נשק חדש....

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: נשק חדש....

על ידי itamar » 25 אוגוסט 2009, 06:40

אילן ב כתב:סוף סוף ולאט חודרת התבונה לאנושות.
כולי תקווה שזו תחילת סוף מלכות הגלוק.
איך שאני לא מתחבר לאקדח הזה.....(גלוק)
ואיך שאחרי ההקלר אני כל הזמן אומר שאין תחליף למקור CZ75 ועכשיו ליורשיו.

אני איתך בקטע הזה.
פעם לפני שנים עוד לפני הקריסה של הגוש הקומוניסטי וכשה-FN הבלגי היה "הכלי של המדינה", כל מי שהיה יכול להניח יד על איזה CZ בשירות היה נחשב למלך.
עד עכשיו בשוק, אני לא ראיתי שום כלי עם מפרט כל כך עשיר כמו של ה-CZ ובלי הפוזה/מחיר מופקע של זיג ו-HK ובלי כל הקובמינות שצריך לעשות כדי לעקוף את החרם של גוש היורו כדי להביא את הכלים האלה לכאן.

הגלוקים שנמצאים בשירות מגיעים כבר לסוף תוחלת החיים שלהם (זמן טוב לזרוק אותם למשטרת ישראל :twisted:) אני מקווה מאד שמישהו במערכת הביטחון קורא את המפה ויפעל בהתאם.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי EMT » 25 אוגוסט 2009, 07:26

הגלוקים שנמצאים בשירות מגיעים כבר לסוף תוחלת החיים שלהם (זמן טוב לזרוק אותם למשטרת ישראל :twisted:) אני מקווה מאד שמישהו במערכת הביטחון קורא את המפה ויפעל בהתאם.

זה לא ממש נכון. רכש אקדחי גלוק 19סי חדשים במשהב'ט הוא שנתיּ, יש כלים חדשים 'מהקופסה'.

דבר שני, מידי כמה שנים, לפני כל מכרז רכש (ויש כל פעם מכרז), יש בחינה מחודשת של כלל האופציות בשוק, פעם אחרונה נבחנו ע'י גופים הרלוונטים גם HS וגם CZ (אז הדגם PO1) ונפסלו. פשוט לא ענה על מאפיינים הנדרשים.
אותו דבר קרה לפני כמה שנים עם HS ורשות שדות התעופה , כלי נבחן ונפסל (כמה מבחן שם היה ענייני - אנני יודעה).

הכי חשוב, אני יכול להבין מה הוא יתרון של גלוק על יריחו פולימרי , אבל מה יתרון של סיזד החדש על יריחו?
אקדחים זהים במאפיינים לחלוטין, אז למה לאמץ תוצרת זרה?
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 25 אוגוסט 2009, 08:45

EMT כתב:

זה לא ממש נכון. רכש אקדחי גלוק 19סי חדשים במשהב'ט הוא שנתיּ, יש כלים חדשים 'מהקופסה'.

דבר שני, מידי כמה שנים, לפני כל מכרז רכש (ויש כל פעם מכרז), יש בחינה מחודשת של כלל האופציות בשוק, פעם אחרונה נבחנו ע'י גופים הרלוונטים גם HS וגם CZ (אז הדגם PO1) ונפסלו. פשוט לא ענה על מאפיינים הנדרשים.
אותו דבר קרה לפני כמה שנים עם HS ורשות שדות התעופה , כלי נבחן ונפסל (כמה מבחן שם היה ענייני - אנני יודעה).

הכי חשוב, אני יכול להבין מה הוא יתרון של גלוק על יריחו פולימרי , אבל מה יתרון של סיזד החדש על יריחו?
אקדחים זהים במאפיינים לחלוטין, אז למה לאמץ תוצרת זרה?

ברור שיש רכש שוטף של גלוקים וחלפים כדי לענות על הבלאי הטבעי של האקדחים האלה.
לגבי בחינה של כלים חדשים על ידי גופים ממלכתיים.
כשבוחנים חלופה בוחנים לא רק את הכלי אלא גם את היבואן/סוחר שעומד מאחוריו. את היכולת שלו לתת שירות לכלים שהוא מייבא, את היכולת שלו לדאוג לאספקה שוטפת של כלים וחלפים לאורך זמן, את החוסן והגב הכלכלי של אותה חברה וכמובן שגם נכנסים כל מיני שיקולים זרים כמו קשרים אישיים עם אנשי מפתח שמשפיעים על המכרז והופכים אותו לתפור.

לגבי יריחו מול CZ, עם כל הכבוד שאני רוחש לתוצרת הארץ עדיין אין מה להשוות ברמה.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי aronh » 25 אוגוסט 2009, 09:31

EMT,

בתור אחד שמדריך במטווח שומרים מחברות שמירה, הנושאים על גופם אקדחי יריחו פולימרי, ובתור אחד שנושא על גופו יום יום אקדח CZ P-07 Duty ויורה בו בתדירות גבוהה וגם באקדחי היריחו הפולימרי - ההשוואה בין השניים מעליבה מאוד... :roll:

היריחו הפולימרי כלל אינו בר השוואה ל-CZ: לא ברמת ההדק, לא באיכות הגימור, לא ברמת האמינות, לא ברמת הדיוק ועדיין לא התייחסתי לעניין דריכת הכלי "מתוצרת הארץ" . :evil: :evil: :evil:

אכן יש כלים, שראויים להתחרות ב-Duty, אך היריחו הפולימרי אינו אחד מהם.

ושוב, השירות שיש לאקדחי CZ בארץ - סיבה נוספת להעדפת ה-Duty על מתחרהו הצבר.
ארי הרשלום.

"השאלה הטיפשית היחידה היא זו שאינה נשאלת".
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 25 אוגוסט 2009, 18:01

החזקתי היום את ה- DUTY. רוחב הקת מדהים- מאד דקה, ומתאימה יפה ליד הקטנה שלי, וכנראה לכל בעלי הידיים הקטנות. המידה הנקובה בקטלוג היא אכן המקסימלית, ומן הראוי היה לנקוב בנתון נוסף- עובי הקת.
יחד עם זאת, אינני מתלהב מההדק.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי EMT » 25 אוגוסט 2009, 19:15

כשבוחנים חלופה בוחנים לא רק את הכלי אלא גם את היבואן/סוחר שעומד מאחוריו. את היכולת שלו לתת שירות לכלים שהוא מייבא, את היכולת שלו לדאוג לאספקה שוטפת של כלים וחלפים לאורך זמן, את החוסן והגב הכלכלי של אותה חברה וכמובן שגם נכנסים כל מיני שיקולים זרים כמו קשרים אישיים עם אנשי מפתח שמשפיעים על המכרז והופכים אותו לתפור.

זה נכון לגבי יבואן מחשבים ולא ממש נכון לגבי יבוא/רכש אמל'ח וכאן לא נרחיב :roll: לפני מכרז נשקים שעתידם להשתתף בו נכנסים לשדרה של בחינות באגף הרלוונטי בד"כ בגוף 'הדרכה' ולוגיסטיקה, לאלה ניסיון בשימוש ולאלה באחזקה. 'קומבינות' לא ממש עוזרות בגוף ה'הדרכה' , או שעמד בדרישות או שלא עמד בדרישות, אגב גם הקלר נבחן וגם הסמית החדש. האקדח יוחלף כאשר יהיה יתרון משמעותי לאקדח חדש שיפצה בטווח הארוך גם שינוים ועלויות הלוגיסטיות הכרוכות בהכנסת מערכת נשק חדשה. אבל סף מינימום זה לעמוד בתבחינים הטכנים.

יריחו פולימר אגב נמצא בשימוש (שלא נדבר על שלל של חברות האבטחה הפרטיות שלא ממש מתחזקות את הכלים) של שלל גופים ממלכתיים כולל מערך האבטחה המונחה שב'כ ושרות בתי הסוהר. אין הרבה תלונות, חוץ מי "למה ליוסי יש גלוק??".

להזכיר לכולם 'מצדה' פועלת עם יריחו פולימרי לא רק בין קירות בתי הסוהר ולא חסר להם תקציב לגלוקים ליחידה קטנה.

aronh לי שי חבר ולא יש סיזד, מלא מעצורים, כולו חלוד (לא משנה כמה לשמן ולקרצף), וכמה פעמים נוכחתי במטווח עם חבר'ה מחברות השמירה העוברים הכשרה מעמיקה של ירי 100 כדור במטווח עם סיזד, גם שם לא מעת בעיות . להגיד לך כמה מעצורים ראיתי בגלוקים במסגרות ממלכתיות ? מספיק. אוטו שלי אישי זה לא רכב עבודה גם אם ההבדל רק בצבע. 8)
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yogev » 25 אוגוסט 2009, 20:03

EMT כתב:

זה נכון לגבי יבואן מחשבים ולא ממש נכון לגבי יבוא/רכש אמל'ח וכאן לא נרחיב :roll: לפני מכרז נשקים שעתידם להשתתף בו נכנסים לשדרה של בחינות באגף הרלוונטי בד"כ בגוף 'הדרכה' ולוגיסטיקה, לאלה ניסיון בשימוש ולאלה באחזקה. 'קומבינות' לא ממש עוזרות בגוף ה'הדרכה' , או שעמד בדרישות או שלא עמד בדרישות, אגב גם הקלר נבחן וגם הסמית החדש. האקדח יוחלף כאשר יהיה יתרון משמעותי לאקדח חדש שיפצה בטווח הארוך גם שינוים ועלויות הלוגיסטיות הכרוכות בהכנסת מערכת נשק חדשה. אבל סף מינימום זה לעמוד בתבחינים הטכנים.

בתור מי שזכה להיות משתתף פעיל בכמה וכמה רכישות אמלחיו"ת בצה"ל אני יכול להגיד שיש 1001 סיבות שאמל"ח שמקבל את הציון הגבוהה בבדיקות לא יבחר. למשל, אם היו שוקלים לקנות Duty יש סיכוי גדול שהוא היה נפסל על הסף בגלל שהוא מוצר חדש בשוק ויכול להיות שהוא סובל מ"מחלות ילדות" שטרם התגלו. אף אחד לא היה רוצה להמר על אקדח "שרץ" שנה.
היצרן (ברכש קטן היבואן) הוא ללא ספק אחד המרכיבים הכי חשובים בבחירה! אף אחד לא רוצה להתקע עם בעיות (תקלות יצור\חוסר ח"ח\עיקובים באספקה) שנותרות ללא מענה מצד היבואן\יצרן.
בנוסף ,זה אולי עצוב להגיד אבל אחד השיקולים המרכזיים ברכש כל אמל"ח צהלי זה אם אפשר לרכוש אותו בדולר סיוע.

לאמל"ח ותיק תמיד יש יתרונות - אתה לא צריך להכשיר מחדש אנשי אחזקה, להצטייד בח"ח ולהדריך מחדש את כל המשתמשים (שאם יש אנשי מילואים זה עלול להיות אתגר אמיתי), בגלל זה היצטיידות באמל"ח חדש בדרך כלל מבוצעת כשיש "קפיצה" משמעותית בביצועים לטובת האמל"ח החדש, ככה שלדעתי יעבור עוד זמן רב לפני שיופיע אקדח שירש את הגלוק.

בקשר לקומבינות- אף פעם לא ראיתי במו עיני (העדפה לכחול-לבן אני לא מחשיב כקומבינה), אבל יבואן\יצרן שמראה רצינות לאורך כל תהליך הבחינה בהחלט יכול "לזכות בנקודות" גם אם אף אחד לא אומר את זה בקול רם.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי donduck » 25 אוגוסט 2009, 21:55

שכחתם את המרכיב העיקרי בבחירת אמל"ח במדינת ישראל, והוא מי משחד יותר. זה מה שקובע ולא שום דבר אחר. זוכרים את רמי דותן? הוא לא בדיוק קנה אקדחים...
מכירים את "כבוד השופט" (עלק) דן כהן שקידם וקנה עבור חב' החשמל השד יודע מה במחירים מופקעים תמורת שוחד של מליונים. (עדין לא הורשע אך ברח מאימת הדין)
ועוד סיפור מתחיל לתפוס תאוצה על נציג רכש צה"לי בארה"ב שכנראה בחר לקנות סחורה מזה ששימן אותו בשמן זית כתית מעולה +
על כל אחד ששנתפס יש עוד כמה וכמה שממשיכים לעבוד ללא מפריע.
חברי מכוחות הביטחן, תפנימו שבד"כ הציוד שלכם הוא לא הכי טוב שהכסף יכל לקנות, והסיבות לבחירתו הן בהרבה מקרים, סיפורי סבתא.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 26 אוגוסט 2009, 07:07

donduck כתב:שכחתם את המרכיב העיקרי בבחירת אמל"ח במדינת ישראל, והוא מי משחד יותר. זה מה שקובע ולא שום דבר אחר. זוכרים את רמי דותן? הוא לא בדיוק קנה אקדחים...
מכירים את "כבוד השופט" (עלק) דן כהן שקידם וקנה עבור חב' החשמל השד יודע מה במחירים מופקעים תמורת שוחד של מליונים. (עדין לא הורשע אך ברח מאימת הדין)
ועוד סיפור מתחיל לתפוס תאוצה על נציג רכש צה"לי בארה"ב שכנראה בחר לקנות סחורה מזה ששימן אותו בשמן זית כתית מעולה +
על כל אחד ששנתפס יש עוד כמה וכמה שממשיכים לעבוד ללא מפריע.
חברי מכוחות הביטחן, תפנימו שבד"כ הציוד שלכם הוא לא הכי טוב שהכסף יכל לקנות, והסיבות לבחירתו הן בהרבה מקרים, סיפורי סבתא.

אני רק רוצה לחזק את דבריך ולהגיד שהנוהג הזה של שוחד קיים בכל מדינות העולם ולא רק בארץ, ההבדל הוא רק ברמת הבוטות שהדברים נעשים. בדרום אמריקה זה גלוי וברור ועל השולחן, בארה"ב זה נעשה בצורה מאד עדינה אבל בהחלט קיים.
לכל החברות יש גם תקציבים מיוחדים לצורך "שימון".

לפעמים השוחד הוא לא רק בכסף על השולחן. בהרבה מקרים לדוגמא תמצא את אותו הקצין במקחש"ר מקבל פתאום משרת ניהול בכירה אחרי השיחרור אצל מי שהיה יום קודם הספק שלו.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ירוני » 26 אוגוסט 2009, 18:48

מעניין אם את ההודעות האחרונות מאיר רוט גם יתרגמו לאנשי CZ...

בכל מקרה בינתיים אני שומע את הקולות שמודיעים על מעבר העדר ל CZ DUTY...
טובה עגבניה אחת מאשר סלסה חריפה מלאה תולעים
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי EMT » 15 ספטמבר 2009, 21:26

שאלה לבעלי הסיזד החדש המאושרים - האם כאשר צינה לא נעולה במלואה לפנים לחיצה על ההדק תשחרר את הפטיש ???

נב. לא, לא ניסיתי, פשוט ראו את זה על אחד האקדחי duty, שאלה האם זה תקלה נקודתית או כל הסדרה היא מאפשרת זאת

תודה
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי GUSS » 16 ספטמבר 2009, 07:01

הוזמנתי בשבוע שעבר לבית עסק מסויים לשמוע הרצאה בתחום מיקצועי ספציפי,עם אנשי מיקצוע מחו"ל.
האירוח היה ++, היחס מעולה,הנחמדות האישית כנה,ועממית,
שוחחתי עם המנכ"ל. סמנכ"ל אנשי שרות ומכירה, ומאוד נהנתי.
לסיכום קיבלתי:
יחס אישי ,
אוירה חמה ומשפחתית,
סביבת עסק מטופחת ומדוגמת ,
מיקצוענות במובן הישן שלה,
טונות של חיוכים,ורצון טוב,
שרותיות שלא מקובלת במחוזותנו,
אוירה של בית אמית,

אהה,,כן, ואקדח shadow s.a חייכן ,,
וכל זה קרה במטווחי מאיר רוט,משפחתו וצוותו המיוחדים.
ושלא לשכוח לרגע את איש הצללים המרכזי, דביר,שתמיד נמצא בצד שלך מכל בחינה!

תודה.תודה,ושוב תודה!

עודד.
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי Webart » 16 ספטמבר 2009, 10:20

מברוק, תהנה מכל רגע.
שמח שלקחתי חלק בלשכנע את המשוכנעים (ידעתי שזה יקרה ביום אחד).
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי רפתן » 16 ספטמבר 2009, 11:47

ירוני כתב:מעניין אם את ההודעות האחרונות מאיר רוט גם יתרגמו לאנשי CZ...

בכל מקרה בינתיים אני שומע את הקולות שמודיעים על מעבר העדר ל CZ DUTY...

אני שומע את העיידר מתפקח
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי or aver » 16 ספטמבר 2009, 12:40

גם אני אתמול קניתי CZ DUTY אקדח מצויין נוח וממש כיף ביד....

שאלה קטנה:
בערכה שמתקבלת עם האקדח אמורים להגיע החלקים גם לנצרה וגם למשמיט פטיש או שאחד מהם מורכב והשני לא מתקבל בערכה?

אור
סליקאי ארד
סליקאי ארד

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד