חיילי צה"ל עדיין לא יודעים כיצד לפרוק נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי הצעדן » 18 ספטמבר 2007, 09:49

מי אמר צוות "י" ?

המנגינה נמשכת...
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי nitz » 18 ספטמבר 2007, 16:25

(מגילת אסתר קטנה עלי :twisted: )
להיגט ואיתמר (חלק מהדברים מופנים רק לאחד ממכם, חלק אחר לשני)
1. אני לא יודע מה עשו בשנות ה90 במועדון אשקלון, אבל ירי צבאי היה בגדנ"ע קליעה, והרבה יותר ממה שהיה בבסיסי הגדנ"ע. כשאני עשיתי קורס מהגדנ"ע קליעה, לנו נתנו 0.22 ולצרפתים ולדרוזים שלא יודעים לירות נתנו 5.56. פיזרו את התחמושת שלהם על כל הצוק של המטווח...כשהם הביאו את המטרות הם התלהבו מזה שהם פגעו (וספרו כמה פגעו) ולא התייחסו לאיך הם פגעו...

כשיצאתי לשבוע גדנ"ע מהביה"ס, לא למדתי שום דבר חדש, רק מצב הפוך למה שמלמדים בגדנ"ע והוא לא בדיוק עושה כיף לגב...מטווח של 10 כדורים. אני יורה פי 2 מזה באימון אחד של הגדנ"ע (אם לא פי 4 או 6 לפני תחרות). להזכירך שיש אפשרות ליותר מאימון אחד בשבוע.
הירי היה בטווח של 15-20 מטר. בגדנ"ע קליעה ירינו מ50 מטר. אני אישית השתדלתי לירות שלושה מצבים למרות שלא היו תחרויות. היה אפשר לעשות הרבה כדי להכניס את הירי הצבאי לגדנ"ע אבל זה לא אומר שירי ספורטיבי זה רע-לשניהם יש מקום. היעדר של אחד יפגע באימונים. הירי הספורטיבי יתן את העקרונות הנכונים לקליעה, הירי הצבאי יתאים אותם למציאות. אימון של ירי צבאי בלבד יותיר בצד את עקרונות הקליעה, ולחילופין, ירי ספורטיבי בלבד לא יאפשר אימון מעשי ברובה (צריכים גם להרגיל את הגוף כדי להחזיק רובה בצורה טובה) וככל הנראה ישעמם את מרבית הנערים (כמוך, וכמו רבים אחרים. לדעתי לאם 16 המוסב היה תפקיד חשוב בגיוס נערים לגדנ"ע קליעה).

אם 16 יש בגדנ"ע מאז סוף שנות השבעים ולא בכל המועדונים. חלק מאיתנו נהנו גם מירי בנשקים "אמיתיים" וקורסים במתקן אדם, לצערי אני לא ביניהם אבל עובדה שהדברים היו קיימים-לדעתי הם היו צריכים לקבל קביעות.

2. יש מקום להשוות בין סגירת הגדנ"ע קליעה ותפקודו לבין תפקוד הצבא והמשטרה. על הצורך בצבא ובמשטרה אף אחד לא חולק. הצורך בגדנ"ע קליעה לא ברור מספיק לכולם. על סגירת הצבא והמשטרה אף אחד לא ידבר, כי למרות שהמשטרה כושלת בטיפול בפשע והצבא כשל למדי במלחמה, לא יסגרו אותם כי עדיף משהו שאינו יעיל על כלום. בלי צבא ובלי משטרה לא יהיו כאן חיים תקינים. מנגד, החשיבות של הגדנ"ע קליעה הייתה ברורה למעט מדי אנשים. כנ"ל לגבי טיפת חלב.
אותו דבר גם לגבי הגדנ"ע (לא הגדנ"ע קליעה). אותו אהוד ברק המהולל, פתח את הקדנציה שלו במינוי חברים מהסיירת לאלופי מטכ"ל וסגר את הצבא בפני התקשורת-שני צעדים שמעלים חשד כבד שהוא רצה להפחית התנגדות למעשיו והיום היו זוכים לתגובות נזעמות ממבקר המדינה, התקשורת ומערכת המשפט.
אם אתה שואל אותי למה יש היום השתמטות, מלבד מה שקורה בשטחים ותמרון הצבא לפקודות הפוליטיקאים (ניצול הצבא למשימות שהוא לא אמור לטפל בהן) הייתי מצביע על סגירת הגדנ"ע ב91 על ידי ברק. מה שההורים אמורים לעשות יחד עם ביה"ס (ששניהם לא עושים בד"כ), לעודד לציונות ואהבת הארץ, עשה הגדנ"ע. טיולי הביה"ס התחילו מיוזמות של הגדנ"ע (של"ח זה הגדנ"ע של משרד החינוך). הלך הגדנ"ע, קמו מכינות וקורסי הכנה לצה"ל באזרחות. מי הולך למכינות ולדברים האלה? רק מי שמתכוון להתגייס. וכך אין אפשרות לנסות להשפיע על מי שלא מתכוון להתגייס.
ולגבי הדוגמה של טיפת חלב, על קצה המזלג, חשיבותה במעקב אחרי תינוקות וגידולם על ידי המשפחה. חיסונים למשפחות וחיסונים בבתי הספר. הצמצום בפעילות של הטיפת חלב התאפשר בגלל נערי האוצר ומודעות מעטה לפעילות של אחיות טיפת חלב. במזל יש לנו עדיין את טיפת חלב, וזה רק בגלל שהיו הפגנות גדולות. לא היה אירגון אצל הגדנ"עים וככה הסגירה התאפשרה. החצבת שהייתה בירושלים, זה בגלל שהילדים לא חוסנו, תשאל את עצמך איזה גוף מטפל היום בחיסונים ותבין למה זה קרה.

עכשיו חזרה לגדנ"ע קליעה-המטרה של הגדנ"ע קליעה כפי שאני רואה אותה, הייתה להכניס בציבור הישראלי מודעות לנשק וקליעה=תרבות נשק. באופן חלקי זה הצליח ולכן יש לנו היום פחות או יותר פעילות ירי סבירה בארץ, יש כמה אתרי אינטרנט ( :roll: ) על נשק, יש מגזין על נשק, יש ענפי ספורט פעילים ככה ככה, עד לפני זמן לא רב גם היו לנו צלפים אזרחיים. מתקן אדם וענף הקליעה והצליפה לא היו מגיעים לאן שמגיעים בלי הדברים האלה (ואלכס אלירז), ועדיין אם אני לא טועה אין בארץ מטווח של שני קילומטר לצליפה או צליפה לטווחים ארוכים.
בארה"ב חובבי הנשק הגיעו לכמות מספיקה שתאפשר להם להתנגד למעשים שישללו מהם את הזכות להתאמן בנשק ולהתחמש. בישראל יש כמות מספיקה של חובבי ירי כדי להתנגד אלא שהם לא מאוחדים בגוף וככה המגמה הכללית בציבור היא נגד הנשק ואינה משתנה.

הגדנ"ע קליעה לא נכשל כשלון חרוץ אלא שעבודתו לא נגמרה. המטרה הסופית היא שבעתיד לא נצטרך את הגדנ"ע קליעה בשביל שתהיה בארץ תרבות נשק-מי שיחנך את ילדיו לשימוש מושכל בנשק יהיה האבא או הדוד יחד עם מדריך ירי במטווח ולא מ"כ שלמד כמה שבועות וזה הידע שלו בירי. לצד הנערים שעוסקים בכדורגל, כדורסל, טניס, אופניים ושחייה, יהיו מאות נערים שיעסקו בקליעה. שנערים ידעו לירות לפני הטירונות ואולי גם לפני שבוע הגדנ"ע. המטרה צריכה להיות קודם שכל ענף הקליעה והצליפה יהיה מלא בגדנ"עים לשעבר. מי שעוסק בירי ובהדרכת ירי חייב להיות בעל ניסיון או שהוא ידקלם מספר שבמקרה הטוב נכתב על ידי בעל ניסיון (גם כשמדלקמים, לא תמיד המסר הנכון מועבר-יכולים לתאר איך ללחוץ על ההדק או כמה אוויר לשמור בריאות אבל המסר לא בהכרח יעבור בצורה מדויקת לחניכים והמדריך לא בהכרח ידע לתקן טעויות). עד כה הגדנ"ע קליעה התמקד יותר מדי בירי ספורטיבי ובכך הוא עשה רק טוב לישראל (גיא סטריק, חני אוקונסקי, דורון שזירי, דוידוביץ' מנכ"לנו, גילה זדה...פעם גם מיכאל עבר את סטריק :D ). מסיבות שונות לא הצליחו להעביר את המשקל לירי צבאי.

הבעיות עדיין קיימות-חיילים לא מתייחסים ברצינות לנשק, חלקם הגדול לא מודרך היטב, רוב החיילים שמכשירים את הטירונים הם חסרי ניסיון בתחום הקליעה, ככל הנראה גם מדריכות הצלפים-קורס לא נותן מה שניסיון חיים נותן. לזכותן של המ"כיות בטירונות שלי אפשר להגיד שהן הקפידו על בטיחות (אצבע לעולם לא על ההדק, בלי משחקים וכו')...אבל בצרחות ועונשים. אני חושב שהדרך לחנך לבטיחות אינה כך-זה מאבד את האפקט מחוץ למטווח וגם משך ההדרכה קצר מדי. מי שמכיר את הנשק לא ישחק איתו. מי שנפגש עם אם 16 רק בטירונות, קרוב לוודאי שהנשק יסקרן אותו והוא כן ישחק איתו. כאשר פעולת הנשק מוסברת רק אחרי המטווחים ולקראת סוף הטירונות, רק אז אולי יש סיכוי שהפריקה מובנת-את זה צריך ללמד בהתחלה, לא בסוף. את זה כל חובב נשק יבין, ולא שום קצין או חייל פשוט שאין לו מושג בנשק.

חניכי הגדנ"ע לא יהיו לעולם 100 אחוז מהמתגייסים, אבל ככל שנגיע ליותר בני נוער באמצעות הגדנ"ע קליעה, כך הם בתורם ישפיעו על חבריהם וכך תגבר הבטיחות (סגירה של הגדנ"ע קליעה יש לה השפעה חצי עקיפה. הגדנ"ע קליעה לא מונע בעצמו תאונות, אבל החינוך שניתן בו מונע משום שהמקצועיות ביחידות גדלה). אבא שלי הוא חובב נשק-היה בגדנ"ע קליעה ועשה קורס ירי מעשי. אם הביה"ס שלי לא היה יוצא למטווח, כנראה שלא הייתי היום בגדנ"ע קליעה (וזו חשיבותם של מטווחי הבוקר). אם אבא שלי לא היה בירי מעשי וגם הסליק לא היה קיים, כנראה שלא הייתי עושה קורס ירי מעשי. מישהו כבר הגיב בדיון על סגירת הגדנ"ע קליעה שכאשר הוא עשה קורס קצינים והוא היה אחראי לכיתה שלו בנוגע לקליעה, היא הייתה הכיתה המצטיינת.

במובן מסוים, הצלחתו של שאול קירש לא הייתה מתרחשת ללא מועדוני הקליעה, מהם הוא הגיע. גם מועדוני הקליעה לא היו מתפתחים כמו שהתפתחו ללא הגדנ"ע קליעה. כל פעילות הנשק בארץ קשורה פחות או יותר לגדנ"ע קליעה-הרבה חובבי נשק הגיעו לתחום מהגדנ"ע קליעה בילדותם, או בהשפעת חברים שהיו מהתחום ובתורם הגיעו מהגדנ"ע קליעה. הרבה מטווחים קמו תודות למאמצים של הגדנ"ע קליעה (היום אזרחיים, אשדוד למשל).

3. לגבי הסגירה עצמה-התהליך היה רקוב, אם באחריותו של קהלני או באחריות גורם אחר (יש פה לפחות שקרן אחד). מה שהוביל לסגירה של הגדנ"ע זה הכרסום במעמדו-מכ30 מועדונים הגענו לבקושי 6 מועדונים. היכולת של גוף קטן כזה להגן על עצמו היא בהתאם לגודלו. שום דבר לא הצדיק סגירה-אפשר היה לבחור בהשהייה של הפעילות ולהתדיין על עתידה של המסגרת במקום לפרק את המועדונים-להקים מחדש את מה שהיה יהיה מאוד קשה. לחסוך את משכורות האזרחים זה לא חסך כי הם כרגע מועסקים באגף הבטחוני חברתי, למרבה האירוניה. התחמושת שצרך הגדנ"ע קליעה היא טיפה בים לעומת מה שהולך בחטיבות הסדירות, אימוני חיל האוויר, השריון, הארטילריה. המשכורות של המד"נים, גם כן. תחמושת 0.22 ותחמושת אוויר אינה בזבזנית כמו ירי ב5.56.

קהלני וברק שניהם סמכו על המלצות של אנשים אחרים וכנראה זלזלו בחשיבותם של הגופים שסגרו. אם היו טורחים לברר את ההישגים של אותם גופים, הם לא היו נסגרים. מדהים איך עשרות שנים של פעילות מבורכת נקטעות בקלות בישיבה אחת. קהלני לא פנה לקלעים וברק לא פנה למחנכים.

בדק בית נחוץ, סגירה זאת הגזמה. אני שוב חוזר למשל שהשתמשתי בו כבר כמה פעמים, רק הפעם אשתמש בדוגמה יותר צה"לית-טנק חוטף קורנט והצריח שלו עף באוויר. אולי יהיה יותר קל למסור אותו לסינים שיתיכו אותו למתכת ולשלם בכסף שמקבלים בתמורה על טנק חדש? ממש לא!
במקום להתיך את כל הטנק, מה שעושים הוא פשוט-מביאים אותו ליחידת תחזוקה, היחידה מתקנת מה שצריך ויש לנו טנק מחודש במחיר קטן בהרבה ממחיר של התכה וקניית טנק חדש.

כך גם הגדנ"ע קליעה:
שלב ראשון בתיקון, לשאול את עצמנו האם הצורך קיים. התשובה היא כן והסברתי זאת למעלה.
שלב שני, מבקרים את המסגרת ומחפשים את הליקויים-עובדה היא שחניכים יודעים לירות כשהם יוצאים מהגדנ"ע. מה הבעיה? הם לא מגיעים למקומות הנכונים.
שלב שלישי, מחפשים את הפתרון לבעיה. יש מספיק פתרונות-הבסיס הוא עידוד החניכים לעיסוק בקליעה בצבא.
עוד ליקוי בסיסי-הגוף המפעיל, חיל החינוך, אינו אמור להכשיר לקליעה כי זה לא האינטרס שלו. הוא מכשיר לקליעה כי פיקוד הגדנ"ע אוחד עם חיל החינוך ב91 ולכן הגדנ"ע קליעה עבר אליו. האינטרס של ההכשרה לקליעה קיים אצל ענף הקליעה של צה"ל. הפתרון לליקוי-לקחת אנשים מענף הקליעה, להכשיר אותם כמד"נים בחיל החינוך (משום שהם מתעסקים עם נוער) ולהפנות אותם אל מטווחי הגדנ"ע-הרי לנו חיילים שמוכשרים בקליעה ומוכשרים לעבודה עם נוער.

הדרך בטיפול בדברים אינה לירות מהמותן ואז לבדוק. עוצרים לחשוב ורק אז עושים. האופציה הקלה שהיא סגירה היא התנהלות טיפשית ולא יעילה. מי שסוגר מחפש לפטור את עצמו מחשיבה. סגירה בלי חשיבה על ההשלכות היא כמו כיבוי מנוע של מטוס בעודו באוויר כדי לחסוך בדלק. מי שסוגר את הגדנ"ע קליעה רק כי זה יחסוך לו תקציב חושב מנקודת מבט צרה שלו.
הגמגום וההאשמה ההדדית של קהלני, שרוני והררי לאחר הסגירה מוכיחים שמשהו היה רקוב בתהליך. פעם זה סיבות כלכליות, פעם זה לא נותן תוצאות, פעם זה לא הכנה לצה"ל. כל טענה שלהם מתפוררת בקלות וזה מלמד על היסודות שעליהן נשענת ההחלטה.
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 19 ספטמבר 2007, 04:44

ניצנץ הרוב יפה מאד

עובדות - הסוגרים היופרץ וסנה.
מי שנתן אור ירוק לבדיקה מחודשת הוא מתן סגנו של ברק.
הורדת הגדנ"ע מההכנה לצה"ל היטה טעות.
חיל החינוך דהיום מנופח ומחטיא את מטרתו.

והכי הכי חשוב
(את זה אפשר להסביר לאיתמר אבל כנראה לא להיגט שכל מה שהוא הכיר זה את אשקלון בנק זמן מסוימת ושלילית - לעומתו היו מדנים כמו חגי וידלנסקי שבשנת 95 {קצת אחרי היגט}היו לו בעמק הירדן לבד יותר ממאה חניכים ויזם ירי לכל מרחב צפון ב מ-16 - { נכון אני אימנתי אבל הייתי רק הכלי} - האימון במתקן אופק הביא לירי עד 300 מ' בתוצאות נפלאות ובאליפות צה"ל אותה שנה נבחרת הגדנ"ע שהורכבה מקלעי מרחב צפון לקחה בקטגוריה של רובאי 2 רק את המקום הראשון באליפות צה"ל)
אז ככה הצבא האמריקאקי מאמן את קלעיו האולימפיים בפורט בנינג שהוא גם בסיס ההכשרה של טירוני הצבא האמריקאי, מדריכי הקליעה האולימפיים והצבאיים נפגשים לחילופי מידע מקצועיים וכולם שם מסכימים שבסיס קליעה אולימפי משפר ! אגב צלפים אמריקאיים עוברים סדרה באולימפי להכרת הירי ברצועה ואח"כ מיישמים זאת בתרגיל מינכן.
בביסלי באנגליה מתרחש תהליך דומה.
בשוויץ - כשביקרתי שם ב 81 שאלתי קולונל שלהם איך תעצרו את הטנקים הסובייטים? והוא ענה לעצור אף אחד לא מתכוון לעצור אותם - אי אפשר. אבל חייל גם נדרש לרדת מהטנק לעשות צרכים וכו' אנחנו נדאג שהם לא יצאו משוויץ. קפיש?
ואז הראה לי ספר בן 150 שנה שנועד לרובים נטעני קנה.
מעניין : למדו שם מיקוד עיין על כוונות - למדו שם גוף מטרה - למדו לחיצת הדק נקיה.

קליעה היא מיומנות נרכשת כמו שיווי משקל על גלשן או רכיבה על אופניים או החלקה על גלגיליות. תן לאחד שלמד לרכב על אופניים בתור ילד ולא רכב שנים זוג אופניים הוא יעלה וירכב מבלי ליפול. כך גם בקליעה הקניית לו יסודות של קליעה טובה - לא משנה איזה כלי הוא יקח ביד הוא יחפש את האופטיקה הנקיה והאחיזה הנוחה עם מריחת לחי ועין בתוך הכוונת (לא ראש מתנדנד באויר כמו של נדי פעמוני) הוא יבצע לחיצה נקיה - כי זה יושב אצלו בדם אוטומטית - אם הוא קלע בעל יסודות נכונים. ממש כמו שהיגט נכנס הביתה שולח יד למתג החשמל ומדליק בלי להסתכל לעברו ובלי לחפש אותו ופשוט פוגע. זו מיומנות. היא חשובה לצה"ל הרבה יותר ממה שצה"ל חושב שהיא חשובה לו........... וזו הנקודה.

היגט לקח דוגמא נקודתית ממועדון אשקלון והחליט שבגללה צריך לסגור ! יופי לו
כמו שאם מישהו בישוב של היגט יגנוב - אני אסיק מסקנה שכולם בישוב שלו גנבים - או אז זו טעות ואו דמגוגיה.
אבל כשהשייטת נכשלה באנצריה לא פרקו את היחידה שלחו את הציוד לכל עבר ואחרי שנתיים בנו מחדש, אלא מהיום הראשון החלו בשיקום. ובהתארגנות מחדש והפקת לקחים. בקליעה לא. וכשאני טוען שהפקת לקחים ושיקום עולה פחות ומביאה תוצאות אז מאשימים אותי בדמגוגיה = שיהיה (העיקר שיחזירו קליעה ולא משנה תחת איזה דגל וקליעה אולימפית גם היא תורמת לצבא)

ןלסיכום שני ציטוטים
לידל הארט : "אין לך בקרב דבר מסוכן יותר מכדור בודד המכוון היטב אל מטרתו"
"הידיד" : "מי שהולך לקרב ופוגע באוייב חוזר מי שמחטיא מחזירים אותו"

שיהיה לכולם גמר חתימה טובה
ושהצבא יידע לעשות חשבון נפש ולא לאבד מיומנויות חשובות.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 19 ספטמבר 2007, 08:09

אילן,

אני לא בעד סגירת גדנ"ע הקליעה או הגדנ"ע בכלל - אני בעד שיעשו דברים כמו שצריך.

אני גדלתי בגדנ"ע הקליעה במטווח רמת גן (עוד בימים שזה היה רק מטווח אחד של 50 מטר) והייתי פעיל שם עד שסיימתי תיכון. את עקרונות הקליעה למדתי שם, ומודל החיקוי של כולנו אז היה קהת שור ז"ל.

אני לא יודע אם מישהו זוכר, אבל בשנות ה- 70 שיעורי גדנ"ע היו חלק מתוכנית הלימודים. היינו צריכים לבוא לבושים בחאקי ונעליים גבוהות בשביל אותם השיעורים והפעילות הייתה די רצינית.
כשהלכתי לקורס מכי"ם בקציעות במסגרת הגדנ"ע זה היה קורס רציני עד כמה שהיה יכול להיות. זה היה קורס באורך של שבועיים, מסעות, ריצות, מסעות אלונקה, שדאות וחי"ר. אימונים בנשק היו הרבה וכללו הרבה ירי באש חיה ומגוון כלי נשק.

ירינו במאוזר 7.92 שפירק לנו את הצורה ואת הכתפיים וככה למדנו למה צריך למרוח לחי ולהכניס את הקת בדיוק במקום המתאים בשקע הכתף. ירינו בעוזים גם בבודדת וגם באוטומט וירינו בקלצ'ניקוב ו-SKS. אחרי הטראומה של מלחמת יום כיפור היה הרבה מאד דגש על הקלאצ' כי אם חלילה וחס נתקל בכלי כזה אז נדע מה לעשות. ולא חסכו בתחמושת.

למותר לציין שלאחר ההכשרה הזו אנחנו (התלמידים) היינו משמשים כמאבטחי טיולים של בית הספר בנוסף למבוגרים.

מאז אני לא מבין מה בדיוק קרה למערכת החינוך במדינה אבל נראה לי שהיא נפלה על הראש.
באיזו נקודת זמן מישהו החליט שם שצבא ופטריוטיות זה לא COOL והוציאו את זה ואת הגדנ"ע מתוכנית הלימודים.
באותה ההזדמנות מחקו גם את מלחמת השחרור ומה בדיוק קרה שם מתוכנית הלימודים ומתוכניות הטלוויזיה בערב יום הזיכרון, ובמקום זה הכניסו את ה"נכבה".
(אתה יודע שבכיתה ח' היינו צריכים להבחן בע"פ על כל המבצעים של מלחמת השחרור?).
ואחרי זה מתפלאים שגדל פה דור שלא יודע כלום, לא אכפת לו מכלום, וצבא בשבילו זה עונש לפראיירים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 19 ספטמבר 2007, 13:47

נו טוב אם עד עכשיו היה לנו מגילות אני מקווה שזה יצא יותר קצר מהתנ"ך
(מה שבטוח זה שאנחנו הולכים לשבור לאיתמר את האקסיומה :? :evil: :roll: )

2. יש מקום להשוות בין סגירת הגדנ"ע קליעה ותפקודו לבין תפקוד הצבא והמשטרה. על הצורך בצבא ובמשטרה אף אחד לא חולק. הצורך בגדנ"ע קליעה לא ברור מספיק לכולם. על סגירת הצבא והמשטרה אף אחד לא ידבר, כי למרות שהמשטרה כושלת בטיפול בפשע והצבא כשל למדי במלחמה, לא יסגרו אותם כי עדיף משהו שאינו יעיל על כלום. בלי צבא ובלי משטרה לא יהיו כאן חיים תקינים. מנגד, החשיבות של הגדנ"ע קליעה הייתה ברורה למעט מדי אנשים. כנ"ל לגבי טיפת חלב.
אותו דבר גם לגבי הגדנ"ע (לא הגדנ"ע קליעה). אותו אהוד ברק המהולל, פתח את הקדנציה שלו במינוי חברים מהסיירת לאלופי מטכ"ל וסגר את הצבא בפני התקשורת-שני צעדים שמעלים חשד כבד שהוא רצה להפחית התנגדות למעשיו והיום היו זוכים לתגובות נזעמות ממבקר המדינה, התקשורת ומערכת המשפט.
אם אתה שואל אותי למה יש היום השתמטות, מלבד מה שקורה בשטחים ותמרון הצבא לפקודות הפוליטיקאים (ניצול הצבא למשימות שהוא לא אמור לטפל בהן) הייתי מצביע על סגירת הגדנ"ע ב91 על ידי ברק. מה שההורים אמורים לעשות יחד עם ביה"ס (ששניהם לא עושים בד"כ), לעודד לציונות ואהבת הארץ, עשה הגדנ"ע. טיולי הביה"ס התחילו מיוזמות של הגדנ"ע (של"ח זה הגדנ"ע של משרד החינוך). הלך הגדנ"ע, קמו מכינות וקורסי הכנה לצה"ל באזרחות. מי הולך למכינות ולדברים האלה? רק מי שמתכוון להתגייס. וכך אין אפשרות לנסות להשפיע על מי שלא מתכוון להתגייס.
ולגבי הדוגמה של טיפת חלב, על קצה המזלג, חשיבותה במעקב אחרי תינוקות וגידולם על ידי המשפחה. חיסונים למשפחות וחיסונים בבתי הספר. הצמצום בפעילות של הטיפת חלב התאפשר בגלל נערי האוצר ומודעות מעטה לפעילות של אחיות טיפת חלב. במזל יש לנו עדיין את טיפת חלב, וזה רק בגלל שהיו הפגנות גדולות. לא היה אירגון אצל הגדנ"עים וככה הסגירה התאפשרה. החצבת שהייתה בירושלים, זה בגלל שהילדים לא חוסנו, תשאל את עצמך איזה גוף מטפל היום בחיסונים ותבין למה זה קרה.

אוקי בוא נבחן קצת לעומק את הדברים
1948 הגנת הישוב מבוססת על ההגנה והפלמ"ח (וגם אצ"ל ולח"י ) שמבוססים אך ורק על מתנדבים ,עם הקמת המדינה מחליטה הממשלה הזמנית להפסיק את ההתבססות על שני גופים אלו ולפרק אותם ובמקומם להקים צבא עממי מגויס בגיוס חובה .
ומה קרה ?
כולם ישבו ומחו כפיים?
ממש לא !
מיד קמה אופוזיציה מכל הארגונים הללו שטענה שמה פתאום צבא סדיר ....
וצבא סדיר סופו להיות ביוקרטי ומנוון ושהדרך הנכונה להלחם זה עם הרוח ולא עם החומר .....
ומצד שני טענו אחרים שאין מה לעשות אבל התנדבות זה טוב לכוח מגן של ישות מדינית בדרך
אבל הוא לא מספיק כדי לעמוד במלחמה כוללת .
והפלמ"ח פורק והוקם צה"ל.
והנה 60 שנה אחרי מסתבר ששניהם צדקו!
עברו אך מספר שנים וישראל מוטרדת חדשות לבקרים ע"י הפדאיון מה הפיתרון ?
יחידה שתשיב להם כגמולם .
יחידה 101 !
והנה היחידה הזאת פועלת אך מספר חודשים והיא מפורקת ,למה?
כי לא היתה מספיק מיומנת ?
כי לא היתה מספיק ציונית ?
לא!!
כי הוכח שהיא לא יעילה ולא מציחה להצר רגלי הפדיון ויותר מכך אף מעלה קשים בפני מדינת ישראל במישור הבין לאומי .
אותו סיפור חוזר בסירת רימון ,ובשמשון ויק"ל
נגמר הצורך /הוכח כלא יעיל פורק!
(ואת שביל הדומאות הזה אפשר להמשיך גם במשטרה אבל הראיון ברור אני חושב ואין צורך להעריך את האשכול עוד )
והגדנ"ע אווי הגדנ"ע .....
מה עשינו ה2006 ?
פחות ממה שעשינו ב79 !
ומה עשינו ב79 ?
פחות ממה שעשינו ב49 (ועם אותם כלים גם) !
ומה עשינו ב49 ?
60 שנה ,לך תזכור!
וזאת בדיוק הבעיה האמיתית לטעמי :שהגדנ"ע שכח מה הוא אמור לעשות כל השאר זה רק סימפטומים

והנה אתה מספר
עד כה הגדנ"ע קליעה התמקד יותר מדי בירי ספורטיבי ובכך הוא עשה רק טוב לישראל (גיא סטריק, חני אוקונסקי, דורון שזירי, דוידוביץ' מנכ"לנו, גילה זדה...פעם גם מיכאל עבר את סטריק ). מסיבות שונות לא הצליחו להעביר את המשקל לירי צבאי.

עכשו תחזור לסגות של אילן באשכולות הקודמים ותראה מה היתה המטרה מאחורי הקמת הגדנ"ע
קליעה.
האים הוא ממלא מטרה זו?
אם לא, האים מוגזם לומר שהוא כשל במילוי תפקידו ולכן צריך לשים מפתחות וללכת אוו לפחות לעבור שיפוץ יסודי

(את זה אפשר להסביר לאיתמר אבל כנראה לא להיגט שכל מה שהוא הכיר זה את אשקלון בנק זמן מסוימת ושלילית - לעומתו היו מדנים כמו חגי וידלנסקי שבשנת 95 {קצת אחרי היגט}היו לו בעמק הירדן לבד יותר ממאה חניכים ויזם ירי לכל מרחב צפון ב מ-16 - { נכון אני אימנתי אבל הייתי רק הכלי} - האימון במתקן אופק הביא לירי עד 300 מ' בתוצאות נפלאות ובאליפות צה"ל אותה שנה נבחרת הגדנ"ע שהורכבה מקלעי מרחב צפון לקחה בקטגוריה של רובאי 2 רק את המקום הראשון באליפות צה"ל)

נכון אילן אתה צודק !
אני טועה רק באשקלון היה מועדון כושל ,כל שאר פשוט שגשגו והסיבה שהם נסגרו כמו פטריות אחרי הגשם לא היתה חוסר בחניכים כתוצאה מניהול כושל ,מישנות, חוסר פניה לקהל היעד וסתם איבוד הדרך והמטרה .
אלה בגלל שסוכן האוייב ,עוכר ישראל ואויב הציונות שקנה אות גבורה בריקושט אביגדור קהלני וחבר מרעיו (כמוני למשל ,בכלל בימים אלו כל כך כל להכנס אצלך לרשימה הזאת שאני אפילו לא נעלב) עמדו עם מקלות בכניסה למטווחים וגרשו אותם !
אז היה מועדון אחד יוצא מהכלל ...שמחת זקנתי בראש חוצות ביום כלולותיה השמיני
זה אומר שהמפעל ככל הוא הצלחה ?
בוודאי הרי דוגמה חיובית אחת היא כלל כל דוגמה אחרת היא מקרא קיצון.
מבחן התוצאה מראה אחרת ,אבל אילן לא מתבלבל מעובדות כמובן!

אז ככה הצבא האמריקאקי מאמן את קלעיו האולימפיים בפורט בנינג שהוא גם בסיס ההכשרה של טירוני הצבא האמריקאי, מדריכי הקליעה האולימפיים והצבאיים נפגשים לחילופי מידע מקצועיים וכולם שם מסכימים שבסיס קליעה אולימפי משפר ! אגב צלפים אמריקאיים עוברים סדרה באולימפי להכרת הירי ברצועה ואח"כ מיישמים זאת בתרגיל מינכן.

אויי אויי" אומת הרובאים" היקרה איך לקח כל כך הרבה עד שהם נכנסו לתמונה .
אז בוא באמת נבחן את הסוגיה .
יש אומנם בפורט ביניג כמו במקומות אחרים בזרעות החמושים נבחרת קליעה כתחביב
שמורכבת מהמדרכים במקום בדיוק כמו שיש באותו מקום ממש מקהלה ,נבחרת כדור סל ,פוטבול
....דוקים ,שש בש ,.......
מה הקשר של זה להדרכה ?
בגלל אנחנו צריכים להקים גדנ"ע שש בש?
את ההדרכה החברה האלו מעבירים בפני חיילים מגויסים שחתמו על חוזה שמחייב אותם להקשיב להם גם אים זה לא מענין אותם כקליפת השום אחרת המשכורת והחופשה שלהם יסבולו וזה במקרא הטוב.
את ההדרכה הם מעבירים עם כלים צבאים והיא מיועדת להכשיר אותם להלחם לא להיות אלופי עולם .
והתוצאות ........
מרבית החיילים האמריקאים מאז מלחמת העולם וצפונה בדרך כלל אם יש יום יפה ואין רוח
מצליחים לפגוע ביבשת שעליה הם נמצאים .
והבטיחות .....מעולה
לא בכדי מרבית הנפגעים האמריקאים במלחמת המפרץ 1 נפגעו מאש ידידותית ותאונות .

לא ביסלי ולא במבה אילן
תעיף מבט בלוח השנה ......אנחנו ב2007 בואך 2008 לא 1942 הגיליס מזמן הלכו הביתה
היום הצבא הבריטי סומך רק על עצמו וכל ההכשרה מועברת לחיילים במשכורת ע"י מדרכים במשכורת (לא שפה יש מה להתגאות לאור הפשלות שהם עושים בעירק).

וכמובן איך אפשר בלי
בשוויץ - כשביקרתי שם ב 81 שאלתי קולונל שלהם איך תעצרו את הטנקים הסובייטים? והוא ענה לעצור אף אחד לא מתכוון לעצור אותם - אי אפשר. אבל חייל גם נדרש לרדת מהטנק לעשות צרכים וכו' אנחנו נדאג שהם לא יצאו משוויץ. קפיש?

אווי אוויר אלפים צלול כיין ...................
בוא נלמד מהם עוד כמה דברים :
כמו למשל את אסטרטגית הלחימה שלהם
בפעם הבאה שהסורים יעלו על הדגניות אנחנו פשוט ניתן להם לכבוש את הישובים ואת הכינרת
ואת רמת הגולן עד בואך שנקין ת"א ואז שהם יעצרו נפתח עלהם המלחמת גרליה חורמה :twisted:
מה לא רעיון טוב ?
למה לא?
ועוד אני מתפלא עלך אילן איך הנחתה למחדל שכזה לקרות
איך נתנתה לצה"ל הלא ציוני והחלמאי לבזבז כל כך הרבה כסף על טנקים משאיות ....................
הרי לפי השיטה השווצרית כל מה שהלוחם צריך זה זוג אופניים פאר המאה ה19 ואיתם הוא מגיע
לכל מקום (יחידה שאגב היתה ב81 ואין 2007 מענין למה?!).
יתרה מכך תסתכל עלהם איך הם מטפלים בטרור עם חליפת וילון וכידון :
300 שנה שהם שומרים על הותיקן והיה כולה פיגוע טרור אחד ,למה לא להעתיק גם את זה ?
אולי בגלל שלא כל מה שמתאים לשוויץ (שלחמו בפעם האחרונה באוייב חי ב1798 ,מלחמה שאגב הם הפסידו )מתאים לנו פה ?
ולמה אגב לעצור דווקא בשווצרים ?
תראה את השכנים שלנו ממול הפלסטינים תראה איך הם קופצים דרך חישוק אש כמו כלבים בקרקס ,מה אתה רוצה לתת להם יתרון טקטי ע"פ צה"ל חלילה?
קדימה !!! ממחר גדנ"ע קרקס!!!
תראה את הרוסים ......
פעם אחת נלחמו ועד היום 60 פלוס שנה אחרי, אם הם מזיזים חצי דוויזיה לכיוון כל אירופה משקשקת .
השווצרים מתכוננים למלחמה נגדם אפילו שמעולם לא היה להם עימות מולם ...הפינים מפחדים
עד היום להפר ולו בפסיק את הסכם הכניעה שלהם למרות שהמדינה לה נכנעו לא קימת עוד
והגרמנים סתם מרטיבים במכנסים ובצדק .
שום ניצחון שלנו על האוייבים שלנו לא נתן לנו מעמד כזה !!!
אז תהי השיטה רוסית ....
תראה איך הם מתאמנים ,פשוט ויפה
ארגז וודקה נציג מכל מחלקה ויאלה תחרות .
מרוקנים את תכולת הבקבוקים לבטן לחימום קנה ואז דופקים את הבקבוקים לראש אחד אחד
לעיני ההורים הגאים ,מנצח מי שנשאר לעמוד אחרון .
כאמור השיטה הוכיחה את עצמה בקרב (בניגוד לשיטה השווצרית) שהרי אין שום טעות פיקודית
שלא ניתן לתקן עם כמה גדודי עונשין שיכורים .
וזה גם עולה בקנה אחד עם משפטי הסמל הצה"לים כמו "הכל בראש" ו"מה שלא יכנס דרך הראש
יכנס דרך הרגלים(בעיקר אם אתה יחף) "
אז ייאלה,ממחר גדנ"ע שתיה !!
שזה אגב מובטח שיצליח ובגדול בקרב נוער ישראל 2008 !!!
מה שאני מנסה לומר הוא שלא תמיד הדברים כל כך פשוטים כמו שאתה מציג ולא כל מה שאולי
מתאים בנקוד X יתאים בהכרך לנקודה Y .
צריך לשבת לבחון ולהתאים הכל ולראות במבחן הזמן תכנון מול תוצאה ואים הם לא עולים בקנה
אחד השאלה למה ?

היגט לקח דוגמא נקודתית ממועדון אשקלון והחליט שבגללה צריך לסגור ! יופי לו

נו אז מה אתה מציעה אילן?
לקחת דוגמה אחת חיובית שבה חברו כישורים עם אמצעים עם רצון אז וממנה ללמוד על הכלל??
זאת לא דמגוגיה ?
לקחת בן אדם שהוכיח בדם וזעה את אהבתו למדינה לא פחות מאף אחד מגיבורי הפורום המכובד
ולהציג אותו באופן שיטתי כאויב העם זאת לא דמגוגיה?
להתעלם באופן שיטתי מכל שאלה אוו טיעון שאינם עולים בקנה אחד עם תפיסתך ולהגיב בדלגיטמציה של הדובר ולא בטיעונים ענינים זאת לא דמגוגיה?
הכחשת האובדות כמו למשל שתאונות נשק היו וישנם ויהיו עם הגדנ"ע אוו בלעדו
זאת לא דמגוגיה ?
אני יגיד לך מה אני יודע בוודאות !
שלקחת כל מקרה מצער של תאונת נשק אוו פליטת כדור ולעשות ממנה קרדום לחצוב בו
ולטעון שדמם של הנפגעים על ידי "אויבי הציבור" ,רק בגלל שקיבלו החלטה ניהולית שאינה מוצאת חן בעינך ,בגוף שהם ולא אתה נמצאתם נכונים לנהל.
זה כבר הרבה יותר מדמגוגיה זאת ממש "שפיכת דמים" !!!
וזה קו אדום שלפחות לשיטתי אין שום מטרה קדושה מספיק על מנת שיחצה !!
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 19 ספטמבר 2007, 20:30, נערך פעם אחת בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 19 ספטמבר 2007, 14:39

היגט תקרא טוב את כל האשכולות
ותראה מה כתבתי על קהלני !!!
מעולם לא הצגתי אותו כאוייב העם !!! מעולם - טענתי שהוא הוטעה !!!

כדאי שתחזור בך מהאשמה זו כי לי בניגוד לכמה גדנעים צעירים יש הרבה יותר מכבוד לקהלני גם אם לפעמים יש חילוקי דעות. רק תקרא קודם את כל האשכולות בנושא כולל את הקריאה שלי לצעירים למתן את התקפותיהם עליו.

היית בפורט בניננג ובביסלי ?- אם לא סע תחמד על הקשר וההפריה ההדית בין הגופים ואח"כ תתבטא !!!
הנבחרת האולימפית עטורת מדליות בקליעה מתאמנת בפורט בניננג לצד טובי הצלפים ויש באחריות שיתוף פעולה וידע בין הגופים. כך גם בין הצלפים הבריטים לקליעה הבריטית.
כן ב 2007 היגט !!!

עכשיו בפעם האחרונה :
לא ניתן ללמד חסר ידע תוך 3 שבועות להיות מדריך קליעה - נקודה.
הדרך היחדה היא על ידי מדריכים מקצועיים (זה גם לטעמי אחד הכשלים בצבא רק בהרבה יותר קטן) מועדון קליעה יצליח ובגדול כשיהיה לו מדריך מקצועי שזו עבודתו !!!
אז אם ירצו חייל יוכל לעזור לו או לא.
העלאת רמת הקליעה והצליפה היא פונקציה של תשתית רחבה - שאין לנו אותה וחבל.
לא שכנעת אותי שלסגור יותר טוב מלשדרג. רק תשאל את כל מתוסכלי המסתערבים שהוקמו אספו תחפושות פורקו הוקמו מחדש וחוזר חלילה כמה אנרגיה נשפכה לריק.

לא עובד מועדונים ? תשאל למה (מה שעושים היום) !!! תבדוק ואז תחליט. אבל קודם סומנה המטרה וסומן לאן יילך התקציב ואז היה למאן דהוא אינטרס לסגור. רמז? לא למשהו שיורה או קשור להכנה לצה"ל.

הבנתי כבר שלעולם לא נסכים
אז אולי תענה לי רק על השאלה הבאה
בכיפורים נלחמת?
קרבות בלג'ה הסורית ובסיני שדרשו טווחים של 400 ו 500 מ' עשית?
אתה יכול להבטיח שלעולם לא נשוב ונזדקק לירי מדויק בטווחים אלו ?

אם אתה חושב שכן - רק תסביר לי איך ללא קליעה (כוונות השלכה) אתה מתכוון לתת תשובה לטווחים הללו.

אלוף הראל היה קצין תותחנים ראשי נפגע באינתיפאדה מכדור ברגלו!!!
טענו צלף !!! לימים נתפס והסתבר שזה היה קלאצ' עם כוונות ברזל בטווח של כ 350 מ' רק מה עם יורה מיומן שניצל את זמן הביניים לאימון ביטבי עפ"י הדוקטורינה הרוסית, ויש ואדי חרמייה ויש עוד.

אבל כיוון שלך כנראה יש תשובות סמוך אפשר להכין את ועדת החקירה הבאה............

תשובות ידידי תשובות.????????????........................

אגב הזלזול שלך בפלשתינים ובשיטה הרוסית של לימוד קליעה הם שחצנות שהביאה לנו הרבה אסונות !!! הם משתפרים ואנחנו נסוגים.
מאד עצוב לי לקרוא את דבריך

אגב מפקד הכשרת הצלפים האמריקאי בפורט בניננג ועמיתו הבריטי חושבים שקלע שמגיע לצבא הוא יותר בטיחותי ויתר טוב אתה אומר שטויות.
כאן בארץ בעלי ניסיון אומרים לך ואתה שולל.
על סמך איו נתונים לעזאזל ?
מתי הדרכת קליעה מכל סוג - בכמה ניסויים ומחקרים היית שותף ?
על סמך איזה טיקט מקצועי אתה פוסל את כל המומחים בנושא שחושבים קרוב לדעתי ?
דיברת עם מפקד מדור צלפים ?
דיברת עם קצין קליעה ארצי במשטרה?
דיברת עם יוג'ין ? דיברת עם אלירז? דיברת עם קותי ? עם דני ברזילי ? עם סטיב?

תשובות ידידי תשובות.????????????........................

אני הוכחתי שאפשר להצליח - אתה הוכחת שאפשר לסגור כל דבר טוב.

שתהיה לך שנה טובה וגמר חתימה טובה.

והכי חשוב שלא אצטרך לאמר לך סליחה שצדקתי
נערך לאחרונה על ידי אילן ב בתאריך 19 ספטמבר 2007, 15:05, נערך פעם אחת בסך הכל.
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי benbenam » 19 ספטמבר 2007, 14:48

אילן ב כתב:אלוף הראל היה קצין תותחנים ראשי נפגע באינתיפאדה מכדור ברגלו!!!

אילן מורי ורבי פה, למען ההסטוריה, אני חייב לתקן אותך. דן הראל והכדור...טוב זה לא היה "ברגל"...קצת יותר למעלה. נו איפה שיושבים.... :wink:

אבל חוצמזה הדיון מרתק.
שנה טובה וגמח"ט לכולנו
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 19 ספטמבר 2007, 18:38

היגט תקרא טוב את כל האשכולות
ותראה מה כתבתי על קהלני !!!
מעולם לא הצגתי אותו כאוייב העם !!! מעולם - טענתי שהוא הוטעה !!!

כדאי שתחזור בך מהאשמה זו כי לי בניגוד לכמה גדנעים צעירים יש הרבה יותר מכבוד לקהלני גם אם לפעמים יש חילוקי דעות. רק תקרא קודם את כל האשכולות בנושא כולל את הקריאה שלי לצעירים למתן את התקפותיהם עליו.

נכון אילן אני חוזר בי מעולם לא אמרתה כך
רק סימנתה מטרה ברורה אחת ברורה מאד ומנותקת מהקונטקסט הכללי הרחב הרבה יותר
ואז שבה "גדנ"עי" ואומר

ברכותיי מר קהלני, הנה יש לך עוד משפחה לנחם...

מה אתה עושה ?
אומר רגע "עד כאן הפעם באמת זה מוגזם" ?
אתה אומר "ידידי אמנם כוונתך טובה ,אבל זאת לא הדרך"?
לא אתה בוחר לתקוף את זה שאומר "הגזמתה- עד כאן" !
נכון אילן לא אמרתה ,אז מה ""צדיקים" מלכתם נעשת בידי אחרים"?

העלאת רמת הקליעה והצליפה היא פונקציה של תשתית רחבה - שאין לנו אותה וחבל.

יפה סוף סוף אני מסכים עם משהוא ואף מוסיף שעם זה קשה אז להעלות את הבטיחות זה עוד יותר קשה !
נו ואם הגדנ"ע היה ממשיך אז כן היה את אותה תשתית ?
לא?
אז למה אתה "וחסידך" מתעקשים לכל הרוחות להמשיך ולבעוט במטרה אחת ספציפית מאד ?

לא שכנעת אותי שלסגור יותר טוב מלשדרג

לשדרג אפשר על בסיס איתן כשהבסיס רקוב ......

בכיפורים נלחמת?
קרבות בלג'ה הסורית ובסיני שדרשו טווחים של 400 ו 500 מ' עשית?
אתה יכול להבטיח שלעולם לא נשוב ונזדקק לירי מדויק בטווחים אלו ?

לא נלחמתי, למעשה היתי בן מינוס 3 בדיוק (יליד אוקטובר ).
אבל אתה נלחמתה ,נכון?
אולי זה מעיד למי מאיתנו יש הבנה יותר עדכנית עם נבכי נפשו של בן 14-15 ?
ולא היתי מעלה את זה אילולי היתי חושב שזה קריטי מאד להבנה למה לכל הרוחות יש "חוסר ענין לציבור".
ולענין עצמו אני ישיב לך כמו יהודי טוב בשאלה -אתה חושב שארגון כושל כמו הגדנ"ע 2006 הוא זה שיעשה את ההבדל ?
ואם אנחנו כבר בקושיות לבעלי ניסיון והמבינים -למה לכל השדים כל אותם גורמים מכובדים לא מקימים מסגרת גדנ"ע אצלם ?
אפילו לא בשוויץ שהבעיה החברתית הכי חמורה שלהם היא התאבדות בני נוער על רקע שיעמום וחוסר תכלית בחיים .
למה הם משאירים את החינוך לנשק לצבא (ועזבו אתכם זה לא שכולם או אפילו 10% מהמגויסים
באים עם ידע מהבית למרות שהם בני "עומת רובאים" ) ?

אני הוכחתי שאפשר להצליח

במה אפשר להצליח ?
בדמגוגיה זולה ?
בהכפשה (כן כן ,לא אתה ,"חסדך") ?
בחלט אין ספק, בשנה האחרונה לא רק הצלחתם הציטינתם !

אתה הוכחת שאפשר לסגור כל דבר טוב.

:shock: :shock: :shock: לא ידעתי שיש לי כזה כוח .

שתהיה לך שנה טובה וגמר חתימה טובה.

גם לך
ואולי לאור העובדה שזה זמן חשבון הנפש והסליחות אולי תמצאו לנכון אתה אוו "חסידך" אוו שנהם
(מי שמרגיש צורך) להתנצל לא בפני ,חלילה,אני כבר יזחל לי בחושך למואורת אוכרי ישראל ממנה באתי ,ישב עם החברה נקראה את הפרוטוקולים של זקני ציון ונרקום תוכניות להשמדת הצייונות.
אלה בפני איש אחד שהושפל פה ובמקומות אחרים עד עפר בשנה האחרונה .
ובפני הפצועים והמשפחות השקולות של כל אותם תאונות שקראו ""באשמת סגירת הגדנ"ע" ".
שנה וגמר חתימה טובה לכולם !
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי nitz » 20 ספטמבר 2007, 01:12

(מצטער על המגילות...אבל כל מילה נחוצה :oops: )
1. היגט, ברור שאתה חי על ברכי הסיפורים של קהלני...בבקשה תתעלם לרגע מכל אלה. כבודו של קהלני מונח במקומו כאשר מדובר בלוחמת שריון. כאשר הוא נמצא בתחום אחר, חינוך, הוא יהיה טוב באותה מידה שרונלדיניו יהיה בכדורסל. זה מגרש אחר, הוא אינו אלוהים, הוא יכול לטעות, גם ברק טעה, כולם יכולים לטעות, גיבורי ישראל לא שונים ממני וממך. כל הכבוד על מה שהוא עשה לטובת המדינה כשהיה בשריון, אבל צריך להתעלם מזה כשאנחנו בוחנים את הקדנציה שלו.
קהלני מונה על ידי מופז להיות ראש אגף הבטחוני חברתי (כבר אחרי המשפט הזה צריכה להידלק נורה אדומה). אחד הדברים שהוא עשה, אם לא הספקת לקרוא בדיונים הקודמים (וכדאי שתקרא אותם-החל מסביבות יולי 2006, בעיקר בפורום ירי אולימפי), זה "יום בעקבות לוחמים". יש כל כך הרבה סיפורי קרבות אבל במה קהלני בחר להתמקד? שני סוגי טיולים, אחד בלטרון, ואחד בעמק הבכא-שני מוקדים הקשורים בלחימת שריון (ואיזה קטע...הטיול שהפך לפופולרי, בעמק הבכא, במקרה קהלני קשור לקרב שם :roll: ...במקרה קהלני הוא גם מרצה אורח :roll: ). גם תרגיל האש מציג את הטנקים בעיקר. במפתיע או לא, המאמצים של קודמו לפתוח מועדונים התבטלו (היה את מועדון פתח תקווה, ועוד כמה מועדונים בצפון), ולאחר שצומצמה הפעילות אט אט, נסגר הגדנ"ע. יש לי רושם שהאגף הבטחוני חברתי הפך לגדנ"ע שריון או כמו שנכתב בכתבה על סגירת הגדנ"ע, "האגף למורשת קהלני". (אני מאמין שקהלני ינסה את כוחו שנית בפוליטיקה עוד מספר שנים...הוא הופיע מול עשרות אלפי נערים, נצרב בתודעה כגיבור, זה רק טבעי שילכו לקלפי ויצביעו לרשימת "עוז")
איכשהו יש תקציב לכל הכסף שנשפך ביום בעקבות לוחמים...מראים טנקים לילדים וזה מה שיפתור את בעיית ההשתמטות (כאילו שמתן משימות שיטור לחיילים ע"י הממשלה ושליחת חיילים אל מותם שעות לפני הפסקת האש, כל זה לא פוגע בנתוני הגיוס).
אז מה אומרת השלישייה שרוני-הררי-קהלני לעיתונות? נסגור את הגדנ"ע כי הוא לא עוזר להגביר גיוס (ממתי זאת מטרתו בכלל?), נסגור את הגדנ"ע כי אף חניך לא הגיע למערך הקליעה (אמנון נווה למשל, ומפקדי הגדנ"ע יוכלו להעיד שזה שקר), נסגור את הגדנ"ע כי אין תקציב (אבל למאות אוטובוסים שיסעו לרמת הגולן ותרגיל אש, כמה פעמים בשנה, יש תקציב).
בחנוכה 2006 קהלני אמר שיחזיר את הגדנ"ע למה שהיה בשנות ה70. כל האנשים שהיו בחדר האוויר של רעננה שמעו את זה במו אוזניהם. כמעט שנתיים אח"כ, אתה יכול להגיד לי שעל מילה שלו אפשר לסמוך?
אני לא יודע אם קהלני הוא תמים או עושה את עצמו כזה, אבל בחבורה של שרוני-הררי-קהלני יש לפחות שקרן אחד. למה? כשכל אחד מטיל את האחריות על השני, יש לפחות שקרן אחד, ככה אומרת הלוגיקה. אני לא אומר שזה בהכרח קהלני, אבל זה שהשלישייה הזאת לא גאה במעשיה ובטוחה בעצמה, זה אומר משהו על הסגירה.

כשאני פניתי אל קהלני אמרתי לו שאני מאמין שאת התוצאה של סגירת הגדנ"ע נראה עוד פחות מעשור במודעות האבל. הדיון הזה בא כהמשך למכתב...

אילן לא אחראי עלי, רק אני אחראי עלי. אם מנהלי הפורום היו חושבים שזה לא נכון, מישהו היה מצנזר את זה כאחראי הפורום. רואים בבירור שלך קהלני עדיין יקר, אבל לי ולעוד עשרות חניכים הוא כבר לא פרה קדושה. אם משהו שאמרתי לא מצא חן בעיניך, אתה יכול להגיד לי במקום להתעצבן על אילן. יש לו דברים אחרים לעשות, הוא לא שמרטף, ואני לא חסיד שלו...במקרה יוצא מדי פעם שאנחנו חושבים אותו דבר. יש גם פעמים שאנחנו לא חושבים באותה צורה...כמו על קהלני למשל. צר לי שדבריי מפריעים לך לדמיין בהנאה את עז 77 וחשופים בצריח, אבל אתה צריך לשים אותם בצד. קהלני אינו בשדה הקרב, קהלני נמצא בראש מערכת שאמורה לחנך את הנוער לציונות ובמקום זה משאביה מנוצלים כדי לטפח את מורשת קהלני (הייתי מדגיש את המשפט, אבל אז היית מדלג על כל הפתיחה שנועדה לגרום לך לחשוב בצורה אובייקטיבית). זה רחוק מלהיות תקין, אתה מסכים איתי?
אם הקיבוצים לא היו בעלי השפעה במפלגת העבודה של עמיר פרץ, שר הבטחון מעל קהלני, ועכשיו ברק, גם הוא "עבודה", אפשר שהנח"ל היה הולך עם הגדנ"ע קליעה. ולגבי הפלמ"ח...הפלמ"ח הלך...אבל קיבל צורה חדשה בתור נח"ל (זה היה הפיצוי של בן גוריון לקיבוצים ותנועות הנוער). לאחר שהבריטים עזבו זה היה ברור שאפשר לקיים צבא. ההגנה כבר קיימה צבא חשאי...החי"ש. לאצ"ל וללח"י היו אידיאולוגיות ושיטות פעולה שלא מתאימות לצבא סדיר וגם בן גוריון רצה להכפיף אותם למרותו.
הגדנ"ע קליעה מבוסס על מקצועיות, אין קשר לאידיאולוגיה ואין מישהו בעל אידיאולוגיה שונה. זמנו לא עבר כי רמת הקליעה בצה"ל עדיין לא מספיקה. כשלוחמי סיירות התחילו לסבול משברים אז הגיע הגדנ"ע בכושר קרבי ומדריכי הספורט לצבא. הסתבר שבצה"ל לא הייתה מקצועיות בתחום הספורט. עובדה שמדריכי הספורט של צה"ל מוכשרים בוינגייט, מרכז מקצועי, בשיתוף המומחים ולא בבה"ד כלשהו על ידי מ"כים שקיבלו מעט הכשרה לכך. בקליעה לעומת זאת, צה"ל מתנער מהמומחים.

2. לגבי הגדנ"ע והתשתית-היה היו עשרות מועדונים. היקף הפעילות צומצם למינימום ומזה אי אפשר להכשיר מאות צלפים. במקום להרחיב את התשתית, הבחירה שלך היא להרוס אותה. אם כבר הגענו קרוב לתחתית אז בואו נתרסק וזהו במקום לנסות לחזור למעלה.
אני מתעקש לבקר את קהלני משום שלפי מה שנאמר בדיונים הקודמים, קהלני הקים ועדה ללא אנשים מהקליעה, ועל סמך זה התקבלה החלטה. איזו ועדה יכולה לבדוק נושא ללא מומחים מהתחום??? האם זה לא ברור שלתשובה של ועדה כזו לא יהיה קשר למציאות?
אם ירחיבו את הגדנ"ע לרמה של מסגרת פופולרית כמו שהייתה פעם, אזי אפשר יהיה להגביר את הבטיחות. אבל גם את המעט שהיה בחרו להרוס. ברור שסגירת הגדנ"ע לא גרמה באופן ישיר לתאונות בטיחות, אבל הגדנ"ע יכל למנוע תאונות נוספות אם היה מורחב.

תדמיין לעצמך עולם ללא רופאים. מה שיקרה זה שנחזור לימי הביניים, וכשיהיה לך פצע קטן ברגל ימליצו לכרות אותה...או להיפרד מהמשפחה. צבא ללא אנשים שמתמחים בקליעה סופו שידרדר לבינוניות בקליעה, כמו המדע ללא אנשי מחקר.

לגבי מסגרות בחו"ל-בארה"ב יש תוכנית קליעה לנערים. גם באנגליה יש חינוך טרום צבאי, לא יודע אם יש כאלו שעוסקים בקליעה. בקנדה נערים יכולים להשתמש ברובים של הוריהם, פה לא (נכון להיום, חייל קנדי מחזיק בשיא הצליפה למרחק). הם לא צריכים מסגרת, אנחנו כן.

גדנ"ע 2006 לא יעשה את השינוי, אבל זה בגלל שהוא הוזנח. צמח שלא מטופח, לא יתן פירות. מי שרוצה מלש"בים צלפים לא יכול לקבל אותם ללא השקעה בגדנ"ע קליעה. ייבשו את הגדנ"ע קליעה, קיבלו מעט פירות מיובשים...כשינטעו פרדס, הם יקבלו מה שהם רוצים. 6 מועדונים בחיים לא יכולים לתת מה ש30 מועדונים יכולים.

אם בן שלך היה נפצע בתאונת אימונים, והיו מספרים לך שהבן התרשל במקום להגיד שהמ"כ התבלבל ושם מחסנית חיה במקום מחסנית ח"ק (וזה קרה בשנה האחרונה)...או אם הבן שלך לא קיבל את ההכשרה שצריך ובגלל זה פלט על חבר, לא היית מעדיף לדעת את האמת?
אני חושב שצה"ל צריך להתנצל בפני המשפחות שהוא לא נתן לילדים שלהם את האימון הנדרש, ואני מתכוון לזה באמת. גם אם האמת כואבת, עדיף לשמוע אותה ולא לטייח אותה...אחרת תהיה עוד משפחה שיטייחו ועוד אחת אחריה.
אם תלמידים נכשלים במתמטיקה בבתי הספר, זה לא התלמידים, זה החינוך בבית ספר וההורים. אם תלמידים "נכשלים בנשק", זה לא החיילים אשמים ולא הנשק אשם, זה החינוך בצה"ל ולפניו. כמו חינוך, לתוצאות לוקח זמן להגיע (חבל שעדיין לא קלטו את זה ובכל זאת משנים תוכניות לימודים כל כמה שנים במקום לחכות קצת יותר מעשור בשביל התוצאות). אז תגיד לי, אחרי כל מה שאמרתי, למה אתה נדהם כשאני טוען שמי שפוגע עכשיו בחינוך לבטיחות בנשק, שיצפה לעלייה בנכשלים עוד עשור?
הגדנ"ע זורע-צה"ל קוצר-משהב"ט עוקר
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 20 ספטמבר 2007, 05:25

ניצנץ

בוא תבין כמה דברים
כל מנהל בעמדה בכירה יש לו עוזרים תחתיו שהוא ניזון מהם ומקשיב להם וכך מקבל החלטותיו.

כמי שמכיר את המערכת :
כל עוד ישב אמנון נווה בתפקידו הוא לא נתן לגעת בקליעה מתוך ראיה מערכתית - כשהוא הלך הביתה העסק נפרץ.
באו לקהלני כל מיני אגפים אחרים (כמו להקות צה"ל ועוד שיש להם מקום רק למה על חשבון קליעה ?) שלטשו עיניים אל התקציב והוציאו את דיבתה רעה מבלי שהיה מי שיעמוד בפרץ.
קהלני מתוך הפוליטיקאים שאני מכיר הוא איש ישר בטח לא שקרן. חילוקי הדעות שלי איתו הם אחרים.
לטעמי אין צורך לנייד ילד מבאר שבע לרמה ניתן להראות לו גם את נגבה או כיס פלוג'ה או צומת עד הלום. ובכך לחסוך אלפי שקלים של נסיעות ארוכות.
אבל אם אתה שואל אותי מה עדיף מיצג בעמק הבכא או כלום? מיצג בעמק הבכא ב א רבתי.
לסיירות ולחי"ר יש עודף מתנדבים, אך מי שפינה בלבנון את החי"ר לאחור למסוקים על הסיפון או בתוך המרכבה היו הטנקים וטוב שילכו לשיריון הרבה חברה איכותיים ואם יום זה עוזר (והוא עוזר ליויתי יום כזה) אז הוא שווה כל אגורה. על תשכח שבמהלך התצוגה הצוותים גם מתאמנים , זה לא רק תאטרון ולגבי קהלני אין טוב מזה שיופיע בפני נוער ויספר על הקרב כי הוא עושה זאת מצויין.
בכל נושא קהלני אני חלוק עליך - עובדה שכשנפגשנו והארתי עיניו הוא הוציא סיכום בו כתב שאילו היו הדברים מונחים לפתחו טרם הסגירה היה שוקל זאת מחדש וזאת עם לחץ נוסף של ביילסקי השאירו את רעננה לשנה נוספת.

האכזבה הגדולה שלי היא משרוני - יוצא מועדון שבא עם הבטחות עד שנתכל במשא"ן ושם הרים ידיים. לצערי מפקדים באים והולכים חליפות, והפקידות היא זו שצוברת עוצמה בהיותה שנים בתפקיד ולעיתים תוקעת דברים. נתנו לקליעה ב 2005 תקציב לחידוש ציוד ובזבזו עוד כסף על חוברות הדרכה מהודרות (אנשים מדריכים לא חוברות - פלקטים יש גם מבריסטול ואת הוצאת החוברת ניתן היה לפרוס על שנים כל פעם פלקט) גם כו"א שנשלח ב 2005 באופן חריג הפתיע לטובה עד שהגיעו למועדונים ושם נזרקו למיים לבד. קצין קליעה לא אושר. אהרון וציון ששימשו כממלאי מקום נטולי רכב המשיכו לנהל בשלט רחוק מהמשרד, ומפקדי המרחב שנפגעו מהעובדה שלקחו להם צעצוע (מדנים כפקק ואחריות ישירה) פשוט לא שיתפו פעולה שלא לומר שמו רגליים.
וכך הגענו לאן שהגענו. לא יתכן שמועדון יצליח בלי שמפקד ילווה את המד"ן ובלי שציוד יגיע ובלי שקצין הקליעה יבקראצלו יעודד אותו וילווה את עבודתו. הכשלון הוא של המערכת מפקדי המרחב והלוגיסטיקה - (אתה מתאר לך מועדון בעמק הירדן שבמשך שנה שלמה לא ביקר אותו אף מפקד ואת הציוד הבאנו מהמרחב עם רכב המועצה !)אני אגב הגשתי על מספר ארועים קובלנה רשמית !!! לצערי המערכת מרחה אותה - כי בראיה אובייקטיבית של גוף חיצוני התנהגות כזאת לא היתה עוברת !

אני מציע לך שתרד מקהלני שסומן כמטרה ותתרכז במציאת תקציב ומסגרת לקליעה כפי שצריכה להיות על פי החזון. אם חיל החינוך לא מסוגל שזה לא יהיה שם - תכפיף למקחצ"ר (כמו גדנ"ע צלילה או גדנ"ע אויר) או לכל מסגרת אחרת.

היעד הוא גיוס מדריכי קליעה שזו עבודתם. והיא מותנית בתוצאות של לפחות 100 חניכים פעילים למועדון. ויש להתחיל באזורי הפיתוח (לא הרצליה פיתוח והספר) אם יצליח להרחיב את המעגל ככל שיאפשר התקציב.

אגב היה רעיון לקחת את הציוד למכינות הצבאיות - אמרתי יופי לא על חשבון ערי הפיתוח ! שאלו למה ? השבתי כי אלו רובם יגיעו לפיקוד !!! קלעים או צלפים בפועל הם לא יהיו בואו נלך למקום ממנו באה רוב אוכלוסיית הלוחמים. ותתפלאו קהלני קיבל את הנימוק. אותו קהלני שניצנץ אוהב לסמן כמטרה. אתה טועה ניצנץ הוא לא המטרה רק שלבנות מחדש מחייב בניית חזון ומולו העמדת מקורות ושימושים (בנית תקציב) וזה כרגע לא בנמצא בטח לא ב 2007 ובספק גדול ב 2008.(לכן כל כך צריך כסף מהעם היהודי = סוכנות) אמרתי מכינות זה בנוסף ואולי שיבואו לסדרה במועועדונים עצמם בזמן הפגרה בחופש הגדול. שיכירו ודאי אבל המשאבים צריכים להיות מושקעים חכם. ככל שישנן יותר פגישות דעתי הולכת ומתקבלת, רק מה הבעיה היא הכסף ואיגום המשאבים שנפוצו לכל עבר - הידעתם שטלסקופים כבר נמכרו ?

שיהיה לכם גמר חתימה טובה.

אגב אני מאוכזב הרבה יותר מהררי שלא התייחס ומשרוני שהרים ידיים ומאיציק שעשה כל שלאל ידו לחסום אותי ואחרים בדרך לקהלני
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yuval » 20 ספטמבר 2007, 13:49

רק תזכורת קטנה לדיון:

מישהו שכח גם את פעילות הבוקר?
מאות ואלפי בני נוער שקיבלו אימון נשק בכיתות ט ו-י' (3-4 אימונים) אבל עם החדרת בטיחות!

חלקם הצטרפו למועדונים.

בשנה הראשונה ירו בנשק צבאי (מאוזר מוסב ובחלק מהמועדונים M-16 מוסב)
ורק אחר כך עברו לירי אולימפי.

מאליפות צהל זרקו את הגדנ"ע כדי לא לבייש אחרים.
(מי היה אלוף צהל באקדח ובא מהגדנ"ע ....)

כאשר נבחרת כלשהי הגיע לרמת הגדנ"ע בערך, מאמנה היה איש גדנ"ע בעברו.

יכולת קליעה היא יכולת קליעה - ברובה אולימפי, ברובה צבאי, באקדח ואולי זה יפתיע אתכם אבל זה משליך גם על ירי בטנק תותח ואפילו כלי טייס.

ונמשיך את הדיון מנקודה זו.
יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yuval » 20 ספטמבר 2007, 13:49

רק תזכורת קטנה לדיון:

מאות ואלפי בני נוער שקיבלו אימון נשק בכיתות ט ו-י' (3-4 אימונים) אבל עם החדרת בטיחות!

חלקם הצטרפו למועדונים.

יכולת קליעה היא יכולת קליעה - ברובה אולימפי, ברובה צבאי, באקדח ואולי זה יפתיע אתכם אבל זה משליך גם על ירי בטנק תותח ואפילו כלי טייס.

יובל .
החיים הם הדבר המסוכן ביותר בחיים . עוד לא פגשתי מישהו שיצא מהחיים בחיים.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 20 ספטמבר 2007, 15:15

yuval כתב:רק תזכורת קטנה לדיון:

חלקם הצטרפו למועדונים.

אתה בטוח?
כמעט חשבתי שאני היחיד שחושב ככה :wink:
חבר isia זכור !
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי higt-power » 20 ספטמבר 2007, 19:57

היגט, ברור שאתה חי על ברכי הסיפורים של קהלני

עם 102 קילו כל דבר שאני יהיה על הברכים שלו ישבר :D
אבל ברצינות :אין לי בעיה עם הביקורת הענינית ,אני גם מסכים איתה!
הבעיה שלי היא עם הרדיפה האישית ההכפשות וההסתה והכי גרוע עם הדמגוגיה הזולה ועם סילוף האמת שנעשה בה שימוש בדרך, גם עם הכוונה שעומדת מאחורי הדברים ראויה וצודקת .

כאשר אתה אומר במכתב :
אני מאמין שאת התוצאה של סגירת הגדנ"ע נראה עוד פחות מעשור במודעות האבל

זה טיעון אוו דעה קיצוני ,דמגוגי אבל דעה
שאתה אומר
ברכותיי מר קהלני, הנה יש לך עוד משפחה לנחם...

זה כבר הסתה ,מה השלב הבא במאבק?
תצוגת תכלית ??
אם קהלני עוד היה מאיש את התפקיד הנ"ל עוד היתי מוכן איך שהוא לראות את התכלית בהמשך
ההכפשות, אבל אחרי שהוא עזב ?
מה הטעם?
נקמה?

אני לא יודע אם קהלני הוא תמים או עושה את עצמו כזה

אז למה אתה שופך את דמו לכל הרוחות ?

רואים בבירור שלך קהלני עדיין יקר

הוא לא יקר לי ואני לא מצדיק שום החלטה שהוא קיבל
אבל לכל מטווח יש גבולות גזרה ועכשו אתה יורה עמוק מאד מחוץ להם !
בסך הכל מדובר בבן אדם שדועותו וצבעו הפולטי הם לא בגדר סוד וגם לא התפיסה שלו לגבי מורשת צה"ל.
ובכל זאת החליט שר בממשלה נבחרת של מדינת ישראל למנות אותו ולא אותי אוו אותך אוו כל אחד
אחר לתפקיד ,ובתוקף תפקיד זה הוא מקבל החלטה ניהולית על סמך הנתונים שבידו (אומר אילן
שגוים ומגמתים ,יכול להיות ) ועל סמך שיקול דעתו (שמין הסתם מושפע מתפיסת עולמו) .
אז זה מצדיק כזה עלוהום?
(ושוב ביקורת ענינית כן !,לא הכפשה והסתה !)
אגב ,אם אתה במקום שלו מה אתה עושה ?
אתה כן מקיים טיולי בעקבות לוחמים ?
אוו שאתה פותח במקום 200 מועדוני גדנ"ע ריקים ,"אם תבנה הם יבואו......."?
זאת אומרת שזה בסדר להעדיף גדנ"ע קליעה אבל לא את השריון?

היקף הפעילות צומצם למינימום

השאלה היא למה ?
מי צמצם ? קהלני אוו קודמים ?
ועם כולם קיצצו אז עולות שתי שאלות
1)למה דווקא קהלני הוא "אוייב הקליעה"?
2)יכול להיות שכולם חלמאים ורק אנשי הקליעה רואים את האמת נכונה ?

קהלני הקים ועדה ללא אנשים מהקליעה

נו אז מה הוא היה צריך לעשות ?
למנות ועדה של "ציונים" ,שתכשיר את השרץ כשתגלה שהמדנים לא רצינים ,לא מיקצועים ,ולמפקדי המרחבים ולמעלה מזה לא ממש מזיז ,כמות החניכים נמוכה מים המלח אבל
"המלך מת, יחי המלך"?
אוו שימנה מומחה אוו שתים בועדה שיוכל לקבל על עצמו חלק מהרפש והדם שאנשי הקליעה יעיפו לעברו שיתברר שהיה בדעת מיעוט ולא הצליח להציל את הגדנ"ע והעוכר ישראל החוצפן האז לא להצע טקס חרקירי?

איזו ועדה יכולה לבדוק נושא ללא מומחים מהתחום???

ועדה שבא לבדוק את העובדות ללא דעה קדומה וללא אמוציות למשל?
ותראה את עוצמת הרגשות שיוצאת פה אצל חלק מאיתנו ותגיד לי שהאנשים הללו יכולים להגיעה
להחלטה רציונאלית שקולה !
נו בחייך
כשאתה מגיעה לרכב בבוקר והוא לא מניע ואת מגלה שהשארתה אורות דלוקים ,אתה צריך
מהנדס רכב כדי שיסביר לך שאתה הולך לאחר לעבודה היום ?
אז למה אתה צריך ממוחה קליעה שיסביר לך שהעסק תקוע?
מה שכן אולי הועדה כן היתה צריכה לקבל דעת מומחה לגבי הדיאגנוסטיקה הסופית האם החולה מת לחלוטין אוו שעוד אפשר להנציל חלקים (חניכים,ציוד,מקום) .

תדמיין לעצמך עולם ללא רופאים

עזוב את העולם ,בוא נדמין צה"ל "קצר" ברופאים, אופס בול מה שהיה לפני כמה שנים !
מה צה"ל עשה ?
קמפאין פרסום ענק בכל דרכי התקשורת "קצין ודוקטור....העתודה הרפואית של צה"ל ....."
בא צה"ל ואמר לחברה "אני ישלם את הלימודים שלך ואותה תיתן סדיר+3 שנים קבע "
מה צה"ל עושה שהוא צריך מכונאים \חשמלאים \אלקטרונאים?
פותח מסלולי שוחרות \מאמץ ומסבסד מגמות טכנולוגיות בבתי ספר תמורת התחיבות לשרות במקצועוחתימת שס"ן\קבע.
מה צה"ל עושה שהוא צריך מטיסי חוץ למזלט"ים?
קופץ לגדנ"ע אוויר ומגיס בוגרים בגיוס ישיר .
מה מדור קליעה עושה שהוא צריך צלפים \קלעים \מדרכי קליעה ?
כלום!
ויותר מזה ,הוא מוותר על הבוגרים לתפקידים אחרים !
אז אולי הוא אומר למעשה "תודה ,אבל אני לא מעונין אני יכול להסתדר לבד "
ושים לב לאיזה קול כן נשמע בועדה .......
הקול של הלקוח שהוא מה לעשות עדין צה"ל לא איגוד הקליעה .
ואולי צה"ל מרוצה מרמת הצלפים שלו (גם אים רמת החייל הממוצא גרועה)?
האם בכלל אפשר להכשיר צלף בפרק זמן של שרות חובה?
בוא נחזור קצת לאלפים .....
צבא שוויץ (שממנו אנחנו אמורים ללמוד כמובן) מכשיר את כל החילים שלו בפרק טירונות בן
15 שבועות ושומר על כשירות ע"י אימון של 19 יום כל שנתים ,ואים הם כאלו טובים אז אולי זה אפשרי?
אוו שאולי כל הצלפים שלהם באים מתחום הירי הספורטיבי ?
לא נראה לי !
הסד"כ של צבא שוויץ הוא דומה בגודלו (ואולי אפילו גדול יותר ) מצה"ל ,נכון בשוויץ יש יותר אנשים שעוסקים בספורט ירי מאשר אצלנו אבל ....זה לא שכל שווצרי "לא גומר את היום בלי איזה
100 כדור למטרה ",ועל זה נראה לי שכולנו יכולים להסכים.
ואם צה"ל באמת טועה והוא יגלה את זה יותר מאוחר,האם אולי אפשר בכל זאת למצוא פיתרון בתוך המערכת בלי גדנ"ע ?

תבקש מאילן להתקשר לחברו בבריטניה ובארה"ב ולשאול שם כמה זמן נמשך קורס צליפה .
אני די בטוח שהתשובה תהיה 4 חודשים עד חצי שנה לא 4 שנים
ומה הפז"מ הממוצא של צלף ?
הפלא ופלא כולם נמצאים לקראת סוף התקופה החתימה הראשונה אוו בלב השניה אוו יותר
בבריטניה יש פז"מ מינימום שמתחתו לא ניתן להגיש מועמדות בכלל .
כן אני יודע ,בגיל צעיר החומר נספג יותר טוב .........
אז איך תסביר שהצלפים הבריטים נחשבים בין הטובים בעולם (בניגוד לרמה הירודה של החיילים
"הרגילים").
כלומר אפשרי?
אז אתה ניגש לחייל שסוף מסלול מגיע להשגים הקצוים בקליעה ועומד בכל שאר הקריטריונים
ואומר לו: מזל טוב נמצאתה מתאים לקורס צליפה ,באים מעונין, נע לחתום 3 חודש שס"ן שבתמורה כבודו מקבל 3 ימי חופשה נוספים בשנה+100 שקלים תוספת במשכורת +...+

אם בן שלך היה נפצע בתאונת אימונים, והיו מספרים לך שהבן התרשל במקום להגיד שהמ"כ התבלבל ושם מחסנית חיה במקום מחסנית ח"ק (וזה קרה בשנה האחרונה)...או אם הבן שלך לא קיבל את ההכשרה שצריך ובגלל זה פלט על חבר, לא היית מעדיף לדעת את האמת?

את האמת ?
מהיא האמת לשיתתך ?
האים זה
ברכותיי מר קהלני, הנה יש לך עוד משפחה לנחם

אוו אולי
. ברור שסגירת הגדנ"ע לא גרמה באופן ישיר לתאונות בטיחות,
???

מה שבטוח שלא היתי רוצה (ואני גם די בטוח ששתי המשפחות מהמקרא הזה מסכימות איתי)
שאתה אוו כל אחד אחר ירקוד על הדם אוו החיים ההרוסים של יקירי כדי לקדם
את המטרה ""הקדושה"" שלך!!!
ועל זה אני חושב מגיעה להם התנצלות !!!

אתה יכול להגיד לי במקום להתעצבן על אילן

חילוקי הדעות שיש לי איתך זה דבר אחד .
עם אילן :?
אני מכבד מאד את תרומתו של אילן בכל תחומי העשיה הביטחונית ובכלל אבל משום מה בזמן האחרון (שנתים בערך) הוא החליט שיש לו בעלות על החוכמה בישראל וכולנו חלמאים גדולים
ואים אתה חס וחלילה מעז לחרוג מהקו שהוא קבע ולהציג דוגמה אחרת אוו דעה שונה
אוי לך ולנפשך !!!
אתה עוכר ישראל ,אוייב הציונות ............................
לפעמים הוא אפילו צודק ,אבל כמו שגילתה מהניסיון שלך בגדנ"ע כשאתה יורה מספיק לכל הכיוונים חלק מהכדורים אפילו פוגעים במטרה השאר :roll: :(
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי slavochk » 21 ספטמבר 2007, 01:06

אילן ב כתב:אז ככה הצבא האמריקאקי מאמן את קלעיו האולימפיים בפורט בנינג שהוא גם בסיס ההכשרה של טירוני הצבא האמריקאי, מדריכי הקליעה האולימפיים והצבאיים נפגשים לחילופי מידע מקצועיים וכולם שם מסכימים שבסיס קליעה אולימפי משפר ! אגב צלפים אמריקאיים עוברים סדרה באולימפי להכרת הירי ברצועה ואח"כ מיישמים זאת בתרגיל מינכן.

ויש מדינות בהן אין קשר בין הצבא לקליעה הספורטיבית, ולמרות זאת קלעיהן עטורי פרסים. זה לא מוכיח דבר...

אילן ב כתב:בשוויץ - כשביקרתי שם ב 81 שאלתי קולונל שלהם איך תעצרו את הטנקים הסובייטים? והוא ענה לעצור אף אחד לא מתכוון לעצור אותם - אי אפשר. אבל חייל גם נדרש לרדת מהטנק לעשות צרכים וכו' אנחנו נדאג שהם לא יצאו משוויץ. קפיש?
מעניין : למדו שם מיקוד עיין על כוונות - למדו שם גוף מטרה - למדו לחיצת הדק נקיה.

אם גרמניה או רוסיה היו מנסות לכבוש את שוויץ, אני מניח שכיבושה היה מהיר כמו ביתור פולין במלחמת הבזק...
למזלה של שוויץ, הם רק מספרים איך יעצרו את אויביהם, אבל לא ממש נדרשים לכך.
שוויץ היא הבנק ותעודת הביטוח של אירופה, ובכלל זה של שליטי אירופה, ואף שליט לא יפרוץ לבנק בו מופקד כספו וכספם של בכירי משטרו.
אגב, לשוויץ יש גדוד יוני דואר. זו לא בדיחה - גדוד יוני דואר. עוד הוכחה שלא כל מה שטוב לגויים, טוב גם לנו.

yuval כתב:יכולת קליעה היא יכולת קליעה - ברובה אולימפי, ברובה צבאי, באקדח ואולי זה יפתיע אתכם אבל זה משליך גם על ירי בטנק תותח ואפילו כלי טייס.

הטענה נכונה כנראה רק בבסיס המקצועות השונים. זה כמו לטעון שיכולת אתלטית היא יכולת אתלטית - בקפיצה לגובה, קפיצה במוט, בריצת משוכות ואפילו בידוי פטיש וזריקת כידון.
הרובה האולימפי והרובה הצבאי אמנם אחים, אבל הרובה והאקדח הם בני דודים רחוקים ותו לא...
בברכה,
גלעד
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד