IDPA או חמוש מאומן

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: IDPA או חמוש מאומן

על ידי spy » 22 דצמבר 2018, 13:26

ניר ל כתב:... אין שום מניעה לעבור קורס, להירשם למועדון, להגיע רק לאימונים מהסוג שהכי מתאים, להתאמן עם הציוד האישי בתנאי שהוא בטיחותי.
...

אכן אין מניעה.
אלא מה, הלות הקורס והצורך להתחייב ללו"ז שלו מהווים מחסום לאנשים רבים.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי Boltik » 22 דצמבר 2018, 14:31

ניר ל כתב:לי אין שום עניין לקדם את תחום הירי מעשי ובטח לא להילחם על כבודו, להיפך - פחות עומס בתחרויות עדיף לי אישית.
.
.
70% לפחות מהחברים בענף בארץ רחוקים מלהיות ספורטאים או יורים תחרותיים. אני אגב בינהם.

עקרון הדואליות של IPSC? :lol:
Heavy is good...heavy is reliable.
If it doesnt work,you can always hit with it.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ArikB » 22 דצמבר 2018, 15:07

ירי מעשי אינו ספורט הישגי.הוא ספורט.המיטריה של ההיתאחדות לא הופכת אותו להישגי.רק מסרבלת.
ירי מעשי ממקצע את היורה לרמה הכי גבוה בארץ בשוק האזרחי.
כמו שניר כתב עובדים על טכניקות ירי וקליעה.
תחרויות כמו אימונים מוסיפים להכשרה של היורה.

SPY
אתה צודק בציטוט שלך לגבי ירי מעשי ומאז ניכנסו קטגוריות שונות המאפשרות ליורים עם כלים וציוד סטנדרטים להיתחרות לצד בעלי כלים ספורטיבים ומשופרים.והפלא ופלא גם בעלי כלים רגילים משיגים תוצאות גבוהות.כי יש למה לשאוף.מי שמכיר אותי אישית ויש כמה.ראה שאני יורה כמעט רק בגלוק (התחלתי עם FN)עם ציוד סטנדרטי מאז שאני בירי מעשי מ89.

לגבי ההנגשה שלכם לאימון איכותי ובמחיר זול אין ויכוח.אין לי דבר כנגד זה.לגבי ההצהרה שהאימונים שלכם הם יותר אימוני הגנה עצמית מאשר שלנו עם זה אני חולק עליך.רוצה לעשות אימוני הגנה עצמית.תבצע אימוני סימולציה איר סופט סימיולישן או פינטבול.תקיפה עם סכין בתוך קהל וכדומה.אימוני הפתעה בתוך המיטווח.עם תרגילים משתנים ללא הכנה.ויש עוד
זה הגנה עצמית.ובחמוש מאומן כן עובדים על זה מעבר ליסודות קליעה.
אימון יצירת זמן ומרחב נעשה אצלכם.?אימון מטרות משתנות בכל תרגיל.?
זה לא בכללים ואתם פועלים לפי הכללים של האירגון שלכם.

ואם נסכם

אתם מנגישים אימון למחזיקי נשק במחיר הוגן וזה נהדר.
אתם מקנים כישורי ירי למחזיקי רישיון וגם זה נהדר.
חמוש מאומן זה לא ספורט זה הרבה יותר פרקטיקה.והרבה יותר עבודה על מצבי אמת מאשר מצבים ספורטיבים.וכאן השוני הגדול.

מבחינת רמת קליעה נכון להיום הרמה בירי מעשי גבוה יותר ואין בעיה להוכיח את זה.אפשר לבדוק בקלות.
ואם תשאל למה.?
לדעתי זה בגלל המחויבות שאנשים לקחו על עצמם.קורס, אימוני מועדון, ותחרויות.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי asherme » 22 דצמבר 2018, 16:04

"זה לא בכללים ואתם פועלים לפי הכללים של האירגון שלכם." (ArikB).
נחזור על העובדות (המוחלטות) - שמא לא הובנו כראוי ... %3
כרבע מאימוני IDPA ישראל מתקימים לפי כללי IDPA.
ביתר האימונים מתרגלים מתארי הגנה עצמית ומצבי אמת ללא קשר לכללים הנ"ל.
באימוני בסיס של IDPA ישראל מתרגלים - מעבר ליסודות הירי (האימון אורך 4.5 שעות): שליפה מהסלקה (ג'קט, חולצת T), החלפת מחסניות, תפעול מעצורים (משלבים כדורי דמה במחסנית), ירי ביד אחת (חזקה), שימוש במחסה, ירי מהיר מטווח קצר, ירי מדויק מטווח בינוני, מעבר בין מטרות (אופקי, אנכי, מוצלב) ועוד...
הכל בעלות של 150 ש"ח לאימון (4.5 שעות) ו-1 ש"ח לכדור 9X19 (נמכר ע"י המטווח).
אני מזמין את כולם להירשם - תוכנית 2019 פורסמה (התוכנית סגורה לשנה מראש - מעולם לא התבטל אימון - בגלל מז"א או מספר משתתפים).
נתראה על קו היורים !
https://idpa.org.il/2018/11/03/2019/
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ArikB » 22 דצמבר 2018, 16:43

בא ותפרט לי בבקשה איזה אימונים שאינם קשורים לidpa אתם עושים.
ואשמח קישור לסירטונים

כל מה שאתם עושים באימוני בסיס גם אחרים עושים.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי asherme » 22 דצמבר 2018, 17:17

הכל מפורט בהרחבה בתגובותי שלמעלה.
רק אמוני "מצבים" מתקיימים בהתאם לכללי IDPA (המתאימים גם הם למתארי הגנה עצמית ומצבי אמת).
אימוני "בסיס" ו-"טכני/ מתקדם" מתבצעים ללא קשר לכללים הנ"ל.
בתוכנית האימונים לשנת 2019 תמצא את תמהיל האימונים השונים:
https://idpa.org.il/2018/11/03/2019/
תמונות (וסרטונים) של כל אימון תוכל למצוא בעמוד הפייסבוק:
https://www.facebook.com/groups/idpa.is ... oup_header
נשמח לראותך בין שורותינו - "מכל מלמדי השכלתי" - נשמח ללמוד ולהחכים מניסיונך העשיר !
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ArikB » 22 דצמבר 2018, 19:12

תודה על ההזמנה.
ליותר מפעמיים בשבוע.אין לי לצערי זמן להיתאמן.

עברתי על הקישורים ששלחתה.לא מצאתי סרטון שמראה אימון הגנתי.או משהו מיוחד שלא עושים בירי מעשי או בחמוש מאומן.
אשמח להפניה ספציפית.
אדם באמונתו יחיה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי עדקרן » 22 דצמבר 2018, 19:28

ArikB כתב:תודה על ההזמנה.
ליותר מפעמיים בשבוע.אין לי לצערי זמן להיתאמן.

עברתי על הקישורים ששלחתה.לא מצאתי סרטון שמראה אימון הגנתי.או משהו מיוחד שלא עושים בירי מעשי או בחמוש מאומן.
אשמח להפניה ספציפית.

טוב, זה כבר מתחיל להיות מעייף.
אנסה לסכם.
ירי מעשי הוא ספורט חביב, גם אני משתעשע בו מפעם לפעם. אתה אוהב אותו, וזה זכותך.
בקיץ 2016 החל מועדון IDPA ISRAEL לערוך אימונים בסיסיים באקדח. הצורך היה אמיתי – לא הייתה מסגרת מאורגנת מלבד ירי מעשי אשר קיימה אימונים בסיסיים באקדח לכל מחזיק כלי ירייה פרטי – הכל בעלויות נמוכות השוות לכל כיס. ההצלחה הייתה גדולה, בכל יום ששי התאמנו יותר משלושים איש והאימונים היו מלאים כארבעה חודשים מראש . בהמשך פיתח המועדון סוגי אימונים נוספים – טכני/ מתקדם. כיום רוב האימונים בעמותה אינם אימוני מצבים הכפופים לחוקי IDPA. כצפוי, המהפכה שעשתה העמותה בתחום ההדרכות למחזיקי כלי ירייה פרטיים בארץ – הביאה אנשים נוספים למיזמים ופעילויות נוספות בתחום במחירים הוגנים – דברים שלא הכרנו בעבר טרום תחילת פעילותנו. העמותה מברכת על כך ורואה בכל ההתארגנויות השונות והיוזמות המגוונות – שותפות לדרכה החלוצית ומטרותיה.
נערך לאחרונה על ידי עדקרן בתאריך 23 דצמבר 2018, 08:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GA1 » 22 דצמבר 2018, 19:31

וטוב שכך.
יישר כח ושבוע טוב.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 22 דצמבר 2018, 20:45

ArikB כתב:ירי מעשי אינו ספורט הישגי.הוא ספורט..

ירי מעשי הוא ספורט הישגי קלאסי על כל פנים. הן מבחינת ההגדרה לפי החוק (ראה הגדרת ספורט הישגי בתקנות חוק הספורט), הן מבחינת תחרויות וכדומה.
IDPA בישראל.. ספורט? טוב .. בדיוק באותה מידה כמו אימון בהוצאת רישיון הוא ספורט או אימון בחידוש רישיון או אימונים במסגרות האחרות.
אתה רוצה לקרוא לזה ספורט - אדרבא.
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי 23933 » 22 דצמבר 2018, 21:23

ArikB כתב:.מי שמכיר אותי אישית ויש כמה.ראה שאני יורה כמעט רק בגלוק (התחלתי עם FN)עם ציוד סטנדרטי מאז שאני בירי מעשי מ89.

ז"א אתה יורה כבר קרוב ל-30 שנה פעמיים בשבוע !! מאוד מסקרן אותי (ואני מאוד רציני) לדעת לאיזה רמה הגעת לאחר קרוב ל-2400 אימונים וירי של כ-240,000 כדורים (100 לאימון) אני חושב שהמבחן שלך יהיה לאיזה רמה תגיע בקלאסיפייר .(כמה חברי'ה שהגיעו לנסות אותו גם מירי מעשי דורגו די יפה אבל לא הגיעו ל-expert אלא ל-SharpShooterא )
שוב אני חוזר זה לא ח"ו לקנטר או ציניות וכדו' ממש ברצינות מבחינתי זה איזשהו מבדק לשאלה בפתיח של שרשור זה, האם גם בחמוש מאומן יכולים להגיע לרמה כזו ?
וכל הפוסטים שנכתבו כאן סייעו לחדד מאוד את ההבדלים בין המסגרות השונות ולדעתי זהו דיאלוג )מאוד מוצלח ויעיל בלי להתייחס למעידה בפן האישי
נערך לאחרונה על ידי 23933 בתאריך 20 ינואר 2019, 01:21, נערך פעם אחת בסך הכל.
"איש את רעהו יעזרו ולאחיו יאמר חזק" מלבי"ם - באור הענין איש את רעהו יעזרו וחוץ מזה יאמר לאחיו חזק ג''כ אתה בעצמך ואל תסמך על העזר אך היה לבן חיל. ישעיה מא ו
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ניר ל » 23 דצמבר 2018, 08:45

23933 כתב:
ArikB כתב:.מי שמכיר אותי אישית ויש כמה.ראה שאני יורה כמעט רק בגלוק (התחלתי עם FN)עם ציוד סטנדרטי מאז שאני בירי מעשי מ89.

ז"א אתה יורה כבר קרוב ל-30 שנה פעמיים בשבוע !! מאוד מסקרן אותי (ואני מאוד רציני) לדעת לאיזה רמה הגעת לאחר קרוב ל-2400 אימונים וירי של כ-240,000 כדורים (100 לאימון) אני חושב שהמבחן שלך יהיה לאיזה רמה תגיע בקלאסיפייר .(כמה חברי'ה שהגיעו לנסות אותו גם מירי מעשי דורגו די יפה אבל לא הגיעו ל-expert אלא ל-SharpShooter
אני ס"ה שנתיים פעם בשבוע ומדורג ב"ה די בצמרת.(גלוק 19 דור 3 שיפורים :הדק מינוס 3.5 וכוונות ברזל ותו לא )
שוב אני חוזר זה לא ח"ו לקנטר או ציניות וכדו' ממש ברצינות מבחינתי זה איזשהו מבדק לשאלה בפתיח של שרשור זה, האם גם בחמוש מאומן יכולים להגיע לרמה כזו ?
וכל הפוסטים שנכתבו כאן סייעו לחדד מאוד את ההבדלים בין המסגרות השונות ולדעתי זהו דיאלוג )מאוד מוצלח ויעיל בלי להתייחס למעידה בפן האישי

תגיד, בן כמה אתה ? יש לך רקע בלחימה ? רק כדי שאבין מה לחדד בדבריי...
אריק ירה סד״ג כזה ויותר, על אף שחזר להתאמן בשנים האחרונות אחרי הפסקה של 20 שנה, בעבר היה אלוף ישראל ודי מהר אחרי שחזר לענף כבר התחיל לתת בראש ואף לקחת גביעים. הבן שלו שהצטרף אליו בסיבוב הנוכחי כבר עקף אותו למרות שלא ירה עדיין עשירית ממנו. מה הקשר לכמות הכדורים שיורים ? יש לעיתים יורים ״טבעיים״ שכבר בעונה הראשונה שלהם מגיעים גבוה מאד.
המבחן של אריק הוא לא תוצאת הקלאסיפייר, אלא היחס בינו לבין יבגני מ. אלוף הארץ בקטגוריה.
בעונה שעברה הייתי בסקווד עם יורים מהימ״מ שהשתתפו בפעם הראשונה בתחרות ירי מעשי, הם השיגו ניקוד דומה לשלי, אז אני יכול להצטרף אליהם לפשיטות או להצהיר שאני כשיר כמותם ? בפעם הבאה שפגשתי אותם כעבור זמן קצר הם כבר היו הרחק לפניי בראש הטבלה.

עם כל הכבוד לקלאסיפייר, זה אוסף תרגילים קבועים וידועים ממה שקראתי באתר, אז גם את זה ניתן לתרגל ולשפר די מהר ברמה האישית.
שבוע שעבר היה הפעם הראשונה בה הייתי באותו סקווד עם אלוף ישראל הבלתי מעורער בירי מעשי. מקצוען. לא מוציא מילה מיותרת, לא שחצן, לא גאוותן, לא תחמן - בא לעבוד. בתרגיל הכי פשוט שבו רוב הנוכחים לא טרחו בכלל לבצע אימון יבש - יושב על כסא, אקדח על השולחן, בהינתן האות מעסיק 4 מטרות קרטון ( או בשפה של idpa / חמוש מ. - יושב במסעדה, אקדח על השולחן, ארבעה מחבלים מתפרצים למסעדה ומסתערים) - הבנאדם חזר שוב ושוב על האימון היבש עד השנייה האחרונה למרות שגם בעיניים קשורות היה לוקח מקום ראשון. תן לו לתרגל קלאסיפייר כמה דקות והוא מן הסתם ישיג תוצאה ברמה בינלאומית כבר בנסיון הראשון.
אז כמו שאמרתי - יש בתחום הזה ספורטאים תחרותיים, אבל הרוב באים להנות, כל הנסיון להשוות או לקבוע מה טוב יותר הוא ילדותי.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי עדקרן » 23 דצמבר 2018, 09:01

לא מדברים על אריק.
נראה לי שהשאלה על יורה מתחיל, שמעוניין להתאמן הרבה איפה יוכל להתקדם הכי טוב. ירי מעשי ו IDPA מבטיחים מסגרת אימונים קבועה, כל אחת לפי הכללים שלה.
בחמוש מאומן, בגלל העובדה שאין אימונים סדירים וקבועים - יהיה לו יותר קשה.

ועוד הערה, אם כבר. שיטת הניקוד של IDPA שונה מזו של IPSC. ב IDPA הקנס על פגיעה לא במרכז המטרה (מה שמכונה DOWN ZEROׂ) הוא תוספת של שנייה לכל נקודה. ב IPSC עדיף לך במקרים מסוימים לעשות גם צ'רלי כדי להרוויח מהירות.
אז יש שיאהבו שיטה אחת ויש כאלה שיעדיפו את רעותה, כך או כך ההבדל הוא משמעותי.
IDPA Safety Officer
עורך האתר http://www.idpa.org.il
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ניר ל » 23 דצמבר 2018, 09:51

מי שיגלול חמש שנים אחורה בפורום, יראה שההצטרפות שלי לירי מעשי הייתה שילוב של הנאה מירי חפשי במטווח שההוצאה עליה הלכה ותפחה + הנסיון הבזוי של של הבט״פ באותן שנים להוציא נשק מאזרחים באמצעות האיסור להחליף או לתקן אקדח - מה שאילץ אותי להתאמן באקדח שאותו אינני נושא. היום אני כבר מושקע ויבאס אותי לוותר - גם על הרשיון הנוסף וגם על השנים שנדרש בשביל לקבל את האופציה הזאת שבלעדיה ענף הירי המעשי היה כנראה נחלתם של המעטים שבאמת באים בשביל התחרות וההישגים. כמו שאריק אמר, מבין כל האופציות, הענף הזה יכול לדחוף אותך הכי גבוה.
עם האפשרויות שקיימות כיום הייתי מתאים את האימונים לזמן הפנוי שלי, בכיף הייתי מגיע לאימוני IDPA ובכיף הייתי משלם 100 ₪ חברות בחמוש ולו בשביל הדילים שיש להם במטווחים הנגישים לי.
האידאולוגיה לא מעניינת אותי, אני לא כלב רועים ולא בטיח, פחות מעניין אותי לשמוע הרצאות, הייתי נהנה משני העולמות ולוקח את המקסימום מכל מדריך ושיטת אימון.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ניר ל » 23 דצמבר 2018, 14:09

Boltik כתב:
ניר ל כתב:לי אין שום עניין לקדם את תחום הירי מעשי ובטח לא להילחם על כבודו, להיפך - פחות עומס בתחרויות עדיף לי אישית.
.
.
70% לפחות מהחברים בענף בארץ רחוקים מלהיות ספורטאים או יורים תחרותיים. אני אגב בינהם.

עקרון הדואליות של IPSC? :lol:

לא ממש,
אני מגיע לתחרויות לא כי אני ספורטאי או שיש לי סיכוי לזכות אלא כי אני חייב בכדי לשמור על הרשיון הנוסף. אם יש מזל אז התחרות זורמת ומושקעת ואז אני גם נהנה, אם יש עומס והתכנון לקוי אז מתעכבים וסובלים.
אם לא היתה חובת השתתפות אז - או שהייתי מגיע רק לאימונים נבחרים, או שבגלל מיעוט משתתפים התחרויות היו זורמות ומזמינות יותר.
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד