אבטחת אקדח בנשיאה גלויה

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אבטחת אקדח בנשיאה גלויה

על ידי ליאור45 » 18 אוקטובר 2003, 20:50

אחד מההבדלים (הרבים) בין שוטרים לשומרים (ששניהם נושאים נשק דומה בנשיאה גלויה) הוא ששוטרים משתמשים בשרוך על מנת לאבטח את נשקם לכותפת. השרוך קשור לנשק באמצעות תפסן מתכתי שפתיחתו דורשת מוטוריקה עדינה שקשה לבצע בניסיון חטיפה. לצערי ראינו מקרים של שומרים שנחטף נשקם, וייתכן שאבטחה מסוג זה הייתה עוזרת להם (וייתכן שלא, או שהתקיפה הייתה חמורה יותר, אך לא זו מטרת ההודעה הפותחת).

אז מספר שאלות למענה ולמחשבה:
1. האם אתם, סליקאים שומרי חוק, מאבטחים את נשקכם בשרוך בעת נשיאה גלויה ו/או מוסלקת?
2. האם יש דרך סבירה לאבטח נשק ללא חור לטבעת אבטחה בשרוך (אני מניח שהשחלת שרוך דרך שמורת ההדק היא לא דרך סבירה)? השאלה נשאלת, כי מה לעשות, אני נושא ברטה 71 (מה עוד אשכול על הצעצוע הזה?) בתפקיד, ונכון שאף עבריין עוד לא חשק בו (מעניין למה - או שמא פשוט פוחדים להתעסק אתי), ואני מעונין להזדכות עליו בהצלחה אחרי כל משמרת, עד שהוא יוחלף בעזרת השם בנשק פרטי.
3. אילו שיטות אבטחה נוספות קיימות שמומלץ לשקול (שאלה פתוחה מאוד, אבל אשמח לקרוא תשובות)?
4. האם ניתן לקדוח חור בקת הגלוק 26 לצורך השחלת שרוך / טבעת אבטחה? [ניתן = 1. הטבעת משתחלת, 2. עדיין ניתן להשתמש בנשק לצורך ירי]
5. האם פונדת קיידקס פתוחה מהווה אבטחה מספקת למחסניות (לאור הסבירות לחטיפת מחסניות גרידא)?
6. אם קראתם עד השורה הזו, תודה על הסבלנות ושבוע טוב.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 18 אוקטובר 2003, 21:26

יש שיטת אבטחה אלטרנתיבית והיא להשתמש בנרתיק עים סוגר (רצוי פתיחה מהירה)
היתרון הוא שזה מקשה על חטיפת הנשק החיסרון מהירות שליפה מואטת כל זאת בלי שינוי
כל שהוא לאקדח .
בקשר לגלוק עד כמה שאני זוכר כבר יש שם חור בחלק האחורי של הקת(איפה שנתפס הקפיץ
של הקת פובוס) וכמובן שניתן להשתמש בו, אים אין אני לא רואה סיבה למה לא לקדוח
הרי אין מאחורי הקת שום מנגנון ולמעסה יש שם חריץ ריק לגמרי אבל בכל זאת כמו תמיד
לפני שהולכים וקודחים ומשנים מומלץ בחום לשאול נשק בעל ניסיון.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 18 אוקטובר 2003, 21:57

אצלי 99% מהזמן מוסלק היטב ולא מאובטח.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הסלקה

על ידי גלוקי » 18 אוקטובר 2003, 22:18

ארנולד.
לגבי ההסלקה או אבטחה אני אישית מעדיף יותר את ההסלקה בנרתיק פנימי או חיצוני של פובוס או פרונט ליין .
לכן אני בדעתו של ברי .

קח בחשבון שמי שרוצה לגנוב ממך את האקדח יעשה זאת בכל דרך אפשרית . (גזירת השרוך המצחיק של השוטרים )

כל אבטוח כלשהו של האקדח או הכנסתו למקומות שונים ומשונים יכול להקשות על השליפה.

עמוס :wink:
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי amirp » 19 אוקטובר 2003, 08:11

בנוסף,
במידה ויש לך שרוך קשור לאקדח יש בעיה שלפעמים הוא נתפס במשהו בדיוק בזמן שאתה צריך את הנשק וזה לא טוב,
סליקאי ארד
סליקאי ארד

פתרון

על ידי sheven » 19 אוקטובר 2003, 20:37

לפני תחילת שנת הלימודים דרשתי כי מאבטחי מוסדות החינוך בתחום המועצה האזורית בה אני משמש שוטר קהילתי יאבטחו את כלי הנשק שלהם,
בישיבה מקדימה בה דנו בלקחי השנה שעברה העליתי את הסוגיה ומנהל חברת האבטחה הסכים מיד לבקשתי זו , החברה רכשה לכל מאבטח שרוך הדרכה ירוק (כמו של מדריכי צה"ל) וכבר ביום הראשון הופיעו כל המאבטחים כשהנשק מאובטח ע"י שרוך הדרכה ירוק כשהשרוך מחובר לקת באזיקון פלסטי שחור קטן (כי באקדחים לא היה חור או טבעת). הפתרון אולי לא נראה יפה אך בהחלט מספק מבחינה בטיחותית ויהיה מאוד קשה לחטוף נשק ממאבטח.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הבנה

על ידי גלוקי » 19 אוקטובר 2003, 23:06

שבע ....

תקרא את ההודעה שלי ותפנים..

עמוס :wink:
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 20 אוקטובר 2003, 01:14

ארנולד
אני לא יודע אם זה קיים לברטה 71 אבל אני בטוח שיש את זה לגלוק (יש לי כזה) - נרתיק חיצוני עם סגר המיועד לפתיחה מהירה ע"י לחיצה עם האגודל , זה אמנם לא מונע שליפה לא רצויה (כי כמו שאתה פותח את הסגר גם החוטף יכל ..) אבל זה בהחלט מסרבל את החטיפה במעט ונותן לך עוד חצי שניה להגיב וזה גם יכל לגרום לחוטף להעדיף לנסות את מזלו אצל אדם אחר שממנו יותר קל לחטוף את האקדח .
כמובן שבמקרה ואתה נכנס לתגרה עם אדם והוא מעונין לחטוף לך את הנשק הרבה זה לא יעזור - לשם כך יש את הנרתיקים (דוגמת הנרתיק קורדורה המשטרתי ל FN) שבהם יש על כפתור הסגירה ניצרת ברזל בצורת וו שצרך להזיז לפני שניתן לפתוח את הכפתור , נצרה זו אינה גלויה ולכן קשה מאוד לאדם אחר לפתוח את הסגר (כמובן שגם לשוטר זה מבזבז זמן יקר ולכן כמעט ולא משתמשים בה אלא במצבים בהם יש סיכוי רב שינסו לחטוף את הנשק וסיכוי נמוך שתשתמש בו לפני כן ..) . ככלל אם אתה חושש מחטיפה עדיף נשק מוסלק (ולהתאמן הרבה על שליפה מהירה שלו ).
גלוקי - ניסית פעם לחתוך / לגזור את השרוך הזה של השוטרים , זה בכלל לא פשוט , בטח שלא כאשר אתה בלחץ וצריך לעשות פעולה מהירה , אם השרוך לא מתוח ואין לך "קונטרה" לסכין או למספריים לא תצליח , אין ספק שזמן הנסיון למתוח את השרוך ע"מ ליצור קונטרה נותן לשוטר מרווח תגובה מספק , כבר עדיף אם יש לך סכין לדקור את השוטר ולסגור ענין ... :wink:

שחר ינסוביץ
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yoav30 » 20 אוקטובר 2003, 06:00

קצת הסטוריה:

אבטחת האקדח ה"מדהימה" שיש היום לשוטרים היא שריד מתקופת האנגלים, אבטחת האקדח (וובלי בזמנו) שלא יעוף לשוטר מהנרתיק בזמן הרכיבה על הסוס.
כיום השוטרים היו "מתים" להפתר מהשרוך המציק.

צודק מי שאומר שיש נרתיקים בעלי Thamb break, המאפשר הגנה מפני שליפת הנשק מהנרתיק, וכל מיני נרתיקים עם תיקתקים , אולם לדעתי במיוחד צודק מי שאומר שמי שירצה להוציא ממך אקדח, יצליח ולא משנה באיזו שיטה לנקוט.

הדרך הטובה ביותר היא נשיאה מוסלקת של הנשק, בצורה זו אינך הופך להיות מטרה מיידית, עדיין יש לך את גורם ההפתעה בזמן אירוע, והנשק שלך לא גלוי בפני גורמים לא רצויים.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי מיכאל מס » 20 אוקטובר 2003, 10:19

לרווחת החברים, להלן נרתיק מעניין אשר נראה מבטיח:
מגן על האקדח
מאובטח
קל להתרה ע"י הנושא

חיסרון?
אין לי
האקדח יושב נמוך יחסית לחגורה
http://www.safariland.com/ads/raptor.htm
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ארנון » 20 אוקטובר 2003, 11:47

לדעתי יש לחלק את הנושא לשניים:
1. שוטרים ומאבטחים במדים - נשיאה גלויה + אבטחת הנשק ע"י שרוך כזה או אחר.
2. נושאי נשק ללא מדים - נשיאה מוסלקת ככל האפשר + אפשרות לאבטחה ע"י נרתיקים יעודיים.

שוטרים במדים הנושאים נשק נדרשים לאבטח אותם. יש מספר שיטות לאבטחה עם שרוכים למיניהם. יש גם סלילים מחומר פלסטי שהיצרן מבטיח עבורם כושר אי-קריעה עד 70 ק"ג בנקודה החלשה ביותר, עם חיבור מהיר לחגורה (ולא לכותפת). צד הסליל המחובר לאקדח הוא טבעת מתכת קטנה וקשה, המתחברת לחור בקת הגלוקים, או לחך מיוחד באקדחים אחרים. מומלץ מאוד (מנסיון). דעתי כדעת sheven, שגם מאבטחים במדים, הנושאים נשק גלויף צריכים לאבטח אותו מפני חטיפה.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

לא חובה

על ידי sheven » 20 אוקטובר 2003, 12:46

ליואב.
השוטרים לא מחוייבים לאבטח את האקדח, השוטרים העושים כך, עושים זאת מרצונם החופשי ואגב, השרוך "האנגלי" הוא על כותפת שמאל ורק בו מחוייבים השוטרים (כן, זה שבקצהו המשרוקית המצחיקה, אגב, עד היום בחולצת המדים בכיס שמאל יש פתח מיוחד למשרוקית וגם כל שוטר שמתגייס חותם על משרוקית). אבטחת האקדח ע"י שרוך שוטר היא רשות בלבד, רוב נושאי האקדחים הם ימניים ולכן השוטרים הבוחרים כן לאבטח ע"י שרוך, רוכשים שרוך נוסף לכותפת ימין אך זו כאמור רשות בלבד.

החובה היחידה בה חוייבתי כשוטר לאבטח הייתה בפעילויות סמויות ובתנאי שטח קשים ואז האיבטוח לא נעשה ע"י שרוך אלא ע"י מיתר לחגורת המכנסיים (כשהסרח העודף מוכנס לתוך המכנסיים כדי שלא ייתפס בעצמים בשטח).

לעניות דעתי מאבטח מוסדות חינוך חייב לשאת את הנשק באופן גלוי אך מאובטח, הנשק הגלוי הוא סוג של הפגנת כוח והרתעה. מאבטח כזה אסור לו לשאת נשק מוסלק.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי donduck » 20 אוקטובר 2003, 14:40

לעניות דעתי מאבטח מוסדות חינוך חייב לשאת את הנשק באופן גלוי אך מאובטח, הנשק הגלוי הוא סוג של הפגנת כוח והרתעה. מאבטח כזה אסור לו לשאת נשק מוסלק
.

נשיאת נשק גלוי אינה שום הפגנה של כח ובטח שלא הרתעה. לכל היותר אפשר להתייחס לזה כ"ווליום להמונים". לעומת זאת הנושא את נשקו בצורה גלויה מסמן את עצמו כמטרה ראשונה לתוקף פוטנציאלי, בין אם מדובר בלובש מדים ובין אם אדם ללא מדים.
בשעת חטיפה של הנשק בעליו יהיה המטרה הראשונה של אותו נשק. אין צורך לנתק את השרוך או אמצעי אבטחה אחר מסוג זה ע"מ לכוון ולפגוע.

הדרך היחידה לאבטחה טובה של אקדח היא נשיאתו המוסלקת, במקומות שונים על הגוף. לשליפה המהירה יש הרבה פחות חשיבות בחיי היום יום.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ארנון » 20 אוקטובר 2003, 15:13

דוגמא של הסליל לאבטחת הנשק:

תמונה

כתובת האתר (הישראלי):
http://www.the-strap.co.il/tools/lanyard.htm
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי riko » 20 אוקטובר 2003, 20:57

SHEVEN אני לא יודע מתי אתה היית שוטר , אבל בפעם האחרונה שבדקתי בפה"ק - שוטר מחוייב לאבטח את נשקו בכל צורות הנשיאה אם ע"י נרתיק עם סגר או שרוך לכותפת (או מיתר לחגורה אבל זה לא בפה"ק ) , זה בכל אופן לא נעשה מרצונו הטוב של השוטר אלא בחובה ( וזו לדעתי חובה ראויה ) .
DONDUCK אני חולק על דעתך שנשק גלוי הוא לא אלמנט מרתיע , נכון שמי שנחוש לבצע פיגוע לא יברח בראותו נושא נשק כזה או אחר ונכון שנשק לעיתים מזמין צרות אבל אסור לשכוח שמיני מרעין מכל הסוגים כן יחשבו פעמיים בראותם מאבטח חמוש (נכון שאפשר להתווכח על מידת ההרתעה שהמראה עצמו של המאבטחי מוס"ח יוצר אבל בהנחה שהללו נראים כראוי לנשק יש משמעות הרתעתית )

שחר ינסוביץ
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד