נהל משא"ז 70.021 מאוק' 2006 , מכירים ??
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
חברים אני לא יודע על מה אתם מדברים.
מצטער לאכזב אתכם, אבל בשום מקרה לא ניתן היום
להשיג אישור על התנדבות פעילה מקצין אק"מ מחוזי.
אני לא מכיר שום נוהל מאוקטובר שאומר שכל מתנדב יחודש
לו הרישיון לאחזקה בלבד אלא אם יוכיח התנדבות פעילה.
דיברתי אתמול עם המפקדת הישירה שלי והיא לא מכירה שום נוהל כזה.
האישור היחיד שהיא יכולה לתת לי זה אישור ממנה שאני מתנדב פעיל.
אישור גבוה יותר לא ניתן להשיג (כך היה מאז ההקפאה והמצב נותר בעינו גם כיום).
מצטער לאכזב אתכם, אבל בשום מקרה לא ניתן היום
להשיג אישור על התנדבות פעילה מקצין אק"מ מחוזי.
אני לא מכיר שום נוהל מאוקטובר שאומר שכל מתנדב יחודש
לו הרישיון לאחזקה בלבד אלא אם יוכיח התנדבות פעילה.
דיברתי אתמול עם המפקדת הישירה שלי והיא לא מכירה שום נוהל כזה.
האישור היחיד שהיא יכולה לתת לי זה אישור ממנה שאני מתנדב פעיל.
אישור גבוה יותר לא ניתן להשיג (כך היה מאז ההקפאה והמצב נותר בעינו גם כיום).
ניר
עם כל הכבוד .. זה שאתה לא מכיר ו / או המפקדת שלך לא מתעדכנת לא אומר שאין .. מס' הנוהל רשום בכותרת ובהודעה הראשונה, אני בטוח שעם קצת יוזמה תוכל גם להאיר את עיני הפיקוד שלך .
כנ"ל לגבי האם ניתן לקבל אישור מ"גבוה", זה שהמפקדת שלך לא עושה / לא יודעת איך לעשות / לא רוצה לעשות, לא אומר שאי אפשר, אפשר גם אפשר ונעשה בפועל, (אמנם לא מובטח שקציני האק"מ יסכימו לספק את האישור) הדרך היא כתיבת "פניה בדבר" בצרוף הוכחות על ההתנדבות שעוברת דרך כל שרשרת הפיקוד (אק"מ) עד לרמת המחוז ומשם ישירות למשה"פ (מפורט בנוהל).
אני עוקב אחרי בקשה ראשונה שנשלחה לפני כשבועיים לראות כיצד הנושא יתפתח
בהצלחה
שחר
עם כל הכבוד .. זה שאתה לא מכיר ו / או המפקדת שלך לא מתעדכנת לא אומר שאין .. מס' הנוהל רשום בכותרת ובהודעה הראשונה, אני בטוח שעם קצת יוזמה תוכל גם להאיר את עיני הפיקוד שלך .
כנ"ל לגבי האם ניתן לקבל אישור מ"גבוה", זה שהמפקדת שלך לא עושה / לא יודעת איך לעשות / לא רוצה לעשות, לא אומר שאי אפשר, אפשר גם אפשר ונעשה בפועל, (אמנם לא מובטח שקציני האק"מ יסכימו לספק את האישור) הדרך היא כתיבת "פניה בדבר" בצרוף הוכחות על ההתנדבות שעוברת דרך כל שרשרת הפיקוד (אק"מ) עד לרמת המחוז ומשם ישירות למשה"פ (מפורט בנוהל).
אני עוקב אחרי בקשה ראשונה שנשלחה לפני כשבועיים לראות כיצד הנושא יתפתח
בהצלחה
שחר
נשק לכל בוגר שירות צבאי מלא, ללא עבר פלילי ונפשי, חובת הכשרה תיאורטית ומעשית של 25 שעות במשך חודשיים, ירי של 800 כדור, מבחן מסכם ע"י בוחן חיצוני. אימון בסיסי דו שנתי, הוכחת עמידה בדרישות ואגרה כל 5 שנים.
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
לחובבי הנשק - כל מה שאני נתקל בו ואוהב Shahariko600
ריקו עם כל הכבוד לנוהל המדובר, חברים שלי, מתנדבים גם הם,
קיבלו לאחרונה חידוש לרישיון ובאף אחד מהמקרים לא היה
רשום להם שהרישיון הוא לאחזקה עד להוכחת עילה.
לא נראה לי שנוהל כזה קיים, ואם כן הוא לא מיושם אז חבל לבזבז עליו אנרגיה.
וכמו שכולם אומרים, לא כדאי להעיר דובים משנתם.
בנושא אישור ההתנדבות, מנסיון אישי, לא ניתן היום לקבל אישור על התנדבות פעילה
מקצין מתנדבים מחוזי משום שרשרת שהיא!
במשרד הפנים מבקשים אישור של קצין מתנדבים מחוזי על מנת להוכיח עילה, ובפועל לא ניתן להשיג אישור כזה.
המשטרה לא מוכנה להנפיק אישור כזה ולא משנה מאיזה כיוון תנסה להשיג אותו.
זו עובדה בשטח.
במשרד הפנים מבקשים אישור של קצין מתנדבים מחוזי על מנת להוכיח עילה, ובפועל לא ניתן להשיג אישור כזה.
זו עובדה בשטח.
nirbarniv כתב:ריקו עם כל הכבוד לנוהל המדובר, חברים שלי, מתנדבים גם הם,
זו עובדה בשטח.
ניר שכחת להוסיף במחוז שלי.(כלומר שלך)
צר לי אך הפעם אני מצטרף לשחר.
קשה אבל אפשרי.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
שאלת קיטבג, אבל....
מה קורה אם אני לא טורח ללכת ולהשיג את האישור להיותי מתנדב פעיל?
כלומר, ידוע לכל שהארכת תוקף הרישיון מותנית בהמשך קיום תבחין (כל תבחין שהוא). בעבר, מ"י היתה מעבירה עידכונים למשרד הפנים לגבי סטטוס של מתנדבים. מבחינתי, פשוט כל 3 שנים אני קיבלתי חידוש רישיון לנשיאה ממשרד הפנים באופן אוטומטי. אולם, כרגע לפי מה שתואר לעיל, מ"י לא מעבירה יותר את אותם עידכונים. משרד הפנים בכל זאת שולח חידוש רישיון בססטוס של "החזקה" ומתנה שינוי סטטוס ל"נשיאה" בהצגת אישור פעילות. אם לא אציג אישור כזה, פשוט ישאר בידי הרישיון ומשרד הפנים לא יעודכן אם אני ממשיך להתנדב או לא. אני תוהה האם סטטוס זה יכול להשאר לעד גם אם אפסיק להתנדב, ובעצם בכך מקובע הרישיון שלי לעד (בסטטוס "החזקה").
או שבחלם לא קורים דברים טובים מסוג זה?
דעתכם?

מה קורה אם אני לא טורח ללכת ולהשיג את האישור להיותי מתנדב פעיל?
כלומר, ידוע לכל שהארכת תוקף הרישיון מותנית בהמשך קיום תבחין (כל תבחין שהוא). בעבר, מ"י היתה מעבירה עידכונים למשרד הפנים לגבי סטטוס של מתנדבים. מבחינתי, פשוט כל 3 שנים אני קיבלתי חידוש רישיון לנשיאה ממשרד הפנים באופן אוטומטי. אולם, כרגע לפי מה שתואר לעיל, מ"י לא מעבירה יותר את אותם עידכונים. משרד הפנים בכל זאת שולח חידוש רישיון בססטוס של "החזקה" ומתנה שינוי סטטוס ל"נשיאה" בהצגת אישור פעילות. אם לא אציג אישור כזה, פשוט ישאר בידי הרישיון ומשרד הפנים לא יעודכן אם אני ממשיך להתנדב או לא. אני תוהה האם סטטוס זה יכול להשאר לעד גם אם אפסיק להתנדב, ובעצם בכך מקובע הרישיון שלי לעד (בסטטוס "החזקה").
או שבחלם לא קורים דברים טובים מסוג זה?
דעתכם?
if you wanna shoot, shoot, don't talk
רשיונות למי שקיבל בעילת מתנדב משא"ז - נשלחים עם ייעוד להחזקה בבית כאשר מתנדב פעיל צריך להסב לנשיאה.
בכנס יישובים האחרון נמסר כי ייעוד ההחזקה יתבטל בקרוב וכל הרשיונות יוסבו לנשיאה.
אני ממליץ למי שמחזיק ברישיון בעילת מתנדב והגיע יומו לחדשו, לעבור אימון מלא ולקבל אישור כי עבר אימון מלא לצורך הסבת רשיונו לנשיאה, כמו גם לפעול מייד עם קבלת הניירת (הניירת לחידוש מגיעה כ 3 חודשים טרם פעיקת תוקף הרישיון) לצורך שינוי הייעוד על מנת שלא לבזבז זמן יקר.
כן טוב או לא טוב, מקביל לכך הוא נושא הרשיונות לאנשי קבע המשתחררים בדרגת רס"ל/סגן.
כפיות טובה של המערכת ? לדעתי כן. חוסר בקרה של המערכת ? גם. הדרך בה חולקו הרישונות לא הייתה צריכה להיות כזו, יש דרכים אחרות לפקח על הכמות.
בכנס יישובים האחרון נמסר כי ייעוד ההחזקה יתבטל בקרוב וכל הרשיונות יוסבו לנשיאה.
אני ממליץ למי שמחזיק ברישיון בעילת מתנדב והגיע יומו לחדשו, לעבור אימון מלא ולקבל אישור כי עבר אימון מלא לצורך הסבת רשיונו לנשיאה, כמו גם לפעול מייד עם קבלת הניירת (הניירת לחידוש מגיעה כ 3 חודשים טרם פעיקת תוקף הרישיון) לצורך שינוי הייעוד על מנת שלא לבזבז זמן יקר.
כן טוב או לא טוב, מקביל לכך הוא נושא הרשיונות לאנשי קבע המשתחררים בדרגת רס"ל/סגן.
כפיות טובה של המערכת ? לדעתי כן. חוסר בקרה של המערכת ? גם. הדרך בה חולקו הרישונות לא הייתה צריכה להיות כזו, יש דרכים אחרות לפקח על הכמות.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נועם כתב:שקיבל בעילת מתנדב משא"ז .
בעילת מתנדב..? לי זה נראה יותר כמעשה מגונה..
נראה לי שבכל הנוגע לרשיונות, משרד הפנים בעל את מתנדבי משא"ז שלא כדרך הטבע...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

ידעתי שזה יעלה קונוטציות, זה הרי מתבקש..
כל מי שמתנדב ונותן למדינה מזמנו ומרצו, מגופו ובריאותו, מקבל את היחס הזה בסופו של דבר, זה משהו בגניוס הישראלי, לתת, לקבל, להדפק ולדפוק אחרים, שלא יהנו יותר מדי.
או אולי בשרידים הפולניים - "קצין פולני לא לוקח כסף".. כמאמר הבדיחה המוכרת.
פולין / חלם (חלמנו ?)
כל מי שמתנדב ונותן למדינה מזמנו ומרצו, מגופו ובריאותו, מקבל את היחס הזה בסופו של דבר, זה משהו בגניוס הישראלי, לתת, לקבל, להדפק ולדפוק אחרים, שלא יהנו יותר מדי.
או אולי בשרידים הפולניים - "קצין פולני לא לוקח כסף".. כמאמר הבדיחה המוכרת.
פולין / חלם (חלמנו ?)
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד