שאלה לגבי נשיאה של נשק קר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

שאלה לגבי נשיאה של נשק קר

על ידי Gluria » 04 אוקטובר 2005, 18:44

אוקיי, ידוע לכולם שבכדי להסתובב עם נשק חם צריך רישיון. אבל, מה לגבי נשק קר, כמו סכינים, אולרים, אלות, וכדומה? מה החוק אומר לגבי אלה? האם אני יכול לשאת כלי-נשק או כלים מהסוג הזה, או שלא? האם יכולים לעשות לי משהו אם תופסים אותי נושא נשק כזה, ברמה החוקית? מהם הסטנדרטים לגבי נשיאת כלים אלו (לדוגמא, אולר שוויצרי לעומת חרב)?

תשובות, עצות ומה לא תתקבלנה בברכה. :)
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Cybrosh » 04 אוקטובר 2005, 18:53

היי "גלוריה",

גם נושא זה נידון בעבר, לא פעם ולא פעמיים. חיפוש יעזור לך מאוד.

לפי זכרוני, אסור להסתובב עם נשק קר, אלא כן יש לך סיבה טובה(מקצוע וכו')וטובה מאוד. ניתן לעצור אותך והיה כבר מקרה של אחד החברים, או סיפור שאחד החברים הביא בנושא(אולי רס"ר/ן שמועתי). בכל אופן, חיפוש יעזור...
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Gluria » 04 אוקטובר 2005, 18:56

בסדר, תודה, אני אחפש. האם טענה להגנה עצמית היא טענה טובה מספיק? אני בעצמי חייל, כך שאני יכול להסתובב פחות או יותר עם כל דבר, בנתאי שאני גם נושא תעודה, אבל אני שואל בקשר לחברים שלי, ולעתיד בכלל.

*עריכה* - טוב, לצערי לא מצאתי שום שרשור (וחרשתי את הפורומים במשך כשעה תוך שימוש בכל מילת-חיפוש אפשרית), ואני מעוניין עדיין לקבל תשובות, במטוטא מכם. אז ככה...

סכינים למשל, בניגוד לאקדחים או רובים, אפשר לקנות ללא רישיון. אם כך, מדוע אי-אפשר (לכאורה, אני בכלל לא בטוח שזה נכון) לשאתם בחופשיות? אם אין רישיון לנשק קר, אז כיצד אפשר לטעון שאדם נושא אותו ללא הצדקה? אם אין חוק, אז אין חוק... או שמא, יש? האם הגנה עצמית, קילוף תפוחים או חריטה רנדומלית על עצים אינם דברים אשר מצדיקים נשיאת סכין?

כמו-כן, אני בטוח שישנם סטנדרטים לכלי הנשק הקרים, באשר לשימוש, גודל, צורה וכו', אז מה קורה עם זה?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 04 אוקטובר 2005, 19:40

האם הגנה עצמית, קילוף תפוחים או חריטה רנדומלית על עצים אינם דברים אשר מצדיקים נשיאת סכין?

:cry: :cry: :cry:
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Gluria » 04 אוקטובר 2005, 19:44

חחח, אויש נו, סתם נתתי דוגמאות. אני מדבר בעקרון על זה שאי-אפשר ממש לדעת למה אדם נושא איתו סכין - אפשר להאמין לו שהוא רק מקלף איתו תפוזים וחותך לחם, ויכול להיות שהוא בעצם שוחט חתולים ומשפד ילדים. אם אפשר לקנות, משמע שאפשר לשאת, משמע שאי-אפשר ממש לעשות לך משהו, אם נתפסת נושא סכין... עכשיו, פה נכנסים שוב לסוג סכין, כשאולר שוויצרי או לדרמן לא שקול מבחינת הייעוד לפגיון שמושחז בשני צידי הלהב.

אז מה עושים?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אישגדול » 04 אוקטובר 2005, 21:25

חוק העונשין:
184. הגדרות (תיקון: תש"ן, תשנ"א)
לענין סימן זה -
"סכין" - כלי בעל להב או כלי אחר שסוגל לדקור או לחתוך;
"אולר" - סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע;
"משקה משכר" - כמשמעותו בסעיף 2 לחוק רישוי עסקים, התשכ"ח - 1968.
185. סחר, ייצור ויבוא סכין (תיקון: תשנ"א)
הסוחר, מייצר או מייבא סכין שלא נועדה לשמש במקצוע, במלאכה, בעסק, לצרכי בית או למטרה כשרה אחרת, דינו - מאסר שבע שנים.
185א. איסור מכירת אגרופן או סכין לקטין (תיקון: תש"ס)
א. בעל עסק או מי שעובד בעסק לא ימכור אגרופן או סכין, למעט סכין לצורכי בית, לקטין; העובר על הוראה זו, דינו - מאסר שבע שנים.
ב. לעניין סעיף קטן (א), רשאי בעל עסק או מי שעובד בעסק לדרוש מאדם המבקש שימכרו לו אגרופן או סכין, למעט סכין לצורכי בית, תעודה שבה ניתן לוודא את גילו; לא הציג האדם תעודה כאמור, לא יימכרו לו האגרופן או הסכין.
ג. בעל עסק המוכר אגרופנים או סכינים, יציג במקום בולט בעסקו הודעה, בצורה שיקבע השר לביטחון הפנים, המפרטת את הוראות סעיף זה; הוראה זו לא תחול על עסק המוכר סכינים לצורכי בית בלבד.
ד. מי שלא קיים את הוראות סעיפים קטנים (א) או (ג), רואים אותו כמי שלא קיים תנאי מתנאי הרשיון שניתן לו לפי חוק רישוי עסקים, התשכ"ח-1968, והוראות החוק האמור יחולו עליו.
186. החזקת אגרופן או סכין שלא כדין (תיקון: תשנ"א, תש"ס, תשס"א)
א. המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.
ב. לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה. החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת השניה, או בסמוך אליהם.
ג. השר לביטחון הפנים רשאי בצו, מטעמים של שמירה על ביטחון הציבור ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לשנות את התוספת השניה לענין סעיף קטן (ב).
I think, therefore I am. I think
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 04 אוקטובר 2005, 21:33

לגבי נשיאת סכין, הכל תלוי בסיטואציה וסוג הסכין שאתה נושא.
לדוגמא, אני חושב ששום שוטר לא יעשה לך בעיה אם תתפס עם אולר שוויצרי בטיול בשמורת טבע לדוגמא...
אבל לעומת זאת, אותו אולר יכניס אותך לצרות צרורות אם תתפס איתו ליד מאתרי הבילוי המועדים לפורענות, ולצרות עוד יותר גדולות אם תהיה בדרגת סוטול כזו או אחרת.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ג'וקר » 04 אוקטובר 2005, 22:58

Gluria כתב:בסדר, תודה, אני אחפש. האם טענה להגנה עצמית היא טענה טובה מספיק? אני בעצמי חייל, כך שאני יכול להסתובב פחות או יותר עם כל דבר
:shock: :shock: :shock:

לא ממש מדויק ,תלוי בנסיבות .

כפי שנאמר,אם תתפס עם סכין/אולר במהלך אימון בשטח ,לא זהה למצב שבו תתפס עם אותה סכין ליד/בתוך/...דיסקוטק/מסעדה/פאב/...... :!: :!: :!:

וזה שאתה חייל ממש לא יעזור לך כשתצטרך להסביר לשוטר/שופט למה הסתובבת עם סכין בפאב במרכז ת"א :!: :!: :!:

כנ"ל גם לגבי אלות/.... - "מקדם הסתבכות" גבוה .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Gluria » 04 אוקטובר 2005, 23:20

ושוב, מדובר פה בעיקר על 'נסיבות', 'כוונות', ושאר מושגי מעורפלים ובלתי-ברורים. לך תוכיח שאני באמת באתי במטרה לדקור, ולא סתם עברתי בסביבה, או איך שזה לא יהיה...

לא ממש מדויק ,תלוי בנסיבות .

איך, בדיוק? מותר לי להסתובב עם רוס"ר, אבל לא עם סכין? תמוה משהו.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ג'וקר » 05 אוקטובר 2005, 00:08

איך, בדיוק? מותר לי להסתובב עם רוס"ר, אבל לא עם סכין? תמוה משהו.

נכון מאוד .

וגם אם בצבא הטסת F-15 או היית צלף או ...... - עדיין כשתשתחרר לא תוכל לקבל רשיון לנשק אם לא תעמוד בתבחיני משה"פ ,ולא יעזור שבצבא הסתובבת 3 שנים עם M16/גלילון/..../טנק/..... - זה החוק (ומעניין יהיה לראות אותך בעוד מספר שנים מנסה לקבל רשיון לאקדח :" אז למה נתתם לי רובה 3 שנים+הייתי מאגיסט+יריתי X פעמים ב..... ועכשיו אתם לא מאשרים לי אקדח קטנטן כזה" )

וכמו שזה שיש לך רוס"ר בצבא (ואולי גם במילואים אח"כ) לא מקנה לך זכות להסתובב גם עם אקדח בחגורה ,אזי זה גם לא מקנה לך זכות אוטומטית לשאת סכין :!:

לך תוכיח שאני באמת באתי במטרה לדקור, ולא סתם עברתי בסביבה, או איך שזה לא יהיה...

השוטר /שופט לא יצטרך להוכיח כלום ,אתה זה שיצטרך - חוק זה חוק :!:
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Cybrosh » 05 אוקטובר 2005, 00:24

גלוריה,

ג'וקר סיכם פחות או יותר הכל - תפנים את מה שכתוב בחוק וזהו.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Gluria » 05 אוקטובר 2005, 03:53

עדיין כשתשתחרר

אני מדבר על התקופה הנוכחית, בה אני עדיין חייל. כל עוד אני נושא תעודה, גם כאשר אני לא לובש מדים, אני רשאי לשאת נשק חם או קר. זה החוק הצבאי.

באזרחות העניין כבר ידוע לי. החוק טיפשי ולא מוצדק לדעתי, אבל זה החוק.

אבל - עדיין לא הבנתי את החוק בנוגע לנשיאת נשק קר. או בכלל, איך סכין מוגדר כנשק? האם זה אולר לקילוף תפוזים, סכין לחריטה בעץ או סכין חמאה מושחז יתר על המידה? ואיך מגדירים טענה טובה לנשיאת אותו סכין, מול טענה בלתי-הולמת?

אני זוכר שהייתי נוהג להסתובב בצעירותי עם מברג - כלי יעיל מאוד לדקירה אם יודעים להשתמש בו נכון, אבל עדיין רק מברג, כך שאף-אחד לא יכול לומר לך שום דבר. מי ששואל, אני מוציא עם זה אבנים מסוליות הנעליים, ואני גם טכנאי מחשבים נודד.

ברור שישנם מקומות שבהם נשיאת נשק אסורה - אבל מה על הליכה ברחוב, או בדיקה בקניון? תעודת החייל לא תסייע לי לעד, ואני לא רוצה לעמוד בפני חקירה כל פעם שאני יוצא מהבית עם כלי כלשהו.

מה אפשר לעשות? ולא, אל תגידו לי לא להסתובב עם כלים כאלה, זה לא קביל. מה החוק מרשה ומה ניתן לעשות בקשר למה שהוא לא מרשה (בלי לעבור על החוק באופן בוטה וישיר), זה העניין.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 05 אוקטובר 2005, 06:59

יקירי...

אני מציע לך לקרוא עוד פעם את החוק ולהבין את הסיטואציה שבה אתה נמצא.
במקרה שאתה נתפס עם נשק קר בכליך, החוק מטיל עליך את האחריות להוכיח שאין לך אחות. או אם עדיין לא הבנת את זה במקרה הזה אתה תחשב אשם כל עוד לא הוכחת אחרת.
אם אתה עדיין רוצה לבדוק את זה הלכה למעשה -- בבקשה, החוק מזכה אותך ב-5 שנים של חופשה על חשבון המדינה...

ואם עדיין לא הבנת את זה, החוק הזה חל עליך גם אם אתה חייל בסדיר, כפי ששאר חוקי המדינה חלים עליך. אחרי שתעצר על ידי המשטרה הכחולה, אתה תועבר לידי המשטרה הצבאית, שם תישפט.

א.
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חבלני » 05 אוקטובר 2005, 07:06

גלוריה , אני לא מבין למה אתה עדיין מתעקש כאשר כולם מסבירים לך את החוק והמשמעות אם תעבור עליו . זה שאתה חייל לא יפתור אותך מכלום אז תפנים את מה שכתבו לך ואל תחפש דרך איך לעבור על החוק זה יהיה רק לטובתך { ואם לא שמת לב זה מה שמנסים לומר לך כל מי שהגיב לאשכול שלך}
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ליאור45 » 05 אוקטובר 2005, 08:28

Gluria, אולי מעניין אותך לדעת שיש תחנות משטרה מסוימות שמצ'פרות שוטרים על תפיסת סכינים בפומבי.

אם פעם אחת תיתפס עם סכין / מברג / אלה במקום ציבורי מבלי שתצליח לשכנע חוקר/שופט שיש מטרה כשרה לכך, ולא משנה אם יש לך תעודת לוחם ואם אתה בדרגת רב-אלוף, אתה יכול לשכוח לצמיתות מקבלת רשיון לאקדח וכל דבר אחר שדורש היעדר רישום פלילי.

אם החוק אינו מוצא חן בעיניך, המקום לטענות זה הכנסת.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד