מדינה מתאבדת
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
כתבה נוספת בנושא זה שעמה אני נוטה להסכים:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3352271,00.html
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3352271,00.html
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
higt-power כתב:1) יבטח את תכולת הבית/עסק
2) יפעל ע"פ כל העקרונות שלמדנו בהרצאה של דניאל ויגיש תלונה במשטרה יאותר הפורץ יגיש
נגדו תביעה אזרחית
3) יגן על חייו וחיי משפחתו אם לא תהיה לו בררה אחרת .
2. נו באמת, מה היכולת שלך לקבל, גם בהנחה שתזכה במשפט, את הכסף שלך מאיזה פלוני-אלמוני מג'לג'וליה? ההוצל"פ פועלת הייטב על אזרחים שומרי חוק, אבל מול אלה שמצפצפים על החוק ולא איכפת להם להסלים את רמת האלימות היא כמו כל המערכת אימפוטמטית לחלוטין (ואני מכיר דוגמאות מהחיים).
אגב אני מכיר אישית מישהו שמצא את הגנב שהיה בביתו (מוזר לא? הוא מצא אותו תוך שבוע, ומשטרה "חיפשה" אותו חודשים), הגנב נמצא בדירה כמעט ריקה, ללא רכוש וצחק על אותו המכר שלי כשביקש את רכוושו בחזרה. הגנב אמר שהרכוש הגנוב הפך "אבקה" יום למחורת הגניבה, ובכלל יש למכר מזל שהגנב לא מתקשר למשטרה ולא אומר שהמכר בה אליו הבייתה ומאיים אליו.
הגנבים היום חכמים, הם יודעים טוב טוב את הזכויות שלהם.
עד אתמול בערב חשבתי רבות אודות הדרך בה אוכל לפעול כדי לעזור לאותו חקלאי.
אתמול בערב התברר לי שהאקדח שהיה בידיו הוחזק ללא רשיון... אופפפפס.
הדברים משנים קצת את פניהם.
במיוחד תמוה לי העניין לאור כך שאותו אזור בו הוא גר מוכר לקבלת רשיון לנשק.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
חברים
אתם לא צריכים להסביר לי את המצב בדרום ,אני איש הדרום גם אם כיום מתגורר ברמת גן
כי איך אומרים שאפשר להוציא את האשקלוני מאשקלון לא את אשקלון מאשקלוני .
אני מכיר הכירות אינטימית את בעית המושבים הן הסמוכים למרחב התפר וכן האזורים הדרומים
האחרים .
משיחה עם גלעד ידידנו אני למד שהמצב בצפון די דומה .
אין לי בעיה אם כל העקרונות שאתם מצינים יתרה מזאת אני דוגל באותם בעקרונות גם כן
אבל
אני לא מוכן לקבל רעיון שבו הקורבן הוא גם השוטר גם השופט וגם התלין .
אם היום נתיר ירי בפורץ /גובה חסות מה יהיה מחר?
ירי במישהוא שחשבנו שהוא פורץ כמו שהיה מקובל פעם בארה"ב?
ירי בכל רכב שמאז לעקוף אותך בכביש מחשש לשוד?
אולי ירי במי שהאז להעליב את אחותו של מנדא-הוא ,כי במקומות מסוימים זה נחשב יותר חמור מ"כפה" שכידוע היא תקיפה ?
איפה שמים את הגבול????
לגבי פירוש משפטי אולי באמת זה יותר מידי לדרוש ממשפטנים להגיע לדעה אחת מוצקה אבל
כשיש לי בעיה עם הרכב אני הולך למוסך כשיש לי בעיה עם האקדח אני הולך לנשק למי אני ילך
עם בעיה חוקית?
ואולי יש הרבה חילוקי דעות על פרושים לחוק כזה אוו אחר אבל על זה שאין להגן על רכוש עם נשק
ולעיקרון המידתיות יש סימוכין בחוק ובתקנות ובכל מסמך שיצא אי פעם מהמשטרה אוו משרד הפנים מכאן ועד הודעה חדשה .
עוד עיקרון שאני לא מוכן לקבל הוא שיהיה חוק אחד ל"מערב" וחוק אחד ל"מזרח" למה זכותו של
היהלומן אוו החקלאי צריכה להיות שונה משלי האזרח הקטן עם אותו פרטי ומערכת סטריאו קטנה?
אני לא מקבל עיקרון זה כמו שאני לא מוכן לקבל מצב שבו לאנשים מסוימים יש את הזכות
לשכור "אקדוחנים להשכרה" בדין אבל לי (לא אישית ,אלה כדוגמה לאזרח פשוט שומר חוק ) אסור לקבל נשק אחד להגנה עצמית!!
האים מי שבוחר לחיות את חיוו מחוץ למסגרת החוק צריך לחשוש בהחלט!!
אבל הוא צריך לחשוש מאותם אנשים שלהם אנחנו משלמים משכורת (לא קטנה אגב) כדי לאכוף
את החוק כמו המשטרה ומערכת המשפט .
הנ"ל לא עושים מלכתם נעמנה נפעיל עלהם לחץ ציבורי שיתקנו דרכם .
הפיתרון הוא בטח לא להפוך בעצמנו לשווים לאותם אנשים שמהם אנחנו רוצים הגנה ע"י שימוש
ב"עושה השלום" (תרגום של peacemaker ).
והנה הדוגמה שלפנינו ממחישה יפה את התהליך הזה אין אישור לנשק, אין בעיה יש רובה "ירושה" מאבא .
האים מישהוא עשה באותם איזורים מהלך מועדים לפורענות מהלך שיחיב את משרד הפנים לנפק
רשיונות בדין ?
לא שידוע לי !
אתם לא צריכים להסביר לי את המצב בדרום ,אני איש הדרום גם אם כיום מתגורר ברמת גן
כי איך אומרים שאפשר להוציא את האשקלוני מאשקלון לא את אשקלון מאשקלוני .
אני מכיר הכירות אינטימית את בעית המושבים הן הסמוכים למרחב התפר וכן האזורים הדרומים
האחרים .
משיחה עם גלעד ידידנו אני למד שהמצב בצפון די דומה .
אין לי בעיה אם כל העקרונות שאתם מצינים יתרה מזאת אני דוגל באותם בעקרונות גם כן
אבל
אני לא מוכן לקבל רעיון שבו הקורבן הוא גם השוטר גם השופט וגם התלין .
אם היום נתיר ירי בפורץ /גובה חסות מה יהיה מחר?
ירי במישהוא שחשבנו שהוא פורץ כמו שהיה מקובל פעם בארה"ב?
ירי בכל רכב שמאז לעקוף אותך בכביש מחשש לשוד?
אולי ירי במי שהאז להעליב את אחותו של מנדא-הוא ,כי במקומות מסוימים זה נחשב יותר חמור מ"כפה" שכידוע היא תקיפה ?
איפה שמים את הגבול????
לגבי פירוש משפטי אולי באמת זה יותר מידי לדרוש ממשפטנים להגיע לדעה אחת מוצקה אבל
כשיש לי בעיה עם הרכב אני הולך למוסך כשיש לי בעיה עם האקדח אני הולך לנשק למי אני ילך
עם בעיה חוקית?
ואולי יש הרבה חילוקי דעות על פרושים לחוק כזה אוו אחר אבל על זה שאין להגן על רכוש עם נשק
ולעיקרון המידתיות יש סימוכין בחוק ובתקנות ובכל מסמך שיצא אי פעם מהמשטרה אוו משרד הפנים מכאן ועד הודעה חדשה .
עוד עיקרון שאני לא מוכן לקבל הוא שיהיה חוק אחד ל"מערב" וחוק אחד ל"מזרח" למה זכותו של
היהלומן אוו החקלאי צריכה להיות שונה משלי האזרח הקטן עם אותו פרטי ומערכת סטריאו קטנה?
אני לא מקבל עיקרון זה כמו שאני לא מוכן לקבל מצב שבו לאנשים מסוימים יש את הזכות
לשכור "אקדוחנים להשכרה" בדין אבל לי (לא אישית ,אלה כדוגמה לאזרח פשוט שומר חוק ) אסור לקבל נשק אחד להגנה עצמית!!
האים מי שבוחר לחיות את חיוו מחוץ למסגרת החוק צריך לחשוש בהחלט!!
אבל הוא צריך לחשוש מאותם אנשים שלהם אנחנו משלמים משכורת (לא קטנה אגב) כדי לאכוף
הפיתרון הוא בטח לא להפוך בעצמנו לשווים לאותם אנשים שמהם אנחנו רוצים הגנה ע"י שימוש
ב"עושה השלום" (תרגום של peacemaker ).
והנה הדוגמה שלפנינו ממחישה יפה את התהליך הזה אין אישור לנשק, אין בעיה יש רובה "ירושה" מאבא .
האים מישהוא עשה באותם איזורים מהלך מועדים לפורענות מהלך שיחיב את משרד הפנים לנפק
רשיונות בדין ?
לא שידוע לי !
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 15 ינואר 2007, 10:53, נערך פעם אחת בסך הכל.
Webart כתב:עד אתמול בערב חשבתי רבות אודות הדרך בה אוכל לפעול כדי לעזור לאותו חקלאי.
זה כבר באמת מעניין...
ופה יכולות להיות שתי גרסאות:
1. האקדח היה במקורו ברשיון, אבל מיודענו לא טרח/התרשל לחדש אותו.. במקרה הזה, הדבר היחידי שאני יכול להגיד עליו שהוא פשוט חמור חמורותיים (לא שאקדח ברשיון היה מוריד מיליגרם אחד מנטל האשמה שלו). הרובה טוטו שבהתחלה הוא השתמש בו היה ירושה מאביו, יכול להיות שגם האקדח זה ולכן גם ההזנחה(לא שחס וחלילה זה מוצדק)..
2. האקדח שלו הוא באמת "אקדח שחור". שמעתי כבר על כמה חקלאים שמחזיקים כלים כאלה בנוסף לנשק שניתן להם כדת וכדין בדיוק לצורך מקרים כגון אלה. גם כאן קטונתי מלהעביר ביקורת כי המדינה פשוט דוחקת את האנשים לפינה שבה אין להם ברירה אלא לקחת את החוק לידיהם.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

higt-power כתב:אבל הוא צריך לחשוש מאותם אנשים שלהם אנחנו משלמים משכורת (לא קטנה אגב) כדי לאכוף
- העבריינים לא חוששים מהמשטרה - זו עובדה
- המשטרה אינה מתפקדת ובהרבה מקרים גם משתפת פעולה עם אותם גורמים פליליים - זו גם עובדה
- מערכת המשפט נותנת לעבריינים תמריצים בצורה של עונשים מגוכחים - זו עוד עובדה
ובינתיים עד שלחץ הציבורי שלנו יעבוד (אם בכלל) אנחנו צריכים לחיות ולהתקיים.
עם פריצות לביתי בשעה שאני לא נמצא אני עוד איך שהוא יכול להשלים (בשביל זה יש ביטוח).
גם עם גניבה של הרכב שלי.
עם המקרה של פורץ שחודר לי הביתה בזמן שאני נמצא אני לא מוכן להתמודד ואני לא מתכוון להגיש לו שאלון הצהרת כוונות בכתב אם הוא רק רוצה את ה-DVD או גם לאנוס את הבנות שלי לפני שאפעל..
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

לא צריך לנחש הנה גרסת ההגנה מהכתבה בYNET
אגב "הנוהל" הזה של ירי "להפחיד" עם רובי טוטו ורובי אוויר כמו גם לצבוע אותם לאחר התפיסה בצבא זוהר למען לא ישובו ועוד כאלו "פרקטיקות" לא ממש חדש באזור שם.
לגבי רשיונות לא יודע ספציפית לגבי הישוב הזה אבל בהחלט יש מספיק ישובים שסובלים
מהתופעה ולא יכולים לקבל רשיונות פרטים ,אפשר להתארגן לשמירה במסגרת מפעל ראוי אבל
לא תמיד יש נכונות של התושבים לשתף פעולה.
"הוא צעק להם בערבית לעצור, אך הם התקרבו לעברו וכדי להרתיע אותם הוא ניסה לירות באוויר, אבל הרובה שירש מאביו לא ירה. כשהם החלו להתקרב לכיוונו בצורה מאיימת, הוא ירה וכיוון לעבר הרגליים כדי להרתיע אותם. הרביעייה התחילה לברוח ולהתפזר, אבל אחרי כמה זמן הוא שמע קול גניחות ובחור שקורא לעזרה כי נפצע ברגל. הוא מיד התקשר אל הקב"ט של מיתר שיבוא לסייע, אבל מתברר שהכדור לרוע מזלו פגע בעורק הראשי ברגל. כתוצאה מכך איבד אל-אטרש דם רב, מה שגרם בסופו של דבר למותו. לאחר חיפושים נוספים הם ראו בואדי את הפצוע השני".
אגב "הנוהל" הזה של ירי "להפחיד" עם רובי טוטו ורובי אוויר כמו גם לצבוע אותם לאחר התפיסה בצבא זוהר למען לא ישובו ועוד כאלו "פרקטיקות" לא ממש חדש באזור שם.
לגבי רשיונות לא יודע ספציפית לגבי הישוב הזה אבל בהחלט יש מספיק ישובים שסובלים
מהתופעה ולא יכולים לקבל רשיונות פרטים ,אפשר להתארגן לשמירה במסגרת מפעל ראוי אבל
לא תמיד יש נכונות של התושבים לשתף פעולה.
itamar כתב:עם המקרה של פורץ שחודר לי הביתה בזמן שאני נמצא אני לא מוכן להתמודד ואני לא מתכוון להגיש לו שאלון הצהרת כוונות בכתב אם הוא רק רוצה את ה-DVD או גם לאנוס את הבנות שלי לפני שאפעל..
א.
אתה אדם מבוגר ואחראי למעשך בדיוק כמו אותו חקלאי בדרום
אני אישית מתכוון ללכת לפי הקווים של דניאל ועד לרגע שאין לי מנוס מהעימות בגלל סכנה לי אוו לבני הבית מתכוון לתת לו לקחת מה שהוא רוצה .
עלות המשפט תהיה יותר גבוהה מהנזק שאני יספוג מהגנבה בטוח (גם אים בסוף אני ימצא זכאי)
זה ענין אישי של כל אחד מאיתנו וכל אחד יפעל ע"פ הבנתו והכרתו .
להחזיק נשק לא חוקי וגם לעשות בו שימוש שלא למטרתו (שוב לא המקרא הזה ספציפית שטרם נקבע אם מדובר בהגנה עצמית ) זה ענין שונה לחלוטין .
אלו שני הסנט שלי לנושא:
א. לא מגיע לגנב למות רק בגלל שניסה לגנוב.
ב. מכיוון שלא ניתן לדעת את כוונותיו מראש, ואיך יתפתח עניין הגניבה, אולי יחמוד עוד דברים, קודם כל לאיים (לא אם נשק שלוף, רק מפסידים את היתרון של הנשק, כאשר לא מתכוונים להשתמש בו). לצעוק, לצרוח, לעשות כל מה שניתן בכדי שהוא יברח, כולל לזרוק עליו דברים מכל הבא ליד. תוך כדי כך, להתקשר למשטרה.
ג. במידה וחתך את החוט של הטלפון, אני רואה בכך הסלמה, ואז מכיוון שאין לי אפשרות לקרוא לעזרה, אני אתגונן בכל אמצעי שאראה לנכון, למעט שימוש בנשק (מחבת, סיר אלת בייסבול, ארון ספרים, כל מה שניתן).
ד. אם לא יכול עליו, אזי משתמש בנשק לכיוון הרגליים, ולא באוויר, כי אני סתם מחורר לעצמי את התקרה, או שאני אפגע באחד השכנים אם יצא מחוץ לחלון.
ה. כל זה במידה ולא זיהיתי אצל מר גנב סוג מסויים של נשק. במקרה כזה, ירי לכיוון הרגליים, ואחר כך הגשת טיפול במידה ונזקק. סביר להניח שהירי עצמו יזעיק את המשטרה (אם תגיע).
ו. במצב בו נקלע החקלאי מהדרום - אמנם לגנב לא מגיע למות, אבל אני לא מתכוון לברר את כוונותיהם האמיתיות של אותם תוקפים, לכן, יש לי עם המקרה בעיה אחת:
המשטרה טוענת שהנשק ללא רשיון (מדוע? האם בעיית רישוי, או שהמדינה לא ראתה לנכון לתת לו רשיון לנשק).
ז. הגיע הזמן שמישהו ישנה את החוק האווילי הזה שיכול להכנס אלי הביתה כל ארחי פרחי ולקחת ככל העולה על רוחו, ואני לא יכול לעשות כלום בנידון, חוץ מלהתקשר למשטרה, שעסוקה בלחקור את עצמה ואת הממשלה כולה, במקום לתפוס גנבים.
המצב הזה ישתנה כאשר יפרצו לאחד משופטי העליון הביתה, וירוקנו לו את כל יצירות האומנות שקנה בכסף שהוא מקבל על חשבוני, ולכמה חברי כנסת שיפרצו הביתה כאשר הילדים שלהם בבית (לא כולל מפלגת הגמלאים, שם הם ממילא בבית אבות, אין מה לקחת). נראה אותם אז טוענים ש"לא מגיע לגנב למות" כאשר הוא יסכן את שלומו של משפחתו של שר הפנים או שר המשפטים, אבל אז יגידו.... לא פלילי, אלא נסיון לפגוע בשר בממשלה.
אם לא תקום קול צעקה מהציבור, בהם יש לנו חלק גדול, החוקים הללו לא ישתנו.
נראה אתכם פונים לנציגים שלכם בכנסת ודורשים שינוי לחוק הנ"ל (אני כבר פניתי.. מחכה לתשובה)
א. לא מגיע לגנב למות רק בגלל שניסה לגנוב.
ב. מכיוון שלא ניתן לדעת את כוונותיו מראש, ואיך יתפתח עניין הגניבה, אולי יחמוד עוד דברים, קודם כל לאיים (לא אם נשק שלוף, רק מפסידים את היתרון של הנשק, כאשר לא מתכוונים להשתמש בו). לצעוק, לצרוח, לעשות כל מה שניתן בכדי שהוא יברח, כולל לזרוק עליו דברים מכל הבא ליד. תוך כדי כך, להתקשר למשטרה.
ג. במידה וחתך את החוט של הטלפון, אני רואה בכך הסלמה, ואז מכיוון שאין לי אפשרות לקרוא לעזרה, אני אתגונן בכל אמצעי שאראה לנכון, למעט שימוש בנשק (מחבת, סיר אלת בייסבול, ארון ספרים, כל מה שניתן).
ד. אם לא יכול עליו, אזי משתמש בנשק לכיוון הרגליים, ולא באוויר, כי אני סתם מחורר לעצמי את התקרה, או שאני אפגע באחד השכנים אם יצא מחוץ לחלון.
ה. כל זה במידה ולא זיהיתי אצל מר גנב סוג מסויים של נשק. במקרה כזה, ירי לכיוון הרגליים, ואחר כך הגשת טיפול במידה ונזקק. סביר להניח שהירי עצמו יזעיק את המשטרה (אם תגיע).
ו. במצב בו נקלע החקלאי מהדרום - אמנם לגנב לא מגיע למות, אבל אני לא מתכוון לברר את כוונותיהם האמיתיות של אותם תוקפים, לכן, יש לי עם המקרה בעיה אחת:
המשטרה טוענת שהנשק ללא רשיון (מדוע? האם בעיית רישוי, או שהמדינה לא ראתה לנכון לתת לו רשיון לנשק).
ז. הגיע הזמן שמישהו ישנה את החוק האווילי הזה שיכול להכנס אלי הביתה כל ארחי פרחי ולקחת ככל העולה על רוחו, ואני לא יכול לעשות כלום בנידון, חוץ מלהתקשר למשטרה, שעסוקה בלחקור את עצמה ואת הממשלה כולה, במקום לתפוס גנבים.
המצב הזה ישתנה כאשר יפרצו לאחד משופטי העליון הביתה, וירוקנו לו את כל יצירות האומנות שקנה בכסף שהוא מקבל על חשבוני, ולכמה חברי כנסת שיפרצו הביתה כאשר הילדים שלהם בבית (לא כולל מפלגת הגמלאים, שם הם ממילא בבית אבות, אין מה לקחת). נראה אותם אז טוענים ש"לא מגיע לגנב למות" כאשר הוא יסכן את שלומו של משפחתו של שר הפנים או שר המשפטים, אבל אז יגידו.... לא פלילי, אלא נסיון לפגוע בשר בממשלה.
אם לא תקום קול צעקה מהציבור, בהם יש לנו חלק גדול, החוקים הללו לא ישתנו.
נראה אתכם פונים לנציגים שלכם בכנסת ודורשים שינוי לחוק הנ"ל (אני כבר פניתי.. מחכה לתשובה)
יואב,
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
מדריך ירי, מדריך ירי מעשי בוגר וינגייט
- תרמתי למען הסליק

yoav30 כתב:נראה אתכם פונים לנציגים שלכם בכנסת ודורשים שינוי לחוק הנ"ל (אני כבר פניתי.. מחכה לתשובה)
לאלו בינינו שנמאס להם לשבת על התחת ולהביע דעות לפה או לפה, ומעוניינים לנסות להתחיל להשפיע - למי ואיך פונים? עד כמה שידוע לי, לי אישית אין אף אחד בכנסת שמייצג אותי (אני לא מגדרי בשום צורה, סתם אדם פשוט מהיישוב) ואין לי חצי מושג למי לפנות עדי לנסות ולהזיז משהו.
ובאותו נושא - עוד נקודת מבט מעניינת על המקרה:
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3352426,00.html
yoav30 כתב:ז. הגיע הזמן שמישהו ישנה את החוק האווילי הזה שיכול להכנס אלי הביתה כל ארחי פרחי ולקחת ככל העולה על רוחו, ואני לא יכול לעשות כלום בנידון, חוץ מלהתקשר למשטרה, שעסוקה בלחקור את עצמה ואת הממשלה כולה, במקום לתפוס גנבים.
לא את החוק הזה צריך לשנות (זה לא יעזור ממילא) צריך לשנות את החקיקה על עבירות רכוש ולהנהיג את מה שקיים בהרבה מדינות בארה"ב 3RD STRIKE AND YOU ARE OUT...
המערכת מוכנה להיות סלחנית כלפי אדם 3 פעמים - עבירה הבאה ולא משנה מה היא אתה נכנס לכלא להרבה הרבה זמן. ארה"ב זה מאסר עולם, פה אני מוכן להתפשר על 15 שנה בפנים.
אני לא רואה שום סיבה שבקרבנו יסתובבו עבריינים עם רקורד של 40-70 הרשעות על עברות רכוש וימשיכו לעשות ככל על עולה על רוחם באין מפריע.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר