שאלה בעניין החלפת אקדח

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה בעניין החלפת אקדח

על ידי orvani » 27 מאי 2019, 07:32

אני נושא אותו אקדח (cz 83) כבר 31 שנה,
אני מעוניין להחליף אותו הן בשל גילו המתקדם והן בשל המלצה שקיבלתי ממדריך הירי כאשר עשיתי מטווח ביום שישי האחרון.
השאלה שלי היא האם אני יכול להחליף את האקדח הנוכחי היות והרשיון שלו ניתן לי בשנות ה80 שאז העילה לרשיון היתה הגנה עצמית אחר כך שינו את העילה ל " לפי תבחין ישן" וב-6 השנים האחרונות "מתוקף הוראת המעבר".
האם ממה שידוע לכם בעלי הנסיון בפורום הזה יאפשרו לי להחליף את האקדח או שלא יאפשרו לעשות רשיון לאקדח אחר?
תודה מראש.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

Re: שאלה בעניין החלפת אקדח

על ידי philip.kogan » 27 מאי 2019, 08:36

כך, מה שהיה היה.....
על פי איזה תבחין קיבלת לא כ"כ משנה היום (יש מצבים שכן, אך נדיר).

השאלה היא האם אתה עומד באחד מהתבחינים היום?

https://www.gov.il/he/departments/policies/firearm_licensing_criteria
https://www.gov.il/apps/mops/firearm_license_calculator/

במידה וכן, אין בעיה לך תחליף ותקבל רשיון חדש עם התבחין העדכני.
במידה ולא אמליץ לך לא להעיר דובים ישנים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 27 מאי 2019, 10:09

ברוך הבא עורבני.
בתוך אזרח פשוט שהחליף אקדחים הרבה פעמים, מהניסיון שלי כיום אין בעיה להחליף אקדח אחרי 30 שנים, ללא צורך להוכיח קיום עילה.

עם זאת, השלטונות משנים מדיניות ללא הודעה מדי פעם.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי 23933 » 27 מאי 2019, 11:21

גם אני מתוקף הוראות מעבר , ולפני כשנתיים וחצי עברתי מטאורוס לגלוק (קניתי דרך יד 2 ומכרתי ביד 2) ולא נתקלתי בשום בעיה מטעם הבט"פ,
אדרבא השירות היה מעולה .
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי orvani » 27 מאי 2019, 12:25

פיליפ קוגן, ליאור 45, 233933
תודה רבה על עזרתכם.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 27 מאי 2019, 13:29

כאמור- ההחלפה בהליך פשוט, אין שום בעיה.

למה ולמה המליץ המדריך להחליף?
גיל האקדח חסר משמעות.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי philip.kogan » 27 מאי 2019, 14:40

הניסיון שלי קצת שונה משלכם לצערי (אולי בגלל התקופה,אולי בגלל שטרם התקבעו התבחינים הנוכחים או שפשוט לא באתי להם טוב בעיין %%$0077 ).

בשנת 2000 ביקשתי להחליף את הרוגר 0.22 (mark II 6" barrel) אקדח ששימש אותי לתחרויות בירי חופשי והיה אצלי ברישיון משנת 89'.
כשהגעתי ללשכה להחליף נתבקשתי להוכיח כי אני עדיין עומד בתבחין, אמנם התבחין לא השתנה אך התנאים לעמוד בו כן.
ובאותו זמן לא היה לי כל סיכוי לעמוד בתנאים החדשים לתבחין וויתרתי על הרישיון והאקדח.

ב 2012 הגיע מועד חידוש הרישיון שלי על ה berno model 1, רובה 0.22 בריחי יפיפה ומעולה. הרובה הנ"ל היה גם בעל ערך היסטורי (קצת...) היות והוא הובא לארץ כרובה שלל ממלחמת יום כיפור ע"י קצין בכיר כמתנה לבנו.
לא קיבלתי את מסמכי החידוש ונגשתי ללשכה, שוב אותו הסיפור נדרשתי להוכיח כי אני עומד בתבחינים הנוכחים.
כאן כבר לא וותרתי כ"כ מהר, הפקדתי את הנשק בחנות השכונתית הקרובה שלי ויצאתי למאבק.
על אף שהעו"ד שליווה אותי (שמתמחה בתחום), אמר מראש כי הסיכוי קלוש, הלכתי לכל העירעורים האפשריים ולא עזר.
אני מבחינתי הייתי מוכן גם ללכת למשפט בנושא, כאן העו"ד כבר עצר אותי ואמר כי הוא לא יהיה מוכן לקחת ממני כסף על תהליך שנידון לכישלון.
ניצלתי את הזמן המקסימאלי שניתן בכדי למצוא משהו שיקח (בחינם) את הרובה בכדי להציל אותו מהשמדה, ללא הצלחה.
בשנת 2014 בצער רב ועם דמעות בעיניים מסרתי את הרובה, ומאז הוא הושמד :cry: .

לפני כ שנתיים אולי שלוש, דוד שלי שחמוש רצוף מאז שנות השישים החליט להחליף את האקדח. הם גרים במושב בשרון.
בזמנו הוא קיבל את הרישיון מתוקף עבודתו כמורה ומחנך (כן היו תקופות שבהם היו מחמשים מורים בבית ספר מחשש לפיגועים, לא היו אז מאבטחים בכניסה). אגב הוא היה יורה מאד מאד פעיל כל השנים בהם החזיק באקדח והתחרה בליגה למקומות עבודה.
מייד שביקש להחליף גם הוא נתבקש להוכיח מחדש עמידה בתבחין עדכני (אגב מדובר במספר שנים רב מאז יצא לגמלאות ובפרק זמן זה הרישיון חודש... פעמיים). וגם הוא איבד את הרישיון והאקדח לבסוף.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי orvani » 30 מאי 2019, 12:08

ניר ל כתב:כאמור- ההחלפה בהליך פשוט, אין שום בעיה.

למה ולמה המליץ המדריך להחליף?
גיל האקדח חסר משמעות.

לא ברור לי לגמרי מה הסיבה
אבל במהלך הירי המטווח היו לי מספר בעיות: הכדור השני מכל אחת מ2 המחסניות שלי היה מעצור וצריך הייתי לתפעל, אחרי זה גמרתי את המחסנית בלי בעיה וכן הלחיצה על כפתור שיחרור המחסנית הוא מאד קשה(בעיה שאני סוחב אותה עוד מאז שהאקדח היה חדש) וזה מאיט אותי בזמן החלפת מחסניות.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 30 מאי 2019, 14:14

אתה יכול לגשת ליבואן ויתקנו לך חינם כל מה שדרוש.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Everest » 31 מאי 2019, 21:08

philip.kogan כתב:הניסיון שלי קצת שונה משלכם לצערי (אולי בגלל התקופה,אולי בגלל שטרם התקבעו התבחינים הנוכחים או שפשוט לא באתי להם טוב בעיין %%$0077 ).

בשנת 2000 ביקשתי להחליף את הרוגר 0.22 (mark II 6" barrel) אקדח ששימש אותי לתחרויות בירי חופשי והיה אצלי ברישיון משנת 89'.
כשהגעתי ללשכה להחליף נתבקשתי להוכיח כי אני עדיין עומד בתבחין, אמנם התבחין לא השתנה אך התנאים לעמוד בו כן.
ובאותו זמן לא היה לי כל סיכוי לעמוד בתנאים החדשים לתבחין וויתרתי על הרישיון והאקדח.

ב 2012 הגיע מועד חידוש הרישיון שלי על ה berno model 1, רובה 0.22 בריחי יפיפה ומעולה. הרובה הנ"ל היה גם בעל ערך היסטורי (קצת...) היות והוא הובא לארץ כרובה שלל ממלחמת יום כיפור ע"י קצין בכיר כמתנה לבנו.
לא קיבלתי את מסמכי החידוש ונגשתי ללשכה, שוב אותו הסיפור נדרשתי להוכיח כי אני עומד בתבחינים הנוכחים.
כאן כבר לא וותרתי כ"כ מהר, הפקדתי את הנשק בחנות השכונתית הקרובה שלי ויצאתי למאבק.
על אף שהעו"ד שליווה אותי (שמתמחה בתחום), אמר מראש כי הסיכוי קלוש, הלכתי לכל העירעורים האפשריים ולא עזר.
אני מבחינתי הייתי מוכן גם ללכת למשפט בנושא, כאן העו"ד כבר עצר אותי ואמר כי הוא לא יהיה מוכן לקחת ממני כסף על תהליך שנידון לכישלון.
ניצלתי את הזמן המקסימאלי שניתן בכדי למצוא משהו שיקח (בחינם) את הרובה בכדי להציל אותו מהשמדה, ללא הצלחה.
בשנת 2014 בצער רב ועם דמעות בעיניים מסרתי את הרובה, ומאז הוא הושמד :cry: .

לפני כ שנתיים אולי שלוש, דוד שלי שחמוש רצוף מאז שנות השישים החליט להחליף את האקדח. הם גרים במושב בשרון.
בזמנו הוא קיבל את הרישיון מתוקף עבודתו כמורה ומחנך (כן היו תקופות שבהם היו מחמשים מורים בבית ספר מחשש לפיגועים, לא היו אז מאבטחים בכניסה). אגב הוא היה יורה מאד מאד פעיל כל השנים בהם החזיק באקדח והתחרה בליגה למקומות עבודה.
מייד שביקש להחליף גם הוא נתבקש להוכיח מחדש עמידה בתבחין עדכני (אגב מדובר במספר שנים רב מאז יצא לגמלאות ובפרק זמן זה הרישיון חודש... פעמיים). וגם הוא איבד את הרישיון והאקדח לבסוף.

אחי, אני לא רוצה להעליב או משהו..
אבל לפי הסיפור שלך נשמע שהרשויות סובבו אותך ואת דוד שלך בכחש, כמו שאומרים.
לאיזה עורך דין הלכת אם מותר לשאול?
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי philip.kogan » 01 יוני 2019, 15:43

הי,למה שאעלב? כל עוד הדיון ענייני ותרבותי ולא אישי, כל שאלה או אמירה היא לגיטימית מבחינתי.

הלואי וזה היה כחש כי אז היה אפשר להתמודד אם זה, זו פשוט היתה המדיניות.
לא יודע אם אתה זוכר אבל בתחילת שנות התשעים היה אירוע ירי קשה בי"ם, מאבטח עם נשק מהחברה בה עבד הגיע למשרד שירותים סוציאלים פתח באש הרג מספר עובדות התבצר במקום.
וכאן הכל החל היתה ועדה כזו או אחרת שהחליטה שהפתרון הוא צמצום הנשק בידי האזרחים.
ועוד אחרי רצח רבין הם רק קיבלו "גושפנקה" להחלטתם ואף הגבירו את הקצב חיסול רישיונות בידי אזרחים.
ציינתי את נשקי ה 0.22 כי בתחילת הטיהור הגדול (כפי שאני מכנה את התקופה הזו). אלו היו הכלים העיקריים אותם חיפשו. וכל מי שאני מכיר שהיה לו רובה 0.22 שלא למטרות חקלאיות איבד אותו. וכל מי שהיה לו אקדח 0.22 שלא ל"הגנה עצמית" איבד אותו.
העמידו בפנינו בכוונה תחילה תנאים שלאף אחד לא היה סיכוי לעמוד בהם.
וזה כלום איש, רישיונות ציד לא חודשו או אף נשללו מכל מיני טענות וטוענות ואז הרישיון לרובה ציד נשלל.
אין ספור מתנדבי משמר אזרחי איבדו את הרישיון שהיה להם מתוקף היותם מתנדבים.
נהגי תחבורה ציבורית ונהגי משאיות, יהלומנים, עובדי תעשיות בטחוניות ועוד ועוד ועוד......

זה לא רק אני והסביבה שלי (כל מה שציינתי זה מה שאני מכיר אישית בטוח שהיו עוד...).
אני לא יודע מספרים מדוייקים אבל לדעתי בתקופה זו מחקו לפחות את מחצית הרישיונת אם לא יותר שהיו אז. (אם מישהו מכיר מקור מוסמך למספרים אשמח לדעת).

אגב, אל אף שהשר שארדן שיחרר לאחרונה, אותה מדיניות עוד לא הסתיימה.

לדוגמא דוד שלי שציינתי, לדעתי התלבשו עליו רק בגלל גילו (הוא בן שמונים). עם זאת בריא לחלוטין בגופו ונפשו מתאמן כל יום. ומי שלא יודע את גילו בטוח שהוא בן 65. פשוט הודיע לו תבחין בגינו קיבל לא רלוונטי יותר.

אגב כן כן שמעתי על "המדיניות" של עם הנשק אצלך מעל ל 10 שנים לא נוגעים בך. ועל זה אומר בולשייט (סליחה ..) אבל אני מכיר ויודע על עשרות של אנשים שהנשקים נלקחו מהם אל אף שהיו אצלם עשרת שנים. אני לדוגמא.

אגב, אני לא זוכר איפה אבל לפני מספר שנים קראתי מאמר ממש טוב על התקופה הזו ומדיניות הצימצום. אם מישהו מכיר אשמח אם תוכלו להפנות אליו.

לגבי העו"ד מצטער לא זוכר, אחד מהצפון שטיפל בהרבה מקרים אז. לא שמרתי את פרטיו כי לא ראיתי צורך.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Everest » 02 יוני 2019, 19:19

אחי, המערכת סובבה אותך.
יש לי כל כך הרבה מה לשפוך בנושא, אבל אני אתמצת את זה בככה שאין לי מושג מה הסיבה שהמערכת עבדה עליך ככה, יכול להיות שעשית משהו לא נכון בדרך ובגלל זה עשו עליך שיטת מצליח מזדמנת.
לפי כל מה שאתה מתאר אין שום סיבה שבעולם שהאגף לרישוי כלי ירייה יקום בוקר אחד ויחליט שהוא מעביר אותך במסננת התבחינים או לוקח לך את הרישיון.
81% מבעלי הנשק במדינה לא עונים על שום תבחין, ולאף אחד מהם לא לוקחים. אז למה דווקא לך כן? אני מניח שאם נתעמק נגלה מה הסיבה האמיתית שהתעלקו עליך.
מה שאני אומר נכון גם לגבי האקדחים וגם לגבי הרובה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 02 יוני 2019, 20:55

לגבי הרובים אני יכול לאשר שאכן נעשה בזמנו מהלך ורבים וויתרו עליהם - קיבלו הודעה ממשרד הפנים להפקיד אותם. הייתה קבוצה שנלחמה וגרמה לעצירת הקמפיין, אאל״ט סעיד חדאד היה מעורב .
עם אקדחים לא היה עניין, מי שחידש בזמן רשיונות ״לפני 1996״ / ״אחר״/ ״משמר״ לא נתקל בסירוב , למעט במקרה של גניבה או התקופה בה נאסר להחליף.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GA1 » 03 יוני 2019, 00:35

ניר ל כתב:...התקופה בה נאסר להחליף.

???
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 03 יוני 2019, 04:54

GA1 כתב:
ניר ל כתב:...התקופה בה נאסר להחליף.

???

הייתה תקופה בה נאסר על בעלי תבחין משמר להחליף או לתקן את האקדח אם התקלקל. המטרה הייתה לדלל את מס' בעלי הרשיונות בתבחין הזה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד