איפה\איך להחזיק את הנשק בלילה
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
איפה\איך להחזיק את הנשק בלילה
הנושא עלה כהערות אגב במספר שירשורים
יש מי ששומר בכספת, אבל אז השימוש בנשק במקרה הצורך בעייתי (שלא נדבר אם הפורץ מאלץ אותך לפתוח את הכספת)
מצד שני - לשמור לידך יכול להיות מסוכן (אני מכיר מישהו שגנבו לו נשק ששמר בקופסא מתחת למיטה בזמן שהוא וכל בני המשפחה ישנו)
אז מה הפתרון?
אני אישית לא נועל בלילה - אבל למזלי אשתי מתעוררת מכל רחש, ואני גר ביישוב עם אבטחה והרבה כלבים נבחנים מסביב לבית
חשבתי על ארון לילה קליל, או מדף נסתר שיהיה נגיש לי אבל יקשה על פורץ שיכוון לנשק בלבד
יש מי ששומר בכספת, אבל אז השימוש בנשק במקרה הצורך בעייתי (שלא נדבר אם הפורץ מאלץ אותך לפתוח את הכספת)
מצד שני - לשמור לידך יכול להיות מסוכן (אני מכיר מישהו שגנבו לו נשק ששמר בקופסא מתחת למיטה בזמן שהוא וכל בני המשפחה ישנו)
אז מה הפתרון?
אני אישית לא נועל בלילה - אבל למזלי אשתי מתעוררת מכל רחש, ואני גר ביישוב עם אבטחה והרבה כלבים נבחנים מסביב לבית
חשבתי על ארון לילה קליל, או מדף נסתר שיהיה נגיש לי אבל יקשה על פורץ שיכוון לנשק בלבד
- סליקאי כסף
Re: איפה\איך להחזיק את הנשק בלילה
אני לא אענה לך ישירות לשאלה כי כל אחד עושה משהו אחר, אבל נתחיל בזה שנשק הוא מוצא אחרון.
אם הפורץ כבר בתוך הבית ואתה ישן, אתה בבעיה עם או בלי נשק.
למי שבאמת מתעקש לאבטח את עצמו ומשפחתו ומאמין באמת שיש סיכוי שיפרצו אליו, האקדח צריך להיות רק חלק אחד מתוך תפיסת אבטחה מקיפה וכוללת.
אם ניקח לרגע אנלוגיה מהתחום הצבאי, בבית שלך אתה ה"מגן" ואתה צריך "להכין את השטח" כך שתפגוש את האויב בתנאים שלך ובמיקום שנוח לך, כך שגם ב-2 בלילה כשאתה מתעורר בהפתעה מרעשים יהיה לך יתרון בהכרת השטח.
יש כמה טיפים שקראתי ברשת שיעזרו באבטחת הבית והסביבה, מהמעגל הכי חיצוני עד לחדר השינה:
1. הכרת השכנים, בניית קשרי ידידות וערבות הדדית איתם, מגורים במקום שסביר שישימו לב אם מישהו ש"לא שייך" מסתובב באיזור
2. סגירת תריסים כדי שלא יראו מה יש בתוך הבית, לא להשאיר קרטונים של הטלוויזיה החדשה שקנית מול הכניסה, אל תיראה כמו מטרה אטרקטיבית, תגרום לפורץ לבחור בבית אחר ולאו דווקא בבית שלך.
3. כלבים, אזעקה, אורות אוטומטיים במרפסת
4. סורגים, פלדלת, מגורים מעל קומת קרקע יעזרו למנוע או לעכב פריצה
5. מבנה הבית הפנימי - איפה ההורים נמצאים, איפה הילדים, כניסות לחדרים השונים - האם אתה נמצא במיקום טוב בין הפורץ לבין הילדים, או שבמקרה של פריצה תהיה חייב לצאת מחדר השינה ולהתמודד עם הפורץ כי אחרת הוא יגיע לילדים שיותר קרובים לכניסה?
6. בתוך הבית - מחסומים פיזיים, דלתות נעולות ומחיצות שיכריחו פורץ להגיע למקום שנוח לך לרות אותו בלי להיחשף אליו (למשל מסדרון מואר כשאתה בחושך מאחורי מחסה
6. בחירת מיקום העימות / ה"מארב" לפורץ - האם יש מקום בטוח לסגת אליו שנוח לך להגן עליו?
7. הכנה מנטלית ותרגול בני הבית - האם במצב חירום כולם יודעים מה לעשות, לאן להגיע, למי להתקשר וכו'?
אם הפורץ כבר בתוך הבית ואתה ישן, אתה בבעיה עם או בלי נשק.
למי שבאמת מתעקש לאבטח את עצמו ומשפחתו ומאמין באמת שיש סיכוי שיפרצו אליו, האקדח צריך להיות רק חלק אחד מתוך תפיסת אבטחה מקיפה וכוללת.
אם ניקח לרגע אנלוגיה מהתחום הצבאי, בבית שלך אתה ה"מגן" ואתה צריך "להכין את השטח" כך שתפגוש את האויב בתנאים שלך ובמיקום שנוח לך, כך שגם ב-2 בלילה כשאתה מתעורר בהפתעה מרעשים יהיה לך יתרון בהכרת השטח.
יש כמה טיפים שקראתי ברשת שיעזרו באבטחת הבית והסביבה, מהמעגל הכי חיצוני עד לחדר השינה:
1. הכרת השכנים, בניית קשרי ידידות וערבות הדדית איתם, מגורים במקום שסביר שישימו לב אם מישהו ש"לא שייך" מסתובב באיזור
2. סגירת תריסים כדי שלא יראו מה יש בתוך הבית, לא להשאיר קרטונים של הטלוויזיה החדשה שקנית מול הכניסה, אל תיראה כמו מטרה אטרקטיבית, תגרום לפורץ לבחור בבית אחר ולאו דווקא בבית שלך.
3. כלבים, אזעקה, אורות אוטומטיים במרפסת
4. סורגים, פלדלת, מגורים מעל קומת קרקע יעזרו למנוע או לעכב פריצה
5. מבנה הבית הפנימי - איפה ההורים נמצאים, איפה הילדים, כניסות לחדרים השונים - האם אתה נמצא במיקום טוב בין הפורץ לבין הילדים, או שבמקרה של פריצה תהיה חייב לצאת מחדר השינה ולהתמודד עם הפורץ כי אחרת הוא יגיע לילדים שיותר קרובים לכניסה?
6. בתוך הבית - מחסומים פיזיים, דלתות נעולות ומחיצות שיכריחו פורץ להגיע למקום שנוח לך לרות אותו בלי להיחשף אליו (למשל מסדרון מואר כשאתה בחושך מאחורי מחסה
6. בחירת מיקום העימות / ה"מארב" לפורץ - האם יש מקום בטוח לסגת אליו שנוח לך להגן עליו?
7. הכנה מנטלית ותרגול בני הבית - האם במצב חירום כולם יודעים מה לעשות, לאן להגיע, למי להתקשר וכו'?
באתי ללמוד
הנושא כבר נטחן בפורום אבל לפי דעתי נשק ליד המיטה בתוך מגירה בשידה עם פנס לידו וכלב שנובח אם מישהו מנסה להיכנס הביתה 

"לכל מקום שנרצה, בכל דרך שנבחר"
- סליקאי זהב
אני פשוט ישן חזק מדי... והילדים צעירים מדי וסקרנים מדי. ואשתי לא בקטע של נשק.
מבחינתי, גם בלילה — כספת.
אבל אין כאן יותר נכון או פחות נכון באופן כללי.
יש התאמה לנסיבות מסוימות.
את הנסיבות שלי תיארתי.
אם הייתי גר באיזור מאוים, אז הייתי מחפש כספת ביומטרית לגישה מהירה לצד המיטה. בלי קשר לכספת בקיר שבה מחביאים כשעוזבים למקום שאי אפשר לקחת נשק (לשחות בים?)
אגב, מעגלי אבטחה זה מאוד נכון.
כלב קטן שעושה רעש בתוך הבית, ונביחותיו מתייחסות להתרעות רלנטיות בתוך הבית — זה צעד ראשון וקונקרטי יותר מכלב שמירה גדול בחצר, או אזעקה אלקטרונית.
מבחינתי, גם בלילה — כספת.
אבל אין כאן יותר נכון או פחות נכון באופן כללי.
יש התאמה לנסיבות מסוימות.
את הנסיבות שלי תיארתי.
אם הייתי גר באיזור מאוים, אז הייתי מחפש כספת ביומטרית לגישה מהירה לצד המיטה. בלי קשר לכספת בקיר שבה מחביאים כשעוזבים למקום שאי אפשר לקחת נשק (לשחות בים?)
אגב, מעגלי אבטחה זה מאוד נכון.
כלב קטן שעושה רעש בתוך הבית, ונביחותיו מתייחסות להתרעות רלנטיות בתוך הבית — זה צעד ראשון וקונקרטי יותר מכלב שמירה גדול בחצר, או אזעקה אלקטרונית.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
החוק היבש אומר כאשר הנשק לא עליך - כספת.
מבחינתי, אני דוגל בחוק היבש. יש מספיק סיכונים עם הסתברות גבוהה יותר מאשר יתרונות לדעתי.
כלב גדול שנובח בחצר ונעילת הבית באמצעים. זה מבחינתי הפתרון. הנביחות והעיכוב בפריצה, יהוו מפסיק זמן להתארגנות עבורי.
מבחינתי, אני דוגל בחוק היבש. יש מספיק סיכונים עם הסתברות גבוהה יותר מאשר יתרונות לדעתי.
כלב גדול שנובח בחצר ונעילת הבית באמצעים. זה מבחינתי הפתרון. הנביחות והעיכוב בפריצה, יהוו מפסיק זמן להתארגנות עבורי.
- סליקאי זהב
ואם הנשק איתי במיטה איך זה נחשב?
עלי או לא עלי(יותר נכון מתחתי)
עלי או לא עלי(יותר נכון מתחתי)
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
לא יודע להגיד לך אריק. לדעתי זו שאלה לעו"ד, ולא להדיוט כמוני, מכיוון וזהו תחום אפור שאפשר לטעון שהפקרת את הנשק ומצד שני אפשר לטעון שהנשק היה עליך (אם כי, בזמן שאתה הית במצב רדום).
כאשר אני במילואים, אין ברירה ואני ישן עם הנשק עלי (לרוב מתחתי - מעביר את האקדח בחגורה לאיזור שעליו שאני רוצה לישון וישן על האקדח כאשר הוא מחובר לרצועה בתוך נרתיק). כאשר אני בבית, גם כך הדבר הראשון שאני עושה זה לפרוק את הנשק ולאחסן בכספת. כך, שאינני רואה טעם למצב אחר.
בהקשר של גנבים וכדו, כל עוד אין מדובר באירוע פח"ע, אעדיף לחפש אלטרנטיבות אחרות להדוף את הפולש.
כאשר אני במילואים, אין ברירה ואני ישן עם הנשק עלי (לרוב מתחתי - מעביר את האקדח בחגורה לאיזור שעליו שאני רוצה לישון וישן על האקדח כאשר הוא מחובר לרצועה בתוך נרתיק). כאשר אני בבית, גם כך הדבר הראשון שאני עושה זה לפרוק את הנשק ולאחסן בכספת. כך, שאינני רואה טעם למצב אחר.
בהקשר של גנבים וכדו, כל עוד אין מדובר באירוע פח"ע, אעדיף לחפש אלטרנטיבות אחרות להדוף את הפולש.
- סליקאי זהב
TsurTriger כתב:
אין לך שום דרך לדעת מה כוונתו של אדם שנכנס אליך הביתה באמצע הלילה.
אם זה פח"עי או פלילי, מה מצבו הנפשי, אם הוא חמוש, אם הוא על סמים או אלכוהול ועד כמה רחוק הוא מוכן ללכת.
אתה גם לא יודע איך אירוע כזה יסתיים, כי נטיה של אירועים כאלה היא להתדרדר לכדי אלימות תוך כדי כמה שניות.
יש המון "מקרי שוד שהסתבכו" ונגמרו ברצח/פגיעה גופנית חמורה. רק שבוע שעבר נרצחה מישהי במקרה שוד שהסתבך.
בגלל זה חקקו את חוק דרומי שבא להגן עליך בדיוק במקרים כאלה והיו כבר מספיק תקדימים בנושא.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק
- סליקאי זהב
אאל"ט (אם אני לא טועה) — החוק היבש מדבר על אחסנה בכספת.
מה זה מצב אחסנה? כשאני לא בבית? ואם אני כאן, הנשק איתי. אם אני ישן, זה לא נחשב משגיח? ואם הוא מתחת למזרון? נחשב תחת השגחה?
לא בטוח שהחוק היבש מגדיר, צריך להגדיר, או יכול להגדיר כל מצב.
מחוקקים משהו כשלא רוצים להשאיר שיקול דעת. ראה צה"ל.
ברוך השם עוד יש לנו דעת, וחופש להפעיל שיקול דעת.
ברור לי שאני בחרתי בכספת כשאני ישן כי זה מתאים לי אישית.
באותה מידה ברור לי שיש אנשים אחרים עם צרכים אחרים שפיתרון אחר יתאים להם.
לא הייתי רוצה שהחוק יחייב אותם אחרת.
מה זה מצב אחסנה? כשאני לא בבית? ואם אני כאן, הנשק איתי. אם אני ישן, זה לא נחשב משגיח? ואם הוא מתחת למזרון? נחשב תחת השגחה?
לא בטוח שהחוק היבש מגדיר, צריך להגדיר, או יכול להגדיר כל מצב.
מחוקקים משהו כשלא רוצים להשאיר שיקול דעת. ראה צה"ל.
ברוך השם עוד יש לנו דעת, וחופש להפעיל שיקול דעת.
ברור לי שאני בחרתי בכספת כשאני ישן כי זה מתאים לי אישית.
באותה מידה ברור לי שיש אנשים אחרים עם צרכים אחרים שפיתרון אחר יתאים להם.
לא הייתי רוצה שהחוק יחייב אותם אחרת.
-------
- נשק עליך זה כמו מצנח - אם תצטרך ולא יהיה עליך - כנראה שכבר לא תצטרך יותר...
- גם כשהמשטרה במרחק של דקות -
לפעמים זה עניין של שניות...
TsurTriger כתב:החוק היבש אומר כאשר הנשק לא עליך - כספת.
מסכים איתך. אני לא אשן עם האקדח מתחת לכרית.
בשביל זה יש כספת מוסלקת וחושים חדים.
Glock 26 GEN4
למיטב ידיעתי והבנתי אין בעיה חוקית עם צורות החזקה נוספות לכספת בלילה אבל כל אחד שיעשה מה שנכון לו ויבדוק עם עורך דינו .
האקדח צריך להיות נגיש למקרה של פריצה.
אני מסכים עם כל מי שאמר שפריצה לבית בו ישנים אישה וילדים בלילה הוא ארוע חמור.
האקדח צריך להיות נגיש למקרה של פריצה.
אני מסכים עם כל מי שאמר שפריצה לבית בו ישנים אישה וילדים בלילה הוא ארוע חמור.
WARLORD
- סליקאי זהב
כדאי שתתרגל כמה זמן יקח לך "עם החושים החדים"
להקיץ משינה להגיע לכספת המוסלקת ולפתוח אותה.
ואולי אותו פורץ\מפגע עומד בדרך אליה.?
הדבר הראשון שאני ארצה הוא לאחוז את האקדח.
להקיץ משינה להגיע לכספת המוסלקת ולפתוח אותה.
ואולי אותו פורץ\מפגע עומד בדרך אליה.?
הדבר הראשון שאני ארצה הוא לאחוז את האקדח.
אדם באמונתו יחיה
אדם באמונתו יחיה
מסכים עם אריק.
לי יש פיטבולית וסורגים וחומת אבן גבוהה מסביב לחצר ובכל זאת האקדח צריך להיות נגיש מיידית בלילה למקרה של התפרצות.
אני לא חושב שיש חוק שדורש לאחסן הנשק בכספת בלילה.
זה חוק שאם הוא קיים הוא בלתי סביר.
האם אדם שישן בהתנחלות או בחוות בודדים בנגב שסביבו בדואים וחול גם ישים את האקדח בכספת?
לי יש פיטבולית וסורגים וחומת אבן גבוהה מסביב לחצר ובכל זאת האקדח צריך להיות נגיש מיידית בלילה למקרה של התפרצות.
אני לא חושב שיש חוק שדורש לאחסן הנשק בכספת בלילה.
זה חוק שאם הוא קיים הוא בלתי סביר.
האם אדם שישן בהתנחלות או בחוות בודדים בנגב שסביבו בדואים וחול גם ישים את האקדח בכספת?
WARLORD
- סליקאי זהב
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד