פשוט תענוג ...

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

הדבר היחידי שבו אני מקנה בחיילים האמריקאים ,

על ידי pp » 21 מרץ 2003, 10:47

זה שיש להם BEN & JERRY'S וPIZZA HUT בבסיסים שלהם.
מדובר בצבא מסורבל, מרובע, פשלונר, בצורה בלתי רגילה.
וכמעט אף אחת מהפשלות שלה ל מדווחת, (מישהו יודע כמה חיילים אמריקאים נהרגו באפגניסטן?) לא, זה סוד צבאי.
נכון שיש להם מדים יפים, ובכתבות בעתונות הם תמיד נראים טוב, (כי כל כתבה עוברת ביקורת של הצנזורה, ולא רק בגלל הסודיות).
ולמרות הטכנולוגיה המתקדמת שלהם, לקח להם יותר מ 18 ימי לחימה כדי להרכיז ש סוף סוף הם הסיגו עליונות אוירית על .......אפגניסטן. :lol:
אל לנו לשכוח שאת המלחמה עכשיו , הם עושים כי נכשלו במלחמות הקודמות שלהם נגד עירק.
ו לא בטוח שגם עכשיו יצליחו לסלק את סדאם. (על בין לאדן הם כניראה כבר ויתרו).

לערכתי, צהל היה גומר עם עירק בפחות משבועיים, ואם הרבה פחות נפגעים לקוחותינו.
ולא היה לוקח לנו שנה להתארגן להתקפה, כמו שלקח לצבא ארה"ב.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 21 מרץ 2003, 13:38

שרקן ,
זה הכל ענין שלאי הבנה,,
ברחוב בו נמצא המוסך שלי פתחו מכון בריאות המתמחה בשאיבת" רעלים" מהקליינטים
בעיריה שמעו שעובדות שם ז***ת ומיד שלחו פטור מארנונה על בסיס של חוק עזר עירוני 6969/ז מבנים המשמשים פעילות פוליטית פטורים מארנונה
פשוט הבין הפקיד שזונות=פוליטיקה ופטר אותם :lol:
לכן פוליטיקה היא בעין המסתכל :wink:
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Neon Golden » 21 מרץ 2003, 13:47

אמרת יפה PP

אני מקווה שזכיתם לראות את הסרט Black hawk Down. זה סרט מצוין שמדגיש איך הסדר, התמיכה הלוגיסטית הרחבה והגיבוי הטנולוגי העצום הולכים פקאקטה על החלטות מטופשות של מפקדים ותו"ל לא מתאים.

צבא שבמילואים שלו לובשים מדי ב' מ 1974 הוא לא בהכרח צבא רע, צבא שיש לו מיזוג באוהלים ומנות קרב עם יחידת חימום אינהרנטית לאוכל הוא לא בהכרח צבא טוב.

נקווה שהפעם יילך לו יותר ...

גיא
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי דרור_ע » 22 מרץ 2003, 00:30

אני רק חושב לעצמי איזה בעיה זה להסתבך על רקע אישי עם ארה"ב - תראו איך שלא מסתכלים על זה זה דיי בעייה שכל פיקוד מרכז של צבא ארה"ב רודף אחריך...
להזכירכם פיקוד מרכז משתרע מסקנדינביה ועד כף התקווה הטובה...
http://www.eucom.mil/index.htm?http://w ... e_nf.htm&1

תבקרו שם...
כשאיש קטן עושה צל גדול,
זה סימן שהשמש שוקעת.
דרור.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 22 מרץ 2003, 04:52

הזלזול בצבא האמריקאי נובע לטעמי מחוסר היכרות.
זהו צבא טוב שבונה בסיס רחב וטוב (ככל שהבסיס רחב יותר ניתן להגיע גבוה יותר) מאמן את חייליו בצורה מעוררת התפעלות, ומי שלמד קצת היסטוריה צבאית יכול ללמוד הרבה ממלחמת המפרץ.
מלחמת המפרץ הסתימה ללא הכרעה בגלל החלטות הדרג הפוליטי. מזכיר משהו למשתתפי האינתיפדות למינהם? (אין ברירה שרקן כל עוד תהיה דרישה יהיו זונות והפוליטקה תישאר המקצוע העתיק בעולם)
הדבר המאפיין צבא זה בימי שיגרה הוא תנאי שרות - אבל בימי חרום הוא נכון לקרב.

אני מסכים אם כל מי שיגיד לי שברוח לחימה בעבר עלינו עליו כי אנו על אדמתנו והוא מעבר להרי החושך. היום עם כל הסרבנות והגזירות על אנשי מילואים אני לא כל כך בטוח.

אבל דעו כל עוד הצבא הזה חש גיבוי מהבית הוא לוחמני, בצרוף תקציבים וציוד כמעט בלתי נידלים, וכושר ארגון מדהים ששווה לנו (אלו שהעלו את ה"יהיה בסדר" לדרגה של אומנות) ללמוד ממנו.

ובד"כ היכן שהתוכניות עובדות וההישגים באים בקלות אין צלשי"ם.

להלן כמה דוגמאות : רחבעם זאבי גנדי ז"ל קצין הארגון מהטובים שהיו לצה"ל והכין את תוכניות ששת הימים לא זכה לצל"ש.
תל עזזיאת - לא קיבלו צלשי"ם / תל פאחר כן.
אפשר להמשיך ... אבל מקווה שהעיקרון ברור.

בכל אופן אם יוצע למישהו ביקור בפורט בנינג אני מציע לו שלא יסרב.
כי כמו שאמר כאן מישהו לפני - הנצרה זה רק בראש.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי volunteer » 22 מרץ 2003, 11:23

מר PP.

מעבר לעובדה שהדברים שלך מתנשאים משהו, הרי ניראה שקודם סימנת את המטרה ואחר כך ירית את המקבץ, רוצה לאמר הדברים שכתבת משקפים את דעתך אתה, לאו דווקא נסמכים על בסיס עובדתי, או יותר נכון, אתה מדגיש את הטענות התומכות בדעתך, ונוח לך להתמודד איתן, הנך מציג "עובדות" באופן מגמתי, ופשטני להחריד.

הנה אציג בפניך מספר נקודות הסתכלות שיצננו מעט את רוחך.

אמרת עליונות אוירית, מה ששכת לציין כי אפגניסטן היא מדינה שגודלה בערך פי מאה ממדינת ישראל, הלוחמה היא כמה אלפי קילומטרים טובים מארצות הברית והעליונות האוירית שלא הושגה לא היתה מול מטוסים, אלה מול טילי קרקע אויר, שהם ניידים וניתן לפרוס אותם תוך פרק זמן קצר מאד.

בוא ספר לי מול הכישלון של האמריקאים לדוג את בן-לאדן על הגלוב, את ההצלחה שלנו לפגוע במוחמד דף למשל, במקום גדול כמו עזה (המרדף אחריו התנהל מספר שנים, ועד היום ללא בהצלחה יתרה).

"צהל היה גומר עם עיראק בפחות משבועיים", נו עם אמרת שפר כזאת פי נאלם, רק ספר לי כמה זמן אנחנו מתמודדים עם החיזבאללה, ולא הצלחנו לסגור עניין (אירגון של כמה מאות לוחמים בלבד).

"לא היה לוקח לנו להתארגן שנה", אתה רק מצניע את העובדה שעירק נמצאת בחצי השני של העולם מנקודת מבטה של ארצות הברית. אנחנו לא מצליחים להסתדר עם החיזבאללה שהם בצד השני של הגבול.

"אל לנו לשכוח שאת המלחמה עכשיו , הם עושים כי נכשלו במלחמות הקודמות שלהם נגד עירק", ככל שאני זוכר המטרה במילחמה הקודמת היתה להוציא את סדאם מכויית, לנו, לפני 25 שנה היתה מטרה להוציא את הגליל מטווח הקטיושות, אחרי 1500 חיילים הרוגים, הצלחנו ?

קצת צניעות לא היתה מזיקה גם לך.

יום טוב
Heckler & Koch, וכל השאר !
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי Colonel » 22 מרץ 2003, 11:29

חד כתער, כרגיל !
:lol:
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הצבא...

על ידי גלוקי » 22 מרץ 2003, 13:16

חברם אולי אתם לא יודעים או לא זוכרים אבל
לנו יש את הצבא הכי טוב בעולם.
לארה"ב יש את המשאבים ולנו את השכל.
תנו לי דוגמא לצבא ששיחרר חטופים בעומק אוגנדה.
תנו לי דוגמא לשרות כלשהוא ששתל איש בעומק הממשלה הסורית.
אז באמת ...
:wink:
"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי volunteer » 22 מרץ 2003, 14:42

מר גלוקי.

השימוש בסופרלטיבים, לא רק שאינו מתאר מציאות אמיתית (אם יש דבר כזה), אלה עלול לעוות ולמנוע התבוננות ובחינה ראלית של תמונת מצב.

פעם בשיחה עם אלוף בצהל ביחידה מסויימת, אמר האלוף : כל מי שעובר ב- ש.ג. כאן, על כל תא אפור במוח, גדלים לו מיד שני תאים של אגו.

אכן בצד הצלחות כבירות היו גם כשלונות צורבים. עיין ערך, המרגל ישראל בר, המרגל מרכוס קלינברג, יגאל עמיר, פרשת קו 300, כשלון ההתנקשות בנבלה מהחמאס בירדן.

דרך אגב, השירות הראוי להערכה הרבה ביותר בתחום הכנסת חפרפרות במוסדות שלטון של המדינות היריבות הוא ללא ספק ה- ק.ג.ב.

פעם, יצחק רבין הי"ד אמר שאחת הרעות החולות בתרבות האירגונית, ובחשיבה העצמית שלנו, היא תופעת "עיגול הפינות", "יהיה בסדר", ה- "סמוך". אני הקטן ממש מסכים איתו בנקודה זאת.

להשתמע.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי Colonel » 22 מרץ 2003, 17:37

עזוב אותך מתנדב מדקויות ...
יהיה בסדר ... יש לנו על מי לסמוך ...

על האמריקאים ... :lol:
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pp » 22 מרץ 2003, 23:24

מר Volunteer ידידי.
אתה צודק, צריך לדייק בעובדות.

1) עליונות אוירית, air superiority, היא דרגה של שליטה מרחב האוירי, שבה חיל האויר האוייב אינו מסוגל להפריע בצורה משמעותית, לכוח השולט.
כמה טילי קרקע אויר לא הפריעו כל כך לאמריקאים באפגניסטן.

2) לידיעתך, מוחמד דף מנוטרל, הוא עוד חי, אבל פצוע קשה ולא יכול לתפקד יותר. (מחליפו, נפגש עם 72 הבטולות לפני מס' חודשים). בין לאדן עוד חי ובועט, וממשיך לאלום באמריקאים.

3) צה"ל לא מתמודד עם חזבללה, (לצערי), אנחנו אפילו לא מגיבים לירי נ"מ שלהם. כשיחליטו לטפל בהם, הם יטופלו, כמו שגורש, הפתח ואש"פ מלבנון ב82.

4) הצבא האמריקאי כבר פרוס בכל העולם, ובמיוחד באיזור המפרץ, רובו בנוי על ניידות, כמה זמן לוקח שייט מארה"ב למפרץ?? חודש חודשיים , להעמיס על אונייות? עוד חודשיים, לפרוס בשטח?? עוד חודשיים.
הגזמתי והגעתי ל6 חדשים, לקח להם יותר משנה.

5) על חמש אני לא יענה כי אז אכנס לפוליטיקה :lol:

6)
אכן בצד הצלחות כבירות היו גם כשלונות צורבים. עיין ערך, המרגל ישראל בר, המרגל מרכוס קלינברג, יגאל עמיר, פרשת קו 300, כשלון ההתנקשות בנבלה מהחמאס בירדן.
באף אחת מהפרשיות האלה, צה"ל היה מעורב, בכישלון.

אני מבין שאנשים פה מעריצים את הצבא האמריקאי, (כניראה מיותר מדי צפייה בסרטי רמבו, וצ'אק נוריס).
אחת הבעיות של הצבא האמריקאי, הוא שהוא גם מושפע מהסרטים על עצמו, (תראו את הפוזות של הגנרלים להם במסיבות עיתונאים).

יכול להיות שזו הדרך היחידה לנהל צבא ענק כזה, אבל זה לא משנה את העובדות שציינתי, הם מסורבלים, מרובעים, מקובעים בתו"ל שלהם, ופשלונרים.

יש אצלנו, יש תופעה שמתגברת לאחרונה, של שינאה עצמית.
אנחנו חצופים, לא מנומסים, גונבים ברזים בבתי מלון, נהגים גרועים, צבא מצ'וקמק וכ"ו.
99% מזה לא נכון. וגם לזה אני יכול להביא עובדות.

וקצת לגאוה הלאומית שלכם:
באמצע שנות ה 90 בוצע תרגיל Red flag, דו צדדי בין טייסי הצי השישי לחיל האויר הישראלי,
התוצאה היתה 119 הפלות לנו, לאומת 20 הפלות לטייסי הצי.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 22 מרץ 2003, 23:42

חיים בסדר
ישראלים מורכב משתי מילים.
ישר + אלים.
ואני טוען עוד פעם. תלמד את הצבא האמריקאי תכיר אותו ואז בוא נשווה.
יש הרבה דברים טובים שהייתי מעתיק ממנו בשמחה.
אנחנו צבא שתמיד ממהר עובד בווליום גבוה ועומס יתר.
שוחק ולא תמיד מאפשר התאוששות.
ועושה הרבה טעויות - נכון הוא לומד תוך כדי תנועה.

העיקרון אצל האמריקאים נערכים שנתיים נלחמים שבועיים.

אצלנו נערכים שבועיים ונלחמים....
ב67 נכנסנו ליו"ש האם אי פעם ישבנו שם בשקט?
עד73 מרדפים.
מ73 מהומות באוניברסיטאות.
מ88 אינתיפאדה
ואני לא מדבר על פוליטיקה אני מדבר על עובדות.
אם נפסיק לחשוב שאנחנו הכי חכמים והמצאנו הכל אולי גם נלמד משהו ונפיק לקחים. תפסיק להיות ישר אלים פתח ראש וחושים - לא תצטער.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי pp » 23 מרץ 2003, 00:34

שמע, בוא נחכה לתוצאות המלחמה הזאת, עם עירק ונראה. (לא נצטרך לחכות הרבה, לדבריך "נערכים שנתיים נלחמים שבועיים" )

מטרת עיקריות של האמריקאים:

להרוג\לשפוט את סאדם חוסיין.
לשקם את עירק, כמדינה דמוקרטית.

ניראה מה יקרה.
ואני מקווה מאוד שאני טועה.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי volunteer » 23 מרץ 2003, 01:23

מר PP

1. מה מפריע או לא מפריע לחיל האויר האמריקאי, קטונתי.

2. לי לא ידוע שהנ"ל מנוטרל, אולי לך כן, על כל פנים הנ"ל חי ובועט לאחר שנים של פעילות בעזה הגדולה, לא כמו בן-לאדן שנמצא בביתו באפגניסטן הקטנה.

3. אם הפת"ח ואש"פ גורשו בשנת 82 מלבנון, למה היינו שם עד שנת 2000 ? (להזכירך, הגליל עדין בטווח הקטיושות, וזאת הייתה המטרה המוצהרת של "המבצע").

4. למיטב ידיעתי דווקא ניסינו לטפל בחיזבאללה (בתור מי שהיה שם "מעט", אני מניח שאתה לא), אבל ראית מה זה, הם לא חשבו כמונו.

5. אני ממש מקווה שאם ע"פ הצעתך "יחליטו לטפל בחיזבאללה" זה לא יהיה כמו שעשו לאש"פ בשנת 82, שכן את התוצאות אנחנו חיים עד היום.

6. מכיוון שאין הרבה אומות בעולם שיש להם הנסיון בלחימה אלפי קילומטרים מהבית על כל המשתמע מכך, לא ניראה לי כי יש לך את הידע או היכולת לנתח תרחישים מסוג אלה. ככל שאני אסטרטג קטן מאד דווקא נידמה לי כי העמסת הציוד והובלת הכוח הלוחם הם הדברים הפעוטים יותר בהכנת צבא למלחמה. משום מה אתה מתעלם מהצורך בהכנת עורף תחזוקתי, הכולל סדנאות לרק"מ, הקמת בסיסי אספקה ותדלוק, אימון הכוח הלוחם במידבר, הכנה מודיעינית של תוכנית הלחימה, ואני בטוח שעדין לא הצלחתי לגרד את קצה הקצה של הצרכים המקדימים של כוח לוחם המונה כ 300,000 חיילים.

6. לצערינו יש גם כשלונות צורבים בתחום הצבאי, למרות שאין אני מבין למה אתה עושה את ההפרדה בין הצבא לגופי הביטחון האחרים, האם בצבא יש כוח אדם, או שיטות מיוחדות, כך ש- רף ההצלחות גבוה יותר?, אני מסופק. על כל פנים עד היום מהדהדות באוזני קריאות המצוקה בקשר של הלוחמים שאיישו את המעוזים והתעוזים על גדות התעלה באוקטובר 73 עת המצרים תקפו בתחילת המלחמה, עד שנדמו :( . באותן שעות ממש הסורים הנחיתו את הכוחות המוסקים שלהם במוצב החרמון והנחיתו עלינו מהלומה שלא נוכל לשכוח לעד. (דרך אגב, אחת הסיבות שהשריון הסורי נעצר על ציר נפח היתה כי העורף התחזוקתי שלו לא עמד בפרץ ולא הצליח לספק את הצרכים בקצב הדרוש, אני מניח שהאמריקאים לא היו רוצים להיקלע לסיטואציה דומה).

אני לא מעריץ אף אחד, דרך הניתוח הפשטנית שלך מעידה על גילך הצעיר, לא שיש איזושהי בעיה עם זה אך מן הראוי לבסס נחרצות כמו שאתה מביע על מעט יותר עובדות ומעט פחות דמגוגיות.

מה לעשות, אנחנו לא מצטיינים בנימוס, מן הסתם חלקינו גונבים ברזים בבתי מלון, ועל נהיגה, תאמין לי שאתה ממש לא רוצה שאני אתחיל.

קצת צניעות לא תזיק.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי מפלדה

על ידי pp » 23 מרץ 2003, 02:30

מר Volunteer
קודם כל תודה על המחמאה, הרבה זמן לא קראו לי צעיר :lol:

לגבי מחלמת יום הכיפורים, כיבוש החרמון והפריצה של המצרים בקו התעלה, זה לא כישלון צבאי.
הכלל הראשון, שלומדים ב בה"ד1 ,זה: שקו הגנה לעולם יפרץ.
לא קרה בהיסטוריה הצבאית העולמית, שקו הגנה לא נפרץ על ידי הכח התוקף.
קו הגנה בנוי לכל היותר לעקב את הכוח הפורץ, כדי שיוכלו להתארגן להתקפת נגד, (וכך היה גם ב73).

לגבי החזבללה, הרי הית שם, התקפנו את הבסיסים שלהם? ניסנו להדוף אותם? ניסינו לכבוש שטח??
לא, ישבנו בבונקרים מבטון, יצאנו למארבים , ופה ושם סיכול ממוקד, זו לא מלחמה.

אני לא מזלזל צבא האמריקאי, אני רק מנסה לשים פרופורציות נכונות.

ודרך אגב, הנהג הישראלי, הוא במקום חמישי, מכל נהגי העולם. (כתבתי פעם תגובה בנושא, עם נתונים, אין לי כח לחפש את זה עכשיו) :lol:
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד