תחמושת מינימי
המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן
מודה ועוזב - ירוחם......
Colonel כתב:.
1:7 - ישלים סיבוב אחד כל 7 אינטש
אוי לאותה הבושה.

אורי
אורי אם חריצי הקנה היו משלימים שבעה סיבובים באינץ' נראה לי שהיה אפשר להבריג לתוך הקנה ברגים בעובי המתאים 

Be carefull what you are wishing for
רובאי...
במילואים האחרונים יריתי בטעות מחסנית שמולאה בתחמושת מינימי (ראש ירוק) מהמחזור מילואים הקודם.
הקנה של ה M16 התנפח ונפסל לשימוש !!!
מעצורים לא היו, הדף מעט יותר חזק מתחמושת רגילה, ואת הנפיחות גילה הנשק כאשר פניתי אליו שיסדר לי תריס חדש במקום האחד שנפל ונעלם.
הוא אמר לי שבתחילת המילואים כל הנשקים עברו ביקורת של מאש"א, ומכאן אני מסיק שרק תחמושת המינימי גרמה להתנפחות !!!
חבל, עכשיו עוד מקוצר יהיה פסול חי"ר !!!
במילואים האחרונים יריתי בטעות מחסנית שמולאה בתחמושת מינימי (ראש ירוק) מהמחזור מילואים הקודם.
הקנה של ה M16 התנפח ונפסל לשימוש !!!
מעצורים לא היו, הדף מעט יותר חזק מתחמושת רגילה, ואת הנפיחות גילה הנשק כאשר פניתי אליו שיסדר לי תריס חדש במקום האחד שנפל ונעלם.
הוא אמר לי שבתחילת המילואים כל הנשקים עברו ביקורת של מאש"א, ומכאן אני מסיק שרק תחמושת המינימי גרמה להתנפחות !!!
חבל, עכשיו עוד מקוצר יהיה פסול חי"ר !!!
פתגם סיני עתיק אומר: אם אין לך משהו חכם לומר, תגיד פתגם סיני עתיק...
לכדורי 5.56 אין שום בעיית "סיבסוב" אם יורים אותה מהקנה הנכון.
אם יורים תחמושת SS109 60gבקנה 12:1 יווצר תת סיבסוב והקליע יגיע אל המטרה עים דופן הקליע וכמובן יפגע באיכות המקבץ.
אם יורים כדור רגיל 5.56 55g בקנה 7:1 יווצר סיבסוב יתר ותהיה תופעה דומה שהקליע יגיע אל המטרה עים דופן הקליע.
משקל התחמושת המתאים ביותר לקנים 7:1 הוא 63g ואין בתחמושת זו גרעין ח"ש.
אם יורים תחמושת SS109 60gבקנה 12:1 יווצר תת סיבסוב והקליע יגיע אל המטרה עים דופן הקליע וכמובן יפגע באיכות המקבץ.
אם יורים כדור רגיל 5.56 55g בקנה 7:1 יווצר סיבסוב יתר ותהיה תופעה דומה שהקליע יגיע אל המטרה עים דופן הקליע.
משקל התחמושת המתאים ביותר לקנים 7:1 הוא 63g ואין בתחמושת זו גרעין ח"ש.
- סליקאי ארד
קליע 5.56 63 גריין שנורה בקנה 1:12 אכן יגיע עם הדופן למטרה מחוסר סבסוב.
קליע 5.56 55 יגיע למטרה תקין גם אם נורה מקנה של 1:7 מה שכן הוא יוצא במהירות לוע נמוכה יותר מסלולו שונה והיציאה ממרכוז (פגיעה נמוך וימינה) תחל הרבה לפני 450מ'. בטווחים המוכרים לחיילי חי"ר אין בעיה למעט פגיעה נמוכה בירי דיוק.
פיילוט הקביעה שלך לגבי הקנה לא מקובלת - אתה לא יודע את ההיסטוריה שלו ומחסנית אחת לא יכולה לגרום לקנה להתנפח! יכול להיות שזה היה הקש!
המסקנה שלך מזכירה לי שעכביש בלי רגליים לא שומע!
קליע 5.56 55 יגיע למטרה תקין גם אם נורה מקנה של 1:7 מה שכן הוא יוצא במהירות לוע נמוכה יותר מסלולו שונה והיציאה ממרכוז (פגיעה נמוך וימינה) תחל הרבה לפני 450מ'. בטווחים המוכרים לחיילי חי"ר אין בעיה למעט פגיעה נמוכה בירי דיוק.
פיילוט הקביעה שלך לגבי הקנה לא מקובלת - אתה לא יודע את ההיסטוריה שלו ומחסנית אחת לא יכולה לגרום לקנה להתנפח! יכול להיות שזה היה הקש!
המסקנה שלך מזכירה לי שעכביש בלי רגליים לא שומע!
- סליקאי ארד
הגיוני
הוא יצא לאט יותר כי יש בקנה 1:7 פיתולים צפופים יותר שבולמים איכשהו את הכדור גם אם הוא אמור ליהיות מהיר יותר מהכבד יותר
Be carefull what you are wishing for
וה-63gלא עובר את אותם "פיתולים"?
לעולם קליע קל יותר יהיה מהיר יותר מהכבד, במידה ונורו שניהם מאותו קנה ועם תחמיש זהה.
צפיפות הסלילים בקנה מעובה 1:7 אמור ליצור סבסוב מהיר יותר, מה שנותן התנגדות טובה יותר לכוחות שמשפיעים על הקליע בבליסטיקת הביניים=דיוק טוב יותר. קליע במשקל 55g קל מדי והזנב שלו לא בנוי לאותה מהירות סבסוב וזו הסיבה שהעלו את משקל הקליע.
לעולם קליע קל יותר יהיה מהיר יותר מהכבד, במידה ונורו שניהם מאותו קנה ועם תחמיש זהה.
צפיפות הסלילים בקנה מעובה 1:7 אמור ליצור סבסוב מהיר יותר, מה שנותן התנגדות טובה יותר לכוחות שמשפיעים על הקליע בבליסטיקת הביניים=דיוק טוב יותר. קליע במשקל 55g קל מדי והזנב שלו לא בנוי לאותה מהירות סבסוב וזו הסיבה שהעלו את משקל הקליע.
- סליקאי ארד
תחמושת מינימי
טייס.
במקצועי אני מתעסק עם אלפי כלי נשק מסוגים שונים , יצא לי לראות פיצוצי נשק , שפיכות קנה , קנים עקומים ומה לא.
גם אני יריתי במהלך ניסוי כדורים ירוקים בקנה ארוך 1:12 תחמושת ירוקה ולא קרה כלום.
אני משער שהנשק בו יריתה הקנה היה שחוק ולא עמד בלחץ התחמושת החזקה.
לידיעתכם ידידים.
בקנה 1:7 מומלץ לירות כדור לבן (תחמושת רגילה) היא קלה יותר וזולה יותר.
כי היא מגיעה למטרה בצורה מהירה יותר ומדויקת יותר (עד 200 מטר ) זה טווח הגיוני שאדם יכול לזהות דמות בברור וגם לפגוע בה.
באותו הנשק ובאותו הקנה 1:7 אבל בעל אופטיקה .....
יורים כדורים ירוקים בעלי ליבת פלדה קשה וכבדה יותר כמו שכתב ידידנו היקר איש גדול.
כי לאחר שהקליע עבר 200 מטר הוא נשאר יציב יותר מהקליע הרגיל ויותר מדויק.
אגב...
אסור לירות תחמושת ירוקה בקנה 1:12 .
עמוס
במקצועי אני מתעסק עם אלפי כלי נשק מסוגים שונים , יצא לי לראות פיצוצי נשק , שפיכות קנה , קנים עקומים ומה לא.
גם אני יריתי במהלך ניסוי כדורים ירוקים בקנה ארוך 1:12 תחמושת ירוקה ולא קרה כלום.
אני משער שהנשק בו יריתה הקנה היה שחוק ולא עמד בלחץ התחמושת החזקה.
לידיעתכם ידידים.
בקנה 1:7 מומלץ לירות כדור לבן (תחמושת רגילה) היא קלה יותר וזולה יותר.
כי היא מגיעה למטרה בצורה מהירה יותר ומדויקת יותר (עד 200 מטר ) זה טווח הגיוני שאדם יכול לזהות דמות בברור וגם לפגוע בה.
באותו הנשק ובאותו הקנה 1:7 אבל בעל אופטיקה .....
יורים כדורים ירוקים בעלי ליבת פלדה קשה וכבדה יותר כמו שכתב ידידנו היקר איש גדול.
כי לאחר שהקליע עבר 200 מטר הוא נשאר יציב יותר מהקליע הרגיל ויותר מדויק.
אגב...
אסור לירות תחמושת ירוקה בקנה 1:12 .
עמוס

"באין תחבולות יפול עם ותשועה ברוב יועץ "
ולגבי הבדיקה שטען בפניך הנשק ההוא - מנסיוני המר - הטענה שהנשק נבדק "לפני שבוע" לא מהווה אפילו הוכחה לכאורה לתקינותו... כבר קרה לי שבגיוס מילואים, שלכבודו נערכה ביקורת חימושית לכל הגלילונים בנשקיה, התגלו 7 כלים לא תקינים מתוך גיוס ענקי של 37 איש. אין לי כוונה להעליב את המקצועיות של בוחני הנשק, אבל כנראה שיש כמה מהם שלא בדיוק עושים את העבודה.... 

I think, therefore I am. I think
מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד