אקדח קטן וקל 9 מ"מ

פורום האתר בעינייני נשק ותחמושת.

המנהלים: yoramhai, donduck, שרקן

Re: אקדח קטן וקל 9 מ"מ

על ידי glock34 » 20 מרץ 2013, 06:35

Neon Golden,
זה הרי ברור שככל שיהיו יותר אקדחים בשוק האזרחי יווצרו יותר מצבים לפורענות, כמו ירי באסלות ומחשבים.
אז מה, בגלל אותם אנשים מופרעים שיכולים להיות מאד יצירתיים בפעולות שהם עושים, גם אם הם שוטרים שופטים או אבות לילדות שיושבות יותר מדיי מול המחשב תישלל אפשרות זכאות אחזקת אקדח על שאר האוכלוסיה?
פה נשאלת השאלה אז מי בעצם זכאי לשאת נשק? ומה הקריטריונים בהם צריך לעמוד?
בוא לא נשכח כי למרות שכמעט לכל החפץ באקדח ברוב המדינות בארה"ב יש אחד וכמות האנשים שברשותם כלי נשק גדולה יותר משמעותית ממדינת ישראל,(כולל החיילים) הסבירות למעשה פורענות גבוה יותר. (יותר אנשים מחזיקי נשק ברשותם סבירות גדולה יותר למעשי פורענות איתם) יותר נהגים יותר תאונות.
אבל מנגד, כמות גבוה יותר של אנשים נורמליים שברשותם כלי נשק יוצר שיויון וביטחון ויכול להוריד את אחוז הפשיעה בצורה משמעותית.
וזה לא שאם איזה עבריין ממש חפץ באקדח הוא לא בר השגה בשבילו.
ועל נקודה זו לדעתי נלחמים. האם לאפשר או לא, כלי נשק לשוק האזרחי מבחינה סטטיסטית.
איך תתקבל מדיניות חופשית יותר בקרב האוכלוסיה? יעלה או יוריד את אחוזי הפשיעה?
האם לפני יציאה לפרוץ בית, לשדוד או לאנוס יתלווה בחשיבה כי יש סבירות גבוהה להיתקל בקנה של אקדח מנגד וכתוצאה מכך תתבטל התוכנית? לדעתי כן.
בארה"ב אנשים לא יוצאים ממכוניותיהם לריב ברמזור בדיוק מהסיבה הזאת.
אני מאמין בזכותו של אדם להגן על עצמו. מה יכול לעשות אדם חלש וקטן מימדים אל מול פושע בריון ללא כלי עזר המשווה בניהם? איך יוכל אבא להגן על משפחתו ולא למצוא את מותו אל מול חבורת נערים משועממת?
וכל זה מבלי להיכנס למעשי טרור שיכולים להימנע או להיפסק בעזרת תושיה של אזרח חמוש.
לי באופן אישי יהיה קשה לחיות ולהתמודד עם המציאות הקיימת היום בחוסרו של אקדח. יהיו שיסכימו ויהיו שלא, זו רק דעתי האישית.
בכבוד רב.
It's not the arrow it's the indian
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי itamar » 20 מרץ 2013, 07:31

glock34 כתב:איתמר,
לגבי גלוק וחברות אמריקאיות לא הבנתי. גלוק נמכר בישראל דרך מפיץ מורשה למרות האמברגו.
האם חברות כמו ספרינגפילד וקימבר לא יכולות לעשות את אותו הדבר?

זהו שהמפיץ המורשה אינו בדיוק מפיץ מורשה. זה יותר בכיוון של קומבינה שכולם מעלימים ממנה עין מאשר מפיץ מורשה. מאיר רוט לדוגמה הוא מפיץ מורשה של CZ. הוא זוכה לתמיכה רשמית של היצרן, שאפילו נציגים מטעמו מכבדים אותו ואת ציבור הלקוחות שלו בביקורים אצלו בעסק. הכל גלוי על השולחן.
אם תשאל את גלוק הם יעדיפו להתכחש שיש להם בכלל עסקים עם ישראל, מקסימום להודות בחצי פה שיש מישהו בארץ שמוכר אותם. על תמיכה ואחריות רשמיים אתה רק יכול לחלום.

כן אתה יכול בעיקרון להביא קימבר או ספרינגפילד לארץ באותה הדרך. אתה יכול להביא כל דבר שאתה רוצה - השאלה רק מי יקנה?

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי itamar » 20 מרץ 2013, 07:41

Neon Golden כתב:
glock34 כתב:האם חברות כמו CZ או גלוק שולחות בקרים לבדוק את רמת שירות הלקוחות שלהם?

לא נתקלתי ביותר מדי ישראלים נושאי נשק כחוק שיורים באסלות, או מענישים את הבת שלהם ע"י ירי לעבר הלפטופ שלה.

ובכל זאת כמות המקרים האלה יחסית לגודל האוכלוסיה וכמות הנשק שיש שם בידי הציבור היא מזערית.
קח בחשבון שנשקים ארוכים כמעט שלא נספרים שם ויש מדינות שהם אפילו לא חייבים ברישום.
יש שם לא מעט בתי אב עם ארסנלים שמספיקים לחמש מחלקה בגולני, ועוד ישאר עודף.

יתרה מזאת, צימצום כמות הנשק שיש בידי הציבור בארץ לפחות מחצי!:
1. לא הורידה את כמות הפשיעה בהם מעורבים כלי נשק (נראה לי שהיא אפילו עלתה)
2. לא שינתה את מס' התאונות - לא שהיו הרבה מלכתחילה

א.
אקסיומה:

כל אשכול בעל יותר מ-3 דפים יהפוך בסוף ל:
1. ויכוח על הקלר וגלוק או
2. מחירי תחמושת או
3. מדיניות משרד הפנים בנושא רישוי
תרמתי למען הסליק
תרמתי למען הסליק

על ידי ramdishon » 20 מרץ 2013, 08:40

רק להזכירכם, היו בארץ מספר ועדות (נדמה לי ששתיים) שהמליצו על צמצום כלי הנשק שבידי הציבור. בין אם כתוצאה מכך ובין אם לאו, ב-DNA של הפקידים שכרגע מופקדים על הנושא צרובה המדיניות הזו. שינוי המדיניות הזו ב-180 מעלות הוא משימה קשה מאד שתארך שנים רבות, אם בכלל תצליח. אם נצליח להסיט אותה אך במעט, לכיוון של שימור המצב הקיים ומניעת החמרות נוספות- כבר עשינו הרבה, וזו לדעתי המשימה הראשונה של העמותה שזה עתה נולדה.
רם
"לא למען המית נתון הנשק בידינו, אלא כדי לשמור על החיים." (יצחק שדה).
סמל אישי של המשתמש
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי glock34 » 20 מרץ 2013, 21:08

לא צריך 180 90 מעלות יספיקו.
לא צריך להציב באסטות של אחד פלוס אחד בקניון, ומצד שני לא צריך לשחק אותה קליפורניקיישן.
במילה אחת, איזון.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי gidimetz » 22 מרץ 2013, 14:38

שמע לי !!! לא מזמן החלפתי את האקדח הגדול שהיה לי(פאנטום)גם בגלל בעיות גב קשות.לאקדח קטן קל מאוד. ומדוייק.וקל להסלקה.כשהיתרון הגדול שלו.הוא:תוצרת הארץ::: בול אולטרא X לא הספקתי להגיע הביתה אחרי ההחלפה.נכנסתי לאחד מהמטווחים בצפון.ויריתי אתו 300 כדורים.נכון היה יקר .אבל לאמר את האמת:
אקדח מעולה!!! בצועים נהדרים.וכמו שאמרתי יש לו אבא בישראל:חברת בול בת'א.אני כבר במשא ומתן לגבי הוספת ערכת ירי באופן רשמי כחוק. קוטר 045. צינה. קנה. מחסניות. וכ'ד.ויתכן עוד כמה צ'יפורים ותוספות לאקדח הנפלא הזה.
אני מציע לך לנסות את האקדח הנפלא הזה.נכון!!! כל מה שכתבו והציעו כאן החברים.זה מפתה נכון ואמיתי.ואין סוף לפתרונות.אבל תוצרת הארץ.... זה אומר הכל!!!
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי glock34 » 23 מרץ 2013, 04:45

לא מכיר את הבול, אבל נשמע מעניין.
לא תנסה לא תדע.
סליקאי זהב
סליקאי זהב

על ידי אייל מ » 25 מרץ 2013, 00:06

ממליץ לך לנסות את cz 75 p-01

http://www.cz-usa.com/products/view/cz-p01/
סליקאי ארד
סליקאי ארד

על ידי spy » 25 מרץ 2013, 15:53

ramdishon כתב:רק להזכירכם, היו בארץ מספר ועדות (נדמה לי ששתיים) שהמליצו על צמצום כלי הנשק שבידי הציבור. בין אם כתוצאה מכך ובין אם לאו, ב-DNA של הפקידים שכרגע מופקדים על הנושא צרובה המדיניות הזו. שינוי המדיניות הזו ב-180 מעלות הוא משימה קשה מאד שתארך שנים רבות, אם בכלל תצליח. אם נצליח להסיט אותה אך במעט, לכיוון של שימור המצב הקיים ומניעת החמרות נוספות- כבר עשינו הרבה, וזו לדעתי המשימה הראשונה של העמותה שזה עתה נולדה.

לאילו ועדות אתה מתכוון? אם לוועדת כהן מ-1993, אז היא לא המליצה לצמצם, אלא דרשה לדבוק לקריטריונים הקיימים (שבאותה תקופה היו מאוד מאוד נרחבים) והגדירה תחומי אחריות בנושא. אגב, באותה תקופה היו בישראל (על פי דו"ח הוועדה) כ-250000 כלי יריה פרטיים לאומת כ-65000 ארגוניים.
הלוואי עלינו שהיום מדיניות הנשק בארץ הייתה בהתאם להמלצות ועדת כהן...
מהי הוועדה הנוספת עליה אתה מתכוון?
מדריך ירי
IDPA Safety Officer
רוצה אימון איכותי ולא יקר? https://idpa.org.il/faq/
סליקאי טיטניום
סליקאי טיטניום

הקודם

מי מחובר
משתמשים הגולשים בפורום זה: אין משתמשים רשומים ואורח אחד