RECALL
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
RECALL
לפי הנאמר בפורומים זרים,,,FORUM 1911
חברת פובוס יצאה בקריאה להחזרה לתיקון של נרתיקים לגלוק 19-17 ,,,
התקלה עלולה לגרום לפלטת כדור ללא כוונה כשהנשק דרוך בנרתיק,,,
לפי הנאמר העיניין פורסם בCNN בתאריך 10-06-04 ,,
מישהו יודע משהו?
חברת פובוס יצאה בקריאה להחזרה לתיקון של נרתיקים לגלוק 19-17 ,,,
התקלה עלולה לגרום לפלטת כדור ללא כוונה כשהנשק דרוך בנרתיק,,,
לפי הנאמר העיניין פורסם בCNN בתאריך 10-06-04 ,,
מישהו יודע משהו?
פחות -לרוב זה יותר,,
ניר
אתה נוצר את האקדח במידה ויש לך ניצרה, אחרת קצת קשה לנצור ,,,
במצב אחד עם גלוק, אתה דורך ומחזיר את האקדח לנרתיק.
להת'
אבי
אתה נוצר את האקדח במידה ויש לך ניצרה, אחרת קצת קשה לנצור ,,,
במצב אחד עם גלוק, אתה דורך ומחזיר את האקדח לנרתיק.
להת'
אבי
אין כמו הריח של האבק שרפה על מנת שנוכל להעריך את הזכות שלנו לשאת נשק
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
if guns will be outlaw, only outlaws will have guns
"Criminals love GUN CONTROL--it makes their jobs SAFER"
מדובר בכ-3200 יחידות ששווקו בארה"ב מהדגמים הראשונים של נרתיק GL 2*EMZ.
זהו הדגם שמיועד לשאת גלוק 17/ 19 עם ציין לייזר/פנס (כדוגמת M3, M6 ).
הבעיה היתה עם רצועת הסגירה אשר היתה צרה מדי (פחות מאינץ' רוחב), והיתה מסוגלת להכנס לשמורת ההדק בעת הכנסת האקדח לנרתיק ולגרום ללחיצת ההדק.
וחוץ מזה שהדבר כבר הועלה לפורום אתמול אחה"צ ע"י משה לוי...
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=5043
זהו הדגם שמיועד לשאת גלוק 17/ 19 עם ציין לייזר/פנס (כדוגמת M3, M6 ).
הבעיה היתה עם רצועת הסגירה אשר היתה צרה מדי (פחות מאינץ' רוחב), והיתה מסוגלת להכנס לשמורת ההדק בעת הכנסת האקדח לנרתיק ולגרום ללחיצת ההדק.
Name of product: Fobus GLT gun holsters
Units: About 3,200
Description: The gun holsters are designed to hold a Series 17 and Series 19 Glock handgun fitted with a laser-sight light. GL 2*EMZ is engraved in the top of the gun holster and FOBUS and MADE IN ISRAEL is printed on the back of the gun holster. This recall involves two early versions of the Fobus GLT gun holsters, one with a plastic retention strap less than one inch wide and one with a leather retention strap less than one inch wide. The new design includes a strap that is more than one inch wide with a plastic tip too wide to be caught inside the trigger guard
וחוץ מזה שהדבר כבר הועלה לפורום אתמול אחה"צ ע"י משה לוי...
http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic.php?t=5043
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
חברה,
כדאי שתתעוררו.... כו-לם בארה"ב כולל שוטרים, אזרחים וחיילים הולכים יום יום עם כדור בקנה. בשבילם נשק בלי כדור בקנה זה נשק שלא מוכן לירי (וזה גם נכון).
קחו בחשבון שתרבות הנשק שם בת יותר מ-200 שנה עברה אבולוציה הדרגתית:
- אקדחים שנטענים באבש"ש דרך הקנה -- תמיד כדור בקנה לא??
- אקדחים תופיים -- תמיד מוכן לירי בלחיצת הדק
- אקדחים חצי אוטומטיים -- מה??? שאני אלך בלי כדור בקנה???
זה פק"ל הנשיאה שם ואף אחד לא רואה בזה שום דבר יוצא דופן... בגלל זה גם המציאו לגלוק הדק ניו יורק כי השוטרים תמיד היו שוכחים להוציא את האצבע משמורת ההדק בשעה שהם מכניסים את הנשק לנרתיק....
א.
כדאי שתתעוררו.... כו-לם בארה"ב כולל שוטרים, אזרחים וחיילים הולכים יום יום עם כדור בקנה. בשבילם נשק בלי כדור בקנה זה נשק שלא מוכן לירי (וזה גם נכון).
קחו בחשבון שתרבות הנשק שם בת יותר מ-200 שנה עברה אבולוציה הדרגתית:
- אקדחים שנטענים באבש"ש דרך הקנה -- תמיד כדור בקנה לא??
- אקדחים תופיים -- תמיד מוכן לירי בלחיצת הדק
- אקדחים חצי אוטומטיים -- מה??? שאני אלך בלי כדור בקנה???
זה פק"ל הנשיאה שם ואף אחד לא רואה בזה שום דבר יוצא דופן... בגלל זה גם המציאו לגלוק הדק ניו יורק כי השוטרים תמיד היו שוכחים להוציא את האצבע משמורת ההדק בשעה שהם מכניסים את הנשק לנרתיק....
א.
- תרמתי למען הסליק

לדעתי, מי שיורה הרבה וחש את האקדח כחלק מגופו, מקפיד בצורה קנאית על כללי הבטיחות הבסיסיים, ולא מוציא את נשקו מרשותו או נאלץ לשנות את מצב הנשיאה שלו לעתים תכופות, לא צריך להיתקל בבעיה כלשהי בנשיאת גלוק עם כדור בקנה באופן קבוע.
מצב 3 הוא ברירת מחדל בארצנו, כי בממוצע כל בעל אקדח יורה כ-55 כדורים אחת לשלוש שנים ובקושי נושא אותו עליו. לא ראיתי, מלבד בגופים מונחים, שום הוראה שאוסרת על נשיאה במצב 1 או 2, ולכן אני מסיק שזה מותר, אם כי הרבה אנשים לא ממליצים.
אני לא מכיר את המוחות הפועלים בפובוס, אך ייתכן שלו אלה היו חושבים שמרבית נושאי גלוקים עם לייזר היו נושאים אותו במצב נשיאה 1 כמו בארה"ב, ולא כמו בישראל בגופים מונחים, הם היו מתכננים את רצועת הסגירה ברוחב העולה על אורך שמורת ההדק מלכתחילה.
מצב 3 הוא ברירת מחדל בארצנו, כי בממוצע כל בעל אקדח יורה כ-55 כדורים אחת לשלוש שנים ובקושי נושא אותו עליו. לא ראיתי, מלבד בגופים מונחים, שום הוראה שאוסרת על נשיאה במצב 1 או 2, ולכן אני מסיק שזה מותר, אם כי הרבה אנשים לא ממליצים.
אני לא מכיר את המוחות הפועלים בפובוס, אך ייתכן שלו אלה היו חושבים שמרבית נושאי גלוקים עם לייזר היו נושאים אותו במצב נשיאה 1 כמו בארה"ב, ולא כמו בישראל בגופים מונחים, הם היו מתכננים את רצועת הסגירה ברוחב העולה על אורך שמורת ההדק מלכתחילה.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אחרי הדברים הבאים אני הולך כנראה לקבל "מקלחת".
לדעתי, בתור* ממדריך ירי וותיק / מנהל מטווח וותיק / מדריך ירי צבאי / מדריך ירי משטרתי / בעליה הלא גאה של צלקת מפליטת כדור עצמית בעת טיפול רשלני בגלוק / נושא תפקיד ביטחוני שמחייב תנועה רצופה עם נשק וכמי שהשתמש בנשק במספר אירועים ביטחוניים, אני קובע באופן חד משמעי:
התועלת של תנועה עם כדור בקנה נמוכה לאין ערוך מהסיכון לפליטת כדור!. (סימן קריאה ונקודה)
האמור לעיל לא מתייחס לאנשי יחידות מיוחדות בעת פעילות מבצעית ספציפית אלא "רק" לשאר נושאי הנשק (99.9 אחוז מנושאי הנשק).
* - תאור ה"תארים" הנ"ל לא נועד לצרכי "שופוני" אלא לצורכי הוכחה לנסיון בתחום ספציפי זה.
לדעתי, בתור* ממדריך ירי וותיק / מנהל מטווח וותיק / מדריך ירי צבאי / מדריך ירי משטרתי / בעליה הלא גאה של צלקת מפליטת כדור עצמית בעת טיפול רשלני בגלוק / נושא תפקיד ביטחוני שמחייב תנועה רצופה עם נשק וכמי שהשתמש בנשק במספר אירועים ביטחוניים, אני קובע באופן חד משמעי:
התועלת של תנועה עם כדור בקנה נמוכה לאין ערוך מהסיכון לפליטת כדור!. (סימן קריאה ונקודה)
האמור לעיל לא מתייחס לאנשי יחידות מיוחדות בעת פעילות מבצעית ספציפית אלא "רק" לשאר נושאי הנשק (99.9 אחוז מנושאי הנשק).
* - תאור ה"תארים" הנ"ל לא נועד לצרכי "שופוני" אלא לצורכי הוכחה לנסיון בתחום ספציפי זה.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
דורון
פרק הזמן שלוקח לדרוך את האקדח לא ישנה ברוב המקרים את הסיטואציה ולכן הוא זניח מבחינת זמן התגובה (תזכורת: אנחנו לא מדברים על יחידה מיוחדת שנמצאת בעיצומו של מבצע). מאידך, פרק הזמן שבו אקדח דרוך עם כדור בקנה נמצא על מותנינו (משהו כמו 12 שעות ביום, 365 יום בשנה) מגדיל משמעותית את הסיכוי לפליטה עקב נפילה / התקלות בחפץ בולט / הגעה לידיים של חבר / ילד / ואפילו היפלטות כדור בזמן מאבק עם תוקף.
השטויות אותן אני שומע ממצדדי הכדור בקנה ("ומה יקרה אם ירו לך ביד שאיתה אתה דורך או איך תירה בזמן נהיגה עם יד על ההגה?" - תשובה: אדרוך על ידי החלקת הצינה על החגורה / כיס / כיסא הרכב) מקוממות אותי.
אני מוכן לקבל שבזמן כניסה לסיטואציות מיוחדות בהן יש חשש לצורך מיידי לשימוש בנשק (ולא! אני לא מתכוון לנסיעה בכביש הבקעה אלא למצב בו יש חשש למחבל חמוש בקרבת בעל הנשק בטווח הזמן המיידי וננקטות פעולות הגנתיות דחופות), ניתן (רק כשמדובר ביורה מיומן מאד ובהתאם לכללי הבטיחות) להכניס כדור לקנה עד גמר האירוע (ואז לבצע פריקה מסודרת ובטוחה).
ואגב (ומנסיון בתרגילי סימולציה), מרבית ה"כדורקנים" יבצעו בעת אירוע אמיתי...
... דריכה של הנשק והפלטת הכדור הכונן באמצעות השן החולצת / פולטת - פשוט, כי כך הם רגילים (לדרוך לפני ירי).
פרק הזמן שלוקח לדרוך את האקדח לא ישנה ברוב המקרים את הסיטואציה ולכן הוא זניח מבחינת זמן התגובה (תזכורת: אנחנו לא מדברים על יחידה מיוחדת שנמצאת בעיצומו של מבצע). מאידך, פרק הזמן שבו אקדח דרוך עם כדור בקנה נמצא על מותנינו (משהו כמו 12 שעות ביום, 365 יום בשנה) מגדיל משמעותית את הסיכוי לפליטה עקב נפילה / התקלות בחפץ בולט / הגעה לידיים של חבר / ילד / ואפילו היפלטות כדור בזמן מאבק עם תוקף.
השטויות אותן אני שומע ממצדדי הכדור בקנה ("ומה יקרה אם ירו לך ביד שאיתה אתה דורך או איך תירה בזמן נהיגה עם יד על ההגה?" - תשובה: אדרוך על ידי החלקת הצינה על החגורה / כיס / כיסא הרכב) מקוממות אותי.
אני מוכן לקבל שבזמן כניסה לסיטואציות מיוחדות בהן יש חשש לצורך מיידי לשימוש בנשק (ולא! אני לא מתכוון לנסיעה בכביש הבקעה אלא למצב בו יש חשש למחבל חמוש בקרבת בעל הנשק בטווח הזמן המיידי וננקטות פעולות הגנתיות דחופות), ניתן (רק כשמדובר ביורה מיומן מאד ובהתאם לכללי הבטיחות) להכניס כדור לקנה עד גמר האירוע (ואז לבצע פריקה מסודרת ובטוחה).
ואגב (ומנסיון בתרגילי סימולציה), מרבית ה"כדורקנים" יבצעו בעת אירוע אמיתי...
... דריכה של הנשק והפלטת הכדור הכונן באמצעות השן החולצת / פולטת - פשוט, כי כך הם רגילים (לדרוך לפני ירי).
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד