הדק מינוס
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
הדק מינוס
שלום לכולם אני חדש פה. תרשו לי להודות לכם על איכות האתר. שאלתי היא בנוגע להדק מינוס של גלוק: איך הוא עובד, כמה זמן לוקח להרכיב, כמה עולה ומי רשאי להרכיב והאם יש לו חסרונות או בעיות. תודה לכל העונים
- סליקאי ארד

אני מודה שקצת הרבה התבלבלתי מרוב המידע שזורם כאן אבל אם הצלחתי להבין נכון אז לחיצת ההדק בגלוק עם מינוס מתקצרת והנוקר משתחרר מוקדם יותר מה שגורם לנקירה חלשה יותר. אם הבנתי נכון את המכניקה אז חברת גלוק לוקחת סיכון שההדק הזה לא ינקור כל פיקה. קצת מוזר. נתקלתי גם במושג הדק שערה-מה זה ולמה קוראים לו ככה?
- סליקאי ארד

פרד, שלום!
בגלוק שלי מותקן הדק מינוס. סוג התחמושת היחידהה שהיו איתה בעיות נקירה (2-4 מתוך 50 בד"כ) הינה התחמושת הסרבית PARTIZAN. אני לא משתמש בתחמושת זו כתחמושת כוננות, אלה לאימונים בלבד, משיקולי עלות טהורים. מעולם לא נתקלתי בבעית נקירה ע"י שני הגלוקים שלי (גם 19, הקודם, וגם 26, הנוכחי) בשימוש בתחמושת איכותית - תע"ש, פיוקי, פדרל, ווינצ'סטר.
בכל זאת, אני שוקל בימים אלה התקנה של קפיץ נוקר מחוזק, כמו שנועם מתאר בהודעתו מס' 7 בקישור 4 ומאותם שיקולים בדיוק.
הדק שערה זהו הדק שמאפשר נקירה אחרי לחיצה קלה ביותר. לעניות דעתי - לא מתאים לאקדחי הגנה עצמית, אלה רק לאדקחים תחרותיים, ובכלל, לא אפשרי בגלוק, למעט דרכים לא רשמיים, לא בטיחותיים ולכן אסורים בהחלט.
ככלל, אם אתה רוצה אקדח אם הדק איכותי - גלוק לא לא הכלי הנכון.
בהצלחה!
בגלוק שלי מותקן הדק מינוס. סוג התחמושת היחידהה שהיו איתה בעיות נקירה (2-4 מתוך 50 בד"כ) הינה התחמושת הסרבית PARTIZAN. אני לא משתמש בתחמושת זו כתחמושת כוננות, אלה לאימונים בלבד, משיקולי עלות טהורים. מעולם לא נתקלתי בבעית נקירה ע"י שני הגלוקים שלי (גם 19, הקודם, וגם 26, הנוכחי) בשימוש בתחמושת איכותית - תע"ש, פיוקי, פדרל, ווינצ'סטר.
בכל זאת, אני שוקל בימים אלה התקנה של קפיץ נוקר מחוזק, כמו שנועם מתאר בהודעתו מס' 7 בקישור 4 ומאותם שיקולים בדיוק.
הדק שערה זהו הדק שמאפשר נקירה אחרי לחיצה קלה ביותר. לעניות דעתי - לא מתאים לאקדחי הגנה עצמית, אלה רק לאדקחים תחרותיים, ובכלל, לא אפשרי בגלוק, למעט דרכים לא רשמיים, לא בטיחותיים ולכן אסורים בהחלט.
ככלל, אם אתה רוצה אקדח אם הדק איכותי - גלוק לא לא הכלי הנכון.
בהצלחה!
- סליקאי טיטניום

פרד,
ברוך הבא.
1. לגבי מנגנון ההדק - הבנת נכון. שחרור מוקדם של המנגנון גורר מהלך נוקר קצר יותר, אך במעט.
2. חברת גלוק, כחברה רצינית המייצרת כלי נשק ועוד, לא תיקח על עצמה את האפשרות של תקלות בנשק כתוצאה מתכנון לקוי. מקרים של אי נקירה בגלוק עם "הדק מינוס" נובעים מתחמושת ברמה נמוכה ותו לא. אני יורה את כל סוגי התחמושת הניתנים להשגה בארץ, ומעולם לא נתקלתי בתקלות של האקדח - 100% אמינות בגלוק. הבעייה נובעת מתחמושת - ישנה, לא איכותית וכו'. אין לך מה לחשוש מהתקנת "הדק מינוס" בכלי.
3. אין בגלוק הדק שערה, למעט אם קושרים שערה להדק
. בכלים בהם ההדק חלש מאוד, בדרך כלל זוהי תוצאה של טיפול רשלני בנשק וביטול מנגנוני בטיחות, שאינם סבילים על פי כל קנה מידה מקצועי, כתבתי על כך כבר באחת התגובות המקושרות לעיל. (וכתב על כך SPY) מעבר לכך, בשל אופי המנגנון של הגלוק, לא ניתן להופכו להדק שערה.
4. שוב, לגבי התחמושת - תקלות איו"ר בתחמושת "פראבי פארטיזאן" (אריזה כחול תכלת, הרבה זמן לא ראיתי בארץ) נובעות מאיכותה הירודה של התחמושת, קודם כל.
תחמושת "סלר אנד בלוט - S&B" (אריזה ירוקה / אדומה) היא תחמושת אמינה בד"כ, אך גם עימה נתקלתי בתקלות איו"ר בשל לחיצת נוקר חלשה מדי על הפיקה, אך לא בגלוק. בגלוק שמגיע למצב זה, יש סיבה - נעשה שינוי או שישנה תקלה.
5. התקנת מקשר מינוס ("הדק מינוס") אורכת מספר דקות, רשאי להרכיב נשק או אדם אחר המבין באופן מקצועי (ולא שרלטנים שיבטיחו לך לשנות את הגלוק לבעל הדק רך ללא החלפת חלקים, תיזהר מכאלו, הם יהרסו לך את הכלי) בכלי ירייה ובמיוחד בגלוק.
נועם.
ברוך הבא.
1. לגבי מנגנון ההדק - הבנת נכון. שחרור מוקדם של המנגנון גורר מהלך נוקר קצר יותר, אך במעט.
2. חברת גלוק, כחברה רצינית המייצרת כלי נשק ועוד, לא תיקח על עצמה את האפשרות של תקלות בנשק כתוצאה מתכנון לקוי. מקרים של אי נקירה בגלוק עם "הדק מינוס" נובעים מתחמושת ברמה נמוכה ותו לא. אני יורה את כל סוגי התחמושת הניתנים להשגה בארץ, ומעולם לא נתקלתי בתקלות של האקדח - 100% אמינות בגלוק. הבעייה נובעת מתחמושת - ישנה, לא איכותית וכו'. אין לך מה לחשוש מהתקנת "הדק מינוס" בכלי.
3. אין בגלוק הדק שערה, למעט אם קושרים שערה להדק
4. שוב, לגבי התחמושת - תקלות איו"ר בתחמושת "פראבי פארטיזאן" (אריזה כחול תכלת, הרבה זמן לא ראיתי בארץ) נובעות מאיכותה הירודה של התחמושת, קודם כל.
תחמושת "סלר אנד בלוט - S&B" (אריזה ירוקה / אדומה) היא תחמושת אמינה בד"כ, אך גם עימה נתקלתי בתקלות איו"ר בשל לחיצת נוקר חלשה מדי על הפיקה, אך לא בגלוק. בגלוק שמגיע למצב זה, יש סיבה - נעשה שינוי או שישנה תקלה.
5. התקנת מקשר מינוס ("הדק מינוס") אורכת מספר דקות, רשאי להרכיב נשק או אדם אחר המבין באופן מקצועי (ולא שרלטנים שיבטיחו לך לשנות את הגלוק לבעל הדק רך ללא החלפת חלקים, תיזהר מכאלו, הם יהרסו לך את הכלי) בכלי ירייה ובמיוחד בגלוק.
נועם.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
שלום פרד. קראתי את שכתבת, ואיני מסכים למסקנות שהסקת (שלא באשמתך). שני הדברים העיקריים שבהם שגית : 1. קפיץ מינוס מאריך את אורך הלחיצה. 2. הנוקר משתחרר מאוחר יותר וכתוצאה מכך הנקירה חזקה יותר מאשר בקפיץ הסטנדרטי. לא אגרור אותך להסברים מייגעים על המנגנון, אבל העיקרון מאחורי אותו קפיץ (בסה"כ פחית קפיצית) הוא שינוי מהלך ההדק ליותר ארוך מאשר בסטנדרטי. מהלך לחיצה ארוך יותר, בפחות כח. תוצר לואי של התופעה הוא שהנוקר משתחרר בנקודה "רחוקה" יותר בכמעט שני מ"מ. כך שאם חשקה נפשך לירות כד' עם פיקות קשות, אתה אמור להצליח יותר עם אותו קפיץ/הדק מינוס. ד"א, החלפה נינוחה אורכת בין דקה לשתיים (מאיר רוט בעצמו, מול עיני). בסה"כ, מומלץ מאוד.
- סליקאי כסף

- סליקאי ארד

פרד כתב:תודה reddot אבל ההסבר שלך מנוגד להסברים קודמים שקראתי. מה לעשות, לבחור צד ?
לבקש תשובות מאנשים מוסמכים שמבינים ולא כותבים דברי הבל.
reddot כתב: שלום פרד. קראתי את שכתבת, ואיני מסכים למסקנות שהסקת (שלא באשמתך).
רד דוט, אם כבר לכתוב, לפחות לכתוב לעניין ונכון :
טעות ראשונה:
reddot כתב: 1. קפיץ מינוס מאריך את אורך הלחיצה.
פחית / מקשר מינוס, איננו קפיץ. מקשר המינוס הוא פחית בעלת מספר זוויות שתפקידיה הם :
1. להוות מפסק הקשר באקדח, ובכך למנוע ירי מחזורי רציף. (אוטומטי)
2. לגרום לניתוק הקשר בין גשר ההדק ורגלית הנוקר ובכך להביא לשחרור הנוקר הדרוך לאחור בכוח הקפיץ ובעזרת גשר ההדק.
טעות שנייה :
מקשר המינוס (או "קפיץ המינוס" בשפתך) אינו מאריך את אורך הלחיצה. נהפוך הוא, מקשר המינוס, מכיוון שהוא גורם לניתוק קשר מוקדם יותר בין גשר ההדק והנוקר, אין הוא מסוגל להאריך את תנועת ההדק לאחור.
טעות שלישית :
reddot כתב: 2. הנוקר משתחרר מאוחר יותר וכתוצאה מכך הנקירה חזקה יותר מאשר בקפיץ הסטנדרטי.
מכיוון שמקשר המינוס משחרר את הנוקר מוקדם יותר מאשר עם מקשר רגיל (זה שמגיע עם האקדח, הסטנדרטי) אין הוא מסוגל לגרום לנקירה חזקה יותר. הקפיץ נדרך פחות ולכן מתקבלת נקירה חלשה יותר מאשר באקדח עם מקשר רגיל, מקורי.
טעות רביעית :
reddot כתב: לא אגרור אותך להסברים מייגעים על המנגנון, אבל העיקרון מאחורי אותו קפיץ (בסה"כ פחית קפיצית) הוא שינוי מהלך ההדק ליותר ארוך מאשר בסטנדרטי. מהלך לחיצה ארוך יותר, בפחות כח.
מכיוון שמהלך התנועה מתקצר, יש להפעיל פחות כוח על ההדק. לכן הוא מכונה "הדק מינוס". ההבדל בין המקשרים : המקשר הרגיל דורש לחיצה של 5 ליברות על ההדק עד לניתוק המגע בין הנוקר וגשר ההדק, ואילו מקשר המינוס דורש לחיצה במשקל 2.5 ליברות בלבד על מנת להשיג את אותה התוצאה - שחרור הנוקר.
טעות חמישית :
reddot כתב: תוצר לואי של התופעה הוא שהנוקר משתחרר בנקודה "רחוקה" יותר בכמעט שני מ"מ.
אז זהו, שלא.
טעות שישית :
reddot כתב: כך שאם חשקה נפשך לירות כד' עם פיקות קשות, אתה אמור להצליח יותר עם אותו קפיץ/הדק מינוס.
אם אתה מעוניין לירות כדורים בעלי פיקה קשה, תאלץ להשאר עם המקשר המקורי ואולי אף להרכיב קפיץ נוקר מחוזק בעל כוח של 28 ניוטון (קפיץ בצבע אדום ) ואף קפיץ מחוזק מאוד בעל כוח של 31 ניוטון ( קפיץ בצבע כחול )
הדבר הנכון היחיד שכתבת בהודעתך, הוא :
reddot כתב:ד"א, החלפה נינוחה אורכת בין דקה לשתיים (מאיר רוט בעצמו, מול עיני).
אכן, החלפת המקשר באמת אורכת מספר דקות, ומומלץ כי תעשה על ידי בעל מקצוע אשר יוודא הרכבה נכונה ואותה ההזדמנות אף יבחן ויבדוק את הכלי, בעין מקצועית.
וכעת, משהו אישי, מהמדריך ש "בקע מהביצה" .. כפי שכינית אותי בפורום הירי המעשי ..
כתבת לפרד :
reddot כתב: לא אגרור אותך להסברים מייגעים על המנגנון
אני מציע שתלמד שנית ואז תשב לכתוב. אם אתה לא מבין, תבקש עזרה, אני בניגוד אליך מוכן לעזור בכתיבת חומר מקצועי ונכון, ולא לסבך אנשים תמימים וישרי דרך בהגיגים תלושים..
שב , תלמד, ואז תבוא להטיף לאחרים. לכתוב שטויות, כל אחד יכול, לכתוב לעניין, לא.
אולי באמת בקעתי מהביצה אחריך ואני צעיר ממך כרונולוגית, אבל אני לא מתחבא מאחורי כינויים (שמי מופיע במלואו בחתימה, יש דוא"ל, יש קישור למידע נוסף ובכלל, מכירים אותי רבים מהגולשים באתר באופן אישי) ולידע שלי, יש קבלות - בין אם בהדרכה בשטח ובין אם בהכרה מקצועית מצידם של בעלי מקצוע בענף, עימם אני נמצא בקשר שוטף במסגרת עבודתי.
ברוח טובה.
נועם שגיב.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נועם, מתוקי. לא אכנס איתך כרגע לעלבונות אישיים. כנראה היה לך יום קשה, מה שגרם לך לצאת בהכרזות. עצתי לך, קח גלוק ליד, תתבונן, נסה להבין, מדוד ניוטונים וכו'. אחרי שתבין שטעית, שלח לי הודעה בפרטי, זה בהחלט יספיק ................. הי רגעעעעעעעעעעעע, אל תשכח לבדוק ת'נשק לפני הפרוק (החפזון מה.....). בדיקה נעימה.
- סליקאי כסף

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד