חטיפת נשק מחייל היום.
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חטיפת נשק מחייל היום.
ארבעה רעולים, פורקים מרכב ובאיומי אקדח מחרימים נשק מחייל צה״ל.
עזבו לרגע את עניין חטיפת הנשק - הרי באותה מידה יכלו להכניס את החייל לבגאז׳ ואת מדינת ישראל לעוד ברוך בסגנון גלעד שליט.
אין טעם לשאול מה נראה לכם שתהיה תגובת צה״ל -
א. חיוב חיילים בנשיאת נשק מוכן לירי, מוצלב לפנים יד ימין על ידית אחיזה.
ב. איסור יציאה עם נשק מהבסיס.
התשובה היא ב׳
עזבו לרגע את עניין חטיפת הנשק - הרי באותה מידה יכלו להכניס את החייל לבגאז׳ ואת מדינת ישראל לעוד ברוך בסגנון גלעד שליט.
אין טעם לשאול מה נראה לכם שתהיה תגובת צה״ל -
ב. איסור יציאה עם נשק מהבסיס.
התשובה היא ב׳
- סליקאי טיטניום
Re: חטיפת נשק מחייל היום.
1. חובת ערנות.
2. כיצד לא להיראות כמו מטרה.
2. כיצד לא להיראות כמו מטרה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
עם כל הכבוד, אני לא חושב שזה היה עוזר.
באים אליך מס' אנשים חמושים מאחור.
אתה לא רמבו וגם לא מורה עם עיניים בגב.
ובאופן כללי כל חייל חמוש או לא חמוש הוא מטרה.לדוגמא אילן סעדון, אבי סספורטס, נחשון וקסמן...לא חושב שיש דרך יעילה פרט לסיכול מודיעיני והרתעה למנוע את זה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
הוצא צוו איסור פירסום. [לא איסור דיונים...]
לדעתי ," חטיפה" פלילית ********..
לדעתי ," חטיפה" פלילית ********..
פחות -לרוב זה יותר,,
איתמר, במקרים שציינת חיילים עלו על טרמפים, לא נחטפו מהרחוב.
חייל שממתין להסעה בצד כביש ומגלה עירנות, יכול להגיב אם הנשק זמין לשימוש, רכב שנעצר לידך הוא חשוד.
אבי סספורטס היה לוחם ביחידה ששירתי בה שנתיים אח״כ, באותה שנה נחטף גם סעדון אאל״ט, ווקסמן נחטף אחרי השחרור שלי, בשנים האלו היתה התרעה חמה לחטיפות ומודעות גבוהה, עדיין מותר היה לעלות על טרמפים כי לעיתים לא הייתה ברירה, היו גם פיגועי ירי בטרמפיאדות.
כשהייתי נע לבד בדרכים הנשק היה בהכנס ובתוך טרמפ - דרוך ונצור, תמיד עם היד על ידית האחיזה ומודעות לסביבה, עולה על טרמפ רק אם אין ברירה, במושב האחורי, לא מוסר יעד אלא שואל, נזהר מחובשי כיפות חשודים ומוותר אם משהו לא נראה לי. מחסנית בהכנס הייתה אז חובה גם בשמירות בתוך הארץ, לצורך תנועה מנהלתית קיצרנו מחסניות כדי שלא ייראו בנשק, קראנו לזה ״מחסניות טרמפים״ כי היו אזרחים שנלחצו מזה, בטח אם הם מעלים אותך לרכב שלהם.
לא הייתי לוחם מהולל, הייתי נרדם במארבים עוד לפני שנשכבתי על הקרקע, סה״כ ילד במשקל 60 ק״ג, כן שלטתי בנשק, אין מצב שמישהו היה יוצא עלי עם אקדח ונשאר בחיים.
חייל שממתין להסעה בצד כביש ומגלה עירנות, יכול להגיב אם הנשק זמין לשימוש, רכב שנעצר לידך הוא חשוד.
אבי סספורטס היה לוחם ביחידה ששירתי בה שנתיים אח״כ, באותה שנה נחטף גם סעדון אאל״ט, ווקסמן נחטף אחרי השחרור שלי, בשנים האלו היתה התרעה חמה לחטיפות ומודעות גבוהה, עדיין מותר היה לעלות על טרמפים כי לעיתים לא הייתה ברירה, היו גם פיגועי ירי בטרמפיאדות.
כשהייתי נע לבד בדרכים הנשק היה בהכנס ובתוך טרמפ - דרוך ונצור, תמיד עם היד על ידית האחיזה ומודעות לסביבה, עולה על טרמפ רק אם אין ברירה, במושב האחורי, לא מוסר יעד אלא שואל, נזהר מחובשי כיפות חשודים ומוותר אם משהו לא נראה לי. מחסנית בהכנס הייתה אז חובה גם בשמירות בתוך הארץ, לצורך תנועה מנהלתית קיצרנו מחסניות כדי שלא ייראו בנשק, קראנו לזה ״מחסניות טרמפים״ כי היו אזרחים שנלחצו מזה, בטח אם הם מעלים אותך לרכב שלהם.
לא הייתי לוחם מהולל, הייתי נרדם במארבים עוד לפני שנשכבתי על הקרקע, סה״כ ילד במשקל 60 ק״ג, כן שלטתי בנשק, אין מצב שמישהו היה יוצא עלי עם אקדח ונשאר בחיים.
- סליקאי טיטניום
GUSS כתב:הוצא צוו איסור פירסום. [לא איסור דיונים...]
לדעתי ," חטיפה" פלילית מהפזורה..
כנראה שכן, אחרת היו חוטפים או רוצחים את החייל.
יש כרגע לחץ תקשורתי בעניין, אז המשטרה עושה רעש של מנהלת מרדף. הנשק הזה יוסגר בסופו של דבר, כמו שכבר נאמר כאן בפוסטים אחרים - כשהם רוצים הם יודעים איזה עץ לנער.
- סליקאי טיטניום
הכל מתחיל ונגמר בהרתעה.
אהיה קיצוני. אם לאחר בירור מודיעיני של האחראיים לאירוע כזה או אחר, התגובה הייתה ****** נערך ****** . בדיוק כמו עם לוחם דובדבן שנרצח. ****נערך בעקבות אי שמירה על כללי הכתיבה בסליק *****, אז זה לא היה קורה.
כנסת חלשה - בית משפט חלש - הרתעה חלשה.
אהיה קיצוני. אם לאחר בירור מודיעיני של האחראיים לאירוע כזה או אחר, התגובה הייתה ****** נערך ****** . בדיוק כמו עם לוחם דובדבן שנרצח. ****נערך בעקבות אי שמירה על כללי הכתיבה בסליק *****, אז זה לא היה קורה.
כנסת חלשה - בית משפט חלש - הרתעה חלשה.
- סליקאי ארד
עם חלש וכנוע, מחפש שקט, מעדיף נהנתנות היום בתמורה להקרבת הדור הבא. האידאולגיה מאחורי הגישה הזו היא רק כיסוי בשביל המצפון. כל המידע זמין ונגיש לכולם, אף אחד לא יוכל להגיד שלא ידע.
נבחרי הציבור הם רק השתקפות של כלל הציבור.
כשפורסם לפני מספר שנים על כך שמפקד בסיס נבטים, הוציא הוראה לא להגיע לבסיס מהשער האחורי, כי במספר מקרים נעצרו בדרך כלי רכב צבאיים ונוסעיהם (כולל טייסים) הוכו ונשדדו, אף אחד לא עשה מזה עניין.
כשפורסם לפני מספר שנים על כך שמפקד בסיס נבטים, הוציא הוראה לא להגיע לבסיס מהשער האחורי, כי במספר מקרים נעצרו בדרך כלי רכב צבאיים ונוסעיהם (כולל טייסים) הוכו ונשדדו, אף אחד לא עשה מזה עניין.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:עם חלש וכנוע, מחפש שקט, מעדיף נהנתנות היום בתמורה להקרבת הדור הבא. האידאולגיה מאחורי הגישה הזו היא רק כיסוי בשביל המצפון. כל המידע זמין ונגיש לכולם, אף אחד לא יוכל להגיד שלא ידע.
נבחרי הציבור - נבחרו על ידי הציבור, שזה בדיוק מה שהוא רוצה.
באיזה מקום, אני לא יכול להאשים אף אחד שהוא רוצה לחיות חיים נורמליים. בדיוק כמו שחיים באירופה או בכל מדינה מערבית אחרת.
אי אפשר לחיות כל הזמן במצב של מלחמה, זה לא טוב לאף אחד..ומלחמות יש פה בשפע מבחוץ וגם מבפנים.
אנשים רוצים לבלות, בעלי הצימרים בצפון רוצים להתפרנס, תעשיינים צריכים את ה"שקט" כדי שיכולו לייצא ולעשות עסקים עם העולם החופשי.
אז מעדיפים לטמון את הראש באדמה, לבלוע כמה צפרדעים והכל בשביל אותה אשליה רגעית של חיים נורמליים.
עד שהמציאות באה וסוטרת לנו על הפנים, ואז עושים איזה סיבוב של "אבו-עלי" כדי להראות מי הבוס בשכונה המטורפת שלנו.
ואז שוקעים שוב באותה רפיסות... עד הסיבוב הבא :)
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מספיק כמה שניות של חוסר ריכוז ופיתאום אתה רואה אקדח מול הפנים\גם אם היית דרוך ועוצר רכב מטר ממך פותח חלון ועוד פעם אקדח מול הפנים.
בו נגיד שאתה מהיר, עד שחרור כדור ראשון לוקח לך 1-1.25 שניות...זה עדין לא מספיק מהיר.
אני לא יודע מה בדיוק קרה שם, אבל אני לא מאשים את אותו החייל מבלי לדעת איך התנהלה החטיפה.
(אם הוא טמן ראשו בטלפון או משהו כזה, אז רצוי שיחטוף בראש, לדעתי)
בו נגיד שאתה מהיר, עד שחרור כדור ראשון לוקח לך 1-1.25 שניות...זה עדין לא מספיק מהיר.
אני לא יודע מה בדיוק קרה שם, אבל אני לא מאשים את אותו החייל מבלי לדעת איך התנהלה החטיפה.
(אם הוא טמן ראשו בטלפון או משהו כזה, אז רצוי שיחטוף בראש, לדעתי)
לא מאשים את החייל (בהנחה שאינו מעורב), כי לא ניתנה לו אפשרות להגן על עצמו. הוא צוייד בבזנ״ט.
אתה צודק, שניה אחת זה הזמן שלוקח לשחרר כדור מנשק שנמצא אצלך ביד וזה כשהוא בהכנס ולא דרוך, פחות מזה אם הוא רק נצור.
אם אני הייתי חייל בסיטואציה הזאת שרכב נעצר לידי ואקדח נשלף לי מול הפנים, הייתי מרוקן על הרכב ויושביו את המחסנית גם תו״כ כך שאני סופג פגיעות. לא בגלל שאני גיבור גדול. להיפך- אני פחדן. החשש מחטיפה/ נפילה בשבי גדול יותר מהחשש מפציעה או מוות מבחינתי.
לא אומר את זה כלאחר יד, חשבתי על זה המון בזמנו, בשנים ההן זה היה כאמור מאד רלבנטי...
אנחנו גם תורגלנו והוזהרנו לפני כל יציאה ... הסבירו לנו יפה יפה שעדיף לנו להיהרג מאשר להיחטף.
אתה צודק, שניה אחת זה הזמן שלוקח לשחרר כדור מנשק שנמצא אצלך ביד וזה כשהוא בהכנס ולא דרוך, פחות מזה אם הוא רק נצור.
אם אני הייתי חייל בסיטואציה הזאת שרכב נעצר לידי ואקדח נשלף לי מול הפנים, הייתי מרוקן על הרכב ויושביו את המחסנית גם תו״כ כך שאני סופג פגיעות. לא בגלל שאני גיבור גדול. להיפך- אני פחדן. החשש מחטיפה/ נפילה בשבי גדול יותר מהחשש מפציעה או מוות מבחינתי.
לא אומר את זה כלאחר יד, חשבתי על זה המון בזמנו, בשנים ההן זה היה כאמור מאד רלבנטי...
אנחנו גם תורגלנו והוזהרנו לפני כל יציאה ... הסבירו לנו יפה יפה שעדיף לנו להיהרג מאשר להיחטף.
- סליקאי טיטניום
ניר ל כתב:לא מאשים את החייל (בהנחה שאינו מעורב), כי לא ניתנה לו אפשרות להגן על עצמו. הוא צוייד בבזנ״ט.
גם אם הוא היה הולך עם כדור בקנה ונצרה פתוחה אי אפשר להאשים.
לא ניתן לצפות מאף אחד שיהיה בכוננות מירבית 24X7 ,אפילו לא משומרי הראש של ראש הממשלה ונשיא ארה"ב.
כי זה פשוט לא אנושי.
עובדה שגם שם פשלות קורות כל הזמן, על חלקן אנחנו שומעים ועל רובן לא.
סה"כ זה חייל שיוצא לחופשה הבייתה.
מה אתה מצפה שהוא לא ישוחח בטלפון? שהוא לא יסתכל אם מגיע האוטובוס שלו? או אם הרמזור במעבר החציה התחלף?
חוץ מזה, היתרון תמיד יהיה בידי הצד התוקף ולא משנה עד כמה הצד המותקף יהיה מאומן ומיומן.
אם מישהו החליט להתלבש עליך, הסיכויים שלך לצאת מזה בשלום הם אפסיים.
עוקבים אחריך ממרחק בטוח כדי שלא תרגיש.
מחכים להזדמנות שדעתך תהיה מוסחת לכמה שניות, מקצרים טווח, פורקים מהרכב, גוררים אותך פנימה
ועוד לפני שאתה מבין מה קורה אתה כבר בתוך השטחים.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
לא בעניין של להאשים אף חייל.
כן בעניין של לתת לו צ׳אנס להתגונן.
חייל שצועד לבד באיזה חור, או ממתין לבד לאוטובוס במקום נידח, צריך להיות עירני לסביבה ובטח לשים לב אם מישהו או משהו מתקרב. זה במידה והוא מודע לכך שיש סכנה שיותקף או יחטף, כשאתה לבד אין את הגנת העדר.
אולי הייתי סופר לחוץ ואולי לא, היו מעט מצבים שהייתי בהם דרוך מאד - אם זה בזמן שתפסתי טרמפים לבד או בזמן ששמרתי בשטח כשסביבי רועים חזירי בר...
כן בעניין של לתת לו צ׳אנס להתגונן.
חייל שצועד לבד באיזה חור, או ממתין לבד לאוטובוס במקום נידח, צריך להיות עירני לסביבה ובטח לשים לב אם מישהו או משהו מתקרב. זה במידה והוא מודע לכך שיש סכנה שיותקף או יחטף, כשאתה לבד אין את הגנת העדר.
אולי הייתי סופר לחוץ ואולי לא, היו מעט מצבים שהייתי בהם דרוך מאד - אם זה בזמן שתפסתי טרמפים לבד או בזמן ששמרתי בשטח כשסביבי רועים חזירי בר...
- סליקאי טיטניום
GUSS כתב:אז מזל שאין לנו כל שבוע 4 גילעדים...
אני מאמין שזה שילוב של הרתעה, סיכול מודיעיני ומזל..הרבה מזל.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק
מי מחובר