הגבלה גורפת על החלפת נשקים, היתכן?

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: הגבלה גורפת על החלפת נשקים, היתכן?

על ידי trooperglock » 31 אוקטובר 2012, 11:26

אבי מור כתב:אז ראשית, צריך למצוא עו"ד שרוצה לעבוד בהתנדבות או בתשלום סמלי, שני דברים שנוגדים את ה- DNA של עורכי דין.
ומה שבאמת מכעיס אותי אחרי כל שהנים האלו, מבלי שאני יודע אפילו מי אתה, זה ציטטות כאלו בדיוק כמו שאתה כותב: "בואו נמצא"
אתה מבין שאין שום דבר מעשי באמירה הזו? מי אלו בדיוק אלו שאתה קורא להם בואו? מה פירוש המונח נמצא!?

קודם כל, למען הסר ספק, אין לי שום כוונה לפתוח איתך חזית, אני מבין שאתה כועס ושהיית בסרט הזה כבר כמה פעמים, לחלקנו זה חדש, טריטוריה לא מוכרת, ולכן יתכן שאין לך סבלנות להדיוטות שכמונו.

לגופו של עניין.... קודם כל, גם בין עורכי הדין יש מיעוט של בני אדם, ממש אנושיים... %3 .... גם באתר הזה יש כמה עורכי דין ומה שצפוי לאחרים צפוי גם להם מתי שהוא בעתיד, כולנו באותה סירה.

העזתי לחשוב כפי שציינתי מהסיבה הפשוטה שבאתר הזה, כמו באתרים אחרים בהם אני חבר ומיועדים לנושאים ספציפיים, חברים עוזרים זה לזה בתחומי עיסוקם, בד"כ בחינם או במחיר עלות.

האמנם כל כך טעיתי כאשר מדובר בעורכי דין?
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Neon Golden » 31 אוקטובר 2012, 11:34

אבי מור כתב:אז ראשית, צריך למצוא עו"ד שרוצה לעבוד בהתנדבות או בתשלום סמלי, שני דברים שנוגדים את ה- DNA של עורכי דין.

http://www.haslik.co.il/forum/viewtopic ... 12&t=14979

"עו"ד פרי נובוטני התנדב לייצג את קובי בחינם בעתירה ולכן הסכום החסר עומד כעת על 2000 ₪ בלבד, אותם הסכים עו"ד נובוטני לקבל עבורו ממי שיסכים לתרום"

"זה חשוב לקובי, אבל גם לכולנו.
בתודה,
אבי מור - מדריך ירי בכיר"
Glock 30 - "All I wanted was a 45, a stinkin' 45! The record or the gun!" - Al Bundy
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אבי מור » 31 אוקטובר 2012, 12:00

לטרופרגלוק:
אני מקווה שפעם נוכל להיפגש, ראשית על מנת שאדע מי אתה ובנוסף נוכל לדבר באריכות על כל מה שכבר קרה, ובעיקר על איך אני רואה את מה שיקרה. (אני אופטימיסט בלתי נלאה בדרך כלל ובנושא השה אני רואה רק שחורות) בקצרה אומר, עד שלא תהיה דיוויזיה בת אלפי או יותר נכון עשרות אלפי חברים, פשוט לא יקרה כלום, וגם כשחלומה של ממשלת ישראל יתקיים וישללו את כל הנשק מידי הציבור, אתרים כגון אלו ישמשו להוצאת קיטור ותו לא.
חס חלילה וחס שוב, אין לי חזית איתך או כל חבר אחר באתר זה או אחר, להיפך יש לכולנו לפחות מכנה משותף אחד, ולעיתים גם הרבה יותר מזה. אבל בהחלט נקעה נפשי מנותני עצות לא מעשיות, משולחי אחרים לעשות מעשים וממעבירי ביקורת בלי שנקפו אצבע בעצמם אי פעם.
הדיוטות זה לשימחתינו מצב זמני, אותו ניתן לרפא בעזרת ידע, אין תרופה בדוקה יותר לבורות מאשר השכלה, ואני מוכן ללמד כל אדם ולהעביר מנסיניו כל עוד מתקיים הפתגם של קונפוציוס הזקן:
"אם אתה רוצה לשתות מהתה שלי, קודם כל תרוקן את הכוס מתה שלך"

ולגבי עורכי הדין, התעלומה הזו לא חדלה להדהים אותי עד הרגע. רבים מהם היו תלמידי במשך השנים, והם עדיין חידה בשבילי.

ובאותו עניין:
נאון גולדן ידיד היקר (אחלה שם הבאת לנו פה):
פרי נובוטני הוא אפילו לא ב- 3% פרי נובטני בעייני שייך ל- 1% וכן אני העלתי את השירשור ההוא וכן פרי פעל לטובת אותו אדם שבסופו של דבר אף הוחזר לו הנשק.

וכמו שאומרת הבדיחה הישנה והכל כך משומשת: 99% מעורכי הדין מוציאים שם רע לשאר.

ועכשיו ברצינות, אני רוצה לפגוש אותו, כן את אותו עורך דין שמוכן אפילו בשכר מופחת ולא בחינם לעשות משהו, כי דיבורים לצערי אני כבר שומע עשרות שנים. אני רוצה לפגוש אותו כי אני אשמח לעזור כמו שתמיד עשיתי, בהתנדבות!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי abdul hamid » 31 אוקטובר 2012, 18:03

עוקב אחרי כל הפוסטים של העלמות הנשק מהמגזר שומר החוק.
בחיי אתם נראים מצחיקים.
לא נורא כמה שיהיה רע אח"כ יהיה טוב (או שלא יהיה בכלל)
בסופו של דבר הפיצוץ יבוא..............
שי דרומי השתמש בנשק לא חוקי
מושבניק נרצח בחצרו כי סורב לנשק
מסקנת האזרחים ה"טובים" תהיה ש..אסור להיות פרייר ויהפכו גם הם למפרי חוק ומחזיקי נשק בלתי חוקי.
יום אחד כשה"חברה הרעים" ו"החברה הטובים" יערכו יום קרב....
אם אתה עבריין החברה הטובים זה בעלי ר.פ. ואם אתה אזרח שמנסה להיות ישר אז החברה הטובים זה חננות.
יקומו המוני ב. ישראל וישאלו איך זה קרה לנו ?
רק אחד בשם אבי מור יגיד - אל תגידו שלא כתבתי את זה קודם ?
מסקנה ככל שיהיה רע יהיה טוב
זה מה יש לכם בשבילי לדעת ?
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Longslide » 31 אוקטובר 2012, 23:57

אז כמו שאני מבין את הדברים:
א. מי שבעצם יש להם איזשהו כוח להניע את התהליך הם הסוחרים ולא המגזר החמוש הפרטי.
(הן מבחינה פיננסית והן מכוח ההתארגנות שלהם)
ב. רוב הסוחרים הגדולים לא תלויים בשוק הפרטי כמקור פיננסי עיקרי.
(הם עובדים מול חברות השמירה, מפעלים ראויים וגופים ציבוריים חמושים)
ג. אף סוחר לא יסכן את יחסיו עם הרשיות ו\או גורמים אחרים כדי להציל את נתח השוק הזה.
(זה אמנם יכאב להם, אולי יזילו דמעה אבל הם ישרדו)

המסכנה שניתן להסיק מזה שבלי התערבות אלוהית כלשהי או הרתמות מטורפת של ליבת החמושים במגזר הפרטי, פנינו למקלות ואבנים להגנה עצמית.

המשחק הזה רבותי הוא פוליטיקה... ואנחנו צרכים להצטייד בפוליטיקאים, פוליטיקאים שיודעים לשחק את המשחק ולא מתביישים להתלכלך כדי להשיג את האג'נדה שלהם.
קח למשל את הלובי של NRA בארה"ב.
עוד כלי שצריך להצטייד בו זה אנשי מדיה שיתקפו את נושא ההסברה, לא זכור לי שראיתי תשדיר או כתבה אחת במיין סטרים של התקשורת שמנסה להסביר לעודד או להציג את העמדה שלנו בנושא.. אם כן אז אשמח שיאירו את עיניי!
פה במדינה מי שלא פותח פה ורץ עם מצלמה לצלם כל דבר לא שומעים את הסיפור שלו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אחד במטרה » 01 נובמבר 2012, 08:13

אבי מור הנכבד, אני מקווה שבנושא נשק הבנתך עולה על זו שבנושא עורכי דין.
כן, אני עורך דין (דביר יכול לאמת לך) והצלחת להרגיז אותי. אתה מפריח חאויר סכומים שאינם רלוונטיים ומגנה שוב ושוב את עורכי הדין שאינם מוכנים לטפל בעניין בהתנדבות, אז בא תפנים כמה עובדות:
א. אתה נותן הרגשה כאילו עורכי הדין שבינינו צריכים לטפל בתיק בהתנדבות, אבל לא זכור לי שבעלי חנויות הנשק פה מעניקים אקדחים חינם לחברי "הסליק" (לא, אני לא מדבר על אקדחים שאין לסוחר מה לעשות איתם), לא זכור לי שמדריכי ירי מציעים לחברי "הסליק" קורסים חינם, לא זכור לי שמישהו מחלק תחמושת חינם, אפילו לא זכור לי שמישהו הציע לערוך מופעי זיקוקים חינם בארועים של חברי "הסליק". למה דווקא עורכי דין, המתפרנסים ממקצועם, צריכים להעניק שירות חינם?
ב. אני מטפל בדי הרבה תיקים מבלי לגבות שכר טרחה, אבל זאת כשמדובר בנזקקים חסרי כסף. איזו סיבה יש שהעשרות הרבות של חברי הסליק לא יצליחו לארגן כסף? ושוב - אין משמעות לסכום שדיברת עליו כיוון ששער הטרחה משתנה בין עורך דין אחד לשני ובין מקרה אחד לשני.
ג. יש גם מאבקים ערכיים חשובים שאני מתנדב אליהם, אבל בניגוד לנסיון להציג את המאבק כמאבק ערכי, המדובר כאן ברצון לדאוג לאינטרס האישי של חלק מהאנשים. כשהעליתי בעבר את הצורך להיאבק על זכותו של כל אדם לשאת נשק, תמיד היו מי שדווקא צידדו בהטלת הגבלות ומיגבלות. גם הפעם, כבר היה מי שהבהיר שלא יצטרף למאבק באופן פעיל, אחר הבהיר שלא יתמוך אלא במטרה מצומצמת ומכל אלו שהצטרפו לדף הפייסבוק שפתחתי אין אפילו אחד שכתב שם משהו ענייני בנושא הקמת העמותה (שלא לדבר על אלו שמנצלים את העניין לפרסומת).
ד. גם אני נמנה על אלו שהגזרה החדשה פוגעת בהם. אבל בא אגלה לך סוד - המשרד לבטחון פנים עשה כאן מהלך חכם. הוא פוגע בקבוצה שמצד אחד היא כנראה הגדולה ביותר מבין בעלי הרשיון הפרטי, אבל בו בזמן היא זו שהפגיעה בה היא הקטנה ביותר, כי עבור חברי הקבוצה הזו הרשיון אינו חיוני כמו עבור בעלי מרבית העילות האחרות. אבל ברוח הראיה הצרה המאפיינת לא רק את חברי "הסליק", בעלי העילות האחרות לא מבינים שכך הם מאבדים את הכח הגדול ביותר העומד לצידם.

הייתי יכול להוסיף על תכונות האופי המתגלות בפורום(ואני בפירוש לא מדבר רק עליך) ולא מעודדות רצון להתגייסות וסיוע, אבל נדמה לי שגם בלי לרדת לרמה אישית המסר שלי די ברור.
נערך לאחרונה על ידי אחד במטרה בתאריך 01 נובמבר 2012, 08:36, נערך פעם אחת בסך הכל.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי itamar » 01 נובמבר 2012, 08:22

אחד במטרה,

1. אני כרגע לא בעד הקמת עמותה שתנסה לפתור את כל הבעיות כולל שלום עולמי, כי היינו כבר בסרט הזה מליון ואחת פעמים. עד שתקום העמותה, אם בכלל, ועד שיוחלט מי עומד בראשה, ועד ש.. ועד ש.. ועד ש... אולי יגיעו ימות המשיח.. מה שבטוח שעד אז לא יהיה צורך בעמותה כי כבר לא יהיה לאף אחד מאיתו נשק.

2. אני בעד להוכיח לעצמינו שאנחנו מסוגלים בכלל להתארגן ולפעול יחד למען מטרה משותפת.. נעבור את הגשר הזה ואולי עם האכילה יבוא גם התאבון למשהו יותר גדול. בינתיים חוץ מויכוחים לא זז שום דבר והשעון דופק!

3. לא מצפים מאף אחד לעבוד בחינם. גם לא מעורכי דין.. בשביל זה אוספים כסף!

גם מארק צוקרברג לא התחיל את פייסבוק עם 500מליון חברים. הוא הרים את היישום הזה עם עוד חבר והגיע לאן שהגיע..
לעומת זאת שי אגסי עם בטר פלייס וכל מאות המליונים שהושקעו שם לא מצליח להתרומם..

בקיצור, קצת צניעות, מעשיות ומציאותיות לא יזיקו לאף אחד..

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי אחד במטרה » 01 נובמבר 2012, 08:36

מ.ש.ל.
החיים הם טיול ולא מירוץ - כדאי ליהנות מהדרך ולא למהר לקו הסיום וראוי שלא להשאיר לכלוך מאחרינו.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי אבי מור » 01 נובמבר 2012, 09:08

בוקר טוב,

לאחד במטרה:

לא טענתי שעורכי דין צריכים לעבוד בחינם, חלילה, רק טעניתי שזה לא יקרה. וזה במענה לעצות שאחרים נתנו פה.
בין שאר הנושאים בהם פעלתי בעבר הייתה גם תקופה לא קטנה בה הייתי חבר בועד סוחרי הנשק והמטווחים בלשכת המסחר. כל הסכומים בהם נקבו עורכי הדין שהונים אליהם פנינו בנושא עתירה לבג"צ היו בסדרי הגודל בהם נקבתי- אלו עובדות. אם אפשר לעשות את זה בפחות, מה טוב.
ועכשיו אנהג כמו רבים כאן פחות או יותר, אז למה שלא תיקח את זה על עצמך בפחות כסף, הרבה פחות כסף?
אגב, אני לא צריך שדביר יאמת את עובדת היותך עורך דין, אני מאמין לך, למה שתגיד משהו שהוא לא נכון?

אם הרגזתי אותך ולא רק אותך זה בסדר גמור, כי זו הייתה המטרה להרגיז/להעיר/ לגרום לאנשים לחשוב, ולו היית קורא את דברי בהקפדה ומתעמק היטב במה שכתוב שם היית מבין שיצאתי נגד כל אותם ששולחים אחרים לעשות דברים ולפעול בהתנדבות, ולא קראתי לאף אחד לעשות כך, כי אני גם לא חושב שזה צריך להיות כך.

מה שכתבתי על עורכי הדין התחיל במשפט: "כמו שאומרת הבדיחה הישנה והמשומנשת....." או משהו בסגנון הזה, אז בו ניקח את את הדברים בפרופורציה הנכונה ונתייחס לדבר האמיתי שהיה כתוב שם, אף עורך דין מבעלי הנשק, חובבי הנשק והירי, אפילו לא הציע את עצמו בתשלום, וזו עובדה.

גם סוחרי הנשק לא צריכים לתת אקדחים בחינם, אבל כן צריכים לפעול ידי ביד עם חובבי הנשק, וכאן אני עונה גם ל'לונגסלייד' שלא ירד לסוף דעתי, כי כולם בעלי אותו אינטרס משותף וצריכים לפעול ביחד, וכן צריך לעשות מה שעושים בארה"ב, וזה שגם חובבי הנשק ישלמו מיסים לעמותה שאולי פעם תקום, אבל גם סוחרי הנשק צריכים לעזור בצורה משמעותית במימון פעילותה של עמותה זו.
מי שיפעיל את העמותה, והיא אינה יכולה להתנהל בהתנדבות על פי מודל 'ועד-הבית' צריך גם כן לקבל שכר על פועלו וכך גם היועמ"ש של העמותה, ובהחלט לא הייתי פוסל שירותי יחצ"נות בתשלום.

אין לך מושג עד כמה אני מעריך אנשים שעושים פעילות למען אנשים אחרים חסרי יכולת, ובעניין המשפטי רק הדברים הגלויים שעשיתי ללא גביית תשלום למען אנשים שעמדו בפני מערכה משפטית יעידו עלי די והותר, ויש עוד הרבה דברים לא ידועים, ואם אצטרך להביא הוכחות, יש לא מעט עורכי דין שיעידו על כך. (אני מקווה שלא אגיע לזה, כי אז אצטרך לחשוף אולי אנשים שלא חפצים בחשיפה).

אני חייב להודות שנכשלתי בהבנת סעיף ג' - אשמח לדעת על איזה דף פייסבוק מדובר. אני אישית אצטרף אך ורק לפעילות ציבורית שתומכת בזכותו של כלל הציבור (עם מגבלות, בקרות וכולי) ולא אצטרף למאבק אינטרסנטי של חלק צר של הציבור.

בענין סעיף ד' אני איתך לחלוטין ולכן גם הסרתי את הכפפות כדי שאוכל להקליד ביתר מהירות ובהירות את דעותי נגד מה שקורה כאן, ובו זמנית הסרתי את רגלי מעל דוושת הבלם, על מנת שהכל יכתב בגלוי שהאמת על מה שקורה כאן תצא לאור.

אגב, פעילותו של ועד הסוחרים ובעלי המטווחים נכשלה בדיוק מאותה סיבה, את העגלה הזו כל אחד משך לכיוון שלו, ובמקרים הללו העגלה פשוט עומדת, ואם היא נמצאת על אדמה טובענית כמו במקרה שלנו, היא טובעת. גם שם היו בעלי אינטרס משותף שבחרו להישאר בחוץ, אבל על כך בפעם אחרת.

אני אשמח מאד לדבר איתך באופן אישי או במייל אישי
avichaym@017.net.il

כל כך הרבה מונח פה על הכף וכולם מתעסקים בלהגיד לכולם מה לעשות ולא עושים כלום בעצמם. "היתרון" היחסי שלי על פני האחרים שאני כבר עשיתי הרבה מאד, וכשעשיתי, נשאתי לבד ואני משלם עד היום, את העונש של פעולותיי, אבל אני לא מצטער לרגע אחד.

ללונגסלייד:

כפי שכתבתי זה עתה למעלה, הכוח היחיד הוא באחדות בעלי אינטרס משותף, חובבי הנשק והירי, אלו שמאמינים בזכותו של האזרח להגנה עצמית, ובעלי חנויות הנשק והמטווחים, רק כוח גדול, דיוויזיה משמעותית של של עשרות אלפי אנשים תמשוך את תשומת הלב של אנשי ממשל, פוליטיקאים והפקידות הבכירה. אנחנו עושים בשבילם את פעולת ה- 'הפרד-ומשול' הכל כך אהובה עליהם. ומה שכבתי נכון לכל שלושת הסעיפים שכתבת.
עד שזה לא יקרה, אני לא צופה שום שינוי.

גם אותם פוליטיקאים שהם בעלי נשק פרטי, אותם זמרים, שחקני קולנוע ותיאטרון, עיתונאים וכולי יתחילו להשמיע את דעתם האמיתית, והיא שונה לחלוטין מדעתם הציבורית, יעשו זאת רק לאחר שהם יגלו שהם שייכים לקבוצת אנשים גדולה שלא מתביישת להשמיע את דעתה, ולא משתייכים לעשרות קבוצות קטנות חסרות משמעות לחלוטין. גם בסיפור הזה הייתי, נפגשתי עם עשרות מהם, וגם שניהלתי את מטווח רמת גן בין השנים 1990-2000 יצא לאמן רבים רבים מתוכם, הם פוחדים לצאת מהארון שמא יגידו עליהם משהו, אבל אם יהיו רבים כאלו שיגידו בגלוי דברים בעד הנשק ולא נגדו.

אני רוצה להוסיף עוד דבר אחד.
היה ויהיה כנס, ומישהו ירצה לשמוע מניסיוני ועל כמו שעברנו בניסייונות שלנו לאגד את כולם, אשמח לבוא לדבר, אבל שלא אובן כאן שלא כהלכה, אייני מתכוון להוביל שום מהלך, להיות בשום ועד וכולי. עייפתי, וכל כך חבל לי שהגעתי למצב שבו אני אומר את זה.

בקצרה, אין לי כוונה, לא הייתה לי כוונה לפגוע באף אחד, אבל לצערי כל מה אני כותב בה מכוויות שכבר נכוותי בהן בעבר וטרם החלימו. ועד היום במקום לפעול רבים פונים אלי טלפונית ובאימייל ואומרים שאני צריך לעשות כבר משהו, איך לעשות את זה ומתי. די.

בברכה,
אבי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי אחד במטרה » 01 נובמבר 2012, 09:19

אבי - דף הפייסבוק הוא "הזכות לשאת נשק". פתחתי אותו בעקבות בקשה של מישהו בשרשור אחר. תומר כבר שם.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי כסף
סליקאי כסף

על ידי ~Hunter~ » 01 נובמבר 2012, 09:34

אחד במטרה כתב:אבי מור הנכבד, אני מקווה שבנושא נשק הבנתך עולה על זו שבנושא עורכי דין.
כן, אני עורך דין (דביר יכול לאמת לך) והצלחת להרגיז אותי. אתה מפריח חאויר סכומים שאינם רלוונטיים ומגנה שוב ושוב את עורכי הדין שאינם מוכנים לטפל בעניין בהתנדבות, אז בא תפנים כמה עובדות:
א. אתה נותן הרגשה כאילו עורכי הדין שבינינו צריכים לטפל בתיק בהתנדבות, אבל לא זכור לי שבעלי חנויות הנשק פה מעניקים אקדחים חינם לחברי "הסליק" (לא, אני לא מדבר על אקדחים שאין לסוחר מה לעשות איתם), לא זכור לי שמדריכי ירי מציעים לחברי "הסליק" קורסים חינם, לא זכור לי שמישהו מחלק תחמושת חינם, אפילו לא זכור לי שמישהו הציע לערוך מופעי זיקוקים חינם בארועים של חברי "הסליק". למה דווקא עורכי דין, המתפרנסים ממקצועם, צריכים להעניק שירות חינם?
ב. אני מטפל בדי הרבה תיקים מבלי לגבות שכר טרחה, אבל זאת כשמדובר בנזקקים חסרי כסף. איזו סיבה יש שהעשרות הרבות של חברי הסליק לא יצליחו לארגן כסף? ושוב - אין משמעות לסכום שדיברת עליו כיוון ששער הטרחה משתנה בין עורך דין אחד לשני ובין מקרה אחד לשני.
ג. יש גם מאבקים ערכיים חשובים שאני מתנדב אליהם, אבל בניגוד לנסיון להציג את המאבק כמאבק ערכי, המדובר כאן ברצון לדאוג לאינטרס האישי של חלק מהאנשים. כשהעליתי בעבר את הצורך להיאבק על זכותו של כל אדם לשאת נשק, תמיד היו מי שדווקא צידדו בהטלת הגבלות ומיגבלות. גם הפעם, כבר היה מי שהבהיר שלא יצטרף למאבק באופן פעיל, אחר הבהיר שלא יתמוך אלא במטרה מצומצמת ומכל אלו שהצטרפו לדף הפייסבוק שפתחתי אין אפילו אחד שכתב שם משהו ענייני בנושא הקמת העמותה (שלא לדבר על אלו שמנצלים את העניין לפרסומת).
ד. גם אני נמנה על אלו שהגזרה החדשה פוגעת בהם. אבל בא אגלה לך סוד - המשרד לבטחון פנים עשה כאן מהלך חכם. הוא פוגע בקבוצה שמצד אחד היא כנראה הגדולה ביותר מבין בעלי הרשיון הפרטי, אבל בו בזמן היא זו שהפגיעה בה היא הקטנה ביותר, כי עבור חברי הקבוצה הזו הרשיון אינו חיוני כמו עבור בעלי מרבית העילות האחרות. אבל ברוח הראיה הצרה המאפיינת לא רק את חברי "הסליק", בעלי העילות האחרות לא מבינים שכך הם מאבדים את הכח הגדול ביותר העומד לצידם.

הייתי יכול להוסיף על תכונות האופי המתגלות בפורום(ואני בפירוש לא מדבר רק עליך) ולא מעודדות רצון להתגייסות וסיוע, אבל נדמה לי שגם בלי לרדת לרמה אישית המסר שלי די ברור.

לא הכל שחור, איש יקר, לא הכל שחור.
בכל זאת יש פה קבוצה של לפחות 8-12 אנשים שמוכנים להיפגש "מחר".
AFSS, HIGHPOWER, BROADAXE, TACTICAL SHADOW, HAREL, TROOPERGLOCK, אלדר, SIMON, ניר ל, SPY, אני, אתה אולי על הדרך יצטרפו עוד כמה.

אנחנו פשוט צריכים לצאת לדרך ולראות לאן זה מתגלגל. לחכות עד שכל חברי הסליק יסכימו על משהו... חבל על הזמן. איפה כל וותיקי הסליק שבולטים בהעדרותם מהדיון? כנראה ישנם אנשים שמעדיפים שהדברים יעשו על ידי אחרים או ש (עדיין!) חושבים שלא יגעו בהם. אותי אישית זה מאוד מאכזב, אבל זה לא יגרום לי להגיד "אתם יודעים מה? לכו לחפש את החברים שלכם, התבחין שלי, לפחות בינתיים, מובטח וכש ה"משמר" שלכם או ה"אחר" שלכם ידפק ואתם תחפשו בצורה בהולה מי יקנה מכם את כל הכספת שלכם במחיר של 10% ממה שזה עלה לכם אני אזכיר לכם את הרגע הזה!" כי אני חושב שיש לנו פה עניין עקרוני ביותר.

לגבי העמוד הFB. ההתרשמות שלי, לפחות בינתיים, שרוב היוזמים של נושא העמותה עדיין נמצאים כאן ולא שם, אז לדעתי מה שיקרה זה אחרי שנקבע פגישה נוכל לפרסם אותה בעמוד ה FB כך שכל מי שרוצה יוכל להישטתף ושם, בפגישה מול כל האנשים נגיד שמעכשיו כל הנושא יתארגן דרך עמוד ה FB.

איך שלא יהיה, אני מזכיר לכל האנשים המעוניינים שפגישה הנ"ל היא צעד ראשון ודי דחוף. הפגישה צריכה להיתקיים אם לא בסופ"ש הקרוב אז בתחילת שבוע הבא, כי אנחנו מאבדים זמן יקר.
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אבי מור » 01 נובמבר 2012, 09:42

תודה, אני אכנס ואצטרף.
האם אנחנו מכירים?
אבי
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי trooperglock » 01 נובמבר 2012, 09:53

אחד במטרה כתב:
א. אתה נותן הרגשה כאילו עורכי הדין שבינינו צריכים לטפל בתיק בהתנדבות, למה דווקא עורכי דין, המתפרנסים ממקצועם, צריכים להעניק שירות חינם?

ג. יש גם מאבקים ערכיים חשובים שאני מתנדב אליהם, אבל בניגוד לניסיון להציג את המאבק כמאבק ערכי, המדובר כאן ברצון לדאוג לאינטרס האישי של חלק מהאנשים.

אחד במטרה בוקר טוב.

אני מאמין שאף אחד שעבד ועמל ולו יום אחד בחייו כדי להרוויח את לחמו לא יצפה מאף אחד אחר לעבוד בחינם. אם כך הבנת מדבריי אני מחדד וקובע מפורשות, אף אחד לא חייב או צריך לעבוד בחינם.... אבל.... בהרבה מקרים הרבה אנשים תורמים מיכולתם/מרכולתם לקבוצת עניין בה או לה הם שותפים.

לעניין הגדרת מאבק ערכי... קודם כל לאנשים יש ערכים שונים, לא כולם שותפים ומסכימים עם כולם, אבל מרבית בני האדם ה"נורמטיביים" מבינים ומכבדים זאת.

לעניות דעתי המאבק על הזכות לשאת נשק להגנה עצמית קודם כל הוא מאבק ערכי מאד, מאבק לזכותו של אדם להגן על גופו ורכושו בימים קשים ובחברה שהופכת לאלימה יותר ויותר. אני אישית מכיר כמה אנשים שהיו נגד אחזקת נשק חם עד שאלימות פגעה בהם או בקרובים להם... מזמן לא ראית כזה פירואט של 180 מעלות לצד השני,מעבר לקטגוריה אדוקה לזכות להגנה עצמית בכל אמצעי. הזכות לאחזקת נשק להגנה עצמית היא הזכות להגנה עצמית במיוחד כאן בישראל בה אחוז השוטרים לאוכלוסיה מהנמוכים בעולם המערבי, מדינה עם אוכלוסיה מעורבת דו לאומית ולאומנית, מדינה בה גם המעט משטרה שיש כמעט לא מתפקדת ברמת אלימות הרחוב והרכוש, מדינה שכמדיניות חוץ ופנים מעדיפה התכנסות והתמגנות על גו זקוף ומענה מיידי לאלימות.

אני מסכים אתך שחלק מבעלי הנשק כאן לכאורה דואגים ל"קצפת".... ריבוי אקדחים כי בא להם ככה או ריבוי כלים לטובת ספורט... לכאורה אתה צודק אבל בפועל, אם האיש נמצא ראוי להחזיק כלי אחד אז למה לא שתים או חמש?

אילו המדינה באמת הייתה רוצה להיות הוגנת כלפי אזרחיה הייתה קובעת סטנדרטים גבוהים אבל ברורים לאחזקת נשק. מעבר להם גם ריבוי אימונים ומבחנים, דבר שהיה כרוך גם בעלות כספית וגם בטרטורים רבים, האמן לי שעשרות אלפי מחזיקי "נשק בארון" היו מחזירים את הרישיון והנשק מחר בבוקר והיינו נותרים באמת אם אלו שמאד מעוניינים.

לגבי עילות ותבחינים. לפני כמעט 12 שנים התחלתי להתנדב במתנ"א, כעבור כמה חודשים ואירועים הבנתי שאינני יכול לסמוך על הנשק שקבלתי מהמשטרה למשמרת ובקשתי המלצה לנשק פרטי בעילת מתנדב. אז העילה הייתה קיימת וקבלתי רישיון לנשק פרטי. מאז העילה בוטלה ואני עברתי לאזור אחר ומתנדב כרגע במג"ב הכפרי באזורי. אני אומר לך באחריות שמי שמתנדב - כפי שמשטרה+מדינה מבקשים - לפעילות שכזו בלי נשק אישי הוא טיפש חסר אחריות והבנה למצב אליו הוא נכנס. אילולי הנשק הפרטי לא הייתי מתנדב לרגע, אבל המדינה מוכנה לסכן אותך באמתלה שהנשק שאתה מקבל ממנה מספיק לך... כפי שכתבתי בפוסט אחר, ביום שמפקד המסתערבים, היס"מ או סתם מת"ח יעזו לצאת לפעילות מבצעית עם נשק אקראי מהנשקייה.... רק באותו יום ולא יום קודם גם אני אהיה מוכן לוותר על הכלי האישי.

לסיום... לעניות דעתי הכל זה ערכים, שותפות גורל, הזכות להגנה עצמית ועתיד מדינת ישראל, לא פחות.
למדו את הילדים איך לחשוב ולא מה לחשוב.

לא מאמין באמונות תפלות, אומרים שזה מביא מזל רע.

ביום שיזוהמו כל המים על פני העולם, כל העצים יחטבו, והשדות כולם יתייבשו רק אז אולי יבינו בני האדם, שאי אפשר לאכול כסף.
סמל אישי של המשתמש
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי Cybrosh » 01 נובמבר 2012, 14:32

איפה כל וותיקי הסליק שבולטים בהעדרותם מהדיון? כנראה ישנם אנשים שמעדיפים שהדברים יעשו על ידי אחרים או ש (עדיין!) חושבים שלא יגעו בהם.

HUNTER, אני נפגע ולוקח אישית את מה שכתבת - ממש לא מוצא חן בעיניי! כאחראי מועדון ספורטיבי, כמו הרבה אחרים, אני תורם מזמני הפרטי(ולא מעט) כמעט כל יום בפעילויות פיננסיות/בירוקרטיות לענף ספורט בישראל(ירי מעשי/אולימפי)בפרט ובכלל(הכללה)בעקיפין, לענף הנשק כולו במדינת ישראל.

איפה אתה היית בפגישות "החברים הוותיקים" של הסליק בשנים הראשונות, כשניסו "לשנות עולמות"? ולאחר מכן...ולאחר מכן.....אתה חושב שאבי מור סתם עייף מלהיאבק כמה עשרות שנים? הוא לא היחיד, יש הרבה כאלו. איפה אתה היית כשניסינו לייבא תחמושות זולות ונחסמנו ע"י סוחרי הנשק במדינה? איפה היית שהחליטו להפוך את כל הרשיונות מנשיאה לאחזקה בלבד? אפילו ייבוא אישי פשוט של מספר נשקים או מפגשי סליק אי אפשר לקיים בגלל אי רצינות של הרבה מהחברים פה. זאת הסיבה שלא כולם מריעים יחדיו מהיציע - כולנו היינו בסרט הזה מספר פעמים.

אני מברך על היוזמה של כל מי שמנסה לעזור, אבל עד כשתהיה READY TO DELIVER ותראה רצינות, בבקשה ממך, תן לי להמשיך לתרום לענף הנשק בארץ, מזמני וכיסי הפרטי.
SPS - מתקרב לשלמות...
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי ~Hunter~ » 01 נובמבר 2012, 17:06

טוב. אז הכל בסדר. אתה את שלך עשית. לא זכור לי שכתבתי איפשהו בפרוש "CYBROSH" אבל נגיד.

האם אתה הוותיק היחיד בסליק או שכוווולם היו שם איתך ב "כשניסינו לייבא תחמושות זולות ונחסמנו ע"י סוחרי הנשק במדינה? איפה היית שהחליטו להפוך את כל הרשיונות מנשיאה לאחזקה בלבד?" ונפגעו עד כדי כך שעכשיו הם יושבים על הגדר ומחכים שמיהו אחר יהיה "READY TO DELIVER"? אם אכן כך הדבר אז גם אני יכול למצוא כל מיני סיבות למה גם אני לא צריך לעשות כלום (3 פגישות אחרונות בנושא ההתארגנות שהייתי בהם, מכתבים ששלחתי לפוליטיקאים וכל מיני לייצנים ושאר הבלה-בלה-בלה הלא רלוונטי). ואני בטוח ש 90% מבעלי הנשק בארץ יכולים למצוא סיבות למינהן. אתה מוזמן לנחש לבד לאן זה יוביל אותנו.

ואגב, האם קראת לי להיצטרף למאבק שלך בנושא התחמושת? האם זה הופיע לפחות כאן בפורום כך שכולם יראו את זה ויכלו להיצטרף? האם קראת לי כשהלכת להילחם נגד זה שכל רישיונות הנשיאה הפכו לאחזקה (מתי זה בכלל קרה? באיזו שנה? למה אני מכיר כמה וכמה בעלי "נשיאה" ולאף אחד מהם לא הפכו את זה לאחזקה.) האם קראת לי אי-פעם לעשות משהו ואמרתי לך לא? אז מה כל הקטע הזה של איפה הייתי? מה אנחנו, ילדים?

לא משנה. אתה צודק, אתה לא חייב להיות שוטף לתהליך. גם אף אחד מוותיקי הפורום, כי כולם עשו כ"כ המון לטובת היורים. זה בסדר. אנחנו נסתדר. ואם לא אז לא נוראה, הרי בסה"כ כולם ישארו בלי רישיונות, גם החדשים וגם הוותיקים, העיקר שכולם עשו את שלהם, לא?
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

הקודםהבא

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד