אסון גדול נמנע

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

אסון גדול נמנע

על ידי עבודת-מאסטר » 16 מרץ 2005, 01:56

שלום חברים
רציתי לחלוק אתכם דבר שכמעט וקרה לפני מספר דקות, בין הידיים שלי.
אני נושא אקדח מאז השירות הסדיר ועד היום, סה"כ שלוש שנים. לא הרבה, נכון?
אתמול שימנתי את האקדח שלי משום ששמעתי חריקה קלה בעת בדיקת ההדק, והעברתי את הכדורים ממחסנית אחת לשניה כפי שאני נוהג לעשות מדי חודשיים ע"מ למנוע שחיקת קפיץ המחסנית. ספרתי את הכדורים שהכנסתי למחסנית הנוכחית, פרקתי את הנשק לאחר נקיונו ושימונו, והכנסתי אותו לכספת.
לפני מספר דקות הוצאתי את הנשק מהכספת ושלפתי החוצה את המחסנית. בדקתי שבמחסנית מספר הכדורים שהכנסתי וכיוון שאתמול מילאתי אותה ופרקתי את הנשק החלטתי שזו בדיקה מספקת לכך שהנשק אינו טעון. אני אף פעם לא נוהג כך. בתקופת הצבא הייתי גוער בחיילים בצוות שלי שהיו נוהגים כך. והנה, פעם אחת החלטתי שאני יודע על בטוח.
כדי לבדוק אם החריקה עוד נשמעת, נצרתי ולחצתי על ההדק. ההדק נסחט בקלות וללא חריקה (למי שאולי לא יודע בברטה הנצרה משביתה את הפטיש, לא את ההדק). הורדתי את הנצרה וניגשתי לבדוק האם החריקה נשמעת כשההדק סוחט את הפטיש.
מתוך הרגל בלבד, משכתי את הצינה על-מנת לפרוק את הנשק, ואז נעצרה נשימתי.
מהקנה קפץ כדור.
אני מרגיש צמרמרורת רק מכתיבת שורות אלו וחושב לעצמי שוב ושוב, מה היה קורה אם...
פריקת הנשק בסופו של דבר הצילה אותי מפציעה רצינית.
אני לא יודע מתי הכנסתי כדור לקנה, איני משתמש בפעולת הדאבל אקשן באקדח משום שאני מרגיש שזהו סיכון מיותר ופשוט מעדיף שלא יכנס כדור לקנה אם אין כוונה ברורה לשחרר אותו בצורה מבוקרת מספר שניות לאחר מכן. אבל בסופו של דבר היה כדור בקנה. וברב תמימותי הכדור הזה היה מכוון לרצפה, לקיר, לרגל שלי, ההדק נסחט וכל מה שמנע ממנו להשתחרר היתה נצרה אחת משופשפת.

אני יודע שלא צריך להסביר לכם את זה שוב, גם לי לא צריך להסביר את זה שוב.

אל תעיזו לוותר על פריקת נשק. אל תעיזו. אין לאף אחד מאתנו את הזכות לגשת אל נשק מבלי לפרוק אותו.
אל תרגישו שיש לכם מספיק נסיון, אל תרגישו בטוחים מדי בעצמכם. שמרו על עצמכם ועל הסובבים אתכם.
לילה טוב.
If it's not broken - don't fix it
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי הכנרתי » 16 מרץ 2005, 08:18

וכפי שדביר כותב: "ונשמרתם מאוד לנפשותיכם". בתעודת חבר, הסעיף הראשון הוא: "התייחס לכל כלי נשק כאילו הוא טעון".
מטרת העל: לחזור הביתה בשלום!

***__ מדריך ירי __***
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי הצעדן » 16 מרץ 2005, 08:56

ראשית דבר - כל הכבוד על כך שחשפת את הקלות בה תאונה יכולה להתרחש לכל אחד (וגם חשפת עצמך לביקורת).

במספר תאונות של פליטות שהייתי מעורב באופן זה או אחר בתחקיר \ עדות שניתנו + מקרה אחד שהתרחש בצבא, אוהל אחד ליד זה בו ישנתי, מסרו כל פולטי הכדורים שהם ידעו שאין כדור בקנה, כנראה שה"ידיעה" הזו גרמה לתאונות.

"ונשמרתם מאוד לנפשותיכם" זו לא סתם אמירה נוספת, זה סוג של דרך לשרוד בקרבת כלי יריה.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי ליאור45 » 16 מרץ 2005, 09:09

עבודת מסטר - יפה פרסמת. לדעתי רובנו אם לא כולנו צריכים תזכורות תכופות שכללי הבטיחות לכלי ירייה אינם מיועדים ללפלפים בלבד.

הצעדן צודק - לעתים כלי ירייה "פרוק" מסוכן אף יותר מכלי ירייה שיודעים בוודאות שהוא טעון.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 16 מרץ 2005, 20:16

ייתכן ואני טועה, אבל משפט המחץ "הנשק פרוק, בדוק ונצור, המפקד!" כמו גם פריקות חוזרות ונישנות של רובים "בשביל הנוהל" ולא בגלל שהוכנסה מחסנית בסופו של דבר מרדימות את הערנות.
האדם הרגיל כל כך בטוח שאין כדור בקנה כיוון שהמשפט "נשק פרוק....." כבר הפך למין מאנטרה, ולא ממש חושבים לפני שאומרים אותו.

בשביל זה אני משתמש בתרגיל קטן ונחמד: כשאני מעביר מטווחי אקדח (כשהירי מתבצע בחניכה אישית!!) אני מחדיל (אפשר להגיד ככה?) את החניך כאשר אני יודע בוודאות שיש לו עדיין כדור בקנה וגם כדור אחד לפחות במחסנית. הדבר גורם לחניך להיות ערני ביותר לכל תהליך הפריקה, אחרי כמה פריקות כאלה זה כבר נכנס למוטוריקה נמצא כיעיל ביותר!
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי itamar » 17 מרץ 2005, 09:35

SPY אין כזה דבר פריקות "בשביל הנוהל".
פריקות חוזרות ונשנות באות מהטעם שצריך להתייחס לכל נשק כאילו היה טעון ולראיה, המקרה שהביא עבודת מאסטר. לקחת נשק ביד, פרוק אותו ובדוק אותו כמו שצריך ולא משנה אם היתה בו מחסנית או אם ירית בו קודם. זה לוקח בדיוק כמה שניות.

התופעה שאתה מתאר בצבא, באה מתוך חוסר הבנה וזילזול של המפקדים והחיילים בנושא בטיחות בנשק. וחוץ מזה כפי שאתה יודע, השגרה הורגת (תרתי משמע) בטח מוכר לך המשפט "...יאללה, כמה פעמים אפשר לבדוק את הנשק הזה??..."

ומה שאתה עושה במטווחים זה פשוט מצויין. אתה שובר לאנשים את השגרה ומטמיע להם את העובדה שנשק תמיד טעון.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי riko » 17 מרץ 2005, 23:48

בואו נראה כמה אנשים אני אצליח להרגיז / להבהיל / לקומם עלי (הייתי צריך לכתוב את זה תחת שם אחר אבל .. נו מילא .. )

הפתרון - להיות תמיד עם כדור בקנה , להתייחס לנשק בהתאם ולשמור שהניצרה (זו שבראש !!! ) תהיה תמיד נצורה,
כך נדאג שהאצבע תהיה מחוץ להדק והקנה לכיוון בטוח בכל פעולה שעושים עם האקדח ונדאג לבצע פריקה מסודרת לפני כל "בדיקת חריקות בהדק".

כנראה שאנו כ"כ רגילים לכך שנשק לא נושאים עם כדור בקנה - מעין טאבו, איסור כ"כ מוחלט עד שההתייחסות שלנו אל האקדח הופכת להיות מזלזלת "מה אני ?? אצלי כדור בקנה, אין סיכוי כזה .." ובהתאם ההתנהגות .. כמה פעמים ראיתם אנשים מחזיקים את הנשק ביד בצורה חסרת אחריות וכשהערתם על כך התשובה היתה "זה בסדר, אין מחסנית והרגע פרקתי אותו" , נו אז מה ? שאננות .. אם היה כדור בקנה לא היתה ההתייחסות המזלזלת וחסרת האחריות הזו (כמובן אחרי שינוי תנאי קבלת הרשיון ומעבר הכשרה מעמיקה ורצינית המכשירה לנשיאת נשק עם כדור בקנה ..).

יאללה, שחררו ניצרות ותתחילו באש
אילן אני עדיין לא קיבלתי ממך את התקנות החדשות של משרד הפנים שבניהן האיסור לנשיאת נשק עם כדור בקנה (או איפה אני מוצא אותן).

ורק למען הסר ספק - הנ"ל הינה התגרות מכוונת, לשם סיעור מוחות

בעילום שם
שחר :wink:
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.

לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי התאחדות הקליעה בישראל » 18 מרץ 2005, 00:30

אני חושב שהסעיף הראשון שאומר"התיחס לכל נשק כאילו הוא טעון"אמור להספיק ועליו יש עוד סעיפים שנכתבו וכתבנו בדם.
כך שכל המוסיף גורע.
ולכל אלה שלהם זה לא יקרה.
אז כך: העולם מתחלק לשני חלקים, אלה שפלטו ואלה שעוד יפלטו.
א. ראה לאיזה חלק אתה שייך
ב. לאלה שפלטו אין ערבות שלא יפלטו פעם נוספת.
יאיר דוידוביץ
מנכ"ל התאחדות הקליעה בישראל
לחשוב חיובי
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 18 מרץ 2005, 00:33

ל SPY - המילה הנכונה - "חודל" .
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי Webart » 18 מרץ 2005, 07:25

מעניין שאף אחד לא כתב עד כה על כך שרוב המקרים, יורי ירי מעשי מבצעים את פריקת הנשק שלהם ממצב של כדור בקנה.
נדיר מאוד הוא מצב של סיום תרגיל כאשר הנשק נמצא במצב של גמר תחמושת.

לעניות דעתי, רובם המוחלט של חברינו מצפים בכל פריקה ופריקה לכדור שיצא מבית הבליעה.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי הצעדן » 18 מרץ 2005, 08:34

ריקו, פרובוקציה או לא פרובוקציה, אני בהחלט חושב שהתפיסה נכונה.

התקבעות אנאלית (ילדים להרגע) על זה ש:
נשק צריך להיות פרוק כל הזמן = אסור שיהיה כדור בקנה בכל תנאי ומחסנית בחוץ בארון נפרד נעול ב- 8 מנעולים מחוסמים ריקה מתחמושת = אין סיכוי שיהיה כדור בקנה = הנה בוא תראה, ברור שאין כדור = ביג בום.

מי שמכיר ויודע שאקדח יכול ויודע איך לירות גם מחוץ ל"מסגרת" ולהפחדות למיניהן יתייחס ביתר כבוד וזהירות לנשק ולפוטנציאל הירי שממתין למימוש.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

yt

על ידי eld453 » 18 מרץ 2005, 09:47

הייתי מנסה לנתח איפה היה הכשל הראשון.
איפה הכנסתה כדור, בלי לדעת.
דרכת את האקדח בבית?
לא פרקת בסוף מטווח?.. אתה אומר שפרקת ושימנת.. כך שזה בבית קרה.
בכל נושא ההתיחסות לנשק, צודקים, מבחינתי הנשק עם כדור בקנה תמיד, כל התעסקות, כמעט בחרדת קודש, עושים איזה קאט, עוצרים את שטף החיים, מאיטים הכל, ופורקים.
לדעתי התקלה שלך היא שבבית, התעסקת בנשק, ומאיזה סיבה, הכנסת כדור.
לדעתי תנתח את זה.
בברכה
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 18 מרץ 2005, 09:50

שאלה ליאיר ודביר:

כמה יורים מעשיים נפגעו מקליעים במסגרת ספורט הירי המעשי במהלך השנה האחרונה?
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי הצעדן » 18 מרץ 2005, 09:51

0 ?!
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי Webart » 18 מרץ 2005, 12:21

אין לי כל מידע בנושא, מה גם שאינני מבין מדוע הופנתה השאלה אלי ולא אל הגורמים המתאימים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד