מישהו ראה אתמול בשומר מסך (ערוץ 10) את הכתבה על הציידים?
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: מישהו ראה אתמול בשומר מסך (ערוץ 10) את הכתבה על הציידים?
יריב11 כתב:הרי ברור שמדובר בעוד צעד פופוליסטי שנועד לחסוך לרשויות את הצורך בפיקוח על אוכלוסיית הציידים
כמו בהמון מקרים אחרים בכל תחומי החיים הקשורים לגופים ציבוריים או ממשלתיים מדובר פה בעוד מקרה שכאשר הגורם נאלץ להזיז את ישבנו ולהתחיל לעבוד חס וחלילה...... והרי הוא מורגל לקבל משכורת מבלי מאמץ מיחוד.... אז במקום לטפל בבעיה פשוט נחסל אותה.... במקרה דנן: במקום לשבור את הראש על פיקוח מחמיר פשוט נאסור וזהו.
אבל אנחנו יודעים טוב מאד מה באמת יקרה.... "הטובים"... הפריירים.... אלו יקחו את החוק ברצינות, יבלעו את הצפרדע ויקיימו את החוק ככתבו ולשונו ואלו שממילא מעולם לא שמו Z*ן על החוק ימשיכו לצוד כאילו אין מחר...
ובא לציון גועל
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מספיק אויבים יש לעם ישראל ועוד יותר לנושאי הנשק, שרק אתם והתחמושת שאתם מספקים לכוחות הרשע חסרים לנו.
ברי איפה הפינה העגולה שמצאת ?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
כשכתבתי את התגובה הקודמת, הייתי בטוח שישר יקפצו עלי ויטיחו מכל טוב הארץ.
ובכן, עם כל הסיכון של לא להיות פופולרי באשכול הזה, אני חושב שהרג סתמי של חיות – הנקרא בלשון העם "צייד" - הוא דבר פסול, ואין שום הצדקה לבצע זאת בשם הספורט.
אין שום קשר בין צייד למטרות "ספורט", כפי שהוגדר פה, לבין הבשר במקררי הסופרמרקט. אף אחד לא הורג פרות בשביל הספורט ולא שוחט תרנגולות בשביל הFUN. אם זה כדי לאכול – אין לי עם זה שום בעיה, ויש כאן כמה שמכירים אותי לא רע בכל הנוגע לפן הזה.
להשוות צייד – ירי מהמארב, ממרחק והרג של חיה לירי מעשי, זה כמו להשוות עצים למטוסים, ולו רק בגלל העובדה שעצים צריכים מים וגם במטוסי נוסעים יש מים במטבח האחורי.
ובכן, עם כל הסיכון של לא להיות פופולרי באשכול הזה, אני חושב שהרג סתמי של חיות – הנקרא בלשון העם "צייד" - הוא דבר פסול, ואין שום הצדקה לבצע זאת בשם הספורט.
אין שום קשר בין צייד למטרות "ספורט", כפי שהוגדר פה, לבין הבשר במקררי הסופרמרקט. אף אחד לא הורג פרות בשביל הספורט ולא שוחט תרנגולות בשביל הFUN. אם זה כדי לאכול – אין לי עם זה שום בעיה, ויש כאן כמה שמכירים אותי לא רע בכל הנוגע לפן הזה.
להשוות צייד – ירי מהמארב, ממרחק והרג של חיה לירי מעשי, זה כמו להשוות עצים למטוסים, ולו רק בגלל העובדה שעצים צריכים מים וגם במטוסי נוסעים יש מים במטבח האחורי.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow
DVC
Marshal & Sanow
DVC
donduck כתב:כשכתבתי את התגובה הקודמת, הייתי בטוח שישר יקפצו עלי ויטיחו מכל טוב הארץ.
ומה עם ציידי אדם ?
חבר isia זכור !
הרג סתמי של חיות איננו נקרא צייד
הטכניקה עצמה מארב או מרדף איננה חשובה אלא מתן ההזדמנות לחיה לדוגמא לא יורים בציפור נחה אלא רק בציפור עפה וכדומה
ובכל מקרה יש לאכול את הצידה אם לא אוכלים לא יורים
הבעיה היא שכמו כל דבר בארץ לא יודעים לעשות זאת כמו שצריך
אם תרצה אתה מוזמן לראות את הספר אותו למדתי לצורך רשיון צייד בגרמניה 450 דפים ואחריהם מבחן ירי במטווח עם דרישות מאד לא פשוטות ואת המבחן המעשי והעיוני אני מבטיח לך שמדובר בקורס בעל היקף של יותר מ 4 נקודות אקדמיות במוסד מכובד בארץ ואיזה פיקוח איזו אכיפה ממש כמו בארצו של העם הנבחר
הטכניקה עצמה מארב או מרדף איננה חשובה אלא מתן ההזדמנות לחיה לדוגמא לא יורים בציפור נחה אלא רק בציפור עפה וכדומה
ובכל מקרה יש לאכול את הצידה אם לא אוכלים לא יורים
הבעיה היא שכמו כל דבר בארץ לא יודעים לעשות זאת כמו שצריך
אם תרצה אתה מוזמן לראות את הספר אותו למדתי לצורך רשיון צייד בגרמניה 450 דפים ואחריהם מבחן ירי במטווח עם דרישות מאד לא פשוטות ואת המבחן המעשי והעיוני אני מבטיח לך שמדובר בקורס בעל היקף של יותר מ 4 נקודות אקדמיות במוסד מכובד בארץ ואיזה פיקוח איזו אכיפה ממש כמו בארצו של העם הנבחר
- סליקאי כסף

אילן ב כתב:לא מספיק אויבים יש לעם ישראל ועוד יותר לנושאי הנשק, שרק אתם והתחמושת שאתם מספקים לכוחות הרשע חסרים לנו.
הוצאתה לי את המילים מהפה.
איתמר ידידי
מנסיוני הדל במדינת ישראל הדבר היחיד שלא מביעה עמדה הוא דבר מת (ואם הוא עוד לא בקרוב הוא יהיה ).
כן יש סכנות מסוימות בחשיפה לתקשורת וכן הכרחי לטובת כולנו שיהיה גוף מיצג כל שהוא שיודע את אומנות הרעיון
וכיצד להציג את הציבור שלנו בצורה הטובה ביותר ,כי ללא זה הנציגים בעלי כוונות טובות ככל שיהיו עלולים לגרום נזק
בלתי הפיך .
אבל מכן עד להצלילה מתחת לראר המרחק גדול (כמו שאתה יודע לפעמים יש שם עמודי אנטנות
יריב11 כתב:לא נורא כשיעלו ההצעות לסגור את הירי המעשי המסוכן שמקנה כישורי לחימה לכל דורש אני אהיה הראשון לתמוך
זה לא נחשב, כי שכחת להוסיף "פוס,סטופ עולם,נגעתי באדום". זה כתוב בספר ההדרכה הרשמי בן 450 עמודים של "איך לכתוב תגובות ילדותיות".
שנה טובה, גמר חתימה טובה, שלומית בונה סוכה.
יריב ידידי שלום !
דבר ראשון אני לא מבין למה אתה מערבב חלב ובשר? ירי מעשי כבודו במקומו מונך,ואבי ספן עשה מה שעשה לא שייך לירי מעשי.יש הרבה אנשים טובים בתחום זה ואתה מחליל ציבור גדול,ובכלל למה לעלות נושא של עבריין פשע לתחום ספורט נקי ומהנה ומנוהל מצויין.אתה שייך לספורט ירי מעשי ? אני לא מבין איך אפשר לירות קודם ולאחר מכן לשאול סיסמה. יורם שטיינר.
דבר ראשון אני לא מבין למה אתה מערבב חלב ובשר? ירי מעשי כבודו במקומו מונך,ואבי ספן עשה מה שעשה לא שייך לירי מעשי.יש הרבה אנשים טובים בתחום זה ואתה מחליל ציבור גדול,ובכלל למה לעלות נושא של עבריין פשע לתחום ספורט נקי ומהנה ומנוהל מצויין.אתה שייך לספורט ירי מעשי ? אני לא מבין איך אפשר לירות קודם ולאחר מכן לשאול סיסמה. יורם שטיינר.
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף

שלום לכולם !
יריב11 כתב לא יאומן
onduck זאת דעתך אגב לדעתי ירי מעשי מדמה לחימה לא ברור לי למה זה דרוש לאזרחים כנראה כדי לאמן אותם להרוג רק תראו את מה שקרה עם אבי ספן והספר מירושלים שרצח את ענת אלימלך והתאבד אני מציע שייסגר הירי המעשי לאלתר. יש אנשים כאלה בארץ אולי אני חולם כניראה יש לי שפעת חזירים....
יריב11 כתב לא יאומן
לירות צריך ללמוד - ואני כאן ללמד!
- סליקאי כסף

pildus2 כתב:יריב11 כתב:לא נורא כשיעלו ההצעות לסגור את הירי המעשי המסוכן שמקנה כישורי לחימה לכל דורש אני אהיה הראשון לתמוך
זה לא נחשב, כי שכחת להוסיף "פוס,סטופ עולם,נגעתי באדום". זה כתוב בספר ההדרכה הרשמי בן 450 עמודים של "איך לכתוב תגובות ילדותיות".
שנה טובה, גמר חתימה טובה, שלומית בונה סוכה.
Bullseye!
אין באמור לעיל ייעוץ משפטי או תחליף לפניה לעו"ד לצורך קבלת ייעוץ משפטי.
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
עו"ד ערן שפילינגר, עוסק בתחום דיני הביטוח והנזיקין.
CZ Duty Calls
- סליקאי כסף

סליקאים יקרים, אם לא נהיה תלויים זה בזה...

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
יריב11 היקר
קודם כל בוא נתחיל מהעובדה שהרבה יותר אנשים נפגעו ואפילו נהרגו בתקריות שקשורות לצייד
אפילו בכירים בממשל האמריקאי (רמספלד וגון קרי) היו מעורבים בתאונות שקשורות לצייד!!!
לעומת זאת אני עוד לא שמעתי על תאונות ופציעות שקשורות לירי המעשי (ואני לא מתכוון על מקרים שבהם אנשים
שהיו מעורבים בספורט סרחו והשתמשו בנשקם למטרות פליליות - כי אתה תמצא מספיק אנשים גם לא בעלי תבחין מתאמן ירי פעיל, באמת שלא חסר)
אם אתה כבר רוצה לסגור מסגרות שבהן מקבלים הכשרה בלחימה ומלמדים איך לירות ולפגוע אז בבקשה בוא נסגור
את צה"ל ונפסיק לעשות מילואים כי אם זכרוני אינו מטעה אותי שם רוב האוכלוסיה קיבלה, מקבלת ותקבל את ההכשרה
שאליה אתה מתכוון.
אז בבקשה ממך אם אתה מכבד את ציבור נושאי הנשק שאתה כנראה משתייך אליו, אל תצהיר קבל עם ועדה שאתה תתמוך
בסנקציות כאלו ואחרות אל אותו המשקל חלק מיושבי האתר יכולים לתמוך בסנקציות לגבי צייד. שלי אישית עם הוא מתנהל לפי החוק אין בעיה איתו יותר מכך אני מאמין בזכותו של אדם לצוד את מזונו תוך כיבוד הטבע ואמא אדמה.
בקיצור חיה ותן לחיות.
קודם כל בוא נתחיל מהעובדה שהרבה יותר אנשים נפגעו ואפילו נהרגו בתקריות שקשורות לצייד
אפילו בכירים בממשל האמריקאי (רמספלד וגון קרי) היו מעורבים בתאונות שקשורות לצייד!!!
לעומת זאת אני עוד לא שמעתי על תאונות ופציעות שקשורות לירי המעשי (ואני לא מתכוון על מקרים שבהם אנשים
שהיו מעורבים בספורט סרחו והשתמשו בנשקם למטרות פליליות - כי אתה תמצא מספיק אנשים גם לא בעלי תבחין מתאמן ירי פעיל, באמת שלא חסר)
אם אתה כבר רוצה לסגור מסגרות שבהן מקבלים הכשרה בלחימה ומלמדים איך לירות ולפגוע אז בבקשה בוא נסגור
את צה"ל ונפסיק לעשות מילואים כי אם זכרוני אינו מטעה אותי שם רוב האוכלוסיה קיבלה, מקבלת ותקבל את ההכשרה
שאליה אתה מתכוון.
אז בבקשה ממך אם אתה מכבד את ציבור נושאי הנשק שאתה כנראה משתייך אליו, אל תצהיר קבל עם ועדה שאתה תתמוך
בסנקציות כאלו ואחרות אל אותו המשקל חלק מיושבי האתר יכולים לתמוך בסנקציות לגבי צייד. שלי אישית עם הוא מתנהל לפי החוק אין בעיה איתו יותר מכך אני מאמין בזכותו של אדם לצוד את מזונו תוך כיבוד הטבע ואמא אדמה.
בקיצור חיה ותן לחיות.
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
ליאור45 כתב:סליקאים יקרים, אם לא נהיה תלויים זה בזה...
אין ספק
קיוויתי שהפרובוקציה שכתבתי תיגרום לנו להבין שמבחינת משרה"פ כל כלב יבוא יומו והיום זה הצייד והרובה זעיר ומחר הירי המעשי ואחרי זה כולם
שנה טובה
- סליקאי כסף

donduck כתב:כשכתבתי את התגובה הקודמת, הייתי בטוח שישר יקפצו עלי ויטיחו מכל טוב הארץ.
דון,
אני לא צייד, אני לא מתעסק בזה ואין לי אינטרס כזה או אחר לכאן או לכאן.
דילול/ציד/חיסול אוכלוסיות בע"ח יעשה כל הזמן, כי אחרי שהפרת את האיזון בטבע ומפני שרוב השטחים הפתוחיים והפוריים במדינה הקטנה שלנו מנוצלים לחקלאות - למרבה הצער זה מחוייב המציאות וימשיך להעשות גם אם תאסור את זה לציבור הרחב.
עכשיו אחרי שיסכמנו שהפעולה הזו תמשיך להעשות בין כך ובין כך (בצורה חוקית), השאלה היא אם להשאיר את "הפריבילגיה" (אם אתה יכול לקרוא להרג של חיה פריבילגיה), הזו ליחידי סגולה ומקורבים לצלחת - או שתאפשר לכל מי שרוצה לעסוק בזה מתוך כלל עם ישראל לעשות את זה גם.
מבחינתי כל העניין מסתכם בזה...
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

לא מבין מה הבעיה,
הדברה באמצעות ירי דורשת עיסוק במקצוע והוכחה שאתה בעל עסק. רשיון ציד לא קשור לזה. איך הגענו ליחידי סגולה ומקורבים לצלחת? על פניו כדי להיות נושא נשק אני יכול לפתוח עסק להובלת חומרי נפץ,לעבור הכשרה, לנהל ספרים למרות שבפועל כל קשר בין ובין חומרי נפץ מקרי לחלוטין - אפשר, אבל אני בספק אם מישהו עושה זאת.
רשיון לציד לא, רשיון להדברה (בהנתן דרישות מקדימות) - כן, דילול יוזמן ע"י המשרד הממשלתי האחראי מבעלי רשיון להדברה. למה להסתבך? כדי לבצע משהו שחייבים יש להעדיף מישהו שעוסק בכך ולא מישהו שנהנה מזה. "זה נהנה וזה לא חסר" לא תופס פה לדעתי.
גיא.
הדברה באמצעות ירי דורשת עיסוק במקצוע והוכחה שאתה בעל עסק. רשיון ציד לא קשור לזה. איך הגענו ליחידי סגולה ומקורבים לצלחת? על פניו כדי להיות נושא נשק אני יכול לפתוח עסק להובלת חומרי נפץ,לעבור הכשרה, לנהל ספרים למרות שבפועל כל קשר בין ובין חומרי נפץ מקרי לחלוטין - אפשר, אבל אני בספק אם מישהו עושה זאת.
רשיון לציד לא, רשיון להדברה (בהנתן דרישות מקדימות) - כן, דילול יוזמן ע"י המשרד הממשלתי האחראי מבעלי רשיון להדברה. למה להסתבך? כדי לבצע משהו שחייבים יש להעדיף מישהו שעוסק בכך ולא מישהו שנהנה מזה. "זה נהנה וזה לא חסר" לא תופס פה לדעתי.
גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד