"שריטות" בקנה?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
"שריטות" בקנה?
להלן שרטוט המתאר קנה,
כאשר מסתכלים דרכו על מנורה, מכיוון בית הבליע:
החלק הבולט של הסלילים הוא הלבן.
סימו לב, בערך ב3/4 הדרך מבית הבליע לעומק הקנה נראות שריטות (?) קטנות מאוד,
אך סימטריות להפליע (מסומנות באדום), השריטות(?) נראות רק מכיוון בית הבליע.
השריטות(?) מאוד קטנית ונראות רק באור חזק.
מישהו ראה פעם משהו כזה? כמו מה זה נראה לכם?
יש לציין שהקנה SW99 חדש, ירה כ150 כדורים בלבד, תחמושת תיקנית.
כאשר מסתכלים דרכו על מנורה, מכיוון בית הבליע:
החלק הבולט של הסלילים הוא הלבן.
סימו לב, בערך ב3/4 הדרך מבית הבליע לעומק הקנה נראות שריטות (?) קטנות מאוד,
אך סימטריות להפליע (מסומנות באדום), השריטות(?) נראות רק מכיוון בית הבליע.
השריטות(?) מאוד קטנית ונראות רק באור חזק.
מישהו ראה פעם משהו כזה? כמו מה זה נראה לכם?
יש לציין שהקנה SW99 חדש, ירה כ150 כדורים בלבד, תחמושת תיקנית.
נערך לאחרונה על ידי ~Hunter~ בתאריך 25 אפריל 2004, 20:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.
כל הכבוד על השירטוט.
אם אני מבין נכון את השירטוט שלך אז השריטות בקנה הן בצורה מעגלית ולא לאורך הסלילים של הקנה.
שחיקה נורמלית של קנה מתבטאת לרוב בשריטות זעירות לאורך הקנה בגלל מעופו של הכדור.
שריטות מעגליות מדויקות בתוך הקנה נובעות לרוב כתוצאה מפגמים ביצור. לדוגמא להב של כרסום CNC שנפגם תוך שימוש, או כלי מירוק שנדבק אליו שבב מתכת או יש לו איזה זיז בולט.
בכל מקרה מה שהייתי מציע לך לעשות:
1. לך לחנות או לחברים שיש להם כלי דומה והשווה בין הקנים. אם גם להם יש סימנים דומים אז כנראה שאין לך מה לדאוג. (דרך אגב אין כלי שיוצא מהמפעל בלי שירו בו לפחות 5 כדורים תחמיש מוגבר)
2. אם זה נראה לך כמו פגם ביצור אז לך לחנות ותדרוש החלפת הכלי/קנה באחר. לא נראה לי שהחנות תתלהב כל כך מהרעיון אבל אל תתבייש לתבוע אם עושים לך בעיות.
א.
אם אני מבין נכון את השירטוט שלך אז השריטות בקנה הן בצורה מעגלית ולא לאורך הסלילים של הקנה.
שחיקה נורמלית של קנה מתבטאת לרוב בשריטות זעירות לאורך הקנה בגלל מעופו של הכדור.
שריטות מעגליות מדויקות בתוך הקנה נובעות לרוב כתוצאה מפגמים ביצור. לדוגמא להב של כרסום CNC שנפגם תוך שימוש, או כלי מירוק שנדבק אליו שבב מתכת או יש לו איזה זיז בולט.
בכל מקרה מה שהייתי מציע לך לעשות:
1. לך לחנות או לחברים שיש להם כלי דומה והשווה בין הקנים. אם גם להם יש סימנים דומים אז כנראה שאין לך מה לדאוג. (דרך אגב אין כלי שיוצא מהמפעל בלי שירו בו לפחות 5 כדורים תחמיש מוגבר)
2. אם זה נראה לך כמו פגם ביצור אז לך לחנות ותדרוש החלפת הכלי/קנה באחר. לא נראה לי שהחנות תתלהב כל כך מהרעיון אבל אל תתבייש לתבוע אם עושים לך בעיות.
א.
- תרמתי למען הסליק

שריטות
צייד.
יכול מאוד להיות שיריתה עם קנה משומן ומאובק.
ואז נוצר מצב שהקליע נעצר לאלפית שניה (הסתובב סביב עצמו).
הדבר מצריך בדיקה אצל נשק.
טיפ....
תעמוד על זה שיבדקו לך את קנה האקדח עם מדיד שחיקת סלילים .
ואח"כ.. הר"ת MAX.
עמוס.
טיפ....
ואח"כ.. הר"ת MAX.
עמוס.
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
בוקר טוב,
היום אני הולך לפגוש מישהוא שיש לו כלי זהה, לראות את הקנה שלו, כצעד ראשון.
לא יריתי עם קנה משומן ו/או מובק, הקלי חדש לגמרי, בן פחות מחודש וירה מקסימום 200 כדורים.
בכל מקרה כנראה אני אצטרך לעשות כצת בלגן לחנות בה קניתי אותו וחבל, כי אני ממש לא אוהב את כל השטויות מהסוג הזה...
אגב, נניח והקנה פגום, זה אכן נופל תחת ההכיסוי של האחריות, לא?
היום אני הולך לפגוש מישהוא שיש לו כלי זהה, לראות את הקנה שלו, כצעד ראשון.
לא יריתי עם קנה משומן ו/או מובק, הקלי חדש לגמרי, בן פחות מחודש וירה מקסימום 200 כדורים.
בכל מקרה כנראה אני אצטרך לעשות כצת בלגן לחנות בה קניתי אותו וחבל, כי אני ממש לא אוהב את כל השטויות מהסוג הזה...
אגב, נניח והקנה פגום, זה אכן נופל תחת ההכיסוי של האחריות, לא?
להנטר שלום
לפי התאור שלך הסריטות בקנה הן תוצאה מיצור הקנה. אם היה נוצר נזק בזמן ירי ניתן היה להבחין בו משני צידי הקנה ולא רק מכיוון בית הבליעה.
ישנן טכנולוגיות יצור קנים אשר משאירות עקבות בסלילים ולפי התאור שלך נראה שזה המקרה כאן.
אכן רצוי להשוות את הקנה שיש לך לקנה אחר של אקדח מאותו הסוג אולם לא בהכרח שתראה גם שם סימנים. ביצור קנים נוהגים להכין מוט ארוך שאחר כך נחתך לפרוסות לפי אורך הקנה הרצוי. אם הבעיה היא בטכנולוגית היצור יתכן שאותן סריטות יפיעו בקנים אחרים של אותה החברה אבל לא בכל הקנים. תלוי איפה נחתך המוט הארוך.
ולגלוקי: אין קשר בין נפיחות בקנה או בסריטות לבין מידת הרחק ראש תחמיש,
מדיד שחיקת קנה גם כן לא מצביע על נפיחות. בנוסף בחנויות הנשק בארץ אין למיטב ידעתי מדידים לקנים.
בנוסף אין הרבה אנשים אשר מבינים בנושא קנים ואם אכן ישנה בעיה יכול להיווצר ויכוח בחנות שבה קנית את האקדח.
לפי התאור שלך הסריטות בקנה הן תוצאה מיצור הקנה. אם היה נוצר נזק בזמן ירי ניתן היה להבחין בו משני צידי הקנה ולא רק מכיוון בית הבליעה.
ישנן טכנולוגיות יצור קנים אשר משאירות עקבות בסלילים ולפי התאור שלך נראה שזה המקרה כאן.
אכן רצוי להשוות את הקנה שיש לך לקנה אחר של אקדח מאותו הסוג אולם לא בהכרח שתראה גם שם סימנים. ביצור קנים נוהגים להכין מוט ארוך שאחר כך נחתך לפרוסות לפי אורך הקנה הרצוי. אם הבעיה היא בטכנולוגית היצור יתכן שאותן סריטות יפיעו בקנים אחרים של אותה החברה אבל לא בכל הקנים. תלוי איפה נחתך המוט הארוך.
ולגלוקי: אין קשר בין נפיחות בקנה או בסריטות לבין מידת הרחק ראש תחמיש,
מדיד שחיקת קנה גם כן לא מצביע על נפיחות. בנוסף בחנויות הנשק בארץ אין למיטב ידעתי מדידים לקנים.
בנוסף אין הרבה אנשים אשר מבינים בנושא קנים ואם אכן ישנה בעיה יכול להיווצר ויכוח בחנות שבה קנית את האקדח.
הוא שמע פעמונים של כנסייה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
אבל הוא לא ידע אם זאת חתונה או לוויה
Re: שריטות
גלוקי כתב:צייד.
טיפ....
ואח"כ.. הר"ת MAX.
עמוס.
"טבעות בקנה" זו לרוב תופעה של נשקים בעלי מהירות לוע גבוהה/לחץ גזים גבוה. יכול להיות שהכלי שלך הגיע ככה מהמפעל כי בכל כלי יורים איזה 5 כדורים של תחמושת "חמה" מאד לפני שמשחררים אותו לשוק.
בכל מקרה, האם באחת הפעמים שירית זכור לך שאחד או כמה מהכדורים היו בעלי רתע/רעש חזקים מהרגיל?
לפעמים קורה שבמהלך טעינת הכדורים נשפכת כמות אבק שריפה גדולה מדי ואז נוצרים לחצים גדולים מדי בקנה. לפעמים יש כדורים שיש בהם מעט אבק שריפה ואז הכדור נתקע בקנה והכדור הבא או שמפוצץ את האקדח או שמעיף אותו החוצה.
אחד מסימני ההיכר לתחמושת שטעונה יותר מדי זה פיקות בולטות ומרוחות (יש להן "פטריה" כאילו שיטחו אותה עם פטיש). עודף הגאזים דוחף את הפיקה החוצה והמכה של התרמיל בפני הסדן מועכת אותה.
א.
- תרמתי למען הסליק

WEBART,
עיקר תהליך ייצור הקנה הוא משיכה. אבל לדעתי יכול להיות שהקנה עובר לאחר מכן השחזה בחלקו הפנימי, זאת משני סיבות:
1. ע"מ להעניק את פני שטח חלקים.
2. הקנה כנראה עובר טיפול טרמי או תהליך ציפוי כלשהו בדומה לטניפר ע"מ ליצור הקשחה (קשיות). אני מניח שהטיפול הטרמי נעשה לאחר המשיכה של הקנה מכיון שהרבה יותר בעייתי לבצע משיכה על פלדה קשה שעברה טיפול. לאחר שפלדה עוברת טיפול טרמי היא בד"כ משנה את מדותיה, מה שבמקרה של קנה יידרוש השחזה ע"מ להגיע למידה הרצוייה המדוייקת.
אני מציין שאני לא מבין גדול בתהליך ייצור של קנים ובטח שלא יודע איך חברת סמיט אנד ווסון מייצרת את הקנים שלה. מה שכתבתי זה מה שנראה לי הגיוני ואולי קיימות טכניקות שכן מאפשרות לבצע את קדח הקנה בתהליך אחד של משיכה.
אשמח אם מישהו יכול להפנות לאתר שמסביר טוב את כל תהליך הייצור.
עיקר תהליך ייצור הקנה הוא משיכה. אבל לדעתי יכול להיות שהקנה עובר לאחר מכן השחזה בחלקו הפנימי, זאת משני סיבות:
1. ע"מ להעניק את פני שטח חלקים.
2. הקנה כנראה עובר טיפול טרמי או תהליך ציפוי כלשהו בדומה לטניפר ע"מ ליצור הקשחה (קשיות). אני מניח שהטיפול הטרמי נעשה לאחר המשיכה של הקנה מכיון שהרבה יותר בעייתי לבצע משיכה על פלדה קשה שעברה טיפול. לאחר שפלדה עוברת טיפול טרמי היא בד"כ משנה את מדותיה, מה שבמקרה של קנה יידרוש השחזה ע"מ להגיע למידה הרצוייה המדוייקת.
אני מציין שאני לא מבין גדול בתהליך ייצור של קנים ובטח שלא יודע איך חברת סמיט אנד ווסון מייצרת את הקנים שלה. מה שכתבתי זה מה שנראה לי הגיוני ואולי קיימות טכניקות שכן מאפשרות לבצע את קדח הקנה בתהליך אחד של משיכה.
אשמח אם מישהו יכול להפנות לאתר שמסביר טוב את כל תהליך הייצור.
- סליקאי כסף

צייד יקר
דבר אחד לא סיפרת לנו:
האם ישנה ירידה או פגיעה בדיוק של הקנה הזה? שהרי זו המטרה של כל קנה, להביא את הקליעים למטרתם.
לעניות דעתי, במידה ואין פגיעה בדיוק הירי(במדידה אובייקטיבית ע"ג מתקן מיוחד המחזיק את האקדח, דוגמת Ransom Rest , לא בירי ידני) הרי אין לך שום עילה לבוא בטענות למוכר או לייצרן.
דבר אחד לא סיפרת לנו:
האם ישנה ירידה או פגיעה בדיוק של הקנה הזה? שהרי זו המטרה של כל קנה, להביא את הקליעים למטרתם.
לעניות דעתי, במידה ואין פגיעה בדיוק הירי(במדידה אובייקטיבית ע"ג מתקן מיוחד המחזיק את האקדח, דוגמת Ransom Rest , לא בירי ידני) הרי אין לך שום עילה לבוא בטענות למוכר או לייצרן.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
מגן 1, ואיתמר .
אני לא דיברתי על נפיחות בקנה אלה למי שמבין לטבעת שחורה חלקית ואו מלאה בקנה .
ולא משנה כמה ירו באקדח .
מספיק שתהיה טיפת שמן במקום שלא צריך וזה יכול לגרום למקרה של "הצייד"
לא פעם קרה לי לפני ירי הקנה היה תקין ולאחר 30 כדור בקנה משומן הופיעו להן אותן שריטות
לרוב (טבעת חלקית).
יכולה להיות גם תופעה של אבש"ר חלש או רטוב כל שהקליע שוב נעצר לאלפית שניה ופשוט מאוד לחץ הגזים העצום מעיף אותו החוצה.
איתמר
תחמושת מוגברת מאוד נועדה למדוד ולבדוק את הכלי בירי לחץ מוגבר ובדיקת סדקים מגנופלץ MPC או MPV אמור להיות מוטבע על הקנה זהו הסימון העולמי .
מגן 1 ידידי
במקרה של נפיחות פנימית .. באקדח מדיד שחיקת הסלילים לא יכנס מכויון בית הבליעה.
והר"ת MAX גם לא יכנס לבית הבליעה במקרה של נפיחות פנימית בבית הבליעה .
במידה ובית הבליעה שרוט או שחוק יתר על המידה אז מדיד MAX ינעל וזה לא טוב.
יש תמונות של סימון ירי לחץ מוגבר..
http://www.haslik.co.il/gallery/glocky/P4261373
http://www.haslik.co.il/gallery/glocky/P4261383
עמוס
אני לא דיברתי על נפיחות בקנה אלה למי שמבין לטבעת שחורה חלקית ואו מלאה בקנה .
ולא משנה כמה ירו באקדח .
מספיק שתהיה טיפת שמן במקום שלא צריך וזה יכול לגרום למקרה של "הצייד"
לא פעם קרה לי לפני ירי הקנה היה תקין ולאחר 30 כדור בקנה משומן הופיעו להן אותן שריטות
לרוב (טבעת חלקית).
יכולה להיות גם תופעה של אבש"ר חלש או רטוב כל שהקליע שוב נעצר לאלפית שניה ופשוט מאוד לחץ הגזים העצום מעיף אותו החוצה.
איתמר
תחמושת מוגברת מאוד נועדה למדוד ולבדוק את הכלי בירי לחץ מוגבר ובדיקת סדקים מגנופלץ MPC או MPV אמור להיות מוטבע על הקנה זהו הסימון העולמי .
מגן 1 ידידי
במקרה של נפיחות פנימית .. באקדח מדיד שחיקת הסלילים לא יכנס מכויון בית הבליעה.
והר"ת MAX גם לא יכנס לבית הבליעה במקרה של נפיחות פנימית בבית הבליעה .
במידה ובית הבליעה שרוט או שחוק יתר על המידה אז מדיד MAX ינעל וזה לא טוב.
יש תמונות של סימון ירי לחץ מוגבר..
http://www.haslik.co.il/gallery/glocky/P4261373
http://www.haslik.co.il/gallery/glocky/P4261383
עמוס
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
צייד יקר ערב טוב וחג שמח.
כתבו כאן הרבה דעות מקצועיות של אנשים שמבינים בנשק דוגמת גלוקי ידידנו ,אבל וזה אבל גדול מאוד געתי היא כדעת דונדאק ,האם יש לך בעיות קליעה באקדח עקב תקלה זו
איך בדיוק גילית את השריטות האלה
לפי דעתי אם השריטות לא משפיעות על הירי באקדח אין מה לעשות בלגאן.
כתבו כאן הרבה דעות מקצועיות של אנשים שמבינים בנשק דוגמת גלוקי ידידנו ,אבל וזה אבל גדול מאוד געתי היא כדעת דונדאק ,האם יש לך בעיות קליעה באקדח עקב תקלה זו
איך בדיוק גילית את השריטות האלה
לפי דעתי אם השריטות לא משפיעות על הירי באקדח אין מה לעשות בלגאן.
- סליקאי כסף

אהלן גלעד חג שמח
לא חושב כמוך,
במידה ומדובר בסדק, תמיד קיים חשש שהוא יתרחב אחרי X כדורים ויפגע בתפקוד של האקדח.
למה לקחת סיכונים ? נכון להיום אין בעיה אולם לך תדע מה יקרה בעתיד,,,
עדיף לפנות ליבואן ולפתור את הבעיה.
להת'
אבי
לא חושב כמוך,
במידה ומדובר בסדק, תמיד קיים חשש שהוא יתרחב אחרי X כדורים ויפגע בתפקוד של האקדח.
למה לקחת סיכונים ? נכון להיום אין בעיה אולם לך תדע מה יקרה בעתיד,,,
עדיף לפנות ליבואן ולפתור את הבעיה.
להת'
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד