לירות, לירות ...ולא לפגוע

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: לירות, לירות ...ולא לפגוע

על ידי donduck » 14 יוני 2011, 20:55

afss כתב:כרגיל בפורום, הדיון גלש לכיוון לא רצוי.
נקודות להתייחסותכם:
העבריין חמוש בנשק אוטומטי (תמ"ק, רוס"ר?) ואילו השוטר באקדח, מה שקרוי בלשון הילדים "לא כוחות".
השוטר יורה שתי מחסניות שזה בין 26 ל-30 כדורים (תלוי איזה אקדח הוא נושא) ולא פוגע ביורה. איפה כן פגעו כל הקליעים?
לאן השוטר ירה? האם ראה מטרה מזוהה אבל מוסתרת מעט ולכן לא פגע?
או שהוא ירה "על עיוור" כמו הילד ששורק בחושך?
מובן מאליו שאירוע כזה צריך לתחקר לעומק, להסיק מסקנות ולהפיק לקחים. נראה לכם שזה יקרה? ואם כן, האם יהיה תחקיר מיקצועי ואובייקטיבי?
רבותי, קצת מאמץ מצידכם, זהו פורום של אנשי מיקצוע, אני מצפה לתגובות בהתאם. :shock:

דוקא בגלל שזה פורום של אנשי מקצוע, כדבריך, זה יהיה מאד לא מקצועי להגיע לאילו שהן מסקנות ע"ס כתבה בצהובון כמו YNET.
מבחינתי, כל מה שכתוב שם, כולל מס' המחסניות ש"רוקנו", כדברי הכתב, אינו אמין.
האם יהיה תחקיר רציני? האם יבדקו מאיזה כלי נשק נורו הקליעים הקטלניים (ודי לחכימא...)? אתה אמור לדעת טוב יותר מתוקף הכרותך את המערכת מבפנים.
STOPPING POWER IS AN ILLUSION
Marshal & Sanow

DVC
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yosi1650 » 16 יוני 2011, 11:40

אילן ב כתב:
afss כתב:כרגיל בפורום, הדיון גלש לכיוון לא רצוי.
נקודות להתייחסותכם:
העבריין חמוש בנשק אוטומטי (תמ"ק, רוס"ר?) ואילו השוטר באקדח, מה שקרוי בלשון הילדים "לא כוחות".
השוטר יורה שתי מחסניות שזה בין 26 ל-30 כדורים (תלוי איזה אקדח הוא נושא) ולא פוגע ביורה. איפה כן פגעו כל הקליעים?
לאן השוטר ירה? האם ראה מטרה מזוהה אבל מוסתרת מעט ולכן לא פגע?
או שהוא ירה "על עיוור" כמו הילד ששורק בחושך?
מובן מאליו שאירוע כזה צריך לתחקר לעומק, להסיק מסקנות ולהפיק לקחים. נראה לכם שזה יקרה? ואם כן, האם יהיה תחקיר מיקצועי ואובייקטיבי?
רבותי, קצת מאמץ מצידכם, זהו פורום של אנשי מיקצוע, אני מצפה לתגובות בהתאם. :shock:

טוב עשה השוטר שירה - כך שיבחה אותו המשטרה ! לא תגידו שלא ממצויין עשה שלא פגע ! כך לא צריך להשעותו לא צריך חקירע לא צריך מח"ש ולא צריך להתלונן אח"כ שלשוטרים אין גב.

ואולי השוטר הזה משת"פ ? אז זה טוב פעמיים !!!
גם יצא גיבור במשטרה וגם גיבור בקרב הכוחות המזויינים...

ושמישהו יגיד לי איפה אני טועה ?

שוטר צריך מטווח = כסת"ח - הוא לא אמור לפגוע. בכלל הוא לא אמור להמצא שם. כי כל פעם ששוטר נמצא בארוע הוא עלול להסתבך.

ומי שלא הבין שיגיד אני אסביר לו עוד פעם.

כמה שאתה צודק!!!! לצערנו הרב.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי yosi1650 » 16 יוני 2011, 11:52

קשה לשפוט אותו...אף אחד לא יודע מה בדיוק היה שם....ולא רבים מאיתנו אני חושב חוו את החוויה שיורים עליהם!!! במטווח ממוזג קל לתפוס תמונת כוונות....ניתן לפגוע עם אקדח בטווחים ארוכים..אבל כאשר האדרנלין זורם בטרוף אני לא בטוח שהוא חשב על כיוון נכון....צריך אימונים רבים כדיי להתרגל לירי בלחץ...ובטוח שבמשטרת ישראל לא עושים את זה!!!!! כיוצא מערך האבטחה יכול לאמר ששם הקפידו מאוד מאוד על כשירות. מספיק שלא עברת מרכיב כושר בבוחן כושר-אתה לא כשיר לעבודה!!!! ולא מדבר על רמת ירי באימון.שזה ברור מאליו.......לא יזיק אם במשטרת ישראל ישקיעו יותר באימון השוטרים!!! ורק טועה לאן עפו 30 קליעים..................
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ycontender » 16 יוני 2011, 15:15

עצם העובדה שהגנה עצמית וירי בשטח בנוי הם בעייתים מכל הבחינות.זה לא אומר ששוטר צריך לחטוף כדור לפני שיגיב-זה שלא פגע-אם אנחנו לא יודעים ,פרטים מדוייקים, מרחק, זהוי מטרה, אנשים בשטח-קשה ,לשפוט את הבלש!נכון ששתי מחסניות מרמז על זמן ירי ארוך,מסתם כדור בודד או צמד.אבל שוב בלי חקירה עמוקה-אין אפשרות לחוות דעה מוחלטת.עצם העובדה שהשיב אש-גם משהו מרתיע-אבל לא מספיק!!רובה ציד אחד היה פותר הרבה בעיות כאלו.אין רכב משטרתי בארה''ב שאין לו בבגאז' איזה פמפ אקשן קצוץ קנה.אבל פה המזרח הפרוע.לא צריך!
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי galprz80 » 17 יוני 2011, 17:09

חברה, אם אתם חושבים שירי של שתי מחסניות מצביע על ירי ממושך אתם טועים.. בתנאים תחת אש.. שתי המחסניות יתרוקנו יותר מהר ממה שאתם חושבים .. ונגיד שנתתי עוד זמן אפילו להחלפה איטית יחסית.
Smith & Wesson - M&P9c
Microtech - Ultratech
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי yosi1650 » 17 יוני 2011, 17:20

אפשר לעשות את זה גם ב10 שניות(כולל החלפה)..אבל....כמו כל דבר מהירות זה על חשבון איכות...ושוב לא בא לשפוט אותו!!!!
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אילן ב » 18 יוני 2011, 00:55

galprz80 כתב:חברה, אם אתם חושבים שירי של שתי מחסניות מצביע על ירי ממושך אתם טועים.. בתנאים תחת אש.. שתי המחסניות יתרוקנו יותר מהר ממה שאתם חושבים .. ונגיד שנתתי עוד זמן אפילו להחלפה איטית יחסית.

לא !
אם אין לך מטרה תירה בשיקול דעת.
(מותר לשאול בן כמה ההית במלחמת השחרור / או מלחמת יום כיפור?)
ואם יש לך מטרה - פגע בה !!
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי yosi1650 » 18 יוני 2011, 08:07

זה מזכיר לי בשרותי הצבאי תרגילים....מגיע סיכום תרגיל...הקודקוד עומד בחשיבות רבה לפני כולם....ואני מצטט ""היה תרגיל טוב...המאג ירה הרבה..היתה הרבה אש""..... המטרות כמובן כולן ריקות מפגיעות!!! שיהיו טובות גם לתרגיל הבא.....לפעמים כדור מדוייק אחד עדיף על מחלקה שלמה שעושה הרבה רעש......
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ליאור45 » 18 יוני 2011, 08:14

בסדיר פגשתי קצין שבהיותו מ"פ, מפקד אוגדה עצר את התרגיל שלו כאשר גילה שלחייל אחד רק שתי מחסניות באפוד. לכשתוחקר על כך, הקצין הבהיר שהוא דורש מחייליו לפגוע 70 פגיעות, למלא מחסניות בהתאם ולאותו החייל שתי מחסניות הספיקו. החייל הועמד במבחן זה ובאמת פגע 70 פעמים בתרגיל באמצעות שתי מחסניות בגליל. "70 פגיעות לחייל זה מספיק בשבילך?", שאל אותו המ"פ. מפקד האוגדה אישר את המשך התרגיל.

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי yosi1650 » 18 יוני 2011, 08:24

אפרופו נוסטלגיה...בשרותי הצבאי הייתי מדריך צלפים ובין השאר היינו עושים בוחני ירי לי"ח חיי"ר....אתה נותן להם לירות לאיפוס...95% הנשק שלהם איננו מאופס!!!! לאלה שכן מאופסים נותן לירות לראש בטווח 100 מ'.....אף אחד לא פוגע!!! ורק כדי להכניס לפרופורציה-באליפות צה"ל בזמנו היינו יורים לראש ב 200מ'...ופוגעים...והכל עם כוונות ברזל.....שכיום רוב הנוער לא יודע מה עושים איתן.
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי spy » 18 יוני 2011, 11:55

למה זה מפתיע אותך? בעידן של קיצור הכשרות וצמצם אימונים, בעידן בו חושבים שאמצעי טכנוליגי זה או אחר יכול להחליף יכולות בסיסיות - זאת התוצאה ההגיונית היחידה.

כשאני אומר שאני עושה מטווח אקדח אחת לחודש ומטווח רוס"ר אחת לשלושה חודשים - צוחקים עלי ואומרים שאני שרוט בשכל. כשאני מסביר שזה התנאי ההכרחי לשמירת כשירות בסיסית - כולם מסכימים איתי, אבל אז בה ההמשך: "...אבל בשביל לעשות את כל זה צריך להיות שרוט כמוך!".
כשאמרתי שזה לא הגיוני שבסוף מטווח הכשירות כלל לא בודקים פגיעות, נאמר לי שזהו קורח המציאות כי ... ו-... ו-.... ו-........ . אז כשהתחלטי לבדוק פגיעות במטווחים שאני מעביר וגם לתקן למי שפגיעותיו לא מספיק טובות - קיבלתי את אותו ה"אתה שרוט".
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

על ידי yosi1650 » 18 יוני 2011, 13:20

מעניין מה רמת הקליעה כיום בצה"ל....עם כל הכוונות המשוכללות שרואים כיום אצל החיילים.....כולי תקווה שיש לזה הצדקה...
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי GUSS » 18 יוני 2011, 14:34

אבל איזה מגניב זה ניראה בפייסבוק,,,
פחות -לרוב זה יותר,,
סמל אישי של המשתמש
סליק ג'אנקי
סליק ג'אנקי

על ידי רפתן » 18 יוני 2011, 15:41

yosi1650 כתב:מעניין מה רמת הקליעה כיום בצה"ל....עם כל הכוונות המשוכללות שרואים כיום אצל החיילים.....כולי תקווה שיש לזה הצדקה...

מבזבזים תחמושת על איפוס (רודפים אחרי הנפ"מ) ורובם לא יודעים לקלוע. כוונות ההשלכה רעה חולה.

מקצרים קנים = חושבים קצר=פוגעים רק בטווח קצר.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי רועי 357 » 18 יוני 2011, 17:24

לא כולם אילן לא כולם...
ברור שהייתי רוצה לראות יותר אבל מה רע בM4 עם טריג'?
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד