הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הוכחת עמידה בתבחין בעת חידוש

על ידי Max2 » 17 מאי 2018, 10:54

Everest כתב:
Max2 כתב:
Everest כתב:אני רק אעדכן:
האגף גם החל לשלוח מכתבי דרישת עמידה בתבחין כתנאי לחידוש רישיון, ולא רק SMS.
נכון לעכשיו מי שלא מוכיח לא יכול להיכנס לאתר ולהדפיס את הטפסים.

בתבחין משרת מילואים פעיל - האם ידוע על מקרים או האם ידוע שהם מבקשים שוב המלצת סא"ל ??

או שהאם מספיק להראות שאתה עדיין משרת מילואים פעיל או מתנדב למילואים?

ועוד שאלה - יש גורם כלשהו אשר מטפל בשלב זה בנושא הזה מול הבט"פ או השרים הרלוונטיים? למשל העמותה ?

תודה

שאלה טובה, לא יודע לענות לך.
על פניו לא נראה כי ישנו שוני בדרישה להוכחת התבחין לצורך חידוש ולצורך קבלת רישיון חדש, מה שאומר שתאורטית משרת מילואים פעיל צריך להביא המלצה חדשה, כי זו הדרך להראות שהוא עדיין משרת במילואים לשיטתם.
אני יודע שהעמותה הצהירה על כוונתה לקחת חלק במאבק עם המשאבים העומדים לרשותה, אבל אני גם יודע שאין לה יכולת כלכלית מספיק גדולה להתמודד עם זה לבד.
אז נכון לעכשיו העניין עדיין רץ על אש קטנה באמצעות הידברות עם כל מיני גורמים רלוונטיים ע"י כל מיני אנשים טובים בהתנדבות מלאה, כמו עו"ד סעיד חדאד שאני יודע שהיה ממש אתמול בכנסת, ודיבר על הנושא.
אם העניין לא ייפתר במהרה ובהסכמה, לא יהיה רק גורם אחד שינסה להילחם פה, כי אין אף גורם עם יכולות כלכליות מספיק גדולות כדי להתמודד עם זה לבד.
נידרש כנראה לקמפיין גיוס המוני של כסף כדי לממן פניה מסודרת לבית המשפט בשם כמה עותרים שנפגעו מהמהלך כבר עכשיו.
על פניו לפי סקר שנערך בפייסבוק, ובהנחה שאנשים גם יעמדו מאחורי ההצבעות שלהם, ניתן לגייס מעל ל-90 אלף שקל, שזה מספיק לפחות באופן אומדני כדי להרים עתירה כזו.

תודה !! לי אין פייסבוק אז לא ידעתי על היוזמה. לא יודע מי המארגנים או הבוחנים של הנושא אבל כדאי לפרסם גם כאן - אשמח לתרום גם כן, עד כמה שאוכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Alon2 » 17 מאי 2018, 14:04

בדקתי לגבי תבחין חקלאי ומסתבר שקב"ט המועצות האזוריות (שהוא הגורם המאשר) בשיתוף עם האגף דורשים מעכשיו הוכחה מחדש של התבחין כמו בפעם הראשונה:
- טופס חתימות שעליו חותם המבקש, קב"ט המועצה וקב"ט המועצות האזוריות
- הצהרה מול עו"ד שאני עוסק בחקלאות
- אישור מהוועד המקומי

ובנוסף (כדי למזער "זליגות" כלשונם) הם הוסיפו:
- טופס 1220 חתום ע"י רואה חשבון שמראה שלפחות 25% מהכנסות המבקש מגיעות מחקלאות (שכיר צריך להביא טופס כזה של המעסיק)
- 3 תלושי שכר (במידה ואתה שכיר)
- הצהרת המעסיק מול עו"ד שהמבקש עובד אצלו לפחות חצי שנה (במידה ואתה שכיר)

אני מכין פנייה מסודרת לקב"ט המועצות האזוריות ואפרט את המקרה שלי, אני גר במשק החקלאי של הורי והמשק מתפרנס מחקלאות. כל האישורים והקבלות על שם אבי ולכן איני עומד בדרישות החדשות למרות שביום יום אני מתעסק בחקלאות, אך לא דורש משכורת מהמשפחה. אם מישהו מכיר עוד מקרים כאלו תפנו אותם אל הקבט
נערך לאחרונה על ידי Alon2 בתאריך 17 מאי 2018, 20:18, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 17 מאי 2018, 15:48

מה שתיארת לא סביר בעליל.
בטח לא בפרק זמן של 3 חודשים.
בטח שלא צריכים להיות מעורבים כל כך הרבה גורמים שייחשפו לעובדה שהינך נושא נשק (חשש מ'זליגות' משחק ל-2 הכיוונים).
אני לא הייתי פונה לקב"ט, אני הייתי פונה לעו"ד לעניינים מנהליים.
לקב"ט מעניין את התחת הצרות שלך, לא יהיה איכפת לו אם תחדש בזמן או לא, ומבחינתו שגם לא יהיה לך רישיון כי אז הוא לא חוליה בשרשרת שהביאה לכך שיהיה לך רישיון אם יקרה משהו.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Alon2 » 17 מאי 2018, 16:48

ב"זליגות" הם מתכוונים לאנשים שיקבלו רישיון והם לא חקלאיים בעיסוקם, במקרה שלי אני עוסק בחקלאות אך לא מקבל שכר בגלל שאני תומך בהורים. מה לא סביר? להעביר אליו פנייה בפרק הזמן הזה?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Everest » 17 מאי 2018, 17:06

כן, גם.
ברור לי ואני מבין מה זה "זליגות".
וכן, זה לא סביר כמות האישורים הנדרשת לחידוש, להבדיל מרישיון חדש.
יש פה גם אפלייה בין מי שלא נדרש להוכיח עילה ויכול לחדש את הרישיון בקלות במשך 3 חודשים באיזי, לעומת מי שיש לו את פרק הזמן הזה לבצע המון פעולות ולייצר הרבה חיכוכים רק כדי להוכיח שאין לו אחות, אחרי שכבר הוכיח.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Alon2 » 17 מאי 2018, 17:13

אני מקווה שההנחיה הגורפת להוכיח עילה כל 3 שנים לכל מחדש רישיון, בכל תבחין שהוא, תבוטל. אכן שוקל תמיכה משפטית. יש המלצות?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yaronmo7 » 17 מאי 2018, 18:29

יש לציין שאני מעריך את מערך רישוי הנשק. שמו למטרה "לצמצם" (=לחסל) את כלי היריה הפרטיים והם עומדים במילתם.

מעניין אותי לדעת מהי עמדת הסוחרים והיבואנים - הרי תהיה כאן פגיעה בפרנסתם. אין להם עניין במהלכים?
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי itamar » 17 מאי 2018, 19:07

yaronmo7 כתב:מעניין אותי לדעת מהי עמדת הסוחרים והיבואנים - הרי תהיה כאן פגיעה בפרנסתם. אין להם עניין במהלכים?

1. את מספר בתי המסחר אפשר לספור על אצבעות כף יד אחת.
2. אלה שנותרו, מתפרנסים מהמגזר המוסדי. הציבור הרחב לא מעניין אותם. לא אתפלא אם יש בינם שמעוניינים שעמיתהם יפשטו את הרגל. ככה תהיה להם יותר עבודה.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 17 מאי 2018, 21:09

yaronmo7 כתב:יש לציין שאני מעריך את מערך רישוי הנשק. שמו למטרה "לצמצם" (=לחסל) את כלי היריה הפרטיים והם עומדים במילתם.

מעניין אותי לדעת מהי עמדת הסוחרים והיבואנים - הרי תהיה כאן פגיעה בפרנסתם. אין להם עניין במהלכים?

לא תהיה להם שום פגיעה בפרנסה, להפך.
הם יקנו ממך את האקדח במחיר ריצפה כי הם יודעים שאין לך ברירה, ואחר כך ימכרו אותו למישהו אחר ביוקר.
ומי שלא ימכור להם, יפקיד במשטרה.
ואז אחרי 18 חודשים במשטרה, הם יקנו במכרז בוכטה של כלים מחולטים שלמשטרה אין מה לעשות בהם בגרושים, ממש גרושים, ואז ייצאו לחו"ל.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 17 מאי 2018, 21:49

הם יקנו ממך את האקדח במחיר ריצפה כי הם יודעים שאין לך ברירה, ואחר כך ימכרו אותו למישהו אחר ביוקר.
ואז אחרי 18 חודשים במשטרה, הם יקנו במכרז בוכטה של כלים מחולטים שלמשטרה אין מה לעשות בהם בגרושים, ממש גרושים, ואז ייצאו לחו"ל.

מחשבה מאד קצרת טווח.
אז במשך שנתיים הם יעשו מכה ומה אחר כך?
אתה באמת חושב שאפשר להחזיק עסק עם בסיס לקוחות של 20-30 אלף בעלי רשיונות ועוד כמה חברות שמירה?
הרי המחזור הוא אפסי כי התחלופה תהיה אפסית.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי carver » 18 מאי 2018, 00:08

לא נראה לי . מה זה ערוץ ויוה?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 18 מאי 2018, 02:24

itamar כתב:

מחשבה מאד קצרת טווח.
אז במשך שנתיים הם יעשו מכה ומה אחר כך?
אתה באמת חושב שאפשר להחזיק עסק עם בסיס לקוחות של 20-30 אלף בעלי רשיונות ועוד כמה חברות שמירה?
הרי המחזור הוא אפסי כי התחלופה תהיה אפסית.

א.

זה יתקזז להם עם חובת אימון פעם בשנה, והם יעלו את מחירי התחמושת, אל תדאג.
לא באמת נגיע ל-20 30 אלף רישיונות.
לא בעשורים הקרובים בכל אופן.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yaronmo7 » 21 מאי 2018, 10:19

עדכון מאדם שבתהליך חידוש כרגע - כל המסמכים נשלחו אל הלשכה באמצעות מייל, ולאחר מס' ימים נוצר עמו קשר טלפוני ונקבע לו תאריך לראיון!!

התאריך לאחר תום תקופת החידוש, ונאמר לו להפקיד את נשקו עד הראיון, ולאחר מכן יקבל אישור לחידוש.

הבנתם מה הולך פה?

חידוש רישיון = הוצאתו מחדש.

כמו שאמרתי הלשכות "יעמדו בעומס". מבחינתן אין עומס - האזרח מפקיד את נשקו עד שמגיע זמנו, יהיה מתי שיהיה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ניר ל » 21 מאי 2018, 10:52

הזוי ... לגמרי נפלו על הראש.
ידוע על משרתי מילואים שקיבלו גם הם דרישה להוכחת תבחין לצורך חידוש ?
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ArikB » 21 מאי 2018, 12:34

באיזה תבחין מדובר?
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד