נושא שעלה מן האוב ובשל כך פוצל לאשכול חדש

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: נושא שעלה מן האוב ובשל כך פוצל לאשכול חדש

על ידי נועם » 18 דצמבר 2010, 16:02

לאונרדו,

אתה לא מכיר את מרבית הכותבים כאן, לא נכון לזלזל ולכתוב את שאתה כותב. אתה לא יודע מה אני יודע לעשות ומה ההכשרה והרקע שלי ושל האחרים כאן, אל תיתלה באילנות גבוהים, הם מתכופפים ברוח.

לאור השאלות שלך ששאלת אותי בפרטי, זה לא מסתדר עם מה שאתה כותב כאן...

בוא ניפגש על הקו במפגש הבא, אני בטוח שיש לי מה לתרום לך בידע ובניסיון שלי.

במקביל, אם יש לך מה ללמד אותי (ומכל מלמדי השכלתי) אשמח ללמוד ממך.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי לאונרדו81 » 21 דצמבר 2010, 23:44

לצערי העורכים מורידים כאן תגובות שלא מוצאות חן בעיניהם-גם אם הם אמת לאמיתה.
בשורה התחתונה- תשאלו כל מבין עניין, בתחום המבצעי- ולא במטווח הסטרילי לגבי ה-26 ותקבלו תשובה אחת.
האקדח הזה- הוא ברירת מחדל!!! למי שחייב ללכת בצורה סופר-מוסלקת מטעמים מבצעיים וכיסוי. האקדח הזה- עם יורה מיומן ככל שיהיה בעל טווח מבצעי נמוך מאוד!!! דורש כישורי ירי גבוהים מאוד!!! לצערי, דוחפים אותו לאנשים בשוק האזרחי מבלי לקחת בחשבון את ההשלכות של שימוש בו באירוע אמת. גם כ"אקדח נשים"- יש ידידותיים ממנו! האמינות שלו גבוהה מאוד- אבל רוב האנשים שקונים אותו לא בדיוק לוחמים בימ"מ/ימ"ס או מיוחדות אחרות.
אם מטרתו של האתר הזה להיות מקצועי- אולי תואילו בטובכם לא למחוק את התגובה הזאת כמו שעשיתם עם הקודמות.
השגות בנושא?? אני מוכן לקבל רק ממי שמתנסה באירועים/פעילות מבצעית ולא מסתער רק על קרטונים...
"כי בתחבולות תעשה לך מלחמה"
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי רועי 357 » 22 דצמבר 2010, 01:41

אני לא מסתער על קרטונים...
ובכל זאת עדיף גלוק 26 מ10 מטר מאשר כלום. עם כל הכבוד האירועים האחרונים שכן היה בהם שימוש בנשק אישי היו קצרצרים וזכור לי שמי שהנשק כוון אליו אכן נפגע כולל בכל מקרי הפלטות ושאר הדברים שקרו עם נשקים של מאבטחים.
ודרך אגב יש פה אנשים שאולי לא מסתערים אבל ידע זה כוח ויש כאן המון ידע וניסיון לאורך הרבה שנים.
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 22 דצמבר 2010, 07:32

לאונרדו81 כתב:האקדח הזה- הוא ברירת מחדל!!! למי שחייב ללכת בצורה סופר-מוסלקת מטעמים מבצעיים וכיסוי.

נו אז על מה בדיוק הויכוח? אתה רואה מישהו בפורום הזה שטוען אחרת?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Webart » 22 דצמבר 2010, 09:07

לאונרדו81 כתב:לצערי העורכים מורידים כאן תגובות שלא מוצאות חן בעיניהם-גם אם הם אמת לאמיתה.
בשורה התחתונה- תשאלו כל מבין עניין, בתחום המבצעי- ולא במטווח הסטרילי לגבי ה-26 ותקבלו תשובה אחת.
האקדח הזה- הוא ברירת מחדל!!! למי שחייב ללכת בצורה סופר-מוסלקת מטעמים מבצעיים וכיסוי. האקדח הזה- עם יורה מיומן ככל שיהיה בעל טווח מבצעי נמוך מאוד!!! דורש כישורי ירי גבוהים מאוד!!! לצערי, דוחפים אותו לאנשים בשוק האזרחי מבלי לקחת בחשבון את ההשלכות של שימוש בו באירוע אמת. גם כ"אקדח נשים"- יש ידידותיים ממנו! האמינות שלו גבוהה מאוד- אבל רוב האנשים שקונים אותו לא בדיוק לוחמים בימ"מ/ימ"ס או מיוחדות אחרות.
אם מטרתו של האתר הזה להיות מקצועי- אולי תואילו בטובכם לא למחוק את התגובה הזאת כמו שעשיתם עם הקודמות.
השגות בנושא?? אני מוכן לקבל רק ממי שמתנסה באירועים/פעילות מבצעית ולא מסתער רק על קרטונים...

מר לאונרדו81 הנכבד,
אם רק היית מואיל בטובך לקרוא את ההודעה הפרטית שנשלחה אליך.
אם רק היית מואיל בטובך להשיב על ההודעה שנשלחה אליך.
אם רק היית מואיל בטובך לקרוא את כללי הכתיבה באתר לפני שרמסת אותם ברגל גסה.
אם רק היית מואיל בטובך להוכיח את תרומתך לקהילה בטרם תשתלח בקהילה וב"עורכיה", במקום לנסות להשחיל בכל הודעה איזה "רמבו" אתה.

אולי אז לא היו נמחקות הודעות ששלחת.

אגב, אם תשים לב לשמו של האשכול הנוכחי בו אתה כותב, תבין שאין שום סיבה בעולם להחיות אשכול בן 7 שנים רק כדי להשחיל עוד כמה פעמים עד כמה אתה גיבור.
Webart - דביר, מייסד הסליק
HK - אם אני צריך להסביר לך - אתה אף פעם לא תבין.
סמל אישי של המשתמש
מייסד האתר

על ידי yoav30 » 26 דצמבר 2010, 18:49

לאונרדו81 כתב:אני וחבריי, כמעט כולם, אוחזים בנשק ברישיון ולשימחתי אני רגוע ויודע שכולם יוצאי יחידות מובחרות שעברו הכשרה מקיפה בהרבה מרוב אוחזי הנשק במדינת ישראל. אם גם זה לא מספיק, חלקנו אף בוגרי קורס אחיד וחיזוקים כאלה ואחרים.
היה מי שציין שבמציאות זה לא מטרות קרטון שעומדות מולך ואכן ההתנהלות היא שונה. תמיד צחקנו על משק"י הלוט"ר ומדריכי הירי עמוסי הפוזה שהולכים עם החזה נפוח- קראנו להם "לוחמי קרטונים"...מה לעשות? כמה שהם מתפארים במיומנות שלהם הם לא יודעים מה זה כשהמטרה זזה או במקרה הגרוע- יורה עליך?

בעבודתי אני מדריך גם כאלו יוצאי יחידות קרביות וגם בוגרי קורס אחיד, הם מצליחים לפגוע במטרות קרטון באותה רמה של חניכים אחרים בקורס, ולפעמים פחות. ברוב התרגילים הטקטיים כולל חקי"ם, פיינטבול וכו', חתך החניכים שעובר את התרגילים הללו שווה בין בוגרי האחיד לכאלו שרק הגיעו לקורס ולפעמים בוגרי האחיד מצליחים פחות. "לוחמי הקרטונים" כפי שאתה קורא להם, שאני לא נמנה עליהם, עוברים לא מעט פעילות מבצעית בנוסף ליכולת ההדרכה שלהם.

יוצא יחידה מובחרת היא לא ערובה להצלחה בירי או בתקרית, אלא אימונים מפרכים חוזרים ונשנים, תלוי במשמעת העצמית של החניך ולא ברקע שלו.

כמו שמורי ורבי תמיד אמר: עדיף לקחת מישהו ללא ידע (לא מקולקל) ולהקנות לו יסודות טובים ונכונים מאשר לקחת מישהו בעל ידע ולנסות לשנות הרגלים רעים.

דרך אגב, הצלחה בפגיעות על מטרות קרטון מלמד רק על יכולת דיוק ראשונית, עבודה עם פאקט והורדת זמנים מתפעול טכני של הנשק מראה על טכניקה טובה, והטמעת תנועות נכונות, תרגול טקטי של מקרים ותגובות (סימולציות) רבות ככל הניתן מראה רק אם החניך הטמיע את הנהלים והעבודה המבצעית. כל אלו לא ערובה לניצחון בתקרית, אלא על יכולת של החניך להטמעת החומר בקורס. מכאן והלאה, חובת ההוכחה עליו היא בשטח. לא כל הלוחמים מצליחים ליישם את מה שלמדו במהלך אירוע, ולא אחת קרה שלוחם קפא במהלך קרב, או לחלוטין פספס מול מחבל 4 מטרים ממנו. זה לא אומר שהוא לא לוחם טוב, זה אומר שבאירוע הנוכחי הוא לא פעל לפי יכולתו האמיתית.
אני מכיר אנשים שלא היו לוחמים בצבא שתפקדו מעולה בשעת לחץ, ולוחמים שקפאו ברגע האמת.

ולפני שאתה משתלח במי שאתה לא מכיר, כדאי שתכיר את מי ש"עומד" מולך בפורום שלנו. אולי אפילו תוכל ללמוד משהו (או שאתה מאילו שיודעים הכל).

יואב
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 27 דצמבר 2010, 04:42

נועם כתב:לאונרדו,

תתפלא כמה ממחזיקי הנשק מתקשים לפגוע במטרות הנייר / קרטון בעת חידוש הרישיון בטווחים של 6-8 ועד 10 מ' ...

מצב ההכשרה, תודות לדרישות הכשרה ירודות וחסרות בסיס מקצועי, בתוספת שיטת הויתורים הישראלית, מציבה את מרבית נושאי הנשק והציבור במקום לא טוב, בלשון המעטה. הדבר נכון גם לגבי רבים מנושאי הנשק המוסדי.

עוד פעם אתה שם עצמך מעל פקידי משרד הפנים?
מתי תבין שאתה לא מבין !!!
חלמאי שכמוך
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי אילן ב » 27 דצמבר 2010, 05:03

ליואב נעם ועוד.
לצערי למרות סגנונו של לאונרדו
אני סבור שלניסיון קרבי יש ערך רב.
לא דומה תגובתו של לוחם מטווחים מיומן,
לתגובתו של מי שחווה כדורים שורקים.
אלו שקופאים על מקומם (בלי להעביר בקורת על אף אחד - בגילי אני לא מבקר אותם אלא מקבל אותם כאנושיים - אנחנו הלוחמים שרוטים בהארד דיסק) בד"כ ימצאו עצמם מחוץ ליחידה, ואלו הנותרים יודעים שההסתערות והחתירה למגע היא זו שבסופה יש אולי סיכוי.
אין שילוב טוב יותר מהכשרה בסיסית נכונה מלווה בניסיון קרבי.
על הכשרה גרועה טחננו מילים למכביר.
אך אני סבור יואב ונעם שאם הגיע אליכם רובאי 2 והוא לא מקבל בקורס גם מתארי לחימה ומוכשר כלוחם אלא כטווח טוב בלבד. יש סיכוי רב שהוא לא יוכל להפיק מניסיונו מספיק כדי להכריע את הארוע. (נכון יש גם יוצאים מן הכלל ) עצוב מה שקורה בנושא השמירה והאבטחה בשוק הפרטי בארץ. כמו בהרבה מקרים לוקחים כסף רב בעבור תמורה קטנה או שהתמורה היא בעצם בלוף שלא יעמוד בזמן מבחן.
ככה זה כשפקידים שמעולם לא עסקו בנושא מנהלים אותו.
אבל חלם זה כאן - כבר אמרנו.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 27 דצמבר 2010, 08:02

אילן ב כתב:ליואב נעם ועוד.
לצערי למרות סגנונו של לאונרדו
אני סבור שלניסיון קרבי יש ערך רב.
לא דומה תגובתו של לוחם מטווחים מיומן,
לתגובתו של מי שחווה כדורים שורקים.
אלו שקופאים על מקומם (בלי להעביר בקורת על אף אחד - בגילי אני לא מבקר אותם אלא מקבל אותם כאנושיים - אנחנו הלוחמים שרוטים בהארד דיסק) בד"כ ימצאו עצמם מחוץ ליחידה, ואלו הנותרים יודעים שההסתערות והחתירה למגע היא זו שבסופה יש אולי סיכוי.

אילן,

גם הלוחם המעוטר ביותר בארץ שראה את הלבן בעיניים התחיל את המסלול שלו בירי על מטרות קרטון שלא יורות בחזרה.
יותר מזה בעיתות רגיעה ארוכות, 99% מהצבא כולל אותן יחידות מיוחדות ומרבית שרשרת הפיקוד הזוטרה עד בינונית לא יחוו כדורים שורקים מעל הראש שלהם ולחימה אמיתית.
יש מחזורים שלמים בין מלחמת לבנון הראשונה לשניה שלא יודעים איך זה בדיוק נראה. תסלח לי שאני לא מחשיב פעילות בט"ש, טיפול בפח"ע ומעצרים בתור פעילות מבצעית. זו פעילות משטרתית לכל היותר.

לדעתי, לחימה וחתירה למגע זה עניין של חינוך והרבה STATE OF MIND. אם מחנכים אותך על הערכים האלה ומחדירים לך את זה לדם, או שאתה לוחם בנשמה אתה תעשה את זה בזמן אמת גם אם ההכשרה שלך היא לא של שייטת מטכ"ל. כמו אותו האפסנאי (גדעון בשארי) שהיה היחידי שהגיב וחיסל את המחבל בליל הגילשונים כאשר כל הלוחמים קפאו.
אם אין לך את זה ולא החדירו לך את זה לדם אז פשוט חבל על הזמן - את התוצאות ראית בעצמך במלחמת לבנון השניה כאשר צבא שלם החל מהרמטכ"ל וכלה באחרון החיילים קפא על מקומו מול לחימה בארגון טרור שבזמנים אחרים היה יכול לאכול אותו לארוחת בוקר תוך 3 ימים.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי glockbuster » 27 דצמבר 2010, 08:30

לאונרדו יודע הקסם עובד בקולנוע יש לו אקדח מתנת יום הולדת הוא משתמש בו כמו שרק הוא יודע

זה הדבר הראשון שעלה במוחי שהתחלתי לקרוא את הפרק השני בסאגה הארוכה של השרשור הזה
אתחיל שאומר למר לאונרדו 81 היקר אני כמובן מכבד אותך ולא מעיז לזלזל בידע ובניסיון שלך מסיבה אחת ויחידה
כי אני לא יכול לשלול את מה שכתבת,אבל נכון לעכשיו אתה חבר אנונימי בפורום וזה שלעצמו לא נותן לך מאומה,
מכיון שאנחנו קהילה דיי ותיקה אנשים התחילו לשבור את חומות הHTML והתחילו להכיר אחד את רעהו ואני יכול
לומר שיש כאן אנשים מיומנים בשימוש בנשק וישנם אפילו מיומנים מאוד בעלי רקע עשיר בלחימה והדרכה אבל את זה אני יודע מהכרות אישית איתם חלקם בין חברי הטובים ביותר וזה יתרונו הגדול של הפורום הזה.

גם דביר יכול להעיד שבכל פרק זמן מגיע איזה כוכב עולה שבא להוביל את כל חברי הפורום אל האור כמו משיח תורן, כי רק לו הידע האמיתי שכנראה כולנו היינו חולים באותו יום גורלי בבית הספר לירי. ותמיד אותו כוכב רוכב לבדו אל השקיעה
כי אם הוא היה בא ממקום טוב של רצון לעזור ולשתף את הידע שלו כמו הרוב כאן בסליק הוא היה רצוי ונחוץ אבל את
כל אותם הגאונים אני אישית ממש לא אוהב ולא בגלל שהם יודעים יותר ממני אדרבא מכל מלמדי השכלתי אלא, כי זה כל מה שהם מוכרים שהם טובים יותר מהאחר ורק להם לפיד הידע כי הם ולוחמי הSEALS יושבים ושותים בירה כל יום חמישי בערב. (מה שאני מנסה לומר שעד שלא ראית בעיניך למה מסוגלים חלק מהכותבים כאן אל תכליל ואל תשלול אני מבטיח לך
שיש כאן כמה יורי ירי מעשי שאתה לא רוצה לפגוש מהצד העיסקי של האקדח והם יודעים דבר אחד לירות מהר ומדוייק כמו שבחיים שלך לא ראית וכן לא כולם היו בשייטת מטכ"ל)

לי אישית יצא לעמוד על קו היורים עם שוטרים מיחידות מובחרות במשטרת ישראל וגם עם בוגרים של יחידות מיוחדות בצה"ל
ואת האמת הם די איכזבו אותי כי ספציפית אותם אלו שאני נתקלתי בהם היו חרפה וחוץ ממטרות צוחקות כי הם נשארו ריקות מפגיעות לא היה שם כלום, אולי הרבה פוזה מצידם כי כולם לא "לוחמי קרטונים" והם מסתערים על מוצבים סורים עם סכין קומנדו בין השיניים, אני חייב לומר לך שאחי הקטן שידבדל לחיים ארוכים אחד מאלו והוא עבר קורס אחיד ושירת כמאבטח גם במשרד הבטחון וגם בשגרירות ארה"ב. אבל הוא לא הצטיין בפעולה מאוד פשוטה, להכניס את הקליעים לתוך מרכז המטרה בתנאים סטרילים ולמה אתה שואל? כי לא לימדו אותו בשום חלק מהכשרתו את אומנות הקליעה ולכל הדעות קודמת לכל פעילות אחרת שתבוצע עם האקדח כי זו המטרה היחידה לפגוע, ואת המושגים מטח 2,מטח 3 ונזק עקיף כן לימדו אותו ומסתבר שרוב הזמן בזה הם עסקו, אותו הדבר עם הקב"ט שעובד במפעל שבו אני מועסק שהוא בוגר שב"כ ועבר ביחידת לאבטחת אישים אבל שירינו באימון מפעל ראוי הוא ממש לא יודע לירות אלא לפזר פגיעות רנדומליות במטרה ורובם לא קרובות למרכז המסה ולמה את שואל כי גם הוא יודע לירות מטחים מאוד מהר אבל מדוייק לא ממש.

את נושא הגלוק 26 דשו בפורום לעייפה ולכן כרגע אני לא מתייחס לנושא אלא רק לטעם הרע שפותח האשכול משאיר בכך שהוא שם את עצמו מעל רוב חברי הפורום בגלל שהם לדבריו רק "לוחמי קרטונים"

ר, רב קופסאר ראשון
לוחם קרטונים מתקדם
"Si Vis Pacem Para bellum"

"Don't Call 911, Call 1911"

Owning a handgun doesn't make you armed any more than owning a guitar makes you a musician

The unarmed man can only flee from evil. And evil is never overcome by fleeing from it
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד