פורסם כי בעקבות אירוע הירי בשטחים, ביקש שר הפנים
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: פורסם כי בעקבות אירוע הירי בשטחים, ביקש שר הפנים
לדעתי, ההתייחסות פה בנוגע לסף הנדרש לשם החזקת נשק להגנה עצמית נגוע בגאווה/ יוהרה של אנשי ירי מעשי וכיוצ"ב (אין בכוונתי לפגוע פה באף אדם, אם מישהו נפגע בצורה כזו או אחרת מדברי, אני מבקש סליחה מראש).
הגדרת שעות או מבחן אינה רלוונטית משום שלכל אדם יש את הליך הלמידה וסף היכולת האישית שלו, הגדרה בה רק מי שעומד ביכולת ירי מסויים יהיה רשאי לשאת נשק עצובה ביותר, אני לא מאחל לאף אחד להיות זה שדמו של אדם פלוני יהיו על ידיו 'המתנשאות'. אין כל כוונה שכל נושא נשק יהיה לוחם מטורף.
הכרזה כגון "אני מעדיף שיהיו כמה אלפים, אבל שהם יהיו רציניים", לא במקום - מה עומד לנגד עיניך כשאתה חושב זאת? אדם מבקש את היכולת להגן על עצמו, והוא יעשה את החישוב של כמה אימונים והשקעה ברצונו ובכוחו לקיים; בעוד שקביעת רף של יכולת כיוון וראיה תקינה הוא בהחלט סביר - יש לדרוש את המינימום (ללא קשר, בדיקה של עבר פלילי וכו' הכרחית), זאת על מנת שכל אדם יוכל בשעת הצורך לשמור על חייו.
כדרך אגב, יצא לי לראות חבר'ה שיכולות השימוש שלהם בנשק מדהימות (באקדח, שלי ממוצעות לכל היותר. בm4 אני תותח!
) - אני בספק מה יקרה אם הם יתקלו באירוע בסופר... סביר להניח שאני הוא זה שיוריד את המחבל, הסיבה פשוטה, אני רובאי 12 ויש לי רקע מבצעי (בין היתר בלוט"ר) של 4 שנים, אז עכשיו כל מי שאין לו רקע מבצעי דומה או שהוא אינו קצין חי"ר (ואולי רף גבוה יותר?) לא יהיה רשאי לשאת נשק מכיוון שאנו לא יודעים כיצד הוא יגיב אם יהיה אירוע כזה או אחר?!
חבר'ה, תזכרו שנשיאת נשק במציאות של ימנו אינה פריווליגיה.
בידידות,
ירון
הגדרת שעות או מבחן אינה רלוונטית משום שלכל אדם יש את הליך הלמידה וסף היכולת האישית שלו, הגדרה בה רק מי שעומד ביכולת ירי מסויים יהיה רשאי לשאת נשק עצובה ביותר, אני לא מאחל לאף אחד להיות זה שדמו של אדם פלוני יהיו על ידיו 'המתנשאות'. אין כל כוונה שכל נושא נשק יהיה לוחם מטורף.
הכרזה כגון "אני מעדיף שיהיו כמה אלפים, אבל שהם יהיו רציניים", לא במקום - מה עומד לנגד עיניך כשאתה חושב זאת? אדם מבקש את היכולת להגן על עצמו, והוא יעשה את החישוב של כמה אימונים והשקעה ברצונו ובכוחו לקיים; בעוד שקביעת רף של יכולת כיוון וראיה תקינה הוא בהחלט סביר - יש לדרוש את המינימום (ללא קשר, בדיקה של עבר פלילי וכו' הכרחית), זאת על מנת שכל אדם יוכל בשעת הצורך לשמור על חייו.
כדרך אגב, יצא לי לראות חבר'ה שיכולות השימוש שלהם בנשק מדהימות (באקדח, שלי ממוצעות לכל היותר. בm4 אני תותח!
חבר'ה, תזכרו שנשיאת נשק במציאות של ימנו אינה פריווליגיה.
בידידות,
ירון
נערך לאחרונה על ידי benzvi613 בתאריך 05 ספטמבר 2010, 05:23, נערך פעם אחת בסך הכל.
בןצבי, אני מתחנן לחלוק על דבריך %3
אולי, אבל מתן נשק לכל אחד גם אם לא מסוגל להשתמש בו בצורה ראויה עצוב עוד יותר. מה היית אומר לו נתנו לאדם לקוי ראייה או לילד בן 14 רשיון נהיגה? גם שם נדרש המבקש לעמוד ביכולת תפעול מסויימת.
והאם אתה מאחל למישהו שהרג חפים מפשע (או את עצמו, או הקרובים לו בטעות) רק מתוך שקיבל רשיון אך חסר את ההכשרה להשתמש בנשק - האם לו אתה מאחל להיות עם דמם של אותם אנשים על הידיים? דמם יהיה גם על ידיו של זה שנתן את הרשיון, לא?
במציאות של ימינו, לפחות ברוב איזורי הארץ, נשיאת נשק היא בהחלט פריווילגיה, אם נאהב את המצב הנוכחי אם לאו.
לגבי הסיפא של מה שכתבת - אני מניח שאין כאן כוונה ליוהרה של אנשי לוט"ר, שכן כמובן שלא אחלום לחשוד בקולגות כאן באתר בכגון DUH.
(גילוי נאות - אני לא איש ירי מעשי, ולא איש לוט"ר, ובצבא הייתי רובאי -2, כלומר רק הראו לי נשק והזהירו אותי ממנו, כי זה מרעיש)
הגדרה בה רק מי שעומד ביכולת ירי מסויים יהיה רשאי לשאת נשק עצובה ביותר
אולי, אבל מתן נשק לכל אחד גם אם לא מסוגל להשתמש בו בצורה ראויה עצוב עוד יותר. מה היית אומר לו נתנו לאדם לקוי ראייה או לילד בן 14 רשיון נהיגה? גם שם נדרש המבקש לעמוד ביכולת תפעול מסויימת.
אני לא מאחל לאף אחד להיות זה שדמו של אדם פלוני יהיו על ידיו 'המתנשאות'
והאם אתה מאחל למישהו שהרג חפים מפשע (או את עצמו, או הקרובים לו בטעות) רק מתוך שקיבל רשיון אך חסר את ההכשרה להשתמש בנשק - האם לו אתה מאחל להיות עם דמם של אותם אנשים על הידיים? דמם יהיה גם על ידיו של זה שנתן את הרשיון, לא?
שוב - הקבל לנהיגה וחשוב האם תסכים לתת לילדיך לחצות את הכביש מחר.אדם מבקש את היכולת להגן על עצמו, והוא יעשה את החישוב של כמה אימונים והשקעה ברצונו ובכוחו לקיים;
במציאות של ימינו, לפחות ברוב איזורי הארץ, נשיאת נשק היא בהחלט פריווילגיה, אם נאהב את המצב הנוכחי אם לאו.
לגבי הסיפא של מה שכתבת - אני מניח שאין כאן כוונה ליוהרה של אנשי לוט"ר, שכן כמובן שלא אחלום לחשוד בקולגות כאן באתר בכגון DUH.
(גילוי נאות - אני לא איש ירי מעשי, ולא איש לוט"ר, ובצבא הייתי רובאי -2, כלומר רק הראו לי נשק והזהירו אותי ממנו, כי זה מרעיש)
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

הגדרה בה רק מי שעומד ביכולת ירי מסויים יהיה רשאי לשאת נשק עצובה ביותר
בעניין ליקוי ראיה,כתבתי לעיל את דעתי.
אני לא מאחל לאף אחד להיות זה שדמו של אדם פלוני יהיו על ידיו 'המתנשאות'
ציור התרחיש המדובר: מחבל יורה לעבר אדם או קבוצת אנשים, אדם בעל רישיון נשק (אשר מסוגל לירות ולפגוע במטרת גוף ממרחק של 10, זאת לאחר שכבר ירה 50 כדורים למרחק דומה והצליח - לשם קבלת הרישיון) מסתתר ומוציא את נשקו האישי, דורך, מכוון ויורה לכ10מטר לכיוון המחבל; לא סביר שיפגע בעצמו או במשפחתו... אם יש מישהו בסביבת המחבל, סביר שאותו אחד כבר לא עומד ואז ממילא לא יפגע מהיורה 'שלנו'. שוב, לא מדובר במצב עם בני ערובה - דווקא מי שמפחיד אותי יותר אלו הם 'שיודעים' להשתמש בנשק ועשויים לירות במקום בו יש ערבוב של מחבלים ואזרחים- לשם כך דרושה הכשרה ספציפית!
[/quote]אדם מבקש את היכולת להגן על עצמו, והוא יעשה את החישוב של כמה אימונים והשקעה ברצונו ובכוחו לקיים;
שוב - הקבל לנהיגה וחשוב האם תסכים לתת לילדיך לחצות את הכביש מחר.
אכן צדקת, כוונתי לא הייתה לפריוולגיה אלא לכך שאין מדובר במותרות, זהו ציוד הכרחי.
לצערי, עדיין אין אני מכיר את חברי הפורום - בתקווה שעם הזמן אזכה להכיר את החברים היקרים כאן
בידידות,
ירון
אני חושש שניאלץ להסכים שלא להסכים, כי מדיניות של מתן נשק גם למי שלא יעמוד בקריטריונים של הפעלתו רק בגלל שהוא מיצה את עקומת/פוטנציאל הלמידה שלו אינה הגיונית לדעתי.
היכרתי אדם שלא הוסמך להיות מגיד עזרה ראשונה (קורס קצר ופשוט יחסית) למרות שהוא ניסה, באמת ניסה, ולמד קשה. מה לעשות - הוא חסר את הנתונים לעשות זאת. האם עדיף שיוסמך ויגרום נזק? אחרי הכל הוא עשוי להביא גם תועלת...
בנשק המצב עוד יותר קריטי.
כמו בכל מקום, המחלוקות והבדלי הגישה לא תמיד ייפתרו מעל דפי הרשת, אך בעיני אפשרות רישוי על בסיס BEST EFFORT אינה ראויה (מאידך, אני מאמין גדול במריטוקרטיה ופחות בדמוקרטיה בדברים הללו).
שנה טובה
גארפילד.
היכרתי אדם שלא הוסמך להיות מגיד עזרה ראשונה (קורס קצר ופשוט יחסית) למרות שהוא ניסה, באמת ניסה, ולמד קשה. מה לעשות - הוא חסר את הנתונים לעשות זאת. האם עדיף שיוסמך ויגרום נזק? אחרי הכל הוא עשוי להביא גם תועלת...
כמו בכל מקום, המחלוקות והבדלי הגישה לא תמיד ייפתרו מעל דפי הרשת, אך בעיני אפשרות רישוי על בסיס BEST EFFORT אינה ראויה (מאידך, אני מאמין גדול במריטוקרטיה ופחות בדמוקרטיה בדברים הללו).
שנה טובה
גארפילד.
Primum - Non Nocere, Secundum - Nocere!!!!
The problem with troubleshooting is that trouble shoots back
מפקח מטווח, חבר בארגון מדריכי הירי ומפקחי המטווחים הישראלי ISIA
- תרמתי למען הסליק

Hungarfield כתב:אני חושש שניאלץ להסכים שלא להסכים, כי מדיניות של מתן נשק גם למי שלא יעמוד בקריטריונים של הפעלתו רק בגלל שהוא מיצה את עקומת/פוטנציאל הלמידה שלו אינה הגיונית לדעתי.
שנה טובה
גארפילד.
האם כשאין אדם אחר בסביבה (או בזמן נתון רלוונטי) עדיף שהוא יעמוד ויאמר "מצטער, לא הוסמכתי", או ינסה לבצע הנשמה?
אחי, שנה טובה!
ראשית, גם לי יש גילוי נאות. אני לא איש לוט"ר ולא איש ירי מעשי. אני רק מודע להבדל ענק בין מה האדם הלא מיומן חושב שהוא יכול לבין מה הוא יכול באמת.
ועכשיו לאותו מצב שתארת:
אדם שירה לפני 3 שנים במטווח ופגע 40 מתוך 50 כדורים (זה תנאי סף היום) בתנאים סטריליים לגמרי לא יהיה מסוגל לפגוע במחבל מבלי לפגוע בעוד אנשים מסביב, אם בכלל. ראיתי כבר אנשים שהיו באמת מלאי יוהרה (בגלל שהיו להם סיכות עם כנפיים ממש גדולות ויפות מברזל על מדי א') שפספסו, שים לב טוב, ממרחק של 3 מטרים. וזה למה? כי הם לא התאמנו בירי באקדח ממש מזמן מחד ובזמן המקצה הצלחתי (לא ממש בקושי) לגרום למצב שרמת האנדרנלין בדם אצלם עולה מעידך. וזה עדיין היה במטווח. מה היה קורה ברחוב?
ושוב, לא צריך להגיע לרמה של לוחם ביחידה מיוחדת. בשביל זה צריך קורס אינטנסיבי וארוך ואחר כך אימונים שבועיים.
אבל לבצע הכשרה ראשונית בסיסית למדי של מספר מפגשים בני שעתיים-שלוש כ"א ואחר כך מבחן ואחר כך מטווח רענון כל כמה חודשים ומבחן כל שנה - זה ממש לא מוגזם.
שיוויון הזדמנויות - כן! אבל בתחילת ההכשרה. בסופה - רק היכולת תקבע.
ועכשיו לאותו מצב שתארת:
benzvi613 כתב:ציור התרחיש המדובר: מחבל יורה לעבר אדם או קבוצת אנשים, אדם בעל רישיון נשק (אשר מסוגל לירות ולפגוע במטרת גוף ממרחק של 10, זאת לאחר שכבר ירה 50 כדורים למרחק דומה והצליח - לשם קבלת הרישיון) מסתתר ומוציא את נשקו האישי, דורך, מכוון ויורה לכ10מטר לכיוון המחבל; לא סביר שיפגע בעצמו או במשפחתו... אם יש מישהו בסביבת המחבל, סביר שאותו אחד כבר לא עומד ואז ממילא לא יפגע מהיורה 'שלנו'. שוב, לא מדובר במצב עם בני ערובה - דווקא מי שמפחיד אותי יותר אלו הם 'שיודעים' להשתמש בנשק ועשויים לירות במקום בו יש ערבוב של מחבלים ואזרחים- לשם כך דרושה הכשרה ספציפית!...
אדם שירה לפני 3 שנים במטווח ופגע 40 מתוך 50 כדורים (זה תנאי סף היום) בתנאים סטריליים לגמרי לא יהיה מסוגל לפגוע במחבל מבלי לפגוע בעוד אנשים מסביב, אם בכלל. ראיתי כבר אנשים שהיו באמת מלאי יוהרה (בגלל שהיו להם סיכות עם כנפיים ממש גדולות ויפות מברזל על מדי א') שפספסו, שים לב טוב, ממרחק של 3 מטרים. וזה למה? כי הם לא התאמנו בירי באקדח ממש מזמן מחד ובזמן המקצה הצלחתי (לא ממש בקושי) לגרום למצב שרמת האנדרנלין בדם אצלם עולה מעידך. וזה עדיין היה במטווח. מה היה קורה ברחוב?
ושוב, לא צריך להגיע לרמה של לוחם ביחידה מיוחדת. בשביל זה צריך קורס אינטנסיבי וארוך ואחר כך אימונים שבועיים.
אבל לבצע הכשרה ראשונית בסיסית למדי של מספר מפגשים בני שעתיים-שלוש כ"א ואחר כך מבחן ואחר כך מטווח רענון כל כמה חודשים ומבחן כל שנה - זה ממש לא מוגזם.
שיוויון הזדמנויות - כן! אבל בתחילת ההכשרה. בסופה - רק היכולת תקבע.
- סליקאי טיטניום

חבל על המדיניות המצמצמת של משרד הפנים,
אם אני ממשרד הפנים - אני מיישם את כל העצות שהחברה נותנים פה.
יותר טוב מכל מדיניות מצמצמת שהם חשבו עליה.
תמשיכו לירות לעצמכם ברגליים ,ואח"כ תבואו בטענות לכל העולם ואחותו.
3 דברים בלבד מענינים אותי אצל נושא נשק:
1.קנה מופנה תמיד למקום בטוח.
2.אצבע מחוץ להדק.
3.הנשק תמיד יחשב כטעון.
דרך אגב ...
אף פעם לא הבנתי את ההשוואה/הקבלה של רישיון נשק לרשיון נהיגה.
רישיון נהיגה הוא כמעט הכרחי בחיים המודרניים ולא תראה מדינה אחת בעולם האוסרת נהיגה על כל האוכלוסיה שלה בגלל תאונות דרכים...רישיון לנשק זה ענין אחר לגמרי.
ומשהו נוסף:
אני , יש לי אקדח כי "בא לי"
ולדעתי זה זכותי כל עוד אני מבצע את שלושת ה"חוקים" שלמעלה.
1 .מחבל הגיע , אתה מסוגל לכוון את הקנה למקום בטוח (על המחבל) ... סבבה ,לא מסוגל ,שישאר בנרתיק.
2 .קנה במקום בטוח (על המחבל), אצבע מחוץ להדק ...מסוגל לפגוע (במחבל) ... סבבה ,לא מסוגל ,שישאר בנרתיק.
3 .דרכת כאשר הנשק יצא מהנרתיק , כיוונת את הקנה למקום בטוח (על המחבל) ... ירית/לא ירית ,בצע פריקה ותחזיר לנרתיק.
כאחד שיש לו נשק קרוב מאד לעשרים שנה
כאחד שעשה את הקורס של רישיון ארגוני (יום אחד ,9 שעות) בדיוק לפני 5 חודש
מההכשרות ,הקורסים והמבחנים שאתם רוצים לא תבוא הישועה ... תבוא רק המדיניות המצמצמת.
דרך אגב ... הקורס היה חרטה ברטה ,כולם כולל כולם קיבלו אישור ולפחות לשלושה לא הייתי נותן אישור לאקדח קפצונים.
תפעול בטיחותי זו הדרישה הבסיסית לנשק .
אם אני ממשרד הפנים - אני מיישם את כל העצות שהחברה נותנים פה.
יותר טוב מכל מדיניות מצמצמת שהם חשבו עליה.
תמשיכו לירות לעצמכם ברגליים ,ואח"כ תבואו בטענות לכל העולם ואחותו.
3 דברים בלבד מענינים אותי אצל נושא נשק:
1.קנה מופנה תמיד למקום בטוח.
2.אצבע מחוץ להדק.
3.הנשק תמיד יחשב כטעון.
דרך אגב ...
אף פעם לא הבנתי את ההשוואה/הקבלה של רישיון נשק לרשיון נהיגה.
רישיון נהיגה הוא כמעט הכרחי בחיים המודרניים ולא תראה מדינה אחת בעולם האוסרת נהיגה על כל האוכלוסיה שלה בגלל תאונות דרכים...רישיון לנשק זה ענין אחר לגמרי.
ומשהו נוסף:
אני , יש לי אקדח כי "בא לי"
1 .מחבל הגיע , אתה מסוגל לכוון את הקנה למקום בטוח (על המחבל) ... סבבה ,לא מסוגל ,שישאר בנרתיק.
2 .קנה במקום בטוח (על המחבל), אצבע מחוץ להדק ...מסוגל לפגוע (במחבל) ... סבבה ,לא מסוגל ,שישאר בנרתיק.
3 .דרכת כאשר הנשק יצא מהנרתיק , כיוונת את הקנה למקום בטוח (על המחבל) ... ירית/לא ירית ,בצע פריקה ותחזיר לנרתיק.
כאחד שיש לו נשק קרוב מאד לעשרים שנה
כאחד שעשה את הקורס של רישיון ארגוני (יום אחד ,9 שעות) בדיוק לפני 5 חודש
מההכשרות ,הקורסים והמבחנים שאתם רוצים לא תבוא הישועה ... תבוא רק המדיניות המצמצמת.
דרך אגב ... הקורס היה חרטה ברטה ,כולם כולל כולם קיבלו אישור ולפחות לשלושה לא הייתי נותן אישור לאקדח קפצונים.
תפעול בטיחותי זו הדרישה הבסיסית לנשק .
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
GLOCK 26
ארגרא
1. מי בחן אותך (בוחן חיצוני או זה שהכשיר אותך?)
2. למי פנית עם מה שכתבת כאן?
1. מי בחן אותך (בוחן חיצוני או זה שהכשיר אותך?)
2. למי פנית עם מה שכתבת כאן?
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
argra11 כתב:...
...
זאת בדיוק הבעיה שאנשים לא מיומנים רבים לא מודעים למה הם מסוגלים ומה לא, למה זה כיוון בטוח ולאיך זה להחזיק אקדח ולא לירות בעצמם. ראיתי מספיק תחקירי תאונות שפשוט לא מוסברות בשום צורה פרט לחוסר יכולת וחוסר מודעות לחוסר יכולת.
- סליקאי טיטניום

נראה שהעסק מתחמם - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3953907,00.html
מקווה שיסיקו את המסקנות הנכונות. חבל שמדברים רק על הנשק ביו"ש. בהרבה מקומות בארץ נשק זה כבר לא מותרות. גם בחוף הים בתל-אביב
מקווה שיסיקו את המסקנות הנכונות. חבל שמדברים רק על הנשק ביו"ש. בהרבה מקומות בארץ נשק זה כבר לא מותרות. גם בחוף הים בתל-אביב
לטעמי, כל ישוב שממוקם בסמוך לישובים ערביים כלשהם- זכאי להטבות והקלות בקבלת רישיונות נשק- גם בגליל ובצפון, ולא רק בהתנחלויות.
רק לפני שבוע הגיע לכותרות הידיעה שנערים ערבים מתרשיחא תקפו מכוניות שנסעו על הכביש לכפר ורדים, במקרה מכר טוב שלי היה מעורב בתקרית. בתור אדם שחיי ועובד בגליל, התחושה היא שהערבים מהווים כאן את הרוב, והם מאיימים על הסביבה כולה- בגלל שלהם יש מאגרים גדולים ביותר של נשק אצלם בכפר, למשל במגדל כרום ליד כרמיאל, בתקופת הרמדאן- כל ערב היו מוציאים נק"ל לרחובות ויורים כמויות לש כדורים צה"לים למהדרין- נותבים כיסו את השמיים. ממש מחזה...
איש לא מתעסק איתם בידיוק בגלל האיום שהם מהווים, רוצים לשמור את זה ככה במצב של שקט תעשייתי. אם היו חכמים מנהלים את המדינה- היו מבינים שהאינטרס הלאומי הוא לחמש ישובים שחיים בסמיכות לאותם ערבים.
אתם יודעים כמה פריצות היו לאחרונה באזור מעלות, מעונה וכפר ורדים? כולם ערבים שפורצים לבתים גם בלילה כשאנשים ישנים- אם הם היו יודעים שיש סיכוי שבעל הבית ירה בהם- הם היו פחות מסתכנים.
חייבים לנצל את ההזדמנות הזאת שאלי ישי הוא שר הפנים ומוביל מהלך כזה, ולהגיש מכתב כלשהו שיכלול גם ישובים בדרום (בדואים..) ובצפון (ערבים מתפרעים- ראו ערך מהומות עכו שבנס לא נכנסו אנשים לבתים ורצחו את יושבי הבית..)
בקיצור- חייבים להכות בברזל כל עוד הוא חם...
רק לפני שבוע הגיע לכותרות הידיעה שנערים ערבים מתרשיחא תקפו מכוניות שנסעו על הכביש לכפר ורדים, במקרה מכר טוב שלי היה מעורב בתקרית. בתור אדם שחיי ועובד בגליל, התחושה היא שהערבים מהווים כאן את הרוב, והם מאיימים על הסביבה כולה- בגלל שלהם יש מאגרים גדולים ביותר של נשק אצלם בכפר, למשל במגדל כרום ליד כרמיאל, בתקופת הרמדאן- כל ערב היו מוציאים נק"ל לרחובות ויורים כמויות לש כדורים צה"לים למהדרין- נותבים כיסו את השמיים. ממש מחזה...
איש לא מתעסק איתם בידיוק בגלל האיום שהם מהווים, רוצים לשמור את זה ככה במצב של שקט תעשייתי. אם היו חכמים מנהלים את המדינה- היו מבינים שהאינטרס הלאומי הוא לחמש ישובים שחיים בסמיכות לאותם ערבים.
אתם יודעים כמה פריצות היו לאחרונה באזור מעלות, מעונה וכפר ורדים? כולם ערבים שפורצים לבתים גם בלילה כשאנשים ישנים- אם הם היו יודעים שיש סיכוי שבעל הבית ירה בהם- הם היו פחות מסתכנים.
חייבים לנצל את ההזדמנות הזאת שאלי ישי הוא שר הפנים ומוביל מהלך כזה, ולהגיש מכתב כלשהו שיכלול גם ישובים בדרום (בדואים..) ובצפון (ערבים מתפרעים- ראו ערך מהומות עכו שבנס לא נכנסו אנשים לבתים ורצחו את יושבי הבית..)
בקיצור- חייבים להכות בברזל כל עוד הוא חם...
- סליקאי ארד

1. מהיכרות עם יישובים זכאים, לא חוק דרומי ולא רשימת התבחינים של משרה"פ מפריעים לפורצים במלאכתם.
2. באופן רשמי חוק כלי הירייה אינו אמור להפלות בין יהודים ללא יהודים. אפילו לא דרושה שבועת אמונים למדינה כתנאי להוצאת רשיון.
2. באופן רשמי חוק כלי הירייה אינו אמור להפלות בין יהודים ללא יהודים. אפילו לא דרושה שבועת אמונים למדינה כתנאי להוצאת רשיון.
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
ליאור45 כתב: 2 . באופן רשמי חוק כלי הירייה אינו אמור להפלות בין יהודים ללא יהודים. אפילו לא דרושה שבועת אמונים למדינה כתנאי להוצאת רשיון.
חבל מאוד שכך הדבר.. בעיני כל עיניין רישיונות הנשק- מטבעו הוא עיניין מפלה. יש מי שזכאי, ואזרח ישר אחר מופלה בגין מקום מגוריו.... מי שראוי לשאת נשק- צריך לשאת נשק. מי שנמצא לא מתאים- לא ישא נשק!
עצוב לי שבמשרד הפנים והמשטרהיודעים טוב טוב כמה נשק ואיזה סוגי נשק נמצאים בכל אחד מהכפרים הערביים בארץ, הם מאפשרים זאת בעבור השק התעשייתי שלהם- ואנחנו אזרחים שרוצים להגן על עצמינו מפני או אותם "בני דודים" או מפני פגע אחר, לנו האזרחים שנאמנים למדינה- שהחזיקו נשק גם שלי שרצו במשך שירותם הצבאי- לנו לא נותנים אקדח 9 ממ מסריח...
עיניין הישובים הזכאים הוא רעיון יפה בעקרונו- אבל הישום שלו גורף מידי ואפליה בין זכאים ללא זכאים בתחום הנשק- גדולה לאין שיעור מאפלייה על רקע גזעי זה או אחר בין יהודים לערבים...
עם כל הכבוד- דווקא שם ההקפדה צריכה להיות שבעתיים, ולרשימת הישובים הזכאים חייבים להוסיף כל ישוב שנמצא בסמיכות לריכוזי מיעוטים, או לגבול. וגם אז אם לא רוצים "לחלק" רישיונות סתם כך- שיבדקו כל מקרה לגופו מבחינת עבר פלילי, שירות צבאי וכ'ד- אלו נתונים נגישים ביותר למשטרה- שיכולה בקלות לבדוק על מי אפשר לסמוך ועל מי לא.
עם כל הכבוד יום יום אני עובר בכפר יסיף (אותו מקום שהראו נער יוצא מהאוטו ומנסה לתקוף שוטר בדימוס שצילם אותו מבצע עבירת תנועה. האיש ניצל רק בזכות ששלף אקדח והפחיד את הערבי...) ואני מפחד שמא תקרה איזו תאונה (ושם הדבר בהחלט סביר שיקרה..) והביריון הערבי שיצא מהאוטו ירגיש שבא לו לסגור איתי חשבון אם רק אנסה בכלל לדרוש ממנו פרטי ביטוח. אנשים רבים עוברים את אותן סיטואציות- ואין להם יכולת להגן על עצמם!
על זה רבותי צריך להלחם, אני רואה בקהילה שיושבת כאן כמפתח לכל העיניין. אם אנחנו כאן כאנשים "מהתחום" לא נעורר ונפעל בידיוק בזמן הזה שזה עולה לסדר היום- אנחנו נמשיך לפתוח דיוני תלונות על כמה מצב התחום בארץ נמצא על הרצפה....
צריך לגבש איזשהו מכתב עם חתימות או משהו בסגנון- שיועבר לשר ישי לעיון- שיעשה משהו בנידון. אני מקווה שהחיים שלכם בישראל הספיקו לכם כדי להבין שבלי לחץ דבר לא זז!!!
נערך לאחרונה על ידי yossiro7 בתאריך 14 ספטמבר 2010, 17:05, נערך פעם אחת בסך הכל.
- סליקאי ארד

ליאור45 כתב:1. מהיכרות עם יישובים זכאים, לא חוק דרומי ולא רשימת התבחינים של משרה"פ מפריעים לפורצים במלאכתם.
סלח לי שלא צירפתי זאת בתגובתי הקודמת אבל הרגשתי שאני חייב להתיחס גם למשפט הזה.
בעיני, זוהי עוד דוגמא ל"התבכיינות" הישראלית הטיפוסית. לא טוב לנו, שום דבר לא עוזר, גם חוק דרומי שהרג פורץ לא עזר...
בחיאת רבאק- איך זה יעזור אם לאחד מתוך אי אלו ישראלים יש נשק? אם המדינה עושה את המוות לכל אדם שמעז לשלוף את אקדחו?...
אם לפורץ היה בראש העובדה שבכל מקום שהוא ינסה לפרוץ אליו, סביר להניח שהוא יכול להיפצע אנושות או להיהרג- אז הוא לא היה עושה זאת. אני חותם לך על כך. אבל כשהם יודעים שבקושי יש אנשים נושאי נשק בארץ, וגם למי שיש- סביר להניח שבגלל הענישה הלא הגיונית במדינתנו הוא לא יעז להשתמש באקדח, אז אין הרתעה.
הרתעה מושגת בדרך אחת ידידי- כח. אין הרתעה שמושגת בשקט ובשלווה.
הרתעה נגד פורצים, נגד מתפרעים- תושג רק אם כל שנה יהרגו בעת מילוי תפקידם מספר זה או אחר של פושעים.
אם זה יקרה, רמת הפשיעה תרד. עובדה פשוטה- בשכונות הגונות בארה"ב רמות הפשיעה מאוד נמוכות כי בארה"ב הגבלת השימוש בנשק מאוד נמוכה, ופורצים לא מתעסקים עם אנשים כאלה. הם מרשים לעצמם "לפשוע" רק בינם לבין עצמם, מה שמרכז אותם בתחומים מאוד מוגדרים עליהם המשטרה יכולה לפקח ולשלוט. פה בארץ גנב יכול לעלות על רכב לנסוע לרחוב הכי לא מוכר בארץ, לשדוד שם אדם מסכן שזהו כל רכושו- ולצאת ללא פגע.
כפי שאמרתי בתגובתי הקודמת- חייבים ללחוץ לשינוי חוקי הנשק בארץ. אם מי שמנהל את התחום הזה בארץ- שזה קהילת החובבים ובעלי המטווחים וחנויות הנשק- אם הדבר לא יעשה על ידינו- איש לא יעשה זאת והמצב ישאר מחורבן כמו שהוא עכשיו..
מציע לכם לשקול זאת ברצינות.
- סליקאי ארד

yossiro7
באופן כללי אני מסכים עם כל מה שאמרת חוץ מקביעה הלא נכונה על ארצות הברית
יש שם הגבלות על שימוש בנשק ובחלק מהמקומות אפילו יותר מבארץ הקביעה הלא נכונה ששם הכל ורוד ממש
לא עולה בקנה אחד עם המציאות
באופן כללי אני מסכים עם כל מה שאמרת חוץ מקביעה הלא נכונה על ארצות הברית
יש שם הגבלות על שימוש בנשק ובחלק מהמקומות אפילו יותר מבארץ הקביעה הלא נכונה ששם הכל ורוד ממש
לא עולה בקנה אחד עם המציאות
"Si Vis Pacem Para bellum"
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
"Don't Call 911, Call 1911"
Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician
The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד