הבטחתי שאלות אז הנה שלוש:

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי higt-power » 28 דצמבר 2006, 14:14

יובי
אתה חבר מספיק זמן בסליק (שלא לדבר על כמה מיסמכים שחתמתה בצה"ל אוו גוף אחר) כדי לדעת שנושאים רגישים כמו תו"ל לוט"ר לא צריכים להינדון מעל גבי הרשת .
מה גם שגמ שלנו הוא אזרח פרטי מהשורה לא יחידת פריצה ולא לוחם ימ"מ והוא לא מגיע עם ריו לוט"ר מאחורו ולא עם 10 קילו ציוד .
הוא מגיעה הביתה ומסיבה כזאת אוו אחרת צריך לפלס את דרכו בחושך אוו תרחיש דומה אחר.
לרשותו אקדח אחד באדיבות משרד הפנים ומחסנית אחת אולי 2 וחוץ מהערה קטנה של אילן שנגע לכיתת כונונות( עם ההבדלים המתבקשים מהכוחות שעלהם אתה מדבר ,מהם אותם הבדלים ?
גם פה הרשת היא לא המקום להרחיב מי שצריך לדעת כנראה כבר יודע ומי שלא יודע כנראה לא צריך לדעת!)לתרחיש הזה כולנו מתיחסים .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 28 דצמבר 2006, 14:23

advocate כתב:הערת אגב, מקרי עשן עם פנס בעל אלומה חזקה מוביל בהרבה מקרים לסינוור של היורה ולא "פילוח" האפילה... :(

לכן לפנסים של STREAMLIGHT אלומה צהובה ולא לבנה. במקרה של עשן/אבק פנסים עם אלומה לבנה כמו פנסי לד או קסנון רק מסנוורים את המשתמש בהם בגלל האור המוחזר מהעשן.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 28 דצמבר 2006, 14:27

higt-power כתב:יובי
אתה חבר מספיק זמן בסליק (שלא לדבר על כמה מיסמכים שחתמתה בצה"ל אוו גוף אחר) כדי לדעת שנושאים רגישים כמו תו"ל לוט"ר לא צריכים להינדון מעל גבי הרשת .

הוא לא הסגיר שום תו"ל או שום דבר שאדם שיודע לחבר 1+1 לא יכול להסיק. בכל סרט הוליוודי אתה רואה היום לוחמים מצויידים בתמק שאליו מוצמד פנס טקטי. אתה רואה חיילים במבט בחדשות, אתה רואה חיילים בתחנות האוטובוסים וכו וכו וכו...GET OVER IT....

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי יובי » 28 דצמבר 2006, 17:50

ובכן, advocate, אתה צודק לגבי ההערה שאלומת פנס על עשן גורמת לסינוור, וזו הבעיה ב-90% מהפנסים המכונים בשוק "טקטיים" כמו ה-"MAG-LIGHT", שאין בו שום דבר "טקטי" או ה "פליקאן", שהוא חיקוי. יוצא מהכלל הוא ה - SUREFIRE שהאלומה שלו ממוקדת כך שהוא אכן מצליח לחדור מבעד למסך עשן מבלי לסנוור. הבעיה איתו היא שעוצמת האלומה באה על חשבון סוללות, שנגמרות לאחר 30-40 דקות ללא התראה! במובן זה, היחיד, לדעתי, שגם מצליח לחדור מסך עשן וגם לא ממהר להתרוקן הוא הפנס הניטען STINGER של חברת STREAMLIGHT.
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי יובי » 28 דצמבר 2006, 17:55

higt-power, אני חושב שאתה נסחף ואפילו מגזים:
הבחור -כך הבנתי- ביקש להבין את עיקרי השימוש בפנס טקטי. מכאן ועד לקרוא לתגובה שלי "חשיפת תורות הלחימה של יחידות הלוט"ר" הדרך ארוכה. לא צריך לקפוץ בכל פעם שמישהו כותב את המילים לוט"ר, ימ"מ או שב"כ .
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 28 דצמבר 2006, 19:50

חברים יקרים
אתם בודאי יודעים שאני אחרון שתומך בצנזורה הגורפת בכל פעם שנשמע שם של יחידה X עם אמצעי Y באותו משפט.
יחד עם זאת ולמרות שאני בטוח שעותק של הגליון "בליזר" שמתעד את אנשי בה"ס ללוט"ר באימונים לרבות ה"קופים" ושאר האלמנטים עם האמצעים שלהם כבר מזמן יושב באיזה תא
שרותים של "הביטחון המסכל" ושל החזבלה.ולמרות שחלקים של תירגולות צולמו גם בטלויזיה
בעבר ,אני חושב שהמקרא הזה הוא אחד מאלו שבו ממש כדאי לא לשחק באש.
ועדיף לא להתעסק באספקט הצבאי של הענין.
לגבי החילים שיוצאים עם פנסים לכל טרמפידה רענע שימו לב שב מרבית המיקראים מדובר
בפנסים שרחוקים מלהיות פנסים טאקטים מרחק שנות אור ומחזיקהם רחוקים מלהיות כאלו שזקוקים לפנס כזה והם משמשים בעיקר למה שנקרא בעיברית צהלית תקנית "ווסאח".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 28 דצמבר 2006, 21:27

higt-power כתב:יחד עם זאת ולמרות שאני בטוח שעותק של הגליון "בליזר" שמתעד את אנשי בה"ס ללוט"ר באימונים לרבות ה"קופים" ושאר האלמנטים עם האמצעים שלהם כבר מזמן יושב באיזה תא
שרותים של "הביטחון המסכל" ושל החזבלה.ולמרות שחלקים של תירגולות צולמו גם בטלויזיה

איש יקר,

תאמין לי שהחיזבאללה או החמאס לא מחכים לגליון בלייזר או תוכנית טלביזיה כזו או אחרת כדי ללמוד תרגולות. את ההדרכה שלהם הם מקבלים מהגורמים הטובים בשוק. חלק מהמדריכים/יועצים קיבלו את ההכשרה שלהם בסי.אי.איי, חלקם דרך מה שהיה פעם הגוש הקומוניסטי ובדרך עקיפה גם מדריכים כחול לבן שלימדו את המדריכים של המדריכים.. פרט לזה בתולי"ם האלה אין שום חדש. אם תעשה חיפוש חופשי באינטרנט תתקל בהרבה חומר בנושא.

http://www.sttu.com/books/
http://www.securitymanagement.com/library/001238.html

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 28 דצמבר 2006, 21:39

הבעיה שלי היא לא עם מה שיש בספרים אוו באתרים בעולם הבעיה שלי היא עם מה שאין שם
ורצוי שישאר כמה נסתר שרק אפשר .
ומה בדיוק החברה שלנו עושים אוו לא עושים מתי ובאיזה נסיבות ולמה זה בדיוק אחד מהדברים הללו .
לא שהם ממש גילו את אמריקה ,אבל אם עוד נשאר מחבל אחד שלא יודע איפה לחכות לכוחות שלנו כאשר הם באים בריצת העמוק ה"מהממת" שלהם ו"לקצור" 4 לוחמים כהוכחה עד כמה הוא המום באמת מהשיטה ,אז לא אנחנו צריכים להיות אלו שישכילו אותו .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

בואו נקרר קצת את האווירה עם עוד שאלה

על ידי גמ » 28 דצמבר 2006, 23:05

אכן, צדקת High Power. בגילי המתקדם כבר השארתי הרבה מאחור את הריו טרור והיום אני מגיע להתקפה עם טויוטה קורולה משלמה Sixt. תודה שזה שיפור של תנאי השרות. אבל אני בהחלט מבין את דאגתך לנושא השושו של היחידות המיוחדות.

אגב רכשתי עוד שתי מחסניות (בנוסף לשתיים שמגיעות עם האקדח) כך שיש לי יותר מ"מחסנית אחת שתיים" אבל אני בהחלט לא One man army.

בואו נרד רגע מהפנס ונעבור להחלפת הכוונות המקוריות של הגלוק לכוונות זוהרות. יש את הכוונות של מפרולייט שאותן אני מכיר. אבל היום נכנסתי לחנות והוצעו לי כוונות של חברה אמריקאית (הבעיה שלמוכר לא היה באותו רגע להראות לי כי לא היה לו במלאי והוא גם לא זכר איך הן נקראות). לפי ההסבר שלו הן טובות יותר משל מפרולייט (וגם יותר יקרות לצערי!), כיוון שהן מכילות סיב אופטי שקולט ומגביר אור מהסביבה. לכן, לפי תיאור שלו הן זוהרות טוב יותר בלילה מהכוונות של מפרולייט ואף זוהרות ביום. האם מישהו מכיר את הכוונות הללו, ויכול לתת חוות דעת.

שאלה שניה: אני מחפש נרתיק לחגורה לריצה שהוא סגור לגמרי (כמו הנרתיקים שהיו לאקדחים במלחמת העולם). הסיבה שאני רץ הרבה (בין 5-15 ק"מ בריצה - תלוי ביום ובמצב הרוח) ואני מזיע. לכן האקדח כאשר הוא תלוי עלי בנרתיק סטנדרטי (פתוח) חוטף כל הזמן זיעה. האם מישהו יודע היכן ניתן להשיג נרתיק כזה?

תודה,

גדעון
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי גמ » 28 דצמבר 2006, 23:14

High Power לגבי זה שכתבת:
יחד עם זאת ולמרות שאני בטוח שעותק של הגליון "בליזר" שמתעד את אנשי בה"ס ללוט"ר באימונים לרבות ה"קופים" ושאר האלמנטים עם האמצעים שלהם כבר מזמן יושב באיזה תא
שרותים של "הביטחון המסכל" ושל החזבלה.[/quote]

אני חושב שגליון בליזר נמצא בתא שרותים של החיזבאלה בגלל התמונות של הבחורות ולא בגלל שהם מצפים ללמוד מהעיתון תו"ל של צבאנו המהולל :lol:
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 29 דצמבר 2006, 02:41

יש הבדל מהותי בין כוונות זוהרות לכוונות עם סיב אופטי.
אלו האחרונות אינן זוהרות כלל בלילה.
הן צריכות אור (הרבה אור)שיפול על הסיב האופטי כדי להעביר אותו לקצה. בלילה, כידוע, אין אור ולכן הן יראו כמו כוונות ברזל רגילות.
בעיה נוספת היא השבירות של הסיבים האלו. אמנם ניתנים להחלפה מהירה אבל לא מומלצים בכלים שמשמשים לנשיאה יום יומית.
השימוש בסיבים כאלו מומלץ בעיקר בכלים תחרותיים, ביום עם הרבה שמש, אז הכוונת דומה במקצת לנקודה צבעונית של כוונת השלכה.

תמונה
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 29 דצמבר 2006, 04:37

קח כוונות זוהרות ובצבעים מנוגדים כמו בתמונה.

נרתיקים בצע חיפוש היה פה אשכול שלם שעסק בריצה.

איתמר
החיזבלהות לא צריכים בלייזר הם מכותבים ישר מדיוני המטכ"ל.................
ואני ממש לא צוחק בעיניין הזה. :cry:
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 29 דצמבר 2006, 07:52

קח כוונות של מפרולייט, הן תוצרת הארץ, לא רעות בכלל, יש להן 12 שנה אחריות לשפופרות הטריטיום ויש להן נציג רשמי בארץ - דידי מטווח העיר נתניה.

כוונות אחרות כמו נובאק, טריגי'קון או AMERIGLOW מציעות אולי מבחר יותר מגוון של פרופילים וצורות מאשר מפרו (אני אישית מעדיף נובאק עם פרופיל נמוך וחלק), אבל למפרו יש אבא ואמא בארץ. לכל השאר אם יש לך בעיה לך תחפש...

שכחתי להוסיף:

כשאתה קונה כוונות של מפרו:

1. תוודא שהכוונת הקדמית היא כוונת בעלת תבריג ולא כוונת שמותקנת בעזרת סימרור. כוונות מסומררות נוטות להתרופף במשך הזמן.

2. תוודא שהנשק משתמש במכשיר מיוחד כדי להתקין את הכוונת האחורית ולאפס אותה. זה נראה כמו מעין מלחצת כזו שדוחפת את הכוונת בתוך התעלה. פטישים ומכות - לא בבית ספרינו.

3. כשמתקינים לך את הכוונות תוודא שמי שעושה את זה משתמש בנוזל LOCTITE ירוק בלבד. כל LOCTITE אחר יתקע לך את הכוונות האלה על הנשק בצורה שתהיה קשה להסרה

4. אם אחרי ההתקנת הכוונות הנשק שלך הנשק יורה נמוך מדי או גבוה מדי, אל תתפתה לשייף את הכוונות. למפרו יש כוונות אחוריות בגבהים שונים אם צריך תחליף.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 29 דצמבר 2006, 21:08

לדעתי הכוונות הכתומות של מפרו אינן חזקות דיין בחושך, מעדיף ירוקות. התקנתי כאלו על האקדח של אחי, הן לא מציאה יחסית לירוק/ירוק שיש לי.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

כוונות "מפרולייט"

על ידי haimzeevi » 30 דצמבר 2006, 22:43

שלום גמ,
היו לי כוונות ירוק/ירוק של מפרולייט על ה- CZ75 ז"ל שהיה לי, במשך כ-10 שנים (עד שנוצר סדק בצינה ונאלצתי להשבית אותו)
הן זהרו היטב עד הרגע האחרון (אצלי) והיו נוחות לשימוש גם ביום.
החלפתי לפני כשנה ל- GLOCK17 וביום חמישי האחרון התקנתי (אצל מאיר רוט בראשל"צ) הדק מינוס, כדאי מאד!! (110 ש"ח)
הסעיף הבה בתקציב יהיה כוונות "מפרולייט" לאקדח, תלוי בתקציב וכו'.
תתחדש ותזכה לירות בו רק במטווחים.
חיים זאבי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד