חשוב לכל מי שנושא נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: חשוב לכל מי שנושא נשק

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 17:13

argra11 כתב:
השאלה הזו נשאלה כבר בדיון אחר , כבר אמרתי שם שהיפוך המצב לא מסמן מצב חיובי נהפוך הוא.
ולצערי אני לא מוצא את השרשור המדובר.
אבל המצב האמיתי בשטח הוא כזה:
viewtopic.php?f=22&t=19897
ונתקלתי כבר במקרה נוסף בדיוק כזה. בקיצור , המציאות מראה אחרת.
כבר הסברתי שלדעתי בעקבות דו"ח מבקר המדינה שקבע שרוב בעלי הרשיונות לא נמצאים תחת תבחין ספציפי אלה תבחין אחר/משמר המשרד עכשיו מנסה להחזיר כמה שיותר אנשים לתבחין המקורי שלהם .
אם היה כותבים לבחור תחת הסעיף "עילה" ברשיון :"ישוב זכאי , מעל 10 שנים" הייתי ישן בשקט . אבל הם לא והנה עפו להם כל שנות הוותק ועל פי התקנות הוא חייב לעמוד בעילה ואם עבר דירה , ביי ביי לרישיון.
תן לי מקרה בוחן חד משמעי , והשתקת אותי לנצח בקשר לתבחין משמר. או ,
תחזיר את "מתוקף הוראת מעבר" לרשימת התבחינים והשתקת אותי לנצח בקשר לתבחין משמר. או ,
תכתוב בחוק סעיף המסביר שהכתוב בסעיף "עילה" לא ישתנה אבל כל מי שעמד בעילה מעל 10 שנים לא צריך להוכיח עילה יותר , והשתקת אותי לנצח בקשר לתבחין משמר.

ושוב , בפעם המאה , חבר עמותה אנוכי , בעדה ולא נגדה.

אני רוצה לדעת בדיוק כמוך. לכן מתעניין במקרי בוחן.
וכן אני יודע שאתה לא נגד העמותה.
בתקווה שהועד הנוכחי ייתן תשובות
Vanitas vanitatum, omnia vanitas
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 06 יוני 2016, 17:16

לגבי מסר - מסכים. זה היה פספוס שלנו, שלא היינו מספיק חדים. מה לעשות, לא היו לידינו מומחים ביחסי ציבור. אבל כבר אמרתי: זו לא בקורת בונה. שזה לא בצורה טובה אני מבין, תראו לי איך עושים את זה נכון. ולא היו כאלה.
לגבי הקול - לא. כי רוה"מ לחוד ואני לחוד. הוא צריך את הקול שלי, נכון. בעמותה אני צריך את האנשים - חבר"ה יש לנו מטרה משותפת, בואו נעשה ביחד . בשלב מוקדם העשיה היא קריטית. ואני לא צריך את הקול שלך, אלא אם כן אני מאד מאד רוצה להבחר וועד. וזאת הבעיה שלנו, שאין הרבה שמוכנים לעשות.

תראו לי איך עושים את זה נכון = תקשיב לרחשי הלב של הציבור ותתקן תוך כדי תנועה.
אתה מתחיל עם משהו, רואה אם הציבור מגיב לזה טוב או שלא.
מי שלא עושה, לא טועה. מצד שני אסור להתאהב בטעויות ואם לא הולך אסור להתחפר באדמה אלא צריך לחפש דרך אחרת.

בעמותה אני צריך את האנשים - לא רק בעמותה אלא בכל מקום. בעבודה, בפוליטיקה, עם החברים שלך.
אתה צריך לדעת לרתום את האנשים.
כדי שתוכל לרתום את האנשים צריך להיות לך מסר שכמה שיותר אנשים יוכלו להתחבר אליו ולא רק כמה משוגעים לדבר.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אלדר » 06 יוני 2016, 17:31

itamar כתב:
בעמותה אני צריך את האנשים - לא רק בעמותה אלא בכל מקום. בעבודה, בפוליטיקה, עם החברים שלך.
אתה צריך לדעת לרתום את האנשים.
כדי שתוכל לרתום את האנשים צריך להיות לך מסר שכמה שיותר אנשים יוכלו להתחבר אליו ולא רק כמה משוגעים לדבר.

א.

בעמותה אני צריך את האנשים הרבה יותר. בעסק - "תן לי כסף, ואני אקנה את השירותיו של מקצוען". כאן עשיה משותפת.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Everest » 06 יוני 2016, 18:39

argra11 כתב:
Everest:איתמר, הראיתי לך בעיניים בחודש ספטמבר האחרון מסמך של המשרד לבט"פ כולל מס' סימוכין של המסמך במידה ויאלצו לאמת את קיומו ותוכנו, בו המשרד לבט"פ מגדיר את "מתוקף הוראת מעבר" תבחין, שהוא המשך ישיר של "ביטול התבחין המשמר" בינואר 2014, כיוון שנקבע שמי שהחזיק בנשק כדין 10 שנים ברצף בלה בלה בלה .... ... ... ... יכול להמשיך ולהחזיק בו.

את קיומו של מכתב זה ציינת מספר פעמים כשאתה מציין שאתה מוכן להראות אותו לכל מי שמעוניין ואם זכרוני נכון אתה לא מוכן שיצלמו או יעתיקו אותו (וזו זכותך המלאה) ,אבל , הבעיה שלי עם המסמך שלך שהוא מסמך בלבד שכנראה מעניין את מי שכתב אותו כנייר טואלט , אחרת איך אתה מסביר שמאז קיומו לא עבר אפילו לא אחד (עם תבחין קיים שהוא לא אחר\משמר והגיע לוותק של 10 שנים) לתבחין "מתוקף הוראת מעבר" ? , גרוע מכך ,כאמור , בזמן האחרון אני נתקל בכמה בעלי תבחין משמר שבוצע בהם "גלגול לאחור" וחזרה לתבחין המקורי (ישוב זכאי). ז"א שגם המכתב שלך כבודו במקומו אבל בשטח העובדות אחרות לגמרי.

סיבה להאמין שהתקנה בגרסתה הגרועה לא תחזור.

אני לא נגד העמותה , אני בעד מדיניות קצת אחרת.

אני מסביר את זה בכך שעדיין לא עבר מספיק זמן בשביל שיהיו לנו מקרי בוחן מאמתים ולא נקודתיים.
מה גם שאנשים לא רצים ומפרסמים "היי העבירו לי את הרישיון מתבחין X ל-Y".
בדרך כלל פרסומים כאלה, בעיקר בפורום הזה, באים כשיש למישהו בעיה והוא צריך עזרה, לא כשהוא מקבל את "תבחין הזהב".
יש לי מקרי בוחן שציינתי בעבר שהם בגדול חיוביים בנושא הזה, אך לא חד משמעיים, ולכן אני עדיין מחפש כאלה.
כשיהיו מקרי בוחן חד משמעיים, תסמוך עליי שאתה תשמע עליהם ממני או מאחרים.
בנתיים אם אתה רוצה לעזור ולחפש מקרי בוחן כאלה, תמצא לי אנשים שהוציאו רישיון החל מה-1 לינואר 2004 והלאה, ושבחידוש האחרון/קרוב הועברו/יועברו לתבחין "מתוקף הוראת מעבר".
ואם אתה יכול, תציין גם האם הם עדיין עומדים בעילה המקורית והפעילה שלהם או לא.
ואני לא מחפש מקרי "שמעתי שחבר של דוד שלי" אלא דברים מאומתים.
כי "שמעתי" כבר על אנשים שנשארו בתבחין אחר/משמר למרות שהתבחינים "בוטלו" והם כונו "אנשי שלומינו" ועוד שאר הכפשות, וכשבדקתי לעומק(ובאמת בדקתי) גיליתי שמדובר בשטויות.
יש כאן כל מיני מדריכי ירי בפורום, וזה יהיה הימור גס אבל כנראה נכון להגיד שגם בדיון הארוך הזה יש איזה מדריך ירי או שניים שמן הסתם גם חותמים על חידושי רישיונות ובהחלט יכולים שניה לפני שחותמים להסתכל על התבחין ולשאול כמה זמן יש לבחור רישיון.
לא כזה קשה למצוא מקרה בוחן, צריך רק לחפש.
אז במקום להכפיש ולהגביר את גובה הלהבות בכל דיון, צאו לשטח ותחפשו מקרי בוחן.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 06 יוני 2016, 19:01

Everest:

ראשית , לא הכפשתי איש.
העברתי ביקורת , שאלתי שאלות נוקבות ,אבל להכפיש? לא ולא.
אני גם לא יודע על איזה גובה להבות אתה מדבר ואיך הגברתי אותם. באותה נשימה יכולתי לומר על דעות של אנשים שהם מנסים ל"הרדים" את בעלי הרשיונות או מנסים לכבות את הדיון , נשמע לך רציני? מתפתח דיון , אנשים אומרים את דעתם , וכן אני אמשיך לומר את דעותי.

לסיפה , אני מחפש מקרה בוחן ב"נרות" ואתה אישית יודע על כמה פוסטים שפתחתי פה שבהם אני שואל האם יש לנו מקרה כזה.
כשאני מגיע למטווח אני מדבר עם יורים מתשאל בעדינות ועדין מחפש מקרה כזה (ובאותה נשימה , מנסה לעשות נפשות לעמותה שלצערי בשטח אין לה איזכור)

אני יהיה הראשון שהשמח אם ימצא מקרה בוחן אמיתי ולא משנה על ידי מי.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Everest » 06 יוני 2016, 19:06

argra11 כתב:
Everest:

ראשית , לא הכפשתי איש.
העברתי ביקורת , שאלתי שאלות נוקבות ,אבל להכפיש? לא ולא.
אני גם לא יודע על איזה גובה להבות אתה מדבר ואיך הגברתי אותם. באותה נשימה יכולתי לומר על דעות של אנשים שהם מנסים ל"הרדים" את בעלי הרשיונות או מנסים לכבות את הדיון , נשמע לך רציני? מתפתח דיון , אנשים אומרים את דעתם , וכן אני אמשיך לומר את דעותי.

לסיפה , אני מחפש מקרה בוחן ב"נרות" ואתה אישית יודע על כמה פוסטים שפתחתי פה שבהם אני שואל האם יש לנו מקרה כזה.
כשאני מגיע למטווח אני מדבר עם יורים מתשאל בעדינות ועדין מחפש מקרה כזה (ובאותה נשימה , מנסה לעשות נפשות לעמותה שלצערי בשטח אין לה איזכור)

אני יהיה הראשון שהשמח אם ימצא מקרה בוחן אמיתי ולא משנה על ידי מי.

הייתה לי הרגשה שאם אני אכתוב את זה אתה תיקח את זה אישית ובסוף החלטתי לכתוב בכל זאת, אני מתנצל זה לא היה אישי כלפיך, אלא הערה כללית(בגלל זה גם כתבתי "צאו" ולא "צא")
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי carver » 06 יוני 2016, 21:59

בזמנו לפני מספר חודשים היה אותו שרשור, ואני התחלתי לכתוב פוסט ארוך על למה חייב הכשרה ובלה בלה בלה.
אחרי שכתבתי את הכל, לא שלחתי, כי לא הצלחתי לפתור את הבעיה:
יש אנשים שמחזיקים אקדח בכספת בבית ולא נושאים אותו. נותן להם בטחון אם יבוא גנב וכדומה.
ברור שלאנשים כאלה גם מגיע אקדח, וברור שלא צריך לדרוש מהם להיות בירי מעשי.
לדוגמא אנשים מבוגרים, או הנשים שלכם שלא מוכנות ללכת עם אקדח, או להתאמן יותר מידי, אבל מה הבעיה עם אקדח בכספת למקרה שיש צורך.

ואומר עוד משהו שלא קשור לפסקה הקודמת . מפריע לי שאני לא יכל לסייע למשפחתי ב80 אחוז מהזמן, כי אני לא איתם, אני בעבודה.
לעומת זאת אם אשתי הייתה נושאת אקדח, ואפילו מתאמנת רציף, הייתה הרבה יותר אפקטיבית ממני, בהגנה על המשפחה ועל הסביבה הקרובה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי argra11 » 07 יוני 2016, 06:45

קראתי את כל הפוסט הזה מהתחלה פעמיים על הבוקר, לאחר הקריאה הנוספת ההרגשה שלי הרבה יותר טובה ממה שהייתה אתמול.
פוסט מעניין ,מגרה מחשבה ,משכיל ופורה במיוחד.
תודה ממני לכולם ובמיוחד לאלדר ו Everest .
נהנתי מכל רגע.
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Warlord » 07 יוני 2016, 08:24

Argra11
אצלי זה הפוך.
לאחר קריאה מעמיקה אני בהחלט מודה שהדיון מעניין אבל כמות האמוציות והדם הרע שעלו כאן די הוציאו לי את החשק להצטרף לעמותה.

כמו שאמר ניר אני שייך לאוכלוסייה שהתבחין שנוגע לה יבוטל אחרון אם בכלל והמטרה היתה לקדם את הנושא בכללי ולא לתועלת אישית. מצד שני ממש לא בא לי להיות מושא לכאלה מתקפות כפי שעברו פה חברי הוועד ולכן אני אוותר.
WARLORD
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי jluzer1 » 07 יוני 2016, 08:56

Warlord כתב:Argra11
אצלי זה הפוך.
לאחר קריאה מעמיקה אני בהחלט מודה שהדיון מעניין אבל כמות האמוציות והדם הרע שעלו כאן די הוציאו לי את החשק להצטרף לעמותה.

כמו שאמר ניר אני שייך לאוכלוסייה שהתבחין שנוגע לה יבוטל אחרון אם בכלל והמטרה היתה לקדם את הנושא בכללי ולא לתועלת אישית. מצד שני ממש לא בא לי להיות מושא לכאלה מתקפות כפי שעברו פה חברי הוועד ולכן אני אוותר.

אל תתייאש ואל תוותר, אם אתה חושב שאתה יכול לתרום תצטרף. אני מזכיר לך שרוב נושאי הנשק אינם גולשים בסליק ולכן הדיון הזה חשוב אך לא מייצג.
״לא למען הרוג נתון הנשק בידינו, אלא על מנת לשמור על החיים״.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אלדר » 07 יוני 2016, 09:12

אצלי זה הפוך.

אתה לא חייב להיות דווקא בועד. אפשר לעזור מהצד. אבל אם תרצה בהמשך להכנס לועד - עוד יותר טוב
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 07 יוני 2016, 09:53

אצלי זה הפוך.

אני יכול להבין אותך בהחלט, אבל לדעתי זה לא קרה סתם.
העמותה הזמינה לעצמה את כל האש, כי היא ניסתה לקדם אג'נדה שאין סביבה שום קונצנזוס בקרב אוכלוסית היעד שלה.

נניח שמחר אני מקים עמותה שתקדם רעיון להגדיל את מס הכנסה ב-30% למען מטרות גדולות ונעלות. האם תצטרף אליה?

זו טעות שנעשתה בתחילת הדרך, אבל עדיין אני לא רואה אף אחד מהנהלת העמותה מודה בטעות ומנסה לתקן את הנזק.
במקום זה ממשיכים רק להתחפר באדמה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי argra11 » 07 יוני 2016, 11:41

אצלי זה הפוך.

ואצלי זה הפוך על הפוך.
אני בועד הבית (בנוסף לעוד התנדבות), 21 דירות ,9 מושכרות.
לא משנה מה אתה עושה , עולים טענות ,אז מה ? אני לא מחפש הכרה ולא הכרת תודה , את הסיפוק שלי אני מוצא ביני לבין הדמות שאני רואה במראה כל בוקר כשאני מצחצח שיניים.
השאלה , מה האופי שלך ומה מניע אותך.
אותי מניע העשייה וטובת איכות החיים של כולם.
אבל אתה מוזמן לראות ניהול ועד בית , דוח הוצאות\הכנסות חודשי , מטרות עתידיות ותכנון.
הכל בשקיפות , לכל טענה יש מענה , לא כולם צריכים להסכים.
בחיים לא אמרתי למתלונן , "אולי אתה תעשה" ,הדרך היחידה לרתום אנשים היא לראות דרך המבט שלהם ולהבין את מפת הרצונות שלהם.
טפל בהתנגדויות ורתום אותם אליך , הרווח כולו שלך.
אתה כתבת:
באותה נשימה אני רוצה להעיר (לעניין העמותה) שציבור נושאי הנשק (ויעיד כאן הפורום על שלל דיוניו ומגוון הדעות שבו) הוא לכאורה הטרוגני מכדי שעמותה אחת תייצג אותו.
הסיכוי היחידי של עמותה כזו להיות גורם רלוונטי היא להתלכד סביב המכנה המשותף הרחב ביותר של ציבור זה.

רוצה בסיס משותף רחב ? רד לקרקע המציאות ,שיטת התבחינים תשאר.
חזון העמותה בעיני:
1.העלאת רמת הבטיחות בשימוש בכלי נשק והקטנת מספר התאונות בהם לאפס.
2.הרחבת מעגל התבחינים לבקשת רישיון לנשק והיכולת להחזיק בו לאורך שנים.
3.יצוג בעלי כלי יריה מול הגורמים הקשורים באופן ישיר או עקיף לכלי נשק.
4.עידוד בעלי כלי יריה להעלאת רמת המיומנות של בעלי כלי נשק, בשימוש בו.
5.יצירת מסגרות אימון תוך ניצול כוחה היצוגי\כלכלי של העמותה.

מטרות העמותה בעיני הם:
1.כשירות בסיסית:
קורס בסגנון של מאבטח בסיסי למבקש רשיון חדש בדגש על בטיחות.
חידוש רשיון כל 3 שנים עם דגש על בטיחות.
(עונה על סעיף 1 בחזון העמותה)
(הערת אגב: לא רוצה בוחן חיצוני? יעלה כסף? לא ישים?
פתרון שחשבתי עליו בלילה , שהבט"פ ישלח מידי פעם פקיד לבצע חידוש רשיון ושיכשל בכוונה , אם חודש לו הרשיון , שיקחו למדריך שחתם ואישר את הסמכות לעבוד כמדריך , אחרי 2 כאלו אתה תראה שהמדריכים יתחילו להקפיד על כל חידוש וכבר לא יהיו 100% חידושים.)

2.העמותה שואפת לקבע בחוק! תנאי סף לרשיון + שורת תבחיני ברזל שלא ניתנות לשינוי ללא חקיקה:
2.1. תבחין כשירות.(עונה על סעיף 2 בחזון העמותה)
2.2. תבחין עבר בטחוני בדרגת ביצוע כל שהיא.
2.3.
2.4.
...
2.9. כל מי שמעל X שנים , ברשיון ירשם התבחין בגינו ניתן הרשיון אבל בעל הרשיון לא צריך להוכיח עמידה בתבחין כי זה כבר לא רלוונטי והוא יכול למכור/להחליף כלי יריה כל יום.(עונה על סעיף 2 בחזון העמותה)

בנוסף:
רשימת תבחינים המותקנים כתקנות וניתנות לשינוי ע"י השר הממונה כאוות נפשו הסוררת.
1.ישוב זכאי ורשימת הישובים
2.או כל תבחין "אני השר ובא לי"

בקשר לסעיפים 3-5 , יש לי מספיק רעיונות.
לבינתיים , בסיס מספיק רחב?
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי סיורניק » 07 יוני 2016, 11:54

במבט ראשוני, לרשימת מטרות כזו אני בהחלט יכול להתחבר, כל עוד באמת עומדים בהן והן לא מתמסמסות בדיונים מול הממשלה (ויתור על א' ב' ג' כדי שיסכימו ל- ד')

הייתי גם שמח לראות משהו בסגנון:

"להוות גורם מקצועי שהציבור יכול לפנות אליו בנושאי רישוי, חוקי הגנה עצמית וכו'"
"חינוך לבטיחות ותרבות נשק"

אבל בתור שלב ראשוני הייתי מסתפק בבטיחות ובהרחבת מעגל נושאי הנשק ברשיון.
באתי ללמוד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 07 יוני 2016, 12:00

Argra11 - תרשה לי לחלוק עליך.

אני חושב שהעמותה צריכה להתמקד בשני נושאים שהם הנושאים הכואבים ביותר לציבור.

2.הרחבת מעגל התבחינים לבקשת רישיון לנשק והיכולת להחזיק בו לאורך שנים.
3.יצוג בעלי כלי יריה מול הגורמים הקשורים באופן ישיר או עקיף לכלי נשק.

כל אחד מאיתנו היום מוצף במליון ערוצי אינפורמציה. רמת הקשב היא מאד קצרה ומאד נמוכה.

אם אתה לא מסוגל להסביר לאדם שלא מבין דבר, במשפט אחד או שניים מה אתה עושה ואיזו תועלת תצא לו מזה אתה תאבד אותו מייד.
קוראים לזה באנגלית - ELEVATOR'S PITCH. שפרק הזמן שעומד לרשותך להסביר לאדם מה אתה רוצה ממנו מוגבל לרגע שהוא נכנס איתך למעלית ועד שהוא יוצא ממנה.

כל אחד מבין איך הרחבת מעגל התבחינים יכולה לעזור לו (הוא יהיה זכאי לרשיון נשק)
כל אחד מבין איך יצוג שלו מול גורמי הממשלה יכולים לעזור לו (למנוע מהממשלה לקחת ממנו נשק)

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד