האם אתם מבררים אם מותר להכניס נשק לפני הגעה לאירוע כל שהוא?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

האם אתם מבררים אם מותר להכניס נשק לפני הגעה לאירוע כל שהוא?

על ידי Max2 » 24 אפריל 2016, 15:06

שלום חברים,

לאחרונה אני מוצא את עצמי מתקשר למקומות שבהם אני עתיד לבקר כדי לבדוק אם מותרת כניסה עם נשק.

למשל, לאחרונה - מוזיאון הילדים בחולון, פסטיבל הצגות ילדים בחיפה, אירוע סגור מהעבודה של בת זוגי.

יש בי תמיד החשש שאני עשוי להגיע למקום ללא יכולת להיכנס בגלל הנשק.

האם יש עוד שנוהגים כך? האם עליי לנהוג אחרת ? האם זה מצב סביר לבצע כול פעם בירורים שכאלה ?

תודה !
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: האם אתם מבררים אם מותר להכניס נשק לפני הגעה לאירוע כל שה

על ידי TsurTriger » 24 אפריל 2016, 15:15

מברר לרוב באתר ולרוב כותבים גם בפרטי ההזמנה.

לרוב מעדיף להימנע ולהגיע בלי.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Noy_haslik » 24 אפריל 2016, 15:16

בד"כ כתוב על הכרטיס או ההזמנה אם יש איסור להיכנס עם נשק..אבל תמיד טוב להתקשר ולשאול
"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Digo » 24 אפריל 2016, 15:19

במקומות הבודדים בהם יצא לי לבקר והיה אסור להיכנס עם נשק, הייתה הודעה רשמית מפורשת בהזמנה / באתר הרשמי. בדרך כלל הבירור שלי מסתכם בזה. עוד לא היה לי תקל בעניין הזה, מקווה שזה יישאר כך...
"וענייני המלחמות, אי אפשר היה כלל, בשעה שהשכנים כולם היו זאבי ערב ממש, שרק ישראל לא יילחם, שאז היו מתקבצים כולם ומכלים ח"ו את שאריתם..."
--
CZ P-07
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 24 אפריל 2016, 15:31

לא מברר וגם לא אמורה להיות בעיה אלא אם כן יש איזה קב"ט שהחליט על דעת עצמו שאסור.
קרה לי שהגעתי לאירועים והיה "אסור".
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 24 אפריל 2016, 15:42

Everest כתב:לא מברר וגם לא אמורה להיות בעיה אלא אם כן יש איזה קב"ט שהחליט על דעת עצמו שאסור.

ומה עשית ?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 24 אפריל 2016, 16:00

Max2 כתב:
Everest כתב:לא מברר וגם לא אמורה להיות בעיה אלא אם כן יש איזה קב"ט שהחליט על דעת עצמו שאסור.

ומה עשית ?

איש הישר בעיניו יעשה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 24 אפריל 2016, 16:44

דוגמא מהזמן האחרון : חמי געש אין שום הודעה באתר האינטרנט ,התקשרתי לברר טלפונית והתשובה שקיבלתי : "אני לא יודעת , עדיף שתשאיר בבית" . (ביררתי כי הייתה לי הרגשה שבסבירות גבוהה תהיה לי בעיה , נשאר בבית ,בדיעבד התברר שצדקתי) , במקום שלט ענק בכניסה שאסור ע"פ הוראת משטרת ישראל ואין אפשרות הפקדה , ניגשתי להנהלה ושאלתי מה עושה אדם שקנה כרטיס דרך מגהלאן (אין ולא מופיע שום התייחסות על הכרטיס) מגיע מרחוק ומופתע ע"י השלט הנ"ל , התשובה : "זו הוראה של משטרת ישראל ולא מעניינינו , אתה יכול לשאול במשטרת נתניה" , הצעה מצידי : "אולי אפשר להכניס הודעה באתר אינטרנט" , תגובה : מבט לשמיים של "מה הנודניק הזה רוצה מאיתנו?"
כל אירוע ספורט (כדורגל ,כדורסל) , אסור.
בקיצור , לפעמים אני מנסה לברר , לרוב לא , הכל לפי הגיון והרגשה.
בעיקרון , אם אסור והגעתי עם, מנסה לדבר בהגיון עם מישהו עם סמכות החלטה ולפעמים מצליח , אם לא , לא נכנס.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 24 אפריל 2016, 17:50

אם מדובר בבריכה או בספא, מגיע בלי. אם מדובר בקוצרט באולם מוכר, מברר באתר האינטרנט. אם מדובר במוזיאין קטן, לא מברר, לא מעלה את הנושא. אם שואלים, עונה בכנות. בארץ אני לא נוהג להגיע לאירועים ציבוריים המוניים או צפופים בהם נשיאה אסורה, מתוך הרגל יותר מאשר מתוך עיקרון. יחסית למקום בו אני נמצא כעת (שיקאגו), אין הרבה עסקים שאוסרים נשיאה על דעת עצמם.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 24 אפריל 2016, 18:11

argra11 כתב:

דוגמא מהזמן האחרון : חמי געש אין שום הודעה באתר האינטרנט ,התקשרתי לברר טלפונית והתשובה שקיבלתי : "אני לא יודעת , עדיף שתשאיר בבית" . (ביררתי כי הייתה לי הרגשה שבסבירות גבוהה תהיה לי בעיה , נשאר בבית ,בדיעבד התברר שצדקתי) , במקום שלט ענק בכניסה שאסור ע"פ הוראת משטרת ישראל ואין אפשרות הפקדה , ניגשתי להנהלה ושאלתי מה עושה אדם שקנה כרטיס דרך מגהלאן (אין ולא מופיע שום התייחסות על הכרטיס) מגיע מרחוק ומופתע ע"י השלט הנ"ל , התשובה : "זו הוראה של משטרת ישראל ולא מעניינינו , אתה יכול לשאול במשטרת נתניה" , הצעה מצידי : "אולי אפשר להכניס הודעה באתר אינטרנט" , תגובה : מבט לשמיים של "מה הנודניק הזה רוצה מאיתנו?"
כל אירוע ספורט (כדורגל ,כדורסל) , אסור.
בקיצור , לפעמים אני מנסה לברר , לרוב לא , הכל לפי הגיון והרגשה.
בעיקרון , אם אסור והגעתי עם, מנסה לדבר בהגיון עם מישהו עם סמכות החלטה ולפעמים מצליח , אם לא , לא נכנס.

אם הייתי עורך דין משועמם ורודף אמבולנסים, הייתי כבר מזמן תובע מקומות כאלה.
יש כאן יופי של קייס(הוצאות על הנסיעה, עוגמת נפש, בזבוז זמן, חוסר גילוי נאות ולא חסר עוד...)
אבל אנחנו ישראלים, אנחנו נעדיף להתלונן מאשר לעשות משהו.
אלה שכן נלחמים על דברים עקרוניים מצטיירים כ"לא לוקחים דברים בפרופורציה" או "לוקחים קשה מדי".
באמריקה כבר היו תובעים מקום כזה מזמן.
לגבי מגרשי כדורגל/כדורסל - זה ידוע כבר מזמן ואם אני לא טועה זה אף מעוגן בחוק למניעת אלימות בספורט או באיזה שקר כלשהו אחר.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 24 אפריל 2016, 18:41

תודה לכולם,

הרגע דיברתי עם הקבט של פסטיבל חיפה וגם הוא אמר שמשטרת ישראל אוסרת ויש שלט גדול בכניסה.

הקטע המעצבן שדווקא בנסיעות ומקומות רחוקים יותר (עבורי לפחות) כמו זה אני לא יכול לקחת את הנשק...

זה מה יש כנראה. לא אסתכן בלהגיע לחיפה מהמרכז עם שלושה ילדים ושיאסרו עליי להיכנס.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי TsurTriger » 24 אפריל 2016, 19:18

אתה לא מסתכם יותר מבדרך כלל.
אירועים כאלה לרוב כוללים אבטוח אדוק משולב משטרה, בעיקר בגלל הפוטנציאל הנפיץ בו, ורמת האבטחה מספיק טובה.

בואו ניקח את הדברים בפרופורציות. עדיין כאן זה לא אפריקה, יש חוק ויש אבטחה. לא קרה כלום אם יש מקומות שאסורה הכניסה עם נשק. מה שכן, זה לא תקין לא להוסיף את המידע על גבי אישטר ההזמנה או על גבי הכרטיסים מבעוד מועד.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 24 אפריל 2016, 19:36

TsurTriger כתב:אתה לא מסתכם יותר מבדרך כלל.
אירועים כאלה לרוב כוללים אבטוח אדוק משולב משטרה, בעיקר בגלל הפוטנציאל הנפיץ בו, ורמת האבטחה מספיק טובה.

בואו ניקח את הדברים בפרופורציות. עדיין כאן זה לא אפריקה, יש חוק ויש אבטחה. לא קרה כלום אם יש מקומות שאסורה הכניסה עם נשק. מה שכן, זה לא תקין לא להוסיף את המידע על גבי אישטר ההזמנה או על גבי הכרטיסים מבעוד מועד.

בדיוק!
לא תקין גם שאין אפשרות הפקדה.
לא להיכנס עם נשק למקום מאובטח זה עוד בסדר, רק שידאגו להפקדה כי אף אחד לא מקבל ליווי מאובטח צמוד מהבית לאירוע ובחזרה.
וזה לא משהו בלתי אפשרי, אבל זה כן עולה קצת כסף למארגני האירוע.
בעיני זה מראה על חזירות כשמארגני אירוע לא טורחים להסדיר את הנושא ומשאירים את הבעיות בש.ג. רק בשביל לחסוך עוד כמה שקלים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Dark Droid » 24 אפריל 2016, 19:45

היום נסעתי לתערוכת הרכבים בגני התערוכה, ניסתי לברר אם מותר להגיע עם נשק אבל אף אחד לא נידב לי מידע אם כן או לא...
בסוף הגעתי בלי, והיה מותר להיכנס...

אבל כן, חושב שכדאי לברר לפני הגעה למקומות סגורים אם מותר או לא.
S&W M&P Shield
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Max2 » 24 אפריל 2016, 19:47

Everest כתב:
TsurTriger כתב:אתה לא מסתכם יותר מבדרך כלל.

בדיוק!
לא תקין גם שאין אפשרות הפקדה.
לא להיכנס עם נשק למקום מאובטח זה עוד בסדר, רק שידאגו להפקדה כי אף אחד לא מקבל ליווי מאובטח צמוד מהבית לאירוע ובחזרה.
וזה לא משהו בלתי אפשרי, אבל זה כן עולה קצת כסף למארגני האירוע.
בעיני זה מראה על חזירות כשמארגני אירוע לא טורחים להסדיר את הנושא ומשאירים את הבעיות בש.ג. רק בשביל לחסוך עוד כמה שקלים

לגמרי ! זה מה שמטריד אותי. לא האירוע אלא הדרך אליו וחזרה, הסתובבות מחוץ לאירוע באזור ועצירות בדרך וכד. בנוסף, אני לא אוהב להשאיר את הנשק בבית ריק מאדם.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד