תעש תספק תחמושת לצבא ארה"ב ב-300 מיליון דולר
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
תעש תספק תחמושת לצבא ארה"ב ב-300 מיליון דולר
התעשייה הצבאית תספק לכוחות האמריקנים תחמושת קלה לרובים ומקלעים בהיקף של 300 מיליון דולר ל-6 שנים. מדובר בעיסקה הגדולה ביותר שנחתמה אי פעם בין התעשייה הבטחונית הישראלית לצבא ארה"ב. התחמושת תיוצר במפעל יצחק של תעש בנצרת עלית
ynet
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3132652,00.html
מחירי תחמושת תע"ש בארץ נקבעים ע"י המשווק הבלעדי - רשת לה"ב.
לפני מספר חודשים הוקפצו מחירי התחמושת בצורה חדה, והסיבה - תע"ש הפסיקו לייצר 9מ"מ.
בשל אותו מחסור זמני בכד' מייצור מקומי, נאלצו בלה"ב לשנע בהטסה כד' מתוצרת .S.B הצ'כית. כאמור, רף המחירים עלה בשל עלויות הטיסה הגבוהות בלבד ולא מאף סיבה אחרת. בהיעדר יבוא מתחרה (ווינצ'סטר, פדראל, פיוקי), אנחנו ניאלץ לבלוע, ולשתוק.
אם בתע"ש ילחצו מחדש על הכפתור של ה 9מ"מ, אזי, באופן תיאורטי, אמורים המחירים לחזור ולרדת. חובת ההוכחה על לה"ב, והעומד בראשה - שאול דרבי.
....... ובהנחה שדביר לא ימחק,
סופ"ש נעים
לפני מספר חודשים הוקפצו מחירי התחמושת בצורה חדה, והסיבה - תע"ש הפסיקו לייצר 9מ"מ.
בשל אותו מחסור זמני בכד' מייצור מקומי, נאלצו בלה"ב לשנע בהטסה כד' מתוצרת .S.B הצ'כית. כאמור, רף המחירים עלה בשל עלויות הטיסה הגבוהות בלבד ולא מאף סיבה אחרת. בהיעדר יבוא מתחרה (ווינצ'סטר, פדראל, פיוקי), אנחנו ניאלץ לבלוע, ולשתוק.
אם בתע"ש ילחצו מחדש על הכפתור של ה 9מ"מ, אזי, באופן תיאורטי, אמורים המחירים לחזור ולרדת. חובת ההוכחה על לה"ב, והעומד בראשה - שאול דרבי.
....... ובהנחה שדביר לא ימחק,
סופ"ש נעים
- סליקאי כסף

תע"ש כבר לא מייצר עבור השוק המקומי כדורים,כי זה לא כלכלי .
בעבר תע"ש היה מייצר תחמושת ממוחזרת לאימונים השוק המקומי,עד שהוחלט שם
להתייעל וראו שזה לא כלכלי.
תע"ש עובד רק עם השווקים הגדולים וצבאות שכמויות הכדורים שמוזמנות היא מעל למיליון.
אנחנו לא פונקציה בשבילו.
הפירורים / התחמושת שכן מגיע לכאן היא בד"כ עודפי ייצוא או תחמושת שלא נבדקה
אבל היא תקינה בהחלט.
דבריי נכתבו לאחר בדיקה.
בעבר תע"ש היה מייצר תחמושת ממוחזרת לאימונים השוק המקומי,עד שהוחלט שם
להתייעל וראו שזה לא כלכלי.
תע"ש עובד רק עם השווקים הגדולים וצבאות שכמויות הכדורים שמוזמנות היא מעל למיליון.
אנחנו לא פונקציה בשבילו.
הפירורים / התחמושת שכן מגיע לכאן היא בד"כ עודפי ייצוא או תחמושת שלא נבדקה
אבל היא תקינה בהחלט.
דבריי נכתבו לאחר בדיקה.
גלוק מ"ס 1 ..........
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
אני דורון מייסד מועדון הפרגית המשוגעת.
דורון,
אני לא יודע איפה בדקת, אבל, מליון כדורים זה נשמע הרבה אך בעצם זה פחות ממכולה.
סוחרים המוכרים לשוק האזרחי שלנו מיבאים הרבה יותר ממכולהבכל פעם.
תע"ש לא מייצר יותר את התחמושת 9ממ הממוחזרת שכה אהבנו כי צה"ל החליט למכור את התרמילים לסוחרי נחושת שמתיכים אותם.
בשנים האחרונות שמענו אלף ואחד תירוצים וסיבות לעלייות הדרסטיות במחירי התחמושת. לא זכורה לי אף ירידה, ולמען האמת גם לא איזו שהי יציבות.
תזכור שבשנת 1999 - 2000 שילמנו 35 א"ג לכדור וגם פחות מזה. גם הכסף היה שווה יותר מהיום. מכירים עוד מוצר שעלה במימדים כאלו?
כל הסיבות שצויינו לא שוות את הפיקסלים שהם מאירים כל פעם על המסכים שלנו.
הכל עניין של הצע, ביקוש ושוק חופשי.
אני לא יודע איפה בדקת, אבל, מליון כדורים זה נשמע הרבה אך בעצם זה פחות ממכולה.
סוחרים המוכרים לשוק האזרחי שלנו מיבאים הרבה יותר ממכולהבכל פעם.
תע"ש לא מייצר יותר את התחמושת 9ממ הממוחזרת שכה אהבנו כי צה"ל החליט למכור את התרמילים לסוחרי נחושת שמתיכים אותם.
בשנים האחרונות שמענו אלף ואחד תירוצים וסיבות לעלייות הדרסטיות במחירי התחמושת. לא זכורה לי אף ירידה, ולמען האמת גם לא איזו שהי יציבות.
תזכור שבשנת 1999 - 2000 שילמנו 35 א"ג לכדור וגם פחות מזה. גם הכסף היה שווה יותר מהיום. מכירים עוד מוצר שעלה במימדים כאלו?
כל הסיבות שצויינו לא שוות את הפיקסלים שהם מאירים כל פעם על המסכים שלנו.
הכל עניין של הצע, ביקוש ושוק חופשי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
argra11 כתב:הכל עניין של הצע, ביקוש ושוק חופשי
הבעיה:
אין הצע......יש ביקוש(+/-).........ואין שוק חופשי..............
הבעיה היא שאין ביקוש. הביקוש בשוק האזרחי הלא מוסדי שולי כל כך מכדי שזה יהיה כדאי לאיזה גוף כלכלי רציני להכנס לשוק בצורה רצינית בשביל להתחרות בלה"ב/תע"ש על כיס היורים.
גופים גדולים כמו חברות שעובדים ישירות מול לה"ב וקונים מהם כמויות גדולות לא משלמים 2 ש"ח לכדור, וגם את את העלויות האלה הם מגלמים לתוך המחיר שהם גובים מהלקוחות שלהם - כך שלא אכפת להם מי יודע מה.
אנחנו איפהשהו נמצאים בתחתית פירמידת המזון ואת התחמושת שלנו אנחנו רוכשים דרך מטווחים שגם הם עושים MARK UP על המחיר כדי להרויח על זה משהו.
מליון כדורים (9ממ) זה כלום מבחינת נפח.
גודל קופסא של 1000 כדורים זה פחות מ-40X40 ס"מ, 1000 קופסאות כאלה זה הרבה פחות מרבע מכולה.
ואם אנחנו כבר פה, מדברים על תחמושת...
בהעדר תחמושת תע"ש האם הייתם הולכים עם S&B בתור תחמושת כוננות? האם יש בעיות אמינות (פרט לעשן וריח)?
א.
- תרמתי למען הסליק

מניסיוני - בעיות עם S.B - בעיקר אי נקירה באקדחי בול, מסוימים. (אחד ל15-20 כד')
אין בעיות כאלה בגלוקים.
לפני כמה ימים בדקתי קופסא של 50 S.B. באקדח בול שלא אוהב את התחמושת הנ"ל וכל הכדורים נורו ללא בעיה.
יתכן ומדובר בסדרת ייצור עם פיקות מוצלחות יותר- או סתם צירוף מקרים.
בכל מקרה - יש המון תחמושת ווינצ'סטר זמינה (בחלק מהמטווחים...)
גם המחסור הזמני ,שהיה בתחמושת 0.45, איננו עוד...
אין בעיות כאלה בגלוקים.
לפני כמה ימים בדקתי קופסא של 50 S.B. באקדח בול שלא אוהב את התחמושת הנ"ל וכל הכדורים נורו ללא בעיה.
יתכן ומדובר בסדרת ייצור עם פיקות מוצלחות יותר- או סתם צירוף מקרים.
בכל מקרה - יש המון תחמושת ווינצ'סטר זמינה (בחלק מהמטווחים...)
גם המחסור הזמני ,שהיה בתחמושת 0.45, איננו עוד...
איציק אלנבוגן
מדריך ירי
מדריך ירי
ה- SB הראשונה שנתקלתי בה תפקדה כראוי, התחמושת מהאצווה השנייה שרכשתי היתה ירודה באיכותה באופן ניכר. ממש כאילו היו שתי דרגות ייצור שונות ונבדלות מהותית.
ההבדל בין התחמושות היה גלוי לעין בצבע ובתחושה כללית ונדמה לי שהיה הבדל בקליעים.
לא הייתי בוחר בה כתחמושת כוננות ולו בשל חוסר היכולת לוודא עבודה תקינה מעל כל צל של ספק.
ההבדל בין התחמושות היה גלוי לעין בצבע ובתחושה כללית ונדמה לי שהיה הבדל בקליעים.
לא הייתי בוחר בה כתחמושת כוננות ולו בשל חוסר היכולת לוודא עבודה תקינה מעל כל צל של ספק.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
מכון "איילון"
שמעתם על מכון איילון?
למי שלא שמע זה "סליק" באיזור רחובות.
שם הקימה ההגנה מפעל לייצור תחמושת.
ביום זה מוזיאון מעניין. מומלץ לבקר.
אולי אפשר לדבר איתם שבלילה יפעילו ויתחרו בתע"ש ...

למי שלא שמע זה "סליק" באיזור רחובות.
שם הקימה ההגנה מפעל לייצור תחמושת.
ביום זה מוזיאון מעניין. מומלץ לבקר.
אולי אפשר לדבר איתם שבלילה יפעילו ויתחרו בתע"ש ...
- סליקאי זהב

לאיתמר,
תחמושת S&B נחלקת לשניים - אריזות 50 כדור עם פיקה בעלת חומר אטימה אדום, עם פיקה שמדי פעם עושה בעיות נקירה חלשה.
תחמושת כנ"ל אך זו שמגיעה באריזות של 250 כדור בתפזורת, הכדור כולו בצבע זהב, הפיקה גם כן. אלו אינם מוכרים כבעייתיים. נראה כי חומר האטימה האדום שעל הפיקות דביק מדי וגורם לחלק מהכלים שלא לנקור עמוק מספיק.
לשאלתך האם לסמוך עליה לתחמושת כוננות ?
אני לא הולך עימה במחסניות שלי לצרכי כוננות , אלא עם תחמושת ממקור איכותי יותר, כגון תע"ש (FMJ או HP), פיוקי (FMJ או TC COMBAT) , ווינצסטר (ranger sxt) ...
תחמושת S&B נחלקת לשניים - אריזות 50 כדור עם פיקה בעלת חומר אטימה אדום, עם פיקה שמדי פעם עושה בעיות נקירה חלשה.
תחמושת כנ"ל אך זו שמגיעה באריזות של 250 כדור בתפזורת, הכדור כולו בצבע זהב, הפיקה גם כן. אלו אינם מוכרים כבעייתיים. נראה כי חומר האטימה האדום שעל הפיקות דביק מדי וגורם לחלק מהכלים שלא לנקור עמוק מספיק.
לשאלתך האם לסמוך עליה לתחמושת כוננות ?
אני לא הולך עימה במחסניות שלי לצרכי כוננות , אלא עם תחמושת ממקור איכותי יותר, כגון תע"ש (FMJ או HP), פיוקי (FMJ או TC COMBAT) , ווינצסטר (ranger sxt) ...
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד