מי גנב את האקדח של משה קפלינסקי?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: מי גנב את האקדח של משה קפלינסקי?

על ידי donduck » 09 דצמבר 2009, 20:00

זה משמש כדי להגדיר אביזר שפלוני טוען שהוא תמים ואילו אחר טוען שהוא בעצם כלי יריה.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי pistokoski » 09 דצמבר 2009, 20:36

אני לא בא לדבר על החוקים בארץ מכוון שאני לא בקיא בהם.
אצלנו בפינלנד כל אדם בעל רשיון לנשק בקוטר מסוים יכול להלוות/ לשמור על כל נשק מקוטר שווה או קטן משלו.
ז"א שפלוני בעל רשיון ל9ממ יכול לקחת את הטוטו של חבר לכמה ימים כדי להתאמן.
אם נשים את החוקים בצד לשניה, לדעתי כל אדם שיש לו רשיון לנשק אמור להיות אדם אמין ואחראי. אם אי אפשר לסמוך על אדם מסויים שיש לו רשיון לנשק אישי להיות אחראי ולשמור על נשק של חבר אסור שלאדם זה יהיה נשק!

וכן אני יודע שישראל זה לא פינלנד...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bb1911 » 09 דצמבר 2009, 21:07

אשמח לקבל תגובה לסיטואציה הבאה:
חבר בעל נשק מגיע מהצפון לסופ"ש אצל חבר באילת.
בערב שישי החברים מעוניינים לצאת לפאב .
לחבר האילתי יש כספת לנשק והם מחליטים לצאת לפאב ללא הנשקים ומאפסנים אותם בכספת.
השאלה היא האם נעשתה פה עבירה הרי החבר הצפוני שם את הנשק בכספת ולא חברו האילתי וב 24 שעות הבאות הוא ישהה אצל חברו האילתי מה אז?
מה לגבי האנשים שנשארים בבית ולא יוצאים האם הם עוברים עבירה כל שהיא ?
I carry a 1911 5" condition 1.
Cocked, locked and ready to rock
if you have to shoot,shoot don't talk
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי קראון » 09 דצמבר 2009, 22:59

ומה קורה כשאתה מגיע למלון ורוצה לרדת לבריכה?

לא תנעל את הנשק בכספת בחדרך במלון?

האם זו עבירה?
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי Coach » 09 דצמבר 2009, 23:48

רתמתם את הסוסים לפני העגלה...

כל מה שנאמר לפני, אכן נכון, ושני הקצינים ע"פ החוק היבש הם עבריינים, אם...

וכאן נכנס "אם" גדול:

אם הנשקים הם אזרחיים וברשיון אזרחי!!!

במידה והנשק הינו צבאי, ביזבזנו 2 עמודי פורום על ניפוח בלון אויר חם....
*** אופיר גולדשטיין ***
-------------------------------------
החיים הם מה שקורה בזמן שאתה עסוק בלתכנן תוכניות אחרות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי afss » 10 דצמבר 2009, 07:59

trooperglock כתב:
ג) תעודה שנראה מתוכה שהיא חתומה בידי קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה, המאשרת שכלי מסויים הוא כלי יריה או כלי צבאי, תשמש בתביעה פלילית ראיה לכך, כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר. ואולם הנאשם זכאי להזמין את חותם התעודה לחקירת שתי וערב, ואם עשה זאת הנאשם, לא תשמש התעודה ראיה כאמור אלא אם חותם התעודה נענה להזמנה; ובית המשפט חייב, מיד לאחר שהוגשה לו תעודה כאמור, להודיע לנאשם על זכותו להזמין את חותם התעודה לחקירת שתי וערב כאמור.

מי יועיל להסביר לי בעברית "רגילה" את האמור במשפט הנ"ל?

מדובר ב"תעודת עובד ציבור" החתומה ע"י קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה, בה הוא מאשר שבדק חפץ מסויים וחפץ זה עונה להגדרת החוק לנשק. בד"כ, לגבי כלי נשק סטנדרטיים (כלומר כאלה שיוצרו באופן סידרתי במפעל ידוע) תוצא התעודה ע"י קצין חקירות ביחידה המטופלת. אם מדובר בנשק לא סטנדרטי (מאולתר, לא מזוהה ע"י החוקר וכד') הוא יישלח למעבדת הנשק של מז"פ שם הוא ייבדק וייבחן (אם עולה הצורך) ואז תופק "תעודת עובד ציבור" כנ"ל או חוות דעת מומחה.
כאשר תעודה כזאת מוצגת בבית משפט, היא ראיה שהחפץ המדובר הוא נשק. ע"פ הכתוב לעיל, מותר (ואני מוסיף - חובה) להזמין את כותב התעודה למתן עדות.
כתבתי מקודם "חובה" היות שהרבה פעמים נופלות שגיאות טכניות בכתיבת התעודה (תתפלאו, אבל גם ע"י מומחי מעבדת נשק) ואם מוכיחים זאת בבית משפט, התעודה ותוכנה נפסלים על הסף.
דוגמאות ל"שגיאות" שאני טיפלתי בהן: תעודה החתומה ע"י שוטר שדרגתו נמוכה מדרגת מפקח!, תעודה שבה החותם כותב שמדובר בחפץ שיכול לפצוע בלבד, דבר העומד בניגוד ללשון סעיף 144 לחוק העונשין ועוד.
בזמן שירותי במעבדה, יצרתי נוסח אחיד לתעודה כזאת, נוסח המשמש לשימחתי עד היום, והיא נקראת "תעודת קצין בדבר היות חפץ - "נשק". תוכן התעודה אמור להיות מגובה בדפי עבודה כאלה ואחרים.
מקווה שעניתי על שאלתך.
ליאור
מומחה לבדיקות זיהוי והשוואת נשק ותחמושת
ביצוע חישובי מסלולים בליסטיים
מזכיר "העמותה לקידום תרבות הנשק בישראל"
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי afss » 10 דצמבר 2009, 08:03

higt-power כתב:חברים משפטנים ומדרכי ירי יקרים
חוק כלי היריה תש"ט-1949 .
4. לא ישא ולא יוביל אדם כלי יריה, אלא על פי רשיון, או על פי תעודת הרשאה לפי הסעיפים 9, 10 או 10א, או לפי רשות על פי סעיף 10ב(ג).

5. (א) לא יחזיק אדם כלי יריה, אלא על פי רשיון.

7
ו. הוראות הסעיפים 4 ו-5 לא יחולו על כלי יריה שבידי אדם הנמצא במטווח קליעה ברשותו של מנהל המטווח או של מי שהסמיך לכך, וכן על נשיאתם, החזקתם והובלתם של כלי יריה, בתנאים שנקבעו בתקנות לשם העברתם של כלי היריה למטווח או לשם החזרתם ממנו או לשם אימון בהם ללא ירי.

14ג. (א) בעל כלי יריה רשאי למסור את כלי היריה למשמורת אצל סוחר מורשה לכל תקופה קצובה שיודיע עליה, ובלבד שיש לו עליו רשיון; הסוחר המורשה רשאי לדרוש שדמי המשמורת, בשיעור שקבע שר הפנים בצו, ישולמו מראש, או שיובטח תשלומם.

20
. (א) נמצא כלי יריה במקום מסויים, רואים את האדם שהמקום בחזקתו כמחזיק כלי היריה, כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר.

(ב) בתביעה פלילית לפי אחד מסעיפי חוק זה האוסר עשיית דבר שלא על פי רשיון, אין על התביעה להוכיח אלא שהנאשם עשה אותו דבר, ומשהוכיחה זאת, על הנאשם הראיה שהיה לו רשיון לכך.

(ג) תעודה שנראה מתוכה שהיא חתומה בידי קצין משטרה בדרגת מפקח ומעלה, המאשרת שכלי מסויים הוא כלי יריה או כלי צבאי, תשמש בתביעה פלילית ראיה לכך, כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר. ואולם הנאשם זכאי להזמין את חותם התעודה לחקירת שתי וערב, ואם עשה זאת הנאשם, לא תשמש התעודה ראיה כאמור אלא אם חותם התעודה נענה להזמנה; ובית המשפט חייב, מיד לאחר שהוגשה לו תעודה כאמור, להודיע לנאשם על זכותו להזמין את חותם התעודה לחקירת שתי וערב כאמור.

אני חושב שזה מסביר מספיק טוב את המצב שנוצר פה.

כל הנ"ל נכון לגבי כלי נשק אזרחיים.
בחוק השיפוט הצבאי יש ורסיה שונה במעט ל"חוק כלי ירייה". היא זאת המחייבת את לובשי המדים.
להזכירך, נושא נשק בצבא לא מקבל רשיון ספציפי ומותר לו לשאת כל כלי ירייה צבאי שנמסר לו במסגרת שירותו.
במשטרה, דרך אגב, תעודת המינוי היא האסמכתה לנשיאת נשק והיא לא מוגבלת לכלי אחד!
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי trooperglock » 10 דצמבר 2009, 11:31

AFSS תודה לך על ההסבר המפורט.... רק שאלה אחת לי... מה לנושא זה ולסיפור שלפנינו?

ואם אפשר אז עוד שאלה
בחוק השיפוט הצבאי יש ורסיה שונה במעט ל"חוק כלי ירייה". היא זאת המחייבת את לובשי המדים.
להזכירך, נושא נשק בצבא לא מקבל רשיון ספציפי ומותר לו לשאת כל כלי ירייה צבאי שנמסר לו במסגרת שירותו.

כל האמור מתיחס לאדם בשרות. האלוף במיל' קפלינסקי איננו בשרות יותר, הוא אזרח לכל דבר ועניין. ובכל זאת הנשק ש"הושאל" לו הוא נשק צבאי וכאן נשאלת השאלה - האם הנושא נבדק ע"פ מקור הנשק או ע"פ "מחוילותו" של קפלינסקי?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי lyuv » 10 דצמבר 2009, 12:17

חוק כלי היריה תש"ט-1949 .
4. לא ישא ולא יוביל אדם כלי יריה, אלא על פי רשיון, או על פי תעודת הרשאה לפי הסעיפים 9, 10 או 10א, או לפי רשות על פי סעיף 10ב(ג).

5. (א) לא יחזיק אדם כלי יריה, אלא על פי רשיון.

20
. (א) נמצא כלי יריה במקום מסויים, רואים את האדם שהמקום בחזקתו כמחזיק כלי היריה, כל עוד לא הוכח היפוכו של דבר.

(ב) בתביעה פלילית לפי אחד מסעיפי חוק זה האוסר עשיית דבר שלא על פי רשיון, אין על התביעה להוכיח אלא שהנאשם עשה אותו דבר, ומשהוכיחה זאת, על הנאשם הראיה שהיה לו רשיון לכך..

אני חושב שזה מסביר מספיק טוב את המצב שנוצר פה.

אז זהו, שלא.
אני חוזר על סיטואציה שהזכרתי - האקדח מאוכסן אצלי בבית. הבית נמצא (גם) בחזקתן של אישתי והפילגש שלי שגרה איתנו. לפי סעיף 20א', אישתי (ושות') מחזיקה באקדח, וכמובן שלא ניתן להוכיח אחרת. לפי סעיף 20ב' אישתי (ושות') צריכה להוכיח שיש לה רשיון, שכמובן אין.

לכאורה אישתי והפילגש פושעות, וגם אני (שלכאורה "מסרתי" להם את הנשק). אני מניח שלא כך, מפני שזה המצב כמעט אצל כל מחזיק נשק. כלומר שהפרשנות המילולית הרגילה לחוק אינה משמעותו האמיתית.

ואם סיכמנו (אם!) שאישתי אינה פושעת, וכך גם הפילגש שאינה נשואה לי. במה שונה חברי?
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי afss » 10 דצמבר 2009, 12:32

lyuv כתב:
הבית נמצא (גם) בחזקתן של אישתי והפילגש שלי שגרה איתנו.

שיחקת אותה. גם אשה וגם פילגש באותו בית! מה המתכון? אני לא מסתדר עם אחת :lol: :lol: :lol:
www.legalwep.co.il
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 10 דצמבר 2009, 13:13

איזה מזל שבישראל יש רק עורך דין אחד לכל 202 תושבים. אולי נשאיר להם חלק מהעבודה ולא נתיימר לספק חלופות משפטיות ללא שנוסמך לכך (אך נוכל בקלות לגרום למישהו לטעות ולחשוב שדעתנו הינה החוק ופרשנותו המדוייקת)?

בקיצור, מישהו בטעות עוד עלול להסתמך על הפרשנויות שלא מקצועויות שכאן ובשל כך לעבור על החוק או, חו"ח, לגרום לנזק.

הזהרו בלשונכם, שלא תכשילו אחרים.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי הצעדן » 10 דצמבר 2009, 15:40

afss כתב:
lyuv כתב:
הבית נמצא (גם) בחזקתן של אישתי והפילגש שלי שגרה איתנו.

שיחקת אותה. גם אשה וגם פילגש באותו בית! מה המתכון? אני לא מסתדר עם אחת :lol: :lol: :lol:

מי שיכול להסתדר עם אשה + פילגש בבית אחד ועוד להשאיר שם אקדח ללא דאגה ממשית וכל דאגותיו מה יהיו דינו בעין המחוקק, לא זקוק לנשק כלל ועיקר.
דוחס חנקן אמנותי לעומק.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי מעשי

על ידי lyuv » 10 דצמבר 2009, 16:11

הצעדן כתב:מי שיכול להסתדר עם אשה + פילגש בבית אחד ועוד להשאיר שם אקדח ללא דאגה ממשית וכל דאגותיו מה יהיו דינו בעין המחוקק, לא זקוק לנשק כלל ועיקר.

איפה כתבתי "מסתדר"?
האקדח הוא לא הדאגה. האקדח הוא המוצא...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי zvika » 10 דצמבר 2009, 16:27

איזה מזל שבישראל יש רק עורך דין אחד לכל 202 תושבים. אולי נשאיר להם חלק מהעבודה ולא נתיימר לספק חלופות משפטיות ללא שנוסמך לכך (אך נוכל בקלות לגרום למישהו לטעות ולחשוב שדעתנו הינה החוק ופרשנותו המדוייקת)?

גם עורכי הדין לא הוסמכו לספק חלופות כל שהן :lol: בסה"כ מחזיקים ברשיון ליצג אחרים
אגב מדוע עו"ד מכנים אחד את השני "ידידי המלומד" ?

הזהרו בלשונכם, שלא תכשילו אחרים.

אחזקת נשק ללא רישיון הינה בחזקת עבירה ולא פשע ?

אני חוזר על סיטואציה שהזכרתי - האקדח מאוכסן אצלי בבית. הבית נמצא (גם) בחזקתן של אישתי והפילגש שלי שגרה איתנו. לפי סעיף 20א', אישתי (ושות') מחזיקה באקדח, וכמובן שלא ניתן להוכיח אחרת. לפי סעיף 20ב' אישתי (ושות') צריכה להוכיח שיש לה רשיון, שכמובן אין.

אתה יכול לסכם כראות עינך זה לא הופך לעובדות (אפשר לחייך על הנסיון)
אם איכסנתה אקדח שלאחרים יש גישה אליו (לא נעול כשהמפתח רק ברשותך) הרי רואים אותך כעבריין ולא את כל בעלי הרכוש המשותף שבו הינך מבצע את העבירה.
והרי לך מצב שהאקדח לא יואיל לך, אחת מהן תודיע למשטרה והיה לך אקדח :mrgreen:
מדריך / נשק
מדריך ירי

על ידי שרקן » 14 דצמבר 2009, 10:44

לחנות נשק (או מטווח בעל הרשאה מתאימה) אסור לקבל לאחסנה כלי צבאי (ולפי הבנתי, האקדח של קפלן הוא אקדח צבאי).

לגבי הפקדה בבית של חבר / קרוב משפחה, אני סבור שכאן כל מקרה יידון לגופו של עניין.

בכל מקרה, אם אני במלון באילת או מתארח אצל חבר בבאר שבע, והכספת בחדר / בבית או הארון הנעול, עומדים רק לרשותי (כלומר רק לי יש מפתח או קוד שלהם), אזי נראה לי (ואני כידוע לא משפטן) שאין כאן רשלנות.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)

חברה חמושה היא חברה מנומסת
סמל אישי של המשתמש
הנהלת הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד