הפקדת נשק לרגל נסיעה לחו"ל
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
Re: הפקדת נשק לרגל נסיעה לחו"ל
תחשוב לעצתך למה אתה רוצה להפקיד?
אם כדי להיות "מכוסה" חוקית - אז אתה לא חייב להפקיד אצל סוחר.
די שתנעל בבית כראוי, תחמושת בנפרד מהכלי.
עדיף כספת ביתית.
אם אתה רוצה אבטחה מכסימלית נגד גניבה אז אולי אצל סוחר או מטווח. שם יש כספת משמעותית, אזעקה, מוקד ושאר ירקות.
אם כדי להיות "מכוסה" חוקית - אז אתה לא חייב להפקיד אצל סוחר.
די שתנעל בבית כראוי, תחמושת בנפרד מהכלי.
עדיף כספת ביתית.
אם אתה רוצה אבטחה מכסימלית נגד גניבה אז אולי אצל סוחר או מטווח. שם יש כספת משמעותית, אזעקה, מוקד ושאר ירקות.
- סליקאי זהב

שלום לכולם. השרשור הזה ישן מאוד ולכן מקפיץ.
האם מישהו יודע אם החוק השתנה?
אני מתכנן לנסוע לחו"ל בקרוב ורוצה לדעת האם יש חובה להפקיד.
אח שלי שמחזיק נשק והיה בחו"ל סיפר לי שהוא הבין שאם אין אישור הפקדה לנשק שברשותך, פקיד הגבולות בביקורת דרכונים יכול (אם הוא בודק) למנוע ממך לצאת מהארץ?
באתר של האגף לרישוי יש את החוברת כללים הישנה שלהם (אפריל 12) שבה אפילו לא מוזכר חובת האחסון בכספת בבית.
יש למישהו חוברת מעודכנת יותר או איזשהו מידע בנושא?
האם מישהו יודע אם החוק השתנה?
אני מתכנן לנסוע לחו"ל בקרוב ורוצה לדעת האם יש חובה להפקיד.
אח שלי שמחזיק נשק והיה בחו"ל סיפר לי שהוא הבין שאם אין אישור הפקדה לנשק שברשותך, פקיד הגבולות בביקורת דרכונים יכול (אם הוא בודק) למנוע ממך לצאת מהארץ?
באתר של האגף לרישוי יש את החוברת כללים הישנה שלהם (אפריל 12) שבה אפילו לא מוזכר חובת האחסון בכספת בבית.
יש למישהו חוברת מעודכנת יותר או איזשהו מידע בנושא?
ירון
_ _ _
"עדיף עורך דין גרוע מקברן מצויין"
_ _ _
1. אין חובה להפקיד, אבל מומלץ מאד.
2. אני נוהג להפקיד אצל סוחר ולנסוע לחו״ל בראש שקט.
3. אני מחזיק ברישיון מעל 50 שנה. אף פעם (ונסעתי לחו״ל לא מעט) לא שאלו אותי דבר בנושא זה בביקורת הגבולות.
4. אם יש ברשותך כרטיס מגנטי למערכת הביומטרית, בביקורת דרכונים אינך פוגש פקיד כלל.
2. אני נוהג להפקיד אצל סוחר ולנסוע לחו״ל בראש שקט.
3. אני מחזיק ברישיון מעל 50 שנה. אף פעם (ונסעתי לחו״ל לא מעט) לא שאלו אותי דבר בנושא זה בביקורת הגבולות.
4. אם יש ברשותך כרטיס מגנטי למערכת הביומטרית, בביקורת דרכונים אינך פוגש פקיד כלל.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
אני טס לא מעט ולא שמעתי על כך מעולם
מה גם שרוב האנשים מוציאים כרטיס לבידוק מהיר ואז שום פקיד הגירה לא פוגש אותך (אני לא דיברתי עם אחד יותר מ10 שנים)
לדעתי הפקדה אצל סוחר זה קצת מוגזם - אבל תלוי איפה אתה גר ומה אתה עושה (אם אתה איש קבע וכולם יודעים שיש לך אקדח - אז דווקא כדאי להפקיד)
למי שמוסלק רוב הזמן - אקדח בכספת ביתית ותחמושת מוחבאת במקום אחר נראה לי מקדם בטיחות טוב מספיק
מה גם שרוב האנשים מוציאים כרטיס לבידוק מהיר ואז שום פקיד הגירה לא פוגש אותך (אני לא דיברתי עם אחד יותר מ10 שנים)
לדעתי הפקדה אצל סוחר זה קצת מוגזם - אבל תלוי איפה אתה גר ומה אתה עושה (אם אתה איש קבע וכולם יודעים שיש לך אקדח - אז דווקא כדאי להפקיד)
למי שמוסלק רוב הזמן - אקדח בכספת ביתית ותחמושת מוחבאת במקום אחר נראה לי מקדם בטיחות טוב מספיק
- סליקאי כסף

א. יש לי בעיה עקרונית עם הכרטיס הביומטרי ולכן אין לי אותו.
ב. אני גם כבר טסתי מאז שיש לי אקדח ולא שאלו אותי כלום, אני שואל כי הבנתי שלאחרונה החוק שונה, אבל אני מבין שהבנתי לא נכון והחוק לא שונה.
ג. אם למישהו יש מידע חד משמעי אשמח לדעת.
תודה
ב. אני גם כבר טסתי מאז שיש לי אקדח ולא שאלו אותי כלום, אני שואל כי הבנתי שלאחרונה החוק שונה, אבל אני מבין שהבנתי לא נכון והחוק לא שונה.
ג. אם למישהו יש מידע חד משמעי אשמח לדעת.
תודה
ירון
_ _ _
_ _ _
שלם חברים,
כבר שנים אני קורא בפורום על כל מיני סוחרי נשק מקומיים (ישראל) שעושקים לקוחות ו/או נותנים שירות גרוע.
כאשר מבקשים לפרט את שמם, הופך כל אחד לחסיד אומות עולם ואינו מפרסם דבר.
המקרה היחיד הזכור לי, שננקב שם בית-העסק בפורום, היה של יחס גרוע ב-"זיניוק" בחיפה.
במקרה זה עטו כמה צדקנים על המפרסם, אך מ-"זיניוק" פרסמו התנצלות !!
תחליטו: אם רוצים להפסיק יחס גרוע, יש לפרסם, או לבקש מהנהלת "הסליק" לבדוק מול בית העסק. בית העסק יוכל להגיב תגובה הוגנת.
אם לא לפרסם / לבדוק, אז מה הטעם "לקטר" סתם?
בברכת חג כשר ושמח לכולם,
חיים זאבי
כבר שנים אני קורא בפורום על כל מיני סוחרי נשק מקומיים (ישראל) שעושקים לקוחות ו/או נותנים שירות גרוע.
כאשר מבקשים לפרט את שמם, הופך כל אחד לחסיד אומות עולם ואינו מפרסם דבר.
המקרה היחיד הזכור לי, שננקב שם בית-העסק בפורום, היה של יחס גרוע ב-"זיניוק" בחיפה.
במקרה זה עטו כמה צדקנים על המפרסם, אך מ-"זיניוק" פרסמו התנצלות !!
תחליטו: אם רוצים להפסיק יחס גרוע, יש לפרסם, או לבקש מהנהלת "הסליק" לבדוק מול בית העסק. בית העסק יוכל להגיב תגובה הוגנת.
אם לא לפרסם / לבדוק, אז מה הטעם "לקטר" סתם?
בברכת חג כשר ושמח לכולם,
חיים זאבי
- תרמתי למען הסליק

עשיתי חידוש רישיון לפני מעט יותר מחצי שנה. לא היו שום עדכונים בנושא חובת הפקדת נשק כשאתה יוצא לחו"ל.
נסעתי לחו"ל לפני כ-7 חודשים. דווקא הפעם, בניגוד לפעמים הקודמות, לא הפקדתי את הנשק, אלא השארתי בכספת נעולה שבמשרד נעול שבאתר מאובטח, כך שהייתי שקט בנושא הגניבה. אף אחד לא שאל אותי כלום בביקורת גבולות.
להפקדת האקדח בחנות יש 3 יתרונות ברורים:
1. אם הוא נגנב - האחריות לא עליך.
2. אם בעקבות אירוע פלילי כזה או אחר עלה חשד כנגד חזיקי אקדח בכלל או מסוג מסויים בפרט - אתה נקי מכל חשש.
3. אם אתה נוסע לתקופה ארוכה, ובמיוחד אם היא לא חד משמעית (לדוגמה - שליחות/תפקיד/רלוקיישן) והרישיון שלך פג כשאתה לא כאן, אז אם האקדח מופקד בחנות - הרישיון יוקפא ולא יצריך חידוש, אלא רק בחזרתך לארץ.
מה שכן, למרות שאין דרישת חוק להפקדת האקדח, כן קיימת חובת דיווח תוך 72 שעות אם האקדח אבד או נגנב. עכשיו תחשוב, אם אתה משאיר את האקדח בכספת בבית והבית נפרץ, האם מישהו יודיע לך לחו"ל על האירוע ע"מ שתוכל לדווח בזמן?
נסעתי לחו"ל לפני כ-7 חודשים. דווקא הפעם, בניגוד לפעמים הקודמות, לא הפקדתי את הנשק, אלא השארתי בכספת נעולה שבמשרד נעול שבאתר מאובטח, כך שהייתי שקט בנושא הגניבה. אף אחד לא שאל אותי כלום בביקורת גבולות.
להפקדת האקדח בחנות יש 3 יתרונות ברורים:
1. אם הוא נגנב - האחריות לא עליך.
2. אם בעקבות אירוע פלילי כזה או אחר עלה חשד כנגד חזיקי אקדח בכלל או מסוג מסויים בפרט - אתה נקי מכל חשש.
3. אם אתה נוסע לתקופה ארוכה, ובמיוחד אם היא לא חד משמעית (לדוגמה - שליחות/תפקיד/רלוקיישן) והרישיון שלך פג כשאתה לא כאן, אז אם האקדח מופקד בחנות - הרישיון יוקפא ולא יצריך חידוש, אלא רק בחזרתך לארץ.
מה שכן, למרות שאין דרישת חוק להפקדת האקדח, כן קיימת חובת דיווח תוך 72 שעות אם האקדח אבד או נגנב. עכשיו תחשוב, אם אתה משאיר את האקדח בכספת בבית והבית נפרץ, האם מישהו יודיע לך לחו"ל על האירוע ע"מ שתוכל לדווח בזמן?
- סליקאי טיטניום

אני לא מפחד שהוא יגנב.
בכל מקרה, אם יפרצו לי לבית, יהיה מי שיודיע לי.
שלחתי שאילתה לאגף הרישוי אבל יש להם שדרוג מערכת או משהו בסגנון, נראה אם יענו לפני הטיסה...
בכל מקרה, אם יפרצו לי לבית, יהיה מי שיודיע לי.
שלחתי שאילתה לאגף הרישוי אבל יש להם שדרוג מערכת או משהו בסגנון, נראה אם יענו לפני הטיסה...
ירון
_ _ _
_ _ _
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד