התאבדות במטווח היום
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
אני מסכים שקשה מאד לעצור אדם מלהתאבד, אך לא זה מה שניסיתי להשיג בהצעתי.
המטרה שלה היא למנוע התאבדות במטווח, ולסכן את חייהם של אנשים טובים ונשים טובות.
המטווח אמור לספק הגנה סבירה לאנשים הנמצאים בו, כאשר המינימום הנדרש היא לחשוב היטב לפני שמוסרים אקדח וכדורים לאדם שאינך יודע עליו כלום (הרי אין לו רישיון לנשק ואף אחד מבאי המקום לא מכיר אותו).
משרד הפנים משקיע כל כך הרבה מאמצים כדי למנוע מהרבה אנשים טובים רישיון למספר כלי נשק, אבל לא משקיע מספיק מאמצים כדי למנוע לחלוטין מטיפוסים מפוקפקים להניח את ידם על אקדח אחד (זה שהם יעשו בו שימוש לרעה). הגיע הזמן למדיניות דיפרנציאלית.
המטרה שלה היא למנוע התאבדות במטווח, ולסכן את חייהם של אנשים טובים ונשים טובות.
המטווח אמור לספק הגנה סבירה לאנשים הנמצאים בו, כאשר המינימום הנדרש היא לחשוב היטב לפני שמוסרים אקדח וכדורים לאדם שאינך יודע עליו כלום (הרי אין לו רישיון לנשק ואף אחד מבאי המקום לא מכיר אותו).
משרד הפנים משקיע כל כך הרבה מאמצים כדי למנוע מהרבה אנשים טובים רישיון למספר כלי נשק, אבל לא משקיע מספיק מאמצים כדי למנוע לחלוטין מטיפוסים מפוקפקים להניח את ידם על אקדח אחד (זה שהם יעשו בו שימוש לרעה). הגיע הזמן למדיניות דיפרנציאלית.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

את זה אני לא מבין
האם כל אדם שבא לו פתאום לירות ואין לו רשיון יכול היום להכנס למטווח לשלם ולירות? אם כן, אזי זהו חלם בהתגלמותו. הפתרון לכך פשוט. משרד הפנים צריך להגדיר תבחין לאדם כזה (דהינו, לקבוע סוג רשיון כזה שמאפשר רק ירי במטווח ללא בעלות או רשיון אחזקה/נשיאה של נשק). כך, במקרה של התאבדות או תקלה אחרת שגרם אדם כזה לא יוכל משרד הפנים לבוא בטענות לאף אחד כיוון שהוא זה שיאשר את זכאות האנשים לבצע ירי במטווח. כך גם יהיה סינון ראשוני של המבקשים לירות. אם יש אירגון של בעלי מטווחים ואם יש לכם דיבור עם אגף רשיונות הנשק במשרד הפנים בהחלט הייתי מממליץ שתציעו למשרד הפנים הסדר כזה שיוריד מכם חלק מהאחריות.
- תרמתי למען הסליק

אם המדיניות לא היתה מטמטמת,
וכדי להשיג נשק לא היו נדרשים 7 מדורי גיהנום וחצי.
יכול להיות שרוב הללו היו בכלל מתאבדים בבית.
פה הם נדרשים להגיע למטווח על מנת לממש את מאוויהם.
קחו את שוויץ קחו את ארה"ב המוני אדם מגיעים למטווחים כדי להנות מירי חופשי ובמחירים שווי נפש........... ועוד לא ראיתי שהמדינות האלו התמוטטו מזה.
בארה"ב נמצא בתפארתו הנשיונל גארד (כמעט כמו משא"ז - בלשון סגי נהור)
אצלנו משטרה נרפית ומשא"ז מדוכא.
בביקור של ראש עירית ניו יורק בישראל לפני שנים (לא זוכר את שמו) הוא אמר לללוי אשכול - מדינה של 3 וחצי מיליון ? כל מה שהיא צריכה זה ראש עיר טוב ושריף.
ואם יש לנו נגיד בנק ישראל אמריקאי............
למה לא נגיד יביאו את ג'וליאני לקדנציה אחת לעשות סיידר גם פה?
וכדי להשיג נשק לא היו נדרשים 7 מדורי גיהנום וחצי.
יכול להיות שרוב הללו היו בכלל מתאבדים בבית.
פה הם נדרשים להגיע למטווח על מנת לממש את מאוויהם.
קחו את שוויץ קחו את ארה"ב המוני אדם מגיעים למטווחים כדי להנות מירי חופשי ובמחירים שווי נפש........... ועוד לא ראיתי שהמדינות האלו התמוטטו מזה.
בארה"ב נמצא בתפארתו הנשיונל גארד (כמעט כמו משא"ז - בלשון סגי נהור)
אצלנו משטרה נרפית ומשא"ז מדוכא.
בביקור של ראש עירית ניו יורק בישראל לפני שנים (לא זוכר את שמו) הוא אמר לללוי אשכול - מדינה של 3 וחצי מיליון ? כל מה שהיא צריכה זה ראש עיר טוב ושריף.
ואם יש לנו נגיד בנק ישראל אמריקאי............
למה לא נגיד יביאו את ג'וליאני לקדנציה אחת לעשות סיידר גם פה?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
גמ כתב:
יש צדק מסויים בעניין, הבעייה היא שיש אנשים שיקחו את ההגיון למחוזות אחרים, ויתחילו לדרוש בקרה לפני כניסה למסעדות סטייקים (כי הסכינים שם נורא חדות ומסוכנות, ולך תדע מה יעשה איתן מישהו לא יציב), ואישור בריאות נפשית לפני שכירת חדר מלון מעל קומה 4 (כי אפשר להתאבד משם, ולך תדע מה יעשה איתו אדם לא יציב) ואני בכלל לא מדבר על המדיניות המצמצמת שצריך לנקוט בחלוקת כלי עבודה, למשל טורייה, בחנויות המתמחות (שהרי יש אנשים לא יציבים שאי אפשר לדעת וגו')
במילים אחרות - הרעיון שלך לא הגיוני בעיני. האם לפני כל דבר בעולם נתחיל לבקש רשיון? התגובה שלך גרמה לי לחושב על פניה למשרד התקשורת כדי להציע רשיון לפני קניית מקלדת.
האם כל אדם שבא לו פתאום לירות ואין לו רשיון יכול היום להכנס למטווח לשלם ולירות? אם כן, אזי זהו חלם בהתגלמותו. הפתרון לכך פשוט. משרד הפנים צריך להגדיר תבחין לאדם כזה (דהינו, לקבוע סוג רשיון כזה שמאפשר רק ירי במטווח ללא בעלות או רשיון אחזקה/נשיאה של נשק
יש צדק מסויים בעניין, הבעייה היא שיש אנשים שיקחו את ההגיון למחוזות אחרים, ויתחילו לדרוש בקרה לפני כניסה למסעדות סטייקים (כי הסכינים שם נורא חדות ומסוכנות, ולך תדע מה יעשה איתן מישהו לא יציב), ואישור בריאות נפשית לפני שכירת חדר מלון מעל קומה 4 (כי אפשר להתאבד משם, ולך תדע מה יעשה איתו אדם לא יציב) ואני בכלל לא מדבר על המדיניות המצמצמת שצריך לנקוט בחלוקת כלי עבודה, למשל טורייה, בחנויות המתמחות (שהרי יש אנשים לא יציבים שאי אפשר לדעת וגו')
במילים אחרות - הרעיון שלך לא הגיוני בעיני. האם לפני כל דבר בעולם נתחיל לבקש רשיון? התגובה שלך גרמה לי לחושב על פניה למשרד התקשורת כדי להציע רשיון לפני קניית מקלדת.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

תשובה ל Hungarfield
Hungarfield
אתה באמת לא מבין מה ההבדל בין נשק לטוריה?
נניח שאתה צודק, ואין הבדל. גם במצב כזה מטווח הוא מקום מסויים שבאים לעשות בו פעולה מסוימת. ככזה, יכולים בעלי המטווחים להציב מגבלות לבאים.
גם מסעדה מציבה מגבלות - לא ימכרו משקאות אלכוהוליים לאנשים מתחת לגיל 18, יש להופיע בלבוש הולם, יש להבדק בדיקה בטחונית בכניסה וכו'.
אכן בליל הקלשונים הוכיחו שניתן לפגוע גם עם קילשון וטוריה, אבל עוד לא ראיתי מישהו שמעדיף לשאת טוריה במקום אקדח. אני מניח שלשיטתך זה רק בגלל שלא נוח להסתובב עם טוריה?

אתה באמת לא מבין מה ההבדל בין נשק לטוריה?
נניח שאתה צודק, ואין הבדל. גם במצב כזה מטווח הוא מקום מסויים שבאים לעשות בו פעולה מסוימת. ככזה, יכולים בעלי המטווחים להציב מגבלות לבאים.
גם מסעדה מציבה מגבלות - לא ימכרו משקאות אלכוהוליים לאנשים מתחת לגיל 18, יש להופיע בלבוש הולם, יש להבדק בדיקה בטחונית בכניסה וכו'.
אכן בליל הקלשונים הוכיחו שניתן לפגוע גם עם קילשון וטוריה, אבל עוד לא ראיתי מישהו שמעדיף לשאת טוריה במקום אקדח. אני מניח שלשיטתך זה רק בגלל שלא נוח להסתובב עם טוריה?
- תרמתי למען הסליק

Hungarfield עוד דבר
גם לנו, נושאי הנשק רצוי שקט תעשייתי. זה לא יוסיף לנו נקודות בציבור ובמשרד הפנים אם יתרחשו תאונות, התאבדויות, חיסולים, ועוד כהנה וכהנה אירועים שקשורים בנשק בארצנו המוטרפת. זה רק יגביר את המוטיבציה של משרד הפנים לצמצם את מספר הזכאים לשאת נשק ככל יכולתם. לכן, רק מהאספקט הזה הייתי ממליץ לבעלי המטווחים לחשוב על שיטה למיון הבאים בשעריהם. הבעיה עם הרעיון הזה שכמו כל דבר בחיים זה קשור ב $$$. המטווחים מתפרנסים מהיורים, לכן למה להם למנוע ממישהו לירות?
- תרמתי למען הסליק

חברים.
אם לא היתה את האפשרות לירי חופשי, רוב האנשים שאוחזים היום נשק ברשיון, לא היו מחזיקים בו.
איך תקנה נשק אם אתה לא מתנסה בו קודם? איך תדע איזה קוטר לקנות אם לא תבדוק אותו בירי?
בהרבה מאוד מטווחים שיצא לי לבקר בחודשים האחרונים נסגרה האפשרות לירי חופשי למי שאינו בעל רשיון לנשק.
כיום, אם אני כמדריך ירי מעוניין לקחת את בני או אישתי או חבר אחר למטווח וללמד אותם לירות, על פי המצב העכשיוי אני לא יכול לעשות כן.
כמה מחברי הסליק הגיעו ללמוד לירות או לפחות להתנסות בירי במטווחים, כאשר הדריך אותם חבר אחר מהסליק?
קראון,
אדם המעוניין להתאבד, ורוצה לעשות כן במטווח, יצליח כמעט ב 100 אחוזים.
לא יתכן להתחיל להפריד בין המדריך ליורה, וליורים אחרים, כי אחרת היינו צריכים מטווחים סטריליים בו לכל יורה יש טונל ירי משלו, והמדריך יושב מאחורי זכוכית משוריינת ונותן הוראות ברמקול.
גם אותי לא הכירו כשנכנסתי ללמוד לירות בפעם הראשונה.
אז מה אנחנו מציעים? שכל מי שרוצה לירות באקדח, יגיע קודם לרופא לבדיקה? אולי אישור משרד הבריאות? אולי פסיכיאטר מחוזי?
כמה מקרי התאבדות תוך כדי נהיגה קרו השנה? מישהו יכול לספור?
כמה התאבדויות בתליה?
כמה בקפיצה ממקום גבוה?
במקום לסגור כל דלת, כל חלון ולהציב שומר על כל אזרח, אולי כדאי פשוט להבין שמי שרוצה, יצליח, ולא משנה היכן הוא יבצע ובעזרת מה.
אם לא היתה את האפשרות לירי חופשי, רוב האנשים שאוחזים היום נשק ברשיון, לא היו מחזיקים בו.
איך תקנה נשק אם אתה לא מתנסה בו קודם? איך תדע איזה קוטר לקנות אם לא תבדוק אותו בירי?
בהרבה מאוד מטווחים שיצא לי לבקר בחודשים האחרונים נסגרה האפשרות לירי חופשי למי שאינו בעל רשיון לנשק.
כיום, אם אני כמדריך ירי מעוניין לקחת את בני או אישתי או חבר אחר למטווח וללמד אותם לירות, על פי המצב העכשיוי אני לא יכול לעשות כן.
כמה מחברי הסליק הגיעו ללמוד לירות או לפחות להתנסות בירי במטווחים, כאשר הדריך אותם חבר אחר מהסליק?
קראון,
אדם המעוניין להתאבד, ורוצה לעשות כן במטווח, יצליח כמעט ב 100 אחוזים.
לא יתכן להתחיל להפריד בין המדריך ליורה, וליורים אחרים, כי אחרת היינו צריכים מטווחים סטריליים בו לכל יורה יש טונל ירי משלו, והמדריך יושב מאחורי זכוכית משוריינת ונותן הוראות ברמקול.
גם אותי לא הכירו כשנכנסתי ללמוד לירות בפעם הראשונה.
אז מה אנחנו מציעים? שכל מי שרוצה לירות באקדח, יגיע קודם לרופא לבדיקה? אולי אישור משרד הבריאות? אולי פסיכיאטר מחוזי?
כמה מקרי התאבדות תוך כדי נהיגה קרו השנה? מישהו יכול לספור?
כמה התאבדויות בתליה?
כמה בקפיצה ממקום גבוה?
במקום לסגור כל דלת, כל חלון ולהציב שומר על כל אזרח, אולי כדאי פשוט להבין שמי שרוצה, יצליח, ולא משנה היכן הוא יבצע ובעזרת מה.
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

יואב
נניח מצב בו נכנס לא-יהודי למטווח ומבקש לירות. או נכנסת סבתא בת 80 ומבקשת לירות. מה אז? האם יש תנאי סף לירי חופשי במטווח?
- תרמתי למען הסליק

יואב לא הבנת את כוונתי
איני רוצה לבטל את הירי החופשי.
עם זאת איני חושב שכל אדם כשיר להחזיק אקדח טעון גם אם זה מטווח.
מה לעשות שלחלק מהאנשים יש הפרעות נפשיות קשות או מגבלות גופניות שאינן נראות ממבט ראשון.
האם אתה יכול לקחת רכב לנסיעת מבחן ללא רישיון נהיגה?
פוטנציאל ההרס של חולה נפש עם אקדח גדולה פי כמה וכמה מזו של חולה נפש עם סכין סטייקים.
כמו כן ההסתברות לתאונה קטלנית עם אקדח לאדם לא מיומן גדולה מזו של אדם עם סכין.
כשאני מתאמן במטווח אני רוצה ראש שקט, ולתת את מלוא תשומת ליבי למטרה ולא לחפש ימינה ושמאלה אם אין אידיוט עם נשק.
בסך הכל אני מצפה שלפני שפלוני אלמוני מקבל אקדח ו-50 כדורים או שיהיה צמוד אליו מדריך או אדם בעל רישיון או שיביא אישור מרופא המשפחה, כמו כל אחד מאיתנו בעת חידוש הרישיון.
דרך אגב, יואב, האם היית מדדריך ירי בבול בשנת 1996-7 (עם גלוק 17) או שאני מתבלבל עם יואב אחר.
מה לעשות שלחלק מהאנשים יש הפרעות נפשיות קשות או מגבלות גופניות שאינן נראות ממבט ראשון.
פוטנציאל ההרס של חולה נפש עם אקדח גדולה פי כמה וכמה מזו של חולה נפש עם סכין סטייקים.
כשאני מתאמן במטווח אני רוצה ראש שקט, ולתת את מלוא תשומת ליבי למטרה ולא לחפש ימינה ושמאלה אם אין אידיוט עם נשק.
בסך הכל אני מצפה שלפני שפלוני אלמוני מקבל אקדח ו-50 כדורים או שיהיה צמוד אליו מדריך או אדם בעל רישיון או שיביא אישור מרופא המשפחה, כמו כל אחד מאיתנו בעת חידוש הרישיון.
דרך אגב, יואב, האם היית מדדריך ירי בבול בשנת 1996-7 (עם גלוק 17) או שאני מתבלבל עם יואב אחר.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
- סליקאי זהב

קראון!
גם אני בעד מדיניות דיפרנציאלית אבל כרגע יש רק דיספרופורציונלית.
משמעות מה שאתה אומר הינה שאם אדם עומד בדרישות גבוהות של יכולות ושל נורמטיביות אך אינו עומד בתבחינים, עדיין משרד הפנים יהא ח י י ב לתת לו רשיון היות ומדובר בנכס לציבור ולא בנטל לציבור.
לצערי, מה שקורה במשרד הפנים משול לסיפור פו הדב...:
פו הדב מגיע לחזרזיר אז חזרזיר שואל: פו ידידי, התרצה לחם עם דבש או לחם עם ריבה?
פו עונה: גם את זה וגם את זה, אך בלי הלחם...
בברכת שבת שלום,
גם אני בעד מדיניות דיפרנציאלית אבל כרגע יש רק דיספרופורציונלית.
משמעות מה שאתה אומר הינה שאם אדם עומד בדרישות גבוהות של יכולות ושל נורמטיביות אך אינו עומד בתבחינים, עדיין משרד הפנים יהא ח י י ב לתת לו רשיון היות ומדובר בנכס לציבור ולא בנטל לציבור.
לצערי, מה שקורה במשרד הפנים משול לסיפור פו הדב...:
פו הדב מגיע לחזרזיר אז חזרזיר שואל: פו ידידי, התרצה לחם עם דבש או לחם עם ריבה?
פו עונה: גם את זה וגם את זה, אך בלי הלחם...
בברכת שבת שלום,
עו"ד ומדריך ירי,חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
חבר בארגון מדריכי משטרה האמריקאי ASLET משנת 1992
חבר בארגון מדריכי ומאמני המשטרה העולמי - ILEETA
חבר בארגון מדריכי הירי המשטרתיים IALEFI
חבר בארגון השוטרים הבינלאומי IPA
Hungarfield כתב:גמ כתב:האם כל אדם שבא לו פתאום לירות ואין לו רשיון יכול היום להכנס למטווח לשלם ולירות? אם כן, אזי זהו חלם בהתגלמותו. הפתרון לכך פשוט. משרד הפנים צריך להגדיר תבחין לאדם כזה (דהינו, לקבוע סוג רשיון כזה שמאפשר רק ירי במטווח ללא בעלות או רשיון אחזקה/נשיאה של נשק
זה לא חלום = זו מכה עם לום
חבר isia זכור !
קראון כתב:יואב לא הבנת את כוונתי
תגיד לי אתה ?
אדם שמוכן למלא טופס בקשה לרישיון נשק,
ללכת בשביל זה לרופא ולשלם 80 שקלים !
להסכים שיפשפשו בעברו המשטרתי והבריאותי..........!!!
מסכים להתיצב אישית בפני פקיד הרישוי ולהיות נתון לחוות דעתו האישית (מותר לפסול אם לא ידעת )!!!
לחכות חודש לתשובה !!!
ללכת לירות 50 כדור במטווח ספוג עופרת עם מדריך שבור זין !!!
לקבל סוף סוף את הנשק ואגב כך להתחייב שלא חשוב מה קורה אתה אשם...................!!!
אתה רוצה להגיד לי שאחרי כל זה אתה לא עונה להגדרה של בעל הפרעות נפשיות קשות או מוגבלויות שאינן נראות ממבט ראשון ?
אם לא אז תסביר לי איך אתה כן מגדיר נושא נשק ברישיון בישראל.
או כפי שאומר שייקה הניצחי מהגשש בקרקר נגד קרקר.
העולם מצחיק אז צוחוקים
חבר isia זכור !
Re: יואב
גמ כתב:נניח מצב בו נכנס לא-יהודי למטווח ומבקש לירות. או נכנסת סבתא בת 80 ומבקשת לירות. מה אז? האם יש תנאי סף לירי חופשי במטווח?
מה הקשר לעדה / דת / מוצא / צבע / מין וכו' ?
לא לעניין.
יש במדינת ישראל אזרחים ותושבים נאמנים מכל העדות / צבעים / מינים / דתות, חלקם אפילו מגנים עליה בחירוף נפש ברגעים אלו ממש..
לגבי שאלתך :
תנאי הסף - מעל גיל 18, בהצגת ת"ז והחלטת מנהל המטווח ומדריך הירי. האחרונים אינם חייבים לאפשר ירי גם לנושא נשק ברישיון ואינם חייבים לנמק החלטתם בפניו.
מנהל המטווח יכול להעמיד תנאים נוספים כגון אישור בריאות וכו'.
מתחת לגיל 18 - בליווי אפוטרופוס.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
Re: את זה אני לא מבין
גמ כתב:האם כל אדם שבא לו פתאום לירות ואין לו רשיון יכול היום להכנס למטווח לשלם ולירות? אם כן, אזי זהו חלם בהתגלמותו. .
מה עובר עליך? רוצה לתת להם עוד רעיונות מטורפים? כמעט בכל מקום בעולם אדם יכול להכנס למטווח לשכור נשק ולטווח להנאתו...
עם כל הצער והכאב על אובדן חיי אדם, לכל בן אדם יש הזכות לסיים את חייו כמו שיש לו את הזכות לחיות אותם. יש גבול לכמה שמדינה יכול להכנס לאדם לוורידים.
כל הקטע הזה של HOME OWNER LIABILITY כבר עובר כל גבול לטעמי. בבנייני קומות חדשים בארה"ב בונים כבר חלונות ללא אפשרות פתיחה שמא אדם יקפוץ מהחלון והמשפחה תתבע את החברה.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר