יחיד מול רבים -ההזדמנות האחרונה שלנו

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי ראובן טל » 10 אוגוסט 2003, 16:42

1. כמה פשעים התבצעו בנשק של אזרח טיפש שמשאיר את האקדח באוטו?

2. כמה פעמים ירה נהג עצבני בנהג אחר שחתך אותו (היה לפני מספר שנים אלוף בצה"ל שירה במישהו שגנב לו חניה...).

3. כמה פעמים נרצחה אישה מוכה ע"י בעלה המאבטח?

מלון - אני לא מכון מחקר. אני קורא עיתונים ומתרשם. הרושם (הלא מוטעה) מהעיתונים, שאין מה להשוות במספרים.
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Mellon » 10 אוגוסט 2003, 16:55

ראובן טל כתב:3. כמה פעמים נרצחה אישה מוכה ע"י בעלה המאבטח?

מלון - אני לא מכון מחקר. אני קורא עיתונים ומתרשם. הרושם (הלא מוטעה) מהעיתונים, שאין מה להשוות במספרים.

1. כמה פעמים בכלל נגנב נשק?

2.נהגים פותחים באש? לפי העיתונים, יש בערך מקרה אחד או שניים בשנה.

כידוע, בשנה שעברה נהרגו 4 (ארבע) נשים בידי בעליהם בכעזרת נשק מוטעה.

הרושם שיוצרים העיתונים - לרוב מוטעה מאוד, כי הם הרי לא יכולים לעשות מאמר על כל פשע ועבירה, אלא רק על אלו היותר "עסיסיים".
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי ג'וקר » 10 אוגוסט 2003, 22:31

ראובן ,יש לי כמה שאלות אליך :

1) כמה אנשים נהרגו בתאונות דרכים ?-->אולי ניתן רשיון רק לנהגי תח"צ+שליחים+סוכנים.....-->שכל השאר יסעו בתח"צ .
נשמע לך מוכר ? מי שלא "מתגורר..."\"יורה תחרותי..." לא יקבל רשיון ,הרי יש משטרה ... .

2) למה שמי שגר בישוב ראוי יקבל רשיון לאקדח?
רוצה נשק ? תחתום על נשק (עוזי,.....) -מי אמר שמגיע לך לקבל רשיון לאקדח ?
ומי אמר שתושב ישוב כזה שלא מתאמן בקביעות ראוי יותר לרשיון מתושב ת"א שמתאמן כל שבוע\חודש ?

בברכת לילה טוב לכולם .
חברה חמושה היא חברה מנומסת. . .
להתעצבן . . . זה להעניש את עצמך על טיפשותם של אחרים
וכן . . . גם אני חבר במועדון הפרגית המשוגעת
(ועוד איזו משוגעת)
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי רואי » 10 אוגוסט 2003, 23:59

ג'וקר אומנם התבחין שעל פיו קיבלתי את הרשיון הוא תושב ישוב זכאי.
אבל זאת בדיוק הנקודה שרציתי להבהיר : מדוע אני ששומר על כשירות צריך לאבד את הרשיון רק בגלל שקיבלתי את הרשיון לאחר 1996.
כאשר יש אנשים שמחזיקים ברשיון בארנק אך האקדח בכספת/בוידם/מגירה/ארון
וכו'.
תמיד שמח ללמוד משהוא חדש!!!
roibes@HOTMAIL.CO.IL
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי Mellon » 11 אוגוסט 2003, 00:20

GYM9 כתב:Mellon,
אנא שלח לי שוב.
תודה.

שלחתי. :lol:
מאחר שמיליציה ערוכה היטב נחוצה לביטחונה של מדינה חופשית, אין להגביל זכותו של האדם להחזיק נשק ולשאתו
סליקאי ארד לנצח

על ידי ahmz » 11 אוגוסט 2003, 07:53

ראובן טל כתב:1. כמה פשעים התבצעו בנשק של אזרח טיפש שמשאיר את האקדח באוטו?

2. כמה פעמים ירה נהג עצבני בנהג אחר שחתך אותו (היה לפני מספר שנים אלוף בצה"ל שירה במישהו שגנב לו חניה...).

3. כמה פעמים נרצחה אישה מוכה ע"י בעלה המאבטח?

1. כמה פעמים נהרגו אנשים בנשק של שוטר טיפש שהשאיר את נשקו ברכב? כמה פעמים נהרגו אנשים בנשק של חייל טיפש שהשאיר את נשקו ללא השגחה? כמה אנשים נהרגו בנשק שנגנב ממחסן צה"ל?

נכון שהרבה יותר?

האם אתה מציע לפרוק את המשטרה ואת צה"ל מנשקם?

2. האם אתה מציע לפרוק את אלופי צה"ל מנשקם על מנת שלא יהרגו במלחמה על החניה?

3. כמה פעמים נרצחה אישה ע"י בעלה שאינו מאבטח? מה היחס בין המקרים? מהמשוואה הזו נראה שיש טעם לחייב בחוק את כל הנשים להנשא למאבטחים בלבד, ולאסור חתונות בין נשים לבין "לא מאבטחים"...

באותו הקשר, אפשר לאסור חתונות לחלוטין, וזה יפתור את הבעיה הקטנה הזו אחת ולתמיד!

אפשר גם לשקול איסור על מכירת נפט לגברים, על מנת שלא יציתו את נשותיהם, וכן לקבוע תבחינים למכירת סכיני מטבח.
לאף אחד אין זכות להיות מאושר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pilot » 11 אוגוסט 2003, 08:28

חברים יקרים, אתם מתחילים לסטות מהמטרה.

הרי ברור לכולם שהחוק אינו לטובת כולם, ובנושא רישוי כלי הירייה הוא רחוק מאוד מלהיות מושלם.
אנא ממכם, המשיכו לפתח את הדיון הנ"ל, שהתחיל בכלל מהעמותה של אבי מור וגולש עכשיו לכל מיני אנשים שמשאירים נשק ברכב, וכמה נהגים יורים אחד בשני וכו...

הדיון צריך להתמקד, לפחות ביננו, שאנו נגיע להסכמה (אם בכלל) לגבי: למי כן ולמי לא !
לאחר שכל צד ימצא את טענותיו, ישתכנע או ישכנע על ידי הצד השני, יוכל, מי שיחפוץ בכך, לפנות בפניה לרשויות ולפרוש בפניהם את משנתו.
אני משוכנע ובטוח, שאותו אחד שיפנה אליהם, לאחר שכבר מיצא את הדיון בפורום, יהיה מוכן יותר לדיון מכיוון שהוא כבר "הותקל" בפורום בדעות השונות המתנגדות לו, או מסכימות איתו.

בואו נרד מצמרות העצים ונתחיל לאכול שורשים, או בקיצור, תורידואת הטורים בבקשה.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ahmz » 11 אוגוסט 2003, 08:49

pilot כתב:בואו נרד מצמרות העצים ונתחיל לאכול שורשים, או בקיצור, תורידואת הטורים בבקשה.

בכל הקשור לסגנון ההתבטאות, פנייתך חיובית ומקובלת. אבל אני לא מוצא סיבה לחנוק את הדיון בנושא זה, שמסתבר שהוא חשוב לרבים.

אגב, אני בעל רישיון נשיאה, אקדח, ותבחין שלמיטב ידיעתי אינו נתון בסכנת פקיעה... ועל כן עמדתי נובעת רק מ"מבחן בוזגלו" המכונה בהקשר זה גם "ואהבת לרעך כמוך".
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי pilot » 11 אוגוסט 2003, 08:52

AHMZ, אני כבר כתבתי, שלדעתי האישית, כל אזרח במדינה, ששירת בצבא (אתה יודע מה, אפילו לא כלוחם), 3 שנים מלאות, והוא אזרח ששומר חוק, בריאותו הגופנית ומצבו הנפשי תקינים, ללא עבר פלילי וקיבל הכשרה מתאימה (למשל קורס ירי מעשי או קורס ירי מבצעי מורחב) ומתאמן באופן סדיר, נניח 3 או 4 פעמים בשנה, שיקבל רשיון.

אני לא מעוניין שהדיון יגווע, רק שלא יתקוף מגזרים מסויימים של אנשים רק בגלל שהם כאלו..
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ahmz » 11 אוגוסט 2003, 09:05

pilot כתב:אני לא מעוניין שהדיון יגווע, רק שלא יתקוף מגזרים מסויימים של אנשים רק בגלל שהם כאלו..

אז בצד המהותי דעותינו זהות.

לא התכוונתי לטעון שכל שוטר הוא טיפש (אשתי שוטרת רחמנא ליצלן...) ולא התכוונתי שכל חייל הוא טיפש (גם אני הייתי חייל). אני גם משוכנע שראובן טל לא התכוון לטעון שכל אזרח הוא טיפש...

הנקודה שביקשתי לחדד היא שהטיפשות היא בהפקרת הנשק, ולא בצבע הבגדים. והיא איננה נחלת אזרחים בלבד, כפי שניתן היה אולי להבין בטעות מהודעתו...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Mellon » 11 אוגוסט 2003, 09:31

pilot כתב:AHMZ, אני כבר כתבתי, שלדעתי האישית, כל אזרח במדינה, ששירת בצבא (אתה יודע מה, אפילו לא כלוחם), 3 שנים מלאות, והוא אזרח ששומר חוק, בריאותו הגופנית ומצבו הנפשי תקינים.

1.מה אם כל אלה שיש להם פטור (עולים בגיל 40, ערבים, וכו')?
סליקאי ארד לנצח

על ידי ahmz » 11 אוגוסט 2003, 09:48

שאלה טובה. אני לא בטוח שאני אוהב את התשובה של עצמי.

התשובה היא לא.

השירות הצבאי צריך להיות תנאי - בין אם מכיוון שבצבא מחדירים לך ייחס מסויים לנשק, ובין אם מכיוון שהשירות הצבאי מהווה מסננת מצויינת לגורמים שליליים / בלתי אחראיים / מתנגדים למדינה.

לא הייתי רוצה לתת נשק בידיים של אדם אשר עלול להפנות אותו נגד כוחות הביטחון.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ראובן טל » 11 אוגוסט 2003, 10:10

אחמז, כל מה שניסיתי לטעון במהלך האשכול הוא שאי אפשר להתעלם מן ההגיון המסוים של מקבלי ההחלטות במשרד הפנים. גם אני לא בטוח שהקריטריונים הקיימים הם כליל השלמות, אבל הולכת מהלך של מאבק ציבורי שכותרתו "נשק לכל ילד", נראה לי קצת מוגזם.
מעבר לכך, בגלל שהובלת המהלך הנ"ל הינה פעילות פוליטית, ודעותינו (כל חברי הסליק) חלוקות בה מאוד, אני חושב שזו (אתר הסליק) לא הבמה הנכונה לקידום המהלך.
תאר לך שבאמת תצליח בעזרת האתר לאסוף הרבה אנשים ולהפעיל לחץ ציבורי על משרד הפנים, איך אני ארגיש בסליק?? (לא רק אני, גם מי שחושבים כמותי), אני לא אמצא כאן את מקומי. זה מה שאתה רוצה? הסליק יאסוף לתוכו רק את אלו שמעודדים חלוקת נשק לכל דכפין?
כדאי לדעתי להשאיר את הסליק מחוץ לוויכוח, ולהחזיר אותו לקונסנזוס של "לשמר ולשפר את רמת המיומנות, הבטיחות והמקצועיות של האוחזים בנשק" (מתוך דף הפתיחה).
לא כל מה שחושבים - אומרים, לא כל מה שאומרים - כותבים,
לא כל מה שכותבים - מפרסמים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Mellon » 11 אוגוסט 2003, 10:19

ומה קשור בכלל משרד הפנים? כל הבעיה שלנו היא שמשרד הפנים יש לו את היכולת לשנות תבחינים כרצונו.

מבחינתי, יש לפעול לשינוי חוק כלי היריה תש"ט דרך הכנסת, כך שהקריטיונים יהיו שמורים בחוק.

Ahmz - לגורמים המנוגדים למדינה כבר יש נשק...[/b]
נערך לאחרונה על ידי Mellon בתאריך 11 אוגוסט 2003, 10:24, נערך פעם אחת בסך הכל.
סליקאי ארד לנצח

על ידי pilot » 11 אוגוסט 2003, 10:24

מלון, הנה תשובתי.
מי שלא שירת בצבא, לא שירת את המדינה.
תכניס לקטגוריה הזאת את מי שאתה רוצא.

זה קריטריון ראשון, מי שלא משרת את המדינה ומוכן להקריב את חיו למענה, לא זכאי להיות אזרח בה.
לשאת נשק זאת חובה וגם זכות גדולה מאוד. המערכת מאמינה בך וסומכת עליך.

לא שירת אדם בצבא מסיבות מיוחדות, ישרת בהתנדבות 3 שנים במשטרה או ימלא פיו מיים וישב בשקט.

שלא יקומו פתאום כל מיני אנשים וידרשו לקבל ולקבל, אבל לתת לא יחפצו.

אז מר מלון, מי ששירת בצבא, לדעתי זכאי (בתנאי שהוא גם ממשיך לעשות מילואים).
נערך לאחרונה על ידי pilot בתאריך 11 אוגוסט 2003, 10:33, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד