החזקת נשק בידי אזרחים - ישראל .vs העולם

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

החזקת נשק בידי אזרחים - ישראל .vs העולם

על ידי figi » 18 ספטמבר 2003, 19:10

שלום לכולם,
למרות שנפתח אשכול עם הקשר דומה, אני מוצא את הצורך לפתוח אשכול חדש, עם כותרת מתאימה שתכוון את הדיון לשאלה המתאימה:
עד כה, ממה שקראתי ושמעתי באתר וממה שאני מכיר בארץ, המצב הוא כזה:
בארה"ב הנאורה החזקת נשק בידי אזרחים היא מקובלת, נפוצה ואף מעוגנת בחוקה.
בישראל - ישנן הגבלות חמורות תוך הגדרת מס' תבחינים מתאימים וקשיחים. אבל בכל זאת כ-5% מהאוכלוסיה מחזיקה לפחות נשק אחד ברשיון.
באנגליה - אם הבנתי נכון מהנאמר ברחבי הפורום, יש איסור גורף להחזיק נשק (למעט אולי ציידים ובוודאי עוד כמה יוצאי דופן אחרים...)

מהו המצב בשאר העולם? (מבחינת החוק, איני מדבר על פורעי חוק או סתם אזרחים שמחזיקים נשק ללא רשיון).
שאלתי עולה, כיוון שחזרתי מאיטליה היום, ובעודי שם ניסיתי לשים לב אם אזרחים מסתובבים עם נשק וכמובן שלא ראיתי ולו אחד... העניין הוא שלדעתי, ובניגוד מוחלט למצב בארצנו, אין צורך שם לאזרחים להחזיק נשק. החיים די שלווים (נכון שיש פשע - גניבות, שודים ואף רציחות אבל באופן כללי זוהי מדינה בטוחה ואין סכנת חיים שמרחפת באויר כל העת בניגוד אלינו) ואני מניח שכך המצב בכל מדינות אירופה ובעוד כל מיני מדינות בעולם.
אם כך, אני חוזר שוב על השאלה, מה ככל הידוע לכם המצב בנושא רישוי נשק לאזרחים בשאר העולם מלבד ישראל וארה"ב?
ובהמשך לכך, האם אכן ההגבלות בישראל כה חמורות כפי שנטען פה ברחבי הפורום (ולא נכנס לדיון אם זה טוב או רע) או שמא בהשוואה לשאר העולם אנחנו נחשבים "מתירנים" בנושא?
תודה.
:D :D :D :D :D
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ACSman » 19 ספטמבר 2003, 00:31

figi

להלן לינק מאתר ה NRA של כתבה בנושא נשיאה ורישוי משק במדינות העולם, המדינה הפותחת היא ישראל, היות ומה שכתוב על ישראל כל כך רחוק מהמציאות וכל כך חסר בסיס ומלא הנחות שגויות [שלא לומר מילים יותר חריפות] אולי יש להקיש מכך על ה"עובדות" הנוגעות למדינות אחרות
הלינק לכתבה:

כתבה נוספת קצת יותר רצינית העוסקת בנושאים נוספים כמו גם בנושא הרישוי במדינות זרות נמצת בלינק הזה

באתר של ה CNN ניתן למצוא מפה המספקת מידע על חוקי הנשיאה בכל אחת ממדינות ארה"ב, נח וקל לראות את ההבדלים בין המדינות השונות

מפה נוספת נמצת באתר של Brady Campaign
המספקת מידע רב מאוד על חוקי נשק שונים בכל מדינה בארה"ב, כמו כן תוכל למצוא בחלקים אחרים של האתר מידע על חוקים פדרליים ןנושאים אחרים הקשורים לחקיקת נשק בארה"ב

בניגוד לאתרים הקודמים, אולי לאיזון תוכל לקפוץ לאתר הדן בנושאי בטיחות בנשק כן גם באתר זה תוכל למצוא מפה דומה ...

מצד אחר (גם לאיזון...) תוכל לבקר באתר של "מליון אמהות" אשר כולל אוסף חוקי נשק של ארה"ב ומידע נוסף...

וסתם לידע כללי, הידעתה כי גם שוקר חשמלי אסור לנשיאה במספר מדינות וערים בארה"ב?
מידע תוכל למצוא כאן

ואם נעבור קצת לקנדה, ששם יש חוקי נשק שונים מארה"ב

אולי נדרים עד אוסטרליה? כאן תוכל לקרוא על הסטוריה של חוקי הנשק ביבשת הרחוקה,
ובאתר משרד המשפטים האוסטראלי תוכל לקרוא השינויים המוצעים לחוק...

וכאן בקצרה על רשיון לנשק באוסטרליה מאתר משטרת קווינסלנד

ומה לגבי שווצריה? קצת מידע תמצא באתר הזה

ובקצרה לגבי אירופה באתר הזה

ועוד לגבי אירופה מאתר מועצת הביטחון של האו"מ

מקווה שזה ייתן קצת מידע ופרופורציות
אני חבר גאה באתר הסליק
חבר של החברים במועדון הפרה המשוגעת והפרגית המצוננת
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עומר בר » 19 ספטמבר 2003, 00:40

ACS, אתה בסדר... :D :D :D
עומר.

I NEVER SAW A WILD THING SORRY FOR
ITSELF. A BIRD WILL DROP FROZEN DEAD FROM A BOUGH, WITHOUT EVER HAVING FELT SORRY FOR ITSELF.
D.H. LORENCE
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Colonel » 19 ספטמבר 2003, 01:39

בסדר ?!
בסדר ?!

עומר, אתה בסדר ?!

ACSman הוא עילוי מבחינת רצינות התשובות שלו !

:wink:
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי figi » 19 ספטמבר 2003, 07:29

קודם כל תודה ל- ACSman.
אני עוסק כרגע בקריאת החומר בלינקים השונים.
בכל מקרה, ראיתי שמותר למבקר בקנדה להביא עימו נשק והוא יקבל אישור ל-60 יום לשאתו ברחבי קנדה ללא יותר מדי שאלות ופרוצדורות מסובכות. לא מוזר קצת?? סליחה על הביטוי, אבל כל פלוץ לא שפוי בנפשו יכול להביא עימו נשק לקנדה ולשחרר את הרסן על אזרחים חפים מפשע...??!
:o :o :o :o
if you wanna shoot, shoot, don't talk
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי סלבו » 19 ספטמבר 2003, 09:23

לכל מבקר?

כלומר, אני אני מחליט לטוס לקנדה ולהגיע לשם עם נשק ברשיון ישראלי, האם ההיתר הזה יהיה תקף לגבי?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חימושניק גאה » 19 ספטמבר 2003, 20:17

Acsman - בזמני בדקתי את המידע בלינק של ה NRA, והוא מדויק ברובו, חוץ מ 2-3 מדינות, (במיוחד בקטע על ישראל), כך שלהשתמש בקטע זה להסקה על הכלל לא ממש נכון.

ברצוני להוסיף קצת מידע.

באוסטריה קל עד מאוד להשיג רשיון לעד שני אקדחים (תהליך הרישוי אמור לקחת עד 24 שעות), רובים bolt-action ניתן לקנות ללא רשיון.

בשוודיה לא ניתן כמעט בכלל להשיג נשק. (ראה סטיסטיקות של האינטרפול בנושא)

אתר על היסטוריה של חוקי הנשק הבריטים

http://members.aol.com/gunbancon/Main.html

עוד?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי higt-power » 19 ספטמבר 2003, 20:24

סלבו כתב:לכל מבקר?

כלומר, אני אני מחליט לטוס לקנדה ולהגיע לשם עם נשק ברשיון ישראלי, האם ההיתר הזה יהיה תקף לגבי?

אים תצליח קודם לצאת איתו מהארץ והכי חשוב אים תצליח לחזור איתו (או אפילו בלעדיו)
:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 20 ספטמבר 2003, 11:19

באוסטריה קל עד מאוד להשיג רשיון לעד שני אקדחים (תהליך הרישוי אמור לקחת עד 24 שעות), רובים bolt-action ניתן לקנות ללא רשיון

אולי עוד פרט מעניין על אוסטריה: מספרי הנשק שם מוטבעים על הקנים והצינות ולא על הגוף, בניגוד לשאר העולם ששם המספר המחייב של הנשק הוא זה המוטבע על הגוף.

באף אחד מהלינקים המצויינים שהובאו מעלה לא מוזכרים רובי אוויר. אלו לא נחשבים ל"נשק" באף מקום, כולל בריטניה המחמירה, ולא זקוקים לרישוי כל שהוא
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 20 ספטמבר 2003, 15:44

זה פשוט לא יאומן!!!!
יש מדינות בארה"ב שאפשר להקים arsenal שלם במרתף בבית......
אפילו ילדים בין 12-17 יכולים לקבל נשק בטענות שונות.
לא צריך רישיון, המשטרה לא בודקת או רושמת.....כלומר, תיכנס לחנות, תראה משהו שמוצא חן בעיניך, בין אם זה אקדח או תמ"ק/רוס"ר...שלם, קח הביתה - להתראות. כמו לקנות לחם בסופר.

זה גם מלהיב וגם מפחיד.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי talshac » 20 ספטמבר 2003, 16:05

אני חייב להמליץ על הסרט שדובר בו בהודעה אחרת בפורום הזה: Bowling for Colombain. הסרט עוסק בהחזקת נשק בארה"ב לעומת מדינות נוספות ובשימוש שנעשה בו לרעה בעיקר שם. אגב חברה חמושה היא חברה מנומסת. שם זה כנראה לא כך.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי חימושניק גאה » 20 ספטמבר 2003, 17:20

Talshak - ראיתי את הסרט. לא כדאי להמליץ אותו לאף אחד, הוא מלא בעיוותים פוליטיים שונים של המציאות, בין אם בדברים "קטנים", כמו, למשל, עריכת הנאום של צרלטון הסטון,ובין אם ב"גדולים", כמו בציטוט סטיטסטיקות פשיעה מעווטות ובטענה שהNRA הוא ארגון גזעני...

Cybrosh - הכוונה היא לגרסאות "בודדות בלבד" של הרוס"רים הצבאיים - הBrady Campaign נהנה להציק אותן כרוס"רים.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 20 ספטמבר 2003, 17:36

חימושניק,

אני מודע לכך לגמרי. חוק 94' או חוק קלינטון אוסר על קניית נשקים מסויימים(שצבעם שחור לדוגמא, או שמנגנון ההדקים שונה-ברובי HK לדוגמא), והגבלת מחסניות ל-10 כד' לאזרחים, גריפים של אקדחים על רובים אסורים. בנוסף, ניתן לקנות את כל מה שרוצים, בתנאי שזה מלפני 94'- pre-ban.

החוק עומד להצבעה לחידוש בקונגרס ב-04, אם אני לא טועה. היה כתוב באחד הדפים ש-ACS סיפק.

אבל, ישנן חברות כמו קולט או הקלר, שמציעות דגמים 'אזרחיים' של רובים צבאיים או משטרתיים, כגון הקלר USC שמקורו ב-UMP הצבאי/משטרתי. ההבדל? לא כזה גדול - בעיקר בעיצוב, ובצבע.

ה-Colt מסדרת ה-Match גם כן מוצע לאזרחים כדגמים רבים-בתור sporting/hunting rifles.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חימושניק גאה » 20 ספטמבר 2003, 17:45

ההבדל? לא כזה גדול - בעיקר בעיצוב, ובצבע

ובחוסר של ירי באוטומט. כמות הנשקים האוטומטיים מוגבל באלו כבר היו ב1986 (כפי שהקולונל היה אומר, אך האוכלוסיי גדלה.

החוק אכן ייגמר אם לא יחוד ב 2004, ראה גם

http://www.awbansunset.com
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 20 ספטמבר 2003, 17:54

הרפובליקנים לא מקבלים תמיכה גדולה מה-NRA?

חימוש',מה אתה חושב שיהיה?
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד