עזרה בנושא רישיון נשק

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עזרה בנושא רישיון נשק

על ידי רפתן » 12 אפריל 2010, 12:37

תודה למנהל
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי BROADAXE » 13 אפריל 2010, 18:28

Davidavid6 כתב:אם ככה, כמו בהרבה מאוד מקרים - אין ספר חוקים ברור, ואתה נתון למצב רוחו של פקיד הרישוי.
אם הוא ביום טוב - הרווחת. אם לא - תעשה שמיניות באוויר ולא יעזור לך, כמו בעוד הרבה מקרים.

אין חוק ברור ויש אפליות בין אחד לאחד, יכול להיות שמישהו שזקוק לנשק פחות מאחר יקבל בעוד אחד שזקוק לו באופן ברור לא יקבל אישור. אני צודק?
איפה הזכות לשיוויון ?

ממש כך. אין שיוויון מאחר שרשיון לנשק איננו זכות מובנה במדינת ישראל - לפי הרשויות; זוהי פריבילגיה.

נסה את אפיק הירושה. ישנה אפשרות קלושה וזה יתבע ממך שפע של ניירת והתרוצצות: הצהרה ממך שמסבירה את ערכו הסנטימנטלי של כלי פלוני והצהרה מסבך עם אישור נוטריוני כהתחלה.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itsoubil » 13 אפריל 2010, 22:02

המגמה העיקרית היום היא צימצום הנשק בידי הציבור,בטענת שווא שזאת ההנחיה מהממשלה.
בשיחה האחרונה עם רח"ט אבטחה במשטרה בשיתוף משרד הפנים.הובהר כי המגמה היא להקשות.
הדרך הקלה ביותר מבחינת הגופים היא להקשות את הקריטריונים.
זאת אומרת הכשרה ראשונית של אזרח לקבלת רישיות תהיה בין 9 שעות ל-14(יומיים).
מה שמקשה כמובן בשני אופנים(פיזי וכלכלי).גם חידוש רישיון יקבל שינוי....
ויש עוד כמה וכמה דברים.
לצערנו כמובן.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Neon Golden » 14 אפריל 2010, 00:39

itsoubil כתב:לצערנו כמובן.

לשמחתנו (לפחות לשמחתי).
שנושאי נשק יעברו קצת יותר הכשרה, וסגמנט רציני של האוכלוסיה שמוציא רשיון של נשק "כי טוב שיהיה בבית" יוותר על התענוג.

אם המגמה תהיה חיובית, יש סיכוי שהכשרה תהפוך לקריטריון המוביל להוצאת רשיון לנשק. וכן אני שוב מזכיר, שמי שמוכן היום לפתוח במסע שהוא דרך חתחתים של שנתיים שכוללות הכשרה, אימונים ושש תחרויות בשתי עונות יכול להגיע לנשק בתבחין נשיאה. יש הרבה הסתייגויות לכך ו"זה לא בדיוק ככה" אבל זה מאוד קרוב.
לא הייתי מקל בזה בראש - זה בעיני מסר מאוד חשוב של המערכת.

גיא.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ליאור45 » 14 אפריל 2010, 04:21

לדעתי אילו כל הקריטריונים יהיו מבוססים על אופי ומיומנות בעל הרשיון במקום על עילות שרירותיות, לא היו יותר רשיונות בתרחיש זה מאשר במצב היום.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yogev » 14 אפריל 2010, 06:27

ליאור45 כתב:לדעתי אילו כל הקריטריונים יהיו מבוססים על אופי ומיומנות בעל הרשיון במקום על עילות שרירותיות, לא היו יותר רשיונות בתרחיש זה מאשר במצב היום.

ידידי, הבעיה שזה לא במקום. זה בנוסף..... לאט לאט אנו נהיה זן נכחד....
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי yogev » 14 אפריל 2010, 06:32

Neon Golden כתב:

כן אני שוב מזכיר, שמי שמוכן היום לפתוח במסע שהוא דרך חתחתים של שנתיים שכוללות הכשרה, אימונים ושש תחרויות בשתי עונות יכול להגיע לנשק בתבחין נשיאה. יש הרבה הסתייגויות לכך ו"זה לא בדיוק ככה" אבל זה מאוד קרוב.

גיא.

גיא, אתה מתעלם מנושא העלות, מי שרוצה ללכת בנתיב שאתה ציינת על מנת לקיים רישיון צריך להיות מוכן לשלם לא מעט (קורס ירי מעשי, תחמושת נסיעות וכ'). האם לאזרח הפשוט שומר החוק ועמל הכפיים אין זכות להגן על עצמו ?
אני לוקח כמודל את שי דרומי, אדם קשה יום שמנסה לבנות את החיים שלו בעמל אבל כדי לעשות את זה הוא חייב דרך להגן על עצמו.
אתה רואה לנגד עינך מישהו כזה מתחיל עכשיו ליסוע לקורס פעם בשבוע , לבזבז כספים על תחמושת,לבזבז זמן על תחרויות וכ'? כנראה שלא. אדם כזה יאלץ לעשות אחד משני דברים:
1) להשתמש בנשק ללא רשיון (כמו שידידנו עשה).
2) להשלים עם זה שאחת לכמה זמן פורצים לו לבית וגונבים ממנו את מה שהוא עומל עליו קשה.

הנשק צריך להיות נשק מגן לאדם הנורמטיבי כנגד מדינת הפשע שצומחת לנו מול העניים בגלל אוזלת ידה של המשטרה. ולא כלוקסוס לאנשים שהפרוטה והזמן מצוי בכיסם.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי shemiraz » 14 אפריל 2010, 07:18

yogev כתב:
Neon Golden כתב:

כן אני שוב מזכיר, שמי שמוכן היום לפתוח במסע שהוא דרך חתחתים של שנתיים שכוללות הכשרה, אימונים ושש תחרויות בשתי עונות יכול להגיע לנשק בתבחין נשיאה. יש הרבה הסתייגויות לכך ו"זה לא בדיוק ככה" אבל זה מאוד קרוב.

גיא.

גיא, אתה מתעלם מנושא העלות, מי שרוצה ללכת בנתיב שאתה ציינת על מנת לקיים רישיון צריך להיות מוכן לשלם לא מעט (קורס ירי מעשי, תחמושת נסיעות וכ'). האם לאזרח הפשוט שומר החוק ועמל הכפיים אין זכות להגן על עצמו ?
אני לוקח כמודל את שי דרומי, אדם קשה יום שמנסה לבנות את החיים שלו בעמל אבל כדי לעשות את זה הוא חייב דרך להגן על עצמו.
אתה רואה לנגד עינך מישהו כזה מתחיל עכשיו ליסוע לקורס פעם בשבוע , לבזבז כספים על תחמושת,לבזבז זמן על תחרויות וכ'? כנראה שלא. אדם כזה יאלץ לעשות אחד משני דברים:
1) להשתמש בנשק ללא רשיון (כמו שידידנו עשה).
2) להשלים עם זה שאחת לכמה זמן פורצים לו לבית וגונבים ממנו את מה שהוא עומל עליו קשה.

הנשק צריך להיות נשק מגן לאדם הנורמטיבי כנגד מדינת הפשע שצומחת לנו מול העניים בגלל אוזלת ידה של המשטרה. ולא כלוקסוס לאנשים שהפרוטה והזמן מצוי בכיסם.

יוגב אני מחזק את דבריך ב 100% .
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי Neon Golden » 14 אפריל 2010, 08:51

יוגב,

קודם כל אם נתחיל מההתחלה, אדמיניסטריטיבית (לפני הכסף) - כמעט כל אזרח בכפוף לחוקים ולכללים יכול להכנס למסלול שאחרי שנתיים הוא זכאי לרשיון לנשק. אחרי כל הבכיות והקיטורים, התבחינים המשמרים האחזקה והנשיאה - המסלול הזה קיים ופתוח (וכמו שכתבתי לעיל זה לא פשוט כמו שזה נראה - אבל גם לא משמעותית יותר מסובך).

עכשיו בוא נתייחס לאספקט הכלכלי - אני אנסה מכמה כיוונים. יש לך רכב? שידרגת אותו לאחרונה? האם אחד מהשיקולים שלך בבחירת רכב הוא בטיחות? כמה אתה מוכן להוסיף למחיר של רכב כדי שיהיה בטיחותי יותר? האם אתה נכנס לאולם התצוגה של היבואן וזועק חמס מגיע לי רכב בטוח במחיר נמוך? כל הנושא של בטיחות,הגנה בריאות הם כולם עניינים של השקעה שלך.בחרת להוסיף לדמי קופת החולים שלך עדיף זהב פלטינה ואורניום ? זו השקעה שלך בבריאות שלך.

החשבון שעשיתי עם עצמי אומר שעלות של קורס, ציוד, וחברות במועדון כולל הבירוקרטיה מול התאחדות הקליעה מגיעים ל 5.5K מבלי שנורה כדור אחד - לא באימונים ולא בתחרויות (הוצאת 6 פעמים DQ על התנהגות לא ספורטיבית - שלא נדע) וללא עלות האקדח.

בפריסה לפרק הזמן - בוא נשאל 24 חודשים - 230 ש"ח לחודש הוא סכום שהיית מוכן להשקיע בעבור הזכות להגן על עצמך?
לעומתך אדם שהוציא רשיון בתבחין ישוב זכאי נניח באותם שנתיים היה מוציא את הסכום הזה על 100 כדור בחודש - שזה אימון סביר אם יודעים מה לעשות עם הכדורים האלה (רמז - לא יודעים).

יוגב צא מהאשליה שרכשת אקדח סביר ב 2000 ש"ח ובזה תמו הוצאותיך. צא מהאשליה שתדע להגן על עצמך רק כי אתה נושא אקדח. אקדח הוא דבר שבקצב אימונים נכון אתה מוציא על תחמושת את אותו סכום שהוצאת על האקדח - אלו אותם סדרי גודל. ואם אתה מבין את זה אתה מגלה שהפערים מצטמקים. ושיחסית להשקעה הראשונה שציינתי לעיל - השד לא נורא כ"כ.

הדרישות המגוחכות שמציג משרד הפנים כרגע לנושאי נשק- גורמים לכל דבר אחר להראות יקר. אבל כאמור זוהי אשליה - רוב נושאי הנשק בעיני כיום הם אנשים מסוכנים שחושבים ש 50 כדור בתנאים סטרילים פעם בשנה הופך אותם למיומנים באקדח. מהרגע שתשנה את setpoint המחשבה שלך - תבין שגם מבחינה כלכלית הפערים לא כ"כ גדולים.

ואני בהחלט מאמין באנלוגיה שכמו שמשלמים סכומים כאלה על הכשרה לנהיגה - צריך לשלם אותם גם בתחום הזה.

גיא
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glockbuster » 14 אפריל 2010, 09:15

גיא אחי היקר

אני מחזק אותך ב500 אחוז

אי אפשר להיות מיומן בנהיגה אם אתה נוהג 50 קילומטר פעם בשלוש שנים.
צריך להעלות את רף ההכשרה בצורה דרסטית כדי לנפות את אותם גיבורי ישראל שמאמינים ש50 כדור
בשלוש שנים זה מספיק, והעובדה שהם היו בסיירת קורקבן מבטיחה את רמתם בתפעןל כלי נשק

אני גם חושב שזה לא אמור להיות רקי כמו שאנחנו יורי ירי מעשי רגילים להוציא ,אלא משהו הגיוני באמצע

אבל לחייב לדוגמא אימון פעם בשלושה חודשים כך שלחידוש פעם בשלוש שנים ידיע היורה עם 12 אימונים  
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 14 אפריל 2010, 10:06

Neon Golden כתב:יוגב,

עכשיו בוא נתייחס לאספקט הכלכלי - אני אנסה מכמה כיוונים. יש לך רכב? שידרגת אותו לאחרונה? האם אחד מהשיקולים שלך בבחירת רכב הוא בטיחות? כמה אתה מוכן להוסיף למחיר של רכב כדי שיהיה בטיחותי יותר? האם אתה נכנס לאולם התצוגה של היבואן וזועק חמס מגיע לי רכב בטוח במחיר נמוך? כל הנושא של בטיחות,הגנה בריאות הם כולם עניינים של השקעה שלך.בחרת להוסיף לדמי קופת החולים שלך עדיף זהב פלטינה ואורניום ? זו השקעה שלך בבריאות שלך.

גיא,

הייתי מציע לך לצאת קצת מהבועה של איזור תל אביב רבתי (גוש דן) וללכת לראות מה קורה במרחק של פחות משעה נסיעה ממך בפריפריה. אתה תראה שם הרבה מאד כאלה שעדיין:
1. נוסעים בסובארו מודל 86 מעשנת ומקרטעת בלי ביטוח ובלי טסט
2. ביטוחים משלימים? הצחקת אותם
3. טיפולי שיניים? בשביל מה צריך - כבר מזמן אין להם שיניים.

בקיצור, המערכת פה ממש לא חסה על אף אחד ולהוסיף עוד עלויות על גב של אלו שאין להם - ממש לא נראה לי. ולהפוך את האפשרות להגן על החיים שלך לפריבילגיה של עשירים בלבד - גם לא.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי donduck » 14 אפריל 2010, 11:40

גיא,
אתה טועה ומטעה אם אתה מבטיח כאן לאנשים שכל מי שיצטרף היום למועדון ירי מעשי יעבור קורס, ישתתף בתחרויות וכו' - יקבל על בטוח רשיון.
העניין הזה מבוסס אך ורק על הבנות שבע"פ שקיימות בין יעקב עמית ויאיר דוידוביץ'.
אין לכך שום הנחיה בכתובים, ומחר בבוקר זה יכול להיפסק מ1001 סיבות, שלאף אחד אין שליטה עליהם.

חברים יקרים,
אם כל הרצון שלי לשתף כמה שיותר מכם בספורט הזה,
אין מה להיכנס למעגל הזה רק ע"מ "לזכות"ברשיון בסוף התהליך.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 14 אפריל 2010, 12:10

דון,

חלילה ולא לכך התכוונתי. שוחחנו על זה בעבר שההשקעה הנדרשת בתחום מהווה מחסום (טוב ובריא) מפני אלו שרוצים נשק כי טוב שיהיה בבית. במיוחד לאור מיעוט המקומות בתחרויות אני לא מאמין שמועדונים יקצו מקומות ליורים שבאים בשביל DQ והביתה ובכלל לא משתתפים באימונים. וזה גם דבר טוב - זה חלק מתהליך הסינון והפילטור של היורים.

בקורס שלי היה אחד שהצהיר במפורש שהוא עובר את התהליך כדי להשיג רשיון נוסף. ממה שראיתי הוא לא השתתף בתחרויות האחרונות.

ד"א אני משתתף באימוני המועדון גם כדי ללמוד ולהחכים בספורט אבל בעיקר כדי לשמור על כשירות ולשפר את המיומנות שלי ביום-יום. אני לא רואה שום פסול בזה.

בשום פנים אני לא מעודד אנשים להתייחס לתחום הזה כאל קומבינה לרשיון.

גיא.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי higt-power » 14 אפריל 2010, 12:20

ואם אפשר ברשותכם לחזור לרגע לנושא המקורי ....

donduck כתב:מה שאתה יכול לעשות, במידה ואתה יורה במטווח פעם בשבוע, אתה יכול לקנות איזה כלי יריה שתחפוץ ואפילו יותר מאחד ולאחסן אותו באותו מטווח. עלות האיכסון היא בין 30- 50 ש"ח לחודש.
כך תהיה פטור משכירת האקדח.

כמי שנכווה בעבר מהענין הזה ,אני חייב לציין שבהליך להלן אתה לא מקבל שום אסמכתה ושום מסמך שדרכו תוכל להוכיח
אי פעם בעתיד קשר כל שהוא לכלי הזה .
כלומר באופן עקרוני יום אחרי העיסקה סוחר הנשק יכול למכור את הכלי זה כרצונו ולא לתת לך גרוש ולהגיד שהוא לא מכיר אותך בכלל .
זאת כמובן הגזמה אבל דברים דומים יכולים לקרוא .......
עכשו אם אתה קונה כלי בכמה מאות שקלים אין שום טעם לדאוג בכלל אם מדובר בכלי יקר אוו בעל ערך סנטימנטלי
בהחלט לא היתי הולך על האופציה הנ"ל אוו לכל הפחות תחתים את הבעלים של המקום על זכרון דברים
שמאשר שהכלי שלך אבל רשום על שם המטווח לשימוש שלך ורק שלך (אתה לא רוצה שכלי ששילמתה עלו
במיטב כספך יטייל לכל מיני לקוחות מזדמנים הרי ).

אם אתה נהנה מהירי ועוסק בזה באופן קבוע אולי כדאי לך לשקול להצטרף לאיזו שהיא פיעלות קליעה מסודרת
ואז כמו שנאמר פה , אולי תוכל לקבל אחרי שנתיים רשיון לנשק פרטי שיאפשר לך להמשיך ולהנות מהירי ואפילו לשאת אותו להגנה עצמית .
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 14 אפריל 2010, 12:27

itamar כתב:
Neon Golden כתב:יוגב,

גיא,

הייתי מציע לך לצאת קצת מהבועה של איזור תל אביב רבתי (גוש דן) וללכת לראות מה קורה במרחק של פחות משעה נסיעה ממך בפריפריה. אתה תראה שם הרבה מאד כאלה שעדיין:
1. נוסעים בסובארו מודל 86 מעשנת ומקרטעת בלי ביטוח ובלי טסט
2. ביטוחים משלימים? הצחקת אותם
3. טיפולי שיניים? בשביל מה צריך - כבר מזמן אין להם שיניים.

בקיצור, המערכת פה ממש לא חסה על אף אחד ולהוסיף עוד עלויות על גב של אלו שאין להם - ממש לא נראה לי. ולהפוך את האפשרות להגן על החיים שלך לפריבילגיה של עשירים בלבד - גם לא.

א.

איתמר,

אני לא מחבב את הטון שבו נאמרו הדברים. תסתכל מתחת לתמונה שלי יש מתי הצטרף, מתחת יש מספר הודעות ומתחת לזה כתוב איפה אני גר. שעה נסיעה מגוש דן - ב"פריפריה" - וליתר דיוק בעיר הכי עניה בארץ. אני יודע בדיוק מה קורה סביבי, ודווקא הרבה סובארו 86 אני לא רואה.

גיא.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד