שדולת הנשק בכנסת לארדן: התר לאנשי מילואים לשאת נשק באזרחות

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שדולת הנשק בכנסת לארדן: התר לאנשי מילואים לשאת נשק באזרחות

על ידי soldier » 30 מרץ 2016, 09:10

השדולה לעיצוב מדיניות נשיאת נשק בכנסת גיבשה באחרונה שורה של המלצות להקלה בחלוקת כלי נשק לאזרחים על רקע המצב הביטחוני בחודשים האחרונים. במוקד ההמלצות שהועברו לשר לביטחון הפנים גלעד ארדן: מתן סמכות להוצאת רישיון נשק לאזרחים ללא עבר פלילי המשרתים במילואים. ארדן הבהיר בכנס הייסוד של השדולה כי הוא פועל לאתר מתווה להרחבת מספר האזרחים הנושאים נשק פרטי, כדי לסייע לכוחות הביטחון בהתמודדות עם גל הפיגועים. המלצות הוועדה עשויות להפוך בסיס לחקיקה בנושא.
יו"ר השדולה ח"כ אמיר אוחנה (הליכוד) שיגר אתמול את המלצות הוועדה לארדן, כשבמרכזן יוזמה דו־שלבית שעשויה לאפשר גם לאזרחים שאינם משרתים במילואים לשאת אקדחים באופן שגרתי. על פי התוכנית, "בשלב ראשון ובאופן מיידי ודחוף, תינתן אפשרות לאזרחים שומרי חוק נעדרי עבר פלילי או רפואי רלוונטי, והמשרתים במילואים (או שהינם בעלי רקע צבאי מתאים מבחינת רמת המיומנות בשליטה בנשק) – לקבל היתרים לנשיאת כלי יריה וזאת במטרה לממש את הזכות הבסיסית להגנה עצמית, תוך עיבוי תדירות האימונים הנדרשים מאחת לשלוש שנים כיום, לאחת לשנה". אוחנה כתב לארדן כי "בשלב השני הייתי שוקל הסרת התנאי של שירות המילואים והרחבת המעגל, זאת לאחר שהשלב הראשון יוכיח את עצמו כיעיל ביחס ליתרונות מול הסיכונים".

בכינוס השדולה לפני כחודש וחצי הבהיר ארדן כי בכוונתו לפעול להקלה משמעותית בחלוקת כלי נשק להגנה עצמית לאזרחים. "אנו רוצים לראות יותר אזרחים מיומנים נושאים כלי נשק ברחובות כדי לתת גיבוי לשוטרים ולכוחות מג"ב, אך יחד עם זאת אני רוצה לוודא שאזרחים המקבלים היתרים יעברו הכשרה מיוחדת ומקיפה. ההכשרה כיום לא מספקת", אמר השר לביטחון הפנים. באגף לרישוי כלי יריה במשרד לביטחון הפנים הבהירו כי הם קשובים לקולות הקוראים להרחבה של מספר האזרחים המחזיקים בכלי נשק להגנה עצמית.

http://www.haaretz.co.il/news/politics/ ... -1.2898707
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שדולת הנשק בכנסת לארדן: התר לאנשי מילואים לשאת נשק באזרח

על ידי ניר ל » 30 מרץ 2016, 10:11

מאד לא מתלהב ...
את הגזר יקחו בהזדמנות הראשונה, הוותיקים ביננו שמחזיקים נשק עשרות שנים כבר היו בסרט הזה לא מעט.
יירגע המצב לתקופה/ יתחלף שר/ שקר כלשהו והתבחינים יצומצמו כהרף עיין, אתם יצומצם גם מספר המחזיקים הנוכחי כי הרי - בהיעדר תבחין פגה העילה.

את המקל ישאירו בכל מקרה - כי הרי הוא לא יכול להזיק - חוץ מלכיס שלנו ולזה אנחנו רגילים.יחייבו להוציא 250₪ בכל שנה ולא רק בכל 3 שנים עבור אימון סטטי מטופש ומיותר. המהדרין יושיבו אותנו שעתיים לשמוע הגיגים ולירות 50 כדור ל 7 מ׳ ויספרו פגיעות. הקפדנים פחות ידברו דקה בעמידה, יתנו לירות 50 כדור מ 7מ׳ ויחתמו על הטופס כעבור רבע שעה.
אולי זה זמן לא רע לחפש מקום אסטרטגי לפתיחת מטווח מורשה ...

אני עדיין מחכה לתשובת מבקר המשרד לבטחון פנים לגבי חובת אימון תקופתית בחידוש רשיון,לספורטאים שבהגדרה מקבלים נשק תחת חובה להשתתפות שנתית בתחרויות ירי... כאשר בשנת 92 כבר הוגדר בתקנות שהם פטורים מחובה זו.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי goral » 30 מרץ 2016, 10:25

ניר בשיחה שהיתה לי עם מנהל מטווח במרכז הארץ עושה רושם שדווקא האימון המסורתי וחידוש הרישיון יעלה לפעם ב-5 שנים, ופעם בשנה יהיה סוג של מבחן מעשי בהתאם לרמת היורה

כך שליורה מאומן זה יהיה סך הכל ירי חופשי של 50 כדור +/-
בלי כל ההרצאה החפירה והתשלום המופרז
Glock 19C
S&W MP Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 30 מרץ 2016, 11:17

נשמע יותר טוב, אבל מי באמת יודע איך זה יגמר ומה תחליט הוועדה ....

הבעיה היא שקושרים את הצבא לנושא הזה, בעוד שהצבא ככלל לא עושה שימוש באקדחים וזה לא חלק מהכשרה של חיילים/לוחמים/קצינים.
אפשר להגיד ששירות צבאי מעיד על נאמנות/ נורמטיביות / מילוי חובות אזרחיות, אבל הוא לא מעיד כלל על מיומנות שימוש באקדח.

חבל שמי שכותב את החוקים לא מבין את הנושא, חבל שעוסקים בזה פקידים ולא אנשי מקצוע, כשלפקידים יש אג׳נדה אישית זה בכלל קטסטרופה...

הייתי רוצה שאזרח נורמטיבי שעומד בתנאי סף שייקבעו - יהיה זכאי לרשיון. לא כדי לגבות את כוחות הבטחון אלא בראש ובראשונה כדי להגן על עצמו, על משפחתו ועל רכושו. יש כרגע מצב שמנתח מוח בכיר בבית חולים איכילוב, יכול להחזיק בידיו את החיים של ראש הממשלה חו״ח אבל לא רשאי לשאת אקדח כי - הוא לא גר ביישוב הנכון/ לא משרת כבר במילואים וכו׳. אקדח זה בראש ובראשונה אחריות. מיומנות זה רק הרבה אח״כ, זה לא משהו שרוכשים ומשמרים בירי 50 כדור אחת לשנה ואפילו לא אחת לחודש, אבל אדם אחראי ומודע יכול להחזיק נשק בבטחון אחרי שעבר הכשרה בסיסית ונמצא כשיר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי argra11 » 30 מרץ 2016, 11:45

goral כתב:ניר בשיחה שהיתה לי עם מנהל מטווח במרכז הארץ עושה רושם שדווקא האימון המסורתי וחידוש הרישיון יעלה לפעם ב-5 שנים, ופעם בשנה יהיה סוג של מבחן מעשי בהתאם לרמת היורה

כך שליורה מאומן זה יהיה סך הכל ירי חופשי של 50 כדור +/-
בלי כל ההרצאה החפירה והתשלום המופרז

אתה באמת מאמין לזה?

1. "חידוש הרישיון יעלה לפעם ב-5 שנים" , הסבר , תשלם 60 ש"ח לשנה * 5 = 300 ש"ח בדיוק כמו שילמת קודם!!! רק עכשיו הבט"פ "חסך" לו התעסקות איתך ל 1 ל5 שנים במקום כל 3 שנים.(ואני לא יודע אם זה כל כך טוב , גם ככה כל מיני חסרי אחריות נופלים להם בין האצבעות אז עכשיו לא ישימו לב עליהם 5 שנים? , לדעתי 3 שנים זו "מסננת" הגיונית)
2. אבל הכניס לך "ברז" של אימון כל שנה הכולל את העלויות שלו , ואז נשאר לנו לשאול:
3. מיהו יורה מיומן?
4. מי קובע מהו התשלום? (פיקוח ממשלתי? מה לממשלה אכפת ממך?) בזמנו במאמר הזה כתוב :
http://www.israeldefense.co.il/he/conte ... 7%9E%D7%A8
"לא מדויק. הם ישלמו אגרה חד-פעמית לתקופה של כעשור ולא יחויבו לחדש את הרישיון מדי שלוש שנים, אבל כן לבצע הכשרה בתשלום כל שנה. בשיחות מוקדמות שערכנו עם המטווחים הובעה נכונות למחירים נוחים יותר".

אז שאני הסמוך על טוב ליבו של בעל המטווח או הבט"פ? ראה מחיר הקוטג ברגע שיצא מפיקוח.
5. ההרצאה "חפירה" כדבריך , מדובר בהרצאת בטיחות , לדעתי היא לא פחות חשובה (אם לא יותר ) מהירי חובה שאתה מבצע. ("בטיחותי" יותר חשוב מ"מוכשר" , לדעתי).
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ניר ל » 30 מרץ 2016, 13:01

חייב להתייחס לעניין ״ההרצאה״
עברתי לא מעט חידושים בעצמי, ושמעתי המון כאלו כשהמתנתי לירי חפשי בהזדמנויות שונות.
בפועל לא מדובר בתוכן אחיד, כי אם במשנתו של המדריך שפעמים רבות מזבל את השכל ו ״חפירה״ זה אנדרסטייטמנט.
אני מדבר בעיקר על הנושא המשפטי - יש מדריכים שנמנעים מלהיכנס לזה, לדעתי בצדק, יש כאלו שלא מפסיקים לדבר ועדיף שישתקו. זו אחריות של כל אחד ואחד להבין את מצבו המשפטי ואת ההשלכות של שימוש בנשק, לא המדריך יעמוד אח״כ לחקירה.
הנושא הבטיחותי הוא עניין אחר, בד״כ מעבירים אותו בצורה סבירה.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי עדן23 » 30 מרץ 2016, 13:58

הכוונה שהרשיון יהיה בתוקף ל5 שנים אבל כל שנה תחוייב בביצוע אימון כשירות מי שלא יבצע אימון ילקח ממנו הרשיון…

עדיף על המצב היום.
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 30 מרץ 2016, 15:28

לדעתי כמו כל דבר הכוונה תהיה טובה והתוצאה גרועה.
אזרח שעומד בדרישות כמו עבר פלילי ובריאותי יחויב לעבור הכשרה(כמו ללימוד נהיגה) ויוכל לקבל רישיון.
יעבור ריענון פעם בשנה בנושא בטיחות וירי חי וזהו.
בסוף יסבכו את זה כך שיבואו מברכים ויצאו מקללים.וכולנו ניפגע.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי BorisGold » 30 מרץ 2016, 15:41

שר לביטחון הפנים גלעד ארדן צריך לקבל אות יקיר העמותה %%$0066
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bnsagi » 30 מרץ 2016, 19:56

אפשר להתווכח על חלק מהדברים, אני באופן אישי בעד מעבר הכשרה כל שנה (אבל לא לגבות כל שנה סכום שערורייתי על אותו מערך שיעור).
לעניות דעתי, אם על אוטו אתה צריך כל שנה לקבל אישור כשירות אין סיבה שעל נשק זה לא יהיה כך.
מרביתנו כאן גם ככה לא טווחים רק בחידוש אלא פעם בחודש וכו', כך שמבחינתנו זה לא צריך לשנות הרבה.

בסופו של דבר אני מאמין שאם כבר מציידים אדם בנשק אזי ראוי ורצוי שהוא יהיה מיומן בהפעלתו ככל האפשר.
פעם בשנה לטווח 50 כדור זה לא נורא לאדם הממוצע.
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 30 מרץ 2016, 22:59

BorisGold כתב:שר לביטחון הפנים גלעד ארדן צריך לקבל אות יקיר העמותה %%$0066

lol
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 30 מרץ 2016, 23:00

bnsagi כתב:אפשר להתווכח על חלק מהדברים, אני באופן אישי בעד מעבר הכשרה כל שנה (אבל לא לגבות כל שנה סכום שערורייתי על אותו מערך שיעור).
לעניות דעתי, אם על אוטו אתה צריך כל שנה לקבל אישור כשירות אין סיבה שעל נשק זה לא יהיה כך.
מרביתנו כאן גם ככה לא טווחים רק בחידוש אלא פעם בחודש וכו', כך שמבחינתנו זה לא צריך לשנות הרבה.

בסופו של דבר אני מאמין שאם כבר מציידים אדם בנשק אזי ראוי ורצוי שהוא יהיה מיומן בהפעלתו ככל האפשר.

הידעת? בשנות ה-60 היית צריך לקחת את הנשק פעם בשנה לבדיקת נשק, בדיוק כמו טסט פעם בשנה לרכב.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 31 מרץ 2016, 07:20

בשנות השישים אנשים גם החזיקו כמויות של נשק שלל, המדינה מצידה ביקשה שיבצעו רישום שלו והשאירה אותו בידיהם.
היום אתה יכול לרשת אקדח נדיר ששווה 100,000$ ואם ראש האגף יסכים להשאיר לך אותו - תצטרך להסב אותו לגוש פלדה מותכת.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי bnsagi » 31 מרץ 2016, 10:07

Everest כתב:
bnsagi כתב:אפשר להתווכח על חלק מהדברים, אני באופן אישי בעד מעבר הכשרה כל שנה (אבל לא לגבות כל שנה סכום שערורייתי על אותו מערך שיעור).

הידעת? בשנות ה-60 היית צריך לקחת את הנשק פעם בשנה לבדיקת נשק, בדיוק כמו טסט פעם בשנה לרכב.

לא ידעתי, תודה על האינפורמציה :)
Glock 26 GEN4
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי rubimor » 31 מרץ 2016, 12:05

אף אחד לא "צייד אותי בנשק". מה זה צייד אותי? אתה ציידת אותי? המדינה ציידה אותי? מה זה הדבר הזה?
את הנשקים שלי קיבלתי בערוב השנים, אם דרך היחידה ואם בירושה, אחד מהם גם נגרע ממני בערוב השנים.
אני לא הולך עם הנשק עלי, בניגוד לרבים מבאי הפורום, ואני לא מוצא לנכון לעבור עליו מטווח כל שנה.
בחידוש האחרון תוצאות המטווח שלי היו מצוינות (מה לעשות, יש לי יד יציבה ועין טובה, ואני יודע מתי לנשום).
האם זה אומר משהו באירוע אמת? האם מישהו חושב מתי לעצור את הנשימה כשהוא יורה באירוע?
אולי מי שמתאמן בירי מעשי.
כל עוד לא ישנו את תוכן האימונים, לטווח כל שנה לדעתי זו שטות שמטרתה גביית כספים ולא יותר.
זה לא יגרום למי שיורה טוב במצבי רגיעה לירות טוב יותר במצב דינאמי.
לא כל העולם קיבל נשק בתבחיני הגנה עצמית של השנים האחרונות. יש ספורטאים שגם ככה יורים הרבה, ישנם אנשים על תבחין משמר עם כל מיני כלים שונים ומשונים. במו עיניי ראיתי אדם עם "אקדח" בקוטר 5,56 נאטו חד-כדורי. מישהו חושב שהוא הולך עם הדבר הזה עליו?
אם יש משהו שאני לא סובל זה שמשנים משהו לטובת אנשים מסוימים, ובמקביל מרעים את התנאים לאנשים אחרים, שלא עשו שום דבר שדורש את ההרעה הזו. כבר דובר כאן לעייפה על כך שבין נושאי הנשק הפרטי (לא ארגוני), תקריות עם כלי היריה זעומות עד אפסיות. מדוע זה ככה, בניגוד לנשק ארגוני למשל? אולי כי באמת מדיניות הרישוי היתה כ"כ מגבילה. אבל אם משחררים אותה (שזה דבר חיובי באופן כללי), זה אומר שזה צריך לבוא על חשבון אנשים אחרים?
נו טוב, אני יודע שלזה אנשים מסוימים כיוונו, ועכשיו הם יזכו במה שהם רצו, אנשים שלא מייצגים אותי ולא ייצגו אותי לעולם (גם אם לדעתם הם כן).
Peace
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד