תושב סביון ירה לעבר גנב שישב לו במרצדס
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
לא ראיתי את הראיון בטלויזיה... (אני בגמילה מהמכשיר הזה) אבל אם התאור נכון והאיש רדף אחרי הגנב הנמלט אל הרחוב ושם המשיך לירות - לעבר גבו של הגנב הנמלט - כאן בדיוק עובר לדעתי הקו האדום !!!!! מעשה הגניבה נמנע... העבריין ברח... כנראה כבר פצוע.... תם הסיכון לגופו ורכושו של האיש.... מנקודה זו ואילך יש להתיחס למעשיו במלא החומרה !!! מאד מזכיר לי את המקרה שבו מאבטח ירה על טכנאי מזגנים שסרב להזדהות בכניסה לבית-ספר... למי שלא זוכר... אחרי שהטכנאי כבר שכב על הרצפה פצוע קשה ניגש אליו המאבטח ועשה "וידוי הריגה"... איש לא טען נגדו טענה וחצי טענה על הירי לעבר הטכנאי...הטכנאי אכן נכנס לחצר בית-הספר מבלי להזדהות או לשעות לאזהרות המאבטח...והירי כלפיו נמצא מוצדק ולפי הנוהלים.. אך המאבטח נשפט לשנות מאסר.. 7 דומני.. בגלל אקט "וידוי ההריגה"...
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
trooperglock כתב:...אם התאור נכון והאיש רדף אחרי הגנב הנמלט אל הרחוב ושם המשיך לירות - לעבר גבו של הגנב הנמלט - כאן בדיוק עובר לדעתי הקו האדום !!!!! מעשה הגניבה נמנע... העבריין ברח... כנראה כבר פצוע.... תם הסיכון לגופו ורכושו של האיש....
לא , הוא לא !!!
הוא לא ירה בגבו , למרות שיכל לעשות זאת , אלא המשיך לירות באוויר -
וכשהיה כבר קרוב לגנב , הסתבר לו שגמר את כל המחסנית...
את הנקודה הזאת -הירי באוויר ולא בגב- הדגישו דוברי המשטרה ,
ולכן האקדח לא חולט כ-"ראייה" אלא רק נלקח לבדיקה בליסטית ויוחזר מהר
(הבדיקה הבליסטית נדרשת , מכיוון שהגנב נפצע בכתף ואם וכאשר ייתפס -
אפשר יהיה "לשייך אותו" לארוע) .
נושא מאבטח-ביה"ס שירה בטכנאי המזגנים לא רלבנטי ולא דומה ,
וגם דעתי היא שאם הוא לא היה עולה חדש הדובר עברית עילגת -
התייחסות המערכת אליו היתה שונה...
A friend in need - is a friend indeed
לא , הוא לא !!!
[/quote]
המשיך לירות באויר ?? מה זה נותן, מה אנחנו בחתונה של אוכלוסיות שונות...
מה הקטע, למה לירות, הגנב כבר בורח אז עכשיו הוא אמור לפחד מכמה יריות באויר?
א. למה לקחת את הסיכון שבכל זאת מישהו ייפגע מכדור שיצא מהקנה.
ב. ואולי תצטרך את הכדורים אח"כ? (ולראיה- נגמרו לו הכדורים)
[/quote]
המשיך לירות באויר ?? מה זה נותן, מה אנחנו בחתונה של אוכלוסיות שונות...
מה הקטע, למה לירות, הגנב כבר בורח אז עכשיו הוא אמור לפחד מכמה יריות באויר?
א. למה לקחת את הסיכון שבכל זאת מישהו ייפגע מכדור שיצא מהקנה.
ב. ואולי תצטרך את הכדורים אח"כ? (ולראיה- נגמרו לו הכדורים)
- תרמתי למען הסליק

Avishon כתב:
אבישון... אני חושב שאסור בתכלית האיסור לקבל מצב שבו אדם שאינו נמנה עם כוחות הביטחון ירדוף ו/או יירה "באויר" או אחרת מרגע שחלפה הסכנה. האם האיש באמת ירה רק באויר או שפשוט ירה לעבר הגנב ופספס...?
חוקרי המשטרה לא היו שם... שני עדים למקרה.. הגנב שנמלט והיורה עצמו...כיצד יודעים אנשי המשטרה מה ארע שם אם לא מפיו של היורה עצמו... עדות שבהחלט אפשר ומותר לפקפק באמינותה...ומה אם בעתיד ימצאו קליעים נעוצים בקירות בתים ברחוב ובדיקה בליסטית תאשר שהם נורו מאקדחו של הנשדד... ואז מה? איך יסביר שקליעים שלכאורה נורו לשמים מצאו את דרכם במסלול שטוח לבית השכן?
באשר לאקדח עצמו... תקרא לזה "חולט"... קרא לזה "נלקח לבדיקה בליסטית" קרא לזה איך שאתה רוצה... לאור מדיניות המשטרה ומשרד הפנים קשה לי להאמין שהאקדח יוחזר לבעליו ללא התערבות בית המשפט...
ובעניין ההשואה... אולי לא הבנת... מה שהתכוונתי להשוות הוא הפעלת כוח מיותר לאור הנסיבות.. במקרה האחד בעל הנשק המשיך לירות ירי-לדעתי מיותר ורשלני- לאחר שעברה הסכנה ובמקרה המאבטח הוא למעשה "הוציא להורג" את טכנאי הנזגנים במצב שהטכנאי - כך ע"פ בית המשפט - לא היוה כבר סכנה לסובבים אותו.
בלי להכנס לאכויות עורך הדין שהגן עליו....
לא , הוא לא !!!
את הנקודה הזאת -הירי באוויר ולא בגב- הדגישו דוברי המשטרה ,
ולכן האקדח לא חולט כ-"ראייה" אלא רק נלקח לבדיקה בליסטית ויוחזר מהר
(הבדיקה הבליסטית נדרשת , מכיוון שהגנב נפצע בכתף ואם וכאשר ייתפס -
אפשר יהיה "לשייך אותו" לארוע) .
אבישון... אני חושב שאסור בתכלית האיסור לקבל מצב שבו אדם שאינו נמנה עם כוחות הביטחון ירדוף ו/או יירה "באויר" או אחרת מרגע שחלפה הסכנה. האם האיש באמת ירה רק באויר או שפשוט ירה לעבר הגנב ופספס...?
חוקרי המשטרה לא היו שם... שני עדים למקרה.. הגנב שנמלט והיורה עצמו...כיצד יודעים אנשי המשטרה מה ארע שם אם לא מפיו של היורה עצמו... עדות שבהחלט אפשר ומותר לפקפק באמינותה...ומה אם בעתיד ימצאו קליעים נעוצים בקירות בתים ברחוב ובדיקה בליסטית תאשר שהם נורו מאקדחו של הנשדד... ואז מה? איך יסביר שקליעים שלכאורה נורו לשמים מצאו את דרכם במסלול שטוח לבית השכן?
באשר לאקדח עצמו... תקרא לזה "חולט"... קרא לזה "נלקח לבדיקה בליסטית" קרא לזה איך שאתה רוצה... לאור מדיניות המשטרה ומשרד הפנים קשה לי להאמין שהאקדח יוחזר לבעליו ללא התערבות בית המשפט...
ובעניין ההשואה... אולי לא הבנת... מה שהתכוונתי להשוות הוא הפעלת כוח מיותר לאור הנסיבות.. במקרה האחד בעל הנשק המשיך לירות ירי-לדעתי מיותר ורשלני- לאחר שעברה הסכנה ובמקרה המאבטח הוא למעשה "הוציא להורג" את טכנאי הנזגנים במצב שהטכנאי - כך ע"פ בית המשפט - לא היוה כבר סכנה לסובבים אותו.
בלי להכנס לאכויות עורך הדין שהגן עליו....
"כשהיה קרוב התברר לו שנגמרו לו הכדורים במחסנית...."
באיזה סרט אתה חי.....הוא חצי מטר ממנו, עם הגב כי הוא בורח, ואז, באורך פלא, החיישן של "נגמרו לי הכדורים במחסנית" הופעל ???? אולי כי לפני זה, שניינ לפני זה הוא הפעיל את "החישן" עם ההדק ?????
הנ"ל חצה את הגבול, סיכן את עצמו ועבר עבירה.....מעל לכל, זאת בדיוק הנקודה שאליה מכוונים כל מתנגדי "החברה המנומסת והחמושה".....הוא היווה סכנה לציבור.
נ.ב - לנועם: הכל תלוי במינוני החמצן בצוללת
באיזה סרט אתה חי.....הוא חצי מטר ממנו, עם הגב כי הוא בורח, ואז, באורך פלא, החיישן של "נגמרו לי הכדורים במחסנית" הופעל ???? אולי כי לפני זה, שניינ לפני זה הוא הפעיל את "החישן" עם ההדק ?????
הנ"ל חצה את הגבול, סיכן את עצמו ועבר עבירה.....מעל לכל, זאת בדיוק הנקודה שאליה מכוונים כל מתנגדי "החברה המנומסת והחמושה".....הוא היווה סכנה לציבור.
בן של לאוניד כתב:"כשהיה קרוב התברר לו שנגמרו לו הכדורים במחסנית...."
לא בשמחה (בגלל הארוע) אני נאלץ להסכים כמעט עם כל מילה.
זה ששודד יפחד מקובל עלי.
אבל זה שכדורים מתעופפים ללא מטרה זה מאד מדאיג.
לאחר שובו של הג'די - ברוך שובך לשפיות.
ולא אתה לא חייב להוכיח לי ששוב טעיתי.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
MJ01 כתב:הבחור שנשדד פעל נכון גם ובמיוחד כאשר ירה על הגנב לאחר שזה נמלט!
תפסיקו אם כל ההתיפיפות הזאת, הגנב צריך וחייב לפחד לפני שהוא פורץ לבית.
ידידי היקר !
מי ששולף אקדח צריך לסיים את הארוע בכדור אחד - הראשון והאחרון (שזה בעצם שניים).
בטח אם הוא יורה מטווח 0 .
לו היה זה בשעות היום ברחוב הומה היו נפגעים רבים.
לשנות התבחינים - להקשות בדרישות
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
לא מדריך ירי
MJ01 כתב:הבחור שנשדד פעל נכון גם ובמיוחד כאשר ירה על הגנב לאחר שזה נמלט!
בגלל הגישה המתלהמת הזו בדיוק יוצא למחזיקי נשק שם רע.... דם ומוות בכל מחיר? זה מה שאתה אומר? הגנב פצוע ונמלט... מבוהל עד עמקי נשמתו ונס על חייו ואתה עדין חושב שצריך להרוג אותו?
trooperglock כתב:MJ01 כתב:הבחור שנשדד פעל נכון גם ובמיוחד כאשר ירה על הגנב לאחר שזה נמלט!
בגלל הגישה המתלהמת הזו בדיוק יוצא למחזיקי נשק שם רע.... דם ומוות בכל מחיר? זה מה שאתה אומר? הגנב פצוע ונמלט... מבוהל עד עמקי נשמתו ונס על חייו ואתה עדין חושב שצריך להרוג אותו?
בגלל הגישה הוותרנות הזו בדיוק יוצא לציבור שלנו שם רע. הגנב פצוע ונמלט... מבוהל עד עמקי נשמתו ונס על חייו. מסכן, אולוי גם ניתן לו קפה אם קוראסון שירגע?!
- סליקאי ארד

תשובה לגופו של עניין, ועוד אחת שלא לגופו של עניין:
1. הנשק שניתן לנו לא ניתן על מנת שנעשה דין לעצמנו אלא כדי להגן על חיינו. ברגע שאין יותר סכנה שכזאת השימוש בנשק מיותר, לא חוקי ומסכן את הסביבה סתם. הגישה שלך היא הדוגמה המושלמת למשפט "TAKES MORE THEN A LICENSE FOR A GUN". אתה מערבב בין החלק של הגנה על חיים או רכוש (שביניהם, אגב, עובר היום הגבול של שימוש לגיטימי בנשק) לבין שימוש להענשה, שאינו לגיטימי בכלל בידיים פרטיות. למטרות ענישה יש לנו משטרה, בתי משפט ומערכת אכיפת חוק שתפקידה להחליט, לא תפקידך. אולי לא תמיד הם עובדים ב-100% וזאת בלשון המעטה, אבל עדיין זה תפקידם, ולא תפקידנו - וטוב שכך.
2, שלא לגופו של עניין: לא זכור לי שמישהו הציע קפה. גם לא קוראסון (שאגב, משמעותו בספרדית "אהוב". עדיין לא הבנתי מה רצית להגיד בזה). חלק מהכיף כאן הוא לשמור עת הדיון ברמה חברית ובלי התלהמות. אין לי ספק שאתה מבין גדול בתחום - אבל בצורה כזאת לא נזכה ללמוד ולספוג מהיידע שלך כי הוא הולך לאיבוד בגישה, וחבל.
1. הנשק שניתן לנו לא ניתן על מנת שנעשה דין לעצמנו אלא כדי להגן על חיינו. ברגע שאין יותר סכנה שכזאת השימוש בנשק מיותר, לא חוקי ומסכן את הסביבה סתם. הגישה שלך היא הדוגמה המושלמת למשפט "TAKES MORE THEN A LICENSE FOR A GUN". אתה מערבב בין החלק של הגנה על חיים או רכוש (שביניהם, אגב, עובר היום הגבול של שימוש לגיטימי בנשק) לבין שימוש להענשה, שאינו לגיטימי בכלל בידיים פרטיות. למטרות ענישה יש לנו משטרה, בתי משפט ומערכת אכיפת חוק שתפקידה להחליט, לא תפקידך. אולי לא תמיד הם עובדים ב-100% וזאת בלשון המעטה, אבל עדיין זה תפקידם, ולא תפקידנו - וטוב שכך.
2, שלא לגופו של עניין: לא זכור לי שמישהו הציע קפה. גם לא קוראסון (שאגב, משמעותו בספרדית "אהוב". עדיין לא הבנתי מה רצית להגיד בזה). חלק מהכיף כאן הוא לשמור עת הדיון ברמה חברית ובלי התלהמות. אין לי ספק שאתה מבין גדול בתחום - אבל בצורה כזאת לא נזכה ללמוד ולספוג מהיידע שלך כי הוא הולך לאיבוד בגישה, וחבל.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

הכוונה היתה בהשאלה (כמו שנשמה שלי משמעותו למעשה נפש, אבל משתמשים בה קצת אחרת).
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד