חידוש רשיון - תעדכנו את החברים שלכם

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

חידוש רשיון - תעדכנו את החברים שלכם

על ידי tkgs » 18 ספטמבר 2016, 06:16

בוקר טוב
אתמול חבר שלי סיפר לי כבדרך אגב שהוא צריך לחדש את הרשיון בנובמבר ואמר שמחכה למסמכי החידוש בדואר ואז נלך לטווח יחד.
כשסיפרתי לו שאין לו יותר מה לחכות למסמכים בדואר ואם לא ידאג לחדש ילך לו הרשיון (העילה שלו זה לפני 96) הוא פשוט היה בהלם...
כפועל יוצא דיברתי עם עוד 2 חברים נושאי נשק, ולפחות אחד מהם כתב לי במוצ"ש שמזל שיידעתי אותו, כי אף פעם לא בדק תוקף ופשוט חיכה למסמכים ומסתבר שהחידוש שלו חודש הבא...

מוסר השכל:

תעדכנו את החברים שלכם על השינוי הנ"ל (שלא יחכו למסמכים בדואר אלא יכנסו לאתר הבט"פ לחדש רשיון).. אתם ממש יכולים להציל להם את הרשיון.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

Re: חידוש רשיון - תעדכנו את החברים שלכם

על ידי gilead1 » 19 ספטמבר 2016, 06:06

מוזר,
הרישיון שלי בתוקף עד ל 31/10 והשבוע קיבלתי את מסמכי החידוש בדואר.

בלי קשר, אחרי שכמעט איבדתי רישיון משיט בשכר בגלל תקלה של מנהל הספנות (קיבלתי אותו חזרה רק אחרי הליך משפטי) אירגנתי לעצמי תזכורות לכל סוגי החידושים שיש לי.
קל ופשוט בעידן הדיגיטלי - הכל בענן.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי hk765 » 19 ספטמבר 2016, 13:41

אין שום אפשרות לסמוך על הדואר.
חובה לעשות תיזכורת ולשלם יזום באתר.
עדיף לשלם שלושה חדשים לפני מאשר לאחר ביום אחד ...
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי DoronP » 19 ספטמבר 2016, 15:43

אתמול קיבלתי טלפון מהבט"פ ונאמר לי שלא ישלחו מסמכים בדואר והפנו אותי לאתר לחידוש
וניתן הסבר על התהליך.
לקחו גם כתובת עדכנית וכתובת מייל לתזכורות (נחיה ונראה)
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי martok » 20 ספטמבר 2016, 06:38

זאת פשוט חוצפה והתעללות באזרחים.
חובת הבט"פ לשלוח התראה של חידוש בדואר ואין שום סיבה שלא ישלחו תזכורת על חידוש במייל ו SMS, יש להם את כל הפרטים שלנו.
העברת חובת הבדיקה והחידוש אלינו היא פשוט חוצפה שנועדה לגרום לאנשים לאבד את הרשיון. זה מצטרף להוראה של הבט"פ שלא לחדש רשיון שעבר התוקף שלו אפילו ביום. ברור לגמרי שהרבה מאוד אנשים לא ישימו לב שתוקף הרשיון פג וכך יאבדו את הרשיון.

כשהיתי בפעם האחרונה בבט"פ בעפולה ראיתי שלושה אנשים שהיו לפני בתור והגיעו בגלל שתם תוקף הרשיון. לאחד זה היה היום האחרון ובקשו ממנו להביא אישור רפואי חדש למרות שהיה לו אישור בן פחות משנה, אחרת לא יחדשו לו רשיון. לשניים אחרים נאמר שהם צריכים להתחיל את כל התהליך מחדש. מייד שמתי תזכורת לחידוש בטלפון.
למה צריך להתחיל את התהליך מחדש? לפני יום היה לבן אדם רשיון והוא היה כשיר לשאת נשק, בגלל עניין פרוצדורלי מטופש הוא צריך להתחיל תהליך מהתחלה? מחר הוא כבר לא כשיר לשאת נשק? למה ולמה אנחנו מסכימים לזה?
אין לדרישה המקוממת הזאת שום אח ורע בכל תחום אחר. אין דרישות מחמירות כאלה בחידוש רשיון נהיגה לדוגמה. לא צריך רענונים ובדיקה רפואית אפילו בחידוש רשיון טיס.
מצד אחד מחלקים רשיונות ומצד שני מנסים לקחת כמה שיותר רשיונות בחזרה, מישהוא בבט"פ לוקה בסכיזופרניה קשה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי חן ארצי » 20 ספטמבר 2016, 08:47

martok כתב:זה מצטרף להוראה של הבט"פ שלא לחדש רשיון שעבר התוקף שלו אפילו ביום. ברור לגמרי שהרבה מאוד אנשים לא ישימו לב שתוקף הרשיון פג וכך יאבדו את הרשיון.

ממתי ההוראה הזאת? לפני 4 שנים אני אחרתי לחדש בכמה ימים, ולא עשו לי עניין גדול מזה.
CZ 75 BD
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי argra11 » 20 ספטמבר 2016, 09:03

חן ארצי כתב:
martok כתב:זה מצטרף להוראה של הבט"פ שלא לחדש רשיון שעבר התוקף שלו אפילו ביום. ברור לגמרי שהרבה מאוד אנשים לא ישימו לב שתוקף הרשיון פג וכך יאבדו את הרשיון.

ממתי ההוראה הזאת? לפני 4 שנים אני אחרתי לחדש בכמה ימים, ולא עשו לי עניין גדול מזה.

4 שנים , הבט"פ משנה הוראות כמו הרוח בערבי הנחל... תקרא כאן:
http://www.legalweapon.org.il/about_com ... sp?AID=146
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 20 ספטמבר 2016, 09:55

martok כתב:זאת פשוט חוצפה והתעללות באזרחים.
חובת הבט"פ לשלוח התראה של חידוש בדואר ואין שום סיבה שלא ישלחו תזכורת על חידוש במייל ו SMS, יש להם את כל הפרטים שלנו.
העברת חובת הבדיקה והחידוש אלינו היא פשוט חוצפה שנועדה לגרום לאנשים לאבד את הרשיון. זה מצטרף להוראה של הבט"פ שלא לחדש רשיון שעבר התוקף שלו אפילו ביום. ברור לגמרי שהרבה מאוד אנשים לא ישימו לב שתוקף הרשיון פג וכך יאבדו את הרשיון.

כשהיתי בפעם האחרונה בבט"פ בעפולה ראיתי שלושה אנשים שהיו לפני בתור והגיעו בגלל שתם תוקף הרשיון. לאחד זה היה היום האחרון ובקשו ממנו להביא אישור רפואי חדש למרות שהיה לו אישור בן פחות משנה, אחרת לא יחדשו לו רשיון. לשניים אחרים נאמר שהם צריכים להתחיל את כל התהליך מחדש. מייד שמתי תזכורת לחידוש בטלפון.
למה צריך להתחיל את התהליך מחדש? לפני יום היה לבן אדם רשיון והוא היה כשיר לשאת נשק, בגלל עניין פרוצדורלי מטופש הוא צריך להתחיל תהליך מהתחלה? מחר הוא כבר לא כשיר לשאת נשק? למה ולמה אנחנו מסכימים לזה?
אין לדרישה המקוממת הזאת שום אח ורע בכל תחום אחר. אין דרישות מחמירות כאלה בחידוש רשיון נהיגה לדוגמה. לא צריך רענונים ובדיקה רפואית אפילו בחידוש רשיון טיס.
מצד אחד מחלקים רשיונות ומצד שני מנסים לקחת כמה שיותר רשיונות בחזרה, מישהוא בבט"פ לוקה בסכיזופרניה קשה.

או שדווקא בגלל שאין להם את הפרטים של כולם(בעיקר של הותיקים שלא נדרשו למסור מס' טלפון או כתובת מייל, כי לא היה בתקופה שהם הוציאו רישיון), אז הם מעדיפים לא לשלוח חידוש כדי שאנשים "ישכחו"
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי tkgs » 20 ספטמבר 2016, 10:53

לפי מה שאני הבנתי זה תלוי בעילה.
אם העילה לנשיאת נשק היא עילה 'אמיתית' כגון מקום מגורים/עבודה/שירות עבר וכו' אין להם בעיה לחדש באיחור היות שאם האזרח יתחיל בהליך מחדש, בכל מקרה יש לו עילה ויקבל רשיון אז חבל על הטרטור שלהם.

אבל אם העילה היא לפני 96/הוראות מעבר וכדומה, כלומר אזרח שיש לו רשיון רק בגלל שלא ייכלו לבטל לו בעבר ותכלס אין לו עילה מוצדקת - אז הם מבטלים ושולחים אותך להביא עילה קיימת. הכל כדי לדלל את נושאי הנשק הותיקים שאין להם עילה "אמיתית"
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 20 ספטמבר 2016, 11:41

tkgs כתב:לפי מה שאני הבנתי זה תלוי בעילה.
אם העילה לנשיאת נשק היא עילה 'אמיתית' כגון מקום מגורים/עבודה/שירות עבר וכו' אין להם בעיה לחדש באיחור היות שאם האזרח יתחיל בהליך מחדש, בכל מקרה יש לו עילה ויקבל רשיון אז חבל על הטרטור שלהם.

אבל אם העילה היא לפני 96/הוראות מעבר וכדומה, כלומר אזרח שיש לו רשיון רק בגלל שלא ייכלו לבטל לו בעבר ותכלס אין לו עילה מוצדקת - אז הם מבטלים ושולחים אותך להביא עילה קיימת. הכל כדי לדלל את נושאי הנשק הותיקים שאין להם עילה "אמיתית"

זה עדיין לא גורם לי להבין מדוע על איחור בחידוש רישיון בן אדם נאלץ להיות מטורטר ולהישאר ללא כלי חודשים עד אשר ישביע רצונו של פקיד הרישוי גם אם הוא עומד בעילה תקפה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עדן23 » 20 ספטמבר 2016, 13:16

Everest כתב:

זה עדיין לא גורם לי להבין מדוע על איחור בחידוש רישיון בן אדם נאלץ להיות מטורטר ולהישאר ללא כלי חודשים עד אשר ישביע רצונו של פקיד הרישוי גם אם הוא עומד בעילה תקפה.

האמת אני לא מבין איזו סיבה יכולה להיות לא לחדש את הרשיון בזמן?
הנשק הוא דבר חשוב למרבית אלה הנושאים אותו .
באחריות כל אדם לחדש בזמן את הרשיונות שלו (נהיגה, משיט, מפקח מטווח, מדריך ירי, נשיאת נשק, רכב וכד') בחלק מהמקרים אם לא תחדש תקבל דו"ח או הזמנה לדין ובחלק אחר תצטרך לבצע הליך חדש…

נשיאת נשק כרוכה בהמון אחריות , אם אנחנו לא מסוגלים לחדש רשיון בזמן איפה האחריות שלנו כציבור??? (אני לא פוטר בדברי את הבט"פ לשלוח הוראות חידוש בדואר)
חבר העמותה לקידום תרבות הנשק
מנהל אבטחה מוסמך
מדריך ירי ולחימה
טכנאי מערכות ביטחון
G19c 4gen+ micro-roni
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 20 ספטמבר 2016, 16:37

עדן23 כתב:
Everest כתב:

האמת אני לא מבין איזו סיבה יכולה להיות לא לחדש את הרשיון בזמן?
באחריות כל אדם לחדש בזמן את הרשיונות שלו (נהיגה, משיט, מפקח מטווח, מדריך ירי, נשיאת נשק, רכב וכד') בחלק מהמקרים אם לא תחדש תקבל דו"ח או הזמנה לדין ובחלק אחר תצטרך לבצע הליך חדש…

נשיאת נשק כרוכה בהמון אחריות , אם אנחנו לא מסוגלים לחדש רשיון בזמן איפה האחריות שלנו כציבור??? (אני לא פוטר בדברי את הבט"פ לשלוח הוראות חידוש בדואר)

איזה כיף להיות צעיר , אין דאגות , הראש "במקום" והכל ורוד.
סיבה לא לחדש בזמן:
תתרגל לקבל את מסמכי החידוש כל שלוש שנים 3 חודש לפני החידוש ואז יום אחד הבט"פ מחליט שהוא לא שולח יותר רישיונות הביתה אלה אתה צריך להוריד אותם מהאתר ואתה לא יודע מזה , ומה לעשות כבר הגעת לגיל 50+ ולא עקבת אחר תאריך התפוגה כי כאמור "אתה רגיל שהחידוש מגיע בדואר" (או דואר ישראל יאבד לך את החידוש) ואז "תשכח" לחדש בכמה ימים.
ואז אתה תיכנס לאתר ותכתוב שאתה לא מבין למה לא מחדשים לך ואחד יכתוב לך "איפה האחריות שלך?" .

בחיים יש סיבה ומסובב , בארץ , המסובב הפך לסיבה.
כתב לך יפה tkgs שהסיבה האמיתית לכל המשחקים שלהם היא לדלל את נושאי הנשק ללא עילה קיימת :
לפי מה שאני הבנתי זה תלוי בעילה.
אבל אם העילה היא לפני 96/הוראות מעבר וכדומה, כלומר אזרח שיש לו רשיון רק בגלל שלא ייכלו לבטל לו בעבר ותכלס אין לו עילה מוצדקת (הערה שלי: יש לי עילה מוצדקת , אין לי עילה עכשווית!)- אז הם מבטלים ושולחים אותך להביא עילה קיימת. הכל כדי לדלל את נושאי הנשק הותיקים שאין להם עילה "אמיתית"
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי martok » 20 ספטמבר 2016, 19:11

עדן23 כתב:האמת אני לא מבין איזו סיבה יכולה להיות לא לחדש את הרשיון בזמן?

חברות התקשורת עושות הון מזה שלאנשים נגמרה"המבצע" והם עוברים אוטומטית לחבילה שלא במבצע כי לא שמו לב שנגמר "המבצע".
למה לא מחדשים, כי אני לא בודק על יום מה תוקף הרשיון בעיקר כשזה פעם בשלוש שנים. אתה מקבל מסמך חידוש כמה חודשים לפני ואז מחדש כמו כל רשיון אחר (רכב,נהיגה, משיט). לא תקבל - רוב הסיכויים שלא תחדש בזמן, וזאת בדיוק הכוונה.
למרות שאנחנו חיים במדינת ישראל יש לנו עדיין קצת זכויות והרשויות צריכות לתת עדיין שירות סביר. להעביר את האחריות אלינו זאת פשוט חוצפה של פקיד שצריך להחזיר אותו לפרופורציות.
מתנהגים אל נושאי הנשק כמו אל אנשים שהמדינה עשתה להם טובה ועכשיו אנחנו צריכים לרדוף אחרי הזנב עם החידושים ולבדוק כל שלושה חודשים באתר הבט"פ מה ההמצאה היומית (עיין ערך אקדח טופי)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי gilead1 » 21 ספטמבר 2016, 03:57

martok כתב:..... לא צריך רענונים ובדיקה רפואית אפילו בחידוש רשיון טיס......

קצת נסחפת - לשמירה על רישיון טייס דרושים ריענונים, בדיקות רפואיות, מבחנים עיוניים ומעשיים כל חצי שנה עד שנתיים, תלוי בסוג הרישיון ובגיל הטייס.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי נוסע מתמיד » 21 ספטמבר 2016, 07:51

למיטב ידעתי נשק שהרשיון שלו פג תוקף והופקד במשטרה לא ניתן למכירה.
תקנו אותי אם אני טועה.
וזאת חוצפה גדולה שעושקים את בעל הנשק שאפילו לא יכול לקבל את כספו עבור הנשק. :oops:
לפני כמה שנים כשהחל יישום מדיניות צמצום הנשק הייתי בביקור בנשקיה של המשטרה בבית דגן, עשרות אקדחים נאספו
שם כאשר הבעלים לא מקבלים דבר בתוכם אקדחים שנבנו לירי מעשי ושוויים בשוק היה כמה אלפי שקלים.
כל האקדחים הושמדו ע"י כבישה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד