אורי אורבך, 'המילה האחרונה' - מונולוג נגד נושאי נשק ברישיון

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

על ידי Colonel » 11 יוני 2008, 21:06

שירות לציבור:
http://www.megaupload.com/?d=6HG6RA9D
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Kfitzi » 11 יוני 2008, 21:41

מעניין אותי לדעת מה אורי אורבך היה אומר אילו היה חושב על שינוי התוצאות אם לאחד מחברי ישיבת הרב בירושלים היה נשק עליו באותה שעה נוראית.

הפיגוע המחריד ההוא היה נראה לגמרי אחרת אם היה מי שישיב אש מבפנים.
Practice Makes Perfect
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי trooperglock » 11 יוני 2008, 22:54

Kfitzi כתב:מעניין אותי לדעת מה אורי אורבך היה אומר אילו היה חושב על שינוי התוצאות אם לאחד מחברי ישיבת הרב בירושלים היה נשק עליו באותה שעה נוראית.

הפיגוע המחריד ההוא היה נראה לגמרי אחרת אם היה מי שישיב אש מבפנים.

נו באמת.... ולמה לבלבל לו ת'מוח עם העובדות? יש כמה דקות שידור למלא אז כל "מבין" מפליג בהגיגיו...
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי spy » 12 יוני 2008, 14:58

האזנתי לאייטם באתר של גלי צה"ל והחלטתי שאני חייב להגיב עליו. אז כתבתי לאורי אורבך מייל בנוסח הבא:
שלום רב!
שמי יבגני, אני נהנה להאזין לתוכנית "המילה האחרונה", למרות שלו תמיד זה מסתדר לי מבחינת הזמן, לעיתים אני מאזין להקלטת תוכנית מאתר גלי צה"ל (ראיון מצוין!).
בתוכנית ששודרה ביום ד' 11/6 דיברת על החזקת נשק בידי האזרחים ועל ההיבטים השליליים של הנושא. אני מכבד את דעתך (כמו דעתו של כל אדם), אך אני טוען שטענותיך מגמתיות ומבוססות על עובדות לא מדויקות. ברשותך, אפרט את כוונתי.
גילוי נאות - אני נושא נשק ברשיון, מזה כ-12 שנים. אני אדם מתנגד לאלימות ושומר חוק.
ראשית, אמירתך בתחילת המונולוג על כך שאתה "מפחד מהתנגדות "להצעת החוק" כיוון שאנשים שנגדם מופנית "ההצעה" חמושים. איני יודע, האם להתיחס לאמירה זאת כבדיחה, אך בהצהרה זו הכתמת ציבור שלם של אנשים שומרי חוק כמוני, והעניין פשוט לא קביל. למעשה, אתה טוען שאני (או כל נושא נשק אחר) עלול לפגוע בך רק משום שדעתך שונה מדעתי. אז תרשה לי להרגיע אותך. אין לך מה לחשוש ממני או מחבריי. אנו לא פוגעים באנשים, אלא אם הם מסכנים את חיינו או את חיי סובבינו או עלולים לפגוע פגיעה גופנית קשה, קיים אמצעי וכוונה ברורים לכך ואין כל דרך למנוע פגיעה זו למעט שימוש בנשק. כך אומר החוק, כך אנו נוהגים.
כעת, לעובדות שהצגת:

1. דיברת על איסוף הנשקים החוקיים. מה עם לא חוקיים? או שאתה חושב שמי שמחזיק נשק חוקי מסכן את הציבור יותר ממי שמחזיק נשק לא חוקי? אז אולי קודם לאסוף את הלא חוקיים?

2. לטענתך, התועלת של כלי הנשק המוחזקים בידי אזרחים קטנה לאומת הנזק "האדיר" שהם גורמים.
בנושא התועלת, אזכיר לך את הפיגוע בכפר סבא לפני מספר שנים, בו חוסל המחבל ע"י נהג משאית נושא נשק, ניסיון פיגוע באזור אפרת לפני מספר חודשים, בו חוסל המחבל ע"י אזרח חמוש בטרם הספיק לפגוע במישהו, פיגוע ליד פיקוד דרום לפני מס' שנים, בו מחבלים חמושים בנשק אוטומטי חוסלי, אומנם ע"י אנשי צבא, אך באמצעות אקדחיהם הפרטיים ובהיותם מחוץ למסגרת תפקיד... אלה רק מקרים שנזכרתי בהם בזמן כתיבת המכתב, אני בטוח שחיפוש מדוקדק יכול לתת תוצאות רבות. האם אין זאת תועלת מספיק גבוהה? כמה אנשים היו עלולים להיהרג אילולה נוכחות אדם חמוש באזור?
בנושא הנזק, האם הסטטיסטיקה מצויה בידייך? האם אתה יכול לפרט, כמה מאותן רציחות במשפחה בוצעו בעזרת נשק מוחזק ברשיון פרטי, לאומת זה המוחזק במסגרת עבודה בחברת השמירה? שני הדברים שונים לגמרי... ואני לא מדבר כלל על הרציחות באמצעים "פרימיטיביים", כגון סכיני מטבח, גרזנים, פטישים וכו'. האם אתה מציע לאסור גם מכירתם אלה ואיסוף של אלה שכבר נמכרו?

3. נשק של העולם התחתון, לטענתך, מקורו - בנשק שנגנב מאזרחים במהלך פריצות לבתים ולרכב. האם מצויים בידייך נתונים מספריים? מסופקני. יש דרכים פשוטות הרבה יותר להשיג נשק מאשר לגנוב פריטים בודדים מאזרחים. דע לך, שהשארת נשק ברכב אסורה איסור חמור ומהווה עבירה פלילית! מי שנוהג כך - יש להחמיר בענישתו. רוב הנשק המצוי בידי העולם התחתון אינו מגיע מאזרחים. לאזרחים עדיין אין רובי בער אוטומטיים, טילי "לאו", רימונים ומטעני נפץ בבית. אין רשיון להחזיק דברים אלה לאזרח מן השורה.

4. לדבריך, "כל אזרח שעשה שעתיים מטווח" לא צריך להחזיק נשק. לידיעתך, מצב זה לא מתקיים. ע"מ לקבל רשיון לנשיאת אקדח יש לעמוד בדרישות קשיחות ביותר של משרד הפנים, אתה מוזמן להתעדכן באתר המשרד. שוב, נושא עובדי חברות השמירה - שונה, אך עליו לא נתמקד כאן.

יש עוד דברים לא לגמרי מדויקים, אך אני מציין רק את העיקריים. לסיקום, לצערי אמרת אמירות סרק רבות, ללא ביסוס ממשי וללא עובדות תומכות.

ברמוני לסיים באמירה הפותחת ספר "ירי באקדח" משנת 1988 המגדירה באור נכון, לדעתי את הסיבה להחזקת נשק: "למגינים על זכותם לחיות בכבוד ובבטחון". אוסיף, לא רק זכותם, אלא גם זכותך.

ועוד דבר קטן - קישור לסרטון (הסרטון gun free zone). כל מילה (אחרונה? (-: ) מיותרת.

בכבוד רב

קיבלתי ממנו תשובה. מטעמי צנעת הפרט לא אביא כאן את תשובתו, אך בשורה לא יצאה משם.
אני מציא שחברים נוספים יגיבו וישלחו מיילים למר אורבך, ע"מ להראות שאני לא איזה תמהוני יחיד. ניתן לראות את הכתובת באתר התוכנית.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי קראון » 12 יוני 2008, 15:50

Spy - לדדעתי הגזמת לגמרי.

למה לטרוח לכתוב דוא"ל דווקא לאורי אורבך?

אתה חושב שיש לו השפעה כלשהי על מדיניות משרד הפנים? לא נראה לי שמישהו סופר אותו שם.

יש אנשים בכנסת שמסוגלים לגרום הרבה יותר נזק, המנסים להפוך את הנשק לעציץ כך שלעולם לא תוכל להשתמש בו גם במקרה הצורך, כי תשב במאסר עולם (מבחינתם הגנה עצמית מתרחשת רק אחרי שכבר דקרו אותך למוות או ירו בך מחסנית שלמה והפכת למסננת או לגבינה שוויצרית. בכל מקרה אחר אתה התוקף כי יש לך נשק).

אז כמו שלהם אתה לא כותב, אל תבזבז את זמנך על אנשים שכלל לא מבינים מהי הגנה עצמית ומדוע גם לאזרח הפשוט מגיע לשמור על שלמות גופו ורכושו.

אם כבר לדבר אז ישר עם הקודקוד - קרי, שר הפנים.

וגם אז תקווה שמדובר במישהו שמבין בנושא נשק, כי בד"כ אין קשר בין המשרה לבין הידע הדרוש לביצועה.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 12 יוני 2008, 15:50

עזוב יבגני...
תאמין לי שאם הוא עיתונאי, אז הוא יודע את כל העובדות לפחות כמוך אם לא יותר.
ואם הוא לא יודע אותן, הן גם לא מעניינות אותו.
כנראה שיש לו אג'נדה מסויימת, או שהוא עושה LOBYING עבור גורמים מסוימים - כמו שהרבה אנשי תקשורת עושים.
וכל מה שתגיד ואיזה עובדות שתביא ממש לא ישנו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי benbenam » 12 יוני 2008, 15:55

שתי הערות:
1. למרות שפה בפורום לא מעירים (ובצדק) על שגיאות כתיב, כתב ועריכה נראה לי שאם אתה רוצה שיתייחסו אליך ברצינות נכון, לע"ד, לבצע הגהה.
2. מה הכתובת שלו? אם תוכל לצרף או לשלוח אליי בפרטי - אשמח.
תודה
אמיר
רק בריאות !!!
"אלוהים לא משחק בקוביה..." (א. איינשטין)
"אופנה היא דבר כל כך מכוער - לכן היא צריכה להשתנות כל הזמן" (אוסקר ויילד)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי יובי » 12 יוני 2008, 16:01

תגובה ל ASSF - מי שירה במחבל ראשון בפיגוע בישיבה בי-ם היה האזרח איציק דדון, שהיה חמוש באקדח ברשיון (הקצין הוא זה שזכה לכותרות בעיתונים).
תגובה ל- HIGHPOWER - ישנם רבים בתקשורת ובתחום הבידור בעלי אקדחים. בהם עיתונאי ופובליציסט מפורסם, זמר וותיק ומאוד פופולרי, מגיש טלביזיה ידוע מאוד, מוזיקאי ומלחין ופוליטיקאים רבים רבים. מפאת צנעת הפרט לא נזכיר אותם בשמותיהם. מדוע אין הם משמשים לנו לפה? זה צריך לשאול אותם...
"June '67 taught them respect..."
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 12 יוני 2008, 17:20

כשהמשטרה נכשלת היא מפנה את האצבע המאשימה לאזרחים.
חלם החליטה לאבד עצמה לדעת.
היא עומדת על שפת התהום והולכת לצעוד צעד גדול קדימה.

כשנתעורר זה עשוי להיות מאוחר.

בדבר אחד אני מוכרח להסכים איתו.

ההכשרה ביזיונית

אז במקום לתקן מוחקים.

הצעתי :

ת"א רבתי לחמש שנים אזור סטרילי מנשק (כולל שוטרים)

ולא אי אפשר יהיה להפסיק באמצע.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי spy » 12 יוני 2008, 21:20

benbenam כתב:שתי הערות:
1. למרות שפה בפורום לא מעירים (ובצדק) על שגיאות כתיב, כתב ועריכה נראה לי שאם אתה רוצה שיתייחסו אליך ברצינות נכון, לע"ד, לבצע הגהה.
2. מה הכתובת שלו? אם תוכל לצרף או לשלוח אליי בפרטי - אשמח.
תודה
אמיר

1. צודק לגמרי. האמת, עשיתי הגהה, אבל כנראה בשל שעה מאוחרת היו כמה שגיאות ש"התפלחו" לי.
2. ניתן לראות את כתובות דוא"ל של כל צוות מגישי התוכנית באתר התוכנית
סוף שבוע נעים :)
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי ליאור45 » 13 יוני 2008, 10:49

יבגני, לדעתי עשית עבודה לתפארת. אם יש הזדמנות לחנך ולהסביר, למה לא?

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

אורי אורבך??

על ידי roy29 » 13 יוני 2008, 11:31

אני שומע הרבה את התוכנית של אורי אורבך, לצערי לא שמעתי את דבריו על הנושא המדובר.
אם אמר את הדברים האלו הרי זו חוצפה.
אני מציע למר אורי אורבך להגיע איתי לסיבוב בוואדי ערה, כביש מגן שמואל עד עפולה ולעבור בית בית ולראות כמה נשקים יש ללא אישור, אולי לפני שהוא זורק הודעה על אנשים עם רישיון חוקי,שיזרוק הודעה על אנשים ללא רישיון בכלל,שמסתובבים בנינו עם אקדח או נשק אוטומטי לללא אישור ואף שוטר לא עושה כלום בנידון.
למה לא לדבר ברדיו על איסוף נשק מאזרח ללא רישיון?
למה לא לדבר על כניסת משטרת ישראל לחתונות בכפרים ולאסוף נשקים מהאורחים שבאו לירות בשביל השמחה? הרי זה דבר ידוע ואף אחד לא עושה כלום בנידון.]
רועי.ב
סליקאי ארד
סליקאי ארד

אינני מכיר את מר אורבך הנדון או הנידון(תרתי משמע)

על ידי yotamravid » 14 יוני 2008, 10:11

אבל הייתי נותן לו לשמוע את דברי השוטר שהופיע בתכנית של רפי רשף לפני שבועיים.בנושא סמיר קונטר.איך ההרגשה לעמוד מול מחבלים עם בני ערובה. "עם בלי נשק בידיים".אני סבור שגם הייתה כתבה בנדון בידיעות אחרונות יום או יומיים לפני.בקשר לאותו נושא עם אותו שוטר.
שקר לי רק פעם אחת בשניה כבר לא אאמין לך
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 14 יוני 2008, 11:19

שוב...
כל העובדות האלה ממש לא משנות דבר.
אני רואה את מה שקורה פה בארץ מעין השתקפות ראי של המציאות אצל ידידתנו מעבר לים ארה"ב.
פשוט חיקוי אחד לאחד של כל הטרנדים המובילים שם - וביחוד בתחום התקשורת והמדיה וכמובן הכלכלה. למי שיש כבלים, שיפתח קצת את הערוצים האמריקאיים ויראה בעצמו.
כוכב נולד, נולד לרקוד, הישרדות, כל התוכניות ריאליטי..,הסגנון המתלהם של הסיקור התקשורתי - רייטינג בכל מחיר.

וכמובן הטרנד המוביל בכל ערוצי התקשורת בארה"ב הוא "ANTI GUN" והאמת היא שאם הממשל שם (לא משנה דמוקרטי או רפובליקני) היה יכול למחוק את התיקון השני לחוקה אז היו עושים את זה..ופה בארץ כמובן שמחקים את הכל מבלי לחשוב ומבלי להפעיל שום שיקול דעת.

וכמובן שאת כל מי שגר במדינת צפון תל-אביב ממש לא מעניין נשק בלתי חוקי בכפרים ערבים או כל מיני עובדות אחרות עד שזה מגיע לפתח שלהם. ופתאום כשלירון לונדון יש קרובי משפחה בשדרות אז הוא משמיע זמירות אחרות, ולשלרזי ברקאי סוחבים את התיק בתרגיל עוקץ/פנצ'ר ליד כספומט בקירית אונו זה הופך להיות האייטם המרכזי של תוכנית הבוקר שלו.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 14 יוני 2008, 11:32

בהמשך לדבריו של איתמר, אנו צריכים להתקומם כאשר שדרן זה או אחר מנצל זמן אויר של רשת ממלכתית ע"מ לספר את הסיפור האישי שלו ובכך לבוא חשבון עם רשויות שונות או לקדם אנטרסים ודעות אישיים, פריוילגיה הנמנעת משאר האזרחים.
ברוב מהמקרים המפיקים דואגים לקבל תגובות מיידיות מהנוגעים בדבר שכן, שעצם השידור ברדיו הופך את הסיפור הפרטי לנושא חברתי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד