שלום רב לחברי הפורום המכובד, חדש באתר וזקוק לעזרת המומחים

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שלום רב לחברי הפורום המכובד, חדש באתר וזקוק לעזרת המומחים

על ידי kason » 19 אוגוסט 2004, 14:02

שלום לכולם אני חדש באתר ומתפעל מרמת הידע והמקצוענות ועל כן מבקש להעזר בשרותכם ככל שתוכלו.

אני חייל משוחרר טרי ששירת כשריונר אך חסר נסיון לחלוטין בתפעול ואחזקת אקדח.

השבוע התחלתי לעבוד(עבודה מועדפת) כעובד חברת אבטחה וכחלק מהתפקיד קיבלתי לרשותי אקדח אף.אן 9 מ"מ חבוט ומשומש שנראה כמי שעבר לא מעט.

ברצוני להעזר בחברים המקצוענים באתר ולדעת את המקסימום על האקדח הזה ובמיוחד מטרידים אותי הנושאים הבאים :

1. עד כמה אמין האקדח ולמי שמכיר האם יש לו מחלות/בעיות מיוחדות(חוץ מנושא הטעינה הקשה שאותו כבר חוויתי )

2. מטרידה אותי ביותר השאלה האם האקדח הזה סובל מבעיה מיוחדת של מעצורים או האם כל פעם שאני אטען אותו ואראה שהכדור בקנה והוא נדרך כראוי אני יכול להיות סמוך ובטוח שהוא ירה לפחות את אותו כדור שבקנה.

3. נראה לי שקיבלתי כדורים רגילים (9 מ"מ) אבל מאחורה כתוב luger האם זה שם היצרן של הכדור או שמדובר בסוג תחמושת מיוחד.

תודה לכל העונים ותרגישו חופשי לשפוך את כל הידוע לכם בכלל על אקדח זה, גם אם מדובר בנקודות שלא ציינתי ( אני אשמח לכל פיסת מידע).

שיהיה לכולם אחלה יום..

בתודה אסף (הוספתי הבהרות בהודעה נוספת למטה)
נערך לאחרונה על ידי kason בתאריך 19 אוגוסט 2004, 16:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 19 אוגוסט 2004, 15:05

משהו פה ממש מוזר....

על סמך מה בדיוק הפקידו בידיך נשק שאתה לא מכיר אותו, לא ירית בו ולא יודע איך לתפעל אותו.
לפי מה שאני יודע ויכול להיות שאני טועה, המינימום שמשרד הפנים דורש מכל מחזיק רשיון (גם מטעם מפעל מורשה) זה מטווח של 50 כדור בכלי מאותו הקוטר.

בכל מקרה כל הקטע הזה לא תקין. חברת האבטחה חייבת לתת לך הדרכה והכשרה מתאימה בשימוש בנשק ואני הייתי מציע לך לדבר עם הממונים עליך ולברר את הנושא ואת המשך עבודתך במקום הזה אם לא.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 19 אוגוסט 2004, 15:19

איתמר צודק.
על פי חוק כלי יריה :
חובה לעבור הכשרה באקדח מחסנית של 50 כדור (מורחבת) ולעמוד בהישג נדרש.

לאחר מכן חובה עליך לקבל הדרכה וירי (עד שהקבט שוכנע שהנך מכיר את הנשק ופוגע בו כנדרש) בנשק שאותו אתה נושא זה יכול וחייב להיות החל מ 3 כדורים ומעלה, המהווים בדיקת תקינות ואיפוס.

אם לא בוצע - לא תקין עליך לדרוש זאת מהמעסיק - (אי ידיעת החוק אינה פוטרת) ועכשיו כשאתה יודע על אחת כמה וכמה.

הפ.נ סוס עבודה. אמין מאד נוטה לרדת מעט למטה אם לא נועלים את שורש כף היד.
אין אקדח ללא תקלות כלל אבל אם תקפיד לנקותו (גם אם הוא שחוק) ולטפח אותו הוא לא יכזיב ביום פקודה.

אגב מחובתו של מדריך ירי (גם כן על פי חוק כלי יריה) לבדוק את האקדח לפני הירי ולאשר את תקינותו!

אגב אם הנך בעל יוזמה וקצת כסף אתה רשאי ללכת למטווח לירי חופשי, רצוי שתתאם עם מי מהחברים באתר שישמחו לסייע לך (כי שחיה וקליעה לא לומדים בהתכתבות)
בהצלחה בהמשך
אילן
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי SharpShooter » 19 אוגוסט 2004, 15:24

עם שאלות כאלה אני מציע לך להשאיר את האקדח בבית בינתיים, שלא תפגע בעצמך או במישהו אחר.
אתה מסתובב ומאבטח מוסד כלשהוא בלי שאי פעם ירית באקדח? זה חוסר אחריות גם מצידך שלא שאלת וגם חוסר אחריות וזילזול מצד החברה שהפקידה בידך כלי ירייה והריגה שאין לך בו ניסיון כלל.
זאת חברה מוכרת? - שאני אדע אם ללבוש שכפ"ץ כשאני יוצא מהבית... (תענה ברצינות שנדע על מי אנחנו סומכים)
אני מציע לא לסכן את עצמך ואת הציבור סתם ככה.
SharpShooter
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי gadie » 19 אוגוסט 2004, 15:33

חבר'ה, עם כמה שאתם צודקים, תרדו מהבחור.....

הוא קיבל אקדח והוא יודע להשתמש בו כפי שמוגדר לו - המינימום ההכרחי לקבלת רשיון. הוא לא בטוח בנוגע לטיבו של האקדח (זה קצת חוסר אחריות - ולכן הוא שואל ומקבל הנחיות - אל תשכחו שהוא שאל כדי לקבל הנחיות מאנשים שמבינים!).

בנוגע לידע שלו וליכולת... PLEASE.. הוא:
1. לא היה מקבל את האקדח בלי 50 כדורים. זה כנגד החוק. אם כן זו לא בעיה חמורה מאוד, זו עבירה.
2. רוב המאבטחים (שלא עוברים קורס של 3 ימים עם התחייבות לעבודה של שנה) עוברים רק אימון של 50 כדור והולכים לשמור.

מדוע אתם תוקפים דווקא את הבחור שמציג את חוסר הידע שלו ומבקש ללמוד גם מה הבעיות הפוטנציאליות וגם איך להמשיך מכאן וללמוד עוד? הוא גם הגיע מתוך נקודה מאוד חיובית - בקשה לעזרה.

PLEASE.

בנוגע לכל השאר.. אכן בושה... אבל ברמה יותר כלל ארצית מאשר לרדת על הבחור האחראי ששלח לנו הודעה בפורום.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי konen1 » 19 אוגוסט 2004, 15:37

בוקר טוב :wink:
זה דבר ידוע שחברות האבטחה לא מסבירות כלום לשומר
את המטווח של 50 הכדור הוא מבצע בנשק בקוטר זהה ולא בהכרח בנשק דומה למה שיקבל רישיון עליו
את ההסבר על האקדח הוא מקבל כ- על מנת לירות עושים ככה וככה, לא לשחק בנשק ולא לפרק את הנשק ,לך לשמור
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי johndoe » 19 אוגוסט 2004, 15:59

מה?

קמנו על צד שמאל הבוקר???

הרי ה"ילד" רשם בפירוש שהוא חווה טעינה קשה, משמע, שהוא שהוא ירה בנשק, ( אם טען שלא על מנת לירות, אלא סתםם בשביל החוויה,זה כבר סיפור אחר)

הוא מבקש הדרכה ואתם הכרזתם שהוא חסר אחריות... :cry:

הוא נשמע לי בסדר, סך הכל , פנה אליכם בשאלוטת על מנת להתמקצע, זה כבר אומר שהוא
משהו ולא סתם אידיוט עם אקדח.

לתשומת לבכם,
ברגשי כבוד והוקרה עמוקה
JOHNDOE

don't hate the player...

hate the game.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

Re: שלום רב לחברי הפורום המכובד, חדש באתר וזקוק לעזרת המומחי

על ידי baraks78 » 19 אוגוסט 2004, 16:00

kason כתב:2. מטרידה אותי ביותר השאלה האם האקדח הזה סובל מבעיה מיוחדת של מעצורים או האם כל פעם שאני אטען אותו ואראה שהכדור בקנה והוא נדרך כראוי אני יכול להיות סמוך ובטוח שהוא ירה לפחות את אותו כדור שבקנה.

דבר ראשון יש להבדיל בין טעינה (הכנסת מחסנית לאקדח) לבין דריכה (הכנסת כדור לבית הבליעה).

דבר שני, אני לא בטוח אבל ניתן להבין מדבריך שאתה הולך עם כדור בקנה. הייתכן ???
איפה אתה שומר ???
תקווה היא התחושה שיש לך ,
שהתחושה שיש לך עשויה להשתנות...
----------------------------------------
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי gadie » 19 אוגוסט 2004, 16:05

אני לא רואה איפה הוא כותב שהוא מסתובב עם כדור בקנה, הוא שואל בצורה תיאורטית על מצב שהוא עלול להתקל בו, אשר הוא יידרש להגיב.

זו הבנתי.. אבל הוא יכול לתקן אותי כגורם המוסמך להודעה שלו עצמו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

רגע!!!! מס' מילות הבהרה

על ידי kason » 19 אוגוסט 2004, 16:17

כנראה שלא הובנתי נכון

ראשית עברתי הכשרה בסיסית ביותר בנשק (ירי 50 כדור) ועל כן ציינתי שאני חסר נסיון

ולא!!! אני לא מסתובב עם כדור בקנה השאלה כנראה לא הובנה אנסח זאת אחרת מה הסיכוי למעצור אחרי דריכה( הכנסת כדור לקנה) בנשק הספציפי הזה?

מעבר לכך אני מודה על הדאגה שאלתי על מנת לדעת יותר ולהכיר את הנשק בצורה מקסימלית ועל כן אתם מוזמנים לעיין בשנית בהודעתי הראשונה ולשפוך את כל האינפורמציה שאני רואה שקיימת בלי עין הרע אצלכם על הנשק

בתודה אסף
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי konen1 » 19 אוגוסט 2004, 16:27

את הנשק שלך ספציפית אני לא מכיר
אבל כעיקרון ה FN הוא סוס עבודה הסוברו של האקדחים
שים לב שהנשק לא יכול לבצע ירי אם המחסנית לא בכלי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 19 אוגוסט 2004, 16:56

אסף שלום
דריכה רפויה עשויה לגרום למעצור אי נעילה בעיקר אם מסילות האקדח ומדרגות הנעילה אינן משומנות ומגש ההזנה מפויח.
הדרך להמנע הוא תרגול דריכה נכונה .
הדריכה נעשית ע"י דחיפת האקדח ביד החזקה דרך היד החלשה (ולא משיכת צינה ביד החלשה כפי שנוטים לטעות לפעמים) ועזיבה בסוף הדרך.
ע"מ לראות כיצד אמורה להיות הדריכה ראשית פרוק !תפוס את הצינה בעצר המחלק ושחרר אותו.

הכלי הטוב ביותר ללמוד דריכה נכונה הוא הבלוקר שכן הקפיץ שלו חזק במעט מכוח כניסת הכדור לקנה.(זהו תותב המשמש לאימון יבש ומאריך את חיי מנגנון הנשק.

ביום שני אחה"צ 18:00 מטווח עמק הירדן אשמח ללמדך!
בברכה
אילן בן נון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 19 אוגוסט 2004, 18:30

חזרה לשאלה שלך...

1. FN זה אחד האקדחים האמינים ביותר בשוק. הכלי הזה מסוגל לשרוד עשרות שנים, לירות עשרות אלפי כדורים ולשרת אותך בנאמנות עוד הרבה מעבר

2. בעיות טעינה.... דריכה של FN תמיד היתה קשה ופסי הדריכה חותכים את הידיים. זה תקין וחלק "מהתענוג". אם זה מפריע לך בתירגול אז שים פלסטרים.

3. כמו שאני אמרתי זה אקדח אמין מאד ובדרך כלל אין בו מעצורים...אבל תמיד יכולים לקרות...
ב-99.99999% אחוז אתה יכול לסמוך שאם יש לך כדור בקנה אז האקדח שלך ירה אותו. יוצאים מהכלל זה נוקר שבור, כדור עקר או נעילה חלקית של האקדח.

4. כדורי LUGER ו-9ממ זה אותו הדבר בדיוק... זה כמו שתגיד כדורים של עוזי :)

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Colonel » 19 אוגוסט 2004, 18:50

וואי וואי וואי... :D
אפילו אני התחלתי לרחם על הבחור עם קבלת הפנים הזו...
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 19 אוגוסט 2004, 19:14

אילן ב כתב:הכלי הטוב ביותר ללמוד דריכה נכונה הוא הבלוקר שכן הקפיץ שלו חזק במעט מכוח כניסת הכדור לקנה.(זהו תותב המשמש לאימון יבש ומאריך את חיי מנגנון הנשק.

ביום שני אחה"צ 18:00 מטווח עמק הירדן אשמח ללמדך!
בברכה
אילן בן נון

אילן, נתפסת על חם !!

אסף, קח את ההזמנה בשתי ידיים ורוץ למטווח. כדאי לך !

את המטווח של 50 הכדור הוא מבצע בנשק בקוטר זהה ולא בהכרח בנשק דומה למה שיקבל רישיון עליו

לא מדוייק. חייב לפחות ירי ניסוי כלים ובדיקת איפוס !
חוברת נהלים למדריך הירי, משרד הפנים. עמ' 25 סעיף: הוראות להנפקת כלי יריה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד