשום "חוגרים ונג"דים - חל איסור להמצא בשטח היחידה עם נשק פרטי"), לדעתי אתה אמנם יכול להסתיר שאתה נושא אקדח בכיס פנימי, ואתה יכול לא להצהיר על כך קבל עם ועדה, אבל אתה עובר על פקודה יחידתית. אם זה שווה את העונש, זה כבר משהו אחר. אי שם בתחילת שנות התשעים "נתפסתי" עם מפזר חום בעמדת שמירה, בניגוד לפקודת סגן מפקד היחידה, ונשפטתי על זה. בזמנו לא היתה הוראה כלל צה"לית שאסרה את זה (לא יודע איך זה היום). את כל זה צריך לקחת בחשבון.

בכל אופן, אני לא בטוח שהצבא יכול לאסור עליך להגיע ליחדה עם נשק אם קיבלת אותו עקב מגורים באיזור סיכון, למשל, כי הוא עליך לצורך זה. אבל לשאת אותו ביחידה עצמה זה כבר משהו אחר. הכל תלוי בסוג היחידה ובמפקדה. מה שכן, אם יש לך אקדח תופי, אתה לא יכול לשאת אותו בצבא (מופיע בקישור) - לשכן שלי יש אקדח תופי חדש דנדש, לפני זה היה לו אחד ישן, זה הסוג שהוא אוהב. יש גם כאלה.

גם קראתי בזמנו על איסור לשאת אקדחים בקוטר קטן (שבארצנו הכוונה ל 0.22) בשטח הצבא - אל תשכחו שיש הרבה אנשים (לא כמו בעבר, אבל עדיין) עם אקדחים בקוטר זה. אבל אני לא מוצא עכשיו את הפקודה הזו.

בפקודה שצרפתי לא רשום כלום לגבי נשיאת נשק פרטי מעבר לנשק המבצעי ככלל, כן רשום שלא ניתן להחליף ביניהם, מלבד קצינים שמקבלים אישור לכך (הכוונה מן הסתם לא בפעילות מבצעית). אבל זה הכל בערך.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 27 מרץ 2016, 14:25

שורה תחתונה אל תשאל מה שאתה לא רוצה לדעת.
בהתחלה לא אמרו לי מילה במילואים, אבל אחרי שכמה מלעיזים התחילו לפתוח עליי עיניים אז גם המפקד נכנס לתמונה והתחיל לדבר איתי על העניין, דרש שאני אפרוק ושאני לא אחזיר מחסנית לנשק ועוד כל מיני שטויות.
גם זרקו לי איזו מילה על זה ש"אסור לבוא עם נשק למילואים, ובטח שלא למ"לי".
לא רציתי לעשות בעיות אז קצת הורדתי את הראש, אבל בגדול אני בדעה שאם יש למפקדים שלי בעיות עם נשק פרטי, אז כנראה שגם תחת פיקודם יש איזושהי בעיה שאחתום על נשק ארוך, על כל המשתמע מכך.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 27 מרץ 2016, 15:05

tkgs כתב:ליאור -
מה שכתבת נשמע כמו משפט 'זן' אבל אני לא כ"כ מבין את כוונתך בעניין...

המשפט המיתולוגי "עם קיטבקים" נולד איפשהו בטירונות/מסלולים בצבא.
לדוגמא סמל המחלקה היה אומר "היום בשעה 10 יש מסדר כוננות" תמיד היה קם איזה טמבל תורן ושואל "המפקד, להביא גם קיטבגים?"
אז כמובן שאותו סמל מחלקה היה אומר "למה לא..."

אותו כנ"ל גם לגבי מסעות.."המפקד עם פק"לים מחלקתיים?", מד"סים "עם נשק וחגור?" וכו'
נשק פרטי במילואים "המפקד אפשר להביא את האקדח הפרטי שלי למילואים"...
המפקד מגרד שניה בראש... חושב, רגע, אקדח, משחקים בנשק, סיכוי לפליטות כדורים..."עזוב אותי באמא שלך... לא!!"

קיצר לא תשאל שאלות קיטבג, יש סיכוי גדול שגם לא תקבל תשובות שאתה לא בדיוק רוצה לשמוע.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 27 מרץ 2016, 15:34

Everest כתב:שורה תחתונה אל תשאל מה שאתה לא רוצה לדעת.
בהתחלה לא אמרו לי מילה במילואים, אבל אחרי שכמה מלעיזים התחילו לפתוח עליי עיניים אז גם המפקד נכנס לתמונה והתחיל לדבר איתי על העניין, דרש שאני אפרוק ושאני לא אחזיר מחסנית לנשק ועוד כל מיני שטויות.
גם זרקו לי איזו מילה על זה ש"אסור לבוא עם נשק למילואים, ובטח שלא למ"לי".
לא רציתי לעשות בעיות אז קצת הורדתי את הראש, אבל בגדול אני בדעה שאם יש למפקדים שלי בעיות עם נשק פרטי, אז כנראה שגם תחת פיקודם יש איזושהי בעיה שאחתום על נשק ארוך, על כל המשתמע מכך.

אני מבין מה אתה אומר, אבל יש מקרים שהקצין האחראי אוסר על הכנסת נשק פרטי, וזה לא סתם אלא מתוך תחקירי עבר והכסת"ח שבא בעקבותיהם.

אני לא מדבר על מטווחים או על הסתובבות בבסיס, אבל נגיד הגעת למל"י לאימון לש"ב יבש או אפילו ח"קים.
אולי לך לא מפריע שיש עליך נשק עם תחמושת חיה, אתה ודאי סומך על עצמך כאיש מילואים ותיק ואחראי, אבל מבחינת מנהל התרגיל, יש לו כרגע נת"ב בטיחותי גדול מאוד שהוא לא יודע / רוצה / יכול להתמודד איתו. הנהלים אוסרים להכניס כל תחמושת חיה לאימון יבש, ואותו קצין בטיחות ייכנס לכלא אם מישהו ייפגע מירי חי או פליטת כדור, כמה שהוא סומך עליך או לא, אין לו בכלל שיקול דעת.

עם רובה קל להתמודד - מוציאים מכלול ושמים בווסט, או שמים תותב, או שכל הנשקים החיים במערום עם שומר ומשתמשים בנשק המיועד לירי ח"'ים בלבד. מה תעשה עם האקדח שלך? תפרק אותו? תשים אותו במערום? תפריד את התחמושת והמחסנית? אתה לא תרצה להפקיר את הנשק ששייך לך לאיזה שומר או נשקייה, וצה"ל (לפחות ביחידות הרגילות) לא יודע ולא רוצה להתמודד עם זה, אז הכי קל פשוט להגיד שאסור. אני מניח שביחידות שיש בהן שימוש תדיר באקדחים, יש יותר גמישות או נהלים יותר מסודרים לאחסון.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 27 מרץ 2016, 15:42

איתמר - מה זאת שאלת קיטבג אני מבין.

לא הבנתי את מה שליאור כתב בהקשר בעיקר עם ההתנצלות
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סיורניק » 27 מרץ 2016, 15:51

tkgs כתב:איתמר - מה זאת שאלת קיטבג אני מבין.

לא הבנתי את מה שליאור כתב בהקשר בעיקר עם ההתנצלות

הכוונה היא שלפעמים עדיף לעשות מה שאתה חושב לנכון (להגיע עם האקדח למילואים) ואם מישהו במקרה מתלונן אז לבקש סליחה ולהגיד שלא ידעת שאסור, מאשר לבקש רשות מראש ולקבל סירוב (ואז אם תבוא בכל זאת עם נשק למרות הסירוב זו הפרת פקודה).
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד