מה הפרוצדורה לרישיון רובה\אקדח אוויר?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מה הפרוצדורה לרישיון רובה\אקדח אוויר?
בתודה מראש.
נרשמים למועדון קליעה המסונף להתאחדות הקליעה.
משתתפים בלפחות 4 תחרויות והופכים להיות קלע פעיל.
דרך רכז המועדון מגישים בקשה לנשק אישי משמגיע האישור המיוחל ניגשים למשרד הפנים ומבצעים את הניירת.
אי חידוש כרטיס מתחרה / הפסקת העילה פרושה הפרדות מהנשק.
בברכה אילן
רשימת מועדוני הקליעה 09-9570816 התאחדות הקליעה = לינה.
בהצלחה.
משתתפים בלפחות 4 תחרויות והופכים להיות קלע פעיל.
דרך רכז המועדון מגישים בקשה לנשק אישי משמגיע האישור המיוחל ניגשים למשרד הפנים ומבצעים את הניירת.
אי חידוש כרטיס מתחרה / הפסקת העילה פרושה הפרדות מהנשק.
בברכה אילן
רשימת מועדוני הקליעה 09-9570816 התאחדות הקליעה = לינה.
בהצלחה.
אם אני לא טועה, אתה יכול לרכוש אקדח ולשמור אותו במטווח (אולי זה יעלה) וכאשר תגיע תוכל לירות בו שם חופשי ואף אחד אחר לא יוכל להתשמש בו.
העניין היחיד שאתה לא תוכל לעולם להוציא אותו מהמטווח עד שיהיה לך רשיון.
ואני לא מבין אם אתה מדבר על אקדח או אקדח אוויר?
כי אם יש לך בגרויות אתה כנראה מתחת לגיל 21 ואז באמת יכול לשכוח מזה עד אז...
העניין היחיד שאתה לא תוכל לעולם להוציא אותו מהמטווח עד שיהיה לך רשיון.
ואני לא מבין אם אתה מדבר על אקדח או אקדח אוויר?
כי אם יש לך בגרויות אתה כנראה מתחת לגיל 21 ואז באמת יכול לשכוח מזה עד אז...
SharpShooter
P90,
בשביל לקבל רישיון לרובה אוויר, עלייך להיות חבר במועדון, חבר בהתאחדות הקליעה, ולהשתתף ב-4 תחרויות בשנה-ספורטאי פעיל. אלה החוקים.
אותו הדבר, פחות או יותר, לגבי רישיון לירי מעשי.
ההגבלות האלה קיימות להבדיל בין ה-"לא רציניים" למיניהם שרוצים רק רישיון ל-"רציניים באמת" שמעוניינים לעסוק בתחום ובספורט.
באם תצטרף למועדון, תוכל לשאול האם ישנה אפשרות לשמור לך רובה אוויר שישמש רק אותך באימונים. כך תוכל להגיע ולהשתמש ברובה, ולא לדאוג כי עבר מיד ליד.
*Sharp, ישנם הרבה 'ילדים' ובני עשרה שעוסקים בקליעה ברובה אוויר. אם תסתובב במטווח האולימפי, תוכל לראות אותם מתאמנים.
תקנו אותי אם אני טועה, אבל P90 לא יכול לרכוש אקדח אוויר/אקדח לירי מעשי/רובה אוויר ולהפקידו במטווח כאשר אין לו רישיון. באם מתכננים למכור לו את הנשק באותו המטווח שבו הוא מתאמן, אז ניתן לשמור לו על הנשק עד שיקבל רישיון(כנ"ל לגבי מדריכים שרוכשים נשקים לחניכים שלהם ומבצעים העברת בעלות לאחר קבלת הרישיון).
בשביל לקבל רישיון לרובה אוויר, עלייך להיות חבר במועדון, חבר בהתאחדות הקליעה, ולהשתתף ב-4 תחרויות בשנה-ספורטאי פעיל. אלה החוקים.
אותו הדבר, פחות או יותר, לגבי רישיון לירי מעשי.
ההגבלות האלה קיימות להבדיל בין ה-"לא רציניים" למיניהם שרוצים רק רישיון ל-"רציניים באמת" שמעוניינים לעסוק בתחום ובספורט.
באם תצטרף למועדון, תוכל לשאול האם ישנה אפשרות לשמור לך רובה אוויר שישמש רק אותך באימונים. כך תוכל להגיע ולהשתמש ברובה, ולא לדאוג כי עבר מיד ליד.
*Sharp, ישנם הרבה 'ילדים' ובני עשרה שעוסקים בקליעה ברובה אוויר. אם תסתובב במטווח האולימפי, תוכל לראות אותם מתאמנים.
תקנו אותי אם אני טועה, אבל P90 לא יכול לרכוש אקדח אוויר/אקדח לירי מעשי/רובה אוויר ולהפקידו במטווח כאשר אין לו רישיון. באם מתכננים למכור לו את הנשק באותו המטווח שבו הוא מתאמן, אז ניתן לשמור לו על הנשק עד שיקבל רישיון(כנ"ל לגבי מדריכים שרוכשים נשקים לחניכים שלהם ומבצעים העברת בעלות לאחר קבלת הרישיון).
SPS - מתקרב לשלמות...
לפי מה שאני שמעתי ישנה אפשרות כזאת לגבי רכישה ושמירה... אבל מי יודע...
אני לא אמרתי שאין נערים שעוסקים בתחום, אמרתי שרשיון (לפחות לנשק רגיל) מוגבל מגיל 21.
יש לך מידע לגבי אותו עניין עם ירי מעשי או כל ירי אחר עם נשק שהוא לא נשק אוויר?
*P90 האם אתה רק רוצה להתחיל לעסוק בתחום או שכבר התנסית והתחלת?
אני לא אמרתי שאין נערים שעוסקים בתחום, אמרתי שרשיון (לפחות לנשק רגיל) מוגבל מגיל 21.
יש לך מידע לגבי אותו עניין עם ירי מעשי או כל ירי אחר עם נשק שהוא לא נשק אוויר?
*P90 האם אתה רק רוצה להתחיל לעסוק בתחום או שכבר התנסית והתחלת?
SharpShooter
Sharp,
ציינתי לך בהודעה הקודמת מתי ניתן לרכוש ולשמור. אתה מכיר את הנהלים והחוקים כמו כולנו, הרי תחשוב בהיגיון, איך אדם יכול לרכוש נשק ללא רישיון?
אותו אדם שמתאמן במטווח המוכן למכור לו אקדח, משלם לו אותו אדם על הסחורה - המטווח שומר לו על האקדח ובסוף הקורס מבצעים את התהליך מול משרד הפנים לקבלת רישיון. אותו הדבר לגבי מדריכים אשר יש להם מספר רשיונות. החניכים משלמים על האקדח במהלך הקורס, המדריכים קונים אותם עם רשיונות משלהם, ולאחר סיום הקורס וקבלת הרישיון מבצעים העברת בעלות בין המדריך לחניך.
ציינתי לך בהודעה הקודמת מתי ניתן לרכוש ולשמור. אתה מכיר את הנהלים והחוקים כמו כולנו, הרי תחשוב בהיגיון, איך אדם יכול לרכוש נשק ללא רישיון?
SPS - מתקרב לשלמות...
משום מה יש לי הרגשה שנינו מדברים על אותו דבר בגרסה קצת שונה...
אני מתכוון שחניך/יורה מתאמן יכול לרכוש נשק שיהיה פרטי שלו אבל לאותו רוכש לא תהיה הזכות להוציא את הנשק מחוץ למטווח עד שהיה לו רשיון כחוק.
הרי כל אחד (כמעט) יכול להגיע למטווח ולירות בנשק של המטווח גם ללא להיות פעיל במועדון או בעל רשיון? אז מה אכפת (כמובן אם זה חוקי) למטווח לתת לאותו אדם לרכוש נשק שישמר בשבילו (כמובן בתשלום). זה כמו עוד נשק של המטווח רק שהוא נשמר בהזמנה מיוחדת.
בינתיים הוא יכול להגיע למטווח ולהשתמש באותו הנשק שהוא רכש ונשמר בשבילו בלבד.
אם אתה מודע להגבלות כלשהן בעניין זה (ללא קשר לחברות במועדון ירי כלשהוא), מהן?
אני מתכוון שחניך/יורה מתאמן יכול לרכוש נשק שיהיה פרטי שלו אבל לאותו רוכש לא תהיה הזכות להוציא את הנשק מחוץ למטווח עד שהיה לו רשיון כחוק.
הרי כל אחד (כמעט) יכול להגיע למטווח ולירות בנשק של המטווח גם ללא להיות פעיל במועדון או בעל רשיון? אז מה אכפת (כמובן אם זה חוקי) למטווח לתת לאותו אדם לרכוש נשק שישמר בשבילו (כמובן בתשלום). זה כמו עוד נשק של המטווח רק שהוא נשמר בהזמנה מיוחדת.
בינתיים הוא יכול להגיע למטווח ולהשתמש באותו הנשק שהוא רכש ונשמר בשבילו בלבד.
אם אתה מודע להגבלות כלשהן בעניין זה (ללא קשר לחברות במועדון ירי כלשהוא), מהן?
SharpShooter
אנחנו מדברים על אותו דבר בדיוק
אין מה לדבר על הגבלות מכיוון שכל עוד לאותו חניך אין רישיון - האקדח אינו "שלו".
ישנה אפשרות להוציא את האקדח לתחרויות ירי מעשי, עם השגחה צמודה של המדריך האישי שילווה את היורה במהלך התחרות.
בלי קשר למועדון, קורס ירי מעשי וכו', זה בין המטווח ליורה. לא אמורה להיות בעיה בכלל. למרות שקשה לי להבין למה שווה לאדם לשלם על חברות במטווח עצמו, על אקדח, ולהשאיר אותו במטווח מבלי שיש לו רישיון? אלא אם כן הוא יודע שהוא הולך לקבל רישיון בגין עילה מסויימת בסופו של דבר.
אין מה לדבר על הגבלות מכיוון שכל עוד לאותו חניך אין רישיון - האקדח אינו "שלו".
ישנה אפשרות להוציא את האקדח לתחרויות ירי מעשי, עם השגחה צמודה של המדריך האישי שילווה את היורה במהלך התחרות.
בלי קשר למועדון, קורס ירי מעשי וכו', זה בין המטווח ליורה. לא אמורה להיות בעיה בכלל. למרות שקשה לי להבין למה שווה לאדם לשלם על חברות במטווח עצמו, על אקדח, ולהשאיר אותו במטווח מבלי שיש לו רישיון? אלא אם כן הוא יודע שהוא הולך לקבל רישיון בגין עילה מסויימת בסופו של דבר.
SPS - מתקרב לשלמות...
אני אישית חושב שזה די ברור למה שמישהו יפעל כך.
בנאדם אוהב לירות, נהנה, משחרר אותו, תחביב לשעות הפנאי. אבל אין לא עילה לנשק. אפשר לאהוב ולהנות מירי גם ללא תחרויות, רשיונות וחברים...
הוא מגיע למטווח באופן קובע ויודע שימשיך להגיע גם בעתיד למרות שכנראה שרישיון לא יהיה לו, אבל רוצה שיהיה לו נשק קבוע שהוא יטפל בו והוא יהיה היחיד שמשתמש בו ונהנה ממנו.
אם מישהו באמת רציני ומתמיד הוא מעדיף שיהיה לו כלי פרטי משלו.
ועכשיו נעבור לחלק הרגשי בעניין: אני חושב שכמוני וכמוך כולם רוצים להרגיש שמשהו שלהם פרטי ורק שלהם והוא יודע שהאקדח לא עבר "התעללות" אצל יורה אחר.
בנאדם אוהב לירות, נהנה, משחרר אותו, תחביב לשעות הפנאי. אבל אין לא עילה לנשק. אפשר לאהוב ולהנות מירי גם ללא תחרויות, רשיונות וחברים...
הוא מגיע למטווח באופן קובע ויודע שימשיך להגיע גם בעתיד למרות שכנראה שרישיון לא יהיה לו, אבל רוצה שיהיה לו נשק קבוע שהוא יטפל בו והוא יהיה היחיד שמשתמש בו ונהנה ממנו.
אם מישהו באמת רציני ומתמיד הוא מעדיף שיהיה לו כלי פרטי משלו.
ועכשיו נעבור לחלק הרגשי בעניין: אני חושב שכמוני וכמוך כולם רוצים להרגיש שמשהו שלהם פרטי ורק שלהם והוא יודע שהאקדח לא עבר "התעללות" אצל יורה אחר.
SharpShooter
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד