עוזי חדש - Uzi-Pro

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: עוזי חדש - Uzi-Pro

על ידי עמרי גוטמן » 30 נובמבר 2011, 08:48

אילן ב כתב:
אגב לאנשי חברת החשמ"ל והקק"ל ורשות שמורות הטבע בשטחים הנושקים לשטחים ומעבר להם הייתי מאד ממליץ על רוס"ר.

במילואים האחרונים שעשיתי איבטחנו אנשי חברת חשמל סמוך לחברון, שהביאו איתם גם ארבעה מאבטחים של מודיעין אזרחי. לשניים מהם היו גלילונים.
בשיחה איתם מסתבר שהם עובדי קבלן, אך מצוותים אך ורק לעבודה בחברת חשמל ולמעשה מאבטחים שלהם לכל דבר ועניין (מלבד הפגיעה בזכויות ובשכר...)
Glockus Contremo
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי נועם » 30 נובמבר 2011, 13:19

הגלילונים יוצאים מהמערך ועוברים כולם לתבור.
נועם שגיב.מדריך ירי ולחימה,כיתות כוננות וירי מעשי,זיקוקים ופירו',נשק מוסמך תע"ש
נייד 050.5655325 http://www.arms.org.il
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי ליאור45 » 30 נובמבר 2011, 14:01

נועם, במילואים אני משתמש באותו האמל"ח בדיוק מאז גיוסי לפני 21 שנים (למעט החלפת בראוניג M1919 במאג). קשה לי לדמיין שהיחידה בה אני משרת כלולה באותו "המערך".

Be nice and polite to everyone and carry a loaded gun
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי עמרי גוטמן » 30 נובמבר 2011, 14:17

נועם כתב:הגלילונים יוצאים מהמערך ועוברים כולם לתבור.

אתה בטוח? לחברות אבטחה אזרחיות?
Glockus Contremo
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי higt-power » 01 דצמבר 2011, 17:24

itamar כתב:לדעתי...
לקחו משהו טוב ופשוט וסירבלו אותו בשביל עוד "וואסח".
אני מבין מעבר לגוף פולימרי כדי להפחית משקל אבל:
1. ידית דריכה בצד?
2. מליון מסילות פיקטיני?
3. ידית אחיזה קדמית עם כל מסגרת הפלסטיק הזו מסביב?

1)כדי לפנות את החלק העליון למסילת אופטיקה .
(מענין איך דאגו שהכוונת תשמור איפוס אחרי פירוק לניקוי )
2)זה מה שהשוק רוצה היום ,אז נותנים .
3)באמת שאלה טובה .

itamar כתב:
MP7 - תחום חדש לגמרי של כלי נשק, ולכן אני לא חושב שיש בסיס הוגן להשוואה.

MP7 כלי בקוטר 4.6X30 שייך לקטגוריה של PDW PERSONAL DEFENSE WEAPON, כמו FN 5.7 ושו"ת.
כלים בעלי קליע בקוטר 0.22~ קל ומהיר חודר שכפצי"ם, שמאבדים אנרגיה אחרי 400מ.

אני מדבר על תמ"קים 9ממ..ושם השוק מוצף ומפוצץ.
אני לא רואה איך אפשר להסליק עוזי כזה מתחת לבגדים עם ידי דריכה ענקית כזו בצד.
כל היתרון של עוזי היה קומפקטיות. מחסנית בתוך בית ההדק, סדן שעוטף את הקנה ובכך מקצר את האורך הכללי של הנשק. הרגת את זה - הרגת את הכלי.

א.

הPDW הוא לא "תחום חדש" אלא הגדרת יעוד שהחלה בנא"טו של שנות ה80 ,אם תסתכל באתרי היצרנים תראה שהם מסווגים את הכלים הללו כתתי מקלע לכל דבר .
לגבי השאר אל תשכך שמה שאנחנו רואים בתמונה הוא במקרא הטוב אב טיפוס אם תהיה דרישה
תהיה בטוח שהידית תוחלף בידית קצפיצית מתקפלת ומגן היד המגושם ירד (ראה דוגמת מיקרו תבור ).

רועי 357 כתב:אחד הכלים הראשונים שהוכרזו כPDW זה הMP5-PDW
תמונה
שהוא 9 מ"מ...
רק אחרי זה הגיעו הP90 והMP7
לדעתי כאשר העוזי כבר לא בתצורה הישנה
אני לא מבין למה לא להשתמש בערכת הKPOS או הרוני...
אותם מסילות,תכולת מחסנית-קנה אפשר לקנות...
ואני די בטוח שזה יותר זול

השאלה היא הוכרזו ע"י מי ?
אם כל הכבוד להקלר הדרישה היסודית של נאטו לחדירה של פלטת מיגון CRISAT ב200 מטר לא מתמלאת בכלי הזה ,ולמעשה אני לא מכיר אף כלי בקוטר 9מ"מ שכן עמד בדרישה הזאת .
אמרו פה מספיק על מיתוג ושווק העולם המודרני ,אבל בוא נזכור שגם אם אני קורא לרכב המשפחתי שלי "פרמולה 1" עדין הוא לא מגיעה ל420 קמ"ש (אפילו לא עם ספוילר :lol: )

רועי 357 כתב:את כל מה שציינת אני יכול להשיג עם ערכת kpos גלוק+קנה ארוך+מחסנית 33+בורר מצבים (כמובן לא בארץ-לפחות לא לאזרח) במחיר נמוך יותר,ברוב המקרים גם משקל נמוך יותר, וגם יש אפשרות לאקדח.

זה קצת מזכיר לי את הקטע מרחוב סומסום ...
"מה היה קורא אם לזבוב היו רגלים של צפרדע וראש של צפרדע ......"
בסוף היום בצינה של הגלוק 18 אתה יכול להכיל קנה של 6 אניטש בסך הכל.
פשוט כי יותר מזה תהיה לך בעיה של זיוות בהכנסת והוצאת קנה לניקוי .
אתה רוצה יותר מזה תעבור לצינה של 34 ואז צריך להתאים את המנגנון לצינה החדשה וגם זה יעזור
רק עד ל9-8 אינטש קנה ופה נגמר העסק .
אם תרצה יותר מזה צריך להנדס צינה חדשה וערכה חדשה שתכיל את הכלי .
שים לב גם שכל הקנים הארוכים מיועדים לשימוש ספורטיבי אזרחי ולא ברור כמה יהיו עמידים בירי אוטומטי מאסיבי .
בקיצור זה אולי נחמד כמחשבה על הנייר אבל הדרך למימוש עדין ארוכה .
וכל זה כדי לקבל אקדח מחופש ולא תמ"ק אמיתי .
אפילו נגיד שהכל דופק פיקס ,עדין זה בסך הכל עוד מתחרה אחד בשוק .
ולא כולם רוצים אוו יכולים לקנות גלוק, מה לעשות?!
גם מבחינת המחיר,אם תעשה חשבון שהאקדח עולה ללקוח בסביבות ה300 דולר הקנה עוד 50 דולר והערכה עוד 200 דולר זה כבר לא כל כך זול ביחס לתמ"ק "אמיתי".
נערך לאחרונה על ידי higt-power בתאריך 01 דצמבר 2011, 22:59, נערך 3 פעמים בסך הכל.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 01 דצמבר 2011, 17:58

אתה רוצה יותר מזה תעבור לצינה של 34 ואז צריך להתאים את המנגנון לצינה החדשה וגם זה יעזור
רק עד ל8 אינטש קנה ופה נגמר העסק, כי אם תרצה יותר מזה צריך להנדס צינה חדשה וערכה חדשה שתכיל את הכלי .

שלילי...

גלוק 18 זה חיה לגמרי אחרת ובכוונה.

הגובה של המסילות שונה מאשר ב-17/34/17L כדי שחס ושלום לא תוכל לקחת צינה של 18 ולהלביש אותה על אחד מהגופים האלה וכך לקבל אקדח אוטומטי "חוקי".

בנוסף, אתה צריך על הצינה את המנגנון הבורר בין אוטומט לבודד.

בקיצור..אם אתה רוצה צינה יותר ארוכה לגלוק 18, אתה צריך לייצר אותה במיוחד - או להסתפק בקנה 6 אינץ'.

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 02 דצמבר 2011, 12:21

אילן ב כתב:"בשנים האחרונות, אולי בגלל הלחימה באפגניסטאן, אנחנו מרגישים שהתהפכה המגמה, וכיום גם נשק בעל קליע 7.62 לטווחים רחוקים יחסית וברמת דיוק גבוהה, נחשב מרכזי, גם בהיבט של הקליבר וגם של האופטיקה (הכוונות). “מדברים כיום יותר על הציוד שעוטף את החייל. נוצרה בשלות בכיוון של נשק מדוייק יותר לחייל בודד. משקיעים הרבה באופטיקה. אנחנו חושבים שהגופים השונים מחכים שיצרני נשק ייתנו מענה למגמות החדשות, ואנחנו החלט נערכים לכך."
העתקתי קטע מהכתבה ................................
שמסביר בדיוק שמי שמקצר את הקנה חושב קצר.
אני לא רוצה להרחיב ומקווה שכל מי שצריך הבין את הרמז.

השאלה היא אם אתה מסתכל על מה שהכומר אומר אוו מה שהוא עושה .....
תסתכל על הצבא האמרקאי שנושא בעיקר הלחימה שאפגניסטן .
צבא שהתחיל את המלחמות באפגניסטן ועירק כשרוב הצבא מצויד ברובי הA2 ומאוחר יותר A3 וA4
עבר כמעט כולו לM4 היום אתה כמעט ולא רואה שום דבר עם קנה מעל 15 אינטש אצל שום חייל
בשני החזיתות .
אז איפה כן מתבאת הדרישה לקליבר הגבוהה להלן ?
בכך שבמחלקות החי"ר נוסף במהלך השנים האחרונות מכרכיב מסוים של חיפוי כבד ,אבל בעיקר תוגבר כוח האש .
היום אתה רואה בהרבה מסגרות את אחד משני הקלעים הכיתתים חמוש בגרסה כזאת אוו אחרת
של M-14 משופר עם אופטיקה אוו כלי דומה אחר במקום בA4 /A3 הסטנדרטים .
מה שבעצם ממציא מחדש את "צלף הסער" שהיה פה בשנות ה80 וה90 רק בשם אחר "קלע כבד".
אתה רואה בחלק מהמסגרות שבהם במקום מקלע כיתתי אחד יש שניים וכולם מצוידים באופטיקה .
לפעמים אתה גם רואה הורדה של מקלע בינוני מהדרגות המסיעות לרובאית ואפילו יש דגם חדש
לM60 הותיק שהוצג גם פה אצלנו ב IDSEF האחרונה דגם.
A5 שהוא קצר וקל משמעותית ביחס
לדגם המקורי ויחסית למא"ג ובנוי לנשיאה נוחה והסתערות בעיקר בשטח בנוי.
הכלים הללו מיועדים להשתלב בתפקיד הנשק מסיע הכיתתי במקום אוו בנוסף למקלע הקל .
אתה גם רואה סיורים שיוצאים עם גיבוי רכוב של מינגאן אוו מק"כ.
וגם רובי הצלפים עבורו לפחות בחלקם שידרוג .
הרובים ה"בינונים" כמו הM24 הוחלפו במקמילן 0.338 לפואה (בדומה לעודד שלנו שגם אותו עד כמה שאני זוכר מצאת כ"חלמאות"),ו"הבראט" הוחלף במקמילן 0.5 המדויק יותר .
אבל פה נגמרת ה"מהפכה" .
שאר הכוח דווקא "קיצר קנה " והעמיס אופטיקה על כל מסילה פנויה ואז עוד קצת כמו שאצלנו .....

ואם אתה שואל את עצמך מדוע , אז התשובה כמו שהמורה שלי לספרות והבנת הנקרא תמיד אמרה "צריך לקרוא כל מאמר עד הסוף לפני שמסקים מסכנות" ....

למרות עליית קרנו של הנשק המדויק ארוך הטווח, הלחימה צפויה בכל זאת להיות הרבה יותר אורבאנית.

“אמנם הנושא הזה נדחק הצידה בעקבות אפגניסטאן, אבל אין לנו ספק שהלוחמה בשנים הבאות אכן תהיה אורבאנית.

(ההדגשה במקור)
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי רפתן » 02 דצמבר 2011, 14:12

עובדות
המקמילן בצבא ארה"ב נכנס במקביל לבארט.
למה אצלנו נכנס הבארט ולא המקמילן ? (תנסה לברר)
M-24 בצבא ארה"ב לא הוחלף בשום דבר חוץ מ M24 משופר.
ה0.338 הוכנס אצל סופר סנייפרס בנוסף ל מקמילן. והוכנס אצל הבריטים גם כן לסופר סנייפרס. מושג שלא קיים בצה"ל (למעט פה ושם)

בצבא חלם ה M-14 ללא קנה מאטצ' הוכנס זמנית ע שיכנס הגל"צ שלא נכנס מעולם. והוחלף ב M24.
ה M24 נכנס 10 שנים אחרי ההחלטה עם טלסקופ אינצ'י במקום מטרי.
כשבכר היה קחצ"ר הוא אמר ל"במחנה" שצלף זה ל400 מ'.
את ה0.338 הכניסו לכל המערך במקום רק ליחידות מיוחדות. - כאן הייתי נגד - ולא נגד ה 0.338 (אתה אולי לא מספיק מקצועי בשביל להבין מה כתבתי ? חזור וקרא מחדש)
כל המערך צריך לעבוד על כלים שיוכלו להיות מוזנים ביום פקודה (כמו מלחמת יוה"כ - אשמח לדעת באיזה גזרה היית במלחמה זו)

לסיכום בביקורי ב 81 מצאתי צבא ארה"ב עובד עם רובאי 5.56
קלע כיתתי 5.56 , קלע סער עם 7.62 צלף 7.62
וסופר סנייפר עם רובים בהתאמה אישית. בינהם גם מקמילן 0.5

ככל הידוע לי מלפני שנתיים (הפעם האחרונה שנפגשתי עם מישהו שמבין מה שהשתנה הוא בעיקר איכות הכלים והאופטיקה.
ובכך שמערך הסופר סנייפרס עבר מכלים בבחירה אישית לכלים קבועים עם אפשרות להתאמה אישית.

אגב באפגניסטן הוסיפו לפני שנתיים יותר קלעי סער (7.62) ע"ח 5.56. בנוסף הם היו במעבר מ M25 ל M14 המשופר.

צה"ל שלנו בבעיה.
אין לו כמעט צלפים.
קלעי הסער שלו לא ממצים את יכולת הנשק.
רמת הרובאים ירודה.
צריך להוציא את "השטחים" מצה"ל (לא להתבלבל).
הצבא הזה ערוך ללחימה אורבנית במקום להערך לאיומי : סיני, הלג'ה הסורית, הגלעד.
לקחי יוה"כ (סואץ + סרפאום) ולבנון (1+2). מלמדים אותנו שעדיך לכתר שטח אורבני מאשר להכנס לתוכו.
אבל מי שלא מתעמק נוטה לכתוב דברים שאני חולק עליהם מקצועית.
אילן בן נון מהרפת
לא מדריך ירי
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 02 דצמבר 2011, 14:25

אילן,

90% מכל הקשור לצליפה ברמה גבוהה זה נסיון והרבה נסיון. הרבה ירי, הרבה אימונים והכי חשוב הרבה מאד נסיון מבצעי.
אצלינו בצה"ח, עד שחייל מבין מאיזה צד של הנשק יוצא הקליע הוא כבר משתחרר הבייתה.
אחרי שהוא משתחרר, הוא עושה שנה טיול בהודו (אם בכלל חוזר משם), אחר כך 3-6 שנים אוניברסיטה (ולתמי"ם) ואחר כך עד שהוא מצליח להסתובב הוא משתחרר ממילואים.

כל עוד לא ישנו את החוק הזה של שירות חובה לכולם ולא יבנו צבא מקצועי אל תצפה לגדולות ונצורות.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי higt-power » 02 דצמבר 2011, 19:13

רפתן כתב:
(כמו מלחמת יוה"כ - אשמח לדעת באיזה גזרה היית במלחמה זו)
אני ישמח אם אתה תזכיר לי באיזה גזרה אתה היתה ב"מנהרת הכותל", "גאות ושפל" ,"חומת מגן"
"גשמי קיץ" מלחמת לבנון2 "עופרת יצוקה" ובכל מה שהיה באמצע.

לסיכום בביקורי ב 81 מצאתי צבא ארה"ב עובד עם רובאי 5.56
בוקר טוב השנה היא 2011 ועוד מעט 12 ,אתה יודע כמה מים זרמו מאז מתחת לגשר?

צה"ל שלנו בבעיה.
אין לו כמעט צלפים.
קלעי הסער שלו לא ממצים את יכולת הנשק.
רמת הרובאים ירודה.
פה אתה צודק,למה זה ככה?, זה כבר מצריך אשכול ארוך מידי
צריך להוציא את "השטחים" מצה"ל (לא להתבלבל).
למה בדיוק ?
כי זאת סיסמה קליטה שמישהוא זרק במהלך מסע ההלקאה העצמית בסוף לבנון 2 ?

הצבא הזה ערוך ללחימה אורבנית במקום להערך לאיומי : סיני, הלג'ה הסורית, הגלעד.
וזה רע כי ?
תזכיר לי מתי לאחרונה לחמנו באזורים להלן ?!
אהה אני יודע ב1973 (במלחמה ההיא שכל כך חשוב לך לדעת איפה היתי) .
התאריך של היום מלמד אותנו שמאז אותה מלחמה עברו לא פחות מ38 שנים

למעשה תיכף נציין 30 שנה מאז הפעם האחרונה שבה לחמנו מול צבא סדיר בכלל באיזה שהוא מתאר (ולא משטרה הפלסטינאית אפילו בצחוק לא נחשבת לצבא סדיר).
ותזכיר לי מה עשינו מאז ?
אה כן לחמנו בסביבה "אורבנית".

לקחי יוה"כ (סואץ + סרפאום) ולבנון (1+2). מלמדים אותנו שעדיך לכתר שטח אורבני מאשר להכנס לתוכו.
תזכיר לי כמה שנים אתה כבר מכתר את עזה ?
איזו תועלת זה הביא לך בדיוק ?
גאות ושפל שנת 2000-2001 זוכר ?
האם הכיתור של בית להיא הפסיק את הירי לגילו ?
האם הפעילות של כל הטנקים והצלפים שהביאו לשם הפסיקו את הירי ?
אתה זוכר איך בסוף הופסק הירי ?

מי שמחפש ענק מפחיד בכל תחנת רוח שלא יתפלא כשהוא קם עם כאב ראש .....
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אילן ב » 03 דצמבר 2011, 01:38

היגט מכובדי אני לא אתחרה איתך אך לא בטוח שאפסיד לא במספר ימי המילואים ולא בחלק מהארועים שהזכרת.
השנה היא אכן 2012 !!!
משום מה מי שנקרא למילואים בתנאי קבע בשנת 1993 כדי לבחון נשק לקלעים וצלפים הייתי אני - ההמלצות יושמו קצת עקום החל מ 2003.
בפועל עסקתי בנושא באופן די מקצועי ושמרתי עד לפני שנתיים על קשר מקצועי עם עמיתים בתבל.
כשאני כותב לך על חילופי מידע טריים עם בעל מקצוע מלפני שנתיים ואתה לא מקבל את זה (אולי לא הפנמת מה שאמרה המורה לספרות?) זו כבר לא הבעיה שלי.

נכון אין שינוי במצריים שעשוי להתדרדר "פואד" בן אליעזר מדבר שטויות. אין אי יציבות בסוריה. ההיסטוריה שלימדה אותנו שבין 1947 ל 1966 היה ממוצע השלטון בסוריה שנה וחצי לא חשובה כי במילא אף אחד לא לומד ממנה. השלטון בירדן יציב ביותר. לא נשפט לפני חודשיים מי שחדר מירדן ע"מ לבצע בציר 90 פיגוע (רק שהוא לא הצליח כמו בדרום). ונכון לחושך הניסיון ממלחמת יוה"כ אני לא בדיוק סומך על האקמול שמחלקים לי.
כל כשלונות לבנון 2 נבעו ונובעים בדיוק מהגישה שאותה אתה מייצג. כמה חבל שלא שמעת את האלוף הרצל שפיר (תקוותי שאתה יודע מי זה) שחקר עבור הרמטכ"ל את כשלי לבנון. אולי היית מחכים ואולי לא היית מבין. אני רוצה להיות מוכן ליום פקודה למרות שהיום אני רק חייל בכתת הכוננות של הישוב.
וכאן ציטוט מהרצל שפיר.
בששת הימים לחמו משוחררי העצמאות ובוגרי קדש.
ביוה"כ נלחמו עדיין חלק מבוגרי העצמאות בוגרי קדש וששת הימים.
אפילו ב82 (שם הייתי מגויס 96 יום) לחמו בוגרי מלחמות ומאז לא היו לנו ממש מלחמות של תנועה והבקעה. לא ארועי המנהרה, לא גאות ושפל לא חומת מגן ולא גשמי קיץ.(אגב בחלקם כן הייתי ובאופן משמעותי בחומת מגן) . עד ללבנון 2 שם צה"ל לא הצליח לבצע כראוי הבקעה - תנועה ופתיחת צירים לדרגים. עופרת יצוקה לא מעידה כלום כיוון שיחסי הכוחות היו אחרים. למרות שצה"ל של היום מוכן יותר מצה"ל של 2006.
איני יודע מה היו תפקידיך בצה"ל. אך משום מה ובאופן מוזר לאחר שפורק ההגמ"ר - מה שהוגדר ע"י הרמטכ"ל גבי אשכנזי כטעות קולוסאלית. הוחלט לאחר לבנון 2 להקימו מחדש. ובאופן תמוה אני המפחיד אנשים בלילה פאניקר ללא תקנה בלי שום הבנה צבאית נתבקשתי ע"י המח"ט באזור לשוב למילואים ולהקים מחדש את גדוד ההגמ"ר 4 שנים עבדתי על הפרוייקט שכלל תקנון מחדש אסוף כו"א ואמוני הקמה. לגדוד הגדול ביותר בחיל המילואים בגזרה הארוכה ביותר של צה"ל. והעברתי למג"ד גדוד ערוך ומוכן ליום פקודה שעדיין כמו בכל יחידה יש תמיד מה לשפר ולהוסיף. אז בעיניך אני מטומטם והיסטרי...אך כנראה שבאיזשהו מקום יש מישהו אחר שהחליט לסמוך עלי.
שתהיה לך שבת שלום - הלוואי שאני אצא טיפש. ושלא תהינה עוד מלחמות.
חבר isia זכור !
הבאים למטווח לא באים על מנת לפגוע בך,
אך מרגע שנכנסו בשעריו לא יחדלו מלנסות.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי itamar » 03 דצמבר 2011, 09:35

היגט,

אף אחד לא אומר שצריך להזניח את השטחים או שלא צריכים כוחות מיומנים שידעו להתמודד בהצלחה עם האיומים במרחב הזה.
אנחנו אומרים שסוג כזה של כוחות צריך להיות או חלק מהמשטרה/משמר הגבול או גדודים יעודיים למטרה הזו.

צבא צריך להתאמן למלחמה ולהגנה על גבולות הארץ מפני צבאות סדרים עם כל התולי"ם שאתה מכיר (שטחים פתוחים, מבוצרים, מכשולים כאלה ואחרים).
זה לא יתכן ששיטור, לוחמה בטרור, ופעולות אכיפה כאלו ואחרות יהפכו לתו"ל המוביל בצה"ל. שכל שדרת הפיקוד, ושעיקר הכח הלוחם יאבד את כל מיומנויות הלחימה במקצועות בהם אם אמורים להתמחות.
במילים אחרות, לצנחנים, שריון, תותחנים, הדסה וחי"ר אין מה לחפש בשטחים. הם אמורים לעשות דברים אחרים.

למה? כי בזמן שאנחנו ישנים בעמידה, מצרים למשל משקיעה כ-90% מהתל"ג בהתעצמות צבאית, סוריה משקיעה בבניה של מערך רקטי שיוכל להחזיר את מדינת ישראל 60 שנה אחורה במטח אחד, ועם ירדן יש לנו את הגבול הארוך ביותר וגם הם לא טומנים ידם בצלחת.

לא צריך להיות אסטרטג גדול כדי להסתכל מסביב ולהבין שהמצב עם שכנינו מסביב לא בדיוק הולך ומשתפר, ושעם מיומיות הלחימה וה-ATITUDE שיש היום לצבא לא נגיע בדיוק רחוק.

א.
אקסיומה:

2. מחירי תחמושת או
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי נועם » 05 דצמבר 2011, 23:34

ליאור45 כתב:נועם, במילואים אני משתמש באותו האמל"ח בדיוק מאז גיוסי לפני 21 שנים (למעט החלפת בראוניג M1919 במאג). קשה לי לדמיין שהיחידה בה אני משרת כלולה באותו "המערך".

מדובר על מערך האבטחה האזרחית בלבד.

במקרה שלך ליאור, המקסימום שתקבל הוא M16 מנוסרר שאחרי 25 מטר יסבסב לך את הקליע לכל הרוחות ויכה במטרה על צידו, באופן אומנותי למדי על מטרות הנייר במטווח... :mrgreen:
"יש לנו ציבור מסור להגנה ומוכן לחרף את נפשו להגנה על הציונות, אך אין לנו ציבור מוכשר,מאומן ומצויד לכך". ד.בן גוריון
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 05 דצמבר 2011, 23:35

עמרי גוטמן כתב:
נועם כתב:הגלילונים יוצאים מהמערך ועוברים כולם לתבור.

אתה בטוח? לחברות אבטחה אזרחיות?

כשמש בבצהרי היום, חי נפשי, התעסקתי בהדרכתם עד לסוף אוגוסט הזה..
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

על ידי נועם » 05 דצמבר 2011, 23:45

היגיט, הגזמת ובגדול, אתה לא כותב לעניין ומטיח האשמות חסרות טעם וטיעון באדם הלא נכון.

מן הראוי שתחזור בך ותתנצל.
סמל אישי של המשתמש
מדריך ירי

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד