זהירות מנמרים ...
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
- סליקאי ארד

- סליקאי ארד

ערכתי את ההודעה הרביעית במספר
(זאת שבאה אחרי הודעת הבוז שלך. כשאתה כתבת את הודעת הבוז לא ידעת מה אני אכתוב בעתיד לכן זה לא ממש משנה)
הסיבה היא שהיא כללה התקפה ישירה מדי,
מטרתי כאן היא להנות ולא להתעמת ועצם שרשור התגובות התגובות כאן והפינג-פונג
המילולי הזה הוא לא כוס התה שלי וצר לי שמלכתחילה נגררתי אליו ולא עצרתי אחרי
תגובתי השניה.
כפי שבעצמי הערתי כאן בעבר, כנושאי נשק חם עלינו להיות שקולים יותר בתגובותינו בכל מישורי
ורבדי חיינו, לא בכדי תבעו מנהלי הפורום את האימרה "חברה חמושה היא חברה מנומסת"
אני יודע מה כתבתי לפני התדרדרות הדיון לנק' זו (ראה הודעות מספר 1 ומספר 2)
תחשוב מה שאתה רוצה, זו זכותך.
(זאת שבאה אחרי הודעת הבוז שלך. כשאתה כתבת את הודעת הבוז לא ידעת מה אני אכתוב בעתיד לכן זה לא ממש משנה)
הסיבה היא שהיא כללה התקפה ישירה מדי,
מטרתי כאן היא להנות ולא להתעמת ועצם שרשור התגובות התגובות כאן והפינג-פונג
המילולי הזה הוא לא כוס התה שלי וצר לי שמלכתחילה נגררתי אליו ולא עצרתי אחרי
תגובתי השניה.
כפי שבעצמי הערתי כאן בעבר, כנושאי נשק חם עלינו להיות שקולים יותר בתגובותינו בכל מישורי
ורבדי חיינו, לא בכדי תבעו מנהלי הפורום את האימרה "חברה חמושה היא חברה מנומסת"
אני יודע מה כתבתי לפני התדרדרות הדיון לנק' זו (ראה הודעות מספר 1 ומספר 2)
תחשוב מה שאתה רוצה, זו זכותך.
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
בגדודי הסדיר, כמו במלכוד 22, תומכי הלחימה נטו להתנשא ולהתעלל בלוחמים אותם הם נועדו לשרת (מלשון מתן שירות). חייל קרבי עם שנה בצבא והרבה הכשרה יקרה ומפרכת היה צריך בערך להצדיע לטבח הנמצא חודשיים בצבא.
הופתעתי מאוד כאשר יצאתי מהגדוד (אחרי שנה בצבא) ועברתי לשרת בבסיס עורפי מסוים. באתי עם "תיק 21 יום", וישר ראיתי שלשומרי ש"ג אין מיתרים על הנשקים, כולם מסתובבים על א' ולא היו מבני מגורים. חיילים תושבי אזור הבסיס היו בוכים על שמרתקים אותם עד 7 בערב!!! עבודות רס"ר נחשבו לעונש יותר גרוע ממחבוש על תנאי!!! היינו כיס של לוחמים (בהכשרה) בתפקידי שטח בתוך בסיס של תומכי תומכי לחימה, כפי שהגדיר ידידנו, וזה השפיע מאוד על תיאום הציפיות מול הצבא. כמובן הייתי מקבל מבטים מוזרים אם הייתי רוצה להישאר לישון בבסיס (אז לא היו לי 3 מחשבים לתרגומים, היה רק AT, יחד עם פקידות הענף וכל מאן דבעי).
הבסיס הציע מגוון מעניין של ג'וביסטים אסליים עם כומתות של יחידות שדה, מכנסי דגמ"ח (אז קופיקו היה התקן), וכמובן כל אחד שמר עם M-16 קצר לפי הקומבינות עם האפסנאים. רס"ר הבסיס היה עסוק בהטלת משמעת גורפת על פושטקים אלו, בניסיון לתת ללא-קרביים להרגיש שהם בצבא ולא במעון יום. לא הייתי מתפלא אם הג'ובניקים מהבסיס מסתובבים עם M-4 + טריג'קון, בגד מגן פחמי על המדים המנומרים, נעליים קלות וח"ע בכל כיס. עניין של אופנה, רבותיי.
הופתעתי מאוד כאשר יצאתי מהגדוד (אחרי שנה בצבא) ועברתי לשרת בבסיס עורפי מסוים. באתי עם "תיק 21 יום", וישר ראיתי שלשומרי ש"ג אין מיתרים על הנשקים, כולם מסתובבים על א' ולא היו מבני מגורים. חיילים תושבי אזור הבסיס היו בוכים על שמרתקים אותם עד 7 בערב!!! עבודות רס"ר נחשבו לעונש יותר גרוע ממחבוש על תנאי!!! היינו כיס של לוחמים (בהכשרה) בתפקידי שטח בתוך בסיס של תומכי תומכי לחימה, כפי שהגדיר ידידנו, וזה השפיע מאוד על תיאום הציפיות מול הצבא. כמובן הייתי מקבל מבטים מוזרים אם הייתי רוצה להישאר לישון בבסיס (אז לא היו לי 3 מחשבים לתרגומים, היה רק AT, יחד עם פקידות הענף וכל מאן דבעי).
הבסיס הציע מגוון מעניין של ג'וביסטים אסליים עם כומתות של יחידות שדה, מכנסי דגמ"ח (אז קופיקו היה התקן), וכמובן כל אחד שמר עם M-16 קצר לפי הקומבינות עם האפסנאים. רס"ר הבסיס היה עסוק בהטלת משמעת גורפת על פושטקים אלו, בניסיון לתת ללא-קרביים להרגיש שהם בצבא ולא במעון יום. לא הייתי מתפלא אם הג'ובניקים מהבסיס מסתובבים עם M-4 + טריג'קון, בגד מגן פחמי על המדים המנומרים, נעליים קלות וח"ע בכל כיס. עניין של אופנה, רבותיי.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
חברים, אתם נגררים לויכוח סרק מיותר !!!!
אין כאן כוונה בזדון של קולונל לפגוע בחיילים תומכי לחימה, וכולנו מכירים בחישובות החיילים הנ"ל, לפעמים הם חשובים בשדה הלחימה הרבה יותר מהחייל הלוחם !!!
ביחידה שבה אני משרת, חיילי המפקדה + תומכי הלחימה המשולבים בפלוגות, עוברים הכשרה קרבית מלאה ולוקחים חלק פעיל באימוני החי"ר ובפעילות הבט"ש, אז מספיק עם ההתנצחות המיותרת !!! בבקשה.
בקיצור, אני מניח שקולונל העלה נושא מסויים ואף אחד לא ממש מגיב בצורה עניינית לנושא ולכן לאף אחד מאיתנו אין ממש מוסג על מה הוא מדבר, אז אם למישהו יש תמונות, בבקשה, זה המקום (לא WEBY ?)
לגבי הבגדים המנומרים, אז מידי שטח סורים ומצריים הם אחר בצבעי הסואה מנומרים אפורים, הירדנים כבר לא משתמשים איתם...אני חושב אבל שכל פלסטינאי מקבל זוג כזה בקייטנה...
דוד
אין כאן כוונה בזדון של קולונל לפגוע בחיילים תומכי לחימה, וכולנו מכירים בחישובות החיילים הנ"ל, לפעמים הם חשובים בשדה הלחימה הרבה יותר מהחייל הלוחם !!!
ביחידה שבה אני משרת, חיילי המפקדה + תומכי הלחימה המשולבים בפלוגות, עוברים הכשרה קרבית מלאה ולוקחים חלק פעיל באימוני החי"ר ובפעילות הבט"ש, אז מספיק עם ההתנצחות המיותרת !!! בבקשה.
בקיצור, אני מניח שקולונל העלה נושא מסויים ואף אחד לא ממש מגיב בצורה עניינית לנושא ולכן לאף אחד מאיתנו אין ממש מוסג על מה הוא מדבר, אז אם למישהו יש תמונות, בבקשה, זה המקום (לא WEBY ?)
לגבי הבגדים המנומרים, אז מידי שטח סורים ומצריים הם אחר בצבעי הסואה מנומרים אפורים, הירדנים כבר לא משתמשים איתם...אני חושב אבל שכל פלסטינאי מקבל זוג כזה בקייטנה...
דוד
נערך לאחרונה על ידי pilot בתאריך 10 אפריל 2003, 13:04, נערך פעם אחת בסך הכל.
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
מנומרים
פשוט תענוג
לא יאומן באיזה כשרון אתם ממלאים את הפורום בתגובות כ"כ רציניות להערות אגב תמימות, המסתיימות ב---"תחזיקו אותי"
זה מזכיר אשכולות שלמים בנושא ברבורים, (אופס , שוב יתחיל ויכוח מה מותר ומה רצוי, מה אסור ומהי התלהמות)
מציע לכל אחד לחלוף שוב על אשכול זה מתחילתו , וללמוד מנפלאות התבונה
לא יאומן באיזה כשרון אתם ממלאים את הפורום בתגובות כ"כ רציניות להערות אגב תמימות, המסתיימות ב---"תחזיקו אותי"
זה מזכיר אשכולות שלמים בנושא ברבורים, (אופס , שוב יתחיל ויכוח מה מותר ומה רצוי, מה אסור ומהי התלהמות)
מציע לכל אחד לחלוף שוב על אשכול זה מתחילתו , וללמוד מנפלאות התבונה
"וישלח דוד את ידו אל הכלי, ויקח משם אבן ויקלע, ויך את הפלישתי אל מצחו, ותטבע האבן במצחו ויפול על פניו ארצה"
ממש לדבר אל הקיר
מישהו בבית ?! הלו ?!
יש כאן בן אדם אחד ?! אחד ?! שקרא את מה שכתבתי !?!?!!
מרוב שכולכם יודעים מה רציתי להגיד ולמה התכוונתי אתם עונים ומתווכחים עם עצמכם
על כלום ...
המטרה : הסבת תשומת הלב על כך שכעת יש חיילים בעלי מדים עם דוגמא מנומרת
הערת אגב : רק ג'ובניקים יקבלו מדים כאלו
ז' השכל : תומכי לחימה הם לא ג'ובניקים
מוסר השכל : לא אמרתי מילה וחצי מילה על תומכי לחימה חוץ ממילות הערכה
ולכן מוסר ההשכל הוא שאף אחד לא מתייחס למה שכתבתי וכל אחד עסוק בלהשמיע את דעתו
גם אם אין לה קשר לאשכול ולמרות שאין לי חור באמצע המצח כולם כאן פשוט מ_נים ת'שכל
לסיכום, כל אחד שיבחר את הדעה המתאימה ויאמין בסתר ליבו שזה מה שאני חושב :
א) הקולונל שונא ג'ובניקים
ב) הקולונל שונא תומכי לחימה
ג) הקולונל שונא לוחמים
ד) הקולונל שונא את כולם
אחרי שבחרתם מה אני חושב, מה אני מרגיש, איזה בגד אני אלבש היום וכמה סוכר אני
אשים בקפה אולי מישהו יועיל להתייחס למטרת האשכול והיא :
זיהוי עמית טורף.
לנקד לכם ?!
מישהו בבית ?! הלו ?!
יש כאן בן אדם אחד ?! אחד ?! שקרא את מה שכתבתי !?!?!!
מרוב שכולכם יודעים מה רציתי להגיד ולמה התכוונתי אתם עונים ומתווכחים עם עצמכם
על כלום ...
המטרה : הסבת תשומת הלב על כך שכעת יש חיילים בעלי מדים עם דוגמא מנומרת
הערת אגב : רק ג'ובניקים יקבלו מדים כאלו
ז' השכל : תומכי לחימה הם לא ג'ובניקים
מוסר השכל : לא אמרתי מילה וחצי מילה על תומכי לחימה חוץ ממילות הערכה
ולכן מוסר ההשכל הוא שאף אחד לא מתייחס למה שכתבתי וכל אחד עסוק בלהשמיע את דעתו
גם אם אין לה קשר לאשכול ולמרות שאין לי חור באמצע המצח כולם כאן פשוט מ_נים ת'שכל
לסיכום, כל אחד שיבחר את הדעה המתאימה ויאמין בסתר ליבו שזה מה שאני חושב :
א) הקולונל שונא ג'ובניקים
ב) הקולונל שונא תומכי לחימה
ג) הקולונל שונא לוחמים
ד) הקולונל שונא את כולם
אחרי שבחרתם מה אני חושב, מה אני מרגיש, איזה בגד אני אלבש היום וכמה סוכר אני
אשים בקפה אולי מישהו יועיל להתייחס למטרת האשכול והיא :
זיהוי עמית טורף.
לנקד לכם ?!
*** כמות האינטליגנציה בעולם קבועה, אך האוכלוסיה גדלה תמיד. ***
לי יש בעייה כיום עם מדים מנומרים, ולו בגלל הסיבה שמזה עשרות שנים (מאז 1967 שלאחרונה היו מדים צרפתים מנומרים) שמדים מנומרים = פת"ח, סוריה....
האינסטינקט שלי לתגובה מותנית למראה מנומרים יהיה כמו למישהו עם AK47 ברחוב ממש כמו מישהו עם מעיל ארוך באוגוסט ליד כניסה לקניון בנתניה...
מנומרים זה נחמד, אבל לאור הצפיפות הגזרתית שלנו בישראל כדאי לשקול יותר נושאים של זהוי עמית טורף ופחות נושאים של אופנה.
רק לחשוב על מה קרה בשבועות האחרונים בעירק עם בעיות זיהוי, למרות העובדה שמשאיות זיל עירקיות לא בדיוק דומות לנושאי גיסות של ארה"ב וסוללת פטריוט לא בדיוק דומה לסוללת סקאד.
בלחימה בגזה צפופה ופרוצה כמו הגולן, בקעת הירדן, רצועת עזה... האם הייתם אתם רוצים לראות מולכם דמות עם מנומרים ולעצור ירי עד לטווח מגע גופני כדי לאמת שזה לא מישהו משלכם?
כמובן שכוחות אוייב ישתמשו במדים שלנו כדי להגיע לטווחי מגע ללא סיכון זיהוי וזה בסיס של הטעייה והסוואה בלחימה אבל עדיין הבעייה של זיהוי של כלל האוכלוסיה וכמובן הצבא של חיילים עם מנומרים היא בעייה שכדאי שלא להגיע אליה.
האינסטינקט שלי לתגובה מותנית למראה מנומרים יהיה כמו למישהו עם AK47 ברחוב ממש כמו מישהו עם מעיל ארוך באוגוסט ליד כניסה לקניון בנתניה...
מנומרים זה נחמד, אבל לאור הצפיפות הגזרתית שלנו בישראל כדאי לשקול יותר נושאים של זהוי עמית טורף ופחות נושאים של אופנה.
רק לחשוב על מה קרה בשבועות האחרונים בעירק עם בעיות זיהוי, למרות העובדה שמשאיות זיל עירקיות לא בדיוק דומות לנושאי גיסות של ארה"ב וסוללת פטריוט לא בדיוק דומה לסוללת סקאד.
בלחימה בגזה צפופה ופרוצה כמו הגולן, בקעת הירדן, רצועת עזה... האם הייתם אתם רוצים לראות מולכם דמות עם מנומרים ולעצור ירי עד לטווח מגע גופני כדי לאמת שזה לא מישהו משלכם?
כמובן שכוחות אוייב ישתמשו במדים שלנו כדי להגיע לטווחי מגע ללא סיכון זיהוי וזה בסיס של הטעייה והסוואה בלחימה אבל עדיין הבעייה של זיהוי של כלל האוכלוסיה וכמובן הצבא של חיילים עם מנומרים היא בעייה שכדאי שלא להגיע אליה.
- תרמתי למען הסליק

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד