ככה כורתים ענף
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: ככה כורתים ענף
כלומר יורה ספורטיבי שרוצה להתאמן בירי יבש בבית צריך רשיון עסק, תוכנית אדריכלית, מחסן מאובטח, חיבור למוקד, אישורים מהמשטרה, מהג"א, מכב"א, רשיון למטווח קליעה, ביטוח, מנהל מטווח בוגר בה"ד אחת או מכניקה עדינה או מפקח מטווחים ותעודת היעדר אחות בתוקף, אחרת הוא פושע?
Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
אידיוטי ככל שזה יישמע, מבחינת החוק - כן.
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
חברה חמושה היא חברה מנומסת
(נשק הגליל - קצרין)
אפשר ציטוט ?
."Get yourself a Glock, and get rid of that nickel-plated sissy-pistol"
אני חושב שהגזמת
אתה לא יורה חי-למה כל הסיבוכים?
אתה לא יורה חי-למה כל הסיבוכים?
אם אתה לא חלק מהפתרון, אתה חלק מהבעיה...
אמיר שושני
(נשק הגליל - קצרין)
(נשק הגליל - קצרין)
אני מקווה ש"שם למעלה" יש אינטרנט והמוכתר אברהם שפירא יושב וקןרא,,
פחות -לרוב זה יותר,,
שרקן כתב:EMT כתב:אפשר ציטוט ?
http://www.piba.gov.il/Leaders/%D7%A0%D ... %D7%9D.pdf
13 ב (וגם השאר - רלוונטי)
דוגמא מצוינת לבילבולי מוח בשקל 90. מה זה חוק ? לא זה נוהל לגופים מונחי משטרת ישראל. אין לזה שום השפעה על אזרח ! יש מסמך דומה ואף שונה מאוד עבור גופים מונחי שב''כ.
שוב - קשר בין אזרח לנוהל זה, כמו קשר בין פיזיקה גרעינית לשיעורי בית של תלמיד בכיתה ה'.
בקצרה כרגע ,מבטיח תגובה יותר יסודית במועד מאוחר יותר .
ועוד
להזכירך לעולם תקנה לא יכולה לעמוד בניגוד לחוק ואם קרא כך בשוגג החוק הוא הקובע .
זה שמשרד הפנים לשעבר התעקש להגדיר את כולם "כמפעל ראוי" ולא "כישוב ראוי " ....
איך אמרה קשת "שיאכלו ת%ת".
למעשה המגבלה היחידה על מיקום היא
ואפילו בנוהל שצרפתה מסויג
אז מה הבעיה ?
זאת אומרת חוץ מהתחסדות .
סעיף 10 )א( רשות מוסמכת רשאית לתת לבעל של מפעל ראוי רישיון מיוחד להחזקת כלי ירייה, להגנת המפעל ועובדיו וכן להגנת התחבורה הקשורה למפעל וכן באימונים הקשורים בהשגת מטרות אלה.
)ב( בעל רישיון מיוחד, כאמור, רשאי - אם היה הדבר דרוש לפי דעתו להגנת הנפש או רכוש המפעל או התחבורה הקשורה למפעל – להרשות, בתנאים ובהגבלות שיראה לקבוע, לאדם
מעובדי המפעל לשאת, בתחום שהוגדר ברישיון או בשעות אימונים שיתקיימו במקום ובתנאים שקבעה הרשות המוסמכת מטעמי בטיחות, את כלי הירייה שעליו ניתן הרישיון, ובלבד שהאדם
האמור אושר לכך תחילה על ידי מפקח המשטרה המחוזי או נציגו, ברשימה הכוללת את שמו או באופן אישי או בכל דרך אחרת
ועוד
ו 7 ו. הוראות הסעיפים 4 ו-5 לא יחולו על כלי יריה שבידי אדם הנמצא במטווח קליעה ברשותו של מנהל המטווח או של מי שהסמיך לכך, וכן על נשיאתם, החזקתם והובלתם של כלי יריה, בתנאים שנקבעו בתקנות לשם העברתם של כלי היריה למטווח או לשם החזרתם ממנו או לשם אימון בהם ללא ירי
.
להזכירך לעולם תקנה לא יכולה לעמוד בניגוד לחוק ואם קרא כך בשוגג החוק הוא הקובע .
זה שמשרד הפנים לשעבר התעקש להגדיר את כולם "כמפעל ראוי" ולא "כישוב ראוי " ....
איך אמרה קשת "שיאכלו ת%ת".
למעשה המגבלה היחידה על מיקום היא
7 ח. לא יתאמן אדם בירי מכלי יריה מחוץ למטווח קליעה.
ואפילו בנוהל שצרפתה מסויג
3 כללי זהירות למטווח
א. אימון באש חיה ייערך אך ורק במטווח מאושר, בפיקוחו של מדריך המוסמך לנהל מטווח.
אז מה הבעיה ?
זאת אומרת חוץ מהתחסדות .
שנה טובה לכולכם.
סעיף 22 (הישן) לחוק כלי יריה התאדה לו עם אישור החוק החדש.
הסעיף שימש להעברת כלי יריה ספורט מהמטווח למטווח אחר או לבית לצורך אימון בקליעה ואו אימון יבש.
כשאתפנה אנסה לנבור בארכיון ולצטט במדויק.
לכן בפועל אסור אימון יבש בביית .
כי בחלם מי שמחליט לא מבין.
לגבי נשק בישוב
כיוון שבמקרה עסקתי בהקמת גדוד הגמ"ר מחדש במקום גדוד שפורק (עוד מעשה חלם )
לידיעתכם:
החל מ 2008 יכול לקבל נשק צהלי ביישוב. רק מי שרשום כמשרת שרות מילואים פעיל בצה"ל.
כל חברי כיתות הכוננות (גם אני שכבר סיימתי כל תפקיד וגם ארני בן ה 64 משדמות מחולה - הכי ותיק) חותמים התנדבות לשמ"פ ומחויבים באימון.
באין הקצאה לאימון כתת כוננות בבי"ס להגנ"ש חובה לבצע מטווח שנתי של אימון מותווה בן 4 שעות הכולל 90 כדור לראש. באחריות ההגמ"ר.
את האימון מעבירים מדריכי ירי שהוסמכו ע"י בי"ס להגנ"ש או קצינים.
משמע אם התבצע אימון ע"י מי שלא שירת בצה"ל ואינו רשום בשמ"פ הרי שזה לא חוקי. אם התבצע אימון יבש ללא תותבים זה לר חוקי.
עכשיו נשים רגע את החוק בצד .....
לו הייתי חי בישוב הנ"ל במדינה שמדיניות הנשק שלה היא איוולת הייתי מאמן כל מי שמוכן ליום פקודה בכל נשק . רק מרחיק משם את התשקורת.
לשמחתי אני לא עומד בפני דילמה כזו.
אך כל מה שקורה מאז שהגאון עמיר פרץ כשר בטחון סימן את כיפת ברזל כתפיסה (לא כחלק מתפיסה) הרי שהעורף תוגבר והספר הופקר.
ושוב נחזור לימי סליקים בישובים.
כל מה שנאר הוא להחזיר את המנדט.
עצוב
הסעיף שימש להעברת כלי יריה ספורט מהמטווח למטווח אחר או לבית לצורך אימון בקליעה ואו אימון יבש.
כשאתפנה אנסה לנבור בארכיון ולצטט במדויק.
לכן בפועל אסור אימון יבש בביית .
כי בחלם מי שמחליט לא מבין.
לגבי נשק בישוב
כיוון שבמקרה עסקתי בהקמת גדוד הגמ"ר מחדש במקום גדוד שפורק (עוד מעשה חלם )
לידיעתכם:
החל מ 2008 יכול לקבל נשק צהלי ביישוב. רק מי שרשום כמשרת שרות מילואים פעיל בצה"ל.
כל חברי כיתות הכוננות (גם אני שכבר סיימתי כל תפקיד וגם ארני בן ה 64 משדמות מחולה - הכי ותיק) חותמים התנדבות לשמ"פ ומחויבים באימון.
באין הקצאה לאימון כתת כוננות בבי"ס להגנ"ש חובה לבצע מטווח שנתי של אימון מותווה בן 4 שעות הכולל 90 כדור לראש. באחריות ההגמ"ר.
את האימון מעבירים מדריכי ירי שהוסמכו ע"י בי"ס להגנ"ש או קצינים.
משמע אם התבצע אימון ע"י מי שלא שירת בצה"ל ואינו רשום בשמ"פ הרי שזה לא חוקי. אם התבצע אימון יבש ללא תותבים זה לר חוקי.
עכשיו נשים רגע את החוק בצד .....
לו הייתי חי בישוב הנ"ל במדינה שמדיניות הנשק שלה היא איוולת הייתי מאמן כל מי שמוכן ליום פקודה בכל נשק . רק מרחיק משם את התשקורת.
לשמחתי אני לא עומד בפני דילמה כזו.
אך כל מה שקורה מאז שהגאון עמיר פרץ כשר בטחון סימן את כיפת ברזל כתפיסה (לא כחלק מתפיסה) הרי שהעורף תוגבר והספר הופקר.
ושוב נחזור לימי סליקים בישובים.
כל מה שנאר הוא להחזיר את המנדט.
עצוב
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
אילן ב כתב:ושוב נחזור לימי סליקים בישובים.
אם אתה חושב שזה לא קורה כבר עכשיו אז אתה טועה..
א.
אקסיומה:
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
- תרמתי למען הסליק

כשאתפנה אנסה לנבור בארכיון ולצטט במ
אילן - זה לא משנה, לא כתוב בחוק שאסור להתאמן על יבש בבית ולא כתוב בחוק שאסור להתאמן על יבש בכל מקום אחר חוץ ממטווח ? משמעות מותר לבצע אימון יבש בבית.
itamar כתב:נ.ב.
מי היה משלם עבור תיקון השיניים של הילד - אם קנה הרוס"ר היה נותן לו פליק קטן במהלך האימון?
מי היה משלם עבור 6 חודשי המחלה של האשה והנזקים העתידיים אם הייתה שוברת מרפק או מאבדת עין במהלך האימון?
כן.
גם תחום הביטוח הוא גם נגזרת של חוקיות האימון.
לא חוקי = לא מבוטח.
אוי אוי אוי... באמת...
כל האובר מישפטיזציה, הצדקנות המעושה וכיסוי התחת כבר מעלים לי את כל ארוחת הצהריים שאכלתי חזרה לגרון..
מי ישלם? אותו אחד שהיה משלם להם אם הילד שלהם היה נופל מהאופניים או מהרולר בלייד...
מה ההבדל אם הם היו משחקים כדורסל, כדורגל או מחניים במגרש המשחקים? שם אנשים לא נפצעים?
מה לא ברור? אותם האזרחים מסרבים להיות מטרות דמות בפעם הבאה שיקרה משהו... והם מוכנים לקחת את הסיכון.
א.
איתמר אתה טועה, כאשר מגיעים לנושא ביטוח נוגעים בגופים שיעשו הכל כדי לא לשלם. אם הישוב מבוטח למקרים של פגיעה בשטחים הציבוריים בנסיבות "אזרחיות" כמו כדורסל או מחניים, אופניים ורולרבליידס או אפילו פגיעה ממתקן במגרש המשחקים חברת הביטוח תיאלץ לשלם כנראה בסופו של דבר, אבל רק תזכיר את המילה "נשק" וכבר החברה תיסוג ממחויבותה, וכנראה שבצדק... אימון בנשק חייב לעמוד בכללים, תקנות והגבלים מסויימים ומגרש משחקים ציבורי אינו מתקרב אפילו לכללים הללו...
בנוסף כתבת
לצערי אתה צודק והמון נשק לא חוקי מוסלק בישובים באיו"ש, נגד מי יופנה זו כבר שאלה אחרת שבה מטפלת המחלקה היהודית בשב"כ.אם אתה חושב שזה לא קורה כבר עכשיו אז אתה טועה..
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.
ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
צערי אתה צודק והמון נשק לא חוקי מלסלק בישובים באיו"ש, נגד מי יופנה זו כבר שאלה אחרת שבה מטפלת המחלקה היהודית בשב"כ.
המון נשק לא חוקי, חבר'ה נסחפתם. כמות הנשק הבלתי חוקי בשטחי יהודה ושומרון בידי אזרחי מדינת ישראל לא שונה per capita לכמות כלי נשק בלתי חוקים בשטחי מדינת תל אביב. אז תרדו מהעץ הזה. אתם עושים הפרד ומשול ומפרידים בין עם לעם ואחרי זה מתלוננים על מדיניות דומה של משרדי הממשלה ? קצת צבוע.
יפה דיברת !
הפכתם את איוש למליציות צ׳צ׳ניות חמושות
אין שום סיבה שתהיה כמות נשק לא חוקית חריגה באיוש
המדינה מכירה בצורך לנשק אזרחי - ישוב זכאי
הצבא מכיר בצורך לנשק צבאי - כיתות כוננות
אנשים באיוש מודעים לצורך להגן על עצמם ולא להיות מטרות קרטון בדומה לאנשים מהמרכז אם
חלילה יקרה משהו
והאימון היבש הזה לא שונה בכלום ממה שכ-ל חברי הסליק או המועדונים עושה בבית עם בלוקר/כדורי דמה/כלום
הפכתם את איוש למליציות צ׳צ׳ניות חמושות
אין שום סיבה שתהיה כמות נשק לא חוקית חריגה באיוש
המדינה מכירה בצורך לנשק אזרחי - ישוב זכאי
הצבא מכיר בצורך לנשק צבאי - כיתות כוננות
אנשים באיוש מודעים לצורך להגן על עצמם ולא להיות מטרות קרטון בדומה לאנשים מהמרכז אם
חלילה יקרה משהו
והאימון היבש הזה לא שונה בכלום ממה שכ-ל חברי הסליק או המועדונים עושה בבית עם בלוקר/כדורי דמה/כלום
Glock 19C
S&W MP Shield
S&W MP Shield
כך כורתים עץ שלם (לטעמי כמובן).
לעניין עצמו - אני מתקשה להבין למה במדינה עם יותר מ 40 מטווחים רשומים מתבצע שיעור נשק בגן משחקים. אני מתקשה להבין באיזו רמה הועברו הוראות הבטיחות. אני מתקשה להבין למה היו ילדים בסביבה המאוד קרובה ומדוע הם נחשפו לכזה שיעור לא מסודר. מבלי להכנס לזכותם, חובתם או חוקיות המעשה אני חושב שכזו התארגנות היא דוגמא לפארטאצ', חפיף, זילות חייהן של המתאמנות ומשפחותיהן. כך הן למדו, כך הן התאמנו וכך את חושבות שהן יכולות לתת מענה. אני מתבייש בישראליות כזו. אפילו מאבטחים לא עוברים כזו הכשרה מחופפת.
אין ספק שעתה הנשים הללו מודעות למשמעות של החזקת אקדח או רובה. הן יודעות לאחסן הן יודעות לכוון, הן בטיחותיות הן מדויקות, תוך 20 דקות הן רכשו נצרה בראש. אבל כאשר חס וחלילה הילד שלהן או של השכנים יפגע ממשחק בנשק כי הוא ראה מה צריך לעשות והדגים לאחרים, האם נזכור מה היה Source of all evil? (לא! לא המדינה ובאי כוחה!)
אתם מוזמנים להמשיך בדיון העקר בתוכן ולא במהות להביא ציטוטים מפה ומשם ולדקדק בטרמינולוגיות השונות. המגמה של נושאי נשק לא מיומנים ומסוכנים לציבור (לעצמם!) ממשיכה ואין פוצה פה.
איתמר צודק, אני התמים מכל. בעבר חשבתי שלבעלי המטווחים ומדריכי הנשק חלק משמעותי מהאחריות להדרדרות רמתם של נושאי הנשק. הם נשכו שפתיים והסמיכו אנשים שמהווים סכנה לכולנו מסיבותיהם שלהם. אבל ההתגייסות שאני רואה כאן לזכותה של מסגרת חיצונית לא מפוקחת, לא רצינית ורשלנית מראה שאם לא במטווחים, יעברו ההכשרות במגרש המשחקים.
לעניין עצמו - אני מתקשה להבין למה במדינה עם יותר מ 40 מטווחים רשומים מתבצע שיעור נשק בגן משחקים. אני מתקשה להבין באיזו רמה הועברו הוראות הבטיחות. אני מתקשה להבין למה היו ילדים בסביבה המאוד קרובה ומדוע הם נחשפו לכזה שיעור לא מסודר. מבלי להכנס לזכותם, חובתם או חוקיות המעשה אני חושב שכזו התארגנות היא דוגמא לפארטאצ', חפיף, זילות חייהן של המתאמנות ומשפחותיהן. כך הן למדו, כך הן התאמנו וכך את חושבות שהן יכולות לתת מענה. אני מתבייש בישראליות כזו. אפילו מאבטחים לא עוברים כזו הכשרה מחופפת.
אין ספק שעתה הנשים הללו מודעות למשמעות של החזקת אקדח או רובה. הן יודעות לאחסן הן יודעות לכוון, הן בטיחותיות הן מדויקות, תוך 20 דקות הן רכשו נצרה בראש. אבל כאשר חס וחלילה הילד שלהן או של השכנים יפגע ממשחק בנשק כי הוא ראה מה צריך לעשות והדגים לאחרים, האם נזכור מה היה Source of all evil? (לא! לא המדינה ובאי כוחה!)
אתם מוזמנים להמשיך בדיון העקר בתוכן ולא במהות להביא ציטוטים מפה ומשם ולדקדק בטרמינולוגיות השונות. המגמה של נושאי נשק לא מיומנים ומסוכנים לציבור (לעצמם!) ממשיכה ואין פוצה פה.
איתמר צודק, אני התמים מכל. בעבר חשבתי שלבעלי המטווחים ומדריכי הנשק חלק משמעותי מהאחריות להדרדרות רמתם של נושאי הנשק. הם נשכו שפתיים והסמיכו אנשים שמהווים סכנה לכולנו מסיבותיהם שלהם. אבל ההתגייסות שאני רואה כאן לזכותה של מסגרת חיצונית לא מפוקחת, לא רצינית ורשלנית מראה שאם לא במטווחים, יעברו ההכשרות במגרש המשחקים.
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד