האם כדאי להחליף אקדח בגלל פטיש ?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: האם כדאי להחליף אקדח בגלל פטיש ?

על ידי yanivfi » 18 נובמבר 2010, 16:54

השטייר היה מאד נוח לאחיזה, אבל היו לו מספר בעיות עיקריות:

1. חוסר בחלפים ושירות אם צריך, לא ניתן לשפר כלום באקדח (לדוגמא הדק מינוס וכו')
2. כוונות משולשות שלדעתי לא נוחות לעומת הכוונות המרובעות.
3. לדעתי הדק קצת בעייתי לפחות על פי תחושותיי, כאשר עברתי לדיוטי התחושה נעלמה והלחיצה הפכה לחלומית.

מעבר לכך, אקדח נוח לנשיאה, לאחיזה וזהו בערך.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי קראון » 18 נובמבר 2010, 17:12

אם קראתי נכון באתר של שטייר, אז הדגמים החדשים S-A1 ו-M-A1 באים עם הדק מינוס. לגבי הכוונות, רשום שאפשר להחליפן בכוונות לילה מרובעות.

אבל כפי שאמרת קשה להשיג חלפים, נרתיקים ואביזרים לאקדחים אלו וחבל, כי זה נראה אחלה אקדח.
אין כחוכמה - היא ראשית כל טוב!
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי חדש » 18 נובמבר 2010, 18:20

תראה, אתה צודק כמובן. ניתן לפלוט כדור תוך כדי השמטת פטיש. למעשה, גם בלי להשמיט את הפטיש ניתן לפלוט כדור; אני מאמין שמסתם טמטום קרו הרבה יותר פליטות מאשר מהשמטת פטיש בצורה הישנה. אולי עדיף לבטל באקדחים את האפשרות לגרוף כדור.
התכוונתי לומר, שאם אדם מחליט שהוא צריך ללכת עם כדור בקנה, והוא מחליט מטעמים מבצעיים שלא לוותר על ניצרה, הוא יכול לשקול השמטת פטיש בעזרת האצבע. אם הוא יהיה מרוכז דיו - לא יקרה כלום.

כמובן שאם אפשר לוותר על הנצרה, עדיף משמיט פטיש שמשפר את הבטיחות מאשר סתם פקד שלא משתמשים בו.
.Speak softly and carry a big stick; you will go far
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי bambi » 18 נובמבר 2010, 19:44

להשמיט פטיש בדרך שאתה מציע זה לא סתם טימטום-
זהו שיא הטימטום בהיתגלמותו !!!

במבי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 18 נובמבר 2010, 20:15

יניב,
אף אחד לא שאל אז אני אשאל: באיזה נרתיק אתה משתמש? האם בדגם יעודי ל-DUTY? אם באיזה ח*** גנרי ב-30 ש"ח שלא מתאים לשום דבר? אם האפשרות השניה היא נכונה, אז שמע, קנית אקדח מעולה, למה לחסוך על נרתיק מעולה?
שנית, אמרת שהאקדח מציק בגב. למה האקדח בגב? זה לא מקומו, או אולי יותר נכון לומר שלא לשם כך תוכננו הנרתיקים הפנימיים. אם אתה רוצה לשאת אקדח בגב עליך להשתמש בנרתיק חיצוני מסוג small of the back. נרתיק פנימי "רגיל" מיועד לנשיאה מעט מאחורי תפר המכנס.
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי GUSS » 18 נובמבר 2010, 21:05

כנראה שאני זקן יותר ממה שחשבתי,,ולכן אבקש הבהרה,כאשר האקדח מוסלק אצלך הוא על הגב, וכאשר הוא בנרתיק חיצוני הוא גם על הגב???
למה שלא תעשה מהלך נועז על גבול האבסורד, ותישא את האקדח על המותן בשני המצבים??זה אומנם לא מצטלם כמו בסרטים של קוונטין טרנטינו אבל זה נח מאד,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי yanivfi » 18 נובמבר 2010, 21:11

האמת שאני משתמש שני נרתיקים, האחד גנרי שעלה לי 50 ש"ח והוא סתם יושב בארון ואני לא משתמש בו כלל, השני הוא נרתיק עור של פרונטליין שהיה שיך לשטייר שלי ובאופן מופלא מתאים בול לדיוטי, אבל כפי שאמרתי אני אקפוץ למאיר רוט אם יש למישהו נרתיק יעודי טוב לדיוטי כנראה שזה אצלם, אני כרגע לא כל כך כשיר עקב תאונת אופנוע שעברתי לפני כחודשים וניתוח עם פלטינה שעברתי לפני שבוע בגלל התאונה, אבל אני אגש בטח בעוד שבוע ואדווח אם מצאתי פתרון.

בקשר לאופן הנשיאה, אני לא מחזיק אותו ממש בגב אלא יותר לכיוון המותן, בערך באיזור של התווית של הג'ינס אם זה מכוון אתכם טוב יותר.

שאלה נוספת, האם למישהו יש רעיון איך לחזור לכושר ירי תקין לאחר פציעה כזו, ניתוח ושיקום בשורש כף היד ? האם עליי לבקש בפיזוטרפיה תרגילים מיוחדים ? בעבודה המבצעית שלי לא אוכל לעבוד עם הנשק לפחות בחודשיים הקרובים.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yanivfi » 18 נובמבר 2010, 21:25

אני לא הולך עם האקדח מוסלק בשביל הווסאח, אני הולך איתו כמה שיותר מוסלק ומוצנע מתחת לחולצה בגלל אופי העבודה ובגלל הטענה הנכונה ביותר שמה שלא רואים ישמש אותי באופו מבצעי בצורה הטובה ביותר.

על המותן אני הולך עם נרתיק חיצוני ואז אין שום בעיה עם הפטיש. עם פנימי על המותן, האקדח דיי בולט.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי argra11 » 19 נובמבר 2010, 03:43

בקשר לאופן הנשיאה, אני לא מחזיק אותו ממש בגב אלא יותר לכיוון המותן, בערך באיזור של התווית של הג'ינס אם זה מכוון אתכם טוב יותר.

ברכב אסור שהנשק יהיה באזור הגב בכלל !!!

אני מכיר "נוסע נשק" שבתאונה של 20 קמ"ש שבר את החוליות בגב ונשאר נכה לכל החיים מהמותניים ומטה!

yanivfi
השטייר היה מאד נוח לאחיזה, אבל היו לו מספר בעיות עיקריות:
3. לדעתי הדק קצת בעייתי לפחות על פי תחושותיי, כאשר עברתי לדיוטי התחושה נעלמה והלחיצה הפכה לחלומית.

האם השטייר שלך מהמשלוח הראשון ? מסט"ב פחות מ24000 לערך ?
ממסט"ב 24000 ומעלה השטייר מגיע עם הדק "מופחת משקל" ישר מהמפעל (ההבדל הוא יום ולילה)

קראון
שלום יניב.
האם מותר לשאול מדוע החלפת את השטייר? כי עד לא מזמן פנטזתי על S-A1.

ואני מפנטז על השטייר C-A1 או על ה"בן דוד" -> caracal sc
http://www.caracal.ae/caracal/products.asp?caracal-sc/425

אבל אני חייב לנסות אותם לפני רכישה .... %%$0055

לפני חצי שנה התכתבתי במייל עם "מאיר רוט" (אלעד אני חושב) על השטייר
אמר שהם רוצים להביא ... לא יודע איפה זה עומד ,אבל עם הוא יודיע שיש ,אני הראשון שהגיע אליו.
==============================
הַלְלוּ אֶת ה', כָּל-גּוֹיִם; שַׁבְּחוּהוּ, כָּל-הָאֻמִּים.
כִּי גָבַר עָלֵינוּ, חַסְדּוֹ; וֶאֱמֶת-ה' לְעוֹלָם;
הַלְלוּ-יָהּ
==============================
GLOCK 26
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 19 נובמבר 2010, 06:50

bambi כתב:להשמיט פטיש בדרך שאתה מציע זה לא סתם טימטום-
זהו שיא הטימטום בהיתגלמותו !!!

במבי

במבי ידידי,

א. ממש לא יפה לדבר ככה, במיוחד למישהו שאתה לא מכיר (אולי סליחה קטנה מתאימה כאן?).
ב. אני לא זוכר שעשרות (או מאות) אלפי CZים (וכל נגזרותיהם, כל ה-sa/da למינהם) עבדו בצורה שונה, רצית DA, השמטת פטיש בצורה מבוקרת ע"י האגודל, אז למה טימטום?
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי yogev » 19 נובמבר 2010, 08:30

yanivfi כתב: אני אקפוץ למאיר רוט אם יש למישהו נרתיק יעודי טוב לדיוטי כנראה שזה אצלם

אני יחסוך לך קצת זמן ויגיד שאפשר להזמין ל duty כמעט כל נרתיק של frontline שמופיע בקטלוג שלהם, תוכל לבוא לחנות כשאתה כבר בערך יודע מה אתה רוצה להזמין.
כן, גם אני החלפתי את הגלוק ב CZ Duty.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי bambi » 19 נובמבר 2010, 13:01

O.K מיתנצל על ה"טימטום".
לא היה בכוונתי לפגוע באיש אלא להביע את דעתי על עצם המעשה שלדעתי הוא איננו נחוץ, לא חכם ומסוכן מעיקרו!!!
ׁׁ ׁלשבת ברכבכשבגב תקוע אקדח טעון ודרוך גם אם הפטיש מושמט בצורה שהתנצלתי עליה,
צריך להיות אמיץ או מ...תנצל.
כדור בקנה לא מקנה שום יתרון כמו שירי תוך כדי נסיעה לא נותן דבר וחצי דבר אלא מעיד על חוסר אונים וחוסר ביטחון
בכלי.
שבת שלום

במבי
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 19 נובמבר 2010, 13:34

bambi כתב:O.K מיתנצל על ה"טימטום".
לא היה בכוונתי לפגוע באיש אלא להביע את דעתי על עצם המעשה שלדעתי הוא איננו נחוץ, לא חכם ומסוכן מעיקרו!!!
ׁׁ ׁלשבת ברכבכשבגב תקוע אקדח טעון ודרוך גם אם הפטיש מושמט בצורה שהתנצלתי עליה,
צריך להיות אמיץ או מ...תנצל.
כדור בקנה לא מקנה שום יתרון כמו שירי תוך כדי נסיעה לא נותן דבר וחצי דבר אלא מעיד על חוסר אונים וחוסר ביטחון
בכלי.
שבת שלום

במבי

לגבי כדור בקנה - זה פק"ל הנשיאה לאקדח כמעט בכל המדינות בעולם למעט המדינה שלנו. אז לטענתך כל נושאי הנשק באותם המדינות חסרי אונים וביטחון? הרבה נאמר פה בפורום הזה על נשיאה עם כדור בקנה ואני לא מוצא לנכון לטחון פה שוב מה שנטחן פה עד דק. דעתי - כל אחד יעשה כטוב בעיניו כל נעשה בצורה בטיחותית.

לגבי ישיבה ברכב עם נשק דרוך/כדור בקנה ופטיש מושמט - מה כל כך מסוכן פה? כל עוד מדובר בנשק תקין ואמין, מתוחזק כהלכה ונמצא בתוך נרתיק שמכסה הייטב את שמורת ההדק אין פה שום סכנה. נשק בנוי ומתוכנן להיות דרוך. מה יגידו כל אותם אלו שנשאו במשך שנים אקדחים תופיים? גם הם טפשים/אמיצים במיוחד?

לגבי השמטת פטיש על ידי לחיצה על ההדק - גם אני לא מרגיש נח עם זה. עוד לפני המצאת ה-CZ היו אקדחים תופיים, גם בהם עברו מ-SA ל-DA על ידי השמטת פטיש בלחיצת הדק. נו אז מה? העובדה שעשו את זה אז הופכת את זה לבטיחותי? זה אומר שלא היו תאונות? גם לאדם ההכי מאומן בעולם יכולה להחליק האצבע, וגם קופים נופלים לפעמים מהעצים. מאז עברו מספיק מים בירקון ומנגנון להשמטת פטיש לא הומצא סתם כך.
אני אישית לא הייתי משמיט פטיש תוך שימוש באמצעי שמנטרל את כל מנגנוני האבטחה באקדח (במילים אחרות הדק).

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי חדש » 19 נובמבר 2010, 14:07

במבי, אני לא מכיר תושב שטחים הנושא אקדח, ולא חושב לעתים על תרחיש של ירי מרכב תוך כדי נסיעה. אולי אתה צודק וזה מעיד על חוסר ביטחון, אבל אין לנו כעת דרך טובה יותר להשיג את הביטחון הזה.
אני גם רגוע יותר עם משמיט פטיש, אבל במקרה של דיוטי אתה גם צריך לוותר על משהו בשביל זה. כאן אדם צריך להבין היטב את צרכיו ויכולותיו ולהחליט אם הוא מעדיף את נשקו בלי נצרה או מפעם לפעם להשמיט פטיש ידנית.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי חדש » 19 נובמבר 2010, 14:07

במבי, אני לא מכיר תושב שטחים הנושא אקדח, ולא חושב לעתים על תרחיש של ירי מרכב תוך כדי נסיעה. אולי אתה צודק וזה מעיד על חוסר ביטחון, אבל אין לנו כעת דרך טובה יותר להשיג את הביטחון הזה.
אני גם רגוע יותר עם משמיט פטיש, אבל במקרה של דיוטי אתה גם צריך לוותר על משהו בשביל זה. כאן אדם צריך להבין היטב את צרכיו ויכולותיו ולהחליט אם הוא מעדיף את נשקו בלי נצרה או מפעם לפעם להשמיט פטיש ידנית.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד