תראו איזה כלי נשק צה"ל מוכר

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: תראו איזה כלי נשק צה"ל מוכר

על ידי רועי 357 » 21 נובמבר 2010, 16:39

לגבי הקלשניקוב
סוף תקופת שנות ה40 היו אכן מעט מאוד נשקים סוג של נשקים בבחינה
משנת 51 ומעלה היה כבר יצור הרבה יותר אגרסיבי
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי amichay5 » 21 נובמבר 2010, 20:40

נראה לי שאתם מפספסים את הנקודה ,השאלה היא לא אם צינורית הגזים היא"דרדלה" אן שבורג הכיוונן הקדמי היא בעתי השאלה היא האם ככלי נשק, המיועד לחיל , הוא מוצלח? התשובה לדעתי כן , אם הביסי הוא טוב הרי כל דבר ניתן לשפר
למי שמכיר את האבא של כל רובי הסער MP44 הגרמני המפורסם, הרי הוא היה כבד , [כ5 ק"ג] אם אני זוכר נכון, באיכות יצור ירודה יחסית - כיוון שיוצר בחופזה בסוף המלחמה - עם בעיות הזנה במחסניות גם כנראה בשל אבל הקונספט ומבנה היסודי[כמו מרבית כלי הנשק הגרמניים-ואני מתנצל מראש בפני מי שלא מחבב אותם] הוא מבריק - הקלצ' הוא לא פחות מגנבת הרעיון[ושיפורו במידת מה.
אולם אם נחזור אל הדיון המקורי - כפי שמוכיחים שיפורים בגליל 2000, ניכר כי הגליל כקונספט הוא טוב!
לגבי התקנים , והטענות של התקנת אמצעי כיוון למינהם על גבי המכסה העליון , לגליל אם אני זוכר נכון היתה חריצה בצידו השמאלי שנועדה בדיוק למטרות התקנת ציוד אופטי-משקפות - מגבר אור כוכבים וכו'
אולי צה"ל ומדינת ישראל לא עשו כזאת עסקה טובה בתחיבת הM16 לצה"ל-רטבה שאף פעם לא ממש היה בנוי לדעתי הצנועה לאבק ולחום הישראלי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי גלוקון » 21 נובמבר 2010, 20:56

אני שואל את עצמי מה יקרה אם\ כאשר צה"ל ילחם בחולות, איך תתנהל המלחמה כשהרוב הגדול של הצבא מצוייד ב m-16 שכמה גרגירי חול גורמים לו מעצורים רבים? לגבי התבור נדמה לי שהוא יותר מסתגל לחול (תקנו אותי אם אני טועה), אבל רק 40% מהחי"רניקים הסדירים מצויידים בו לעת עתה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי ליאור45 » 21 נובמבר 2010, 20:57

עם כל החיבה שלי לקליעה ולכלי ירייה פרטניים, חלק ניכר מכוח ההרס של צה"ל מבוסס על כלי נשק צוותיים (ארטילריה, טנקים, כלי טיס) ולדעתי גורלה של האומה אף פעם לא היה תלוי על מכסה הגוף של רובה סטנדרטי זה או אחר. אני משתמש בגלילון מזה 20 שנה בשירות סדיר ומילואים, ובתור אחד שיורה יותר בתותח מאשר ברובה, אין לי מילה רעה לגבי הרובה ביחס לרובים אחרים שהתנסיתי בהם.

אם עסקינן בתולדות רובי הסער, למיטב ידיעתי, המתכנן הגרמני הוגו שמייסר, אשר פיתח את התמ"ק M-1918 ואח"כ הברגמן, עמד אחרי חלק ניכר מפיתוח ה-MP-44 הגרמני ואחרי שנשבה בידי הכוחות הסובייטיים, אף עזר למיכאיל קלשניקוב וצוותו בפיתוח ה-AK47.

ואם כבר מדברים על הכוונות של מערכת הביטחון להיפטר מכלי ירייה אלה או אחרים (מה שנקרא בלשון הסרט "שר המלחמה" "a used gun"), אני חושב שההחלטה קשורה יותר בסטנדרטיזציה לוגיסטית מאשר אות קין או הכרזת נחיתות לגבי אותם הכלים. לא הייתי מתנגד, במדינה מתוקנת, לתלות רבים מהם על ד' אמותיי ולהוציאם לסופי שבוע בתחרויות 3gun.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רועי 357 » 21 נובמבר 2010, 23:56

לגבי שיפצורים ודיגומים לקלשניקוב
יש את זה:
http://www.caatactical.com/Filemanager/ ... _ilus2.jpg
http://www.caatactical.com/Filemanager/ ... weapon.jpg
http://www.caatactical.com/Filemanager/Productpics/[3]x47_ilus.jpg
http://www.fab-defense.com/images/gallery/aktan.jpg

לגבי התבור אני יכול להגיד בלב שלם שמבחינת אמינות בחול ואבק הוא מצויין
לא ממש מפריע לו העיניין,
לגבי סדרת בM16/4 מה עושים כל החברה בעירק/אפגניסטן
האקלים שם לא שונה כל כך מפה וגם רמת החול והאבק

http://www.gunandgame.com/forums/powder ... eness.html

זה פתרון אחד
פתרון אחר זה פשוט להשתמש בנשקים מופעלי בוכנת גזים ולא צינורית גזים
כמו הHK416-
http://www.hk-usa.com/military_products ... eneral.asp
או LWRC
http://www.lwrci.com/t-technology.aspx
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 22 נובמבר 2010, 08:01

amichay5 כתב:לגבי התקנים , והטענות של התקנת אמצעי כיוון למינהם על גבי המכסה העליון , לגליל אם אני זוכר נכון היתה חריצה בצידו השמאלי שנועדה בדיוק למטרות התקנת ציוד אופטי-משקפות - מגבר אור כוכבים וכו'

יפה אמרת שהיתה. היה גם מתאם מתאים שנכנס במסילה הזו.
הבעיה הייתה שאחרי כמה שימושים באותו מתאם המסילות נקרעות והגוף של הנשק היה נסדק.

דעתי לגבי הגליל או כל מוצר אחר - או שאתה מעתיק מוצר אחר כמו שצריך, או שאתה מתכנן כמו שצריך ובונה משהו חדש מהתחלה. באותה תקופה של הגליל לא חסרו חיקויים מאד מוצלחים של הקלאצ' (סיניים, צכיים וכו), קלים נוחים אמינים ועם קת מתקפלת. הגליל לדעתי היה אחד החיקויים הגרועים ביותר. מעיין ממזר שלא הושקע בו מספיק בתכנון כמו שצריך ולא בהעתקה כמו שצריך.

בתכלס אם מישהו בצבא היה חושב שהנשק הזה עילוי, אז היה נמצא כבר מישהו ששוכב על הגדר כדי להשאיר אותו בשירות.
בינתיים לדעתי הסיבה היחידה שהכלי הזה נשאר עדיין בשירות היא כיוון שלא נמצאה עדיין הלקוח שיקנה את הארסנל.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 23 נובמבר 2010, 12:18

itamar כתב:באותה תקופה של הגליל לא חסרו חיקויים מאד מוצלחים של הקלאצ' (סיניים, צכיים וכו), קלים נוחים אמינים ועם קת מתקפלת. הגליל לדעתי היה אחד החיקויים הגרועים ביותר.

הגליל מבוסס על הולמט (Valmet) הפיני, חלקים מהגלילים הראשונים אפילו יוצרו על גבי המכונות המקרויות של הפינים ובהמשך הדרך בתע"ש.
הולמטים יוצרו במקור תוך הסתמכות על מבנה ה-AK47, ברשיון, אך גם התבוננות קלה תבהיר מיהו אביו הרוחני של הגליל.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי גלוקון » 23 נובמבר 2010, 23:09

לא ראיתי שום יחדה בצבא שעדיין משתמשת בגליל. לעומת זאת הוא משמש לאבטחה בהרבה מקומות אסטרטגיים- יש אומרים בגלל שהם צריכים להשתמש בנשק ישראלי, לדעתי- בגלל שצה"ל מוכר אותו בזול לחברות האבטחה.
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אחד במטרה » 27 נובמבר 2010, 21:23

את הגליל לא פיתחו בשביל ירי. את הגליל פיתחו כדי שיהיה לאן לחבר את ההמצאה האמיתית - דורגלים שמאפשרים לפתוח פקק של בקבוק טמפו "של פעם". עשו מסגרת מעץ שתגן על הדורגלים וקראו לה "מתפס". לזה כבר היו צריכים לחבר משהו והשאר כתוב על ספרי הנהלת החשבונות של תע"ש.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 28 נובמבר 2010, 12:36

גלוקון כתב:לא ראיתי שום יחדה בצבא שעדיין משתמשת בגליל. לעומת זאת הוא משמש לאבטחה בהרבה מקומות אסטרטגיים- יש אומרים בגלל שהם צריכים להשתמש בנשק ישראלי, לדעתי- בגלל שצה"ל מוכר אותו בזול לחברות האבטחה.

א. יש עדיין גלילים בצה"ל
ב. במקומות אסטרטגיים זה לא אותו הגליל.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד