יריחו ברזל סדרה "מחודשת"
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: תשובה
higt-power כתב:goliver כתב:אני לא מבין על איזה סידרה כושלת h.power מדבר (מקשקש)
על הסדרה המקורית הראשונה .
זאת עם הגופים שנסדקים אחרי 50 כדור (יכול להכיר לך דמות ידועה בענף הקליעה שזה קרא לה) ,עם הקנים ה"מושבחים" שגרמו ל"חורי מנעול " אחרי פחות מ10 מטר .............
אכן מחלות הילדות שמזמן עברו.
היום היריחו אקדח טוב מאד.
אני אישית מעדיף ברזל על פלסטיק.
אבל זו סריטה שלי - רוב הציבור מעדיף פולימר.
אגב דה קוקר על הצינה זו דרישה של השוק האמריקאי...
אני נגד.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
תשובה
H.power תראה,
אם התכוונת לסידרה הראשונה של היריחו, לפני יותר מכמעט שני עשורים - אוקי. אני לא יודע מה היה אז ולא מכיר. יכול להיות שהסידרה הראשונה הייתה מלווה בבעיות כלשהם. דבר המאפיין כמעט כל כלי נשק חדש היוצא לשוק. מאז הכל תוקן, אני מאמין, ולפחות ממה שאני מכיר ואני מכיר טוב את הכלי - הכל מתפקד באופן יוצא מהכלל, בעיקר היריחו פלדה שהוא בין האקדחים האמינים הקיימים כיום (אני יודע שישנם אנשים שיחלקו עליי אך הדבר נכון, שיבדקו).
לכן התרעמתי על דבריך, קבל את התנצלותי.
פשוט מדבריך היה ניתן להבין שישנו איזה דגם/סידרה של היריחו שאינה טובה/כושלת, והדבר אינו נכון!
אם התכוונת לסידרה הראשונה של היריחו, לפני יותר מכמעט שני עשורים - אוקי. אני לא יודע מה היה אז ולא מכיר. יכול להיות שהסידרה הראשונה הייתה מלווה בבעיות כלשהם. דבר המאפיין כמעט כל כלי נשק חדש היוצא לשוק. מאז הכל תוקן, אני מאמין, ולפחות ממה שאני מכיר ואני מכיר טוב את הכלי - הכל מתפקד באופן יוצא מהכלל, בעיקר היריחו פלדה שהוא בין האקדחים האמינים הקיימים כיום (אני יודע שישנם אנשים שיחלקו עליי אך הדבר נכון, שיבדקו).
לכן התרעמתי על דבריך, קבל את התנצלותי.
פשוט מדבריך היה ניתן להבין שישנו איזה דגם/סידרה של היריחו שאינה טובה/כושלת, והדבר אינו נכון!
בברכה GOLIVER
- סליקאי ארד

גוליבר כתב
אז הרשה לי לתקן אותך, IWI לא הייתה שייכת לתעש. זאת חברה שהוקמה כדי לקנות מתעש את מפעל הנק"ל שהוצע למכירה.
ול higt-power שכתב
לא היו דברים מעולם לא בעיות סדקים ולא בעיות של חור מנעול.
ולא הבנתי את העברית הקלוקלת שלך " אחרי פחות מ 10 מטר" צריך להיות אחרי 10 מטר או פחות מ 10 מטר ולא " אחרי פחות ".
ולנושא חור מנעול, לכל כלי נשק יש בלאי של קנה ובשלב כל שהוא הוא מפזר ומופיע חור מנעול
אבל זה קורה אחרי ירי של מספר רב של כדורים. לבוא ולאמר "קנים שגרמו לחור מנעול" זאת הצהרה סתמית. אם אתה רוצה כבר להתיחס לתופעה תכתוב אחרי כמה כדורים דה קרה.
ובנוסף לכך בתחמושת אקדח כמו 9 מ"מ לא ניתן להבחין בתופעה הזאת בגלל היחס בין קוטר הקליע לאורכו.
אבל מה שכן היו תקלות רבות של חליצה והפלטה שעד היום לא באו על פיתרונן. וקימת תופעה שכדור נופל כשמוציאים מחסנית.
האקדח לא מציאה גדולה, נכשל בניסויים בגופי בטחון שונים שדחו אותו והעדיפו כלי אחר.
תראו, צריך לעשות סדר בבלגן.
חברת IWI מייצרת את אקדח היריחו לכל סוגיו. החברה הייתה בעבר שייכת
לתעש והופרטה, ולכן ממשיכה לייצר ולמכור את הכלים שתעש מכרה, אם כי ביעילות.
אז הרשה לי לתקן אותך, IWI לא הייתה שייכת לתעש. זאת חברה שהוקמה כדי לקנות מתעש את מפעל הנק"ל שהוצע למכירה.
ול higt-power שכתב
על הסדרה המקורית הראשונה .
זאת עם הגופים שנסדקים אחרי 50 כדור (יכול להכיר לך דמות ידועה בענף הקליעה שזה קרא לה) ,עם הקנים ה"מושבחים" שגרמו ל"חורי מנעול " אחרי פחות מ10 מטר .............
ולא הבנתי את העברית הקלוקלת שלך " אחרי פחות מ 10 מטר" צריך להיות אחרי 10 מטר או פחות מ 10 מטר ולא " אחרי פחות ".
ולנושא חור מנעול, לכל כלי נשק יש בלאי של קנה ובשלב כל שהוא הוא מפזר ומופיע חור מנעול
אבל זה קורה אחרי ירי של מספר רב של כדורים. לבוא ולאמר "קנים שגרמו לחור מנעול" זאת הצהרה סתמית. אם אתה רוצה כבר להתיחס לתופעה תכתוב אחרי כמה כדורים דה קרה.
ובנוסף לכך בתחמושת אקדח כמו 9 מ"מ לא ניתן להבחין בתופעה הזאת בגלל היחס בין קוטר הקליע לאורכו.
אבל מה שכן היו תקלות רבות של חליצה והפלטה שעד היום לא באו על פיתרונן. וקימת תופעה שכדור נופל כשמוציאים מחסנית.
האקדח לא מציאה גדולה, נכשל בניסויים בגופי בטחון שונים שדחו אותו והעדיפו כלי אחר.
- סליקאי זהב

נוסע מתמיד כתב:
אז זהוא שהיו גם היו:
1) כמו שאמרתי מכיר אישית אדם שהגוף נסדק לו אחרי 50 כדורים בלבד (לחץ רגיל אגב).
2)יש פה מס חברים שחזו במו ,במו עינהם איך נראה "חור מנעול " של 9 מ"מ מיריחו
חדש דנדש (כן אני יודע עברית קלוקלת ,אף פעם לא טענתי לתואר בבלשנות) מהסדרה הנ"ל .
אנ מניח שלפחות אחד מהם ישתף בחוויה.
אבל בוא נשכח מהם לרגע ,אולי תסביר לי אים הקנה מושלם למה חברה בוחרת ללכת מקנה פוליגוני לקנה חרוק ?
דווקא לגבי בעיות חליצה מעולם לא נתקלתי בבעיה כזאת להיפך מהניסון שלי אים הכלים הללו
קצת קשה לגרום להם להיתקע .
אני מכיר כמה יורי ירי מעשי שטוחנים לו את הצורה ועושים איתו חיל, ולפני כמה חודשים יצא לי לי לירות ביריחו מודל משטרתי SA. הדק נחמד ביותר, כוונות נחמדות, יושב טוב ביד, מדוייק, ורתע ממש לא מורגש.
ולמרות זאת, גם היריחו אמין ב-100% ונניח שנטול כל תקלה ומעצור לי יש בעיה לשאת אחד כזה ביום יום והיא המשקל... לטעמי יותר מדי פלדה בשביל כולה 9ממ אנמי.
א.
ולמרות זאת, גם היריחו אמין ב-100% ונניח שנטול כל תקלה ומעצור לי יש בעיה לשאת אחד כזה ביום יום והיא המשקל... לטעמי יותר מדי פלדה בשביל כולה 9ממ אנמי.
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

החבר higt-power מה נותר לי לומר לך, כנראה שאתה וגם אלה שאתה אומר שראו חור מנעול לא יודעים מה זה ובנוסף אתם אתם גם לא יודעים מהו בלאי של קנה.
ואם שאלת כבר למה חברה עוברת מקנה פוליגוני לקנה עם סלילים רגילים זה מאותה סיבה שהסברתי קודם, החברה כבר לא מיצרת את האקדח והקנים בארץ אלה קונה אותו קומפלט בטנפוליו.
ואם שאלת כבר למה חברה עוברת מקנה פוליגוני לקנה עם סלילים רגילים זה מאותה סיבה שהסברתי קודם, החברה כבר לא מיצרת את האקדח והקנים בארץ אלה קונה אותו קומפלט בטנפוליו.
- סליקאי זהב

נוסע מתמיד כתב:החבר higt-power מה נותר לי לומר לך, כנראה שאתה וגם אלה שאתה אומר שראו חור מנעול לא יודעים מה זה ובנוסף אתם אתם גם לא יודעים מהו בלאי של קנה.
לא מדויק מהעובדות הידועות לי מ ה 8/12/08
אבל לא כל מה שאני רוצה אני יכול לכתוב......
חבר isia זכור !
נוסע מתמיד כתב:החבר higt-power מה נותר לי לומר לך, כנראה שאתה וגם אלה שאתה אומר שראו חור מנעול לא יודעים מה זה ובנוסף אתם אתם גם לא יודעים מהו בלאי של קנה.
ולמה הטון המזלזל? אי אפשר סתם להתחיל משפט ב: "אני מכבד את דעתך אך חולק עליה, וכו'..."?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
תשובה
שוב שלום,
אני לא יודע מדוע קבעתם שהחברה עוברת לקנה בעל סלילים רגילים?
הקנים מיוצרים בארץ ובאיטליה (גם וגם, הייצור בארץ קיים בכל שלושלת הקליברים).
הייצור בארץ הוא של קנים בעלי סלילים פוליגונים והיצור באיטליה הוא של סלילה רגילה.
חוץ מזה, מישהו יודע מהן היתרונות של קנה בעל סלילים פוליגונים באקדח? הרי ברוב המקרים הקנה שנרכש הן לאזרחים והן לכוחות בטחון אינו מבצע ירי של עשרות אלפי כדורים.
אני לא בטוח שלקנה עם סליל פוליגוני יש יתרון משמעותי יחסית לקנה עם סלילה רגילה באקדח. ואילו, אם כבר מדברים על סליל פוליגוני שמאט בלאי קנה - מדוע לא עושים קנים פוליגונים בכלים צבאיים??
יכול להיות שאני טועה, אל תקטלו אותי...
אני לא יודע מדוע קבעתם שהחברה עוברת לקנה בעל סלילים רגילים?
הקנים מיוצרים בארץ ובאיטליה (גם וגם, הייצור בארץ קיים בכל שלושלת הקליברים).
הייצור בארץ הוא של קנים בעלי סלילים פוליגונים והיצור באיטליה הוא של סלילה רגילה.
חוץ מזה, מישהו יודע מהן היתרונות של קנה בעל סלילים פוליגונים באקדח? הרי ברוב המקרים הקנה שנרכש הן לאזרחים והן לכוחות בטחון אינו מבצע ירי של עשרות אלפי כדורים.
אני לא בטוח שלקנה עם סליל פוליגוני יש יתרון משמעותי יחסית לקנה עם סלילה רגילה באקדח. ואילו, אם כבר מדברים על סליל פוליגוני שמאט בלאי קנה - מדוע לא עושים קנים פוליגונים בכלים צבאיים??
בברכה GOLIVER
- סליקאי ארד

goliver כתב:ואילו, אם כבר מדברים על סליל פוליגוני שמאט בלאי קנה - מדוע לא עושים קנים פוליגונים בכלים צבאיים??
אני משתדל שלא לקטול, אבל אתה טועה, ובגדול.
אני מציין רק שתי חברות קטנות ובלי נחשבות המייצרות את כל כלי הנשק שלהן עם קנים שכאלה: הקלר-קוך וגלוק, ויש עוד.
נכון שהקנה של הגלוק הקסגונלי ולא פוליגונלי, אבל לא כמות השטחים היא הרלוונטית כאן, אלא סוג הקנה.
עכשיו, אם לאלה אתה לא מתייחס ככלים צבאיים, אנחנו בבעיה, כי אם ברוס"ר ובתמ"קים עסקינן, הרי ששמות כמו MP5, G3, G36 ועוד בטח אומרים משהו.
[quote="goliver"]שוב שלום,
quote]
לא הבנתי ידידי.....באמת לא!!
צורי.
quote]
לא הבנתי ידידי.....באמת לא!!
צורי.
When you have to shoot, shoot, don't talk
- משתמש חסום
Webart כתב:נכון שהקנה של הגלוק הקסגונלי ולא פוליגונלי, אבל לא כמות השטחים היא הרלוונטית כאן, אלא סוג הקנה.
הערת עתודאי: אם הקנה של הגלוק הקסגונלי - אז הוא גם פוליגונלי.
פוליגון - מצולע (משוכלל במקרה זה) עם מספר צלעות לא מוגדר
הקסגון - מצולע משוכלל עם שש פאות
פנטגון - מצולע משוכלל עם חמש פאות כל עוד לא התרסק לתוכו מטוס
בנוסף ראיתיטענה לפיה באקדחי גלוק בקוטר 45 ACP הקנה הוא אוקטגונלי (שמונה פאות) ולא הקסגונלי כדי לשפר את אטימות הקנה.
סליחה ויום טוב
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
א. למה סליחה?
ב. גלוק היו הראשונים (עד כמה שידוע לי) שיצרו קנה פוליגונלי בעל יותר צלעות מהמקובל עד אז, והם אלו שציינו במפורש שהקנה שלהם הקסגונלי.
ג. כתבה ארוכה ומרשימה, מחכימה מאוד.
ד. מכיוון שקנה פוליגונלי מייצר גם כך אטימה גבוהה בהרבה מקנה חרוק, לדעתי תוספת הצלעות לא תוסיף הרבה לאטימה הטובה ממילא.
ה. ראוי לציין כי קנים פוליגונליים מיוצרים בהלקאה על גולם, ובעלי אורך חיים רב יותר (משמעותית) מגנים חרוקים.
ובהקשר לאשכול עצמו, הקנים הפוליגונליים של היריחו הם באמת אחד הדברים בהם תע"ש של אותם הימים יכלה להתגאות בהם.
ב. גלוק היו הראשונים (עד כמה שידוע לי) שיצרו קנה פוליגונלי בעל יותר צלעות מהמקובל עד אז, והם אלו שציינו במפורש שהקנה שלהם הקסגונלי.
ג. כתבה ארוכה ומרשימה, מחכימה מאוד.
ד. מכיוון שקנה פוליגונלי מייצר גם כך אטימה גבוהה בהרבה מקנה חרוק, לדעתי תוספת הצלעות לא תוסיף הרבה לאטימה הטובה ממילא.
ה. ראוי לציין כי קנים פוליגונליים מיוצרים בהלקאה על גולם, ובעלי אורך חיים רב יותר (משמעותית) מגנים חרוקים.
ובהקשר לאשכול עצמו, הקנים הפוליגונליים של היריחו הם באמת אחד הדברים בהם תע"ש של אותם הימים יכלה להתגאות בהם.
Webart כתב:ד. מכיוון שקנה פוליגונלי מייצר גם כך אטימה גבוהה בהרבה מקנה חרוק, לדעתי תוספת הצלעות לא תוסיף הרבה לאטימה הטובה ממילא.
.
דביר מבחינה גיאומטרית, ככל שהקוטר גדול יותר אתה תצטרך יותר צלעות כדי להגיע לקירוב מדויק יותר לעיגול. פשוט תיקח לך מחוגה ותצייר לך כמה מעגלים בקוטר שונה על הניר.
בתוך המעגלים תחסום כמה סוגים של מצולעים, (מחומשים, משושים, מתומנים) ותראה איך זה עובד.
אם ב-0.45 היו משתמשים בקנה משושה (הקסגוני) אז הפרופיל של הקנה לא היה מספיק עגול (צלעות ארוכות יותר) ועוד היית מפסיד אטימה. לכן עברו לקנה מתומן (אוקטגוני), ותוספת שתי הצלעות נותנת קירוב יותר טוב למעגל ומשיגה אטימה טובה יותר. דרך אגב, זה ככה בגלוק 21 וגם ב-USP 45.
א.
אקסיומה:
2. מחירי תחמושת או
2. מחירי תחמושת או
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר