אופנועים ואקדחים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אופנועים ואקדחים
בעת רכיבה על דו גלגלי יש בעיה בנגישות אל האקדח. לובשים מעיל, וכפפות והדבר מהווה בעייה. האם מישהו מכיר שמע על פתרונות לתחום הזה? או שמא הפתרון הטוב ביותר הוא לנצל את הזריזות של הכלי להגיע לנקודת מחסה ואז להתארגן לתגובה (במקרה ומדובר על אירוע תוך כדי רכיבה)?
חוצמזה - יתכן ויש לי אפשרות לסדר הנחה לחברים במקום שעוסק בציוד מגן והיקפי לאופנועים. יש התענינות?
חוצמזה - יתכן ויש לי אפשרות לסדר הנחה לחברים במקום שעוסק בציוד מגן והיקפי לאופנועים. יש התענינות?
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
אולי נרתיק ירך ,כך לפחות ניתן להגיע לאקדח מהר (למיטב ידיעתי יש גם כאלו עם כיסוי -סגורים).
לגבי הכפפות -בעיה !!

לגבי הכפפות -בעיה !!

חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
סוגייה מעניינת בה עסקתי רבות בשנים בהן רכבתי על אופנוע (DR650, ואני מצטער כל רגע מאז שמכרתי אותו
).
1. למי שאינו מסוגל לירות ביד חלשה או שאינו שמאלי - ישנה שאלת ההתמודדות עם האופנוע המאיט כתוצאה מעזיבת המצערת.
2. למי שמקפיד (כמו שאני הקפדתי) לרכב כל הזמן עם מעיל, נרתיק כתף הוא פתרון אידאלי לתנועה מוסלקת, אם אתם נמצאים זמן רב על האופנוע.
3. נרתיק ירך הוא פתרון טוב, אם אתם מתכוננים שכל משטרת ישראל תרדוף אחריכם בגלל האקדח החשוף קשות לעין כל.
4. כל ירי מרכב נוסע, במיוחד ירי בזמן שאתם אלו שנוהגים, הינו ירי לא יעיל, אישית הייתי מעדיף שלא לירות במצב זה כשמדובר בארוע בו מסתובבים אזרחים באזור, אלא לאתר עמדה מתאימה ומשם להתחיל ב"מתקפה"
.

1. למי שאינו מסוגל לירות ביד חלשה או שאינו שמאלי - ישנה שאלת ההתמודדות עם האופנוע המאיט כתוצאה מעזיבת המצערת.
2. למי שמקפיד (כמו שאני הקפדתי) לרכב כל הזמן עם מעיל, נרתיק כתף הוא פתרון אידאלי לתנועה מוסלקת, אם אתם נמצאים זמן רב על האופנוע.
3. נרתיק ירך הוא פתרון טוב, אם אתם מתכוננים שכל משטרת ישראל תרדוף אחריכם בגלל האקדח החשוף קשות לעין כל.
4. כל ירי מרכב נוסע, במיוחד ירי בזמן שאתם אלו שנוהגים, הינו ירי לא יעיל, אישית הייתי מעדיף שלא לירות במצב זה כשמדובר בארוע בו מסתובבים אזרחים באזור, אלא לאתר עמדה מתאימה ומשם להתחיל ב"מתקפה"

Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
לגבי המרדף של משטרת ישראל,לדעתי דווקא היותו חשוף מראה על כך שאין לך מה להסתיר,אלא אם כן נתקלת בשוטר שרוצה ללכוד מחבל\פושע גם אם אינם כאלו .ואגב הדבר עשוי להיות נכון גם לגבי אופנוען עם אקדח לא מוסלק בחגורה.
גם כאן עלולים ל"חשוד בכשרים".
גם אני בתקופת הדו-גלגלי שלי (כלי אימתני בנפח 125 סמ"ק
) ניסיתי נרתיק כתף ,אלא שאז אם לא רכבתי עם מעיל צמוד הנרתיק לא ממש אהב להשאר צמוד אלי והתנדנד ,וכשהידקתי את הרצועות-לא היה נוח .עם מעיל צמוד עדיין נשארה הבעיה של גישה לנשק .
תמיד נשארה בעיית הכפפות .(אני אגב לא רכשתי נרתיק ירך והמשכתי לרכב עם הכלי בחגורה).

גם כאן עלולים ל"חשוד בכשרים".
גם אני בתקופת הדו-גלגלי שלי (כלי אימתני בנפח 125 סמ"ק

תמיד נשארה בעיית הכפפות .(אני אגב לא רכשתי נרתיק ירך והמשכתי לרכב עם הכלי בחגורה).

(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
אכן צודק וובי, גם מנסיוני שלי האופן הראוי לשאת אקדח ברכיבה על אופנוע (FZR במקרה שלי) הוא עם נרתיק כתף.
מאחר ואופי האופנוע עליו רכבתי אני הכתיב מלבושי אופנה צמודים יותר באופיים (מעיל רכיבה לאופנועי ספורט צמוד יותר לגוף וקצר יותר) היה האקדח מבצבץ ומכריז על נוכחותו לכל דיכפין לאחר פרק הנסיעה הקצר שמנקודת החניה ועד הכביש.
ומאחר ונושא הבטייחות חשוב גם ברכיבה על אופנוע וזה אומר מעיל רכיבה, עבר האקדח למשכנו החדש בנרתיק כתף. הבעיה שברכיבה על אופנוע "עובדים" והמשמעות היא זיעה ולכן חשוב למצוא פתרון גם לזה (נרתיק המכסה את האקדח באופן אופטימלי ומונע חדירת זיעה).
כפי שציין וובי, ירי בנסיעה על אופנוע הוא בעייתי מאוד (ובנהיגה בכלל על כל כלי רכב) ולכן ניתן לנצל את זריזות ויכולת התמרון של הכלי על מנת לנתק מגע או לשפר עמדה.
גם אני מצטער על מכירת האופנוע - אלא שבמקרה שלי היו אלה שיירי אופנוע
בעניין הכפפות, ישנם אקדחים אשר שמורת ההדק מותאמת לירי עם כפפות - כפפות רכיבה ספורטיביות הנן דקות מאוד לטובת רגישות ומאפשרות ירי.
שאלה מעניינת: האם מישהו ניסה לירות עם כפפות כאלה במטווח לצורך האימון ?
מאחר ואופי האופנוע עליו רכבתי אני הכתיב מלבושי אופנה צמודים יותר באופיים (מעיל רכיבה לאופנועי ספורט צמוד יותר לגוף וקצר יותר) היה האקדח מבצבץ ומכריז על נוכחותו לכל דיכפין לאחר פרק הנסיעה הקצר שמנקודת החניה ועד הכביש.
ומאחר ונושא הבטייחות חשוב גם ברכיבה על אופנוע וזה אומר מעיל רכיבה, עבר האקדח למשכנו החדש בנרתיק כתף. הבעיה שברכיבה על אופנוע "עובדים" והמשמעות היא זיעה ולכן חשוב למצוא פתרון גם לזה (נרתיק המכסה את האקדח באופן אופטימלי ומונע חדירת זיעה).
כפי שציין וובי, ירי בנסיעה על אופנוע הוא בעייתי מאוד (ובנהיגה בכלל על כל כלי רכב) ולכן ניתן לנצל את זריזות ויכולת התמרון של הכלי על מנת לנתק מגע או לשפר עמדה.
גם אני מצטער על מכירת האופנוע - אלא שבמקרה שלי היו אלה שיירי אופנוע

בעניין הכפפות, ישנם אקדחים אשר שמורת ההדק מותאמת לירי עם כפפות - כפפות רכיבה ספורטיביות הנן דקות מאוד לטובת רגישות ומאפשרות ירי.
שאלה מעניינת: האם מישהו ניסה לירות עם כפפות כאלה במטווח לצורך האימון ?
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
ירי תוך כדי רכיבה על אופנוע רואים רק בסרטים.
גם מקצוענים בשירותי הביטחון השונים אינם מתיימרים לירות תוך כדי נהיגה באופנוע וככל
הנראה גם לא תוך כדי נהיגה ברכב.
למרבית החברים אין כלל את הכישורים הנדרשים לסוג ירי שכזה ועל כן אני ממליץ להוריד פרופיל.
כפי שהזכיר webart מוטב להגיע למקום מחסה, שם להתראגן ואם לא נשקפת סכנת חיים גם אין כל הצדקה לפתוח בירי ומוטב להזעיק את כוחות הביטחון באמצעות הסלולארי.
אין טעם לנסות למות גיבורים - מי שמנסה לפגוע מצידי הכביש, עושה זאת ממחסה, בדרך כלל משתמש בנשק ארוך ומדוייק ויש לו עדיפות (כולל הפתעה) על פני הנוסעים בדרך.
=======================
כשיש צלף - על תרוץ כי תמות עייף.....
גם מקצוענים בשירותי הביטחון השונים אינם מתיימרים לירות תוך כדי נהיגה באופנוע וככל
הנראה גם לא תוך כדי נהיגה ברכב.
למרבית החברים אין כלל את הכישורים הנדרשים לסוג ירי שכזה ועל כן אני ממליץ להוריד פרופיל.
כפי שהזכיר webart מוטב להגיע למקום מחסה, שם להתראגן ואם לא נשקפת סכנת חיים גם אין כל הצדקה לפתוח בירי ומוטב להזעיק את כוחות הביטחון באמצעות הסלולארי.
אין טעם לנסות למות גיבורים - מי שמנסה לפגוע מצידי הכביש, עושה זאת ממחסה, בדרך כלל משתמש בנשק ארוך ומדוייק ויש לו עדיפות (כולל הפתעה) על פני הנוסעים בדרך.
=======================
כשיש צלף - על תרוץ כי תמות עייף.....
Buzy
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
Failure is the opportunity to begin again more intelligently
(Henry Ford)
לא הפריע לכם זה שהאקדח היה דבוק אליכם -לחץ(המעיל בד"כ צמוד מאוד גם כך ,אלא אם קונים מעיל ומודדים אותו עם האקדח מראש), זיעה .....?

(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
התיחסותכם גם לעניין הנחות בחנות העוסקת בנושא, יש מתעניינים?
לעניין נרתיק כתף - הכוונה ללבוש אותו מעל המעיל? אם הוא מתחת אז שוב ישנה בעיית נגישות.
לגבי היות הנשק חשוף - בעת רכיבה על דוגלגלי - אני לא חושב שיש עם זה בעיה מיוחדת - הסיבות להסלקה פחות אפקטיביות בעת נסיעה בכביש - בעיקר כאשר נהנים מיכולת תמרון גבוהה.
לעניין נרתיק כתף - הכוונה ללבוש אותו מעל המעיל? אם הוא מתחת אז שוב ישנה בעיית נגישות.
לגבי היות הנשק חשוף - בעת רכיבה על דוגלגלי - אני לא חושב שיש עם זה בעיה מיוחדת - הסיבות להסלקה פחות אפקטיביות בעת נסיעה בכביש - בעיקר כאשר נהנים מיכולת תמרון גבוהה.
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
Webart
דיון מאוס ?, איזה ?
לענין הכפפות, אל תשכח כי האקדח לא יוצר על מנת להשתמש בו בת"א, בערבות אירופה לפעמים "קצת" קרררררררררר. האם אתה מציע כי לפני ביצוע ירי יבקש מפעיל האקדח "פסק זמן" על מנת להוריד את הכפפות ?. האם יצרני האקדחים המנסים להציב פתרון בטוח לנשיאה עם כדור בקנה על מנת לחסוך בזמן תגובה קריטי, לא יביאו בשיקול דעתם את האפשרות להכניס את האצבע לשמורת ההדק ?
דיון מאוס ?, איזה ?
לענין הכפפות, אל תשכח כי האקדח לא יוצר על מנת להשתמש בו בת"א, בערבות אירופה לפעמים "קצת" קרררררררררר. האם אתה מציע כי לפני ביצוע ירי יבקש מפעיל האקדח "פסק זמן" על מנת להוריד את הכפפות ?. האם יצרני האקדחים המנסים להציב פתרון בטוח לנשיאה עם כדור בקנה על מנת לחסוך בזמן תגובה קריטי, לא יביאו בשיקול דעתם את האפשרות להכניס את האצבע לשמורת ההדק ?
Heckler & Koch, וכל השאר !
הפיתרון שאני מציע הוא כפפות ירי חצי או שלמות. הן יגנו עליך מהקור ומנפילה הן מעולות לירי (במיוחד החצי אך גם השלמות מעולות) המלצתי מניסיון היא על חברת hellstorm. בקשר למיקום האקדח לא היתי ממליץ על נרתיק כתף גם מבעייה להגעה מהירה לאקדח וגם משבירת צלעות בנפילה, אני ממליץ על נרתיק מיכל שבו יש פתיחה מהירה ומקום לאקדח עם קצת תירגולים תצליח להגיע לתוצאות טובות וכמו שאמרו קודמי זה יקרה רק אם ממש אין ברירה ותהיה חייב להגיב בנסיעה, עדיף לעצור ולירות במצב יציב.
- סליקאי ארד
NHFTK33
הבעיה בנרתיק מיכל היא שבמקרה של תאונה (לא עלינו) ,אתה הרבה פעמים תמשיך לכיוון אחד על הכביש והאופנוע לכיוון אחר ואז תאלץ להפרד מהאקדח באופן לא רצוני .מצב זה עלול לקרות דווקא כשתזדקק לו כי לדוגמה : נסעת בכביש מהיר ,ירו עליך, פגעו\לא פגעו ,האופנוע מחליק\נזרק\נפגע(או כולם ביחד),אתה שוכב על הכביש עם עצם או שתיים שבורות (ואולי גם פצוע מירי ), האופנוע 5מטר+ ממך ,והחברה שירו עליך מצמצמים כדי לוודא הריגה . מה תעשה ?
הדבר נכון גם לגבי אחסון האקדח בארגז האופנוע או נסיעה ברכב פרטי והנחת האקדח על המושב ליד\בתא המטען... .

הבעיה בנרתיק מיכל היא שבמקרה של תאונה (לא עלינו) ,אתה הרבה פעמים תמשיך לכיוון אחד על הכביש והאופנוע לכיוון אחר ואז תאלץ להפרד מהאקדח באופן לא רצוני .מצב זה עלול לקרות דווקא כשתזדקק לו כי לדוגמה : נסעת בכביש מהיר ,ירו עליך, פגעו\לא פגעו ,האופנוע מחליק\נזרק\נפגע(או כולם ביחד),אתה שוכב על הכביש עם עצם או שתיים שבורות (ואולי גם פצוע מירי ), האופנוע 5מטר+ ממך ,והחברה שירו עליך מצמצמים כדי לוודא הריגה . מה תעשה ?
הדבר נכון גם לגבי אחסון האקדח בארגז האופנוע או נסיעה ברכב פרטי והנחת האקדח על המושב ליד\בתא המטען... .

(ועוד איזו משוגעת)
(ועוד איזו משוגעת)
- סליקאי זהב
אתה צודק אך אין לדעתי פתרון טוב יותר
כמו שאמרתי, המצב שאתה צריך להגיב בנסיעה הוא מצב מחורבן ועדיף להמנע ממנו. כל שאר הנרתיקים לא מתאימים לרוכבים בגלל הסכנה שהם מהווים לרוכב בעת נפילה והסיכוי שתיפול הוא גבוה יותר מאשר שירו עליך מטווח קצר בעת נסיעה (רכב על רכב). במקרה שיורים עליך מטווח רחוק (עמדה בצד הדרך ), עדיף לחלץ מהר ככל האפשר, לעצור אחרי מחסה או השכבת האופנוע בצורה יזומה ולהגיב.
בקשר לנרתיק ירך - חבל על האקדח הוא יחליד מהר מאוד.
כמו שאמרתי, המצב שאתה צריך להגיב בנסיעה הוא מצב מחורבן ועדיף להמנע ממנו. כל שאר הנרתיקים לא מתאימים לרוכבים בגלל הסכנה שהם מהווים לרוכב בעת נפילה והסיכוי שתיפול הוא גבוה יותר מאשר שירו עליך מטווח קצר בעת נסיעה (רכב על רכב). במקרה שיורים עליך מטווח רחוק (עמדה בצד הדרך ), עדיף לחלץ מהר ככל האפשר, לעצור אחרי מחסה או השכבת האופנוע בצורה יזומה ולהגיב.
בקשר לנרתיק ירך - חבל על האקדח הוא יחליד מהר מאוד.
- סליקאי ארד
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד